![]() |
#91 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mój chomiczek - cz. 2 :)
Cytat:
![]() u mnie w pudle nie miał trocin , tylko w klatce. dobry epek ![]() * epek = łepek ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
![]() bidny . tą koleżanke to tylko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Ale żeście naskrobały od rana
![]() Co do transporterka - ubić koleżankę ![]() Co do karmienia - no coments, choć mój znajomy dawał mięso z kurczaka Co do strony Live - bossska ![]() Sorki, że tak zaglądam, nie zaglądam, ale jest mi gorąco, słabo i śpiąco. |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I niech ktoś powie, że chomiki nie są mądre ![]() ![]() Cytat:
Nawet nie chcę sobie wyobrażać, co musiał przeżywać ten chomiczek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Ja Ci się niestety też nie pochwalę, bo jakoś chomik ma pusto w klatce. Znaczy pięterka dwa, miska, kołowrotek, słoik i rolka po papierze xD Więc serio, serio, nie ma się czym chwalić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Hej Aniu
![]() Internet coś mi odmówił posłuszeństwa ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
![]() popieram ![]() ![]() Ja chyba kupię dla Gumiśka większą klatkę, żeby mógł sobie w niej spokojnie przebywać, i żeby zmieścił się do niej jego ogromny kołowrotek ![]() Ale to będzie już 3 klatka. Mama mnie z domu wygoni ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Albo gdyby dało radę połączyć te dwie klatki, które mam ![]() Tylko, jak to zrobić ![]() Kamilka super komiks ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Madziu .
to pójdz do taty , przekup go - może pomoże Ci i jakoś zostaniesz w domu ![]() jak połączyć 2 klatki ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- jeżeli masz strony zablokowane i jesteś w pracy to : " Ustaw mniejszą na większej. Już tłumaczę: Zdejmij z mniejszej kuwetę,a w dużej otwórz górne drzwiczki, połóż na dużej małą. Połączyć je możesz drutem np ale grubym. " " Może po prostu jedną, zwykłą, plastikową rurą dla chomików? Znajdziesz ją w sklepie zoologicznym. Są o różnej długości i różnych zawijasach. Są nie drogie. Jedna prosta rura o długości 20cm.kosztuje 6zł. Przynajmniej u mnie w sklepie. ![]() " moje chomiki miały tak: dwie klatki z półkami na tych samych wysokościach ustawiłam koło siebie i bardzo mocna rozgięłam pręty w jednej i drugiej potem je połączyłam plastikową rurą, a ze to były Dżungarki to bez problemu przeszły " " Łączenie klatek, wbrew pozorom wcale nie jest takie trudne. Wystarczy mieć dwie (lub więcej) klatki, kawałek drutu, obcinak (kombinerki) i trochę wolnego czasu. Najłatwiej jest połączyć dwie klatki kładąc jedną na drugiej. Górna klatka może być identyczna jak dolna lub mniejsza. Wycinamy w suficie dolnej klatki otwór, jeżeli klatka ma w „suficie” drzwiczki to po prostu je odczepiamy – jest to lepsze wyjście, ponieważ kiedy będziemy chcieli odczepić klatki to zawsze można założyć drzwiczki z powrotem. Z górnej klatki odczepiamy kuwetę. Układamy górną klatkę na dolnej. Teraz już tylko zostało przymocowanie, do której używamy zwykłego drutu (oby był solidny). Gęsto owijamy łącząc dolną krawędź górnej klatki z dolną klatką. Klatki możemy także połączyć bokami. Wówczas potrzebujemy również kuwetę drugiej klatki. Ustawiamy obie klatki obok siebie. Wycinamy w nich otwory, (jeśli są drzwiczki to robimy tak jak w pierwszym przypadku) i łączymy je drucikiem, tak, aby nasz pupil mógł swobodnie przechodzić z jednej klatki do drugiej. W celu połączenia klatek można również używać tunelu. Jego średnica musi być na tyle duża, aby kosz nie utknął w nim. Musi być również wykonany z solidnego materiału, takiego, żeby sprytne ząbki naszej koszatniczki nie przerobiły go na wióry. Życzę powodzenia i wytrwałości! Pamiętajcie, aby przy wycinaniu otworów żaden z prętów nie wystawał. Proponuję spiłować pilnikiem tak, żeby koszatniczce nie stała się krzywda. Artykuł jest oczywisty, ale mam nadzieję, że rozwieje wątpliwości " Edytowane przez the kamm Czas edycji: 2010-08-13 o 16:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Kamilcia kochana dziękuję Ci bardzo
![]() ![]() Spróbuję coś wykombinować ![]() Jestem już w domku od godziny ![]() Może się uda i nie będę musiała przekupywać taty ![]() Hmm jedną klatkę mam taką normalną prostokątną, a druga na górze jest taka zaokrąglona (coś takiego, jak dla papug, czy innych ptaków są takie klatki) to mam włąśnie taką. Coś się wykombinuje ![]() Jak coś to jutro sobota, więc zoolog otwarty ![]() Jeszcze raz dziękuje ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Tej zaokrąglonej klatki nie nałożę na tą prostokątną, bo jest większa od tej prostokątnej. I wtedy wychodzi tak, że ta prostokątna jest cała otoczona tą zaokrągloną. Hmm... nie wiem czy jakoś zrozumiale to wytłumaczyłam ![]() Gdyby ten głupi program do zrzucania zdjęć z aparatu działał mi to bym wkleiła zdjęcie jak to wszystko wygląda ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Przygotowałam dla Gumiśka klatkę- tę zaokrągloną. Zobaczymy, jak to będzie. Kołowrotek zmieścił się w niej, ale troszkę wyżej musiałam podnieść pięterko i tym samym drabinka na pięterko też jest troszkę wyżej, ale myślę, że da sobie radę ![]() Jak będzie trzeba połączyć te klatki, to tata powiedział, że to zrobi, a przynajmniej spróbuje ![]() Zrobię fotki i jak mi się uda, to w niedzielę wkleję na wątek ![]() Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2010-08-13 o 16:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
fajnie masz
![]() wątpie , żeby moj tata chciałby się z tym "bawić" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Mój tata jest kochany
![]() A swojego jakbyś poprosiła ładnie, to też by pewnie się zgodził ![]() Jestem już po pierwszej jeździe samochodem na legalu ![]() Miałam jeden problem, już przy samym domu ![]() ![]() ![]() Gumisiek siedzi już w starej, nowej klatce ![]() Narazie bada o co chodzi i chyba ze stresu pół miski żarcia zjadł ![]() Tylko jeszcze na górę nie próbował wchodzić. O właśnie próbuje wspiąć się po drabince ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Oglądam chomiczki na mordoksiążce ![]() ![]() Ale mają super mieszkanko ![]() Tylko te komentarze i głupota ludzka mnie poraża ![]() Gumisiek chyba się zmęczył gryzieniem krat i szaleniem w klatce i teraz śpi ![]() A ja zmykam na Harryego Pottera ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
in love with life
|
Hej dziewczynki
![]() ![]() Melduje sie w 2 czesci!!! ![]()
#105 |
Wtajemniczenie
|
wlasnie jestem po koncercie OSTR'go. Poprostu konmcert mega
![]() Powiewm tak : oby wiecej takich koncertow ![]() jesli chodzi o Nicky to ona sie tka wycwanila z bedzie w ncy grysc prety do tego momntu do czasu az nie zgadne co ona chce.Moge dac jej wszystko po za ta jedna rzwecza a ona i tak edzie nie zadowolona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Madziuś nie wiem jak dokładnie wyglądają Twoje klatki, ale moje najłatwiej połączyłoby się tunelami
![]() ![]() Widziałam fajne połączenia klatki z akwarium, gdzie w akwarium był piasek do kopania tuneli ![]() ![]() Moi znajomi trzymają klatkę z Mieciusią w pudełku plastikowym, podobnym do tego (KLIK) oczywiście bez pokrywki ![]() ![]() Kamilka ja nie mogę wysłać zdjęcia klatki, bo jestem w Polsce bez chomisiów ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Nic się dziś nie wyspałam ![]() ![]() Wiadomo, że pierwszy sen jest najmocniejszy, więc później to słyszałam już wszystko, szczekanie psów, auta na ulicy, koguty, traktor, kombajn i wiele innych... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Byłam w nowym zoologu u nas. Jeeeny. Zakochałam się. Taaaaakie maniunie chomiczki. I świnka morska, walnięta przez piorun, wielkości pięści *.* No już zapowiedziałam, że będzie moja xD
I jest wstrętnie u mnie. Mam pootwierane okna i drzwi i ani nie dmuchnie. Nie ma czym oddychać, a w nocy była taaaaaka burza, że wszyscy myśleli, że dziś się ochłodzi. A gdzież tam! 24* w cieniu rano -.-' |
![]() ![]() |
![]() |
#110 | ||
Zakorzenienie
|
No w końcu jesteś
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A Nicky faktycznie się wycwaniła ![]() Cytat:
![]() Ale miałąm noc ![]() U nas wczoraj w nocy była taka burza ![]() Chyba z dwie godziny, jak nie więcej się dawało. Ale to szczególnie błyski, ale takie porządne, bo zagrzmiało tylko parę razy. Od rana śmigałam po mieście i jestem wykończona. W większości sklepów nie ma klimatyzacji- masakra ![]() Już dzisiaj nigdzie nie wychodzę, taki ukrop jest a nogi mi włażą w ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
ja dzisiaj znowu smigam na basen wieczorkime
![]() ![]() Jesli chodzi o brak klimatyzacji w sklepach to jakas masakra jest. Jak teraz pracuje na kasie to czuje sie jak bym byla w saunie ![]() ![]() Asiu u nas w Legnicy tez w sumie rzadka sa jakies fajne koncerty, jutro mialam jechac na taka wiejska impreze , ale w poniedzialek mam na 8 rano do pracy ![]() Spadam konczyc robic pranie i zabieram sie za nauke bo poprawki tuz tuz a czasu coraz mniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję Ci strasznie, że musisz tak pracować. U nas w biurze też nie ma klimy, ale mamy dwa wiatraki, więc jakoś sobie radzimy ![]() ![]() Dasz sobie radę napewno ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje za kciuki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Znowu znalazłam pracę, tym razem w klubie jako kelnerka. Szkoda, że na koniec wakacji ![]() Zjadłam dzisiaj całą tabliczkę czekolady wedel truskawkowej. Zajęło mi to jakieś 20 min.? ![]() Wrzucam kilka zdjęć Kredki. Tak się zastanawiam czy flesz z aparatu nie szkodzi jej oczkom... |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kredzia ![]() ![]() Jaka ona jest słodziutka ![]() ![]() I słodko wygląda taka biała na różowym tle ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
wyjeżdżam . od jutra . na kilka dni .
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
on zostaje w domu , nie będę go tyle ciągała .
ale mama będzie się nim opiekować podczas mojej nieobecności . |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.