Wspólne odchudzanie, zapraszam b. serdecznie!!!!! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-22, 19:43   #91
Malenka321
Zakorzenienie

Dot.: Wspólne odchudzanie, zapraszam b. serdecznie!!!!!

Cytat:
Napisane przez yessabell Pokaż wiadomość
Maleńka, nie płacz ;* Kochanie, ja też mam żylaki i rozstępy. słuchaj kup w aptece takie tabletki Diosminex, ok.7 zł bez recepty chyba. wspomagają krązenie. mi pani doktor przepisała i mam juz lżejsze nóżki. do tego biegaj albo maszeruj. i stosuj jakies maści. i jak np siedzisz przed tv albo komputerem to nogi mije wyżej ułozone niz reszta ciałka, zeby krew spływała i było lepsze krążenie. działaj kochanie i nie załamuj sie, bo to nic nie da!!! buzi ;*
Diosminex bez recepty 7 zł??:O nie możliwe bo z tego co patrze po necie koło 40. Skacze na skakance, trzymam nogi w górze a widze, że się pogłebiają

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Malenka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 19:44   #92
leesh
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez puchatek77 Pokaż wiadomość
Leech- jejkuu, to bolesna masz historie... a dawne nawyki juz kompletnie porzucilas? (pytam czy ta okrutna choroba jest w 100% zamknietym rozdzialem, mam nadzieje, ze to nie jest niedyskretne pytanie, ale uznalam, ze skoro podzielilas sie tym na forum to moze jestes gotowa by o tym mowic )
jestem gotowa. niestety nie jestem pewna w 100% czy wyleczyłam się z tego. Czasami mam takie myśli, że powinnam przestać jeść ale próbuję to zwalczyć.

chudnę i zapuszczam włosy

Napoleon Hill "Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć."
leesh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 19:46   #93
Mysteriness
Zadomowienie

GG do Mysteriness

yessabell a co to jest callanetics?
reszta to wiem i zgadzam się tylko do a6w mam wahania bo nie wiem czy wytrwam

Tosa co do brzuszków to nie wiem, bo nie dają podobno za dużo , żeby nie powiedzieć nic ...
Skakanka tak oczywiście z myślą o zdrowiu i jeśli ktoś nie da rady bo stawy albo coś , to oczywiste że nie i nie codziennie , bo to szkodzi

Co do jedzenia to ja się nie piszę , bo nie mam kasy na oddzielne kupowanie żarcia więc muszę jeść to, co mama kupi

Malenka co Ty wygadujesz jak patrzę na Twój podpis to tak zazdroszczę że jesteś już prawie u celu... a Ty mi tu marudzisz
rozstępów aż tak bardzo nie widać przecież a faceci już na bank tego nie zauważają ja zauważyłam ostatnio nawet u siebie w okolicach kolana, ale nie mam zamiaru się przejmować i Ty też się nie przejmuj. Na pewno jesteś ładną dziewczyną a nie jakąś szkaradą . Nawet tak nie myśl i uśmiechnij się

Mysteriness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 19:46   #94
yessabell
Wtajemniczenie

ale chodzcie ustalimy sobie jakis minimalny program takich samych cwiczen plis.. tak bedzie naprawde razniej
Stary 2010-08-22, 19:49   #95
Malenka321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez leesh Pokaż wiadomość
jestem gotowa. niestety nie jestem pewna w 100% czy wyleczyłam się z tego. Czasami mam takie myśli, że powinnam przestać jeść ale próbuję to zwalczyć.
dlatego może dodatkowo będziesz nam tu pisac co zjadłas i o której godzinie??

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
ale chodzcie ustalimy sobie jakis minimalny program takich samych cwiczen plis.. tak bedzie naprawde razniej

słońce ale tu chodzi o to, żeby sobie każda wybrała co lubi i jaką diete może. Niektóre-np ja musza jeść to co mama da tyle, że staramy się w mniejszych ilościach. Co do ćwiczen nie każda musi lubiec brzuszki czy skakanke. Chodzi o to, y była MOTYWACJA. by robić cokolwiek. Nie musimy robić tego samego przecież. Takei moje zdanie

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2010-08-22, 19:50   #96
yessabell
Wtajemniczenie

nooo dobra
Stary 2010-08-22, 19:50   #97
Malenka321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysteriness Pokaż wiadomość

Co do jedzenia to ja się nie piszę , bo nie mam kasy na oddzielne kupowanie żarcia więc muszę jeść to, co mama kupi

Malenka co Ty wygadujesz jak patrzę na Twój podpis to tak zazdroszczę że jesteś już prawie u celu... a Ty mi tu marudzisz
rozstępów aż tak bardzo nie widać przecież a faceci już na bank tego nie zauważają ja zauważyłam ostatnio nawet u siebie w okolicach kolana, ale nie mam zamiaru się przejmować i Ty też się nie przejmuj. Na pewno jesteś ładną dziewczyną a nie jakąś szkaradą . Nawet tak nie myśl i uśmiechnij się

napisałam to samo

ale Żylaki już widac... a nie stać mnie na tabletki po 50 zł za opakowanie co miesiąc

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-22, 19:52   #98
leesh
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Malenka321 Pokaż wiadomość
dlatego może dodatkowo będziesz nam tu pisac co zjadłas i o której godzinie??
mogę spróbować jutro mam zamiar na śniadanie zjeść jogurt naturalny. dobry wybór?

Napoleon Hill "Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć."
Stary 2010-08-22, 19:53   #99
Tosa
Rozeznanie

yessabell to może niech każda napisze (tu lub w podpisie.. nie wiem, jak Wam pasuje ; p ) to co chce robić i codziennie na forum dopisze się do posta czy się wywiązało z ćwiczeń czy nie .
Stary 2010-08-22, 19:57   #100
Malenka321
Zakorzenienie

Cytat:
mogę spróbować jutro mam zamiar na śniadanie zjeść jogurt naturalny. dobry wybór?
troszkę za mało. Śniadanie powinno byc praktycznie najbardziej obfite. Proponuje do jogurtu jakąś kromeczkę z np pomidorkiem szynka czy czymś. Śniadanko musisz mieć koło 250 kcal co najmniej. A ile ma jogurcik??

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Tosa Pokaż wiadomość
yessabell to może niech każda napisze (tu lub w podpisie.. nie wiem, jak Wam pasuje ; p ) to co chce robić i codziennie na forum dopisze się do posta czy się wywiązało z ćwiczeń czy nie .
i o to mi kaman

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2010-08-22, 20:04   #101
bloody_hamster
Raczkowanie

hej, ja tez sie przylaczam do wspolnego odchudzania mam 170 cm i waze 57,7kg, schudlam w sumie juz 2 kg z 60, ale chce dobic do 54 lub 53. Od stycznia przytylam 9 kg, a teraz chce wrocic do dawnej wagi ( w sumie wtedy wazylam 51 kg, to troche za malo). Mam nadzieje ze mi sie uda Narazie ograniczylam po prostu jedzenie - jem duuuzo mniej, kwestia silnej woli, zastanawiam sie ile jej mam , teraz mam okazje sprawdzic
bloody_hamster jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-22, 20:05   #102
leesh
Przyczajenie

Cytat:
troszkę za mało. Śniadanie powinno byc praktycznie najbardziej obfite. Proponuje do jogurtu jakąś kromeczkę z np pomidorkiem szynka czy czymś. Śniadanko musisz mieć koło 250 kcal co najmniej. A ile ma jogurcik??
150 kcal. postaram się do niego dołożyć muesli

Stary 2010-08-22, 20:05   #103
Mysteriness
Zadomowienie

GG do Mysteriness

Malenka, rozumiem, wszystko teraz kosztuje ale najważniejsze że o siebie dbasz, zrobiłaś peeling, ćwiczysz, przecież to pomaga

leesh, tylko jogurt naturalny? za mało chyba dodaj do niego płatki, owoca albo coś innego no i zjedz jeszcze kawałek chleba, śniadanie musi być przecież sycące

Witaj witaj

Malenka i znowu o samo napisałyśmy

Edytowane przez Mysteriness
Czas edycji: 2010-08-22 o 20:09
Stary 2010-08-22, 20:12   #104
Malenka321
Zakorzenienie

Cytat:
150 kcal. postaram się do niego dołożyć muesli
dołóż musli i np jabłuszko albo banan. Albo tak jak radzi Mysteriness kromkę chlebusia.

