|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: kosmetyki do włosów kręconych
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
może tu zapytam czy ktoś używał pasty goldwella do loków???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
czy owa super-sprezyna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() MagaJa-pare postow wyzej pytalas o kosmetyki Matrix curl.life. Mam z tej serii odzywke i sobie ja chwale-wloski po niej mniej sie pusza,latwiej rozczesuja i w moim przypadku matrix lekko podkresla ich skret.Moja zmora sa przesuszajace sie koncowki, a ta odzywka ladnie temu zapobiega.Widzialam tez efekty polaczenia odzywki z mleczkiem na wlosach kolezanki i efekt byl naprawde niczego sobie,no ale ze sama nie stosowalam to gwarancji skutecznosci dac nie moge... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Odnośnie kosmetyków matrixa - pytałam Magję o nie- patrzałam na allegro, jestem strasznie ciekawa ich skuteczności ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Ja swoje krecone wlosy myje szamponem L'Oreal zwiekszajacym gestosc, nakladam odzywke Pantene pro-v do suchych i zniszczonych, a jak wyschna, to wcieram troche mleczka Sunsilk albo uzywam pianki ShockWaves Superskret. Raz w tygodniu funduje im jakas maseczke, zazwyczaj jest to Wax. I nie narzekam
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
ja zawsze mialam problemy z moimi wlosami bo ni to sie krecily ni to nie a o prostowaniu nie bylo mowy bo po wyjsciu zaraz szopa. CZasami robilam sobie ladne loczki nakladajac pianke na mokre wolsy ale efek byl jednodniowy a nie chcialo mi sie codziennie myc wlosow. Teraz sobie obmyslilam cwancyk i na drugie dzien wlosy spryskuje spryskiwaczem do kwiatow( moze od dziwnie brzmi) i na nowo nakladam pianke i mam nawet na drugi i trzeci dzien ladniejszy efekt. Tylko wlasnie uzywalam zwyklej pianki i strasznie wysusza wlosy wiec chyba teraz sporobje tej welli albo jakies niewysuszajacej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Mod-Śnieżynka
|
Ja również nie polecam pianki shock waves, ale mojej siostrze służy.
Byłam dziś przypadkiem w Realu i dzięki Ewuni 2 kupiłam piankę do włosów kręconych Nivea ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jesli o matrix chodzi to maski nie stosowalam,robie ja z odzywki-kupilam duze opakowanie na allegro,wiec nie chcialam wydawac juz pieniazkow,tylko wykorzystac to co mam.Tym bardziej, ze fryzjerka ostatnio mi powiedziala,ze odzywka nalozona w nieco wiekszej ilosci i zostawiona na wlosach min.pol godizny,pod siatka i recznikiem daje efekty jak maska. Co do nawilzania to mam wrazenie,ze wlasnie to jest najsilniejsza strona matrixa,zanim zaczelam stosowac ta odzywke,po miesiacu od obcinania mialam przesuszone,rozdwojone konce,a teraz wloski wygladaja po prostu zdrowo... maske z matrixa,tyle ze do wlosow suchych (taka w pomaranczowym sloiku)ma moja kolezanka z roku,stosuje na mocno wysuszone od rozjasniania wlosy i jest bardzo zadowolona-faktycznie,wloski ma po niej mieciutkie i delikatne-wiem bo dotykalam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze kochana chyba jutro zamówię, a może masz potrzebę też kupić, więc kupiłybyśmy te duże opakowanie na pół????????tylko do czego to przelać?????????wyszło by bardzo tanio ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
dziewczyny a jak to jest z trwaloscia????
bo ja uzywalam roznych i sunsilkow i avonow, joanny, welli... oczywiscie nie wszystko naraz i efekt byl zazwyczaj piekny tylko ze... jak wychodzilam na dwor to czar prysl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
kosmitka
|
Czy wy tu piszecie o piance wellaflex - energetyzująca pianka do loków??? Bo ja właśnie na podstawie opinii wizażanek zakupiłam takową piankę, której jedynym efektem są posklejane włosy! Albo coś pomieszałam...
![]() Lepiej kręcą mi się po fluidzie prostującym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mam nadzieje,ze ci ta odzywka podpasuje,bo inaczej bede miala wyrzuty,ze tak do niej zachecalam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze wiedziałam, że tak będzie, niewiedziałam kiedy odpiszesz w tym wątku i zamówiłam i już nawet zapłaciłam za tę odżywkę. Kupiłam właśnie z pompką.Szkoda trochę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
Czy matrix nadaje sie rowniez do wlosow przetluszczajacych sie u nasady i suchych koncach?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Ewunia-no szkoda,bo ja moje opakowanie to chyba lata bede zuzywac...mam tylko nadzieje,ze na twoich wloskach ta odzywka sie sprawdzi,bo inaczej masz pelne prawo mnie
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak u Ciebie z lokami po nocy?????? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Mi tez ta pianka tylko skleja włoski. A czy ktos jeszcze używał tej sprężyny??/
A moze znacie inne kosmetyki zwiekszające skręt włosków(najlepiej z linii profesjonalnej). Ja kiedys używałam fluidu z osisa ale go wycofali po nim miałam piękne loki takie grube a teraz nie potrafię dobra cdobrego preparatu do włosków. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Obecnie używam pianki z nivei do loków i fal i jest też całkiem ok ![]() Jeśli chodzi o osis ja właśnie wymieniam się z dziewczyną na targowisku bo kupiłam schwarzkopcha osis+ płyn zwiększający skręt , widziałam go także na allegro, ale niewiem czy o ten Ci chodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
ewunia ja tez tak mam ze jak cos zobacze i sie zapale to juz mnie nic nie powstrzyma,a w szczegolnosci rozsadek
![]() ![]() co do sprezyny to strasznie mnie ona kusi,ale szukalam jej w gdyni i nikt nie tu o niej nie slyszal ![]() a uzywalas moze <albo ktora z wizazanek> produktu l'oreala tecni.art curl memory down cream? wczoraj w jednym ze sklepow z art. fryzjerskimi pani mi go bardzo zachwala,ale nie wiem czy jej wierzyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny
jesli ktoras by zechcaciala teraz czy w przyszlosci to chetnie wymienie sie na probki tej srezyny OSSMO, za jakies inne profesjonalne kosmetyki do kręconych włosow z mojej półki szczerze mnie w ogole nie kusi kolejny zakup kosmetyku, zwlaszcza za 50 pln ktory potem tylko zabiera miejsce w łaziennce - mam spore wymagania od produktow do stylingu - minimalnego sklejania czy wysuszania nie zniose, juz wole wlosy bez tego bo ładnie<j> wygladaja a tak zazwyczaj dzialaja te wszystkie kosmetyki - wiecej straty niz pożytku, przynajmniej u mnie ![]()
![]() |
#117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
a zloreala jest krem i żel. Wy piszecie o kremie tylko na nim jest napisane ze rozluźnia skręt . Nie wiem czy wobec tego podkreśli loki czy je jeszcze bardziej wyprostuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Ewunia ten płyn osisa właśnie zastapił wczesniejszy fluid. Mi ten płyn nie służy bo strasznie skleja mi włoski.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie fryzjerka miesiac temu tez zachwalal ten produkt tecni.art curl memory down, spsikala mi nie wloski i po pierwsze pieknie pachnialy (poziomkami) a przy okazji skret trzymal sie cudownie mimo wiatru, zimna i wilgosci... niestety szkoda ze drogie to jest... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.