|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem za ładna...źle mi z tym
Cytat:
|
|
|
|
#92 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Wtajemniczenie
|
tez mi sie strasznie wlosy spodobaly ![]() ale to nie temat na ten watek, nie sadzicie? :P
|
|
|
#94 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich jako że to mój pierwszy post.
To, co od razu skojarzyło mi się z problemem Autorki, to film "Malena"... I co Wy na to? |
|
|
|
|
#95 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
naOSTRO, uważaj, zaraz Cię zazdrośnice zjadą, żeś pasztet i że masz cośtam nie tak
Piękna jesteś i odważna, że zdjęcia swoje wrzucasz.Moim zdaniem temat jest moooocno przesadzony. Znam parę przepięknych dziewczyn z oszałamiającym sex-appealem (jednej cały czas chcą robić zdjęcia, gdziekolwiek nie wychodzi), które mają wokół siebie grupę świetnych przyjaciół, są zapraszane na imprezy, podrywane przez normalnych, fajnych facetów. Poza tym nigdy w życiu nie widziałam takiej uniwersalnie pięknej kobiety/mężczyzny, dla któych po prostu wryłoby mnie w ziemię. Dla mnie np.: przepiękna jest Natalie Portman, a dla mojego TŻ jest totalnie przeciętna. Z kolei on uważa Megan Fox za wcielenie erotyzmu, a dla mnie owszem, jest śliczna, ale nie jakaś powalająca na kolana. Na mój gustto Ty wszystkie swoje niepowodzenia życiowe zwalasz na innych ludzi, którzy są tacy źli i paskudni i oceniają Cię po nieprzeciętnej urodzie. Czas chyba spojrzeć na siebie bardziej krytycznym okiem. |
|
|
|
|
#96 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie rozumiem Twojego zdania 'za ładna'. Że niby jak? Dla kogoś jesteś ładna, dla kogoś przeciętna.
Wydaje mi się, że to nie wygląd ma tutaj znaczenie, tylko to, jakie masz zachowanie w stosunku do innych, do samej siebie. W ogóle masz jakieś chyba wysokie mniemanie o sobie, skoro twierdzisz, że jesteś za ładna i że przez to niby masz problemy.
|
|
#97 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zgadzam się.
|
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
trudno nie wszyscy są tak idealni jak kobieta pisząca post
![]() no na pewno nie ja ,ale ja się sobie podobam a to jest najważniejsze przynajmniej dla mnie ,być dumną z siebie i ze swojego życia |
|
|
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
hahaha
karłem ? karzeł charakteryzuje się z zaburzeniami proporcji ,ja natomiast z proporcjami mam wszytsko ok ![]() jedyne co to jestem niska ,ale mnie to nie przeszkadza mozna ubrać wysokie buty i od razu 10cm do gory hehehe ;p
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja szczerze- nie chciałabym miec ekstra ładnej przyjaciółki, wole przecietne, choc ładne. Zle bym sie czuła, gdyby wszyscy zwracali uwage tylko na nią. Zle i tyle, wiec wiem autorko, ze faktyczie mozesz miec racje. Moja siostra była nieziemsko ładna, zawsze sie przy niej czułam gorsza- a kto to lubi? Faktycznie panny jej zazdrosciły, a faceci sie kleili, w wiadomym celu.Naucz sie korzystac z urody, a zycie stanie sie łatwiejsze. Poza tym, nie martw sie, w koncu przeminie.
Ps- dziwie sie wypowiedziom... naprawde nie znacie dziewczat, które podobaja sie niemal wszystkim bez wyjątku, bo sa piękne? Jest duzo lasek atrakcyjnych, ładnych(np ja), ale pięknych jest mało. Edytowane przez Gwiazdeczka1978 Czas edycji: 2010-09-10 o 17:21 |
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
jhahaha bardzo udana prowokacja
5+---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
-ty nie, ty jesteś zbyt ładna, ty masz ładne włosy... o ty jesteś szkaradna, chcesz się ze mną kolegować?
|
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hm, też mi się zdarza być ocenianą "po wyglądzie" i często ludzie odbierają mnie jako taką zadzierającą nosa itp. Mój wygląd, mina raczej nie ułatwia nawiązania ze mną kontaktu [w niektórych sytuacjach]. Ale jak tylko poznają lepiej to zmieniają zdanie Po prostu takie wrażenie niedostępności, traktowania ludzi z góry.Może po prostu nie pozwalasz się poznać, a uroda ma tu niewiele do rzeczy.
|
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
naturalne
|
|
|
|
|
#107 |
|
Rozeznanie
|
Oj dziewczyny, wcale jej nie pomagacie.
Może nie mam aż takiego problemu (bo pięknością nie jestem), ale na brak zainteresowania nie narzekałam nigdy. Ja chyba rozumiem o co jej chodzi, od zawsze było tak, że jak kobieta jest atrakcyjna, zadbana to musi tą swoją inteligencję udowodnić, w towarzystwie innych kobiet musi się dostosować. Wizażanki a jak Wy potraktowałyście jej problem, większość opinii, że nie można być za ładnym, mnie się wydaje, że można być, że autorkę posta męczy udowadnianie, że nie jest głupią lalą. A i proszę was nie piszcie, że miedzy nami kobietami jest taka sielanka, że wszystkie akceptujecie atrakcyjne koleżanki i inne takie, bo tak nie jest. A w ten sposób się wybielacie i fałszujecie rzeczywistość. Dla mnie autorka postu nie napisała tego dla lepszej samooceny, zapytała się Was o radę, a pierwsze co wyczytała to drwiny. Ale co do rad odnośnie skromnego ubioru, lekkie makijażu i może więcej luzu w kontaktach z kobietami to jak najbardziej jestem na tak. A i głowa do góry w końcu znajdzie się mężczyzna który doceni Twoje wnętrze. Pozdrawiam
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
ale to stare zdjęcia teraz są trochę inne
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
Jeżeli naprawdę chciałabyś być "brzysza": nie podkreślaj urody makijażem- w ogóle. Noś proste, skromne ubrania. Wiąż włosy w kucyk. Jest wiele pięknych dziewcząt, ale moim zdaniem problem tkwi w zachowaniu. Jeżeli jesteś ładna, ale przy tym: miła, sympatyczna, SKROMNA, zaradna, inteligentna to w końcu ludzie Cię doceniają. Bo wygląd to tylko pierwsze wrażenie.
|
|
#111 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Zmyj blond kolor z włosów, umaluj się tylko tuszem i błyszczykiem, załóż spodnie albo elegancką czarną spódnice zamiast miniówki i wówczas po np. miesiącu spróbuj nam wmówić, że jesteś za ładna
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko blondynki są piękne? Nie noooo..... bez jaj :/
Edytowane przez Nieoficjalnie Czas edycji: 2010-09-10 o 17:37 |
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Mało tego, wybiera sie bardziej przyjemne rozwiązanie, jak widze![]() Samymi postami udowadniacie, ze autorka ma racje, a laski sa szalenie zazdrosne. Edytowane przez Gwiazdeczka1978 Czas edycji: 2010-09-10 o 17:31 |
|
|
|
|
|
#116 |
|
Przyczajenie
|
Problem nie jest wyimaginowany opisałam Wam swoje doświadczenia, chciałam się wyżalić...po prostu źle mi z samą sobą...
Nie maluję się, jedynie rzęsy czasami więc ciężko żebym z makijażem przesadziła. Nie ubieram się prowokacyjnie, zazwyczaj jeansy+ tunika lub jakiś sweterek( coś w tym stylu). Niestety większość wypowiedzi jest taka jak codzienny ustosunkowanie dziewczyn co do mojej osoby. Skoro na forum tyle jadu i agresji w moją stronę to nie rozumiem jak co niektórzy nie mogą pojąć, że w życiu realnym podobnie jestem traktowana (przez kobiety). Nie jestem wyniosła- raczej zamknięta w sobie. Gdybym chciała się dowartościować nie robiłabym tego anonimowo i nie prosiłabym o rady tylko wstawiła swoje zdjęcie do wątku typu" metamorfoza" i zapytała co zmienić w swoim wyglądzie. Poza tym nie widzę sensu wstawiania swojego zdjęcia, nie napisałam tego posta z prośbą o ocenę tego jak wyglądam i czy według Was jestem piękna czy też nie. Napisałam tego posta ponieważ liczyłam na wsparcie, jak sobie poradzić z tym wszystkim...może z cichą nadzieją że ktoś ma podobny problem... |
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie chciałabym mieć zakompleksionych koleżanek i przyjaciółek które tylko czekają aż spalę sobie twarz albo potnie mi ją ktoś
żebym przez przypadek za ładna nie była. Żenując.e
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
na jakiej podstawie stwierdziłaś, że jestem zarozumiała?? ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Widzę, że jednak ktoś mnie zrozumiał i cel załozenia przeze mnie tego wątku. |
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie tu spodziewalam jakiejs mega pieknosci a tu...ot zwykla, ladna dziewczyna. choc włosy nie zaprzeczę, piekne. no ale plus za pewnosc siebie i brak kompleksow (choc to akurat dyskusyjne) |
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
A to że baby są zazdrosne bardzo bardzo to akurat szczera prawda
, ale faceci nie są lepsi, tylko że zazdroszczą sobie czegoś innego niż uroda, to akurat bardzo zrozumiałe patrząc na polskich chłopców.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.

Wstawiła, to napisałam.

żebym przez przypadek za ładna nie była. Żenując.e