Zamojskie panny młode :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-30, 20:20   #91
kropla2
Przyczajenie

Dot.: Zamojskie panny młode :)

hej dziewczyny
jak tam idą przygotowania...? czy możecie polecić u nas w Zamościu jakiś salon sukien ślubnych oraz florystkę?
pozdrawiam
kropla2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 23:17   #92
littlebutterfly90
Przyczajenie

Witam,
Planuję swoje wesele na 2013 rok. Wiem, że jeszcze mam czas, ale chcę jeden konkretny termin, więc wolę mieć załatwione wcześniej )
Kobiety - Villa Magnolia, to chyba tam odbędzie się wesele, ale może macie jakieś nowsze opinie, którymi możecie się podzielić? ;>
Jak rozmowy z właścicielami, czy są przystępni?
Ile płacicie od osoby? A ile zaliczki na początek?
Oglądałam salę - jedna z ładniejszych w Zamościu!
littlebutterfly90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 09:39   #93
kropla2
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez littlebutterfly90 Pokaż wiadomość
Kobiety - Villa Magnolia, to chyba tam odbędzie się wesele, ale może macie jakieś nowsze opinie, którymi możecie się podzielić? ;>
Jak rozmowy z właścicielami, czy są przystępni?
Ile płacicie od osoby? A ile zaliczki na początek?

My organizujemy wesele w Magnolii w 2012 i płacimy 160zł/os. Właściciele lokalu są super... bardzo pomocni i mili My trzy razy byliśmy tam przed podjęciem decyzji i spotkaliśmy się ze zrozumieniem i pomocą!
Co do zaliczki to myślę, że kwestia dogadania.

Jeśli ktoś bawił się tam na weselu bardzo proszę o opinie?
pozdrawiam
Stary 2011-08-31, 10:33   #94
juanitka
Przyczajenie

My podpisywalismy ostatnio tam umowe na koniec wrzesnia 2012, pytalismy o przyszly rok, kobieta powiedziala nam ze narazie na 2013 nie rezerwują, nie mają jeszcze oferty... ale bardzo konkretnie można się z nimi dogadać.
My zapłaciliśmy zaliczkę.. 20% od ilości gości (to niby gwarantuje cenę za osobę 160zł, dzieci do 3/4 lat za darmo, do 10 lat 50%), sporo nam wyszło tej zaliczki jak na Zamość, ale z tego co rozmawialiśmy z nimi to można się dogadać, zapłacić w ratach, podobno są elastyczni
Szczerze mówiąc miałam dużo wątpliwości, bo słyszałam różne opinie, jedni zachwyceni drudzy niezadowoleni... ale wszystkich nigdy nie da się zadowolić. I jest w cenie parę pokoi, fakt że ze wspólną łazienką i nie za ładne ale zawsze można kogoś położyć
Dla mnie problemem był jeszcze bardzo mały parking, prawie jego brak, ale podobno ktoś stoi i "organizuje" jak mają stać auta i nie ma problemu.. Autokarem nie wjedzie, ale niedaleko jest parking (koło cmentarza), gości wysadza koło Magnolii a zaczekać na nich może/musi tam
juanitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-04, 20:15   #95
kropla2
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez juanitka Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc miałam dużo wątpliwości, bo słyszałam różne opinie, jedni zachwyceni drudzy niezadowoleni...
A jeśli chodzi o tych "niezadowolonych"to jakie opinie słyszałaś?
Stary 2011-10-17, 15:51   #96
wisienka25
Raczkowanie

Witam zamojskie PMki
Nareszcie udało mi się znaleźć wątek dotyczący naszego miasta
Nasz ślub odbędzie się 21.07.2012. Salę, zespół, kamerzystę i fotografa już mamy, teraz kolej na suknię ślubną
A Wy odwiedzałyście już salony z sukniami? Macie coś upatrzone?
Pozdrawiam
wisienka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-18, 19:10   #97
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Z kościołów obstawiam Redemptorystow, kolegiatę lub Michała. Co do zespołów to będzie cięzko - my szukamy takiego, co zagra na żywo. Nie chcemy półśrodków.
Witam
My ślubujemy 7.7.12
Postawiliśmy na kościół Redemptorystów, mimo że moja parafia to Św. Michał, a Tżta - kolegiata.
Co do zespołu - to my mamy Texas - ale umowę podpisywaliśmy jeszcze w styczniu
Wesele odbędzie się w Dworku Ujazdowskim w Ujazdowie (20 km od Zamościa).
Suknię już mam, ale muszę zrobić przeróbki właśnie w Tissou - po rajdzie po zamojskich pracowniach te panie okazały się najbardziej kompetentne, miłe i najtańsze. Któraś z Was była ciekawa ich sukien - polecam się przejść - w salonie wiszą uszyte przez nich suknie.

pozdrawiam i życzę owocnych przygotowań

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-23, 13:10   #98
agatha_g
Przyczajenie

hej dziewczyny czy znacie w Zamościu jakąś dobrą wizażystkę, makijażystkę, która dojeżdża do klienta? pozdr
agatha_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-23, 21:37   #99
wisienka25
Raczkowanie

Dziewczynki powiedzcie mi co zrobić. Otóż mam upatrzoną suknię ślubną i mam dylemat, czy kupić ją w salonie czy szyć u krawcowej w Zamościu?
U krawcowej wychodzi ok 1000 zł taniej, ale niestety nie mam żadnej zaufanej i obawiam się czy uszyje mi dokładnie taką jak chcę...
Stary 2011-10-28, 11:39   #100
nena1984
Zakorzenienie

to już zależy jaki masz budżet...jeśli zmieści się w nim suknia w cenie salonowej, to ja bym się nie zastanawiała nad szyciem. Po pierwsze, nigdy nie wiesz jaki będzie ostateczny efekt, a po drugie wieloktrotnie na wizażu widziałam zdjęcia sukien szytych na wzór, które w ogóle nie przypominały oryginału

Stary 2011-10-31, 18:37   #101
svensson
Przyczajenie

Właśnie jestem po weselu mojej rodzonej siostry, które organizowałam - wszystko udało się od początku do końca fantastycznie.

Wesele było w Carskich Koszarach - jedzenie świetne (ale warto dopilnować, aby czuwał nad wszystkim główny szef kuchni, bo jest najlepszy). Wystrój sali, która sama w sobie jest bardzo elegancka, bardzo fajny - wszystko z klasą. Obsługa też radziła sobie bardzo dobrze - nie było opóźnień ani żadnych wpadek. Należy tylko na początku wszystko bardzo dobrze ustalić z kierownikiem, choć przy okazji poprawin okazało się, że jest też duża doza elastyczności i dobrej woli ze strony obsługi również w trakcie wesela/imprezy.

Ale największym hitem był zespół Texas- wybierany nieco w ciemno, ale okazał się strzałem w dziesiątkę! Po ustaleniu, ze nie ma żadnego disco polo i różnych przyśpiewek w repertuarze (grają jeśli ktoś ma takie życzenie) - rozruszali gości przez całą noc aż do rana przy hitach poprzednich dekad i klasykach polskiej piosenki, nie przerywając zabawy zbyt często "na jednego" - tylko tak, aby dać czas na odpoczynek i toasty za zdrowie Młodych. Zabawy oczepinowe bardzo na poziomie, no i wszystko z towarzyszeniem prawdziwych instrumentów oraz fantastycznego głosu wokalistki oraz nie mniej dobrego głosu wokalisty (śpiewają bardzo czysto). I - co nie mniej ważne - jest z nimi świetny kontakt, zarówno przed, jak i po imprezie.
Jeśli tylko uda się Wam złapać termin, to polecam.

Suknia była szyta w salonie Tissu - profesjonalnie i niedrogo, ze świetnym efektem końcowym (nie była to skomplikowana suknia, ale bardzo dobrze wykończona).

Fotografował pan Szymon Łyciuk - bardzo fajny kontakt i profesjonalne podejście - o efektach będę mogła więcej powiedzieć za jakiś czas.

Edytowane przez svensson
Czas edycji: 2011-11-01 o 16:49 Powód: uzupełnienie o nazwę zespołu
svensson jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-13, 22:04   #102
aniaa1988
Przyczajenie

Witam mam pytanie co myślicie o sali w Łapiguzie"Ambrozja" proszę o komentarze
aniaa1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-16, 19:08   #103
capucines
Przyczajenie

Witam, czytałam ostatnio, że hotel Wojto jest świeżo po remoncie. Wszystko wygląda super ale wiadomo najważniejsza jest opinia kogoś, kto tam był/ organizował wesele. Macie jakieś informacje? Znalazłam jedno forum i kilka osób chwaliło właściciela i salę. A coś więcej?
przeszukałam już chyba wszystko, Artis zapowiadał się obiecującą ale musiałam zrezygnować.
Oprócz Wojto kusi mnie również Magnat a dokładniej: sala kryształowa.
capucines jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-18, 15:13   #104
kropla2
Przyczajenie

Cześć dziewczyny coś spokojnie na naszym forum?
Jak idą przygotowania? Może napiszecie jakieś ciekawostki...
Czy słyszałyście jakieś opinie o Villi Magnolii bo podobno tam jakieś zmiany? Napiszcie jeśli był ktoś na weselu tam ostatnio.
Pozdrawiam
Stary 2012-01-19, 15:23   #105
TheSunflower
Raczkowanie

Ze zmian w Villi Magnolii to tyle, że wesela organizuje teraz jej właściciel - pan D. warunki dotyczące umów już podpisanych (z poprzednimi organizatorami) się nie zmieniają, wiem, bo byłam, pytałam Też tam organizuję swoje wesele
TheSunflower jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-21, 12:40   #106
wisienka25
Raczkowanie

Z jakiej cukierni zamawiacie ciasta? I jakie smaki tortów wybieracie?
Stary 2012-01-23, 19:05   #107
nena1984
Zakorzenienie

ja wybieram cukiernię paluszyńskich
paluszynski.com.pl - to ta słynna tomaszowska cukiernia ze sklepem w zmc, ładne zdobienia tortów i duży wybór smacznych ciast

Stary 2012-01-23, 21:10   #108
wisienka25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
ja wybieram cukiernię paluszyńskich
paluszynski.com.pl - to ta słynna tomaszowska cukiernia ze sklepem w zmc, ładne zdobienia tortów i duży wybór smacznych ciast
A o jakim smaku tort u nich zamawiasz?
Stary 2012-01-26, 16:33   #109
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wisienka25 Pokaż wiadomość
A o jakim smaku tort u nich zamawiasz?
mają kilka opcji do wyboru, my chyba wybierzemy czekoladowy z jedną warstwą owocową, bo taki po prostu lubię najbardziej. Ale z drugiej strony slub w lipcu, więc wypadałoby wziąć jakiś lżejszy, może właśnie owocowy jeszcze nie zdecydowaliśmy ostatecznie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-26, 17:00   #110
pchelka85
Przyczajenie

hej! ja tez mam wesele w Magnolii i szczerze po tym przepisaniu umowy i zmianie organizatora nie jestem spokojna, ale byłam na rozmowie ma sie duzo zmienic do wakacji: malowanie i ogolne odswiezenie lokalu, jakies nowe wejscie i przede wszystkim jakas dekoracja m.in cos wiecej niz tylko biale piora i pokrowce na krzesła ale to nie na 100%. W lutym bede wiedziala wiecej
pchelka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-27, 10:50   #111
capucines
Przyczajenie

Ja wybrałam Wojto, profesjonalne podejście do sprawy ze strony właściciela, dodatkowo jest elastyczny i ze wszystkim da się dogadać . Sala jest piękna , bardzo elegancka - a na takiej nam zależało. Sporo rzeczy wliczonych jest w cenę, np. florystyka dzięki firmie 'powiedz tak'. Ostatecznie mam nadzieję, że to będzie trafiony wybór.
Dziewczyny, a co z zespołem?
capucines jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-27, 11:58   #112
fotodide
Przyczajenie

Witam Panny Zamojszczanki Napisałem w ktorymś wątku wrażeń kilka z różnych domów weselnych. Polecę Wam Polak i Magnolię
fotodide jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-27, 18:01   #113
kropla2
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pchelka85 Pokaż wiadomość
hej! ja tez mam wesele w Magnolii i szczerze po tym przepisaniu umowy i zmianie organizatora nie jestem spokojna, ale byłam na rozmowie ma sie duzo zmienic do wakacji: malowanie i ogolne odswiezenie lokalu, jakies nowe wejscie i przede wszystkim jakas dekoracja m.in cos wiecej niz tylko biale piora i pokrowce na krzesła ale to nie na 100%. W lutym bede wiedziala wiecej
Ja podobnie mam mieszane uczucia co do tych zmian... Powiedz jakie wrażenie na Tobie zrobili nowi organizatorzy czy są otwarci na propozycje i pomocni jeśli chodzi o organizację?
Stary 2012-01-28, 09:20   #114
TheSunflower
Raczkowanie

Na mnie nowy właściciel zrobił dobre wrażenie, sympatyczny, rzeczowy..
Mam nadzieję, że co do współpracy, będzie taki sam - okaże się... mam ślub dopiero w czerwcu, więc do tej pory pewnie wiele się zmieni
Ciekawi mnie kwestia dekoracji, my już mamy dekoratorkę do sali.. ciekawe jakie zmiany w dekoracji Magnolii wprowadzi właściciel? Bo przecież pokrowce na krzesła nie są wliczone w cene - przynajmniej nie były, kiedy my podpisywaliśmy umowę.
Stary 2012-01-30, 07:37   #115
littlebutterfly90
Przyczajenie

Byłam w VM na początku stycznia, właściciel rzeczowy oczywiście, ale nieugięty w swoich działaniach, nieuprzejmy, niepodatny na nasze prośby, a chcieliśmy tylko zarezerwować salę.. Sala piękna, przestronna, ale niestety brak parkingu, plany remontu, ale tak naprawdę nie wiadomo co się zmieni i jak się to zmieni.. Nam mówił tylko o remoncie pokoi i że będzie za nie opłata od 2013.. w efekcie ze spuszczoną głową opuściliśmy progi sali i nie chciałabym więcej wrócić do rozmowy z tym Panem, gdyż niemile go wspominam..

My zarezerwowaliśmy w Karczmie pod Lasem w Mokrem, wspaniali właściciele, a także i klimat sali, coś wspaniałego..
littlebutterfly90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-30, 11:04   #116
pchelka85
Przyczajenie

Obecna Pani, która się tym zajmuje powiedziała, że postara się, by pokrowce już były i jakaś inna dekoracja zamiast piór( to będzie podstawowa dekoracja) nie wiem konkretnie co to bedzie; oczywiście jak ktoś chce po swojemu udekorować sale to może wynająć kogoś.Ja na razie nikogo nie zalatwialam, zobacze za jakis czas jak zrealizowala to co mowila.
Stary 2012-01-30, 11:12   #117
pchelka85
Przyczajenie

Ja Pana D. tam tylko widzialam i o moim weselu z nim nie rozmawialam, umowe mam podpisana z Panią
Stary 2012-01-30, 15:11   #118
TheSunflower
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pchelka85 Pokaż wiadomość
Obecna Pani, która się tym zajmuje powiedziała, że postara się, by pokrowce już były i jakaś inna dekoracja zamiast piór( to będzie podstawowa dekoracja) nie wiem konkretnie co to bedzie; oczywiście jak ktoś chce po swojemu udekorować sale to może wynająć kogoś.Ja na razie nikogo nie zalatwialam, zobacze za jakis czas jak zrealizowala to co mowila.
Kurcze, my mamy dekoratorkę, bo w chwili podpisywania umowy pokrowców nie było.. trzeba się widzę tam przejechać znów i dowiedzieć, żeby się na darmo w koszty nie pakować... w końcu 5zł/szt to nie jest mało, a przy większej liczbie gości to już całkiem

Dobrze Dziewczynki, że mamy Swój Zamojski temat
Stary 2012-01-30, 18:27   #119
kropla2
Przyczajenie

no baaardzo dobrze ja "na odległość" organizuje wesele więc wszystkie informacje są dla mnie bardzo cenne
szkoda tylko, że są one różne- boję się tych zmian ale mam nadzieję, że z obecną organizatorką będzie można się dogadać!
jeśli będziecie coś więcej wiedziały piszcie, ja też napisze swoje odczucia po wizycie w VM
Stary 2012-02-02, 12:17   #120
pchelka85
Przyczajenie

Spoko jakby co bede pisac w lutym znajomi ida tam na wesele, maja podpatrzyc. Moje jest 07.07, a mam juz wszystko pozalatwiane, za niecaly miesiac ide na pierwsza przymiarke sukienki, pozniej zaproszenia itd i zleci
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości