![]() |
#91 | |||
Konto usunięte
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Cytat:
![]() jesteś bardzo rozpoznawalna, z powodu prześlicznej córeczki. ![]() ![]() Jak wymawia się jej imię? Czy mamy Was na liście? ![]() Cytat:
![]() A jak próbuje dać butlę wcześniej, to nie Tymek nie chce. ![]() ![]() Cytat:
![]() Byliśmy dzis na zakupach w Tesco- ubranka do przedszkola dla Maksia, i kilka par body dla Tymka- bo była wyprzedaż -30%. ![]() Potem zajechaliśmy do mojej babci do Bytomia, ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
lea - z tego co widzę, to jestem na liście
![]() Shadee - Szadi, z akcentem na DI hehehe ![]() Tak samo jak mój mąż ma na pierwsze Olanipekun, na drugie Wasiu (czyt łasju) i używa tylko drugiego ![]() ![]() W listopadzie chrzcimy małą i dostanie jeszcze 3cie imię (z plemienia Yoruba)...teściowie podeślą wybrane przez nich, także jeśli spodoba jej się ta nasza katolicka wiara, to jak będzie miała bierzmowanie, będzie jeszcze czwarte hehehee ![]() Edytowane przez djerba Czas edycji: 2010-08-29 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Konto usunięte
|
Djerba, ja bym na "Nipek" skróciła
![]() Nawiasem mówiąc, od września do naszej szkoły będzie chodził czarnoskóry uczeń, i już się boję - ponieważ trafi do zwykłej klasy, w której jest wychowawczyni.... ekhm, powiedzmy, średnia ![]() Dziewczynki, coś dla nas na przyszłość : http://www.youtube.com/watch?v=DXiNhBB3noQ Uwielbiam ![]() Młoda śpi dalej. ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Djerba, a mąż jest Katolikiem też, czy innego wyznania? Przepraszam, to nie z czczej ciekawości, po prostu autentycznie nie znam ani żadnego obcokrajowca, ani mieszanego małżeństwa - a zawsze wydawało mi się, że takie poznawanie innych kultur musi być fascynujące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
No właśnie u moich rodziców na osiedlu jest mulatka tak około 11 letnia, śliczna dziewczynka, wiem że dzieci w klasie do której chodzi już się przyzwyczaiły i jest traktowana normalnie czego nie można powiedzieć o dzieciakach z osiedla ale według mnie to bardziej świadczy o ich rodzicach
![]()
#95 |
Konto usunięte
|
No właśnie, Myszko.
A u nas są na tym poziomie 2 klasy integracyjne i nie mam pojęcia, czemu młody nie jest w takiej? Uważam, że zdecydowanie lepiej by na tym wyszedł, mniej stresująco. |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21722693]No właśnie, Myszko.
A u nas są na tym poziomie 2 klasy integracyjne i nie mam pojęcia, czemu młody nie jest w takiej? Uważam, że zdecydowanie lepiej by na tym wyszedł, mniej stresująco.[/QUOTE] A ja myślę że wiem dlaczego, szkoła chce pokazać że uważa go za zwykłe normalne dziecko (jakim przecież jest) i żeby broń Boże nikt nie pomyślał że go traktują specjalnie. Tylko czy to dziecku na dobre wyjdzie zależy od podejścia wychowawczyni. Niestety takie są polskie realia. Szkoła boi się posądzenia o odmienne traktowanie, a dzieci właśnie traktują inaczej ludzi różniących się od nich. ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Nie pochwaliłam się jeszcze, Agatka dzisiaj udawała zawstydzenie ![]()
#97 |
Konto usunięte
|
Myszko, moja Agatka tak ciągle robi, uwielbiam to
![]() I wiesz... cholera, wystarczyło powiedzieć, że w zwykłej klasie miejsc nie ma. I absolutnie nie piszę tego bo uważam, że dziecko powinno być traktowane inaczej - naprawdę tak by było lepiej dla małego. |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() już wróciłam (trochę uboższa ![]() ![]() mam pytanko do mam chłopców: czy podczas kąpieli odciągacie troszkę napletek? bo ja do tej pory tego nie robiłam i uważałam, że za wcześnie ale ostatnio przeczytałam, że powinno się od początku ![]()
#99 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
melduje sie w nowej czesci
![]() dzis chrzcilismy mala wiec padam na ryjek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na dobrą sprawę nasze mamy czy babcie nie wiedziały o żadnych napletkach, nic nie robiły i jakoś było dobrze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Uciekam spać bo nie wiadomo ile mi dane... mały śpi od 20:30 A wczoraj u rodziców jak zjadł o 20:00 to kolejny posiłek miał o 6:20 ![]() ![]() nooo tylko mój tata strasznie chrapie a u nas ani ja ani mąż, więc może to chrapanie go tak usypia ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-29 o 23:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Konto usunięte
|
Witam
![]() Dlatego się cieszę że córę mam ![]() ![]() Mąż mnie tak w nocy wpienił, że się nie odzywam. Był na imprezie, i ok, niech sobie idzie, ale nmówi twardo że wraca koło 24, a przychodzi o 3. I nie o to jestem wściekła, ale o to, że kuźwa nawet smsa jednego nie puścił, że dłużej zostanie. Olewa całkowicie komunikację, nic to, że od 2 nie spałam bo się martwiłam gdzie do cholery on jest. Gówniarz jeden. |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Babci nie spytam, ale w latach 70tych i 80tych, gdy moja mama rodziła (i pracowała w szpitalu) była zasada: odciągać koniecznie. Lekarze odciągali na siłę, gdy nie szło, zrywając przyrośnięte miejsce. W sumie poza bólem i możliwością wywołania stanu zapalnego nic złego z tego nie wynika. Dziś się po prostu traktuje to bardziej naturalnie i czeka, aż się odklei. Ale odciągać trzeba, tyle że lekko, sam czubek. Potem dalej i dalej, aż zejdzie cała skórka. Tam się zbiera małe conieco i trzeba to umyć. Lekarka badając dziecko też dziś odciąga, tyle że nie do końca, a do oporu, sprawdzając czy się odkleja i czy nic się tam nie dzieje. ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
W domu Daniel ma pobudkę koło 5 - 6. I zwykle tak maruda, że trzeba go z wyra zabrać. A u babci pobawi się 30 - 40 minut, zaczyna trzeć oczka, dostaje smoka i zasypia znowu. Raz mi tak u niej zasnął, że obudził się po 9ej. ![]() Dziś go w domu znusiłam do zaśnięcia znowu w łóżeczku, to spał od 6:50 do 7:25. ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21727491] Mąż mnie tak w nocy wpienił, że się nie odzywam. Był na imprezie, i ok, niech sobie idzie, ale nmówi twardo że wraca koło 24, a przychodzi o 3. I nie o to jestem wściekła, ale o to, że kuźwa nawet smsa jednego nie puścił, że dłużej zostanie. Olewa całkowicie komunikację, nic to, że od 2 nie spałam bo się martwiłam gdzie do cholery on jest. Gówniarz jeden.[/QUOTE] ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21727491]Witam
![]() Mąż mnie tak w nocy wpienił, że się nie odzywam. Był na imprezie, i ok, niech sobie idzie, ale nmówi twardo że wraca koło 24, a przychodzi o 3. I nie o to jestem wściekła, ale o to, że kuźwa nawet smsa jednego nie puścił, że dłużej zostanie. Olewa całkowicie komunikację, nic to, że od 2 nie spałam bo się martwiłam gdzie do cholery on jest. Gówniarz jeden.[/QUOTE] mamo, co sie dzieje z tymi chlopami?? ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- male podsumowanko ![]() szaja, djerba, bratka, marhalczar - cudne maluszki ![]() ![]() po prostu dzieci rosna nam jak na drozdzach i coraz fajniejsze niunie co do *******c.w przed snem u nas to samo, maly jest tak wsciekly, ze az piszczy, wczoraj sasiadka mnie zaczepila i z wspolczuciem w oczach spytala czy lepiej juz z malym ![]() ![]() z malz na razie spokojnie, no bo ciche dni, moja mama wczoraj za to dala popis, obrazila sie na nas a przede wszystkim na mojego malza, ze ich nie odwiedzamy, stwierdzila, ze nie chce zeby sie z nia kontaktowal on ani nikt z jego rodziny, moja mama jest trocha drama quin, ale zastanawiam sie kto mi jeszcze dopier...i w najblizszych dniach i ile zniose, lykam juz relamax - polecam ![]() w srode do kolobrzegu, nawet jakby padal grad wielkosci jablek to tam pojade ![]() Malusio chichra sie na cala buzie jak caluje mu brzuszek, slodki ma smiech, rozplywam sie normalnie, no i po jablkach dostawal kota! na razie tolerujemy tylko marchewke ![]() aaaa i jedno spostrzezenie: lea - podoba mi sie twoje podejscie do zycia, jestes zawsze taka pozytywna, ja to nerwus, krezus jestem, wiec podziwiam takich ludzi ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
szaja - Mój mąż jest pół na pół chrześcijaninem i muzułmaninem...a to dlatego, że jego matka jest chrześcijanką a ojciec muzu.. Tak naprawdę sam nie wie jaka wiara mu się podoba bardziej..dla niego poprostu istnieje jeden Bóg i tyle. Chociaż mi się wydaje, że napewno nie jest tak bardzo po stronie islamu, bo obchodzi z nami święta, był ze mną np. w kościele na pasterce i przyjął ze mną kolędę
![]() W domu np. nie trzyma Koranu, za to ma Biblię, tak samo również nigdy nie widziałam, żeby się modlił ![]() ![]() My jesteśmy po ślubie tylko cywilnym, a to dlatego, że ksiądz nie pozwolił mu na kościelny z racji innego wyznania (później się dowiedziałam że jednak można było wziąć ślub mieszany - nie wypowiada pełnej przysięgi), ale to tam nieważne bo i tak ten "drugi" ślub bierzemy w Nigerii...taki tradycyjny ![]() http://www.youtube.com/watch?v=Xeq96eCn-ZY ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A znasz już na żywo jego rodzinę? Byłaś już w jego rodzinnym domu? Czy dopiero ślub będzie do tego okazją? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21727491]Witam
![]() Dlatego się cieszę że córę mam ![]() ![]() Mąż mnie tak w nocy wpienił, że się nie odzywam. Był na imprezie, i ok, niech sobie idzie, ale nmówi twardo że wraca koło 24, a przychodzi o 3. I nie o to jestem wściekła, ale o to, że kuźwa nawet smsa jednego nie puścił, że dłużej zostanie. Olewa całkowicie komunikację, nic to, że od 2 nie spałam bo się martwiłam gdzie do cholery on jest. Gówniarz jeden.[/QUOTE] Witajcie...nie przejmuj sie większość tak ma...z tym brakiem komunikacji...ja mam podobne problemy,ale przestałam się już denerwować...tłumaczę sobie że dzidzia odczuwa emocje i nie wolno się denerwować...faceci to jakiś kompletny nierozumny podgatunek za przeproszeniem ,nie wszyscy ale duża część...oni muszą się odstresować,oni muszą to i tamto a my?Nic nie musimy,przecież jestesmy kobietami to już taki nasz los...wkurza mnie to niemiłosiernie ...ale nic na to nie poradzę ,myślę ze z czasem się unormuja im te wychodki i kwestie odstresowywania się... Mój Adrianek skończył ,wczoraj 3 miesiące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |||||
Rozeznanie
|
dziendobry
bede sie streszczac bo mala sie wybudza [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21701742]Ejjj też tak głupio macie, że jak się pożrecie, to ani myślicie się odezwać nawet, gdy pomoc potrzebna? ![]() ![]() tak. mam wtedy power i moge na szmacie jechac caly dzien, bez slowa prosby. niech sobie ma ten swoj pieprzony spokoj. ![]() Cytat:
wtedy naprawde tak myslalam, ale na codzien.. nie przeszloby mi to ani przez mysl ani przez gardlo to musialo byc juz ze tak powiem.. grubo... ze facet plakal Cytat:
dziecko sie pojawilo w ciazy czasem tez byly klotnie ale rzadko a teraz-codziennie i on mowi ze ja sie zmienilam, tlumacze jak krowie na rowie zeby sie nie dziwil bo sie sytuacja zmienila a ja sie tylko dostosowuje choc i takj staram sie posiwecac mu sporo uwagi jemu ciagle bedzie zle [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21702780] Ps. Zapomniałam dziś jechać z Tymkiem na usg bioderek. ![]() ups... i co teraz? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21703398]Lea, owszem, mogła mama Siali dostawać 50zł - ówczesnych ![]() A to my bodajże w poniedziałek po pobieraniu krwi:[/QUOTE] łoooo jakią fryzurę Agatka ma! mojej Róży stoja tak w miejscu gdzie miala vacuum a ty swietnie wygladasz ![]() Cytat:
jezusicku jaka fajna rodzinka ![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21719136]I jest wściekły wkur.w. Nie daję rady, wymiękam, na rękach się drze, w łóżeczku się drze, bujana się drze. Nie radzę sobie, nie wiem o co chodzi.[/QUOTE] moja ma tak wieczorem od kilku dni i ja zalamka, niewiem co robic??? jedynie na rekach noszona troszke sie uspokaja ale wczoraj nawet to nie pomoglo poszlam do lazienki z nia ale w ciemnosciach darla sie tak samo wiec wyszlam a on aw szoku o znowu ciemno i uspokoila sie jak wyla to juz mialam dosc ale jak uspokoila sie i ciumciala smoczusia i pochlipywala sobie to taka mysiapysia kochana... tulilam ja dalam jesc ale nadal chciala sie tulic i siedzialysmy wtulone ![]() djerba ale fajna ona jest ta mała ![]() co do karmien, zazdroszcze ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- ah dziekuje dziewczyny za slowa otuchy, zawsze mozna na was liczyc ![]() wtedy maz wrocil o dziwo trzezwy, i to w dodatku z propozycja zebysmuy sie juz nie klocili fajnie, ale wczoraj znowu bylo nerwowo ale nie dalam sie sprowokowac ![]() bo on ma ciezko a ja nie owszem, on ma ciezko, duzo na glowie i sporo stresu ale powiedzialam mu ze on by nawet jednego mojego dnia nie wytrzymal... to ze on jest zmeczony oznacza ze jest najbardziej zmeczonym czlowiekiem we wszechswiecie a cala reszta ma wieczne wakacje.. a dobra koniec smętów ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
oj, zdecydowanie. walczymy czasem przy usypianiu, ale już i z tym lepiej. mamy swoje sposoby na Ewcię
![]() i po chrzcinach. do 14 prawie cały czas okropnie lało, potem się przejaśniło i deszcz nam nie przeszkodził. Ewcia zjadła około 15, ubrałam ją i siebie, przed 16 pojechaliśmy do kościoła, robiła się senna. po wyjęciu z fotelika pomarudziła chwilę i na początku mszy też kwęknęła z dwa razy, po czym zasnęła. obudziła się przed ołtarzem, ale już po polaniu główki (jak ją polewali, to się tylko przeciągnęła ![]() ![]() ![]() do zdjęć znów była spokojna. w domu dostała jeść o 17.30, pobawiła się chwilkę, porobiliśmy foty i o 19 usnęła w wózku. spała w pokoju, w którym siedzieliśmy z gośćmi, nikt nie mówił szeptem, stukały talerze itp. spała do 23! anioł normalnie ![]() ![]() ![]() zjęcia będą, ale chyba nieprędko. teść robił naszym aparatem, nic nie nadaje się do pokazania, bo ten @%^&^%$# nie wiedział, że istnieje coś takiego jak zoom, więc wszystkie zdjęcia przed ołtarzem mamy z bardzo daleka. może jak spłyną do nas foty z innych aparatów, to coś uda się pokazać... |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21720439]Chyba wiem, o co biega. Zapaliłam górną lampę, jasno w pokoju jak cholera, a ta się uspokoiła
![]() Moja tez chyba nie lubi ciemności? Nie zasnie jak jest ciemno. a na pewno już nie sama.. I moja też sie wstydzioszka ![]() Robi wtedy giii i odwraca głowkę i przysuwa rączki do twarzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
lea - Widziałam jego rodzinkę tylko na zdjęciach, ale rozmawiamy czasami przez fona..
Chcieliśmy tam lecieć na święta Bożego Narodzenia, ale mała jest za mała ;] można szczepić na malarię, tyfus itp dopiero powyżej 9 miesiąca no i przy okazji cena biletów jest zawrotna ; w 2 strony dla jednej osoby to 4 tysiaczki...Stwierdziliśm y, że odczekamy i w przyszłym roku polecimy ;D Wesele tam to konkretna imprezka...zazwyczaj przychodzi tam ok 200 osób..poprostu wszyscy mogą wejść z ulicy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I zamiast wymagać uwagi od ciebie to niech on się skupi na córce. Mój ma moją uwagę jak się w nocy tyłkiem do niego wypchnę i w ten sposób przytulę ![]() Kurrde mały jak zjadł o 10:00 tak pospał godzinę po godzinie aktywności i drze japkę, nie wiem o co kaman :[ Dziś kończymy 7 tygodni, zaczynamy ósmy.. a jak nie skok? Co jest już lepiej to znowu coś się spartoli i na nowo.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-30 o 12:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Mam pytaankoo
![]() Macie jakieś pojemniki na przechowywanie mleczka w proszku tak ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Witam!
Lea, moja Zosia ma już 7 lat!!!! Djerba, masz prześliczną córeczkę ![]() ![]() ![]() Szaja, mój mały bardzo nie lubi ciemności a szczególnie ciemnych pomieszczeń, domów itp. jest wtedy bardzo niespokojny i płaczliwy, czasami nawet jak mu budę w wózku podnoszę w dzień żeby zasnął to robi wielkie oczy i łezki mu się kręcą więc coś w tym jest, tak przynajmniej myślę. Kurcze a mój Franek za nic nie chce przespać w nocy więcej niż 3 h ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Wtajemniczenie
|
Ja tam tylko trzymam w tej puszce, w której kupuję ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 | ||||
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ah djerba, szaja bratka, marhalczar śliiiiiiiiiiiczne maluszki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My chrzcimy 19.09 - dzień przed nasza 8 rocznica związku i małż obiecał, że weźmie 20.09 urlop, dziecko podrzucimy rodzicom i miło spędzimy ten dzień ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() moj jest nadal tylko na cycusiu...sztucznym mlekiem gardzi wiec wypozyczyłam elektryczny laktator i robie zapasy jak bede musiała gdzies wyjść...i tez budzi sie w nocy z zegarkiem w reku o 1 nastepnie 3 oraz 5 i do rana juz mendzi...ja równiez czuję się jak zombii ale organizm chyba sie przyzyczaja.a w dzien nie wytrzymuje w sumie pełnych 2 godzin bez cyca nie za fajnie ale coż jeszcze troszkę się pomęczę....i jeszcze to moje boskie ciśnienie 90/50 ![]() mam pytanie,moj mały nie chce lezec w gondoli wkurza się bo nic nie widzi,włożyłąm pod materacyk ksiażkę i kocyk(niewielki kąt) i wtedy mu pasowało,ale teściowa mi powiedziała,ze to źle,wysoko i wogóle stek mądrości jak zawsze...jakie macie zdanie na ten temat? http://allegro.pl/fisher-price-3w1-l...173455128.html zanoszę się z zamiarem kupna....ma ktoras z was? Edytowane przez Dilayla Czas edycji: 2010-08-30 o 12:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Aa..
Ja kupuje Bebiko i ono jest tylko w takim kartoniku który doprowadzał mnie do szału.. ![]() Na początku miałam Bebilon i zostało mi po nim opakowanie i przesypuje. Ale szukam jakieś pojemnika ![]() Cytat:
Takie na odmierzona ilość mam z TT ![]() Szukam na całe opakowanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez djerba Czas edycji: 2010-08-30 o 13:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#120 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieciątko też będzie urocze, jak Wasze. ![]() Cytat:
![]() ____________ A ja sobie dziś przez mojego kwękacza obcięłam kawałek palca... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:44.