![]() |
#91 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zespół Policystycznych Jajników - wątek zbiorczy! - część II
Cytat:
Raz na jakiś czas nachodziły mnie takie myśli że młode dziewczyny, które chleją, ćpają i nie mają kasy na utrzymanie siebie wpadają a ja - dojrzała psychicznie, nie paląca, nie pijąca, wydawałoby się zdrowa kobieta, która ma warunki do wychowania dziecka i otoczenia go miłością nie mogę go mieć. Ale to było jeszcze przed leczeniem a ten okres już przeszedł, bo ileż można płakać, ileż można narzekać na niesprawiedliwość. W pewnym momencie ma się tego wszystkiego po prostu dosyć. Strasznie przykro zrobiło mi się niedawno, jak dowiedziałam się, że moja bardzo bliska koleżanka powiedziała mi, że jest w ciąży. Ale nie dlatego, że w tej ciąży jest ale że jest w 7 miesiącu i dopiero teraz mi o tym powiedziała. Ukrywała to przede mną (a nie było trudno, bo ostatni raz widziałyśmy się pół roku temu) bo nie chciała mi zrobić przykrości. Dopiero wtedy zdałam sobie sprawę z tego co tak naprawdę się ze mną działo. I powiedziałam DOŚĆ. Koniec użalania się, koniec płaczu, koniec liczenia na cud. Mam żyć normalnie, tak jak kilka lat temu, robić to co lubię najbardziej. Poczekam do końca roku, bo może jednak to wina psychiki. I wtedy zacznę myśleć nad wybraniem się do Krakowa. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie martw się o mnie. Ja po prostu zmieniłam punkt widzenia. I mam nadzieję, że wyjdzie mi to na dobre ![]()
Twory - powrót do życia ![]() ![]() Zaproszenia - odkurzamy wątek ![]() Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2010-10-17 o 12:14 Powód: poprawienie błędów |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Fankopsyfiatrii Tak, progesteron był robiony w 6 dc. Wcześniej cykle miałam kilku miesięczne... trwało po 100 i więcej dni. Cykle miałam bezowulacyjne. A teraz nie wiem. Nic mi lekarz nie powiedział o owu... czy sama jakoś mogę sprawdzić w jakich dniach mam owu i czy w ogóle mam??? Chodzi mi o to czy np moge kupić jakiś test w aptece badający owulację??? Kurczę... chyba czeka mnie zmiana lekarza ![]() ![]() Zdecydowałam wczoraj nie wziąć leków. Doszłam do wniosku, ze skoro zaczęłam krwawić to bez sensu byłoby zacząć Duphaston, który mial na celu zatrzymać krwawienie... Tym samym od wczoraj zaczęłam liczyć od nowa cykl a poprzedni trwał 15 dni ![]() Myślicie, ze dobrze zrobiłam???
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mezaga będe się martwic o Ciebie zawsze bo to Ty kilka miesiecy nade mną pracowałaś ![]() ![]() ![]() dzieki temu forum strasznie sie z Wami wszystkimi zzylam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Ale też to ja się na Ciebie najbardziej wkurzałam, bo wolałam Ci powiedzieć wszystko wprost niż pocieszać i użalać się nad Tobą. Miło mi czytać, że coś to trochę pomogło i że dalej sama pracujesz nad sobą
![]() Co do ostatnich słów. Będzie dobrze - innej opcji nie bierzemy pod uwagę ![]()
#95 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skąd wiesz,że miałas cykle bezowulacyjne? Możliwe,że teraz była owulacja / może wcześniej niż 14 dnia/a powstałe ciałko żóte nie przetrwało długo. Spróbuj mierzyc temperaturę codziennie i obserwuj kiedy pojawi sie bardzo rozciągliwy śluz. Są jakieś tam testy owulacyjne - możesz zapytac w aptece - ale bedą raczej mało wiarygodne bo masz zwiększony poziom LH. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Witam i ja jestem pcowiczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mezaga z ciebie to naprawdę silna kobieta - podziwiam cię i trzymam za ciebię najmocniej kciuki by ci sie wkońcu udało ![]() wiecie co dziewczyny od pewnego czasu oglądam taki program "ciąża z zaskoczenia" są to sytuację gdzie kobiety nie wiedzą ze są w ciąży bo niemają apetytów, zmian nastroju, nie rosną im brzuchy i niektore mają normalnie okres i dowiadują się o ciązy dopiero wtedy gdy dostaja skurczy i zaczynają rodzić ostatnio oglądałam i były 2 przypadki pokazane gdzie dziewczyny urodziły w łazience na wc odrazu przypomniała mi się moja sytuacja gdzie też urodziłam w łazience na kibelku ;( popłakałam się to było silniejsze ode mnie bo ich dzieci urodziły się o czasie silne i zdrowe a one przez całą ciąze nie dbały o siebie paliły piły nie brały witamin nie oszczędzały sie a ja chuchałam dmuchałam rzuciłam palenie zaczełam brać witaminy i nieszczęscie się stało taka niesprawiedliwość na tym świecie ;( dziś właśnei zaczął by mi się 9 miesiąc. 30 miałam września miałam okres a 13 pażdziernika owulację 10 i 14 były przytulanki i tak bardzo wielką mam nadzieję ze może się udało że możę ujrze dwie kreseczki bo tak piękną owulację miałam że nie może się zmarnować ![]()
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
mezaga bi pomogłas bardzo
![]() ![]() Monika trzymam kciuki ![]() dziewczyny wiecie co byłam ostatnio ze znajomymi i nie mielismy chwilowo o czym gadac. wiec jeden kolega chcac byc smieszny zaproponowal ze moze pogadajmy o niepłodnosci i wiecie mnie to strasznie dotkneło wtedy. czy mozecie mi wytlumaczyc jak to jest z ta bezplodnoscia i nieplodnoscia? czy my tu ktore mamy Pcos, bierzemy leki itd to my jestesmy bezplodne czy nieplodne??? to wogole mozna tak nazwac w naszym przypadku??? dziewczynki ja do tej pory wogole o tym w ten sposob nie myslałam , a dopiero dzis to do mnie doszlo, jakos takie to uwłaczajace:-(to naprawde tak jest jak ja to rozumuje???? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo możliwe była tak jak napisałaś, ze owulację miałam wcześniej :/ Teraz już jest po ptokach. Będę mierzyć temperaturę tak jak mówisz i będę się obserwować Muszę na nowo się uczyć włąsnego ciała... A test sobie odpuszczę bo faktycznie to się mija z cele. Fankopsychiatrii dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
Matur powiem Ci, że ten Twój kolega nie błysnął wybierając taki temat chcąc być śmiesznym... ![]()
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
No ja wiem ale z drugiej strony skad mogl wiedziec ze w moim towarzystwie sie o tym nie mowi... troche przykre ze ludzie z tego zartuja, bo ich to nie dotyczy, dla nich wydaje sie to takie dalekie. Ostatnio to wogole zauwazylam ze ludzie w moim wieku moi znajomi czesto rozmawiaja o takich rzeczach i to juz nawet bez jakiegokolwiek wstydu, moze dojrzeli...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Bezpłodna jest osoba która nie może mieć w ogóle dzieci, a niepłodna jest osoba, któa ma z tym problemy ale może skorzystać z pomocy lekarstw lub metod wspomaganego rozwoju
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Monika ja jestem twarda tylko na zewnątrz - wnętrze mam twarde jak suchy chleb
![]() Ale nic to. Dziękuję za wsparcie. Ja trzymam za Ciebie kciuki tak samo mocno ![]() ![]() Matur przy takich rozmowach trzeba się zachowywać normalnie - jakby to Ciebie nie dotyczyło. Zgrabnie przejść do innego tematu albo pociągnąć go - ja bym tak zrobiła, żeby udowodnić kolesiowi, że nie ma odpowiedniej wiedzy, żeby prowadzić taką dyskusję. A nie zaczyna się rozmowy na tematy o których nie ma się zielonego pojęcia - no chyba, że ta osoba chce się czegoś więcej dowiedzieć.
#104 |
Raczkowanie
|
ja akurat poczatek takiego tematu kwituje krótko.... ludzie nawet nie wyobrazaja sobie ile kobiet ( i nie tylko ) to dotyczy... i że ja jestem właśnie jedną z nich i nie mam zamiaru o tym dyskutowac i zmieniamy temat
![]() ![]() Natomiast wczoraj czytając artykuł w Angorze poryczałam się jak małe dziecko... Artykuł jest o tym, jaki panuje poglad społeczny, że niepłodność nie boli... (dlatego większość ludzi jest przeciw refundacji in-vitro )... Jakbym czytała o sobie... Polecam oczywiscie lekture ![]()
#105 |
Raczkowanie
|
Witam. co tu taka cisza?
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Ermirka skorzystalam z polecenia ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli nie będziesz mogła to znaczy, że u ciebie występuje NIEPŁODNOŚĆ. Różni się to od BEZPŁODNOŚCI tym, że w tym drugim przypadku nie możesz zajść w ciążę w ogóle a pierwsze się leczy. Rozumiesz teraz?
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Ja po dlugich oczekiwaniach na @ w koncu dostalam ![]() ![]() ![]() Mam ostatnio troche kiepskie dni dopadaja mnie mysli o checi posiadania dzidzi ehhh... |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
ojej czyli wracamy do punktu wyjscia. kurcze dla mni eto PCOS To jest dalej wielka zagadka:-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
cholera że się tak wyraże ale mam już dość tych jajników
![]() ![]() a tak z innej beczki, dziś byłam na badaniach bo skończyłam brać 3 opakowanie diany 35, robiłam sobie próby wątrobowe, i krzywą cukrową 50 g po 1 godzinie i po 2 godzinach, wynudziłam sie niemiłosiernie, w poniedziałek ide po odbiór wyników i cisne we wtorek do gina...ciekawe co powie i jak mi wyniki wyjdą,a najgorsze jest to że akurat 3 dzień okres bede mieć bo w nd dostane i pewnie gin będzie mnie badała jak powiem jej o moich przeklętych jajnikach ![]()
#110 |
Przyczajenie
|
Witam Was serdecznie dziewczyny.
Dziwnie mi się pisze bo robię to pierwszy raz na jakimkolwiek forum. Ale mam nadzieję, że komuś uda się przebrnąć przez moje chaotyczne pisanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Przyczajenie
|
dziękuję za odpowiedź, chociaż tyle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
wiecie u mnie po braniu mercilonu tez to sie poprawilo. kiedys mialam mega tradzik ale teraz juz jest oki, kiedys mialam te cholerne krostki nawet na plecach ramionach itd a teraz juz same sie wygoily. wlosy kiedys musialam myc codziennie nawet najchetniej i rano i wieczorem a mimo to i tak byly zawsze tłuste, a teraz juz jest lepiej. to samo z cera mialam bardzo tlusta i zawsze taka przepocona a teraz to juz sie normuje-) ogolnie pod kazdym wzgledem mercilon mi pomaga jak na razie a to dopiero rok , ale mimo tego mam wyrzuty sumienia z ego biore, ze sie obezpladniam:-( no i oczywiscie te humorki moje3 czasem, placz itp tez sa juz coraz czesciej nie do wytrzymania. to takie moje przemyslenie....
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Oj Matur, te Twoje humorki, to my doskonale znamy
![]() Ja Yasminelle nie brałam.... dostałam natomiast REGULON - i po 3 miesiącach jego zażywania wyniki hormonów mi sie znacznie poprawiły... a co do przetłuszczających się włosów, trądziku,nadmiernego owłosienia itp itd to sie nie wypowiadam - bo mnie to nie dotyczy ![]() MATUR... jak to sie ,,obezpładniasz" ? Własnie, że dzięki temu, iż zażywaz teraz antyki to gwarantujesz sobie łatwiejsze zajście w ciążę w przyszłości ! Przecież tłumaczone to było tu tysiące razy... teraz masz "uśpione" jajniki, dzięki czemu nie powstają nowe pęcherzyki... a jak bedziesz starac sie o dzidzię to przerwiesz kuracje anty i daję sobie łeb ściąć , że będzie Ci łatwiej zajść w ciążę niż np. mnie.... bo tobie wykryto PCO nie wtedy, gdy starałaś się o dziecko... i do tego jestes mloda, wczesnie wykryto Ci PCO... więc nie masz co panikować... po prostu sie ,,kuruj" a bedzie dobrze... a że tak zapytam to z czego sie biora Twoje wyrzuty sumienia ? Że bierzesz Anty ? To akurat wychodzi Ci na dobre ... ![]() ![]()
#115 |
Raczkowanie
|
Ermirka jak to Kosciol na to zezwala????ami sie wydawalo zawsze ze jest przeciwny w kazdym wypadku, zreszta wiem bo bylam u spowiedzi ostatni raz
![]() ![]() ![]() ![]() nie jest mi dobrze z PCOS. JA PRZEZ TO STRACILAM POCZYCIE WLASNEJ WARTOSCI!!! nie potrafie nawet znalezc sobie chłopaka, bo moim zdaniem to i tak zaden mnie nie zechce:-( i ot cały moj swiat:-( znowu pomarudzialm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówi o tym Humanae vitae Moralna dopuszczalność stosowania środków leczniczych 15. Kościół natomiast uważa za moralnie dopuszczalne stosowanie środków leczniczych, niezbędnych do leczenia chorób, choćby wynikać stąd miała przeszkoda, nawet przewidywana, dla prokreacji, byleby ta przeszkoda nie była z jakichś motywów bezpośrednio zamierzona.
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
po braniu przez 3 miechy Diany 35 wkońcu zrobiłam badania o któe prosiła mnie moja gin i jutro z wynikami cisne na wizytę, a mojego wyniki są następujące:
AST - 25 przy normie 14-36 ALT - 36 przy normie 9-52 Bilirubina całkowita - 0.2 przy normie 0.2 - 1,3 więc moje próby wątrobowe są bardzo dobre można rzec ![]() ![]() i teraz wyniki z obciążenia glukozą 50 g glukoza na czczo przed obciążeniem - 93 mg/dl przy normie 65-100 glukoza po 1 godzinie - 123 mg/dl i tu normy nie mam podanej ![]() glukoza po 2 godzinach - 77 mg/dl przy normie 65 - 100 co dziewczyny o tym obciążeniu glukozą myślicie? a wy jakie wyniki miałyście? ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- małą pomyłkę wpisałam norma w glukozie jest od 65 do 105
#118 |
Raczkowanie
|
MEZAGA fajne to
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
około pol roku temu mialam okres przez miesiąc i poszłam z tym z lekarza i stwierdził że nie mam tego zespołu bo nie mam zadnych innych objawów, ale zauwazyl u mnie cysty na jajnikach. Po paru miesiacach brania tabsów było ich trochę mniej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.