![]() |
#91 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cytat:
ojj rozumiem Cie w 100%, mój mąż jest 4-5 tyg poza domem,potem 2tyg w domu i znów poza i tak w kółko od 4 lat. nawet teraz jak sie dowiedziałam,to jestem sama i tylko tel i gg mam na pocieche ![]() i oczywiscie nikt chętny do pomocy ![]() kombinujemy teraz cos zeby mogł juz zjechac,ale co z tego wyjdzie to nie wiem,bo dopiero kupilismy mieszjkanko i kredy masakra,wiec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
Mój mąż na bank jeszcze przyszly rok będzie na emigracji jakoś się przyzwyczaiłam do tego, nie narzekam, nie jest tak źle, urlopy sobie sam ustala, ale wiadomo zbyt czesto nie moze przyjeżdżać do domku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no ja niby tez sie przyzwyczaiłam,ale wiadomo tęsknię i Jula coraz wieksza ,tez juz coraz bardziej tęskni za tatusiem,no i teraz drugie dzieciątko,więc mój Tż sam juz chce zjechac,mam nadzieje,ze konsolidacyjny dostaniemy i wtedy od stycznia juz zostanie w Pl. ![]() mykam julci kakao robic,bede po 20 papapa ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- KOBITKI A MYSLAŁYŚCIE JUŻ NAD IMIONKAMI?? ![]() ja mam tylko dla chłopca,bo dla dziewczynki wykorzystałam jedyne jakie mi sie podobało od lat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
witam i gratuluję majowym 2011 -mamom
![]() w każdym bądź razie gdyby któraś z przyszłych mam chciała poczytac o porodach to zapraszam ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=303080 |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
jak spytalam dzis Kasie jak będzie miał na imię braciszek to powiedziala Bolek i Lolek hihi mam nadzieję że bliźniaków nie wywróżyła
#96 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A to jak ja będę córcię mieć (w co wątpię) to się możemy wymienić ![]() Dziewczynka w błękitach może być a chłopaczek w różach ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
![]() Co do rodzeństwa to ja jestem jedynaczką ( mój ojciec ma dzieci ale to jak nie rodzina). Moja mama nie jest zadowolona że będzie 2 dziecko Teściowie za to się bardzo cieszą szczególnie teściu ![]() Z mamą przykro mi ale wiem że jej przejdzie i staram się nie przejmować ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- W sumie to dla chłopca mi się podoba np Wiktor, Franciszek Adam ale jeszcze nie mamy nic dla babeczki mąż chce Lena ale mi się strasznie nie podoba może Agata lub Liliana nie wiem pewnie będę myśleć jak płeć poznamy lub chociaż po wizycie u lek |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
co do ciuszków to, o ile dziewczynke ubrałabym w błekity,o tyle chłopca w róż raczeja niee ![]() ![]() a z dziewczynka to nigdy nie mów nigdy,ja za pierwszym razem tez miałam mieć synka ,bo mi tak wszyscy wrózyli( z mojego wyglądu,z brzucha i ,z mój Tż ma 2 braci i wogóle same chopaki w rodzinach) a ja sie uparłam ,ze bedzie Julka i była hihi, więc teraz bedzie Gabriel i juz ![]() grunt to dobre nastawienie ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
to moja mama nawet nam nie pogratulowała,tylko bała się,ze mnie zostawi (miałam 26 lat),masakra a Julka teraz ma prawie 3 lata,ja jestem od jej ur z nią praktycznie sama 24h/24h,a ona z małą była raz na spacerze z własnej woli,mimo,ze mieszka w tym samym miescie( niewielkim) i nie parcuje.hihi jeszcze nie wie o drugim i narazie nic nie mówimy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() eweska a ja od lat marzę o bliźniętach ![]() ![]() kretoszczurek masz czuja na drugiego synka ![]() Siasiek ja bym na Twoim miejscu poszła na zwolnienie albo chociaż poprosiła lekarza o zaświadczenie, że nie możesz dźwigać powyżej 1kg np. ze względu na plecy jeśli nie chcesz zdradzać w pracy, że jesteś w błogosławionym stanie ![]() A co do bóli, to ja niedawno pisałam dziewczynom, że mam czasem takie skurcze jak na @ bardziej przypominające ciągnięcie w pachwinie ale wiem, że póki nie ma plamień to jest wszystko w porządku i to rozciąga się macica.
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- A tak wogóle to buziaki dla wszystkich Mam majowych (nie tylko dla Morii44 ![]() ![]() ![]() ![]() Mama czerwcowa 2009 ![]() P.S. Zróbcie sobie listę mam oczekujących ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2010-08-26 o 23:18 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Całusy dla ślicznej Patity ![]() A w ogóle to dzień dobry ![]() ![]() czarnula427 odezwij się, to w Twoim poście wstawimy listę mamusiek ![]()
#103 |
Zadomowienie
|
moria44 W sumie w pracy mogłabym powiedzieć, uprzedzić ich troszkę, mieli by czas by sobie to jakoś zorganizować ale z drugiej strony obawiam się że zostanie to źle odebrane.
Spanikowałam i poszłam do lekarza (wczoraj). Stwierdził, że to jest normalne i że może mnie boleć mniej lub bardziej bo to indywidualna sprawa i nie wszystkie boleści są jednakie. Mówiłam mu o Nospie, że już trzy dni brałam to nic się nie odezwał. Zbadał mnie i USG zrobił ale powiedział, że jeszcze za wcześnie i niestety ale nic nie widzi (ani złego ani dobrego). Stwierdził, że gdybym chociaż 5 dni poczekała to już pewnie byłoby wiadomo. Ale ja się strasznie bałam, że mnie za bardzo boli. Uspokoił mnie ale na trochę. Nie byłam u swojego lekarza i raczej nie chce by prowadził mi ciąże. Lekarz stwierdził, iż nie chce się podpisywać pod takim zaświadczeniem bo naprawdę nie jest 100% pewny. Więc zostało mi spokojnie czekać na wizytę w sobotę 4 września. I wytrzymać jakoś w pracy muszę ![]() Co do imion, zawsze podobał mi się bardzo Cezary Pazura i ta jego rola Cezary Cezary ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Więc jak by mogło być inaczej mój syn zwie się Czarkiem Czarodziejem. A z żeńskich imion to także podoba mnie się Lenka, Daria i Zofia ![]()
#104 |
Wtajemniczenie
|
Siasiek no pewnie, że za wcześnie na usg więc spokojnie poczekaj do września. Ja też się nie wyrywam przed 7 tygodniem. Spróbuj się oszczędzać, nie dźwigaj w pracy, naprawdę a w domu poleguj. A tej Nospy dużo bierzesz?
#105 |
Zadomowienie
|
Nie dużo po jednej bo nigdy nie byłam zwolenniczką leków, wole się przemęczyć z bólem niż jeść jakieś blee....
Powiem Ci, że bardziej mnie boli jak siedzę w domu nic nie robię a niżeli w pracy gdzie cały czas gdzieś śmigam. Może to dlatego, że nie mam czasu o tym myśleć. A teraz muszę już kłaść się do wyrka póki Czaro mi pozwala chwilę się przespać. Mały nie chodzi do przedszkola a ja jak tylko mogę wykorzystuję każda chwilkę po nockach by oko zmrużyć. Nie są to długie chwile bo pewnie za poł godziny obudzi mnie, że siku chce albo pić, albo że już dzień i mam wstawać ![]() Miłego dnia życzę, niestety pogoda nie rozpieszcza (bynajmniej u nas ) od rana leje.
#106 |
Wtajemniczenie
|
Siasiek no to trzymam kciuki aby ból odpuszczał no i żebyś się trochę wyspała
![]() U nas też pada, jest zimno i jesiennie. Przydałaby się odrobinka espresso ![]()
#107 |
Rozeznanie
|
Siasiek podziwiam Cię, jak Ty sobie dawałaś radę z takim małym dzieckiem i z taką pracą?!
Dziewczyny a pamiętacie czego nie można jeść/pić w ciąży? pamiętam tylko że nie można rzeczy konserwowych, bo ocet i sera plesniowego (na szczęście go nie lubię). Aha i watróbki nie wolno bo ma dużo wit.A. Z kawą też chyba trzeba uważać ale nie pamiętam jak zielona herbata...
Kasia, ur. 22.11.2008 r. Wojtuś, ur. 3.05.2011 r. Edytowane przez asiak1981 Czas edycji: 2010-08-27 o 12:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
napewno nie tknę wątróbki-wit A,ani sera pleśniowego bo nie lubie hihi. a u mnie pochmurno,co chwilke pada i z łózka wychodzic sie nie chce. ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Dziewczynki,a czy któraś z Was ćwiczy?? ja przed zajściem ćwiczyłam pilates ok miesiąca,codziennie,a teraz kupiłam pilates w ciązy i tam sa cwiczenia dostosowane do kazdego trymestru i sobe ćwiczę co drugi dzien, ale jakos tak troche mi dziwnie mam lęki hihi,niby nic sie nie dzieje,ale jakos dziwnie mi napinac mięśnie będąc w ciązy ![]() a jak jest z Wami? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
nie ćwiczę, miałabym stracha w I trymestrze, poza tym zajmując się moją Kasią i tak dość moje mięśnie dostają w kość najgorzej mięśnie brzucha - z łóżeczka szczebelki wyciągnęłam to chociaż tam jej dźwignąć nie muszę tylko sama wchodzi.
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
Na tak wczesnym etapie ciąży (3-4tc) nie robi sie usg, bo nic nie widać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Rozeznanie
|
ale pusto tu i cicho
![]() gdzie sie podziewacie kobitki?? u mnie niestety sie zaczeło ,od ok 15 mdłosci i wymioty,nawet po wodzie. oby pzreszło jutro. |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
mazianka - wspólczuje i oby od jutra bylo lepiej..
Ja nadal nic, w poniedzialek zacznie sie 7 tydzien, mam cichą nadzieje ze mdlosci mnie ominą..
#113 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
kurcze moze mam blizniaki hihi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
mazianka mnie czasem zemdli ale z wieczora a i zgagę miewam
![]() Faktycznie cicho tutaj pewnie się rozkręci w końcu my mamy terminy na początek maja ![]() Mama obrażona niby ze mną gada ale ja widzę że ma focha. Staram się nie przejmować, nie denerwować i cieszyć maluchem a tak naprawdę to będę szczęśliwa po 1 wizycie. Kiedy idziecie po skończonym 7 czy 8 tyg? |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() narazie nie wie,i mam nadzieję,ze te wymioty nie będą tak uporczywe,ze bede musiała ją prosić o pomoc,bo narazie nie mówimy nikomu o dzidzi. a do lekarza,to dopiero pod koniec września ide ok 9tc jak mój Tż przyjedzie,jesli oczywiscie wytrzymam, ojj znów muszę do łazienki ,masakra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Wtajemniczenie
|
mazianka81 współczuję mdłości ale przynajmniej czujesz, że w ciąży jesteś
![]() ![]() Ja już po trzeciej becie, dziś przyrost jak najbardziej prawidłowy o 97% ![]() U mnie dziś 5t. 2d. Siasiek jak samopoczucie? Dziewczyny, pisałam do założycielki wątku ale niestety nie ma odpowiedzi, nie ma jej już prawie od 2 tygodni. Napisała tylko 3 posty i zniknęła. Nie wiem czy nie zrezygnowała z aktywności na wątku ![]() Nie wiem czy można edytować post innego użytkownika, pewnie nie. asiak Twój post jest na I stronie i możemy ewentualnie w nim umieścić listę, przynajmniej tymczasowo, póki nie wróci czarnula427
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2010-08-28 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
ok, póki czarnula się nie odezwie, mam nadzieję że ta cisza z jej strony to tylko brak internetu...
W takim razie wyślijcie mi na pw dane (imię, wiek i tp). U nas dziś nie pada więc byłam z młodą na spacerze i padam z nóg... A tu jeszcze tyle do zrobienia w domu...
#118 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja się wypisuje
![]() Dobra nie żalę się powodzonka życzę może uda mi się na czerwiec załapać, zobzczymy |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wierzę jednak,ze nastepnym razem sie uda i będziesz sie jeszcze cieszyc pięknymi 9 cioma miesiacami i cudownym bobaskiem. Całuje Cie jak najmocniej mogę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
kretoszczurku
![]() ![]()
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2010-08-28 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.