![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Yasmin - zbiorczy
Pamietam, ze chyba wypowiadalam sie w tym watku.. i wtedy bylam dosyc sceptycznie nastawiona do Yasmin, gdyz moj poprzedni lekarz nie byl w stanie udzielic mi zadnych info na temat tych tabletek. Teraz chodze do pani, ktora naprawde zna sie na rzeczy i ktorej nareszcie ufam (jest onkologiem i ginekologiem) i ona uznala, ze Yasmin nie stanowia wiekszego zagrozenia niz wczesniejsze tabletki.. Polecila mi je brac i musze przyznac ze w koncu czuje sie dobrze po hormonach oraz na szczescie, symptomy jelita drazliwego podczas okresu prawie calkowicie znikly
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
BAN stały
|
jasmin miały być najlepsze ze wszytskich tabletek. i co z tego, kiedy przy każdych po ok 2 miesiącach ich przyjmowania moje libido sięga dna? kłoda drewna ma więcej ochoty niż ja. dlatego je odstwaiłam. będziemy próbować coś innego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Jezu Ty Mój...
Sie naczytałam. Dziś wróciłam szczęśliwa od pana G. z recepta na tabletki i właśnie yasmin dostałam. Przyznam, ze są to moje pierwsze tabletki i mimo, że juz niedługo trzeci krzyżyk się pojawi na moim karku, dopiero teraz się zdecydowałam. Głównymi powodami dla, których unikałam tabletek były następujące myśli: mogę przytyć i niezmieszcze sie w ubrania ![]() ![]() Nic to, narazie poczekam do okresu i zobaczymy, teraz czeka mnie 2 tygodnie myślenia ![]()
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Brałam Yasmin tylko przez miesiąc, wiem, wiem, ze to za malo by móc cos powiedzic
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Musisz się po prostu przekonać, jak zareaguje TWÓJ organizm. Pozdrawiam!
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Ja biore Yasmin od 6 miesiecy. Nie zauwazylam zeby sie cos zlego dzialo ze mna. Wrecz przeciwnie. Czuje sie po nich swietnie! Nie czuje sie spuchnieta przez caly cykl, piersi nie sa nabrzmiale jak to zwykle bylo. Celulit znika ( ![]() ![]() Nie wiem czy to zasluga Yasmin, ale mniej jem :P Spadlam z wagi.... nie przestraszcie sie- 10kg. Ale widze, ze na niektore z Was nie wplywaja pozytywnie te tabletki. Ale to juz sprawa indywidualna. Trzeba trafic na te odpowiednie tabletki. Pozdrawiam Was serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
Ja po Yasmin wrewszcie czuję się sobą - jestem wesoła, z chęcią przytulam się do TŻ i już nie płaczę przez byle błachostkę
![]()
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Ok,ja jestem w połowie opakowania i na razie jest ok.Opuchlizna piersi jeszcze mi nie zeszla,ale wydaje mi sie ze celulit troszke zanikł
![]() Jestem coraz lepszej mysli ![]() Dziewczyny nie denerwujcie sie,najgorzej to jest sie czyms sugerowac-wtedy wszystko zaczyna was bolec i myslicie ze zaraz umrzecie przez te tabletki.Badzcie pozytywnie nastawione
#100 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
W moim przypadku podczas okresu bolało mnie jelito po lewej stronie i bylo bardzo wrazliwe na dotyk. Na szczescie poza tym objawem innych nie mialam, a tu mozna poczytac dokladnie, jakie sa inne objawy tej dolegliwosci:
http://www.pfm.pl/u235/navi/199949 http://www.resmedica.pl/zdart7016.html |
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
![]()
Ja zarzywam Yasmin od pół roku, przedtem kilka lat łykałam Diane - 35, nie zauważyłam takiego działania. Nie muszę biegać częściej do toalety ale w porównaniu z Diane nie tyję już tak łatwo, co jest duuużym plusem. Nie muszę tak uważać na dietę jak kiedyś.
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
dioska dziękuję za wsparcie
![]() Wczoraj rozmawiałam z lekarzem na temat tycia. Powiedział, że w bardzo wielu przypadkach ma on podłoże psychologiczne. Jeżeli kobieta boi się ciąży, ze stresu mniej je i ponoć stres też ma jakiś tam wpływ na przemianę materii ![]() ![]() ![]() Zobaczymy co z tego będzie. Dostałam odrazu receptę na pół roku. Zostawiłam ją w aptece, jak coś będzie nie tak to pomyślimy o czymś innym ![]() Narazie będe Was podcztywać. W pierwszym tygodniu maja pojawi się okres, więc jesczze mam kawałek czasu na przemyślenia, gdybania, rekonstrukcje wydarzeń, symulcję itd ![]() Pozdrawiam ![]()
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko troche mnie przerazaja te objawy uboczne, czyli: mldlosci, bole brzucha, glowy i obnizenie libido. Pocieszam sie ,ze nie wszystkim one dokuczaja. Mam nadzieje,ze mnie tez nie beda ![]() Ya, mama prosbe, jak zaczniesz brac,to daj koniecznie znac, jak sie po nich czujesz ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
u mnie libido bardzo podkoczylo od Yasmin
![]() podobnie u moich znajomych ![]()
#107 |
Zadomowienie
|
Ja po każdych hormonach "chodzę po ścianach"...heh
![]() Ale przyznam, że po Yasmin przynajmniej nie czułam ze tyję!! A zasada kibelek-przyjacielem nie była mi obca... ![]() do tej pory myślałam, że miałąm jakąś infekcję dróg moczowych, ale teraz już wiem, że to nie było to... ![]() ![]() BuziaczkI!! ![]()
#108 |
Raczkowanie
|
ja w za dwa dni zaczne trzecie opakowanie Yasminu i jestem bardzo zadowolona, lekarz mi tylko powiedzial jak przepisywał mi pierwsze opakowanie żebym dużo piła płynów bo faktycznie nie zatrzymuje wody w organiźmie a wiąże sie to z tym że usuwa za dużo potasu i magnezu z organizmu stąd możecie mieć skurcze łydek, a w ulotce jest napisane że nie zalecane jest osobom z problemami z krążeniem. wcześniej zażywałam femoden i normalne koszmar-byłam jak bania pełna i apetyt mi dopisywał jak nigdy normalnie koszmar. bolące piersi po Yasminie tez przeszłam ale efekt teraz jest nieziemski, mój TŻ nie może sie napatrzeć, wreszcie widać efekt mojej ciężkiej pracy nad jędrnym biustem, poprostu biust zrobił sie jędrniejszy i nie ma zwisu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
![]()
WITAM!!! DZIS ZACZYNAM BRAĆ YASMIN (PO DOŚWIADZENIACH Z HARMONETEM)... SŁYSZAŁM, ZE YASMIN POWODUJE POGORSZENIE SIE CERY??? CZY TO PRAWDA??? JAK SIE W OGÓLE CZUJECIE PO YASMIN??? JAKIES SKUTKI UBOCZNE PRZEZ PIERWSZE 3 MIESIĄCE JAK TO ZWYKLE BYWA??? JAK Z APETYTEM I LIBIDO??? BEDE WDZIECZNA ZA WSZELKIE INFO NA TEMAT TYCH TABLETEK!!! Z GÓRY DZIEKUJĘ I POZDRAWIAM SERDECZNIE!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Yasmin ! ! ! ? ? ?
blagam ,archiwum przeszukaj.
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
Nikt Cie w 100% nie odpowie na pyt jak to będzie u Ciebie przy braniu tych tabletek .Sama sie przekonasz jak będzie jak zaczniesz je brać.Niestety musisz sie przekonac na włsanej skórze,gdyz organizm różnie może zareagowac
asia26 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Dot.: Yasmin
Od przyszlego tygodnia zaczynam brac pierwsze opakowanie Jasmin, wczesniej bralam Harmonet.Pani doktor ostrzegala mnie ze na poczatku moga mnie bolec piersi i byc wrazliwe.Wiec sie nie martw, powinno przejsc z czasem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
Dot.: Yasmin
ja właśnie wczoraj skonczyłam pierwsze opakowanie jasmin i dzisiaj mam takie obolałe piersi, drażni mnie to troche, zobaczymy jak bedzie z okresem bo w połowie brania tab. dostałam lekkie plamienia .mam nadzieje ze wszystko bedzie wporządku
![]()
#115 |
Raczkowanie
|
Ja równiez zamierzam brac Jasmin, własnie dostałam recepte od lekarza. Jestem pełna obaw bo naczytałm sie na forum gazeta.pl o ich złym działaniu. Od 9 miesięcy jestem na plasterkach evra, były i są naprawde świetne ale niestety od dwoch miesiecy mam straszne uczulenie i musze je odstawic. Nie usmiecha mi sie powrot do pigułek ale ponoc (tak lekarz mowił) Yasmin to zupełna nowość i rewelacja! Ale czy napewno? Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Przyczajenie
|
Hej!Dorotka.20 badz spokojna.Mysle ze bedzie dobrze
![]()
#117 |
Rozeznanie
|
Ja własnie od 2 dni zażywam Yasmin i szczerze mowiąc po wczesniejszych doswiadczeniach z tabletkami...strasznie sie boje efektów. Wczesniej brałam kilka lat Microgynon, potem Harmonet - wytrzymałam az 3 miesiące - totalna masakra...! No i teraz Yasmin... głownie chodzi mi o libido, które przy Harmonecie i koncu brania Microgynon siegnęło dna... Czy zauważyłyście jakaś poprawę w tej kwestii...?
"Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem" - M.Twain http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216 |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Modliszka mi bardzo podskoczylo odkad zaczelm brac Yasmin-chociaz nigdy nie milam klopotow z brakiem ochoty na seks
#119 |
Zakorzenienie
|
mi libido spadlo do zera po yasmin wiec nie regula poza tym po yasmin mam taki sam apetyt niz po innych tabletkach... ogolnie jestem na nie.... i zaluje ze w ogole zaczelam antykonceopcje hormonalna.... wiecej szkod niz porzydku zastanowcie sie dobrze
aha tez dostaalm je glownie na spadek libida ktore wczesniej bylo jako takie biore 7 mc yasmin i libido dno ..
wiosna!! ![]() ![]() Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2006-10-05 o 19:58 Powód: Post pod postem. Istnieje EDYCJA proszę z niej korzystać! |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
A ja jestem baaaardzo zadowolona ze swojego libido i to właśnie po Yasmin wrósiło ono do normy
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.