|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ja, on + ona i jej dziecko
Przedstawił mnie kilku znajomym, może nie jako swoją dziewczynę, ale jednak przedstawił "to jest Ania" - (imię wstawiłam zmyślone)
|
|
|
|
|
#92 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To sie tyczy każdego kto przed rozpoczęciem nowego nie kończy starego rozdziału... ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
No nie nie jest chamem w końcu tylko puka inną laskę pod nieobecneść swojej... generalnie to przeciesz jest w porządku ![]() Myśli o tym... Nie moja droga dopóki mu dajesz to on ci wkręca j jestem pewna w 99% że kopnie cię w tyłek a ty będziesz łaziła i ryczała przez własną głupotę!!! ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
No a jak miał cie przedstawić?? "To jest Ania, bzykam się z nią dopóki Hania nie wróci.." ![]() Weź się dziewczyno zastanów bo będziesz nie potrzebnie ryczeć po nocach...
|
|
|
|
#93 | |
|
Raczkowanie
|
Apopleksjo, zaglądasz tu jeszcze? Co postanowiłaś?
Cytat:
Edytowane przez caroline87 Czas edycji: 2010-08-05 o 21:06 |
|
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Wtajemniczenie
|
Żenada.
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
Tak czytam, czytam i zastanawiam się czy to żart ?
W dużym skrócie: Pani spotyka się na seks z facetem ,który jest w związku, wybiera właśnie takiego by nie uchodzić za puszczalską , bzykają się pod nieobecność partnerki pana, która wyjechała za granicę zostawiając mu swoje dziecko pod opieka. ooo przepraszam nie tylko bzykaja, jeszcze oglądają razem filmy ![]() Pani po kilku akcjach się zakochała (gość w te klocki musi byc niezły), a pan nie może się określić co ma biedny żuczek zrobić i razem oczekują na powrót partnerki pana. Ja osobiście wymiękłam,niby dorosłe osoby a zero odpowiedzialności, pal licho,ze pan i pani sobie pieprzą życie, ale co im zawiniła dziewczyna i dziecko ? Jak można się puszczać i liczyć na nieskazitelną opinię, jak można posuwać obcą kobietę wiedząc,że partnerka wyjechała na chwilę, wyjechała, a nie opuściła go. Żenujące... Kurcze jakaś autorka Harlequinów dopisała by ładny happy end, ale życie to nie bajka koniec jest jeden kobieta wróci, kopnie w dupsko pana (mam nadzieje), pan sobie znajdzie inna na seks i do oglądania filmów, a autorka wątku zarwie jakiegoś kolejnego pana na seks, czyli jednak happy end, każdy dostanie na co zasłużył. Choć pewnie autorka, będzie wylewać łzy, jaki ten świat niesprawiedliwy |
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Jego dziewczyna to swoją drogą, ale możesz spać spokojnie i patrzeć w lustro wiedząc, że niszczysz dom dziecku, które już prawdopodobnie raz straciło poczucie bezpieczeństwa (najpierw nie ma jednego tatusia, teraz jakaś pani zabierze drugiego...)?
Po jasną cholerę w ogóle umawiać się na seks z zajętym facetem. Mało wolnych ulicami chodzi? To, że się zakochałas nie jest ŻADNYM usprawiedliwieniem. Po to ludzie dostali mózg, żeby nad gruczołami panował. Facet man kobietę i dziecko. Kobieta siedzi za granicą i zarabia kasę, a on bzyka jakąś panienkę, która mu się nawinęła i ogląda sobie z nią filmy, a dziecko podrzuca dziadkom. Wróci kobieta z zagranicy, to panienka albo pójdzie w odstawkę, albo rozwali rodzinę(o ile już nie rozwaliła). Walczyć? O co Ty chcesz tu walczyć?! Rozumiem, że krzywda tej dziewczyny i jej dziecka nie rusza Cię w żaden sposób?
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj postanowiłam, że odchodzę.
Zapytałam tylko czy chce ze mną być... Jeśli mi nawet nie odpowie to i tak odejdę bo mam dość złudnych nadzieji i wyczekiwania na jej powrót. Płakał a potem z uśmiechem przytulił mnie i powiedział, że powinnam wiedzieć i, że to logiczne... ![]() Myśli, że żartuję, ale to już naprawdę koniec. Chcę mieć czas na oswojenie się z myślą, że już go nie ma. Nikogo nie kochałam tak jak jego, stąd pomimo mojego nieodpowiedzialnego zachowania (etc.) postanowiłam walczyć o niego... Ale to bez sensu już... Na koniec dodam, że ona dowiedziała się od kogoś o nas. Powiedziała, że wybaczy mu wszystko, że nie pozwoli mu odejść itd. Edytowane przez Apopleksja Czas edycji: 2010-08-19 o 11:00 |
|
|
|
|
#99 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cóż, jej sprawa. Dobrze, że Ty przejrzałaś na oczy i uwolniłaś się z tego chorego układu. |
|||
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Logiczne... ze nie zostawi zony, pisalysmy Ci to i ostrzegalysmy. Widac musialas przekonac sie o tym, na wlasnej skorze. Ale rodzinka on ja, a ona jego zdradza.
|
|
|
|
|
#101 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ona wie, że będzie musiała wrócić do rodziców na jeden pokój z dzieckiem, już nie będzie mogła szastać JEGO kasą na prawo i lewo tylko wziąć się do roboty (tu w Polsce siedziała w domu - on ich utrzymywał). ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
Jeśli on chce być ze mną i rzucić to wszystko w cholerę, będzie musiał mi pokazać jak mu zależy! Teraz jego kolej. Ja określiłam swoje uczucia. Czuje, że mu zależy, ale boi się zmian, opinii rodziny itd. Tymczasem nadeszła pora przyjąć do wiadomości, że to koniec. |
||
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sam Ci powiedzial "powinnas wiedziec i ze to logiczne". Moim zdaniem chcial sie odegrac na swojej babie. |
|
|
|
|
|
#103 |
|
Konto usunięte
|
Autorko wątku, ale Ty tak serio serio chciałabyś być z facetem, który stałą partnerkę zdradził jak tylko nadarzyła się pierwsza lepsza okazja? Poważnie? Uważasz, że ktoś taki wie co to lojalność, prawdziwa miłość?
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2010-08-19 o 12:27 |
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc skąd wiesz co będzie robić jak wróci? Może zarobiła tyle, że będzie ją stać na mieszkanie czy założenie swojej firmy? |
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po drugie, to miłość przesłania oczy, i tak jest/było w moim przypadku. Człowiek nie zastanawia się nad realiami, myśli tylko o tym jak bardzo kocha drugą osobę i ile jest w stanie przezwyciężyć by być z kimś. Taka prawda. |
|
|
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby głupota umiała fruwać, to niektórzy już byliby widoczni tylko jako kropka w przestworzach...
Ludzie mnie rozwalają czasami
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w końcu wiesz jak to jest, więc pewnie grzecznie odsuniesz się na bok, wszak miłość.... |
|
|
|
|
|
#108 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Skończ już te głodne kawałki o tym, że Ci miłość przesłoniła oczy. Szukałaś gościa do dyskretnego seksu i wybrałaś jego, dopiero potem przyszło to zauroczenie (czy też miłość jak Ty to określasz). Pobawiliście się trochę w szopkę pt. prawie związek (prawie jak wiemy robi wielką różnicę). Pary poznają się w różnych okolicznościach, ale najczęściej w nieco bardziej normalnych i bez krzywdzenia innych osób. Szczere, nowe uczucie, poinformowanie o tym dotychczasowego partnera, uczciwe postawienie sprawy - takie coś rokuje. Związek zaczynający się (ale to nie Twój przypadek, nie łudź się) od zdrady, matactwa, kombinowania to związek źle rokujący - takie historie się bardzo kończą tym, że po kilku latach jest kolejny romans i zatoczenie koła przez historię. Cytat:
Heh, tak. Tzn. błąd popełnić można (mówię oczywiście o tego typu sprawach, a nie gwałceniu, czy mordowaniu, czy inne takie - są błędy i BŁĘDY i zachowania niedopuszczalne, nigdy), ale odpowiednio szybko się należy zreflektować, że tak nie można, nie należy i go naprawić.
|
||
|
|
|
|
#109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
|
|
|
#110 |
|
lise-kotta
|
prowokacja
a jesli nie, to wszyscy w tym układzie są siebie wzajem warci. szkoda mi jedynie dzieciaka, w delikatnym wieku zostawianego na cale miesiace bez matki pod opieką obcego faceta, ktory podrzuca go gdzie bądź by bzykać na boku. dzieci widzą, wiedzą i rozumieją więcej niz wam sie wydaje. |
|
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
Niestety to nie jest prowokacja.
Postanowiłam swoje i koniec... Dosyć wyczekiwania na jego deklaracje. Nie określił co zamierza z tym wszystkim zrobić, nie powiedział wprost co czuje a ja nie będę żyć w ciągłych nerwach. Ale... Skąd brać siły i być upartą skoro on chce dalej spotykać się ze mną, mówi, że teskni, że ma tyle w sobie uczuć! Że stchórzył nie mówiąc o uczuciu do mnie, że nie mam być taka zimna i wyniosła, że nie chce mnie stracić itd. Najchętniej wyjechałabym na jakiś czas, bez telefonu, internetu. Bez kontaktu z nim. |
|
|
|
|
#112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszesz, że masz dość czekania, postawiłaś sprawę jasno, ale z Twoich postów wprost wynika, że jednak masz nadzieję, że on rzuci swoją kobietę, z którą wychowuje dziecko i przybiegnie do Ciebie: Cytat:
|
||
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, chce, całe mnóstwo kobiet wybiera sobie takich śmieciowych , źle rokujących facetów, a potem są nieszczęśliwe, ale jak wyrwie najpierw takiego, to myśli, że Pana Boga za nogi złapała i szczęśliwe wielkie ją czeka. Ona JESZCZE tego nie wie, że z nim NIC się nie uda, nawet gdy z nią zostanie, bo pan jest koncertowym dupkiem, a z takimi nie wychodzą żadne sensowne związki, które wychodzą poza sferę bzykania.
|
|
|
|
|
#114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I nie miej złudzeń, że on Ciebie wybierze - sam Ci powiedział, że powinnaś wiedzieć na co się piszesz. Naprawdę tego nie widzisz? ![]() W ogóle skoro byłaś w takim chorym układzie, to teraz po definitywnym zakończeniu tego, powinnaś się zastanowic nad sobą i jakoś ogarnąć, bo aż strach myśleć w co następnego możesz się wpakować. To, że się zakochałaś, nie usprawiedliwia tego, co robiłaś |
||
|
|
|
|
#115 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak masz możliwość takie wyjazdu, to wyjedż gdzieś, zdystansuj się. W przeciwnym razie istnieje duże prawdopodobieństwo, że Twoje mocne postanowienie skruszy się pod wpływem jego nacisków. Jestem zwolenniczką jasnych sytuacji w związku, uporządkowaniem swoich spraw z poprzednim partnerem przed wiązaniem się z kimś innym. facet, który lawiruje, miota się między miotłem a kowadłem, to nie jest dobry materiał na partnera.
|
|
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
Powiedział, że mnie kocha...
Nie mam szans ucieczki... Jestem rozdarta, nie wiem co mam robić! |
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
I ja również Cię kocham.
Kochana, słowa to nie wszystko. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.