Jestem za ładna...źle mi z tym - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-10, 16:50   #91
Nieoficjalnie
Zakorzenienie

Dot.: Jestem za ładna...źle mi z tym

Cytat:
Napisane przez NaOSTRO Pokaż wiadomość
proszę zdjęcie co prawda trochę stare rok temu,ale niestety ja nie posiadam aparatu
Tak czułam, że na avatarze jesteś Ty. Ładne włosy
Stary 2010-09-10, 16:55   #92
Ivy123
Zadomowienie

Cytat:
proszę zdjęcie co prawda trochę stare rok temu,ale niestety ja nie posiadam aparatu
Wszystko fajne, poza nosem.Kojarzysz mi się z Kają Paschalską.
Ivy123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 16:58   #93
Lucka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nieoficjalnie Pokaż wiadomość
Tak czułam, że na avatarze jesteś Ty. Ładne włosy

tez mi sie strasznie wlosy spodobaly

ale to nie temat na ten watek, nie sadzicie? :P
Stary 2010-09-10, 17:01   #94
kostia
Przyczajenie

GG do kostia

Witam wszystkich jako że to mój pierwszy post.

To, co od razu skojarzyło mi się z problemem Autorki, to film "Malena"...

I co Wy na to?
kostia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 17:03   #95
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

naOSTRO, uważaj, zaraz Cię zazdrośnice zjadą, żeś pasztet i że masz cośtam nie tak Piękna jesteś i odważna, że zdjęcia swoje wrzucasz.

Moim zdaniem temat jest moooocno przesadzony. Znam parę przepięknych dziewczyn z oszałamiającym sex-appealem (jednej cały czas chcą robić zdjęcia, gdziekolwiek nie wychodzi), które mają wokół siebie grupę świetnych przyjaciół, są zapraszane na imprezy, podrywane przez normalnych, fajnych facetów. Poza tym nigdy w życiu nie widziałam takiej uniwersalnie pięknej kobiety/mężczyzny, dla któych po prostu wryłoby mnie w ziemię. Dla mnie np.: przepiękna jest Natalie Portman, a dla mojego TŻ jest totalnie przeciętna. Z kolei on uważa Megan Fox za wcielenie erotyzmu, a dla mnie owszem, jest śliczna, ale nie jakaś powalająca na kolana.

Na mój gustto Ty wszystkie swoje niepowodzenia życiowe zwalasz na innych ludzi, którzy są tacy źli i paskudni i oceniają Cię po nieprzeciętnej urodzie. Czas chyba spojrzeć na siebie bardziej krytycznym okiem.
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 17:05   #96
0nasty0
Wtajemniczenie

GG do 0nasty0

Nie rozumiem Twojego zdania 'za ładna'. Że niby jak? Dla kogoś jesteś ładna, dla kogoś przeciętna.
Wydaje mi się, że to nie wygląd ma tutaj znaczenie, tylko to, jakie masz zachowanie w stosunku do innych, do samej siebie.
W ogóle masz jakieś chyba wysokie mniemanie o sobie, skoro twierdzisz, że jesteś za ładna i że przez to niby masz problemy.

lexie
Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy,
zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie.
0nasty0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 17:05   #97
Soulfly
Rozeznanie

Cytat:
dla mnie to ściema ;P
nie ma dziewczyna ,żadnego wizerunku w świecie realnym ,to chce sobie wykreować w wirtualnym niech pokaże foty ;d pewie się wymiga
dokładnie zgadzam się.

Take me to the magic of the moment...

Soulfly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 17:08   #98
NaOSTRO
Raczkowanie

trudno nie wszyscy są tak idealni jak kobieta pisząca post

no na pewno nie ja ,ale ja się sobie podobam a to jest najważniejsze przynajmniej dla mnie ,być dumną z siebie i ze swojego życia
NaOSTRO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 17:13   #99
Ivy123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
naOSTRO, uważaj, zaraz Cię zazdrośnice zjadą
Tak i poza tym jestem rudym karłem. Wstawiła, to napisałam. Włosy i oczy fakt bardzo ładne. Najważniejsze to lubić siebie.
Stary 2010-09-10, 17:16   #100
NaOSTRO
Raczkowanie

hahaha karłem ?
karzeł charakteryzuje się z zaburzeniami proporcji ,ja natomiast z proporcjami mam wszytsko ok
jedyne co to jestem niska ,ale mnie to nie przeszkadza mozna ubrać wysokie buty i od razu 10cm do gory hehehe ;p
Stary 2010-09-10, 17:17   #101
Xunia
Raczkowanie

Cytat:
trudno nie wszyscy są tak idealni jak kobieta pisząca post

no na pewno nie ja ,ale ja się sobie podobam a to jest najważniejsze przynajmniej dla mnie ,być dumną z siebie i ze swojego życia
Przepraszam za OT ale po prostu muszę.... NaOSTRO to jest Twój naturalny kolor włosów? Uwielbiam rude kobiety szkoda że mój TŻ nie podziela mojego zdania...
Xunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 17:17   #102
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

No to ja szczerze- nie chciałabym miec ekstra ładnej przyjaciółki, wole przecietne, choc ładne. Zle bym sie czuła, gdyby wszyscy zwracali uwage tylko na nią. Zle i tyle, wiec wiem autorko, ze faktyczie mozesz miec racje. Moja siostra była nieziemsko ładna, zawsze sie przy niej czułam gorsza- a kto to lubi? Faktycznie panny jej zazdrosciły, a faceci sie kleili, w wiadomym celu.Naucz sie korzystac z urody, a zycie stanie sie łatwiejsze. Poza tym, nie martw sie, w koncu przeminie.
Ps- dziwie sie wypowiedziom... naprawde nie znacie dziewczat, które podobaja sie niemal wszystkim bez wyjątku, bo sa piękne? Jest duzo lasek atrakcyjnych, ładnych(np ja), ale pięknych jest mało.

Edytowane przez Gwiazdeczka1978
Czas edycji: 2010-09-10 o 17:21
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 17:18   #103
muszynianka
Zakorzenienie

jhahaha bardzo udana prowokacja 5+

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
No to ja szczerze- nie chciałabym miec ekstra ładnej przyjaciółki, wole przecietne, choc ładne.
buahahaha szczera przyjaźń
-ty nie, ty jesteś zbyt ładna, ty masz ładne włosy... o ty jesteś szkaradna, chcesz się ze mną kolegować?
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 17:18   #104
Ivy123
Zadomowienie

Cytat:
hahaha karłem ?
karzeł charakteryzuje się z zaburzeniami proporcji ,ja natomiast z proporcjami mam wszytsko ok
jedyne co to jestem niska ,ale mnie to nie przeszkadza mozna ubrać wysokie buty i od razu 10cm do gory hehehe ;p
Oj przeczytaj mój post jeszcze raz, pisałam o SOBIE, taka ironia.
Stary 2010-09-10, 17:18   #105
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie rozumiem ?
dlaczego kobiety tu mialybybyc zazdrosne ,przeciez jej nie widzialy to po 1 po 2 jets naprawde malo osob ktore nie maja w ogole znjomych jakichkolwiek ,a kobiety ciesza sie z tego ze sa ladne -

poza tym ja nie mam powodu byc zazdrosna miedzy innymi dlatego ze ja jestem piekna kobieta i taka sie czuje ,powodzi mi sie w zyciu i jestem szczesliwa
i nie sadze ze kobiety sa az tak zazdrosne ,zeby kogos skreslac za to ze jest ladnym czy brzydkim
zastanawiam się dlaczego to, że jesteś piękną kobietą pojawia się w prawie każdym Twoim poście

Hm, też mi się zdarza być ocenianą "po wyglądzie" i często ludzie odbierają mnie jako taką zadzierającą nosa itp. Mój wygląd, mina raczej nie ułatwia nawiązania ze mną kontaktu [w niektórych sytuacjach]. Ale jak tylko poznają lepiej to zmieniają zdanie Po prostu takie wrażenie niedostępności, traktowania ludzi z góry.
Może po prostu nie pozwalasz się poznać, a uroda ma tu niewiele do rzeczy.

ViLLeMkA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 17:19   #106
NaOSTRO
Raczkowanie

naturalne
Stary 2010-09-10, 17:22   #107
magdalenka12
Rozeznanie

Oj dziewczyny, wcale jej nie pomagacie.
Może nie mam aż takiego problemu (bo pięknością nie jestem), ale na brak zainteresowania nie narzekałam nigdy. Ja chyba rozumiem o co jej chodzi, od zawsze było tak, że jak kobieta jest atrakcyjna, zadbana to musi tą swoją inteligencję udowodnić, w towarzystwie innych kobiet musi się dostosować.

Wizażanki a jak Wy potraktowałyście jej problem, większość opinii, że nie można być za ładnym, mnie się wydaje, że można być, że autorkę posta męczy udowadnianie, że nie jest głupią lalą. A i proszę was nie piszcie, że miedzy nami kobietami jest taka sielanka, że wszystkie akceptujecie atrakcyjne koleżanki i inne takie, bo tak nie jest. A w ten sposób się wybielacie i fałszujecie rzeczywistość.

