Yasmin / Midiana / Asubtela / Lesine / Vibin - wątek zbiorczy! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-04-16, 08:51   #91
czarna.noc
Wtajemniczenie

Dot.: Yasmin - zbiorczy

Pamietam, ze chyba wypowiadalam sie w tym watku.. i wtedy bylam dosyc sceptycznie nastawiona do Yasmin, gdyz moj poprzedni lekarz nie byl w stanie udzielic mi zadnych info na temat tych tabletek. Teraz chodze do pani, ktora naprawde zna sie na rzeczy i ktorej nareszcie ufam (jest onkologiem i ginekologiem) i ona uznala, ze Yasmin nie stanowia wiekszego zagrozenia niz wczesniejsze tabletki.. Polecila mi je brac i musze przyznac ze w koncu czuje sie dobrze po hormonach oraz na szczescie, symptomy jelita drazliwego podczas okresu prawie calkowicie znikly
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-19, 22:05   #92
cerisecerise
BAN stały

jasmin miały być najlepsze ze wszytskich tabletek. i co z tego, kiedy przy każdych po ok 2 miesiącach ich przyjmowania moje libido sięga dna? kłoda drewna ma więcej ochoty niż ja. dlatego je odstwaiłam. będziemy próbować coś innego
cerisecerise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-19, 23:14   #93
_Ya
Zadomowienie

Jezu Ty Mój...
Sie naczytałam. Dziś wróciłam szczęśliwa od pana G. z recepta na tabletki i właśnie yasmin dostałam. Przyznam, ze są to moje pierwsze tabletki i mimo, że juz niedługo trzeci krzyżyk się pojawi na moim karku, dopiero teraz się zdecydowałam. Głównymi powodami dla, których unikałam tabletek były następujące myśli: mogę przytyć i niezmieszcze sie w ubrania, mogą mi urosnąć piersi - ma rozmiar 70E więc narazie mi starczy..., huśtawka nastrojów, ale jak to swierdził mój chop - "Mamy XXI wiek ". Szłam do lekarza, a później do apteki z wielką radochą, ale to co się naczytałam o waszych przejściach mnie troche przestraszyło :|
Nic to, narazie poczekam do okresu i zobaczymy, teraz czeka mnie 2 tygodnie myślenia
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
_Ya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-19, 23:22   #94
Dalissime'80
Raczkowanie

Brałam Yasmin tylko przez miesiąc, wiem, wiem, ze to za malo by móc cos powiedzic ale naprawde nie byłabym w stanie brac go dłużej. Biorąc tabletkę w pierwszy dzień miesiączki trwała ona około dwóch tygodni, a poźniej byly też częste plamienia, poza tym fizicznie nic mi nie było, żadnych bólów, napięć, działania moczopędnego też nie zauważylam, ale te tabletki prawie wpedzily mnie w depresje jakąś... Wzruszałam się na reklamie kawy i karmy dla zwierząt (na "jestesmy dla szczeniaczków" wyłam jak bóbr, chociaż nie lubie zwierząt ) i w kinie przeryczałam pół "Nigdy w życiu", wszłam cała opuchnieta... poza tym wieczne rozdrażnienie i fochy. Szok, prawie zostawiłam TŻta
Dalissime'80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-20, 07:18   #95
dioska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Ya
Jezu Ty Mój...
Sie naczytałam. Dziś wróciłam szczęśliwa od pana G. z recepta na tabletki i właśnie yasmin dostałam. Przyznam, ze są to moje pierwsze tabletki i mimo, że juz niedługo trzeci krzyżyk się pojawi na moim karku, dopiero teraz się zdecydowałam. Głównymi powodami dla, których unikałam tabletek były następujące myśli: mogę przytyć i niezmieszcze sie w ubrania, mogą mi urosnąć piersi - ma rozmiar 70E więc narazie mi starczy..., huśtawka nastrojów, ale jak to swierdził mój chop - "Mamy XXI wiek ". Szłam do lekarza, a później do apteki z wielką radochą, ale to co się naczytałam o waszych przejściach mnie troche przestraszyło :|
Nic to, narazie poczekam do okresu i zobaczymy, teraz czeka mnie 2 tygodnie myślenia
W ogóle się nie przejmuj Dla mnie na przykład Yasmin są rewelacyjne. Po plastrach czułam się źle, bolały mnie piersi, miałam ciężkie "okresy". A teraz w ogóle nie czuję, że biorę hormony. W ogóle nie przytyłam (ale po plastrach też nie), nie bolą mnie piersi, żadnych dolegliwości, zupełnie NIC, a libido żyje i ma się dobrze . Teraz nawet biorę drugie opakowanie pod rząd, bo mi bardzo nie pasował okres dwa tygodnie temu i też jest OK. Zero plamień, parę dni temu tylko przez jakiś czas pobolały mnie leciutko piersi, ale przy takiej dawce hormonów to dość naturalne.
Musisz się po prostu przekonać, jak zareaguje TWÓJ organizm.
Pozdrawiam!
Stary 2006-04-20, 08:10   #96
Soncia
Raczkowanie

GG do Soncia

Witajcie dziewczyny

Ja biore Yasmin od 6 miesiecy. Nie zauwazylam zeby sie cos zlego dzialo ze mna. Wrecz przeciwnie. Czuje sie po nich swietnie! Nie czuje sie spuchnieta przez caly cykl, piersi nie sa nabrzmiale jak to zwykle bylo. Celulit znika () bo woda w organizmie sie nie zbiera. Naprawde, ja mam swietnie dobrane tabletki. Nie mam napiecia przedmiesiaczkowego
Nie wiem czy to zasluga Yasmin, ale mniej jem :P Spadlam z wagi.... nie przestraszcie sie- 10kg.
Ale widze, ze na niektore z Was nie wplywaja pozytywnie te tabletki. Ale to juz sprawa indywidualna. Trzeba trafic na te odpowiednie tabletki.

Pozdrawiam Was serdecznie
Soncia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-20, 13:29   #97
gorąca_czekolada
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Soncia
Witajcie dziewczyny

Ja biore Yasmin od 6 miesiecy. Nie zauwazylam zeby sie cos zlego dzialo ze mna. Wrecz przeciwnie. Czuje sie po nich swietnie! Nie czuje sie spuchnieta przez caly cykl, piersi nie sa nabrzmiale jak to zwykle bylo. Celulit znika () bo woda w organizmie sie nie zbiera. Naprawde, ja mam swietnie dobrane tabletki. Nie mam napiecia przedmiesiaczkowego
Nie wiem czy to zasluga Yasmin, ale mniej jem :P Spadlam z wagi.... nie przestraszcie sie- 10kg.
Ale widze, ze na niektore z Was nie wplywaja pozytywnie te tabletki. Ale to juz sprawa indywidualna. Trzeba trafic na te odpowiednie tabletki.

Pozdrawiam Was serdecznie
Ja zacznę brać Yasmin od jutra. Czytając te wszystkie wypowiedzi bylam nieco przerażona i już nie wiedziałam co myśleć... Dobrze, że Twój post Sonciu jest ostatnim, który przeczytałam, bo pozostawiłaś mnie w optymistycznym nastawieniu do tego leku Może ja też schudnę i pozbędę sie cellulitu
gorąca_czekolada jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-04-20, 16:09   #98
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Ja po Yasmin wrewszcie czuję się sobą - jestem wesoła, z chęcią przytulam się do TŻ i już nie płaczę przez byle błachostkę

daphne81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-20, 16:41   #99
didi_d
Raczkowanie

GG do didi_d

Ok,ja jestem w połowie opakowania i na razie jest ok.Opuchlizna piersi jeszcze mi nie zeszla,ale wydaje mi sie ze celulit troszke zanikł .
Jestem coraz lepszej mysli

Dziewczyny nie denerwujcie sie,najgorzej to jest sie czyms sugerowac-wtedy wszystko zaczyna was bolec i myslicie ze zaraz umrzecie przez te tabletki.Badzcie pozytywnie nastawione

didi_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-20, 16:51   #100
chmurka80
Zadomowienie

GG do chmurka80

Cytat:
Napisane przez czarna.noc
.. Polecila mi je brac i musze przyznac ze w koncu czuje sie dobrze po hormonach oraz na szczescie, symptomy jelita drazliwego podczas okresu prawie calkowicie znikly
a co to sa symptomy jelita drażliwego? pytam sie bo ja też mam pewną dolegliwość ale nie wiem czy to to bo jeśli tak to przynajmniej bede znała fachową nazwe

non permettere al passato di "rubarti il futuro "

chmurka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-20, 17:02   #101
czarna.noc
Wtajemniczenie

W moim przypadku podczas okresu bolało mnie jelito po lewej stronie i bylo bardzo wrazliwe na dotyk. Na szczescie poza tym objawem innych nie mialam, a tu mozna poczytac dokladnie, jakie sa inne objawy tej dolegliwosci:
http://www.pfm.pl/u235/navi/199949
http://www.resmedica.pl/zdart7016.html
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-20, 17:36   #102
chmurka80
Zadomowienie

GG do chmurka80

Cytat:
Napisane przez czarna.noc
W moim przypadku podczas okresu bolało mnie jelito po lewej stronie i bylo bardzo wrazliwe na dotyk. Na szczescie poza tym objawem innych nie mialam, a tu mozna poczytac dokladnie, jakie sa inne objawy tej dolegliwosci:
http://www.pfm.pl/u235/navi/199949
http://www.resmedica.pl/zdart7016.html
dziekuje zaraz poczytam

Stary 2006-04-20, 18:09   #103
czarownica
Zadomowienie

Smile Dot.: Yasmin - zbiorczy

Ja zarzywam Yasmin od pół roku, przedtem kilka lat łykałam Diane - 35, nie zauważyłam takiego działania. Nie muszę biegać częściej do toalety ale w porównaniu z Diane nie tyję już tak łatwo, co jest duuużym plusem. Nie muszę tak uważać na dietę jak kiedyś.
czarownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-20, 18:59   #104
_Ya
Zadomowienie

dioska dziękuję za wsparcie
Wczoraj rozmawiałam z lekarzem na temat tycia. Powiedział, że w bardzo wielu przypadkach ma on podłoże psychologiczne. Jeżeli kobieta boi się ciąży, ze stresu mniej je i ponoć stres też ma jakiś tam wpływ na przemianę materii A jak już taka przestraszona kobietka dostanie tabletki to czuje się swobodnie i pewnie, więc zaczyna troszkę więcej jeść i dlatego czesto kobiety lekko się zaookraglaja po tabletkach. Oczywiście nie jest to reguła, a ja mogłam cosik przekręcic, ale powiem szczerze, że przekonało mnie to podejście Co sę tyczy piersi boję się, ale świat należy do odważnych
Zobaczymy co z tego będzie. Dostałam odrazu receptę na pół roku. Zostawiłam ją w aptece, jak coś będzie nie tak to pomyślimy o czymś innym
Narazie będe Was podcztywać. W pierwszym tygodniu maja pojawi się okres, więc jesczze mam kawałek czasu na przemyślenia, gdybania, rekonstrukcje wydarzeń, symulcję itd
Pozdrawiam
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
_Ya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-28, 14:54   #105
tinkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Ya
Jezu Ty Mój...
Ja mam podobnie. Tez sie w koncu zdecydowalam na tabletki.
Tylko troche mnie przerazaja te objawy uboczne, czyli: mldlosci, bole brzucha, glowy i obnizenie libido.
Pocieszam sie ,ze nie wszystkim one dokuczaja. Mam nadzieje,ze mnie tez nie beda
Ya, mama prosbe, jak zaczniesz brac,to daj koniecznie znac, jak sie po nich czujesz
tinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-04-28, 15:59   #106
didi_d
Raczkowanie

GG do didi_d

u mnie libido bardzo podkoczylo od Yasmin
podobnie u moich znajomych

Stary 2006-05-04, 23:51   #107
m0niSk4
Zadomowienie

Ja po każdych hormonach "chodzę po ścianach"...heh)
Ale przyznam, że po Yasmin przynajmniej nie czułam ze tyję!!
A zasada kibelek-przyjacielem nie była mi obca...
do tej pory myślałam, że miałąm jakąś infekcję dróg moczowych, ale teraz już wiem, że to nie było to...) hmm... dzięki!! Ale i tak nie zamierzam tego świństwa brać...hyhyhy

BuziaczkI!!

Chcę się obudzić, stanąć na szczycie, krzyczeć
Chcę czuć życie,
Chcę czuć luz, by móc krzyczeć,
Nigdy nie zasnąć, czuć serca bicie... !!

m0niSk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-05, 00:46   #108
marcia!
Raczkowanie

ja w za dwa dni zaczne trzecie opakowanie Yasminu i jestem bardzo zadowolona, lekarz mi tylko powiedzial jak przepisywał mi pierwsze opakowanie żebym dużo piła płynów bo faktycznie nie zatrzymuje wody w organiźmie a wiąże sie to z tym że usuwa za dużo potasu i magnezu z organizmu stąd możecie mieć skurcze łydek, a w ulotce jest napisane że nie zalecane jest osobom z problemami z krążeniem. wcześniej zażywałam femoden i normalne koszmar-byłam jak bania pełna i apetyt mi dopisywał jak nigdy normalnie koszmar. bolące piersi po Yasminie tez przeszłam ale efekt teraz jest nieziemski, mój TŻ nie może sie napatrzeć, wreszcie widać efekt mojej ciężkiej pracy nad jędrnym biustem, poprostu biust zrobił sie jędrniejszy i nie ma zwisu mimo że poiłam go wcześniej niezliczoną ilością kremów do biustu, w ciąży tez nie jestem- więc zabezpiecza
marcia! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-08, 16:13   #109
ZuZik GuziK
Raczkowanie

Question Yasmin ! ! ! ? ? ?

WITAM!!! DZIS ZACZYNAM BRAĆ YASMIN (PO DOŚWIADZENIACH Z HARMONETEM)... SŁYSZAŁM, ZE YASMIN POWODUJE POGORSZENIE SIE CERY??? CZY TO PRAWDA??? JAK SIE W OGÓLE CZUJECIE PO YASMIN??? JAKIES SKUTKI UBOCZNE PRZEZ PIERWSZE 3 MIESIĄCE JAK TO ZWYKLE BYWA??? JAK Z APETYTEM I LIBIDO??? BEDE WDZIECZNA ZA WSZELKIE INFO NA TEMAT TYCH TABLETEK!!! Z GÓRY DZIEKUJĘ I POZDRAWIAM SERDECZNIE!
ZuZik GuziK jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-08, 16:17   #110
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Yasmin ! ! ! ? ? ?

blagam ,archiwum przeszukaj.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-08, 17:05   #111
dioska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ZuZik GuziK
WITAM!!! DZIS ZACZYNAM BRAĆ YASMIN (PO DOŚWIADZENIACH Z HARMONETEM)... SŁYSZAŁM, ZE YASMIN POWODUJE POGORSZENIE SIE CERY??? CZY TO PRAWDA??? JAK SIE W OGÓLE CZUJECIE PO YASMIN??? JAKIES SKUTKI UBOCZNE PRZEZ PIERWSZE 3 MIESIĄCE JAK TO ZWYKLE BYWA??? JAK Z APETYTEM I LIBIDO??? BEDE WDZIECZNA ZA WSZELKIE INFO NA TEMAT TYCH TABLETEK!!! Z GÓRY DZIEKUJĘ I POZDRAWIAM SERDECZNIE!
jeju jeju, po co tak krzyczeć...?
Stary 2006-05-08, 20:43   #112
asia26
Zadomowienie

GG do asia26 Send a message via Skype™ to asia26

Nikt Cie w 100% nie odpowie na pyt jak to będzie u Ciebie przy braniu tych tabletek .Sama sie przekonasz jak będzie jak zaczniesz je brać.Niestety musisz sie przekonac na włsanej skórze,gdyz organizm różnie może zareagowac

asia26
asia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 11:10   #113
marsenia
Raczkowanie

GG do marsenia
Dot.: Yasmin

Od przyszlego tygodnia zaczynam brac pierwsze opakowanie Jasmin, wczesniej bralam Harmonet.Pani doktor ostrzegala mnie ze na poczatku moga mnie bolec piersi i byc wrazliwe.Wiec sie nie martw, powinno przejsc z czasem.
marsenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-16, 12:43   #114
chmurka80
Zadomowienie

GG do chmurka80
Dot.: Yasmin

ja właśnie wczoraj skonczyłam pierwsze opakowanie jasmin i dzisiaj mam takie obolałe piersi, drażni mnie to troche, zobaczymy jak bedzie z okresem bo w połowie brania tab. dostałam lekkie plamienia .mam nadzieje ze wszystko bedzie wporządku

Stary 2006-05-20, 15:41   #115
dorotka.20
Raczkowanie

Ja równiez zamierzam brac Jasmin, własnie dostałam recepte od lekarza. Jestem pełna obaw bo naczytałm sie na forum gazeta.pl o ich złym działaniu. Od 9 miesięcy jestem na plasterkach evra, były i są naprawde świetne ale niestety od dwoch miesiecy mam straszne uczulenie i musze je odstawic. Nie usmiecha mi sie powrot do pigułek ale ponoc (tak lekarz mowił) Yasmin to zupełna nowość i rewelacja! Ale czy napewno? Pozdrawiam
dorotka.20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 20:11   #116
czanseja
Przyczajenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do czanseja GG do czanseja

Hej!Dorotka.20 badz spokojna.Mysle ze bedzie dobrzeJa bralam juz rozne tabletki od Diane,przez Cilest,Harmonet i inne.I wszystkie wpedzily mnie w depresje i zabiły apetyt na seks.Po Jasmni jest naprawde inaczej!!!
Stary 2006-05-20, 22:52   #117
modliszka84
Rozeznanie

Ja własnie od 2 dni zażywam Yasmin i szczerze mowiąc po wczesniejszych doswiadczeniach z tabletkami...strasznie sie boje efektów. Wczesniej brałam kilka lat Microgynon, potem Harmonet - wytrzymałam az 3 miesiące - totalna masakra...! No i teraz Yasmin... głownie chodzi mi o libido, które przy Harmonecie i koncu brania Microgynon siegnęło dna... Czy zauważyłyście jakaś poprawę w tej kwestii...?

http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216
modliszka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-21, 09:19   #118
didi_d
Raczkowanie

GG do didi_d

Modliszka mi bardzo podskoczylo odkad zaczelm brac Yasmin-chociaz nigdy nie milam klopotow z brakiem ochoty na seks

Stary 2006-05-21, 09:29   #119
Ray
Zakorzenienie

mi libido spadlo do zera po yasmin wiec nie regula poza tym po yasmin mam taki sam apetyt niz po innych tabletkach... ogolnie jestem na nie.... i zaluje ze w ogole zaczelam antykonceopcje hormonalna.... wiecej szkod niz porzydku zastanowcie sie dobrze

aha tez dostaalm je glownie na spadek libida ktore wczesniej bylo jako takie biore 7 mc yasmin i libido dno ..

Edytowane przez Pomadka
Czas edycji: 2006-10-05 o 19:58 Powód: Post pod postem. Istnieje EDYCJA proszę z niej korzystać!
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-21, 10:30   #120
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

A ja jestem baaaardzo zadowolona ze swojego libido i to właśnie po Yasmin wrósiło ono do normy tylko jakoś z pryszczolami nie mogę sobie poradzić

daphne81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości