|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Dolnośląskie Przyszłe Mamy - wsparcie w ciąży, porodzie i troskach po ;) pogadu
Cytat:
![]() maluszki - muzyka klasyczna najlepiej Mozart, Vivaldi zwlaszcza 4 pory roku, Beetoven, Telemann, Bach i Strauss kazda muzyka do tempa uderzen serca dziecka wplywa na jego rozwoj , harmonizuje prace serca i mózgu, wspomaga przyswajanie wiedzy + wszystkie dodatki jakie ze soba niesie jak uspokojenie, wyciszenie, radosc, dobry nastroj etc... DLA NAJMLODSZYCH I TYCH W BRZUSZKU POLECAMY LAPPE _ MUZYKE BOBASA - jest ich kilka czesci dla tych co nie lubia klasyki sa utwory uspokajajace jak np delfinki, szum morza, wiatru, spiew ptakow etc... cale kolekcje maluszkom dobrze sluza takze rymowanki, zabawy jezykiem w sensie modulacji glosu przy sluchaniu bajek adiowych lub maminych z tatusinymi ![]() DLA STARSZYCH DZIECI takze MUZYKA BOBASA oraz SPIEWAJACE BRZDACE - kilka pozycji jest takze oraz stymulujaco dzialaja utwory z KLANZY etc... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dolnośląskie Przyszłe Mamy - wsparcie w ciąży, porodzie i troskach po ;) pogadu
Hejka
![]() Śpieszę donieść, że nasza koleżnka SylviaSol została mamusią ![]() O 9:05 urodziła się Nikola - 3300g i 56cm ![]() Gratulacje ![]()
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doczytalam ze to porod przez CC, a juz chcialam opis SN ![]() Ostatnio slyszalam, ze mozna w Legnicy w wannie rodzic.. odplatnie. ![]()
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Dziołchy, byla ktoras z Was w Lubinie w Feminie na USG 3d? Polecacie czy lepiej gdzie indziej zrobic?
![]() |
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#97 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a czy slyszalas tez ze wymieniaaj wode ty wychodzisz lapia nastepna i tak z 3 razy... ? ja myslalam ze wchodze rodzi i juz a tu tyle zachodu... hehe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GRATULUJEMY NICOLI!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja byłam ten drugi raz, ale nie pamiętam dokładnie w którym tygodniu ciązy. Trafiłam na lekarza, który pracuje w Legnickim szpitalu tj dr Pacułta, przyjemny gość. Czy polecam..? hmmm usg jak usg jak się dzidzia łąanie pokaże to warto u mnie akurat niewiele z tych trójwymiarowych efektów było widać. Przy pierwszym usg 3d tym wykonywanym do 10 tyg byłam na Tatrzańskiej u dr Hercunia i w sumie wrażenia te same, poza tym że dzidzia była sporo mniejsza no i ceną, tam jakoś ponad 100 zł a w feminie ponad 200zł. A co do wanny w szpitalu to bynajmniej w miesiącu maju była zepsuta bo woda przeciekała na piętro niżej.. ![]()
![]() |
![]() |
#99 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja Amelka na pamieć znala całą płytę Fasolek w wieku 3 lat, (utworów z 15) ![]() ![]() Dla dzidzi mysle o delfinkach, itp, zobaczymy, jakoś tylko Mozart z klasyki mi wchodzi, nic ponad to ![]() Cytat:
Bajka aleeee mi narobiłaś, myślałam, że to Ty już ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
Witam to i ja się dopisze
![]() Mam na imię Ela, mieszkam w Jaworze koło Legnicy ![]() 4 lipca urodziłam 3 tygodnie przed planowanym porodem córeczke Sare ![]() To był mój drugi poród. Synek urodził się 11. 09.2007 Sebastianek ![]() Pozdrawiam goraco wszystkie mamusie z dolnego śląska ![]()
![]() |
#102 | |
Raczkowanie
|
czeka na właściwy moment
![]() ![]() ![]() Cytat:
gratulujemy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jak tam obecne chwile mamine? jak Seba zaakceptowal Sare? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
cos na poprawe humoru
![]() Twoje ubrania: Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami. _________________________ _________________________ ___ Przygotowanie do porodu: Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8.. miesiącu ciąży. _________________________ _________________________ ____ Ciuszki dziecięce: Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? _________________________ _________________________ ____ Płacz: Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. _________________________ _________________________ ____ Gdy upadnie smoczek: Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. _________________________ _________________________ ____ Przewijanie: Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. _________________________ _________________________ ____ Zajęcia: Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. _________________________ _________________________ ____ Twoje wyjścia: Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. _________________________ _________________________ ____ W domu: Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. _________________________ _________________________ ____ Połknięcie monety: Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wysra. Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
no czytam to juz kilkunasty raz i cos w tym z prawdy jest jednak
![]() a ze tylko MoZart to juz duuzo ![]() ![]() te plytki o ktorych ci wspominalam z ksiazeczkami sa nazwa: SPIEWAJACE BRZDACE , jest tez plytka MOJE 3 lata cala w piosenki - pisalam juz wczesniej ci odp. ale nie wyslalo bo bat. siadla - jak cchesz mozemy sie umowic ze przeslecz mi czyste plytki ok 10 szt lub kupie je zgram ci i mi przeslesz pieniazki za przesylke i plytki... daj znac jak cos... w tej kwestii to juz najlepiej na meila ![]() jjzmj@op.pl |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
Witajcie ponownie!!! Ja wlasnie odpoczywam po weselu i poprawinach kuzyna. Balowalam do konca.Wytanczylam sie, ze hej. do tp zostalo mi 11 dni. Juz nie moge sie doczekac.
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
ciekawe...
Wiktoria 21.03.2010 4190g, 57cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Mysia1234 Czas edycji: 2010-08-06 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ale sie nie sprawdza w moim przypadku hah Cytat:
---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- A jednak Bajka miała wczoraj się stawic i się stawiła na porodówce, urodziła córeczke jescze nie wiem ile mierzy i wazy i dokładnie o której ![]() GRATULACJE BAJKO ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
OOO to gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#111 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratulujemy gratulujemy i czekamy na Ciebie i relację, jak tylko już uda Ci się Bajeczko zapanować nad wszystkim ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
super prezent
![]() ![]() extra ze Sebastian tak fajnie reaguje, przypomnij mi ile ma lat?? hmmmm ciekawa jestem jak to u nas bedzie... nasz Tosiu zazdrosny o tż jak mnie za rękę trzyma hmmm zobaczymy... ale czuje ze trudna droga przed nami... zwlaszcza jak mala bedzi emiec pol roku wzwyz ![]() ALUTKA a ty juz lada, lada dzien ![]() JA DZIS MAM usg 4d z tż idziemy... ostatnio powiedzial ze tej ciazy nie czuje juz tak jak 1 c. - nie dziwie mu sie chociaz smutno mi sie zrobilo - nie byl ze mna na ani jednym usg teraz (praca) a poprzednio co 2 mies. chodzil... a i ja inaczej odczuwam... moze dlatego ze stawiam na Julke ![]() milego dnia wam zycze - buzka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Hej.
Ja tez sobie do was dolacze ![]() ![]() ![]() Gratuluje dziewczyny rozwiazania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a mężem się nie przejmuj pewnie zapracowany i po prostu juz wie co to ciąża pewnie dlatego tak powiedział ![]() Zobaczysz jak sie maleństwo urodzi będzie tatus pełną para ![]() ![]() a alutka juz urodziła ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
HEJ
no i niestety nie dziełuszka - będzie GRZEŚ ![]() ![]() USG 3D powalilo meza i rzeczywiscie tak jak myslalam inaczej spojrzal na "sprawe" gdy zobaczyl malca... juz szuka lozeczka ![]() dzieki ![]() WITAJ ELIZA ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- ALUTKA GRATULUJEMY!! ![]() Eliza jak tam c. przechodzisz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Do 6 miesiaca
![]() ![]() ![]() ![]() Ciaze przechodze tak sobie bola mnie nogi pupa kregoslup powinnam lezec chyba i nic nie robic ale ja tak nie umiem ![]() Po za tym puchna mi nogi od siedzenia nawet..... Ale samopoczucie mam dobre ![]() ![]() ![]() ![]() A wy jak przechodzicie ciaze?????????? Edytowane przez Eliza86 Czas edycji: 2010-08-13 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Co tu tak cicho??????
![]() ![]() ![]()
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
To i ja dołączę !
Ewa, 21 lat, Wrocław. termin: 30 październik 2010, także już blisko ![]() córeczka Amelia / Agatka - jeszcze nie zostało to do końca z tż ustalone ![]() ..cały czas się zastanawiam nad szpitalem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
To może ja odświeżę wątek
![]() Szkoda ze tu tak cicho ![]() Mieszkam w Legnicy i w II połowie lutego spodziewam się córci ![]() Może znajdzie się jeszcze jakaś mama z Legnicy lub okolic.
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
hej, ja jestem z Legnicy ale niestety już nie w ciąży... mam dwóch synków 3 latka i rocznika, jesli chcesz kontaktu pisz na meila
![]() jjzmj@op.pl Pozdrawiam Joanna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.