![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Re: test ciążowy
Miewamy się całkiem dobrze a po wczorajszym przykazaniu łykania nospy 3xdziennie nawet mdłości i skurcze nieco złagodniały.
![]() Co do porodu - obawiam się, jak każda chyba, ale nie zaimerzam zgrywać się na bohaterkę - niemal każda kobieta to przeżyła, więc traktuję to jak wyrwanie zęba, z tym wyjątkiem, że sam finał, czy raczej skutek, będzie bardziej przyjemny. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
test ciążowy
Dbam, wypoczywam i mam wszystko w nosie.
![]() Bywa, że wstaję dopiero o 13, bo na 14 praca. ![]() Gdyby nie to pewnie spałabym 20h dziennie. ![]() ![]() Tak, coś naprawdę musi być w tym 2003 - kilka moich znajomych jest również właśnie teraz w błogosławionym stanie. ![]() Wysyp po prostu. ![]() W sumie to niezbyt dobrze - będzie mało miejsc w szpitalach. ![]() Ale co tam, najważniejsze, że się udało. ![]() A szkoła rodzenia brzmi dla mnie jeszcze abstrakcyjnie. Jeszcze... ![]() ![]() Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-02-11 o 17:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
ja też łykałam no-spę. Ale moja ciąża była super-problematyczna. Ogólnie moja Krysia jest cudem ginekologii i swom zdrówkiem i ślicznym wyglądem świadczy wokoło, że wszytsko jest mozliwe!!!
nawet nie wiesz Czarnulko jak chciałabym byc znowu w ciązy!!! miec drugie dziecko to moje aktualnie najwieksze marzenie ale na razie trudne do dpełnienia, bo studia, potem aplikacja, itp,itd. a w temacie poród to wcale nie zgrywaj sie na bohatera, bo to nic ci nie da!! a ja osobiscie bardziej bym przeżyła wyrwanie zeba niż poród, bo jest on mimo wszytsko cudownym przeżyciem. pozdrawiam Cię serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
Ja właśnie wczoraj usłyszałam, że moja ciąża należy do grupy wysokiego ryzyka, ale stwierdziłam, że zamartwianie się na zapas nic nie pomoże, więc póki co w ogóle nie dopuszczam do siebie jakichkolwiek myśli o ryzyku. czy zagrożeniu.
A studia, praca itede zwykle odkładają decyzję o dziecku w nieskończoność - najlepiej zdać się na przyrodę, bo ona sama zadecyduje najlepiej, kiedy ma być. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
chciałabym się zdac na przyrodę ale boję sie,... zreszta mam Krysie więc nie powinnam narzekac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
mala-czarna napisał(a):
> Ważne, by być dobrym człowiekiem. > Jeśli bardzo Ci zależy, to mogę Ci napisać w mailu, jakie to znaki. ![]() ![]() No wiem i poproszę te znaki na mailika. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Rozeznanie
|
mala-czarna napisał(a):
> Jeśli bardzo Ci zależy, to mogę Ci napisać w mailu, jakie to znaki. O! Ja też mogę? Jak będziesz miała czas, ciooo? ![]() A! No i gratulacje dla wszystkich przyszłych mam! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Masz rację,normalnie
![]() ![]() ![]() mama chrzestna jednego z bliźniaków,Maciusia,jest naszym "położnikiem rodzinnym" ![]() do dzisiaj nie wiemy,jak to było,chyba schowały się jeden za drugim ![]() życzę zdrówka i duuużo miłych wrażeń spowodowanych oczekiwaniem na maleństwo (-a) ściskam z całego serca, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
mala-czarna napisał(a):
> > Wysyp po prostu. ![]() > W sumie to niezbyt dobrze - będzie mało miejsc w szpitalach. ![]() > A ja się cieszę, że dzidziuś będzie miał tak dużo kolegów i koleżanek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Również gratuluję Wszystkim Przyszłym Mamom! Życzę, aby Wasze Maleństwa rosły zdrowo w brzuszku i aby dzień narodzin był najwspanialszym dniem w Waszym życiu
![]() ja też chcę Maluszka... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
BAN stały
|
Dot.: Re: test ciążowy
Testy ciążowe opierają się na stwierdzeniu gonadotropiny kosmówkowej (HCG). Jest to hormon charakterystyczny dla ciąży - produkowany przez łożysko. Najczęściej określa się jej poziom w moczu lub w surowicy krwi.
Najbardziej czułe testy dostępne na naszym rynku wykazują obecność HCG już 6 dni po zapłodnieniu. Jeśli wynik jest negatywny, spróbuj za kilka dni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: test ciążowy
i jak? Jest dzidzia? bo zamrtwilo mnie to zagrozenie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:38.