![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: potrzebuję konsultacji
Szanuje i rozumie motywy jakie kierują kimś kto decyduje się na wstrzemięźliwość od współżycia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Się okaże. Jak to nie zadziała i nie dojdziemy do żadnego konsensusu to się rozstaniemy ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
a z ciekawości zapytam - w czym ty jesteś w stanie ustąpić dla niego? bo na razie, to widzę, że ty stawiasz warunki
![]() pytam, ponieważ jak się nad tym zastanowiłam, to mając wierzącego faceta mogłabym się zgodzić na seks dopiero po ślubie, ale jedynie cywilnym. w sensie - ja nie nalegam na seks przed ślubem, a on na ślub w kościele. tak wiesz, żeby każdy dał coś od siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Ja naprawdę nie wiem co tutaj szanować, cholernie naiwne i dziecinne myślenie że jest się jakąś lepszą, czystszą, bardziej szlachetną kobietą jak ma się błonę w pochwie aż do ślubu.
Bo to taaakaaa magia. A największa magia jak po ślubie wziętym na szybko okazuje się że on chce codziennie z pejczem a ona jest zimną kłodą która rozbierze się z okazji urodzin, albo na odwrót - on unika współżycia i całe dnie spędza przy komputerze, a ona chce "odrobić" za całe lata ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Moim bardzo skromnym zdaniem, zwiazek bez czulosci, pieszczot i seksu, w dzisiejszych czasach ma niewielkie szanse przetrwania. Szczegolnie, kiedy jedno z partnerow, nie jest do tego przekonane.
Nie rozumiem, poswiecasz sie dla kogos, on dla Ciebie tez (zalozmy), tracicie czas na trzymanie sie za raczki i patrzenie sobie w oczy, nie mieszkacie ze soba, oszczedzacie sobie brzydkich widokow, okresu itp, nie znacie sie. Zawsze mnie tez zastanawialo, jak ludzie wierzacy i religijni, radza sobie z napieciem seksualnym, przeciez masturbacja to ciezki grzech. I na jakiej podstawie czlonkowie kosciola wybieraja sobie grzechy, ktore popelniac mozna i reguly, ktorych zdecydowanie trzeba sie trzymac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
oczywiście pomijam pseudo wstrzymywanie się od seksu, jak ktoś mówi jedno, a robi drugie. i ludzi typu gwałciciele, bo oni mają zaburzenia psychiczne, a nie seksualne. Edytowane przez 201803080934 Czas edycji: 2010-09-25 o 19:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
2. ja akurat mam do czynienia z Kościołem. do Grin: tak, prawdziwym katolikiem może być tylko osoba oziębła... ciekawe. jest jeszcze coś takiego jak wolna wola, ale to niemodne ostatnio. a to, że ktoś ma popęd i czasem sobie z nim nie radzi, nie wyklucza go z Kościoła (który uczy tylko, że tę sferę najlepiej realizować w małżeństwie). Edytowane przez lilia_pamplemousse Czas edycji: 2010-09-25 o 20:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wydaje mi się że naiwne dziewczynki które jeszcze nie rozbudziły w sobie potrzeb seksualnych nawet nie zdają sobie sprawy jak ważne to jest i z czym to się wiąże. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() muszynianka nasunęła mi jeszcze jedną myśl - jak ktoś nigdy nie doznał przyjemności płynącej z seksu i nie rozbudził w sobie i nie poznał swoich potrzeb seksualnych, to inaczej na to patrzy niż osoba, która już regularnie współżyła. dlatego autorce przydałby się facet o tych samych poglądach, jednym słowem mówiąc prawiczek. Edytowane przez 201803080934 Czas edycji: 2010-09-25 o 20:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Nom dokładnie.
Osoba która nigdy nie zaznała poważnego związku z mężczyzną, gdzie łączyła ich także więź fizyczna, po prostu nie jest w stanie stwierdzić jak ważne to jest. No bo tego nigdy nie było prawda? Więc skąd może wiedzieć czy to ważne czy nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:20.