|
|
#91 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze szczupła, czy już chuda?
Cytat:
![]() Także czasem to po prostu kwestia anatomii. Cytat:
Ja wczoraj się natknęłam na taki oto podpis u jednej wizażanki: "kg 51-50-49-48-47-46-45-...![]() boczki udo łydka 34-33-32-32-30..![]() ramiona 27-25-23-21... "No przepraszam, ale jeśli zobaczy to osoba z jakimś zaburzonym postrzeganiem siebie i swojej wagi (np. anorektyczka), to przecież to może jej tylko zaszkodzić! Ostatnio ktoś zwrócił mi uwagę, że moje postrzeganie samej siebie też nie jest do końca zdrowe i wg siebie powinnam schudnąć, bo mam tłuszcz na brzuchu (45 kg/158 cm) i takie podpisy wywołały u mnie natychmiastową reakcję: centymetr w dłoń a następnie światełko w głowie: "Ja nie mam 21 cm w ramionach - muszę coś z tym zrobić!" Albo "Kurczę, w łydce mam 31 cm, a tutaj ideałem jest 30..." Mimo, że wiem, że wg innych jestem szczuplutka, drobniutka i powinnam przytyć, to ja widzę swoje i dobrze czuję się z tymi 45 kg., choć wiem, że muszę zmienić sposób myślenia, bo zdrowie na tym cierpi. A Ty nie powinnaś czuć satysfakcji po tym, że wg kogoś jesteś JESZCZE szczupła, bo niedługo potem ktoś Ci powie, żeś wieszak albo inny pajęczak i wpadniesz w rozpacz. Nie uzależniaj od czyjejś oceny swojego samopoczucia i tego, jak się czujesz we własnej skórze. Jeden lubi krągłości, a inny filigranowe dziewczę wybierze. Sęk w tym, co Ty wybierzesz i co jest dla Ciebie odpowiednie. Edytowane przez Dzikun Czas edycji: 2010-08-14 o 16:22 |
||
|
|
|
|
#92 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#93 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi szczupłość kojarzy się z młodością, zdrowiem, aktywnością fizyczną, z lekkością. Z pięknem. Chudość (taka szkieletowa, bez proporcji, zapadnięte policzki, duże oczy, ziemista cera) ze słabością, kruchością (po twarzy jesli bardzo chuda to z chorobą). Szczupła sylwetka to drobna sylwetka, delikatne kształty, mały okrągły biust, taki jędrny , chudziutkie ramiona i plecy(moja prywatna wizja ) Uważam, że chudość sama w sobie nie jest zła, każdy inaczej pojmuje piękno/brzydotę. Co innego gdy jest to chudość zagrażająca zdrowiu a osoba wygląda na wycieńczoną - wtedy mówię kategoryczne NIE. Jestem też przeciwna odchudzaniu na zasadzie MAŁO JEM. Wystarczy zmienić dietę, spożywać zdrowe jedzonko, pić wodę ale jesc regularnie, np 5 razy dziennie ale mniejsze porcje. na koniec moje osobiste przemyslenie, mimo iz jestem przeciwna przeraźliwej chudosci to jesli mialabym wybor: byc otyłą albo być baaardzo chudą - wybieram to drugie, niestety.
|
|
|
#94 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#95 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedys bylam bardzo chuda i zawsze marzylam o kobiecych kraglosciach w stylu Jennifer Lopez ,teraz majac taka figure czuje sie duzo,ale duzo lepiej,atrakcyjniej i jestem bardzo z takiej sylwetki zadowolona i dumna
,uwazam ,za bardzo szczuple czy chude dziewczyny sa (bez urazy ) nie kobiecie ,aseksualne (przynajmniej jak na moj gust) uwazam,ze plaska jak deska pupa,zero bioder ecct. jest bardzo nieladne... zgrabne uda,nie dwa patyczki,kragla pupa ,bioderka sa seksowne,kobiecie ,ale to moje zdanie
|
|
#97 |
|
Przyczajenie
|
Romanaccia, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę ;-]
Sama uważam że musze coś zrobić aby przytyć i szukam porad, motywacji. Mam już dość tych chamskich komentarzy i sama w lustrze widzę że coś jest nie tak. Chciałam wybrać się do dietetyka, ale na początek wolę sama popracować nad wagą. Macie jakieś rady? |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 |
|
BAN stały
|
Ciara, na fitnessie jest dużo porad, tam dziewczyny Ci pomogą
|
|
|
|
|
#99 |
|
Przyczajenie
|
Chodzi o forum? Bo jeszcze się tu nie mogę zadomowić
)
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Tutaj na wizażu, na forum Zdrowie, podforum Dietetyka lub też podforum Fitness.
|
|
|
|
|
#101 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki wielkie
)
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.

Ona też ćwiczy, zdrowo się odżywia. To wszystko procentuje. Jak ktoś jest leniwy to sorry ale żadne głupie komentarze tego nie zmienią
(oczywiscie wiele zalezy od wzrostu, ale nie sadze, zeby wszystkie były malutkie).
51-50-49-48-47-46-45-...
34-33-32-32-30..
27-25-23-21... "

, chudziutkie ramiona i plecy
masz prawo wiedzieć co jesz.