![]() |
#91 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zamojskie panny młode :)
hej dziewczyny
![]() jak tam idą przygotowania...? czy możecie polecić u nas w Zamościu jakiś salon sukien ślubnych oraz florystkę? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
Witam,
Planuję swoje wesele na 2013 rok. Wiem, że jeszcze mam czas, ale chcę jeden konkretny termin, więc wolę mieć załatwione wcześniej ![]() Kobiety - Villa Magnolia, to chyba tam odbędzie się wesele, ale może macie jakieś nowsze opinie, którymi możecie się podzielić? ;> Jak rozmowy z właścicielami, czy są przystępni? Ile płacicie od osoby? A ile zaliczki na początek? Oglądałam salę - jedna z ładniejszych w Zamościu! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
My organizujemy wesele w Magnolii w 2012 i płacimy 160zł/os. Właściciele lokalu są super... bardzo pomocni i mili ![]() Co do zaliczki to myślę, że kwestia dogadania. Jeśli ktoś bawił się tam na weselu bardzo proszę o opinie? pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Przyczajenie
|
My podpisywalismy ostatnio tam umowe na koniec wrzesnia 2012, pytalismy o przyszly rok, kobieta powiedziala nam ze narazie na 2013 nie rezerwują, nie mają jeszcze oferty... ale bardzo konkretnie można się z nimi dogadać.
My zapłaciliśmy zaliczkę.. 20% od ilości gości (to niby gwarantuje cenę za osobę 160zł, dzieci do 3/4 lat za darmo, do 10 lat 50%), sporo nam wyszło tej zaliczki jak na Zamość, ale z tego co rozmawialiśmy z nimi to można się dogadać, zapłacić w ratach, podobno są elastyczni ![]() Szczerze mówiąc miałam dużo wątpliwości, bo słyszałam różne opinie, jedni zachwyceni drudzy niezadowoleni... ale wszystkich nigdy nie da się zadowolić. I jest w cenie parę pokoi, fakt że ze wspólną łazienką i nie za ładne ale zawsze można kogoś położyć ![]() Dla mnie problemem był jeszcze bardzo mały parking, prawie jego brak, ale podobno ktoś stoi i "organizuje" jak mają stać auta i nie ma problemu.. Autokarem nie wjedzie, ale niedaleko jest parking (koło cmentarza), gości wysadza koło Magnolii a zaczekać na nich może/musi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Witam zamojskie PMki
![]() Nareszcie udało mi się znaleźć wątek dotyczący naszego miasta ![]() Nasz ślub odbędzie się 21.07.2012. Salę, zespół, kamerzystę i fotografa już mamy, teraz kolej na suknię ślubną ![]() A Wy odwiedzałyście już salony z sukniami? Macie coś upatrzone? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My ślubujemy 7.7.12 Postawiliśmy na kościół Redemptorystów, mimo że moja parafia to Św. Michał, a Tżta - kolegiata. Co do zespołu - to my mamy Texas - ale umowę podpisywaliśmy jeszcze w styczniu ![]() Wesele odbędzie się w Dworku Ujazdowskim w Ujazdowie (20 km od Zamościa). Suknię już mam, ale muszę zrobić przeróbki właśnie w Tissou - po rajdzie po zamojskich pracowniach te panie okazały się najbardziej kompetentne, miłe i najtańsze. Któraś z Was była ciekawa ich sukien - polecam się przejść - w salonie wiszą uszyte przez nich suknie. pozdrawiam i życzę owocnych przygotowań ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny czy znacie w Zamościu jakąś dobrą wizażystkę, makijażystkę, która dojeżdża do klienta? pozdr
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki powiedzcie mi co zrobić. Otóż mam upatrzoną suknię ślubną i mam dylemat, czy kupić ją w salonie czy szyć u krawcowej w Zamościu?
U krawcowej wychodzi ok 1000 zł taniej, ale niestety nie mam żadnej zaufanej i obawiam się czy uszyje mi dokładnie taką jak chcę...
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
to już zależy jaki masz budżet...jeśli zmieści się w nim suknia w cenie salonowej, to ja bym się nie zastanawiała nad szyciem. Po pierwsze, nigdy nie wiesz jaki będzie ostateczny efekt, a po drugie wieloktrotnie na wizażu widziałam zdjęcia sukien szytych na wzór, które w ogóle nie przypominały oryginału
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Przyczajenie
|
Właśnie jestem po weselu mojej rodzonej siostry, które organizowałam - wszystko udało się od początku do końca fantastycznie.
Wesele było w Carskich Koszarach - jedzenie świetne (ale warto dopilnować, aby czuwał nad wszystkim główny szef kuchni, bo jest najlepszy). Wystrój sali, która sama w sobie jest bardzo elegancka, bardzo fajny - wszystko z klasą. Obsługa też radziła sobie bardzo dobrze - nie było opóźnień ani żadnych wpadek. Należy tylko na początku wszystko bardzo dobrze ustalić z kierownikiem, choć przy okazji poprawin okazało się, że jest też duża doza elastyczności i dobrej woli ze strony obsługi również w trakcie wesela/imprezy. Ale największym hitem był zespół Texas- wybierany nieco w ciemno, ale okazał się strzałem w dziesiątkę! Po ustaleniu, ze nie ma żadnego disco polo i różnych przyśpiewek w repertuarze (grają jeśli ktoś ma takie życzenie) - rozruszali gości przez całą noc aż do rana przy hitach poprzednich dekad i klasykach polskiej piosenki, nie przerywając zabawy zbyt często "na jednego" - tylko tak, aby dać czas na odpoczynek i toasty za zdrowie Młodych. Zabawy oczepinowe bardzo na poziomie, no i wszystko z towarzyszeniem prawdziwych instrumentów oraz fantastycznego głosu wokalistki oraz nie mniej dobrego głosu wokalisty (śpiewają bardzo czysto). I - co nie mniej ważne - jest z nimi świetny kontakt, zarówno przed, jak i po imprezie. Jeśli tylko uda się Wam złapać termin, to polecam ![]() Suknia była szyta w salonie Tissu - profesjonalnie i niedrogo, ze świetnym efektem końcowym (nie była to skomplikowana suknia, ale bardzo dobrze wykończona). Fotografował pan Szymon Łyciuk - bardzo fajny kontakt i profesjonalne podejście - o efektach będę mogła więcej powiedzieć za jakiś czas. Edytowane przez svensson Czas edycji: 2011-11-01 o 16:49 Powód: uzupełnienie o nazwę zespołu |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
Witam, czytałam ostatnio, że hotel Wojto jest świeżo po remoncie. Wszystko wygląda super ale wiadomo najważniejsza jest opinia kogoś, kto tam był/ organizował wesele. Macie jakieś informacje? Znalazłam jedno forum i kilka osób chwaliło właściciela i salę. A coś więcej?
![]() przeszukałam już chyba wszystko, Artis zapowiadał się obiecującą ale musiałam zrezygnować. Oprócz Wojto kusi mnie również Magnat a dokładniej: sala kryształowa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Jak idą przygotowania? Może napiszecie jakieś ciekawostki... Czy słyszałyście jakieś opinie o Villi Magnolii bo podobno tam jakieś zmiany? Napiszcie jeśli był ktoś na weselu tam ostatnio. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Ze zmian w Villi Magnolii to tyle, że wesela organizuje teraz jej właściciel - pan D.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Z jakiej cukierni zamawiacie ciasta? I jakie smaki tortów wybieracie?
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
A o jakim smaku tort u nich zamawiasz?
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
mają kilka opcji do wyboru, my chyba wybierzemy czekoladowy z jedną warstwą owocową, bo taki po prostu lubię najbardziej. Ale z drugiej strony slub w lipcu, więc wypadałoby wziąć jakiś lżejszy, może właśnie owocowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
hej! ja tez mam wesele w Magnolii i szczerze po tym przepisaniu umowy i zmianie organizatora nie jestem spokojna, ale byłam na rozmowie ma sie duzo zmienic do wakacji: malowanie i ogolne odswiezenie lokalu, jakies nowe wejscie i przede wszystkim jakas dekoracja m.in cos wiecej niz tylko biale piora i pokrowce na krzesła ale to nie na 100%. W lutym bede wiedziala wiecej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
Ja wybrałam Wojto, profesjonalne podejście do sprawy ze strony właściciela, dodatkowo jest elastyczny i ze wszystkim da się dogadać . Sala jest piękna
![]() Dziewczyny, a co z zespołem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Przyczajenie
|
Witam Panny Zamojszczanki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Na mnie nowy właściciel zrobił dobre wrażenie, sympatyczny, rzeczowy..
![]() Mam nadzieję, że co do współpracy, będzie taki sam - okaże się... mam ślub dopiero w czerwcu, więc do tej pory pewnie wiele się zmieni ![]() Ciekawi mnie kwestia dekoracji, my już mamy dekoratorkę do sali.. ciekawe jakie zmiany w dekoracji Magnolii wprowadzi właściciel? Bo przecież pokrowce na krzesła nie są wliczone w cene - przynajmniej nie były, kiedy my podpisywaliśmy umowę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Przyczajenie
|
Byłam w VM na początku stycznia, właściciel rzeczowy oczywiście, ale nieugięty w swoich działaniach, nieuprzejmy, niepodatny na nasze prośby, a chcieliśmy tylko zarezerwować salę.. Sala piękna, przestronna, ale niestety brak parkingu, plany remontu, ale tak naprawdę nie wiadomo co się zmieni i jak się to zmieni.. Nam mówił tylko o remoncie pokoi i że będzie za nie opłata od 2013.. w efekcie ze spuszczoną głową opuściliśmy progi sali i nie chciałabym więcej wrócić do rozmowy z tym Panem, gdyż niemile go wspominam..
My zarezerwowaliśmy w Karczmie pod Lasem w Mokrem, wspaniali właściciele, a także i klimat sali, coś wspaniałego.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Przyczajenie
|
Obecna Pani, która się tym zajmuje powiedziała, że postara się, by pokrowce już były i jakaś inna dekoracja zamiast piór( to będzie podstawowa dekoracja) nie wiem konkretnie co to bedzie; oczywiście jak ktoś chce po swojemu udekorować sale to może wynająć kogoś.Ja na razie nikogo nie zalatwialam, zobacze za jakis czas jak zrealizowala to co mowila.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
Ja Pana D. tam tylko widzialam i o moim weselu z nim nie rozmawialam, umowe mam podpisana z Panią
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dobrze Dziewczynki, że mamy Swój Zamojski temat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
no baaardzo dobrze
![]() ![]() szkoda tylko, że są one różne- boję się tych zmian ale mam nadzieję, że z obecną organizatorką będzie można się dogadać! jeśli będziecie coś więcej wiedziały piszcie, ja też napisze swoje odczucia po wizycie w VM |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
Spoko jakby co bede pisac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.