I super, że nam tu piszesz my cie przypilnujemy, żebyś więcej nie wróciła do złego odchudzania. Tylko badź z nami szczera

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Malenka, rozumiem, wszystko teraz kosztuje ale najważniejsze że o siebie dbasz, zrobiłaś peeling, ćwiczysz, przecież to pomaga

leesh, tylko jogurt naturalny? za mało chyba dodaj do niego płatki, owoca albo coś innego no i zjedz jeszcze kawałek chleba, śniadanie musi być przecież sycące

Witaj witaj

Malenka i znowu o samo napisałyśmy

no zauważyłam chyba mamy podobne kminienie Pójde do apteki w któryś dzien i spytam o tansze tabletki na zylaki. poczytam po internecie i koniec z zakładaniem nogi na noge goracych kąpieli etc

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez bloody_hamster Pokaż wiadomość
hej, ja tez sie przylaczam do wspolnego odchudzania mam 170 cm i waze 57,7kg, schudlam w sumie juz 2 kg z 60, ale chce dobic do 54 lub 53. Od stycznia przytylam 9 kg, a teraz chce wrocic do dawnej wagi ( w sumie wtedy wazylam 51 kg, to troche za malo). Mam nadzieje ze mi sie uda Narazie ograniczylam po prostu jedzenie - jem duuuzo mniej, kwestia silnej woli, zastanawiam sie ile jej mam , teraz mam okazje sprawdzic
witamy

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2010-08-22, 20:12   #105
bloody_hamster
Raczkowanie

Ja na sniadanie staram sie zawsze jesc wlasnie jogurt, niekoniecznie naturany i jedna kanapke i 2 kubki czarnej kawy (jesli ktos lubi oczywiscie ), w sumie do godziny 15 mam po takim sniadaniu juz spokoj z glodem. Moze nie jest to najdrowszy sposob, ale kawa przyspiesza metabolizm.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-22, 20:12   #106
Mgiełka91
Zadomowienie

Cytat:
(...)
Witaj Mgiełka a Tamilee jest bardzo wykańczające? bo na mnie już chyba nie działają 8 min więc muszę coś zmienić
(...)
Hej Na brzuch dziś robiłam w ogóle pierwszy raz, na pupę kiedyś już wykonywałam te ćwiczenia. Co do brzucha - dzisiaj robiłam tak trochę niedokładnie, bo zerkałam jak robi Tamilka ale wydaje mi się, że dają w kość. Natomiast co do pupy - tych nie dałam rady zrobić do końca A po skończeniu jeszcze mi się nogi trzęsły więc są dosyć wyczerpujące.

No, ja już po kąpieli, peelingu kawowym i masowaniu gąbką Syrena - niby dobrze działa na cellulit Mam zamiar wykupić sobie karnet na step 8 wejść, żeby się wypocić, bo wątpię, że sama Tamilee mi coś da.
Mgiełka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 20:15   #107
Malenka321
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na sniadanie staram sie zawsze jesc wlasnie jogurt, niekoniecznie naturany i jedna kanapke i 2 kubki czarnej kawy (jesli ktos lubi oczywiscie ), w sumie do godziny 15 mam po takim sniadaniu juz spokoj z glodem. Moze nie jest to najdrowszy sposob, ale kawa przyspiesza metabolizm.

jak to od rana do 15 nic nie jesz??:O odstepy między posiłkami powinny wynosić 3-4 godziny

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Mgiełka91 Pokaż wiadomość
Hej Na brzuch dziś robiłam w ogóle pierwszy raz, na pupę kiedyś już wykonywałam te ćwiczenia. Co do brzucha - dzisiaj robiłam tak trochę niedokładnie, bo zerkałam jak robi Tamilka ale wydaje mi się, że dają w kość. Natomiast co do pupy - tych nie dałam rady zrobić do końca A po skończeniu jeszcze mi się nogi trzęsły więc są dosyć wyczerpujące.

No, ja już po kąpieli, peelingu kawowym i masowaniu gąbką Syrena - niby dobrze działa na cellulit Mam zamiar wykupić sobie karnet na step 8 wejść, żeby się wypocić, bo wątpię, że sama Tamilee mi coś da.

ja tez po peelingu ale naprawde super wygładza no nie?? a bedziesz go stosowac codzień?? ja myślę co drugi bo to jednak peeling...

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2010-08-22, 20:17   #108
Mysteriness
Zadomowienie

GG do Mysteriness

Malenka to zakładanie nogi na nogę też szkodzi? a ja uwielbiam tak siedzieć...

Mgiełka to muszę koniecznie spróbować Tamilki bo chcę znowu poczuć zakwasy

bloody_hamster wytrzymujesz do 15? wow

Stary 2010-08-22, 20:18   #109
bloody_hamster
Raczkowanie

Cytat:

No, ja już po kąpieli, peelingu kawowym i masowaniu gąbką Syrena - niby dobrze działa na cellulit
Gabka Syrena jest cudowna, tez jej uzywam, wedlug mnie naprawde dziala

Malenka - moze zdarzy mi sie zjesc jakies jablko, ale przewaznie sniadanie jem ok godz 10, wiec te 5 godzin bez jedzenia to zadna zbrodnia
Stary 2010-08-22, 20:20   #110
Efrene
Raczkowanie

Hej dziewczyny! Mogę się dołączyć?
Co prawda wiem, że jestem szczupła, bo mam 170 cm i 60 kg, ale mimo wszystko chciałabym dojść do 57 kg. Rok temu schudłam z 62kg do 56 kg, ale potem przyszła matura, a ja niestety zajadałam stres A teraz kompletnie nie umiem się zmobilizować, cały czas mówię "od jutra", więc mam nadzieje, że dzięki temu wątkowi dam radę z wami. Mimo wszystko chce wrócić do rozmiaru 36, po prostu lepiej i pewniej się w tedy czułam.
Co do ćwiczeń to mam zamiar biegać co drugi dzień od przyszłego tygodnia, bo najpierw chce wprowadzić dietę a potem włączyć ćwiczenia - metodą małych kroków.
bloody_hamster 51 kg przy Twoi wzroście to baaardzo mało, 53 kg to też niezbyt dużo. Ja bym chciała ważyć właśnie tyle ile Ty teraz
Efrene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 20:21   #111
Tibb
Raczkowanie

Ja muszę kupić sobie nową skakankę ;/ I kombinuję, co zjeść na śniadanie. Może duży jogurt naturalny, pół pomidora i kromka pieczywa lekkiego?
I'm on the way to the promised land

I'm on the highway to hell

Don't stop me
Tibb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 20:22   #112
Malenka321
Zakorzenienie

Cytat:
Malenka to zakładanie nogi na nogę też szkodzi? a ja uwielbiam tak siedzieć...

Mgiełka to muszę koniecznie spróbować Tamilki bo chcę znowu poczuć zakwasy

bloody_hamster wytrzymujesz do 15? wow

no jasne, że szkodzi ale ja byłam głupia i siedziałam tak godiznami to teraz mam skutki...
ja ćwiczę 8 minut abs i legs. ale legs 7 dzień a abs dopiero 3 więc mi dają wycisk. chociaz słysząłam , że pomagają a ty jak uważasz??

bloody hamster no chyba, że tak bo wszystko zalezy o której wstajesz. Śniadanko powinno sie jeść do godziny po obudzeniu

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2010-08-22, 20:24   #113
Mgiełka91
Zadomowienie

Cytat:
(...)

ja tez po peelingu ale naprawde super wygładza no nie?? a bedziesz go stosowac codzień?? ja myślę co drugi bo to jednak peeling...
To mój ulubiony peeling, już dawno odrzuciłam te sklepowe na rzecz tego Dawniej robiłam go jak mi się przypomniało, ale jak już jest dietka i walczymy, możemy robić co 2 dzień

Cytat:
(...)
Mgiełka to muszę koniecznie spróbować Tamilki bo chcę znowu poczuć zakwasy (...)
Oj zakwasy będą ale ja też lubię to uczucie. Przynajmniej wiem, że coś się dzieje z mięśniami.

Cytat:
Gabka Syrena jest cudowna, tez jej uzywam, wedlug mnie naprawde dziala (...)
U mnie ta Syrena leży na wannie już kilka miesięcy ale prawie jej nie używałam. Za to teraz będę się masować codziennie, trzeba się pozbyć pana na C.
Mgiełka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 20:25   #114
Malenka321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tibb Pokaż wiadomość
Ja muszę kupić sobie nową skakankę ;/ I kombinuję, co zjeść na śniadanie. Może duży jogurt naturalny, pół pomidora i kromka pieczywa lekkiego?
myslę, że tak jest oki ja tez zjem jogurt tyle, że nie naturalny i jakąś kromkę a i co do białych pieczyw i ziemniaków parówek i innych- w moim podpisie macie przykład, że jedząc wszystko a z umiarem i tak się schudnie tylko trzeba ludzi do motywacji

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2010-08-22, 20:25   #115
bloody_hamster
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Efrene Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Mogę się dołączyć?
Co prawda wiem, że jestem szczupła, bo mam 170 cm i 60 kg, ale mimo wszystko chciałabym dojść do 57 kg. Rok temu schudłam z 62kg do 56 kg, ale potem przyszła matura, a ja niestety zajadałam stres A teraz kompletnie nie umiem się zmobilizować, cały czas mówię "od jutra", więc mam nadzieje, że dzięki temu wątkowi dam radę z wami. Mimo wszystko chce wrócić do rozmiaru 36, po prostu lepiej i pewniej się w tedy czułam.
Co do ćwiczeń to mam zamiar biegać co drugi dzień od przyszłego tygodnia, bo najpierw chce wprowadzić dietę a potem włączyć ćwiczenia - metodą małych kroków.
bloody_hamster 51 kg przy Twoi wzroście to baaardzo mało, 53 kg to też niezbyt dużo. Ja bym chciała ważyć właśnie tyle ile Ty teraz
Witam
Moze jestem nadgorliwa, ale wedlug mnie, kiedy waze 53 kg wygladam najlepiej.
Z wlasnego doswiadczenia radze ci biegac moze 3 razy w tyg, ja biegalam codzeinnie i dorobilam sie powaznych kontuzji, a jezeli chcesz dorzucic do tego jakies cwiczenia, to bedzie powazne przeciazenie dla organizmu. Dasz rade schudnac, w koncu to tyko 3 kg, z ktorymi mozna sie rzprawic w, najdluzszym czasie, w 2 tyg.
Stary 2010-08-22, 20:26   #116
yessabell
Wtajemniczenie

a ja jutro na sniadanko zjem twarozek z miodem i 2 kromki chleba. i pobiegam rano ;D o!
Stary 2010-08-22, 20:27   #117
Malenka321
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Moze jestem nadgorliwa, ale wedlug mnie, kiedy waze 53 kg wygladam najlepiej.
Z wlasnego doswiadczenia radze ci biegac moze 3 razy w tyg, ja biegalam codzeinnie i dorobilam sie powaznych kontuzji, a jezeli chcesz dorzucic do tego jakies cwiczenia, to bedzie powazne przeciazenie dla organizmu. Dasz rade schudnac, w koncu to tyko 3 kg, z ktorymi mozna sie rzprawic w, najdluzszym czasie, w 2 tyg.
dokłądnie. Nie przesadzac z ćwiczeniami. studiuje fizjoterapie i wiem, że co za dużo, to nie zdrowo Ćwiczyc z rozsądkiem ja na ta wage co teraz czekałąm pół roku. Trzeba cierpliwości.

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-22, 20:28   #118
bloody_hamster
Raczkowanie

Cytat:
U mnie ta Syrena leży na wannie już kilka miesięcy ale prawie jej nie używałam. Za to teraz będę się masować codziennie, trzeba się pozbyć pana na C.
Ja tez postanowilam pozbyc sie cellulitu i czytajac recenzje na KWC postanowilam kupic ta gabke. Teraz mija 2 tydzien i skora jest faktycznie bardziej jedrna, a cellulit sie w minimalnym stopniu zmiejszym, no al to dopiero 2 tydzien.
zycze wytrwalosci w postanowieniu ,)
Stary 2010-08-22, 20:28   #119
Mysteriness
Zadomowienie

GG do Mysteriness

Malenka pomagają, pomagają od abs mam już ładny zarys mięśni pod warstwą tłuszczu no i ja jeszcze robię buns, pośladki mam teraz takie twarde , chociaż pokryte jeszcze cellulitem ale na bank opłaca się te ćwiczenia robić

Witaj Efrene z nami na pewno się uda zwłaszcza że masz niedużo do zrzucenia

Stary 2010-08-22, 20:28   #120
Malenka321
Zakorzenienie

Cytat:
a ja jutro na sniadanko zjem twarozek z miodem i 2 kromki chleba. i pobiegam rano ;D o!

o tak twarożku trzeba bardzo dużo

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości