Lokówki, falownice i lokówko-suszarki - wątek zbiorczy - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Pokaż wyniki sondy: według mnie najlepszą lokówką jest
Lokówka spiralna BAB 2335E 0 0%
Lokówka babyliss PRO 0 0%
Lokówka ceramiczna do włosów Vidal Sassoon 1 100,00%
Wigo; Profesjonalna lokówka o średnicy 40 mm 0 0%
Głosujący: 1. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-10-11, 18:13   #91
bird_of_paradise
Raczkowanie

GG do bird_of_paradise
Dot.: Suszarka prostująca - nowość.

no ja tez widzialam te reklame! i tak samo sie zszokowalam jak Ty fajne musi to byc... niestety nie zapamietalam firmy... ale jak ktos wie cos wiecej to z checia bym sie dowiedziala...

bird_of_paradise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-11, 18:37   #92
Versa
Raczkowanie

GG do Versa

Nie widziałam reklamy ale widziałam tą suszarkę na żywo w sklepie- kosztuje 150-190 zł. Nie wiem czy coś daje :P
Versa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-11, 19:10   #93
nikotynkaaa
Raczkowanie

GG do nikotynkaaa

http://www.agd.and.pl/info.php?idprod=cv9020 tu jest cos o jakiejs suszrace z rowenty.. ale niestety ja sie z tego za wiele nie dowiedzialam..a przyznam ze bardzo mnie to zainteresowalo
nikotynkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-11, 19:11   #94
iff
Rozeznanie

E to jeśli mówimy o tej samej i serio tyle kosztuje, to w takim razie mnie nie zachwyca - prawie w tej cenie profesjonalnę prostownicę dostać można. Ja mam BabylissPRO więc ta suszarka mi niepotrzebna jest zupełnie, ale siostra szuka czegoś, co jej wloski będzie wygładzac, więc pomyslalam ze to może byc jakis nowy, fajny wynalazek.
iff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-11, 19:12   #95
iff
Rozeznanie

Nikotynka wydaje mi się, że w reklamie była inna, ale moge sie mylić.
Stary 2005-10-11, 19:13   #96
Versa
Raczkowanie

GG do Versa

Ale możliwe że bedzie mniej niszczyć włosy niż prostownica, ponieważ nie jest tak wysoka temperatura.
Versa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-11, 19:38   #97
malaika7
Rozeznanie

ta w linku nikotynkiiiii to dokładnie ta sama co w reklamie - lissima. Sama jestem ciekawa efektów, ale raczej z ciekawości, a nie ze względu na swoje włosy...
malaika7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-10-11, 22:17   #98
xstylistka
Raczkowanie

Dla mnie to brzmi równie cudacznie jak suszarko-lakier, czy szczotko-pianka, 15 lat temu 2w1 wymyślił Head&Shoulders - niestety teraz już musi z tego robić 3w1 + łupież ( reklama czyni cuda ), jak dla mnie musiałoby to być - połączenie 2 rąk z suszarką oraz z szczotką - aby uzyskać jakikolwiek efekt wyprostowania
xstylistka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-11, 22:18   #99
iff
Rozeznanie

Aha... to jesli to ta sama, to już mniej mnie ciekawi. No ale kto wie - może jest fajna.
Stary 2005-10-12, 01:53   #100
SeNsAzIoNe
BAN stały

Smile Dot.: Suszarka prostująca - nowość.

- eee takie to srednie. juz dawno temu Babyliss sklepowy mial takie ustrojstwo ktore nazwano grzebieniem parowym. Mialo to aki smieszny grzebyczek w ktory sie lapalo kosmyk, leciala goraca para , no i sruuu( ) wygladzalo... Sadze ze lepsze zelazko bedzie niz taka suszarka, lub do wygladzania dobry prosukt i zwykkla suszara

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2009-09-27 o 09:04
SeNsAzIoNe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-12, 10:10   #101
herka
Przyczajenie

Mam tą suszarkę w domu od 1.5 roku, rowenta lissima, żałuję do dzisiaj, że ją kupiłam, może i minimalnie prostuje, ale też strasznie zniszczyła mi włosy. Skutek był taki, że używam ją teraz ze zwykłą nasadką, a potem prostuje włosy prostownicą Efalock Flat Master. Nie polecam, trochę trwało zanim moje włosy doszły do siebie po tej suszarce.
herka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-10-12, 13:50   #102
iff
Rozeznanie

No to się okazało, że to kit raczej a nie coś, czemu warto sie przyjrzeć. Widziałam tylko końcówkę tej reklamy, malutki urywek i chyba wyobraxnia zadziałała, bo spodziewałam się jakiejs nowej technologii a nie zwykłej suszarki z nasadką grzebykową.
Stary 2005-10-12, 14:10   #103
Nierika
Zadomowienie

Ja tez widzialam wczoraj po raz pierwszy reklame tej suszarki i w duchu glosno sie zasmialam. Od razu pomyslalam, ze to kolejny wynalazek, zeby kobiety naciagnac...

Nie kąp się na plaży niestrzeżonej. Nikt nie zauważy twojego utonięcia.
Nierika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-12, 14:25   #104
iff
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nierika
Ja tez widzialam wczoraj po raz pierwszy reklame tej suszarki i w duchu glosno sie zasmialam. Od razu pomyslalam, ze to kolejny wynalazek, zeby kobiety naciagnac...
Na to wygląda, ale mnie nie da się łatwo naciągać. Pewnie jakbym widziała całą reklame, to by mnie nie ruszyło nawet.
Stary 2005-10-12, 15:31   #105
nikotynkaaa
Raczkowanie

GG do nikotynkaaa
Question Dot.: Suszarka prostująca - nowość.

hmmm...wlasnie a mozecie mi wytlumaczyc na jakiej zasdzie dziala ta suszarka niby prostujaca bo ja nie rozumiem... ..wydaje mi sie ze jest to kolejny przereklamowany szajs i chyba na dlugo nie zrezygnuje ze swojej kochanej prostownicy
pozdrawiam
nikotynkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-12, 19:28   #106
netiaa
Raczkowanie

oj nic nie zastapi dobrej prostownicy
Stary 2005-10-14, 13:29   #107
effulla
Zakorzenienie

Coś mi sie zdaje że to zadna rewelacja...
Stary 2005-10-14, 14:13   #108
młodaa
Wtajemniczenie

Ja widzialam reklame dopiero dzisiaj, przybieglam na Wizaz i juz watek jest tez mnie zaciekawila to urzadzenie, ale jak sadze, jest to "zwykla" suszarka z nasadtka a'la szeroki grzebien, pewnie troche wyprostuje, ale za taka cene lepiej kupic suszarke, albo prostownice ja na razie niczego nei kupuje bo ratuje wloski bo bajelazach

pozdrawiam
młodaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-14, 15:57   #109
frywolitka
Przyczajenie

hmmm...a ja właśnie wczoraj spaliłam moją suszareczke "brauna" i jedną z nakładek miała właśnie prostującą,taki grzebień.W zupełności mi wystarczała bo na prawie suchych włosach przejeżdrzałam pare razy i były wygładzone Teraz chodze załamana bo bede musiała podkradać siestrze prostownice a moje piórka długo tego nie wytrzymają widziałam przedchwilą reklame i zastanawiam sie nad zakupem,moje włoski są podatne na wszelkie tego typu wynalazki,"herka" napisz czy naprawde jest aż tak źle?żadnego rezultatu?
frywolitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-14, 17:27   #110
Roxy
Rozeznanie

Ja uwazam, ze nie mozna czegos osadzac, jesli wczesniej sie nie wyprobowalo. A moze jednak prostuje wlosy?? Kto wie... Albo jest to kolejny chwyt reklamowy, bo w koncu ktos musi na czyms zarobic pieniadze lub na kims... a tu niestety na NAS kochane kobitki
Roxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-19, 19:44   #111
badznatopie
BAN stały

Witam! Mnie takze zainteresowała ta reklama, tylko niestety cena suszarko-prostownicy szokuje.. niestety ale tak jest..
To zadna nowa technologia tylko placimy za markę.. mam chec kupic sobie taka suszarko- prostownice..
porozgladajmy sie w sklepach za tanszymi modelami innych firm, myslke ze wiele z nich ma takie nasadki, a efekt pewnie i tak bedzie taki sam lub bardzo podobny pozdrawiam
bo 180 zł to dla zbyt duzo jak na to cudo
badznatopie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-20, 13:11   #112
bardotka_a
Wtajemniczenie

Moja mama ja wczoraj kupiła i mówiła że jest zadowolona , ale nigdy nie uzywała prostwnicy i ma proste włosy wiec trudno ocenić czy efekt jest porownywalny z prostownicą a ja jak narazie nie wybieram sie do rodziców aby rano myć włosy i sprawdzać jej efektów
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-20, 16:48   #113
ooliwka
Wtajemniczenie

dla mnie to chwyt reklamowy i tyle
rok temu kupiłam własnie grzebień elektryczny z rowenty i też ma nasadke prostującą(troche inaczej wygląda ale działa tak samo)
nie niszczy włosów ładnie je wygładza ale z loków prostych nie zrobi
cały zestaw tej samej firmy!! kosztował mnie 130zł a nie prawie 200zł
ktoś tu chce na nas kase zrobić

Bóg jest zajęty, w czym mogę pomóc?
ooliwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-20, 20:27   #114
Acra
Przyczajenie

Sama chciałam załozyc ten watek po obejrzeniu tej reklamy. Nawet niezła jest, nie leci od niej kiczem. ALE: nawet jesli to cudo cos prostuje (fajnie by było, bo pewnie mniej niszczy włosy)to przeciez po wyjsciu na zewnatrz (podejrzewam, ze po deszczu to juz w ogóle nie ma mowy) zaraz efekt zniknie. W koncu ciepły strumien powietrza to nie to samo, co temperatura prostownicy. W domu proste - nie w domu, nie proste.

A ja własnie przymierzam sie do kupna EFALOCKA FLAT CHAMP. Choc moze ta suszareczka byłaby dobra, nie mam za duzo poskrecanych włosów, sa raczej nijakie...
Acra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-25, 08:33   #115
maniaa
Rozeznanie

Mnie również zaintrygował ten produkt. Przede wszystkim ze względu na możliwą oszczędność czasu - przy używaniu prostownicy boli mnie to, że najpierw muszę wysuszyć włosy, a dopiero później je prostować, co razem, przy długich włosach, zabiera sporo czasu. Poza tym dość często podróżuję i nie zawsze jestem w stanie spakować i suszarkę, i grubą szczotkę albo prostownicę. Taka suszarka, która w trakcie suszenia prostowałaby włosy to byłoby dla mnie super rozwiązanie! Domyślam się, że nie będzie prostowała włosów tak samo jak prostownica, ale gdyby efekt był zbliżony do prostowania "na szczotkę" to byłoby już dla mnie kuszące.
Na razie jak widzę, nie pojawiła się w tym wątku żadna rzetelna ocena tej suszarki, przez osobę, która zakupiła i sama używała dokładnie ten produkt a takiej oceny szukam. Mam mieszane uczucia, z jednej strony wydaje mi się, że suszarka może jednak praktycznie niewiele dawać, z drugiej liczę na to, że może jednak będzie dobra, bo tak jak mówiłam wcześniej, przydało by mi się coś takiego.
Czekam zatem na dalsze wypowiedzi w kwestii Rowenta Lissima...

Pozdrawiam
maniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-27, 13:38   #116
maniaa
Rozeznanie

Up
Stary 2005-10-27, 20:41   #117
Acra
Przyczajenie

Nie zamierzm jej kupic, ale mogę odezwac sie co do ceny: widziałam ją w moim miescie za 139 zł. W Media Markt bodajze...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-10-27, 21:28   #118
martta19
Raczkowanie

W najnowszym Glamour ja reklamuja..Jest fotka laski ktora ma szope brazowych kreconych wlosow i to jest jedna polowka fotki a na drugiej polowce ma wlosy mega prosciutenkie...Cos mi sie wierzyc nie chce w ten efektTzn.ze dziala tak mocno,na takich kreconych wlosach.Moze do falowanych (czyli takich jak ja mam)bylaby dobra...Ale ta cena Mam nadzieje Dziewczyny ze doczekamy takich czasow kiedy opatentuja jakis sposob na wiecznie proste,gladkie i blyszczace wloskiA przede wszystkim nie zniszczone
Stary 2005-10-27, 23:16   #119
maniaa
Rozeznanie

A może ktoś jednak jej używał i może powiedzieć czy wygładza troche włosy czy też nie?
Stary 2005-10-28, 21:09   #120
Acra
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez martta19
Ale ta cena
Jest wg Ciebie za wysoka? Jesli ta suszarka rzeczywiscie cos prostuje to ta ceny jest naprawde niezła. W miare dobrą prostownicę trzeba kupic za 200 - 300 zł...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości