Stylizacja włosów kręconych (pianki, lakiery, żele, gumy...) - zbiorczy - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-01-24, 21:50   #91
aniser
Zakorzenienie

Dot.: kosmetyki do włosów kręconych

Cytat:
Napisane przez MagJa
Sama polecam
- sprężynę do włosów Osmo Essence fluid
hmm a mozecie dziewczyny powiedziec cos wiecej o tej sprezynie? jak sie jej uzywa,jaki jest efekt? a moze ktoras z was moglaby zalaczyc zdjecie?bo szukam po allegro,ale jakos bez skutku...
aniser jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-24, 21:54   #92
diana_an
Raczkowanie

może tu zapytam czy ktoś używał pasty goldwella do loków???
diana_an jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-24, 22:04   #93
aniser
Zakorzenienie

czy owa super-sprezyna to moze to? jesli dzialanie ma byc zgoden z opisem to chyba warta zakupu...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg curlfld.jpg (13,7 KB, 179 załadowań)
Stary 2006-01-24, 22:38   #94
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniser
czy owa super-sprezyna to moze to? jesli dzialanie ma byc zgoden z opisem to chyba warta zakupu...
Tak, to to A po więcej odsyłam do KWC, tam jest i moja opinia.
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-24, 23:50   #95
aniser
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagJa
Tak, to to A po więcej odsyłam do KWC, tam jest i moja opinia.
Dzieki. Bylam juz na KWC, poszperalam tez po innych stronach i powaznie zastanawiam sie nad zakupem...szukam kosmetyku,ktory poprawi skret moich mocno falujacych wlosow,a przy tym nie sprawi,ze beda przypomianc usztywniony kosmetykiem kask no a zdaje sie,ze sprezynka moglaby tak zadzialac...
MagaJa-pare postow wyzej pytalas o kosmetyki Matrix curl.life. Mam z tej serii odzywke i sobie ja chwale-wloski po niej mniej sie pusza,latwiej rozczesuja i w moim przypadku matrix lekko podkresla ich skret.Moja zmora sa przesuszajace sie koncowki, a ta odzywka ladnie temu
zapobiega.Widzialam tez efekty polaczenia odzywki z mleczkiem na wlosach kolezanki i efekt byl naprawde niczego sobie,no ale ze sama nie stosowalam to gwarancji skutecznosci dac nie moge...
Stary 2006-01-25, 06:46   #96
ewunia2
Zadomowienie

Talking Dot.: kosmetyki do włosów kręconych

Cytat:
Napisane przez aniser
szukam kosmetyku,ktory poprawi skret moich mocno falujacych wlosow,a przy tym nie sprawi,ze beda przypomianc usztywniony kosmetykiem kask no a zdaje sie,ze sprezynka moglaby tak zadzialac...
MagaJa-pare postow wyzej pytalas o kosmetyki Matrix curl.life. Mam z tej serii odzywke i sobie ja chwale-wloski po niej mniej sie pusza,latwiej rozczesuja i w moim przypadku matrix lekko podkresla ich skret.Moja zmora sa przesuszajace sie koncowki, a ta odzywka ladnie temu
zapobiega.Widzialam tez efekty polaczenia odzywki z mleczkiem na wlosach kolezanki i efekt byl naprawde niczego sobie,no ale ze sama nie stosowalam to gwarancji skutecznosci dac nie moge...
Tak sprężyna naprawdę jest fajna, ale trzeba zauważyć , że także lekko usztywnia przynajmniej tak było w moim przypadku. Ale wg. mnie najważniejsze jest to, że nie wysusza, aczkolwiek spotkałam się z opinią , że w niej także jest alkohol .Cudnie pachnie, jest niesamowicie wydajna, więc wydaje mi się, że wydatek ponad 50 zł (no niestety tyle kosztuje u mnie )jest warty zachodu.

Odnośnie kosmetyków matrixa - pytałam Magję o nie- patrzałam na allegro, jestem strasznie ciekawa ich skuteczności. Mówisz miałaś odżywkę a maskę znasz???? czy włosy były nawilżone lepiej
ewunia2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-25, 07:40   #97
miss_holland
Raczkowanie

Ja swoje krecone wlosy myje szamponem L'Oreal zwiekszajacym gestosc, nakladam odzywke Pantene pro-v do suchych i zniszczonych, a jak wyschna, to wcieram troche mleczka Sunsilk albo uzywam pianki ShockWaves Superskret. Raz w tygodniu funduje im jakas maseczke, zazwyczaj jest to Wax. I nie narzekam
miss_holland jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-25, 13:00   #98
biotika
Przyczajenie

ja zawsze mialam problemy z moimi wlosami bo ni to sie krecily ni to nie a o prostowaniu nie bylo mowy bo po wyjsciu zaraz szopa. CZasami robilam sobie ladne loczki nakladajac pianke na mokre wolsy ale efek byl jednodniowy a nie chcialo mi sie codziennie myc wlosow. Teraz sobie obmyslilam cwancyk i na drugie dzien wlosy spryskuje spryskiwaczem do kwiatow( moze od dziwnie brzmi) i na nowo nakladam pianke i mam nawet na drugi i trzeci dzien ladniejszy efekt. Tylko wlasnie uzywalam zwyklej pianki i strasznie wysusza wlosy wiec chyba teraz sporobje tej welli albo jakies niewysuszajacej.
biotika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-25, 13:12   #99
ewunia2
Zadomowienie

Talking Dot.: kosmetyki do włosów kręconych

Cytat:
Napisane przez biotika
Tylko wlasnie uzywalam zwyklej pianki i strasznie wysusza wlosy wiec chyba teraz sporobje tej welli albo jakies niewysuszajacej.
W moim odczuciu wella shock waves bardzo wysusza włosy i ja np. jej nie polecam .
Stary 2006-01-25, 18:44   #100
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Ja również nie polecam pianki shock waves, ale mojej siostrze służy.
Byłam dziś przypadkiem w Realu i dzięki Ewuni 2 kupiłam piankę do włosów kręconych Nivea. Ciekawe jaki będzie efekt. Jutro myję wlosy, więc zobaczę.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-25, 19:01   #101
aniser
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewunia2
Tak sprężyna naprawdę jest fajna, ale trzeba zauważyć , że także lekko usztywnia przynajmniej tak było w moim przypadku. Ale wg. mnie najważniejsze jest to, że nie wysusza, aczkolwiek spotkałam się z opinią , że w niej także jest alkohol .Cudnie pachnie, jest niesamowicie wydajna, więc wydaje mi się, że wydatek ponad 50 zł (no niestety tyle kosztuje u mnie )jest warty zachodu.

Odnośnie kosmetyków matrixa - pytałam Magję o nie- patrzałam na allegro, jestem strasznie ciekawa ich skuteczności. Mówisz miałaś odżywkę a maskę znasz???? czy włosy były nawilżone lepiej
Ewunia jesli ta sprezyna mialaby dac efekt regularnie,rowno skreconych wloskow,to i usztywnieine przezyjew koncu zwykla pianka tez usztywnia wlosy,a obejsc sie bez niej nie moge,choc efekt i tak jest mizerny...

a jesli o matrix chodzi to maski nie stosowalam,robie ja z odzywki-kupilam duze opakowanie na allegro,wiec nie chcialam wydawac juz pieniazkow,tylko wykorzystac to co mam.Tym bardziej, ze fryzjerka ostatnio mi powiedziala,ze odzywka nalozona w nieco wiekszej ilosci i zostawiona na wlosach min.pol godizny,pod siatka i recznikiem daje efekty jak maska. Co do nawilzania to mam wrazenie,ze wlasnie to jest najsilniejsza strona matrixa,zanim zaczelam stosowac ta odzywke,po miesiacu od obcinania mialam przesuszone,rozdwojone konce,a teraz wloski wygladaja po prostu zdrowo...
maske z matrixa,tyle ze do wlosow suchych (taka w pomaranczowym sloiku)ma moja kolezanka z roku,stosuje na mocno wysuszone od rozjasniania wlosy i jest bardzo zadowolona-faktycznie,wloski ma po niej mieciutkie i delikatne-wiem bo dotykalam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-25, 19:02   #102
aniser
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewunia2
W moim odczuciu wella shock waves bardzo wysusza włosy i ja np. jej nie polecam .
oj a ta pianke to ja tez odradzam...zrobila mi z wlosow przesuszone sianko...bryy
Stary 2006-01-25, 20:36   #103
ewunia2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniser
a jesli o matrix chodzi to maski nie stosowalam,robie ja z odzywki-kupilam duze opakowanie na allegro,wiec nie chcialam wydawac juz pieniazkow,tylko wykorzystac to co mam.Tym bardziej, ze fryzjerka ostatnio mi powiedziala,ze odzywka nalozona w nieco wiekszej ilosci i zostawiona na wlosach min.pol godizny,pod siatka i recznikiem daje efekty jak maska. Co do nawilzania to mam wrazenie,ze wlasnie to jest najsilniejsza strona matrixa,zanim zaczelam stosowac ta odzywke,po miesiacu od obcinania mialam przesuszone,rozdwojone konce,a teraz wloski wygladaja po prostu zdrowo...
maske z matrixa,tyle ze do wlosow suchych (taka w pomaranczowym sloiku)ma moja kolezanka z roku,stosuje na mocno wysuszone od rozjasniania wlosy i jest bardzo zadowolona-faktycznie,wloski ma po niej mieciutkie i delikatne-wiem bo dotykalam

Kurcze kochana chyba jutro zamówię, a może masz potrzebę też kupić, więc kupiłybyśmy te duże opakowanie na pół????????tylko do czego to przelać?????????wyszło by bardzo tanio . A może swojej masz dużo?????? aha i mam nadzieję, że mówisz o tej odżywce tak http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83348634??
Stary 2006-01-26, 01:03   #104
tak-po-prostu
Zadomowienie

dziewczyny a jak to jest z trwaloscia????
bo ja uzywalam roznych i sunsilkow i avonow, joanny, welli... oczywiscie nie wszystko naraz i efekt byl zazwyczaj piekny tylko ze... jak wychodzilam na dwor to czar prysl podzialal wiatr, zimno, wilgoc, nie wiem co tam jeszcze i wszystko znowu zaczynalo przypominac jedno wielkie siano. no moze bez przesady ale po prostu nieladnie...
tak-po-prostu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-26, 06:20   #105
ewunia2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tak-po-prostu
dziewczyny a jak to jest z trwaloscia????
bo ja uzywalam roznych i sunsilkow i avonow, joanny, welli... oczywiscie nie wszystko naraz i efekt byl zazwyczaj piekny tylko ze... jak wychodzilam na dwor to czar prysl podzialal wiatr, zimno, wilgoc, nie wiem co tam jeszcze i wszystko znowu zaczynalo przypominac jedno wielkie siano. no moze bez przesady ale po prostu nieladnie...
Jeśli chodzi o mnie to niestraszny im wiatr i takie tam, znacznie gorzej jest po nocy, już loki nie są tak świeże i sprężyste
Stary 2006-01-26, 06:40   #106
anciaahk
kosmitka

Czy wy tu piszecie o piance wellaflex - energetyzująca pianka do loków??? Bo ja właśnie na podstawie opinii wizażanek zakupiłam takową piankę, której jedynym efektem są posklejane włosy! Albo coś pomieszałam...
Lepiej kręcą mi się po fluidzie prostującym !
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-26, 11:17   #107
aniser
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewunia2
Kurcze kochana chyba jutro zamówię, a może masz potrzebę też kupić, więc kupiłybyśmy te duże opakowanie na pół????????tylko do czego to przelać?????????wyszło by bardzo tanio . A może swojej masz dużo?????? aha i mam nadzieję, że mówisz o tej odżywce tak http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83348634??
tak,wlasnie o tej mowie,mam wlasnie to opakowanie,przeze mnie zwane opakowaniem BHPtyle tylko,ze z pompka,co w sumie mocno ulatwia sprawe dozowania a co do kupowania na pol,to niestety ja narazie nie jestem zainteresowana- mojej mam az nadto,nawet myslalam o tym czy nie odsprzedac komus troche,tyle tylko ze nie wiem w co by ja zapakowac... jak masz jakis pomysl,to mozemy sprobowac
mam nadzieje,ze ci ta odzywka podpasuje,bo inaczej bede miala wyrzuty,ze tak do niej zachecalam...
Stary 2006-01-26, 12:36   #108
ewunia2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniser
tak,wlasnie o tej mowie,mam wlasnie to opakowanie,przeze mnie zwane opakowaniem BHPtyle tylko,ze z pompka,co w sumie mocno ulatwia sprawe dozowania a co do kupowania na pol,to niestety ja narazie nie jestem zainteresowana- mojej mam az nadto,nawet myslalam o tym czy nie odsprzedac komus troche,tyle tylko ze nie wiem w co by ja zapakowac... jak masz jakis pomysl,to mozemy sprobowac
mam nadzieje,ze ci ta odzywka podpasuje,bo inaczej bede miala wyrzuty,ze tak do niej zachecalam...

Kurcze wiedziałam, że tak będzie, niewiedziałam kiedy odpiszesz w tym wątku i zamówiłam i już nawet zapłaciłam za tę odżywkę. Kupiłam właśnie z pompką.Szkoda trochę . Będę ją używała jak maskę, moje włosy wołają o to bym je wspomóc, puszą się okropnie.
Stary 2006-01-26, 12:37   #109
Ash
Wtajemniczenie

Czy matrix nadaje sie rowniez do wlosow przetluszczajacych sie u nasady i suchych koncach?
Ash jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-26, 16:28   #110
aniser
Zakorzenienie

Ewunia-no szkoda,bo ja moje opakowanie to chyba lata bede zuzywac...mam tylko nadzieje,ze na twoich wloskach ta odzywka sie sprawdzi,bo inaczej masz pelne prawo mnie

Cytat:
Czy matrix nadaje sie rowniez do wlosow przetluszczajacych sie u nasady i suchych koncach?
no ja wlasnie takie wloski mam i do nich stosuje matrix...tyle tylko,ze nie klade go przy samej skorze glowy,bo to niezaleznie od odzywki w moim przypadku sie nie sprawdza, wiec wolalam nie ryzykowac. Jak pisalam wczesniej, w moim przypadku ladnie nawilza sklonne do przesuszen konce,ale czy trwale uratuje juz wysuszone-tego nie wiem i na razie nie chce sama sprawdzac
Stary 2006-01-26, 16:49   #111
ewunia2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniser
Ewunia-no szkoda,bo ja moje opakowanie to chyba lata bede zuzywac...mam tylko nadzieje,ze na twoich wloskach ta odzywka sie sprawdzi,bo inaczej masz pelne prawo mnie
widzisz takie nie cierpliwe ze mnie ciele i mam za swoje, a tak to bym kupiła od Ciebie na próbę, oczywiście napiszę Ci jak się sprawuje, a czy masz zamiar kupować tę sprężynę osmo???

Jak u Ciebie z lokami po nocy??????
Stary 2006-01-26, 17:56   #112
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez anciaahk
Czy wy tu piszecie o piance wellaflex - energetyzująca pianka do loków??? Bo ja właśnie na podstawie opinii wizażanek zakupiłam takową piankę, której jedynym efektem są posklejane włosy! Albo coś pomieszałam...
Lepiej kręcą mi się po fluidzie prostującym !
Ja właśnie używam tej pianki i jestem zadowolona.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-26, 19:24   #113
diana_an
Raczkowanie

Mi tez ta pianka tylko skleja włoski. A czy ktos jeszcze używał tej sprężyny??/
A moze znacie inne kosmetyki zwiekszające skręt włosków(najlepiej z linii profesjonalnej). Ja kiedys używałam fluidu z osisa ale go wycofali po nim miałam piękne loki takie grube a teraz nie potrafię dobra cdobrego preparatu do włosków.
Stary 2006-01-26, 19:41   #114
ewunia2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diana_an
Mi tez ta pianka tylko skleja włoski. A czy ktos jeszcze używał tej sprężyny??/
A moze znacie inne kosmetyki zwiekszające skręt włosków(najlepiej z linii profesjonalnej). Ja kiedys używałam fluidu z osisa ale go wycofali po nim miałam piękne loki takie grube a teraz nie potrafię dobra cdobrego preparatu do włosków.
Ja używałam sprężyny z osmo essence i jest super, wydajna, nie skleja, nie obciąża, pięknie pachnie.

Obecnie używam pianki z nivei do loków i fal i jest też całkiem ok.
Jeśli chodzi o osis ja właśnie wymieniam się z dziewczyną na targowisku bo kupiłam schwarzkopcha osis+ płyn zwiększający skręt , widziałam go także na allegro, ale niewiem czy o ten Ci chodzi.
Stary 2006-01-26, 19:51   #115
aniser
Zakorzenienie

ewunia ja tez tak mam ze jak cos zobacze i sie zapale to juz mnie nic nie powstrzyma,a w szczegolnosci rozsadekstad np. to wieeeelkie pudlo odzywki
co do sprezyny to strasznie mnie ona kusi,ale szukalam jej w gdyni i nikt nie tu o niej nie slyszal jutro jeszcze wybieram sie do gdanska,wiec tam popytam...
a uzywalas moze <albo ktora z wizazanek> produktu l'oreala tecni.art curl memory down cream? wczoraj w jednym ze sklepow z art. fryzjerskimi pani mi go bardzo zachwala,ale nie wiem czy jej wierzyc a na KWC o nim nic nie znalazlam...
Stary 2006-01-26, 20:29   #116
leeloo
Rozeznanie

GG do leeloo

Dziewczyny
jesli ktoras by zechcaciala teraz czy w przyszlosci to chetnie wymienie sie na probki tej srezyny OSSMO,
za jakies inne profesjonalne kosmetyki do kręconych włosow z mojej półki

szczerze mnie w ogole nie kusi kolejny zakup kosmetyku, zwlaszcza za 50 pln ktory potem tylko zabiera miejsce w łaziennce - mam spore wymagania od produktow do stylingu - minimalnego sklejania czy wysuszania nie zniose, juz wole wlosy bez tego bo ładnie<j> wygladaja
a tak zazwyczaj dzialaja te wszystkie kosmetyki - wiecej straty niz pożytku, przynajmniej u mnie
Stary 2006-01-26, 20:46   #117
ewunia2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniser
a uzywalas moze <albo ktora z wizazanek> produktu l'oreala tecni.art curl memory down cream? wczoraj w jednym ze sklepow z art. fryzjerskimi pani mi go bardzo zachwala,ale nie wiem czy jej wierzyc a na KWC o nim nic nie znalazlam...
Wiesz co niewiem kto ale ktoś mi mówił że to super kosmetyk, ale teraz jestem spłukana na maxa z kasy, więc na pewno nie kupię, ponadto najpierw wykończę to co mam, bo ciągle się tylko zbiera
Stary 2006-01-26, 21:28   #118
diana_an
Raczkowanie

a zloreala jest krem i żel. Wy piszecie o kremie tylko na nim jest napisane ze rozluźnia skręt . Nie wiem czy wobec tego podkreśli loki czy je jeszcze bardziej wyprostuje.
Stary 2006-01-26, 21:33   #119
diana_an
Raczkowanie

Ewunia ten płyn osisa właśnie zastapił wczesniejszy fluid. Mi ten płyn nie służy bo strasznie skleja mi włoski.
Stary 2006-01-27, 10:33   #120
Wisnia
Wtajemniczenie

GG do Wisnia

Cytat:
Napisane przez aniser
ewunia ja tez tak mam ze jak cos zobacze i sie zapale to juz mnie nic nie powstrzyma,a w szczegolnosci rozsadekstad np. to wieeeelkie pudlo odzywki
co do sprezyny to strasznie mnie ona kusi,ale szukalam jej w gdyni i nikt nie tu o niej nie slyszal jutro jeszcze wybieram sie do gdanska,wiec tam popytam...

mnie fryzjerka miesiac temu tez zachwalal ten produkt tecni.art curl memory down, spsikala mi nie wloski i po pierwsze pieknie pachnialy (poziomkami) a przy okazji skret trzymal sie cudownie mimo wiatru, zimna i wilgosci...

niestety szkoda ze drogie to jest...
Wisnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości