![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Byłam, jestem, chcę byc AU PAIR- part VII
lepiej miec to za soba dzisiaj.
![]()
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Maleństwo, powiedz że wychodzisz i potrzebujesz pieniędzy
![]() Ja co tydzień musiałam przypominać hostce bo ona wiecznie zabiegana ![]() Później to już nie stanowiło dla mnie problemu. Zwłaszcza, że sama mówiła, że muszę jej przypominać bo ona czasami nie wie nawet który jest dzieńt ygodnia ![]()
#93 |
Konto usunięte
|
malenstwo dopominaj sie
![]() na weekend bez kasynie mozesz byc ![]() ej z G. sie dzis widzisz? ![]() moj wlasnie pizze mi zrobil ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
maleństwo- jasne,że się upomnij
![]()
#96 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no juz teraz tak w Edgware czesto nie bywam.poprawka -praktycznie wcale. ![]() ![]() ![]() wiem gdzie Boreham.tam jest bodajze 292 busik.mam tam kolezanke ![]() co do wstepu do tego pubu. w ciagu tygodnia na bank za free. a w weekend? hmm... w pt robia cos a'la impreze (hity z Capital.Fm-no kurcze nie wiem jak to ujac ![]() w sob jest salsa. i czasem jst napisane ze wstep 5f. ale wydaje mi sie ze to placa tylko faceci. chociaz.... ![]() nie musialam nawet ID pokazywac bo mnie juz tam znali ![]() przez N. ktory w Edgware mieszka 14 lat (!) dlatego ja zdecydowalam sie cale usrednic ![]() u exhostów mialam 15;4 cale i meeega ciezki u aktualnych ekran to 10. porazka w jedna i druga strone. jeszcze oprocz soniacza i samsunga biore pod uwage ASUSA. a juz najbardziej to mi sie marzy jabluszko jakie ma moja hostka ![]() no ale za co za co drogie panie??? ![]() ehh.. ta jalmuzna operska ![]() ja tez nigdzie nie wychodze. pogoda to raz. - jak bym wyszla do dobije sie jeszcze bardziej. choc i tak cudowny Lempsit od hostki dziala. a dwa: przepracowalam dzis 10 h ![]() jutro prawie tez caly dzionek. okazuje sie ze ma byc jutro 40/50 gosci ![]() supperrr.. tancze w podskokach. ehhh..a w niedziele kassssskaaaaaaa za te extra job ![]() malentwo-no pewnie.-upomnij sie. :tak:
Edytowane przez rielka90 Czas edycji: 2010-10-01 o 20:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
ekhm ekhm dyskretnie się przypominam że też byłam aupair
![]() ![]() Żeby ułatwić: Londyn, 2 miesiące, 2 dzieci: 16 m-cy i 3 latka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Konto usunięte
|
a jutro do Oxfordu zwiedxac jedziemy na one way trip chyba
![]() ![]() TZ spontaniczny przed chwila mowi to jedzmy jutro nie pojde do pracu pojedziemy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Udanego wypadu, oby tylko pogoda Wam dopisala ![]()
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Pamietacie jak pisalam , ze umowilam sie kiedys z jednym kolesiem to odwolal , a z drugim 26letnim nie moglismy sie zgrac ...
Tak wiec dzisiaj odbylam spotkania z obydwoma haha Najpierw z 26letnim, ktory spodobal mi sie ![]() Nastepnie mialam isc na impreze po niemieckim , no i poszlysmy z kolezanka , ale stwierdzilysmy ,ze rano nie mamy jak wrocic do domu, 2 h trzeba czekac! Tak wiec zrezygnowalysmy i wtedy na doslownie 10 min spotkalam sie z tym drugim 20letnim - ale na zywo nie przypadl mi do gustu! Zaprosil mnie na urodziny jutro , niestety jade do Zurychu i impreza w Lucernie mi nie podrodze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ha! czulam ze z tym starszym cos wypali. chocby to ze bardziej Ci przypadl do gustu. ![]() wrecz czekalam az sie w koncu zgracie terminami!
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dodam jeszcze ,ze robi sie coraz ciekawiej! bo ... dodatkowo napisal chlopak , ktorego poznalam na pierwszej imprezie w Szwajcarii , a potem spotkalam na 2 nastepnych ( na jednej olalam za to , ze sie nie odezwal , a na drugiej pogadalam 2 minuty ) teraz tylko musze czekac czy cos wypali czy znowu bede kolejny rok singielka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
Meggi ja też tak chcę
![]() Ruciaku czy Ty czasami jestes na gadu??? i o jakie zajęcia Cie dziewczyny pytają?? zaczęłaś studia?? ja nic nie wiem ![]() ![]() wlasnie wstałam i nie wiem co ze soba robić ![]() ![]()
#104 |
Zakorzenienie
|
meggi! ja cie!
![]() ![]() ![]() opowiedz wiecej hah. andzia- studia sie zaczynaja 5. (resocjalizacja) i musze chodzic.szok
![]() |
#105 |
Konto usunięte
|
ojp tlumacz sie nam ty wiesz co chodzi
![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- pogoda sliczna ![]() ale niestety gardlo mnie naparza od rana;/ wiec nici z zwiedzania miasta oxford. pojedziemy innym razem. dzis na river boats pewnie albo cos i fish&chips bo za mn chodza juz caly tydzien ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Wtajemniczenie
|
ojp- zadnych postow na fejsie ktore mówia duzo ale nic konkretnego
![]() ![]() czekam na spowiedz! kachaa- wez sobie Lemsip blackcurrant-ta wersje najbardziej lubie. taka smakowa. dziala na wszystko. ![]() !ta pogoda jest ladna.ale wieczorem ma byc juz du.pnie. tak jak wczoraj. hostka milion razy sprawdzala weather i ju zpanikuje ze goscie nie beda jedli zakasek na tarasie ![]() ale jak pieknie z nia wczoraj jadalnie udekorowalam ![]() dominuje braz i zloto..ahh taka ciepla jesien nam wyszla. hostka ma bzika na punkcie swieczuszek i innych bzdetów .ale to równa kobitka. ![]() mam wlasnie przerwe (az godzinna) wstalam na 8.30.uganiam sie w kuchni z przekaskami a potem znowu do kuchni iiii...do +/- 24 bede sie krzatac ![]() o 15 ma przyjsc jakis koles. i bedzie siekal owoce. wiecie tak ozdobnie. co by nie tylko podniebienie ale i oko nacieszyc. bede na to patrzec.haha ![]() meggi nie wiem dlaczemu.ale ja podswiadomie czuje ze jezeli cos wyjdzie. to z tym starszym kolesiem (26) ale mna sie nie sugeruj-jakby co! ![]() bo rielka zawsze miala bzika na punkcie starszych kolesi ![]()
Edytowane przez rielka90 Czas edycji: 2010-10-02 o 11:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
roux- widze na fejsie, co napisalas.
opowiedz. czuje,ze bede zla ![]()
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() done nie pytaj mnie o nic. błagam. zaraz cos tu rozwale. ;( Alex witam na forum, wesołego au pairkowania życzę! Dopisałam Cie do listy złoczyńców.
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
roux- mow wreszcie ile Ci zaplacila??
iii..plany Ci popsula na weekend? bo widzialam na Twoim profilu na fb ze cisik planowalas... ![]()
![]() |
#110 |
Konto usunięte
|
rielka dzieki,zraaz polece kupie
![]() ![]() idziemy z TZ na zakupki i ma BlueRay teraz dzis z ebaya mu przyszedl upi StreetDance 3D na blue ray i bedzimy ogladac jak w kinie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
JM mi dał 100 franków kilka dni temu. dzis ona mi w pośpiechu rzuciła 400 mowiąc, że pozniej mi da jeszcze 100. i wybiegła na spacerek z nim ( w sensie bojfrędem swoim) po górach. Nie zdążyłam nic powiedziec. NIC. Zreszta wzieła mnie z zaskoczenia- sprytnie. I szybko wyszła. czyli 600. to nawet nie jest tyle, ile mi obiecała w mailach. (630) Nie lubie z nia rozmawiac i nie wiem jak mam jej juz to wszystko powiedziec, na dodatek tu jest ten jej facet..i jakos mi tak dziwnie..;( Moze po prostu wieczorem jak mi da reszte kasy spytam o kontrakt? I powiem...( jak juz wczesniej pisałam) ze zgodziłam sie na te 600 ale ...myslałam, ze starsza bedzie pol dnia w szkole...i ..ja nie chodze na kurs!!
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2010-10-02 o 12:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Raczkowanie
|
Roux Ja nie ogarniam już twojej sytuacji. Wytrzymałaś do wypłaty, już wiesz jak to wygląda, więc co ty tam jeszcze robisz??? Niby się sama zgodziłaś na te warunki, ale jednak nie do końca tak to miało wyglądać. Porozmawiaj z nią wieczorem, wyjaśnił tą całą sytuację i jak się nie zmieni to szukaj innej rodziny. Przecież ty tam się totalnie zamęczysz. Bycie au pair ma być też przygodą a póki co ty nawet nie masz czasu ani sił po pracy na jakąkolwiek przygodę. To były moje 3 grosze (sorry, ale musiałam to napisać), ale oczywiście tylko ty możesz podjąć decyzję...
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Mrs_Darcy Czas edycji: 2010-10-02 o 12:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
o matko swieta.
zwariuje. taka fajna dziewczyna z ciebie, starasz sie, a w zamian co dostajesz.. juz nawet o pieniadze nie chodzi, ale o szacunek. nie napisze wiecej, bo dostane punkty karne. to juz bezczelne jest. wstyd mi za niektorych ludzi. co za 'dam pozniej'? aj. biorac pod uwage tylko i wylacznie twoje dobro, jestem za zmiana rodziny- przede wszystkim ze wzgledu na godziny. znajdz w tym miescie taka, w ktorej beda normalne godziny pracy, bedziesz miala mozliwosc chodzenia na kurs, a przede wszystkim czas na znajomych. tak mi cie szkoda ![]() ![]()
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Ruciak...nie chce zmieiac rodziny..
![]() Sprobuje sie z nia dzis dogadac, nie wiem jak rozegrac..zeby nie wyszło źle. Nie umiem takich waznych rozmów przeprowadzac.. ![]() ide na spacer. musze to przemyslec.
#115 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w paczuszce jest 10 saszetek. to taki proszek. jest jeszcze honey.ale ja wole ten drugi. naprawde swietny lek. i chyba za 4/5f. roux ![]() zostawilas mnie z niemalym szokiem i szczeka w podlodze. ja po prostu NIE OGARNIAM. jej.Ciebie. i tego wszystkiego. wybacz slonko. nie mam zamiaru Ciebie pojezdzic. po prostu jestes zgola inna osoba aleee....nie w towarzystwie Twojej hostki! zawsze pomocna;sluzaca dobra rada dla nowicjuszek;pewna siebie; swoich praw;DOSWIADCZONA Ala. a teraz? mam wrazenie jakbys czula przed nia jakis respekt. ![]() co wiecej.nasuwa mi sie jeszcze jedna dosc kontrowersyjna sprawa- podswiadomie ja bronisz. nie masz nawet szans by po prostu sie upomniec o swoje. ok-wyjasniasz to jej wiecznie busy trybem zycia. ale tego nie chce pomiescic moj wcale niemaly tylek! wybacz. ![]() ciezko ocenic jednoznacznie ta sytuacje znajac ja tylko z Twojego opisu tu na forum badz na fejsie. jednakze taki mój odbiór. mój i tylko mojszy. byc moze sie myle- sprostuj ![]() niedomowien w tym domu nie ma konca. od klamstw poprzez brak organizacji na niedotrzymywaniu slowa konczac. spojrz obiektywnie na Twoje posty na fejsie odnosnie obecnego operowania. czy takie posty wstawia chocby szczesliwa aupair? ![]() dla mnie konkluzja jest jedna- bierz dobytek;podziekuj za "wspólprace" i zamknij (nie trzaskaj) drzwi. POKI JESZCZE niczego nie podpisywalas. ![]() tak btw- strasznie mi Ciebie Alus szkoda. ![]() tyle poszukiwan.zmagan z dziwacznymi rodzinkami (mowie o przedbiegach) a tu taki klops. zdecydowanie zaslugujesz na lepsze warunki. i te mieszkaniowe i te panujace w powietrzu. i nietylko ze wzgledu na doswiadczenie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
polecam, pomaga
Jestes silna babka, sama uznasz kiedy bedziesz chciala odejsc Ja cie rozumiem... Przeciez tez nie pojechalam do domu ![]() ojp moze i facebook to tylko facebook ale to boli ze ludzie ktorzy nigdy nie widzieli naszego zwiazku albo z berlina ktorzy sie z nami spotykali i nidgy nic przeciwko nie mieli zaznaczaja ze fajnie ze juz nie jestesmy razem No i mialam na mysli 180 stopni :P No ale jestesmy I wiecie? Ciesze sie ze was mam !!! serio !! bo jako jedyne tak naprawde bylyscie zainteresowane co sie dzieje i doradzalyscie zebym pojechala do domu itp Wczoraj poszlam na spacer 2h ! dzwonil 2 razy gdzie jestem kiedy bede i smsa napisal ... ![]() Dzis juz jest dobrze jest juz jak wczesniej tylko ze nie gadam z tymi dwoma co z nami mieszkaja E powiedzial ze musze odbudowac jego zaufanie i wziasc sie w koncu za niemiecki Dzis leci do Rygi a ja tu zostaje sama na tydzien ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
o to to.
zawsze mi mowilyscie,ze czas zaczac myslec o sobie. i ala.. chyba nadszedl twoj czas. nie jestes szczesliwa tam ![]() riel ma racje. smutno mi bardzo ![]() to co tam masz teraz.. to nie jest zycie au pair. w ogole nie masz czasu dla siebie. tak nie moze byc. ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- adka- hm. ja mimo wszystko jestem za powrotem do polski na miesiac. powiedz mu,ze on musi odbudowac twoje zaufanie tez. nie moze byc winna jedna strona, a on do tego dazy chyba. takze ja jestem za powrotem do polski na miesiac. zastanow sie nad tym bardzo powaznie.
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem ile babysittingow w Szwajcarii moze miec au pairka w tygodniu ale zazwyczaj sa to dwa a reszta ma byc dodatkowo platna. Pracujesz wiecej godzin niz powinnas, nie chodzisz na kurs. Swoja droga skoro miala placic polowe za kurs (czy calosc miala?) to i tak powinna Ci ta kase dac. Takie jest moje zdanie! Albo placi polowe za kurs i na niego idziesz alebo daje Ci wiecej kasy. Koniec. Kropka. Ja nie wiem ale na Twoim miejscu jednak bym sie zastanowila nad opuszczeniem ich...jednak caly czas narzekasz a masz tam zostac pare miesiecy/rok (??) prawda? Przepraszam, ze dokladnie nie pamietam ale ciezko zapamietac gdzie, kto i na ile.
![]() |
#119 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
podpisuję się pod tym... Ala za dużo już było tego nie fair zachowania z jej strony, można wybaczyć raz, próbować tłumaczyć drugą osobę ze dwa razy, ale to jest status quo i nic nie zapowiada żeby miał się zmienić... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I jakoś identyfikuję się z wlkp naszą. Chyba kojarzę na P, stacja PKP tam jest ![]() ![]() a dziś idę z malenstwo5 na shopping i evening gdzieś. Mam nadzieję, że nie pomylę ,give, z , get, w rozmowie z Irolami ![]() i mój mały też zaczyna pokazywać rogi i rozpieszczenie... widzę nie jestem sama, damy radęęę ![]() miłego weekendu kobietki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:28.