![]() |
#91 |
Władca Wizażu
|
Dot.: Uniwersytet Adama Mickiewicza w Poznaniu
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
Dot.: Uam poznań
może trochę odkurzę temat, ale mam pytanie- maturę pisałam kilka lat temu, chemię rozszerzoną- teraz chcę iść na informatykę zaocznie na UAM w Poznaniu (tu mieszkam i pracuję), ale matmy na podstawie nie mogę zdawać, jedynie rozszerzenie, więc w tym roku na pewno nie podchodzę- będę próbować dostać się bez matmy- są szanse? albo jakie progi? któraś z Was się orientuje? szukałam na stronie UAM, ale nie ma teraz informacji... może coś bliżej wiosny... a ja już bym teraz chciała wiedzieć;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez willy_nilly Czas edycji: 2012-03-12 o 16:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
teraz mam maturę z chemii rozszerzonej na 75%, angielski podstawa 92% i polski podstawa 87%, za rok mogę jedynie dopisać matmę albo któryś inny przedmiot, ale na rozszerzeniu....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na podstawie złożenia wymaganych dokumentów do wypełnienia limitu miejsc. Klik: http://web.wmi.amu.edu.pl/Default.as...D=47&tabid=356 Jeśli rekrutacja byłaby taka jak na dziennie, to bez matmy albo informatyki nie ma szans. ![]() Edytowane przez willy_nilly Czas edycji: 2012-03-12 o 16:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
dzięki za informacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Filologa rosyjska z filologia angielską UAM - 2 tytuły licenjata czy 1 ?
Cześć,
W tym roku wybieram się na studia.Czy któras z Wizażanek mogłaby cos powiedziec mi na temat takiego połączenia? czy po tych studiach mam 2 tytuły licencjata i moge iśc na magistra na sama filologie angielska. Równiez myśle o filologii rosyjskiej z lingwistyką wówczas tez mam 2 tytuły licencjata czy nie? Jesli studiujecie te kierunki to prosze napiszcie coś o tych kierunkach ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Konto usunięte
|
Dot.: Filologa rosyjska z filologia angielską UAM - 2 tytuły licenjata czy 1 ?
O ile dobrze pamiętam studia rosyjsko-angielskiej kończą się 2 licencjatami: na 3 roku bronisz z fil. rosyjskiej, na 4 roku z angielskiej. Możesz rekrutować się po nich na magisterki na rosyjską lub angielską, lub i tu i tu.
Nie wiem czy ta forma zostanie zachowana w tym roku ze względu na przekształcenie się Instytutu Filologii Angielskiej w osobny wydział. Jelsi chodzi o rosyjską z lingwistyką to z tego co wiem kończy się jednym licencjatem, masz po prostu specjalizację z lingwistyki. Edytowane przez 201607131114 Czas edycji: 2012-05-12 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
a moze idz na tlumaczenia specjalistyczne ? tam jest polaczenie ang + ros
---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- mowie o Uniwersytecie Warszawskim.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A jesli chodzi o rosyjska z lingwistyka to potem nie ma przeszkód aby iść na magistra lingwistyki stosowanej?? ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
Wolałabym iśc na studia do Poznania lub gdzieś bliżej jak np. Zielona Góra, poniewaz robie juz 1 kierunek zaocznie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi. A może któraś z Wizażanek studiuje filologie rosyjska na UAM lub cos o niej wie ciekawego??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Praca socjalna UAM
Zastanawiam się nad wyborem drugiego kierunku na rekrutacje na studia i myślę o pracy socjalnej na UAM w Poznaniu. Czy ktoś z was studiuje ten kierunek w Poznaniu? Trudno się dostać? Słyszałam, że praktyki odbywają się w m.in w MOPR. Gdzie jeszcze?
A może ktoś z was też chce się zapisać na ten kierunek w Poznaniu? Edytowane przez Baddream Czas edycji: 2012-06-01 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Dot.: Praca socjalna UAM
w sumie ponawiam pytanie koleżanki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
odgrzeje temat, moze ktos tu jeszcze zajrzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]()
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
Hej
ja właśnie kończę w tym roku ten kierunek. Praktyki są po I i po II roku. Po I w MOPSie obowiązkowo po II można wybrać. Każde trwają miesiąc. Nie polecam no chyba że lubisz wkuwać teorie które nie mają pokrycia z rzeczywistością i przechodzić Logikę z Mr Tworakiem albo pogrom z prof Woźniakiem... Studia są naprawdę frustrujące. I to nie tylko dla mnie. Warto zaznaczyć że zaledwie jedna osoba na roku chce pracować w zawodzie... Edytowane przez mistrz gitary Czas edycji: 2012-06-26 o 21:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Słyszałam o pogromie na logice. Moja koleżanka miałam z tym przedmiotem problemy, ale też i dzięki niej zainteresowałam się tym kierunkiem... ale jednak stawiam na pielęgniarstwo. Dzięki wielkie za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Wschodoznawstwo na UAM
Witam.
Czy któraś z was studiuje/studiowała może wschodoznawstwo na UAM? Ciekawi mnie głównie poziom nauczania języka i to czy można uczyć się go od ppodstaw. Co prawda podstawy rosyjskiego znam, jednak są one na tyle kiepskie, ze chciałabym język rozpocząć od początku. A może ktoś ma jakieś porównanie z filologia rosyjską lub rosjoznawstwem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
multitasking ninja
|
Dot.: Wschodoznawstwo na UAM
Najlepiej załóż taki wątek na forum rekrutacyjnym UAMu, tam jest większa szansa, że ktoś Ci odpowie
![]()
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
![]()
Nie znalazłam wątku, na którym w szerszym kontekście wypowiedziałyby się studentki UAMu, więc zakładam ten. Jeśli mogłybyście powiedzieć coś więcej o uczelni, akademikach, kierunkach (mnie interesują humanistyczne, szczególnie mające związek z historią), mieście, kosztach życia, i innymi sprawami, byłabym wdzięczna.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
multitasking ninja
|
Dot.: Uam
Może zadaj jakieś konkretne pytania, to będzie nam łatwiej Ci odpowiedzieć.
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Czy ciężko dostać miejsce w Zbyszku, Jagience? Jaka jest atmosfera na uczelni, i ogólnie w Poznaniu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
multitasking ninja
|
Co do miejsc w akademikach niestety się nie orientuję. Jeśli chodzi o atmosferę, na moim wydziale (Neofilologia), klimat jest świetny, z relacji znajomych wydaje mi się, że na pozostałych wydziałach też jest fajnie. Poznań to miasto bardzo przyjazne studentom, jest tu dużo fajnych miejsc, zarówno do imprezowania, jak i spokojnego spędzania czasu a także uprawiania wszelkich innych czynności - czy to teatr, czy niezależne kino, czy łyżwy, narty, basen - do wyboru do koloru.
![]()
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() http://www.wmi.amu.edu.pl/Studia/Stu...3/Default.aspx |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
Czy może ktoś z Was studiuje na UAM psychologię? Będę wdzięczna, gdyby się któraś z Was wypowiedziała, bo mam problem i nie wiem, jaką uczelnię wybrać (Gdańsk, Bydgoszcz czy Poznań).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez sylwusiia1993 Czas edycji: 2012-07-10 o 17:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
multitasking ninja
|
Grunwald, Piątkowo, Winogrady, Sołacz...
Najniebezpieczniej jest ponoć na Starym Mieście, Wildzie, Jeżycach i Łazarzu. Mieszkam w tej ostatniej dzielnicy i co prawda nic złego mnie nigdy nie spotkało, ale osobiście po zmroku nie zapuszczałabym się zbyt daleko od głównej ulicy.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.