Mój chomiczek - cz. 2 :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-13, 15:00   #91
the kamm
Zadomowienie

Dot.: Mój chomiczek - cz. 2 :)

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
I siedzą w misce!
A co do trzymania chomików, to moja koleżanka też trzymała klatkę i pudło do tego coby gryzoń mógł pobiegać. Cwaniak znalazł sposób na jeszcze większy wybieg i wygryzł sobie dziurę, która była ładnie przykrywana trocinami
o ja
u mnie w pudle nie miał trocin , tylko w klatce.
dobry epek

* epek = łepek

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Klepsydra88 Pokaż wiadomość
anlejka jaki spryciarz

no w transporterku to już przesada.. i powiedziała, że 4 chomiki tak żyły. A jednego wystawiła na balkon i zapomniała o nim.. jak sobie przypomniała to chomik leżał na ściance cały zaparowany
łomatkosz
bidny .

tą koleżanke to tylko
the kamm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 15:21   #92
aja1
Zakorzenienie

Ale żeście naskrobały od rana

Co do transporterka - ubić koleżankę
Co do karmienia - no coments, choć mój znajomy dawał mięso z kurczaka

Co do strony Live - bossska

Sorki, że tak zaglądam, nie zaglądam, ale jest mi gorąco, słabo i śpiąco.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 15:25   #93
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
I siedzą w misce!
A co do trzymania chomików, to moja koleżanka też trzymała klatkę i pudło do tego coby gryzoń mógł pobiegać. Cwaniak znalazł sposób na jeszcze większy wybieg i wygryzł sobie dziurę, która była ładnie przykrywana trocinami
Ale spryciula z niego
I niech ktoś powie, że chomiki nie są mądre

Cytat:
anlejka jaki spryciarz

no w transporterku to już przesada.. i powiedziała, że 4 chomiki tak żyły. A jednego wystawiła na balkon i zapomniała o nim.. jak sobie przypomniała to chomik leżał na ściance cały zaparowany
Nie będę powtarzać,bo zrobiłabym to samo co Kamila tej koleżance. Brak mi słów na takie coś.
Nawet nie chcę sobie wyobrażać, co musiał przeżywać ten chomiczek
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 15:34   #94
the kamm
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez the kamm Pokaż wiadomość
dziewczynki ( ) , jeżeli macie możliwość możecie pokazać swoje klatki ?
szukam inspiracji , co do urządzenia , i kiedyś kupienia większej klatki .
ponawiam .
jak na razie tylko Asia pochwaliła się klatencją

Madziu , ty nie możesz teraz - rozumiem
Stary 2010-08-13, 15:36   #95
anlejka
Zakorzenienie

Ja Ci się niestety też nie pochwalę, bo jakoś chomik ma pusto w klatce. Znaczy pięterka dwa, miska, kołowrotek, słoik i rolka po papierze xD Więc serio, serio, nie ma się czym chwalić
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 15:44   #96
Klepsydra88
Zakorzenienie

Kamila, super suwaczek
Stary 2010-08-13, 15:45   #97
the kamm
Zadomowienie

no trudno .

klik .

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Kamila, super suwaczek
oo , dzięki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-13, 15:55   #98
madzius90
Zakorzenienie

Hej Aniu

Internet coś mi odmówił posłuszeństwa

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
ponawiam .
jak na razie tylko Asia pochwaliła się klatencją

Madziu , ty nie możesz teraz - rozumiem

Cytat:
Kamila, super suwaczek
popieram

Ja chyba kupię dla Gumiśka większą klatkę, żeby mógł sobie w niej spokojnie przebywać, i żeby zmieścił się do niej jego ogromny kołowrotek
Ale to będzie już 3 klatka. Mama mnie z domu wygoni

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Albo gdyby dało radę połączyć te dwie klatki, które mam
Tylko, jak to zrobić

Kamilka super komiks
Stary 2010-08-13, 16:03   #99
the kamm
Zadomowienie

Madziu .

to pójdz do taty , przekup go - może pomoże Ci i jakoś zostaniesz w domu

jak połączyć 2 klatki

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

jeżeli masz strony zablokowane i jesteś w pracy to :
" Ustaw mniejszą na większej. Już tłumaczę: Zdejmij z mniejszej kuwetę,a w dużej otwórz górne drzwiczki, połóż na dużej małą. Połączyć je możesz drutem np ale grubym. "

" Może po prostu jedną, zwykłą, plastikową rurą dla chomików? Znajdziesz ją w sklepie zoologicznym. Są o różnej długości i różnych zawijasach. Są nie drogie. Jedna prosta rura o długości 20cm.kosztuje 6zł. Przynajmniej u mnie w sklepie. "

" moje chomiki miały tak: dwie klatki z półkami na tych samych wysokościach ustawiłam koło siebie i bardzo mocna rozgięłam pręty w jednej i drugiej potem je połączyłam plastikową rurą, a ze to były Dżungarki to bez problemu przeszły "

" Łączenie klatek, wbrew pozorom wcale nie jest takie trudne. Wystarczy mieć dwie (lub więcej) klatki, kawałek drutu, obcinak (kombinerki) i trochę wolnego czasu.
Najłatwiej jest połączyć dwie klatki kładąc jedną na drugiej. Górna klatka może być identyczna jak dolna lub mniejsza. Wycinamy w suficie dolnej klatki otwór, jeżeli klatka ma w „suficie” drzwiczki to po prostu je odczepiamy – jest to lepsze wyjście, ponieważ kiedy będziemy chcieli odczepić klatki to zawsze można założyć drzwiczki z powrotem. Z górnej klatki odczepiamy kuwetę. Układamy górną klatkę na dolnej. Teraz już tylko zostało przymocowanie, do której używamy zwykłego drutu (oby był solidny). Gęsto owijamy łącząc dolną krawędź górnej klatki z dolną klatką.

Klatki możemy także połączyć bokami. Wówczas potrzebujemy również kuwetę drugiej klatki. Ustawiamy obie klatki obok siebie. Wycinamy w nich otwory, (jeśli są drzwiczki to robimy tak jak w pierwszym przypadku) i łączymy je drucikiem, tak, aby nasz pupil mógł swobodnie przechodzić z jednej klatki do drugiej.

W celu połączenia klatek można również używać tunelu. Jego średnica musi być na tyle duża, aby kosz nie utknął w nim. Musi być również wykonany z solidnego materiału, takiego, żeby sprytne ząbki naszej koszatniczki nie przerobiły go na wióry.
Życzę powodzenia i wytrwałości!
Pamiętajcie, aby przy wycinaniu otworów żaden z prętów nie wystawał. Proponuję spiłować pilnikiem tak, żeby koszatniczce nie stała się krzywda. Artykuł jest oczywisty, ale mam nadzieję, że rozwieje wątpliwości "

Edytowane przez the kamm
Czas edycji: 2010-08-13 o 16:06
Stary 2010-08-13, 16:32   #100
madzius90
Zakorzenienie

Kamilcia kochana dziękuję Ci bardzo
Spróbuję coś wykombinować

Jestem już w domku od godziny

Może się uda i nie będę musiała przekupywać taty

Hmm jedną klatkę mam taką normalną prostokątną, a druga na górze jest taka zaokrąglona (coś takiego, jak dla papug, czy innych ptaków są takie klatki) to mam włąśnie taką. Coś się wykombinuje
Jak coś to jutro sobota, więc zoolog otwarty

Jeszcze raz dziękuje

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Tej zaokrąglonej klatki nie nałożę na tą prostokątną, bo jest większa od tej prostokątnej. I wtedy wychodzi tak, że ta prostokątna jest cała otoczona tą zaokrągloną. Hmm... nie wiem czy jakoś zrozumiale to wytłumaczyłam
Gdyby ten głupi program do zrzucania zdjęć z aparatu działał mi to bym wkleiła zdjęcie jak to wszystko wygląda

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Przygotowałam dla Gumiśka klatkę- tę zaokrągloną.
Zobaczymy, jak to będzie. Kołowrotek zmieścił się w niej, ale troszkę wyżej musiałam podnieść pięterko i tym samym drabinka na pięterko też jest troszkę wyżej, ale myślę, że da sobie radę

Jak będzie trzeba połączyć te klatki, to tata powiedział, że to zrobi, a przynajmniej spróbuje

Zrobię fotki i jak mi się uda, to w niedzielę wkleję na wątek

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2010-08-13 o 16:10
Stary 2010-08-13, 17:09   #101
the kamm
Zadomowienie

fajnie masz
wątpie , żeby moj tata chciałby się z tym "bawić"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-13, 19:07   #102
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie masz
wątpie , żeby moj tata chciałby się z tym "bawić"
Mój tata jest kochany

A swojego jakbyś poprosiła ładnie, to też by pewnie się zgodził

Jestem już po pierwszej jeździe samochodem na legalu
Miałam jeden problem, już przy samym domu ale tata cierpliwy był a ja oczywiście w panikę wpadłam

Gumisiek siedzi już w starej, nowej klatce
Narazie bada o co chodzi i chyba ze stresu pół miski żarcia zjadł
Tylko jeszcze na górę nie próbował wchodzić.
O właśnie próbuje wspiąć się po drabince

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Oglądam chomiczki na mordoksiążce
Ale mają super mieszkanko

Tylko te komentarze i głupota ludzka mnie poraża

Gumisiek chyba się zmęczył gryzieniem krat i szaleniem w klatce i teraz śpi

A ja zmykam na Harryego Pottera
Stary 2010-08-13, 21:38   #103
Klepsydra88
Zakorzenienie

a co tu taka cisza
Stary 2010-08-13, 22:54   #104
MdM
in love with life

Hej dziewczynki

Melduje sie w 2 czesci!!!
MdM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 23:20   #105
maudy
Wtajemniczenie

wlasnie jestem po koncercie OSTR'go. Poprostu konmcert mega To co Adam potrafi to chbysa nie ma porownania z niczym innym. Chodzi o teksty pioseenek jak i o freestyle ( tutaj to juz wogule miaze potrasfi zrobic) .
Powiewm tak : oby wiecej takich koncertow
jesli chodzi o Nicky to ona sie tka wycwanila z bedzie w ncy grysc prety do tego momntu do czasu az nie zgadne co ona chce.Moge dac jej wszystko po za ta jedna rzwecza a ona i tak edzie nie zadowolona Spryciuszek jeden
maudy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 07:34   #106
tikki85
Zakorzenienie

Madziuś nie wiem jak dokładnie wyglądają Twoje klatki, ale moje najłatwiej połączyłoby się tunelami . Ale nie jedna na drugiej, tylko jedna obok drugiej .
Widziałam fajne połączenia klatki z akwarium, gdzie w akwarium był piasek do kopania tuneli . Ciekawe jak moje maluchy zachowywałyby się w piasku

Moi znajomi trzymają klatkę z Mieciusią w pudełku plastikowym, podobnym do tego (KLIK) oczywiście bez pokrywki . Myślę, że to dobre rozwiązanie jak malusia nie może biegać po podłodze, żeby nie uciekła. Tak ma trochę bezpiecznego terenu poza klatką

Kamilka ja nie mogę wysłać zdjęcia klatki, bo jestem w Polsce bez chomisiów

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Nic się dziś nie wyspałam . Najpierw gdzieś po północy obudzili mnie śpiewający pijani piłkarze miejscowego klubu, później latał komar i bzyczał mi koło ucha, było gorąco. Jak już zasypiałam to szwagier zaczął trąbić pod bramą, żeby ktoś mu ją otworzył . W końcu nikt nie wyszedł i pojechał.
Wiadomo, że pierwszy sen jest najmocniejszy, więc później to słyszałam już wszystko, szczekanie psów, auta na ulicy, koguty, traktor, kombajn i wiele innych.... Hałas jak w metropolii, a nie na wsi . Dobrze, że już niedługo wracamy do domku
Stary 2010-08-14, 09:47   #107
anlejka
Zakorzenienie

Byłam w nowym zoologu u nas. Jeeeny. Zakochałam się. Taaaaakie maniunie chomiczki. I świnka morska, walnięta przez piorun, wielkości pięści *.* No już zapowiedziałam, że będzie moja xD
I jest wstrętnie u mnie. Mam pootwierane okna i drzwi i ani nie dmuchnie. Nie ma czym oddychać, a w nocy była taaaaaka burza, że wszyscy myśleli, że dziś się ochłodzi. A gdzież tam! 24* w cieniu rano -.-'
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 11:48   #108
andere
Zadomowienie

U mnie tak samo upał Okropna męczarnia.
A wieczorem koncert!

Maleńka
andere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 12:42   #109
Klepsydra88
Zakorzenienie

raaaany.. jakie fajne koncerty są u Was u mnie to tylko jakaś biesiada śląska

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-14, 12:46   #110
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MdM Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Melduje sie w 2 czesci!!!
No w końcu jesteś

Cytat:
Napisane przez maudy Pokaż wiadomość
wlasnie jestem po koncercie OSTR'go. Poprostu konmcert mega To co Adam potrafi to chbysa nie ma porownania z niczym innym. Chodzi o teksty pioseenek jak i o freestyle ( tutaj to juz wogule miaze potrasfi zrobic) .
Powiewm tak : oby wiecej takich koncertow
jesli chodzi o Nicky to ona sie tka wycwanila z bedzie w ncy grysc prety do tego momntu do czasu az nie zgadne co ona chce.Moge dac jej wszystko po za ta jedna rzwecza a ona i tak edzie nie zadowolona Spryciuszek jeden
To super, że koncert się udał

A Nicky faktycznie się wycwaniła

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Madziuś nie wiem jak dokładnie wyglądają Twoje klatki, ale moje najłatwiej połączyłoby się tunelami . Ale nie jedna na drugiej, tylko jedna obok drugiej .
Widziałam fajne połączenia klatki z akwarium, gdzie w akwarium był piasek do kopania tuneli . Ciekawe jak moje maluchy zachowywałyby się w piasku

Moi znajomi trzymają klatkę z Mieciusią w pudełku plastikowym, podobnym do tego (KLIK) oczywiście bez pokrywki . Myślę, że to dobre rozwiązanie jak malusia nie może biegać po podłodze, żeby nie uciekła. Tak ma trochę bezpiecznego terenu poza klatką

Kamilka ja nie mogę wysłać zdjęcia klatki, bo jestem w Polsce bez chomisiów

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Nic się dziś nie wyspałam . Najpierw gdzieś po północy obudzili mnie śpiewający pijani piłkarze miejscowego klubu, później latał komar i bzyczał mi koło ucha, było gorąco. Jak już zasypiałam to szwagier zaczął trąbić pod bramą, żeby ktoś mu ją otworzył . W końcu nikt nie wyszedł i pojechał.
Wiadomo, że pierwszy sen jest najmocniejszy, więc później to słyszałam już wszystko, szczekanie psów, auta na ulicy, koguty, traktor, kombajn i wiele innych.... Hałas jak w metropolii, a nie na wsi . Dobrze, że już niedługo wracamy do domku
Dziękuję za poradę w sprawie klatek

Ale miałąm noc

U nas wczoraj w nocy była taka burza
Chyba z dwie godziny, jak nie więcej się dawało. Ale to szczególnie błyski, ale takie porządne, bo zagrzmiało tylko parę razy.

Od rana śmigałam po mieście i jestem wykończona. W większości sklepów nie ma klimatyzacji- masakra
Już dzisiaj nigdzie nie wychodzę, taki ukrop jest a nogi mi włażą w
Stary 2010-08-14, 13:00   #111
maudy
Wtajemniczenie

ja dzisiaj znowu smigam na basen wieczorkime a potem do sklepu po sledzie bo mam ochote na sledzie po kaszubsku
Jesli chodzi o brak klimatyzacji w sklepach to jakas masakra jest. Jak teraz pracuje na kasie to czuje sie jak bym byla w saunie do sauny nic nie mam ale , nie jak musze pracowac
Asiu u nas w Legnicy tez w sumie rzadka sa jakies fajne koncerty, jutro mialam jechac na taka wiejska impreze , ale w poniedzialek mam na 8 rano do pracy
Spadam konczyc robic pranie i zabieram sie za nauke bo poprawki tuz tuz a czasu coraz mniej
Stary 2010-08-14, 13:12   #112
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maudy Pokaż wiadomość
ja dzisiaj znowu smigam na basen wieczorkime a potem do sklepu po sledzie bo mam ochote na sledzie po kaszubsku
Jesli chodzi o brak klimatyzacji w sklepach to jakas masakra jest. Jak teraz pracuje na kasie to czuje sie jak bym byla w saunie do sauny nic nie mam ale , nie jak musze pracowac
Asiu u nas w Legnicy tez w sumie rzadka sa jakies fajne koncerty, jutro mialam jechac na taka wiejska impreze , ale w poniedzialek mam na 8 rano do pracy
Spadam konczyc robic pranie i zabieram sie za nauke bo poprawki tuz tuz a czasu coraz mniej
Dokładnie
Współczuję Ci strasznie, że musisz tak pracować. U nas w biurze też nie ma klimy, ale mamy dwa wiatraki, więc jakoś sobie radzimy Tylko tak po 13 słońce świeci nam prosto w okno, w plecy to jest masakra jakaś

Dasz sobie radę napewno będziemy trzymać
Stary 2010-08-14, 13:14   #113
Klepsydra88
Zakorzenienie

na chomiku dodałam film z Wojtkiem możecie oglądnąć login: Sirocco_

Edytowane przez Klepsydra88
Czas edycji: 2010-08-14 o 16:56
Klepsydra88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-14, 13:22   #114
maudy
Wtajemniczenie

dziekuje za kciuki tak to wytrzymuje , bo w sumie nie mam wyboru bo zbieram na nowy komputer ktory bedxzie mi wizualnie do pokoju pasowac jeszcze nintendo wii mi sie wymarzylo tak ze musze zacisnac pasa
Stary 2010-08-14, 13:38   #115
uUuAsissuUu
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny Znowu mam zaległości do nadrobienia...
Znowu znalazłam pracę, tym razem w klubie jako kelnerka.
Szkoda, że na koniec wakacji

Zjadłam dzisiaj całą tabliczkę czekolady wedel truskawkowej. Zajęło mi to jakieś 20 min.? Dzisiaj jeszcze poćwiczę bo tak być nie może...

Wrzucam kilka zdjęć Kredki.
Tak się zastanawiam czy flesz z aparatu nie szkodzi jej oczkom...
uUuAsissuUu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 13:59   #116
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uUuAsissuUu Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Znowu mam zaległości do nadrobienia...
Znowu znalazłam pracę, tym razem w klubie jako kelnerka.
Szkoda, że na koniec wakacji

Zjadłam dzisiaj całą tabliczkę czekolady wedel truskawkowej. Zajęło mi to jakieś 20 min.? Dzisiaj jeszcze poćwiczę bo tak być nie może...

Wrzucam kilka zdjęć Kredki.
Tak się zastanawiam czy flesz z aparatu nie szkodzi jej oczkom...
I jak wrażenie w nowej pracy?

Kredzia
Jaka ona jest słodziutka i taka malusia
I słodko wygląda taka biała na różowym tle
Stary 2010-08-14, 14:09   #117
the kamm
Zadomowienie

wyjeżdżam . od jutra . na kilka dni .
Stary 2010-08-14, 14:44   #118
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
wyjeżdżam . od jutra . na kilka dni .

A co z Kajtusiem?
Stary 2010-08-14, 14:50   #119
the kamm
Zadomowienie

on zostaje w domu , nie będę go tyle ciągała .
ale mama będzie się nim opiekować podczas mojej nieobecności .
Stary 2010-08-14, 14:59   #120
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
on zostaje w domu , nie będę go tyle ciągała .
ale mama będzie się nim opiekować podczas mojej nieobecności .
To dobrze.

Z Twoich wypowiedzi odnoszę wrażenie, że coś się stało
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości