|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Rzabbocop
|
Dot.: Marwy Ciąg - dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o naszym ulubionym ćwiczeniu :
i to wszystko w jednym treningu? a reszta ciała?
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marwy Ciąg - dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o naszym ulubionym ćwiczeniu :
Aha,nie powiedziałam,że chce na nogi tylko zmienic. Na brzych robie brzuszki klasyczne i skosne oraz sklony boczne,a na rece pompki damskie,wyciskanie hantlą zginajac w lokciu reke,podnoszac hantle nad ranmieneim do gory,wymachuje wyprostowana reka przed siebie i za siebie,na lydki robie wspiecia,a na nogi robie w sumie 9 cwiczen,ale podałam te,ktore chce zmienic
![]()
#93 |
♥
|
guanina ale te wszystkie ćwiczenia co wymieniłaś (nogi + reszta ćwiczeń które dopisałaś )to na jednym treningu wykonujesz tak ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
dzien dobereczek Anniu
![]()
#95 |
Rzabbocop
|
Guniaaa rozpisz prosze dokładnie trening, wszystko po kolei ile serii ile powtorzeń każdego ćwiczenia, obciażenia też mogą być no i czas treningu.
Mam nadzieję, że czegoś nie rozumiem bo na razie to jakaś masakra wychodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
Tak,zamiennie,nogi-rece-brzuch i tak naprzemian cwiczenia z krótkimi przerwami pomiedzy.
#97 |
Wtajemniczenie
|
elol,
![]() nie wiem czy dobry watek wybralam ale chcialam zaczepic Rzabcie na moment. ![]() Rzabbciu - ty na swojej zielonej wyspie masz zajecia z Body Pump? Orientujesz sie co to jest? Probuje zgodznie z poradami tutaj zabrac sie za trening silowy, i po przeczytaniu polowy internetu na temat BP dalej nie wiem czy 'resistance' trening z aerobowym to maja byc to te silowe cwiczenia i czy sa wystarczajace czy nie... (wiem ze ci z sfd by wysmiali ale ja jeszcze nie na tym poziomie ![]() tu podczytywalam was a propos ciezarow i powtorzen, na zajeciach najwyzszy ciezar jakiego uzywam to 15 (5 na ciezary i 5 na gryf) pozniej w zaleznosci od cwiczenia schodze nizej. Powtorzen jest duzo, bo zestaw trwa przez caly utwor muzyczny.. Cardio mam opracowane ale przy silowych dalej idiot jestem ![]() dzieki z gory za odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
♥
|
bakteryika a nie lepiej zabrać się za zwykły trening siłowy ?
gunia tak jak radziła Rzabba rozpisz trening |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
anniaa -
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A nie napisałam? ![]()
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() <w każdym ćwiczeniu używam sztangi z takim samym obciążeniem- na razie całość waży 23 kg , ale zamierzam dokupić obciążenie> 3x superseria : -przysiad bułgarski po 15 powt na każdą nogę -przysiad zwykły pełny 20 pomiędzy superseriami robię przerwę do 1min,ale staram się nie robić,bo już mniej mnie to męczy później chwila przerwy i 3 obwody: -wyciskanie siedząc - 15 powtórzeń/ok.10/9 -martwy ciąg 20/20/20 powt -pompki 10/10/10 -wiosłowanie 20/20/15 powt chwilkę odpoczywam i robię z dwa ćwiczenia na brzuch po ok 25 powtórzeń niedawno jeszcze sobie dołożyłam na koniec 3 serie wykroków ze sztangą po 15 powt. Czy ten plan jest w miarę ok? Co zmienić? Wcześniej wyglądał on na taki bardziej obwodowy ,wszystkie ćwiczenia po kolei,ale zmieniałam,żeby się bardziej zmęczyć,bo nie mogę sobie zbytnio pozwolić na to,żeby ciągle dokupować obciążenie, ale w najbliższym czasie planuję 10 kg.. Mam w planie przeważnie ćwiczenia podstawowe i wielostawowe , więc raczej nie powinnam ich zmieniać,chybaże są jakieś inne dobre warianty takich ćwiczeń? Ale i tak będę musiała zwiększyć obciążenie..
#102 |
Zakorzenienie
|
rozpisz tak:
nazwa cwiczenia + ilosc serii + ilosc powtorzen
#103 |
Wtajemniczenie
|
Przysiad klasyczny 1x8 i 1x10 -14kg
przysiad a'la sumo tak samo -14kg przysiad bułgarski tak samo -14kg skłony "równoważe"(nie pamietam jak to się profesjonalnie nazywa) 2x20 -4g wyprost nogi w pozycji siedzacej do gory 2x20-4kg wymachy do gory nogami w pozycji lezacej na boku 2x20-4kg wymachy nogami w pozycji "na pieska" do tyłu 2x20 -bez obciazenia ![]() Zgiecia reki w lokciu(nie znam nazwy cwiczenia) 2x15-4 kg(jako jedną seria zaliczam cwiczenie na obie rece) Wyprost reki w gore 2x15- 4kg wyprost reki przed siebie 2x15-4 kg wyprost reki za siebie 2x15 - kg pompki damskie 2x15 -bez obciązenia Skłony boczne 2x10 -8kg(jako jedno zaliczam oba boki-to jest cwiczenie na brzuch) Brzuszki klasyczne 2x20 brzuszki skosne 2x20 na kazda strone Wspiecia na place-to na łydki 2x10-8kg rozciaganie Chyba niczego nie pominęłam ![]() W sumie cwicze 45 minut okolo. Co moge zmienic na efektywniejsze,co zwiekszyc i w ogóle. Proszę o pomoc ![]()
#104 |
Zakorzenienie
|
hmm niech sie wypowiedza madrzejsi ode mnie, ja bym z 2 godz to wszystko cwiczyla co wypisalas :/
#105 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tutaj w obydwu cwiczeniach pracuja czworoglowe, wiec nazywa sie to seria laczona. ale mniejsza z tym... po drugie: 'wyciskanie siedzac' w sensie.. na barki? po trzecie: nie mozna robic najpierw plecow, potem klatki, potem plecow znowu.. inny rozstaw cwiczen. po czwarte: dlaczego nie masz cwiczen na male partie? ![]() do kupy.. na twoim miejscu uzylabym albo treningu ACT, albo trening dzielony- np. 3 albo 4 razy w tygodniu. i nie warto samej sobie ukladac planow, bo do tego trzeba wiedzy- skorzystaj z gotowych juz treningow. progresje mozesz robic poprzez dodawanie ciezarow, dodawania powtorzen, badz tez zwiekszanie liczby serii. ale obciazenie warto sobie dokupic, bo predzej czy pozniej sila wzrosnie ![]() Cytat:
![]() po pierwsze: groch z kapusta. nawalone wszystkie mozliwe cwiczenia.. na dluzsza mete sie zatyrasz, a efektow nie bedziesz miec prawie zadnych. skorzystaj z gotowych planow treningowych..
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() -przysiady klasyczne 4x10 15kg(jako jedno dwie nogi licze) zginanie reki w łokciu z hantla 2x15 4kg skłony boczne po 10 na kazdy bok 8kg -przysiady a'la sumo 4x10 15kg unoszenie hantli w gore 2x 15 4kg skłony boczne po 10 8kg -przysiady bułgarskie 3x10 15kg wymachy hantla przedsiebie na prostej rece 2x15 4kg skłony boczne -skłony na prostych nogach(tzw."dzień dobry") 3x10 8kg wymachy reka w tył z hantla 2x15 4kg ...(tu bym chciała cos wymyslec na brzuch ![]() To w sumie mi zajeło tyle samo. czy to za malo? ![]() Nie widziałam gotowców treningu ![]()
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
nie, nie, nie.
popatrz sobie tutaj: http://www.sfd.pl/Przykladowe_trenin...ja-t59234.html
![]() |
#109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyciskanie na mięśnie naramienne,takie: http://www.kulturystyka.pl/atlas/naramienne.asp#1 Wcześniej miałam taki typowy ACT z dobrą kolejnością(na podstawie gotowych planów) tylko później chciałam coś urozmaicić,bo już mnie to tak jak wcześniej nie męczyło ,więc spróbowałam serii łączonych itp. Więc coś mi się tam później pomieszało z tamtymi ćwiczeniami(choć z nimi też robiłam takie serie). Wolę raczej trening całego ciała FBW niż dzielony(słyszałam,że jest lepszy na redukcję i lepiej wpływa na EPOC ![]() A na małe partie to jakie ![]() Właśnie mam zamiar niedługo zaopatrzyć się w obciążenie , bo już dawno czuję ze 23 kg na nogi to za mało,choć np w wyciskaniu jest w sam raz... Dzięki za pomoc ![]()
Vouloir c'est pouvoir. Edytowane przez Chibiusa Czas edycji: 2010-08-07 o 17:47 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
nie rozumiem.. robię ACT - 12 ćwiczeń, trzy serie, obciążenie >20kg i po godzinę nie mogę się zebrać z podłogi..
jak to możliwe, że cię to nie męczyło?^^ taka rada na przyszłość- jeśli chcesz urozmaiceń, to zamieniaj tylko ćwiczenia. jest przecież kilka ćwiczeń na damą partię- jak się nudzi, to trzeba zmieniać. a jak się nie męczy to dodać więcej powtórzeń/serii albo obciążenia. może robiłaś za duże przerwy pomiędzy ćwiczeniami? może powtórzenia wykonywałaś zbyt wolno? na małe partie czyli: biceps, triceps, łydki, brzuch, kaptury, barki.
![]() |
#111 |
♥
|
bakteryika teraz można ściągnąć sobie z neta ciekawe plany treningowe w których masz wszystko wyjaśnione co i jak
![]() jak dla mnie : jeśli trening siłowy nie sprawiał Ci trudności bądź nie odczuwasz jego skutków po , tzn , że się obijałaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() anniaa trening sprawia mi trudność, tzn staram się nie obijać(mam nadzieję ![]() ![]()
Vouloir c'est pouvoir. Edytowane przez Chibiusa Czas edycji: 2010-08-07 o 18:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
zawsze tak jest, że na początku organizm, nieprzyzwyczajony do wysiłku, reaguje mocniej niż potem. i często zaczynając ma się zakwasy, a później to już trzeba się trochę nasilić, żeby one wystąpiły- choć osobiście ich nienawidzę, bo psują mi cały plan treningowy ^^
jeśli chcesz hardcore'u, polecam TABATĘ. po niej miałam ochotę się ... zrzygać i przez jakieś 10sek nie mogłam złapać tchu. na twoim miejscu zrobiłabym tak: 11 ćwiczeń na wszystkie partie, najlepiej w kolejności: * brzuch * nogi * klata * barki * plecy *(tutaj ew. kaptury) * bicepsy * tricepsy * łydki ćwiczenia sama sobie pewnie znajdziesz, bo widzę, że posługujesz się atlasem, więc problemu nie będzie. tyle tylko, że przy układaniu pamiętaj o zasadzie: 2 serie na duże partie, po jednej na małą. rób po 12-15 powtórzeń. jak będzie ci za mało- do 30 minut aerobów lekkich (trucht, rowerek, stepper) po treningu. i nie kieruj się raczej tym, żeby trening był morderczy... bo to nie ma zabijać, a wzmacniać człowieka ![]() edit: w sumie tak patrzę na to, co napisałam.. i wydaje mi się, że łatwiej ci będzie po prostu skorzystać z jakiegoś gotowego planu na ACT albo chociażby FBW (tyle, że tego drugiego nigdy nie ćwiczyłam, więc nie wiem). a jak jeszcze lubisz się męczyć, to śmigać biegać HIIT'em ![]()
Ale jeszcze tu wrócę ![]() Edytowane przez dontknow Czas edycji: 2010-08-07 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
Wszystko pięknie,ładnie z planami treningowymi,gotowcami,al e ja cwicze kochane moje w domu i mam do dyspozycji hantle i nie zrobie"wyciskania na maszynie"
![]() ![]() ![]()
#115 |
Zakorzenienie
|
gunia, ja ćwiczę w domu od roku i nie widzę problemu w ułożeniu planu treningowego
![]() wszystko można zrobić, nawet ławkę skośną.
![]() |
#116 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#117 |
Rzabbocop
|
Guniaaa zaczniejmy od tego, ze robisz za duzo cwiczen na nogi w jednym treningu. Robisz wszystko za szybko, prawdopodobnie bardziej machasz z pomoca energii kinetycznej niz pokonujesz opor. Musisz sie bardziej skupic na cwiczeniach, robic wolniej, dokladniej, kade powrorzenie powinno zajmowac Ci okoo 3-4 sekund.
Napakowalas do jednego treningu wszystko co sie dalo i teraz nie bardzo jest na co zmieniac ![]() Najlepiej rozloz to na dwa treningi np. w pon. przysiad klasyczny, wysoki step i ew. dzien dobry a w srode wykroki, MC i ew. przysiad sumo |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
ławka skośna z deski do prasowania :P a na serio, to jak zrobić skośną ławkę w domu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Rzabbocop
|
pilka do fitnessu
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
Skupiłam sie na nogach,bo je chce najbardzaiej wyszczuplić,a brzuszek tylko wyrzezbic. Ja się już zamieszałam,nie wiem czy robic mase czy rzezbe
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.