Dla mnie autorka postu nie napisała tego dla lepszej samooceny, zapytała się Was o radę, a pierwsze co wyczytała to drwiny.
Ale co do rad odnośnie skromnego ubioru, lekkie makijażu i może więcej luzu w kontaktach z kobietami to jak najbardziej jestem na tak. A i głowa do góry w końcu znajdzie się mężczyzna który doceni Twoje wnętrze.
Pozdrawiam

już jest

"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"
Dante Alighieri
magdalenka12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 17:23   #108
Xunia
Raczkowanie

Cytat:
naturalne
Zazdroszczę
Xunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 17:23   #109
NaOSTRO
Raczkowanie

ale to stare zdjęcia teraz są trochę inne
Stary 2010-09-10, 17:23   #110
velara
Zadomowienie

Jeżeli naprawdę chciałabyś być "brzysza": nie podkreślaj urody makijażem- w ogóle. Noś proste, skromne ubrania. Wiąż włosy w kucyk. Jest wiele pięknych dziewcząt, ale moim zdaniem problem tkwi w zachowaniu. Jeżeli jesteś ładna, ale przy tym: miła, sympatyczna, SKROMNA, zaradna, inteligentna to w końcu ludzie Cię doceniają. Bo wygląd to tylko pierwsze wrażenie.

velara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 17:24   #111
Ivy123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Xunia Pokaż wiadomość
Zazdroszczę
i ja
Stary 2010-09-10, 17:24   #112
kolorowatecza
Zakorzenienie

Zmyj blond kolor z włosów, umaluj się tylko tuszem i błyszczykiem, załóż spodnie albo elegancką czarną spódnice zamiast miniówki i wówczas po np. miesiącu spróbuj nam wmówić, że jesteś za ładna

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 17:25   #113
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
jhahaha bardzo udana prowokacja 5+

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

buahahaha szczera przyjaźń
-ty nie, ty jesteś zbyt ładna, ty masz ładne włosy... o ty jesteś szkaradna, chcesz się ze mną kolegować?
Jaka przyjazn?Ta której nie ma? Piłas cos?
Stary 2010-09-10, 17:27   #114
Nieoficjalnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolorowatecza Pokaż wiadomość
Zmyj blond kolor z włosów, umaluj się tylko tuszem i błyszczykiem, załóż spodnie albo elegancką czarną spódnice zamiast miniówki i wówczas po np. miesiącu spróbuj nam wmówić, że jesteś za ładna
Skąd myśl, że autorka jest blondynką?

Tylko blondynki są piękne? Nie noooo..... bez jaj :/

Edytowane przez Nieoficjalnie
Czas edycji: 2010-09-10 o 17:37
Nieoficjalnie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 17:28   #115
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka12 Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny, wcale jej nie pomagacie.
Może nie mam aż takiego problemu (bo pięknością nie jestem), ale na brak zainteresowania nie narzekałam nigdy. Ja chyba rozumiem o co jej chodzi, od zawsze było tak, że jak kobieta jest atrakcyjna, zadbana to musi tą swoją inteligencję udowodnić, w towarzystwie innych kobiet musi się dostosować.

Wizażanki a jak Wy potraktowałyście jej problem, większość opinii, że nie można być za ładnym, mnie się wydaje, że można być, że autorkę posta męczy udowadnianie, że nie jest głupią lalą. A i proszę was nie piszcie, że miedzy nami kobietami jest taka sielanka, że wszystkie akceptujecie atrakcyjne koleżanki i inne takie, bo tak nie jest. A w ten sposób się wybielacie i fałszujecie rzeczywistość.

Dla mnie autorka postu nie napisała tego dla lepszej samooceny, zapytała się Was o radę, a pierwsze co wyczytała to drwiny.
Ale co do rad odnośnie skromnego ubioru, lekkie makijażu i może więcej luzu w kontaktach z kobietami to jak najbardziej jestem na tak. A i głowa do góry w końcu znajdzie się mężczyzna który doceni Twoje wnętrze.
Pozdrawiam
Zgadzam sie totalnie. TYle, ze sa dziewczyny nie podkreslajace urody, a jednak naturalnie piękne. Ja tu widze po prostu zazdrosc i hipokryzje i udowadnianie sobie- jak to ja az taka ładna nie jestem, zeby miec problem z urodą? Czyli albo taka ładna nie jestem, albo post autorki to sciema.Mało tego, wybiera sie bardziej przyjemne rozwiązanie, jak widze
Samymi postami udowadniacie, ze autorka ma racje, a laski sa szalenie zazdrosne.

Edytowane przez Gwiazdeczka1978
Czas edycji: 2010-09-10 o 17:31
Stary 2010-09-10, 17:29   #116
krolewnazdrewna87
Przyczajenie

Problem nie jest wyimaginowany opisałam Wam swoje doświadczenia, chciałam się wyżalić...po prostu źle mi z samą sobą...

Nie maluję się, jedynie rzęsy czasami więc ciężko żebym z makijażem przesadziła. Nie ubieram się prowokacyjnie, zazwyczaj jeansy+ tunika lub jakiś sweterek( coś w tym stylu).

Niestety większość wypowiedzi jest taka jak codzienny ustosunkowanie dziewczyn co do mojej osoby. Skoro na forum tyle jadu i agresji w moją stronę to nie rozumiem jak co niektórzy nie mogą pojąć, że w życiu realnym podobnie jestem traktowana (przez kobiety).

Nie jestem wyniosła- raczej zamknięta w sobie.

Gdybym chciała się dowartościować nie robiłabym tego anonimowo i nie prosiłabym o rady tylko wstawiła swoje zdjęcie do wątku typu" metamorfoza" i zapytała co zmienić w swoim wyglądzie. Poza tym nie widzę sensu wstawiania swojego zdjęcia, nie napisałam tego posta z prośbą o ocenę tego jak wyglądam i czy według Was jestem piękna czy też nie. Napisałam tego posta ponieważ liczyłam na wsparcie, jak sobie poradzić z tym wszystkim...może z cichą nadzieją że ktoś ma podobny problem...
krolewnazdrewna87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 17:30   #117
muszynianka
Zakorzenienie

A ja nie chciałabym mieć zakompleksionych koleżanek i przyjaciółek które tylko czekają aż spalę sobie twarz albo potnie mi ją ktoś żebym przez przypadek za ładna nie była. Żenując.e
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 17:34   #118
krolewnazdrewna87
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez paolyn Pokaż wiadomość
wg mnie przesadzasz znalazlas sobie wymówkę, ktora na dodatek łechta Twoje ego, najlepiej zwalic na urodę, bio ja robię wsyztsko okej. po prostu Ci nie iwerzę. i tez uwazam sie za ladna, na egzaminach mam wielkie fory, faceci i kobiety(mimo ze jestem hetero) zwracaja na mnie uwagę. i co? i nic. ludzie (nie wszyscy) loubia mnie, ale nie dlatego, ze tak wygalda, ale za to jaka jestem. i zawsze tak jest. nie znam takiego miejsca, gdzie wszyscy jak jeden mąz nie lubili by kogos z zazdrosci o wygląd, to jest smieszne wydaje mi sie, ze albo zaznaczasz na kazdym kroku jaka siewtna jestes, albo zazdroscisz ludziom, ze oprocz wygladu maja cos wiecej, czyli ciekawe wnetrze

aaah, nie badz taka zarozumiala, bo innym sie podobasz a innym nie tak, przełknij to, nie wszyscy zwracaja na Ciebie uwagę, płoną z zachwytu lub wsciekają się zazdrosci.. dla wielu jestes calkiem niezauwalna albo zwykła.

na jakiej podstawie stwierdziłaś, że jestem zarozumiała??

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Merys Pokaż wiadomość
Wlasnie to, ze nie wrzucila swoich zdjec, po to zeby sluchac jaka to ona nie jest piekna, oh ah.
Tylko zalozyla watek po to zeby sie wygadac, moze liczyla na rady.
Widzę, że jednak ktoś mnie zrozumiał i cel załozenia przeze mnie tego wątku.
krolewnazdrewna87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 17:35   #119
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Akashka Pokaż wiadomość
I w tym wypadku, coby nie byc nie mila... Co kto lubi.. 'piekna kobieto'...
zgadzam sie.
ja sie tu spodziewalam jakiejs mega pieknosci a tu...ot zwykla, ladna dziewczyna. choc włosy nie zaprzeczę, piekne.
no ale plus za pewnosc siebie i brak kompleksow (choc to akurat dyskusyjne)

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 17:36   #120
Ivy123
Zadomowienie

A to że baby są zazdrosne bardzo bardzo to akurat szczera prawda, ale faceci nie są lepsi, tylko że zazdroszczą sobie czegoś innego niż uroda, to akurat bardzo zrozumiałe patrząc na polskich chłopców.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości