wizażowe Lubuszanki - łączmy się i my! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-03, 14:31   #91
absorbeed
Zakorzenienie

Dot.: wizażowe Lubuszanki - łączmy się i my!

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
różnica wieku to chyba już jednak nie te czasy kiedy 10 lat między pokoleniami to było duuużo
ja mam znajomych 20 latków i 40 latków i powiem Wam dziewczyny że nie wiek gra role ale podejście ludzi do świata i otoczenia
czasem ta moja starsza grupa jest bardziej trzepnięta niż ta młodsza
mam brata 15 letniego i z racji tego że jestem w Oriflame liderem kilka jego koleżanek mam w grupie i też zaczynało się od Pani jak ja się wtedy staro czułam
a i odnośnie bycia "kurką domową" nie żebym była jakimś tam leniuchem oprócz bycia żoną,mamą i ogólnie tam domową kurka realizuję swoje marzenia i plany w Oriflame
Wiesz, grzeczności nigdy za dość. I ja na przykład nie byłabym w stanie się przełamać w takiej grupie i mówić do ciebie po imieniu, obowiązkowo na pani.

Cytat:
Napisane przez dolidoli Pokaż wiadomość

Dzięki za info o forum
Cala przyjemność po mojej stronie, kochana.

Cytat:
Napisane przez Domcia2605 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, śpicie jeszcze?
Jak tam po wczorajszej burzy? Mój powrót do domu się opóźnił, dwie burze, który szły naprzeciw siebie się spotkały i było jedno, wielkie buum.
W tym roku mamy nadzwyczaj dużo burz, wydaje mi sie że wcześniej tak nie było ?
Od paru dni co noc jest głośna burza, masakra, czasem jak trzaśnie to nie wiadomo gdzie się chować. Wstyd się przyznać, ale dopiero wstałam.

Cytat:
Najgorsze jest to, że dwa dni upały później burza i nagłe ochłodzenie. Zwariować można z takimi skokami. Już bym wolała ciągły upał, lepiej bym się czuła.
Właśnie tak. Moja głowa niedługo przez to eksploduje.

Cytat:
Napisane przez taka_dziwna Pokaż wiadomość

Cześć. To może i ja dołączę. Mam na imię Karolina, w listopadzie skończę 18 lat, mieszkam 26 km od Żar, w małej wiosce. Jednak uczę się właśnie w Żarach, w technikum obsługi turystycznej. Uwielbiam śpiewać. Oprócz tego: spacery z przyjaciołmi i z TŻ, buszowanie po wizażu, jazda na rowerze. Ogólnie wolę przebywać na świeżym powietrzu, a że jestem z wioski, to najczęsciej na łonie natury. A na wątek zostałam zaproszona. Za co dziękuję bardzo.
Mam nadzieję, że uda nam się go rozkręcić.
Witaj Karolinko! To ja dziękuję za to, że z tego zaproszenia skorzystałaś.

Cytat:
Napisane przez miszona Pokaż wiadomość
Ja mam tylko nadzieję, że jutro będzie ładna pogoda. Wybieram się z moim chłopem do Poznania na koncert i nie chcę przeżywać tego samego co kilka lat temu w Chorzowie na Genesis
Na czyj koncert, Miszonko?

absorbeed jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-03, 15:27   #92
201610111032
Konto usunięte

Cytat:
Też bym chciała ciepło, w koncu co to za wakacje bez sloneczka?
A jaki koncert, jeśli mozna wiedzieć?

Jadę na Faith No More. Mike Patton moja wielka młodzieńcza miłość Koncert odbędzie się w ramach Festiwalu Malta.
201610111032 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-03, 15:29   #93
photoholic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lethie Pokaż wiadomość
Ooo to kolega chyba poważnie o Tobie myśli
Też miałam iść na ślub z tżetem na początku sierpnia ale się rozmyśliliśmy bo to jego dalsza rodzina, z którą się nie widuje i pół polski trzeba przejechać więc dla samej zabawy się nie opłaca

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Oj.. burza idzie, chyba trzeba kompa wyłączyć bo gniazdko bez uziemienia
E, nie sądzę :P
Cytat:
Ojejku to faktycznie, też lubie burze ale co za dużo to nie zdrowo, jak to mówią.

Na dniach muszę jechać do ZG złożyć papiery na studia, wiec przy okazji może zahaczę o jakieś zakupy
Są jakieś wyprzedaże teraz?
A na jakie studia się wybierasz?
Ostatnio było naprawdę sporo przecen w focusiku, nie wiem jak teraz.

Dziewczyny, co robicie ze swoimi zwierzętami jak gdzieś wyjezdżacie? Słyszałam o hotelach dla zwierząt, korzystałyście z ich usług?
Mam 2 koty i nie mam komu podrzucić jak będę kiedyś wyjeżdżać.

Miszona zazdroszczę, też chciałam jechać na FNM, ale jakoś mi szkoda było kasy, bo raczej nie słucham z uwielbieniem tylko czasem tak

Edytowane przez photoholic
Czas edycji: 2012-07-03 o 15:32
photoholic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-03, 15:42   #94
taka_dziwna
BAN stały

Cytat:
Jadę na Faith No More. Mike Patton moja wielka młodzieńcza miłość Koncert odbędzie się w ramach Festiwalu Malta.
To bardzo fajnie. Też bym pojechała na jakiś koncert mojego ulubienca.

A co do zwierząt, to ja nigdy nie miałam takiego problemu, zawsze albo u rodzinki albo sąsiad pilnowal.
taka_dziwna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-03, 15:42   #95
201610111032
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez photoholic Pokaż wiadomość

Miszona zazdroszczę, też chciałam jechać na FNM, ale jakoś mi szkoda było kasy, bo raczej nie słucham z uwielbieniem tylko czasem tak
Ja teraz już też coraz rzadziej. Jadę na koncert raczej z sentymentu. Zresztą nigdy nie miałam okazji ich usłyszeć na żywo.
Stary 2012-07-03, 18:10   #96
dolidoli
Zakorzenienie

GG do dolidoli

Ja moje zwierzaki zawsze zostawiam z moimi rodzicami

Nie mów nic. Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości.

dolidoli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-03, 19:41   #97
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Witajcie
ja już odliczam dni do urlopu. Codziennie koleżankom w pracy mówię: to już ostatni poniedziałek, to już ostatni wtorek, a dziś mówiłam, że to już moja ostatnia środa Lenistwo mnie już ogarnia totalne i nic mi się nie chce.
Poza tym jeszcze mam lekkie "ciśnienie", bo teściowa mnie zdżaźniła. Moja córa jest u niej, zaczęła mocno kaszleć i faszerują ją czym popadnie. Nienawidzę, jak teściowa ma ją leczyć, bo te jej domowe ziółkowe sposoby można o kant d*** rozbić. Poza tym najpierw trzeba się na tym znać, a potem się za to zabierać. Specjalistka od siedmiu boleści. Rano jej dała co innego, w południe co innego i teraz trzecie coś chciała jej dać, że musiałam interweniować. Jak można się leczyć, co chwilę biorąc co innego. Co za idiotyzm... Powiedziałam jej, ze jak jeszcze raz coś jej da, to przyjadę i małą zabieram. Tż już oddelegowałam, że ma tam jechać i wstrząsnąć ją i zawiózł syrop, bo mała to alergig... Wy tez macie teściowe na które reagujecie tak, jak ja na swoją?? Jak mam tam jechać, to mam "ciśnienie 220..."

Cytat:
Ponad 30 stopni to coś co uwielbiam.
O ludu! Umarłabym, jakby codziennie było 30 stopni. Dlatego lubię wiosnę bardziej niż lato. Max 25 stopni, wyżej już się topię

Cytat:
P.S. Jakas chętna na wspólne bieganie z początkującą?
To powinnaś sobie podać rękę z moją mamą. Ona ma ponad 60 lat, a codziennie biega od kilku lat Ja za nią nie nadążam...

Cytat:
Oriflame
Avon rulezz

Cytat:
Jak tam po wczorajszej burzy?
Ja całą przespałam. Raz się przebudziłam, jak grzmiało i tyle. Spałam dalej
Stary 2012-07-03, 19:54   #98
taka_dziwna
BAN stały

no to wspólczuję, ja na szczęście nie mam takich problemów jeszcze, ale mama mojego chlopaka jest spoko, jak na razie.
Stary 2012-07-03, 20:24   #99
0d1f34119766eee4653101d15d3559db3eb5311a_5de84883b0bb6
Konto usunięte

...

Edytowane przez 0d1f34119766eee4653101d15d3559db3eb5311a_5de84883b0bb6
Czas edycji: 2012-07-03 o 21:34
0d1f34119766eee4653101d15d3559db3eb5311a_5de84883b0bb6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-03, 20:24   #100
201610111032
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
Witajcie
ja już odliczam dni do urlopu. Codziennie koleżankom w pracy mówię: to już ostatni poniedziałek, to już ostatni wtorek, a dziś mówiłam, że to już moja ostatnia środa Lenistwo mnie już ogarnia totalne i nic mi się nie chce.
Poza tym jeszcze mam lekkie "ciśnienie", bo teściowa mnie zdżaźniła. Moja córa jest u niej, zaczęła mocno kaszleć i faszerują ją czym popadnie. Nienawidzę, jak teściowa ma ją leczyć, bo te jej domowe ziółkowe sposoby można o kant d*** rozbić. Poza tym najpierw trzeba się na tym znać, a potem się za to zabierać. Specjalistka od siedmiu boleści. Rano jej dała co innego, w południe co innego i teraz trzecie coś chciała jej dać, że musiałam interweniować. Jak można się leczyć, co chwilę biorąc co innego. Co za idiotyzm... Powiedziałam jej, ze jak jeszcze raz coś jej da, to przyjadę i małą zabieram. Tż już oddelegowałam, że ma tam jechać i wstrząsnąć ją i zawiózł syrop, bo mała to alergig... Wy tez macie teściowe na które reagujecie tak, jak ja na swoją?? Jak mam tam jechać, to mam "ciśnienie 220..."

Moja teściowa jest spoko. Odkąd teściu nie żyje (już prawie dwa lata) mamy ze sobą dobry kontakt. Ale wiem co by było jakbyśmy razem mieszkały. Na razie nie mam dzieci więc nie mam tego typu problemów. Najgorsze co może być to wtrącanie się w wychowanie. A już nie daj Boże gdy zacznie Ci mówić że wszystko źle robisz, na niczym się nie znasz albo że jesteś złą matką
Stary 2012-07-03, 21:14   #101
photoholic
Raczkowanie

Cytat:
Ja teraz już też coraz rzadziej. Jadę na koncert raczej z sentymentu. Zresztą nigdy nie miałam okazji ich usłyszeć na żywo.
Napiszesz krótką relację jak wrócisz? Będzie to dla mnie namiastka koncertu

Cytat:

O ludu! Umarłabym, jakby codziennie było 30 stopni. Dlatego lubię wiosnę bardziej niż lato. Max 25 stopni, wyżej już się topię

To powinnaś sobie podać rękę z moją mamą. Ona ma ponad 60 lat, a codziennie biega od kilku lat Ja za nią nie nadążam...
Ja też nie przepadam za takim upałem, kiedy inni mogą jeszcze spokojnie wytrzymać to ja bym z chęcią się rozebrałą i wskoczyła do wody.

Wow, brawo dla mamy. Mogłaby być jakąś trenerką. Codziennie biegać- też by mi się przydała taka motywacja.
Stary 2012-07-03, 21:20   #102
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Moja na początku też była spoko. Był czas, że więcej jej mówiłam niż swojej mamie. Była dla mnie prawie, jak przyjaciółka. Ale do czasu... Pierwsze spięcia się zaczęły, jak urodziła się młoda. Raz, drugi zacisnęłam zęby. Ale że ja nie należę do osób, które siedzą cicho i przyjmują wszystko na klatę, to powiedziałam jej, że uwagi niech zostawi dla siebie, bo mnie to nie interesuje. Jak będę chciała znać jej opinię, to zapytam ale niestety nie interesuje mnie jej opinia. Młoda jest jej najstarszą wnuczką i chyba myślała, że będzie grała cud babcię w którą będziemy patrzeć jak w obrazek. Może i bym czasem ją zapytała, tak jak czasem pytam moją mamę, ale sens w tym, ze mieszkamy od siebie prawie o 100 km i na miejscu mam swoją mamę od porad. Porad, które otrzymuję jak ich chcę, a nie słucham na każdym kroku. Z resztą wydaje mi się, że każda dziewczyna prędzej zapyta swoją matkę niż teściową, zwłaszcza jeśli swoją mamę mam na miejscu. Tak przynajmniej ma większość, poza wyjątkami, gdzie różne są relacje między matkami, a córkami. Z resztą już dawno zauważyłam, że moje opinie na temat opieki, wychowania, czy pielęgnacji dziecka są całkowicie inne niż mojej teściowej więc nic dziwnego, że często mamy z tego powodu zgrzyty. Poza tym już kiedyś jej jak i mojej mamie wyjaśniłam, że moje zdanie jest takie, że rodzice są od wychowywania, a babcie od rozpieszczania i niech tak zostanie. Uff... wygadałam się... Mam tak często przy takich sytuacjach więc pewnie nie raz będziecie słyszeć moje żale na ten temat

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Wow, brawo dla mamy. Mogłaby być jakąś trenerką. Codziennie biegać- też by mi się przydała taka motywacja.
Photo, moja mama nie zawsze tak miała. Zaczęła biegać mniej więcej jakoś krótko po tym, jak poszła na emeryturę. Ja wyjechałam do GW i nie mogłam zabrać swojego psa więc ona się nim zajmowała. Najpierw z nim spacerowała, potem zaczęła biegać wieczorkami. Doszło do tego, ze jak piesek staruszek zdechł, to nie miała z kim biegać i pojechała do schroniska po drugiego psa, bo źle się czuła siedząc w domu. Nie lubi, jak ktoś zaczyna z nią biegać, a chętnych nie brakowało, jednak wszyscy rezygnowali, bo nie mieli tyle samozaparcia, jak ona nabrała kondycji i nie odpowiadało jej tempo osoby początkującej Jak jest niepogoda, to przychodzi do mnie na orbitreka, bo stoi w domu i kurz zbiera. Ja miałam na nim śmigać ale jednak mam lenia
Stary 2012-07-03, 22:54   #103
Lethie
Zadomowienie

Cytat:
Ojejku to faktycznie, też lubie burze ale co za dużo to nie zdrowo, jak to mówią.

Na dniach muszę jechać do ZG złożyć papiery na studia, wiec przy okazji może zahaczę o jakieś zakupy
Są jakieś wyprzedaże teraz?
Akurat dzisiaj byłam w Focusie, całe centrum to jedna wielka wyprzedaż, wszędzie czerwone tabliczki 20% mniej, 50% więc jak czegoś szukasz to korzystaj teraz

Cytat:
Witajcie
Ja na szczęście nie mam jeszcze teściowej ale jak jadę do rodziców mojego chłopaka to myślę jak najszybciej się stamtąd zmyć Odwiedzam ich rzadko bo się źle u nich czuje, ostatnio jego ojciec mu mówił, że do nich nie wpadam to na weekend przybyłam i co... większość czasu byłam sama bo mój chłopak niczym sługa latał przez cały weekend a to zrobić herbatkę, wyjść z psem, umyć klatkę schodową, powiesić pranie, zebrać pranie, iść do sklepu, jechać autem do warsztatu, jechać do ciotki oddać drylownicę itp. tak jakby nie mogli sobie odpuścić na czas mojej wizyty w końcu nie przyjeżdżam siedzieć przed kompem a spędzać czas z ukochanym i nawet nimi. Co mnie jeszcze wkurza to to, że oni gotują strasznie tłusto, ojciec ma cukrzyce i nadwagę a wpiernicza wszystko co popadnie, ja takich rzeczy nie mogę jeść bo mnie żołądek boli i zwykle jem tylko co potrzebuję, ostatnio były to 2 parówki i 2 kromki chleba co było dla mnie za dużo a oni, że może jeszcze kiełbasę albo sałatkę bo została łyżka i się zmarnuję, a jak zawsze grzecznie powiem, że już nie mogę, najadłam się i bardzo dziękuje to słyszę od jego matki : "co nie smakuje Ci?", " nie lubisz tego?" i ile razy bym tłumaczyła, że nie o to chodzi to i jak grochem w ścianę teraz ja się wyżaliłam

Moje włosy

Edytowane przez Lethie
Czas edycji: 2012-07-03 o 22:56
Lethie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-03, 22:55   #104
agi_82
Wtajemniczenie

cinusiowa
znam ten ból moja teściówka niby nie jest zła ale strasznie wkurzają mnie jej uwagi że to powinnam tak a to inaczej a jeszcze bardziej jak coś pichce a mój tż wypala z tekstem że mama robiłą tak to może zadzwoń do niej i zapytaj no możesz wiedziec moją wściekłośc od jutra na obiadki do mamuni i tematu the end

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 01:06   #105
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Lthie coś czuję, że czeka Cię w przyszłości taka sama udręka

agi_82 oj mój Tż jakby coś takiego powiedział, to by leciał przez okno. On wie, że ja na punkcie jego matki jestem przewrażliwiona. Z resztą kiedyś to sobie wyjaśniliśmy i przyznał mi rację (jego szczęście). Zdaje sobie sprawę, co by z moich ust padło, jakbym usłyszała od niego coś takiego. Z resztą on też zdaje sobie sprawę, że jego mama czasem przesadza i sam ją "ogarnia" zanim ja się odezwę. Tak sobie chłopa wychowałam

Byłam dziś u fryzjera - Tż nie zauważył Przyglądał mi się jakoś baczniej, jak mnie zobaczył, gdy wróciłam do domu ale chyba zwątpił, czy aby na pewno i nic nie powiedział Generalnie on nienawidzi moich włosów, bo ścinam je na krótko, mam taką krótką męską fryzurkę, a jemu się marzy, abym miała długie włosy Zawsze, jak jęczy z tego powodu mówię krótko: widziałeś co brałeś, od początku miałam krótki To zawsze działa...
Stary 2012-07-04, 07:28   #106
rudasek
Zakorzenienie

Dziewczyny ,też miałam taką teściową, teraz jak sama nią jestem , postanowiłam nie wtrącać się w nic, każdy ma swoje życie, które musi przeżyć po swojemu.Chyba nie jest źle, bo zięć stwierdził, że może u nas siedzieć pół roku i dziwi się córce, że ciągnie do swojego domu, z synową też nigdy nie miałyśmy spięć, a mieszkała z nami 7 lat.
rudasek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 09:43   #107
Domcia2605
Zakorzenienie

GG do Domcia2605

Cześć Dziewczyny!
Dziś jest strasznie na dworze, zachmurzone i pada co chwile.
Wstałam wczesniej, bo zaraz lece na basen ;D
Domcia2605 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 11:59   #108
absorbeed
Zakorzenienie

Dzień dobry, kobitki.
Jak mija dzionek?

Stary 2012-07-04, 12:28   #109
Amixi
Przyczajenie

Cześć, dziewczyny!
Nie obrazicie się, jeśli dołączy do Waszego grona kolejna lubuszanka?
Jestem Amixi, mam 17 i uczę się w LO. Od około 8 lat mieszkam w Gorzowie Wielkopolskim.
W wolnym czasie, którego w trakcie roku szkolnego nie mam zbyt wiele, lubię spotykać się ze znajomymi i wygłupiać. Kiedyś uwielbiałam grać w siatkówkę i biegać, ale z braku czasu wyszłam z wprawy i dałam sobie z tym spokój.
Teraz chciałabym wrócić do biegania, ale ciążko z motywacją...
Obecnie nadrabiam zaległości serialowe (TVD, Californication), książkowe, obijam się ile wlezie i potrafię siedzieć do późnej nocy przed komputerem.
Na wątek trafiłam przypadkiem, szukając wczoraj czegoś o województwie lubuskim. Na Wizaż wpadałam wcześniej tylko jako niezarejestrowany gość, szukając porad dotyczących moich niesfornych włosow. Odnalezienie tego tematu skusiło mnie do rejestracji i oto jestem.
Amixi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 12:34   #110
absorbeed
Zakorzenienie

Witaj! Bardzo się cieszymy, że to dla nas się zarejestrowałaś!

Stary 2012-07-04, 14:39   #111
photoholic
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Photo, moja mama nie zawsze tak miała. Zaczęła biegać mniej więcej jakoś krótko po tym, jak poszła na emeryturę. Ja wyjechałam do GW i nie mogłam zabrać swojego psa więc ona się nim zajmowała. Najpierw z nim spacerowała, potem zaczęła biegać wieczorkami. Doszło do tego, ze jak piesek staruszek zdechł, to nie miała z kim biegać i pojechała do schroniska po drugiego psa, bo źle się czuła siedząc w domu. Nie lubi, jak ktoś zaczyna z nią biegać, a chętnych nie brakowało, jednak wszyscy rezygnowali, bo nie mieli tyle samozaparcia, jak ona nabrała kondycji i nie odpowiadało jej tempo osoby początkującej Jak jest niepogoda, to przychodzi do mnie na orbitreka, bo stoi w domu i kurz zbiera. Ja miałam na nim śmigać ale jednak mam lenia
Ja też mam psa, ale to jamnik i jak już wracam z biegania to on ledwo zipie i jest sporo za mną, wtedy muszę na niego czekąc,bo jeszcze się gdzieś zgubi biedulka.

Cytat:
Napisane przez absorbeed Pokaż wiadomość
Dzień dobry, kobitki.
Jak mija dzionek?
Mi średnio, ostatnio kupiłam sobie laptopa,muszę go reklamować i jestem taka zestresowana z tego powodu, bo sporo kosztował; kupowałam na necie i już pierwszego dnia odskoczyły od niego 2 klawisze, teraz trzeba go reklamować, wysyłać, pełno takich pierdół. Chętnie bym go oddała, bo nie minęło jeszcze 10 dni, ale towar ma być niby w nienaruszonym stanie, a ja go przecież już używałam .
Miałyście podobną sytuację z jakimś sprzętem kupionym na necie?
Stary 2012-07-04, 16:06   #112
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Rudasek Te rzeczy, które są na zdjęciach w linku z Twojego podpisu, to Ty sama robiłaś? Tworzysz takie cudeńka???

Domcia i tego właśnie zazdroszczę osobom uczącym się, czy studiującym, ze mają tak długie wakacje, że mogą sobie rano wstać i lecieć na basen. Takich rzeczy mi trochę brakuje z panieńskiego życia Ale jeszcze trochę moja mała Sprężyna podrośnie, to będę śmigać już wszędzie, jak kiedyś

Amixi cześć czołem

photoholic Towar do jakiegoś czasu można zwrócić bez podania przyczyny zwrotu. Trzeba by się bardziej zagłębić w prawo konsumenta, czy coś takiego. Mam w rodzinie dziewczynę, która pracowała w dziale reklamacji jednego z hipermarketów i jest w tym zakresie bardzo dobrze przeszkolona. Zasady wszędzie są takie same i nie ma różnicy, czy kupujesz przez neta, czy w sklepie. Myślę, że jak podjedziesz do jakiegoś Tesco, do działu reklamacji i poprosisz, aby uprzejmie panie Ci coś doradziły to pewnie pomogą. Jak nie pomogą, to znaczy że na wredną jędzę trafiłaś, bo właśnie w Tesco osoby z działu reklamacji mają ogromną wiedzę na ten temat
Stary 2012-07-04, 18:01   #113
taka_dziwna
BAN stały

cinusiowa - faceci tak mają, nie zauważają, jak coś zmieniamy w sobie, a w sumie to jest to irytujące, bo robimy to dla nich. Ja zaraz idę się przefarbować na rudy, ciekawe czy mój TŻ zauważy.
I w sumie racja, wakacje to dobra rzecz, nie trzeba pracować, no i w koncu odpoczynek od szkoły. Ale w sumie chciałam sobie załatwić jakąś pracę na wakacje, żeby sobie dorobić, bo w sumie tak to przez dwa lata spiewałam w zespole, ale że się teraz pokomplikowaly sprawy, to wylądowalam na lodzie. I dowiedziałam się tego bardzo krótko przed wakacjami, i dupa. Już nigdzie pracy znaleźć nie moglam. A że jeszcze 18 dopiero w listopadzie, to jeszcze większy problem.

domcia2605 - u mnie chyba dzisiaj nie padało, ale spałam do 11, więc nie wiem. A tak to w sumie przyjemnie, duszno trochę.

photoholic - wspołczuje Ci strasznie z tym laptopem, pech. Ale powinni Ci oddać, bo przecież długo go nie poużywałaś. Po prostu wcisneli Ci jakis kit.
Stary 2012-07-04, 20:14   #114
agi_82
Wtajemniczenie

heh nie mogę się powstrzymac odnośnie facetów:
-mąż do żony:
kochanie, przynieś mi piwo!
- na to żona:
a może jakieś magiczne słowo??
- mąż:
abrakadabra, czary mary zap....aj po browary!
- żona:
hokus-pokus, ence-pence zamiast cipki masz dwie ręce

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 21:17   #115
taka_dziwna
BAN stały

Cytat:
-mąż do żony:
- na to żona:
- mąż:
- żona:
o kurde, dobre. ;D Nie słyszałam tej drugiej części, haha.
Stary 2012-07-04, 21:37   #116
Lethie
Zadomowienie

Cytat:
Lthie coś czuję, że czeka Cię w przyszłości taka sama udręka
No właśnie tego się boję, bo ona taka czepialska, na szczęście TŻeta też wkurza swoim zachowaniem więc będę miała go po swojej stronie

Cytat:
cinusiowa - faceci tak mają, nie zauważają, jak coś zmieniamy w sobie, a w sumie to jest to irytujące, bo robimy to dla nich. Ja zaraz idę się przefarbować na rudy, ciekawe czy mój TŻ zauważy.
I w sumie racja, wakacje to dobra rzecz, nie trzeba pracować, no i w koncu odpoczynek od szkoły. Ale w sumie chciałam sobie załatwić jakąś pracę na wakacje, żeby sobie dorobić, bo w sumie tak to przez dwa lata spiewałam w zespole, ale że się teraz pokomplikowaly sprawy, to wylądowalam na lodzie. I dowiedziałam się tego bardzo krótko przed wakacjami, i dupa. Już nigdzie pracy znaleźć nie moglam. A że jeszcze 18 dopiero w listopadzie, to jeszcze większy problem.
Dlatego ja jak robię coś z sobą to robię to dla siebie, nie dla faceta, jak mu się przy okazji spodoba to super a jak nie to trudno

W ZG leje cały dzień

Moje włosy
Lethie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 21:49   #117
dolidoli
Zakorzenienie

GG do dolidoli

Hej
U mnie też pada cały dzień
A co do teściowej to ja niestety mam wredna ale na szczęście Tż jest po mojej stronie w walce z nią

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
-mąż do żony:
- na to żona:
- mąż:
- żona:
Dobre

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Agi_82 ile lat ma córcia bo ja też mam córkę 5 lat ma ZOSIA

Nie mów nic. Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości.

dolidoli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 22:47   #118
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
-mąż do żony:
- na to żona:
- mąż:
- żona:
No nie mogę, aż wstałam z krzesła ze śmiechu. Muszę to jutro w pracy sprzedać
Mamy w pracy takiego kumpla, który codziennie sypie takimi dowcipami. Nie mam pojęcia skąd on je bierze ale są genialne, zawsze się kulamy ze śmiechu
Stary 2012-07-05, 10:53   #119
photoholic
Raczkowanie

Cytat:
photoholic - wspołczuje Ci strasznie z tym laptopem, pech. Ale powinni Ci oddać, bo przecież długo go nie poużywałaś. Po prostu wcisneli Ci jakis kit.
Dzięki. Na razie im wysłałam jako reklamacja, zobaczymy co będzie dalej. Kurde, a tak się cieszyłam, że będę mogła wziąć laptopa na wyjazd.
Cytat:
-mąż do żony:
- na to żona:
- mąż:
- żona:
Genialne!
Stary 2012-07-05, 12:12   #120
Domcia2605
Zakorzenienie

GG do Domcia2605

Hej dziewczyny, co tu taka cisza?
Jak wam mija dzień?
Domcia2605 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości