![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Moja dieta proteinowa dzień po dniu
No wiesz, jakoś się staram, ale i tak jak zjem więcej to jestem pełna.
A wczoraj to zjadłam na śnaidanie tuńczyka z puszki, na obiad jajecznicę z 2 jaj i buraczki i ogóreczki kiszone, na kolacje jogurt owocowy. Nie wiem czy to dobrze, czy źle ale np jak jestem głodna to podgryzam ogórka albo papryczkę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i ten jogurt owocowy na kolację... ![]() Jeszcze raz powtórzę: Dukan pisał, że im więcej jesz, tym więcej chudniesz ![]() Śn: (8.00) dwa jajka na twardo + pstrąg wędzony II śn: (11:00) wieśniak + kawałek wędzonej piersi z kurczaka III śn. (14:00) kefir naturalny 0% z plackami otrębowymi obiad: (17:00) filet łososia pieczony w piekarniku + jogurt naturalny Kolacja: sałatka z tuńczyka (tuńczyk w sosie własnym + jajko na twardo + jogurt grecki light Dodam, że dziewczyna miała po takim dniu spadek o 800 gram ![]() Dieta ma byc przyjemnością ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze menu:
Śniadanie: serek wiejski Obiad: filet z ryby miętus, ogórki korniszone, buraczki konserwowe Podwieczorek: Szklanka mleka Kolacja:gotowana zielona fasolka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Ej dziewczyny, kolega z pracy ma dzisiaj imieniny? Co myślicie o tym by zjeść kawałek ciasta? Korci mnie...
To taki biszkopt, masa, delicja i galaretka... Smakowicie wygląda |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
No przecież że nie zjadłam
![]() A to moje dzisiejsze menu ![]() Śniadanie: udko wędzone z kurczaka bez skóry i tłuszczu II śniadanie: serek wiejski Obiad: udko wędzone z kurczaka + filet z piersi kurczaka w wegecie smażony( bez tł. aby nie przywarło do patelni wzięłam kroplę na ręcznik papierowy i nasmarowałam patelnię ( tak troszkę)) nie wiem czy to dobrze? Przekąska: kilka plasterków szynki z indyka Właśnie skończyłam trening: 35 minut na rowerku stacjonarnym 10 brzuszków 10 przysiadów zaczęłam aerobiczną 6 weidera, ale chyba się nie nadaję Wiem, że to bardzo ubogie ćwiczenia, ale dziewczyny ja już po tym czuję się jak koń po westernie ![]() Ej powiedzcie mi, o ile powinnam zwiększyć ćwiczenia? ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Czytałam że fajne rezultaty wzmaga szklanka jogurtu naturalnego na kolację, ale jeśli ja koło 21. 30 idę spac to teraz jest już za poźno na jedzenie co nie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tawróg możesz zjeśc nawet pół godziny przed snem ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
witam
ja jutro zaczynam 4 dzień fazy I moje jedzonko na dzis ![]() śniadanie: jogurt 0% naturalny z kawałkiem twarogu 0% i otrebami pszennymi prażonymi , kawa bez cukru 2 śniadanie: wieśniak lekki 3%, kubek jogurtu 0%,herbata bez cukru obiad: filet z kurczaka pieczony w folii , twaróg z połowa tuńczyka w sosie własnym /obiad w pracy zjadany na raty ![]() kolacja: jajecznica z 3 białek i tuńczyka z korniszonem duzo herbaty mysle ze plan jest ok?
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Hej coś mi tu nie gra. Stosuję diete i wszystko według zaleceń a waga 5 dzień w tym samym miejscu stoi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z przedmówczynią...
![]() Tyle razy mówiłysmy Ci, że za mało jesz, nie dziw się więc, że nie spada... i do tego 10dniowa uderzeniówka... ![]() a teraz chcesz rzucic wszystko w diabły... i co? wrócisz do normalnego jedzenia? efekt jojo masz zagwarantowany ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
To co mam teraz zrobić żeby waga spadała?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
jeśc więcej
![]() mówiłam, że za długa uderzeniówka powoduje zastoje na 2 fazie! no ale Ty mnie nie chciałaś słuchac... Dukan to nie dieta głodowa, gdzie im mniejszy liśc sałaty tym lepiej... ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Moje wczorajsze menu:
Śniadanie: kilka plastrów szynki z indyka II śniadanie: jogurt owocowy Obiad: 2 filety z piersi kurczaka Kolacja: Kilka plastrów szynki z indyka Nie ważyłam się , bo to i tak nie ma sensu... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
przy takim menu faktycznie nie ma to wielkiego sensu..
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i faktycznie tak jedzac to nie ma wiekszego sensu wchodzic na wage, bo przeglodzony przez 10 dni organizm z pewnoscia nie zrzuca wagi,a wrecz przeciwnie- magazynuje to wszystko co zjesz ![]() Heh, niby jestes na dukanie,a w ogole z tego nie korzystasz! przeciez na tej diecie mozna tyle fajnych potraw przygotowac, no i przede wszystkim wcinac "odchudzajace" ciasta ![]() Dzieki temu dieta jest urozmaicona, nie ciagnie nas do urodzinowych biszkoptow serwowanych przez znajomych i co najwazniejsze CHUDNIEMY! Moze, skoro od 10 dni jestes na diecie,a nie masz efektow, to jednak zaufasz dziewczynom,ktore na dukanie zrzucily wage i zmienisz troche jadlospis? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Ok, dzisiaj trochę więcej. Ale czy wystarczająco?
Śniadanie: serek wiejski Obiad: jajecznica z szczypiorkiem ( 4 jajka) Kolacja: 1 jajko i wędzone udko z kury |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zastanów się Kobietka co Ty w ogóle robisz i do czego zmierza Twoja pseudo dieta proteinowa (piszę pseudo, bo Twoje jedzenie nie ma z nią nic wspólnego ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Nie no po prostu raczysz żartowac, że zwiększyłaś ilośc jedzenia??
![]() ![]() ![]() ![]() Przepraszam, że zapytam ile masz lat? Piszesz, że pracujesz więc zapewne pełnoletnia jesteś, ale wybacz... czytac ze zrozumieniem to Ty nie umiesz albo nie chcesz się nauczyc ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
04. 09. 2010
śniadanie: wędzone udko z kurczaka II śniadanie: wędzone udko z kurczaka + górna częśc udka Obiad: jajecznica z 2 jaj + gotowane udko z kurczaka Kolacja: serek wiejski, dolna częsc wedzonego udka, kilka łyżeczek jogurtu owocowego (3) Czy to jest więcej? Bo mam lekkie wyrzuty sumienia... ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- W październiku skończę 20. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
dostałam w sklepie dziecięce paróweczki z kurczaka i wciagnęłam aż 3 na sniadanie + jogurt pitny 0%
myslicie ,że moge jeść takie parówki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
parówki mają bardzo dużo tłuszczu
---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Dlaczego teraz, gdy tak dużo zjadłam nikt nic nie mówi czy to dobrze czy źle? wtedy gdy o to proszę, to nie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
te podobno nie mają.tak wynikało z informacji na opakowaniu.
ale ja się tam nie znam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kaloryczność w przybliżeniu: kurczak - zakładam 600g = 950 kcal jaja = 120 kcal serek wiejski = 200 kcal jogurt = 30 kcal Wychodzi 1300 kcal. A to nie ma być dieta ograniczająca kalorie. Lepiej ale nadal zbyt mało. Jadłospis nudny. Takie dawki białka przy małej ilości węglowodanów (za mało warzyw! brak otrębów!) mogą zniszczyć Ci zdrowie. Polecam wizytę u dietetyka. Dieta Dukana nie jest dla Ciebie, nie potrafisz i nie chcesz wykorzystać jej możliwości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fakt dołożyłaś co nieco, ale niezbyt powalającą ilośc. Posiłków powinno byc najmniej 5 ![]() ![]() ![]() Ja bym się chyba ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
malgosia2209 liczyłaś zapotrzebowanie kaloryczne?? Jeśli nie, to ciężko jest stwierdzić czy jesz jeszcze za mało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Jak mogę jeśc warzywa jesli akurat mam 5 dni bez warzyw. No weź.
Jeśli dieta ma byc przyjemnoscia, to mozna jesc to co sie lubi. A ja uwielbiam drób. Nie świnie, nie krowe, konia, koza. Ale kurę. Ryby jem, ale nie przepadam za nimi dlatego są sporadycznie. Jak to nie jem serków wiejskich? Jest w praktycznie codziennie w moim menu... A na zapach otrąb wymiotuję. Nie dam rady ich jeśc. A jesli nie mam zaparc to chyba nie sa mi az tak niezbedne... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nikt Ci nie każe jeśc ich na sucho. Możesz sobie zrobic chlebek, naleśniki, budyń, upiec jakieś ciacho. W ogóle nie poczujesz ich rzekomego 'zapachu' ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.