![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nutella, Danonki i woda z mózgu.
Zrobienie soku przy użyciu sokowirówki trwa 5 minut, łącznie z jej umyciem, więc tylko lenistwo nas usprawiedliwia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, znacie jakąś dobrą sokowirówkę, tak w okolicach 150 zł, bo jakaś supermaszyneria potrzeba mi nie jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Robię soki od lat i nawet jesli robię tylko dla siebie, to zajmuje mi to zdecydowanie więcej czasu niż 5 minut. ![]() Vixen, ja miałam kiedys sokowirówkę Delonghi Robodiet (czy jakoś tak) prosta i dobra, nie pamiętam ile kosztowała ale raczej nie była droga. A do pomarańcz, grejfrutów czy cytryn wystarczy zwykła, ręczna wyciskarka, moja córka tak sobei robi soki.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-07-30 o 18:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sorry, nie doczytałam, że z umyciem. U mnie trochę więcej niż 5 min . I jeszcze trzeba wyjąć tą całą graciarnię z szafki. Ale i tak robię własne soki. Edytowane przez Titane Czas edycji: 2010-07-30 o 19:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Zamiast bawić się z sokowirówką wolę kupić ten oto sok
![]() http://www.marwit.pl/sok_pomaranczowy.php Data ważności - dwa dni. Podobno świeżo wyciśnięty ![]()
![]() |
#97 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dziękuję za sprostowanie, bo już się przeraziłam!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!kocham herbatę z cytryną !!! Dziadki i karmienie wnucząt to masakra.Moja teściowa ma fajne podejście,ale teść i moja mama tylko by chcieli żeby mały coś miał w buzi- nie ważne co, byleby jadł!!! Moja babcia (czyli prababcia małego) była zszokowana i zniesmaczona,że mój syn nie zna jeszcze smaku coca-coli ![]() ![]() ![]() Przeciwko całkowitym zakazem słodyczy nie jestem. Mały dostaje herbatniki, ciasteczka maślane , ciasto ,ale tak jak ktoś pisał jako dodatek a nie posiłek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
o tak jeszcze coca cola jako niezbedny element rodzinnego obiadu
![]()
![]() |
#99 |
nyan nyan ^^
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
wlasnie chcialam zalozyc watek UZALEZNIONYCH OD PLATKOW SNIADANIOWYCH itd..
ja jestem uzalezniona od nutelli i płatkow czekoladowych od malego..:< nie wiemjak sie pozbyc tego zlego nawyku. potrafie pozerac nutelle łyżką.. zadnych owocow i warzyw. i te niedobre, slodzone soki. fu! :< ale nie potrafie sie odzwyczaić od tego, od mcdonaldu...nie potrafie |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to kto się poświęci ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a cukier walą do wszystkiego żeby było smaczne. mało kto patrzy na skład. I tak jogurt naturalny przegrywa z tym dosładzanym a woda i soki naturalne z kubusiami. I bądź tu człowieku mądry ![]()
oszalałam ![]() ![]() Edytowane przez nenowka152900 Czas edycji: 2010-07-30 o 21:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Napojów gazowanych staram się unikać, ale czasami oryginalna cola w butelce (nie rozlewana) jest jak zbawienie dla żołądka jak zjemy z rodziną zbyt ciężkostrawny obiad
![]() Co do tych wszystkich reklam, cały czas się zastanawiałam, czy to wszystko co pokazują jest naprawdę zdrowe, bo zdrowy rozsądek mówił, że nie a wy mnie w tym utwierdziłyście ![]() ![]() W ramach zdrowego odżywania zrobiłam sobie grządkę z warzywami i trzeba przyznać, że co własne to własne. Marchew i pomidory pachną na odległość a smak nie do porównania ![]() Edit Napisane przez tiramisu_ ![]() Ciekawe czy coś się dzieje, jak ktoś wypije sporo coli light i zje pare mentosów zaraz... Tak sobie wyobraziłam ![]() Na Discovery w programie Pogromców Mitów sprawdzali co się stanie. Mieli sprawdzić czy od tego rozsadzi żołądek, ale skończyło się tylko pienistą fontanną z buzi ![]() Edytowane przez Meitsa Czas edycji: 2010-07-30 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
Ciekawy temat, kontrowersyjny ale ludzi trzeba uswiadamiac. W życiu nie przypuszczałam że Danonki są od 3 roku życia gdyby nie ten wątek.
Na początku wątku ktoś wspomniał o parówkach, to bardzo popularny produkt dla dzieci . Coś z cyklu a paróweczkę trzeba zjeśc, jeśli dziecko nic nie je. Ja jestem absolutnie ortodyksyjna jesli chodzi o parówki , jak mozna to jeśc. Od dawna tego nie jadłam, nie mogę na nie patrzec, już nie mówiąc jak ktos je je. W parówce znajduje się sam tłuszcz chyba nawet 60 %, woda , najgorsze odpadki z kurczaka, oraz zmielony korpus czyli kosci kury. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
Absolutnie się z wami zgadzam na temat tych świństw. Ostatnio byłam na tydzień u rodziny i aż oczy mi wyszły z orbit jak zobaczyłam jak mój 3 letni kuzyn je. I jego matka nie widziała w tym nic złego. Z 3 lody dziennie, do tego troche chipsow, na kolacje frytki...Normalne jedzenie ( a to tez ziemniaki z tluszczem, tluste mieso i fasolka polana litrem bulki tartej
![]()
![]() |
#107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Żeby nie było tak idealnie to jestem uzależniona od kawy (rozpuszczalnej) ![]() Staram się z tym walczyć - niestety z różnym skutkiem ![]() Coca Cola albo Tymbark: "Się je pije do obiadu" ![]() A tak poza tym to bardzo fajny wątek. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawiązując jeszcze do mojego poprzedniego postu o znajomej i jej 4-letnim synku. Pamiętam, że do jedzenia dostał całą pakę mini 7daysów... Upiekłam przed chwilą rogaliki z czekoladą i tak mi się przypomniało, jednocześnie chciałam stwierdzić, że jak będę chciała dawać dzieciom jakieś słodkości to tylko własnej roboty i jako dodatek a nie osobny posiłek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
mowisz o mleku modyfikowanym kiedy dziecko nie jest na piersi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
a co do krowiego mleka, to nam na studiach jedna pediatra caly czas tłukła, że:
Może ktoś mądrzejszy sie wypowie?
![]() |
#111 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
no wlasnie, wiec jak maja sie do tego te wszystkie kampanie: pij mleko, bedziesz wielki?
![]() |
#113 |
nyan nyan ^^
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
chcę tu też zaznaczyć, że nie używam cukru (już wspomniałam, że nie lubię), soli (nienawidzę słonego smaku), nie gotuję (bo nie mam po co, skoro za obiadami nie przepadam), a wszystko to wpływa na ilość wydawanych pieniędzy. uprzedzając kolejne pytania: 1) za dziesięć lat odczuję, że nie jem mięsa czy obiadów (a kto powiedział, że trzeba je jeść) - dziesięć lat temu też mi tak mówili i guzik, racji nie mieli, bo żyję i mam się bardzo dobrze; nie wiem skąd się wzięło przekonanie, że jeśli nie zjesz obiadu - będziesz chodzić do końca dna głodna. przecież innymi rzeczami również można się najeść; albo, że odbije się to na moim zdrowiu: może mi ktoś wytłumaczyć jakim cudem? 2) wydaję tak mało, bo a) za mało jem - jem tyle żeby się najeść, nie moja wina, że dwie kromki to i tak dużo dla mnie; b) kupuję najtańsze jedzenie - otóż nie. kupuję to co uważam za lepsze, czasem kupię coś najtańszego, bo okaże się zdrowsze/smaczniejsze od droższego; 3) na pewno odmawiam sobie małych przyjemności - jeśli tak stwierdzi, bo nie kupuje słodyczy, to ma rację. tylko, że to dla mnie żadna przyjemność, bo słodki smak to mój wróg. dosłownie na samą myśl mnie mdli. mała uwaga: za każdym razem pisząc obiad miałam na myśli taki obraz jaki pojawia się prawie każdemu po usłyszenia tego słowa, czyli: ziemniaki/ryż/makaron, mięso/lub coś podobnego, surówka. tym postem chciałam uświadomić niektóre wizażanki, że są ludzie, którzy wydają te 250zł i nie jedzą tego co znajdą u sąsiada z klatki obok w worku na śmieci, który stoi przed drzwiami i czeka na wyniesienie. Edytowane przez trats Czas edycji: 2010-07-30 o 23:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem jak wytłumaczyć racjonalnie fakt iż w coraz więcej szkołach wprowadza się szklankę mleka dziennie dla każdego ucznia jeśli faktycznie coś z tym mlekiem ma być nie tak ![]()
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Witam, wtrącę się i ja
![]() Jako dziecko jadłam bardzo zdrowo, gdyż zarówno moja Mama jak i Babcia dbały o mój żołądek ![]() ![]() Nie wykluczam rozpieszczania dziecka (co jakiś czas!) jakimś słodyczem, bo i to moim zdaniem jest potrzebne. Ale wniosek mój jest taki, że często z domu wynosimy nawyki żywieniowe- ja jestem nauczona, że nie można zastępować zupką z proszku normalną zupę, przyrządzoną w domu, a Danonki czy kanapka z Nutellą nie zastąpią śniadania ![]() ![]() A, i jeszcze na temat Activi- mój gastrolog twierdzi, że właśnie takie 'owocowe' jogurty wywołują wzdęcia (a przecież niby na to ma pomagać ![]()
Edytowane przez catttt Czas edycji: 2010-07-30 o 23:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- o tak, kogel-mogel z cukrem i kakao prawdziwym... ![]() W ogóle jadanie w Mc Donaldzie jest chyba teraz trendi wśród nastolatków, bo ja codziennie o 8 rano w autobusie słyszę jak rozmawiają o śniadaniu w maku i mówią o tym jak najgłośniej się da ![]() Edytowane przez tiramisu_ Czas edycji: 2010-07-31 o 11:54 Powód: Późno było i bezsensu pisałam.. tak, wstyd mi ;) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
tiramisu_ właśnie wiem, że koty nie powinny pić mleka, ale kiedyś miałam jednego, który za cholerę nie chciał pić wody, tylko mleko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.