![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Gdzie rodzić w Krakowie????
Ojoj, to faktycznie masz mało czasu. Prędko więc do niej dzwoń, chociaż nie chce Ci krakać, ale może być problem, bo wiem, że chętnych ma dużo. W razie czego poproś żeby Ci kogoś poleciła. Ja mogę Ci polecić p. Magdę Wyżykowską też jest super babka. Ale tak czy inaczej spiesz się jeśli chcesz mieć swoją położną!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
A ja się zastanawiam nad Siemiradzkim. Nie wiem czemu ale jakoś tak pozytywnie jestem do niego nastawiona
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Ja mam zamiar tam rodzić niedługo, mój lekarz nie jest z tamtąd ale nie przejmuję się tym, w końcu lekarz przy porodzie to tylko formalnośc, całą "robotę" robi połozna!! Dziewczynę z którą byłam na szkole rodzenia prowadzi lekarka Izabela Danielak , i ona jest bardzo z niej zadowolona, były z nią wykłady na SR, sympatyczna. Super wrażenie zrobuiłam na mnie Pani dr Paulina Marcinek, jest położnikiem ale nie wiem czy przyjmuje, na pewno odbiera tam porody.
Jest lekarka Wierzbińska-Spaczyńska i one nie jest za fajna, nastraszyła nas strasznie na tych wykładach, więc jej bym nie polecała, chociaż jest dośc znana, nie wiem jak prowadzi ciąze ale wrażenia nie robi zbyt dobrego, uważam że lekarz podczas ciąązy powiniein uspokajać a nie straszyć, bo dość strachu sama cięzarna sobie generuje. Sympatyczna babka jest też Sabina Załuska -Basa,ale jak mówię, to są moje subiektywne opinie po poznaniu tych lekarek na szkole rodzenia, jak ze strony medycznej to Ci nie powiem. W którym jesteś tygodniu ciąży?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
Dzięki wielkie za odpowiedź
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
Ja rodziłam w siemiradzkim, co prawda to było cc, ale mimo wszystko mialam stycznosc z położnymi i ich podejsciem. A tego niestety nie wspominam miło. Szczególnie tej całej pani Danusi, przepraszam że to napiszę ale uważam że jest okropna i ma się niewiadomo za co.
Lekarz mój byl stamtąd. Stanął na wysokosci zadania, naprawdę, wspaniały człowiek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Rodziałm w siemieradzkim 11 dnie temu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny,zastanawiam się nad szpitalem im. Narutowicza, jeśli macie jakieś opinie i uwagi na temat warunków i położnych z tego szpitala to bardzo proszę o odp.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
dziewczyny jest któraś na bieżąco ze szpitalem Rydygiera?
![]()
Edytowane przez groochola Czas edycji: 2010-10-25 o 13:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
dołączam się do pytania
![]()
Miłość tylko wtedy nie żąda niczego, kiedy wierzy że posiada wszystko Oczy...widzą, uszy...słyszą, a serce...i tak wie swoje ![]() Zaręczynki ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200710060926.png Nasze weselicho ![]() http://www.wyjdzzamnie.pl/suwaczki/suwaczek-39055.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
A możecie coś powiedzieć o lekarkach z Siemieradzkiego?
Agnieszka Zgoda – Dyka Inga Jaworska Sabina Załuska – Basa Anna Wierzbińska - Spaczyńska Maria Dłużniewska ???? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Przyczajenie
|
Witam,
moją ciąże od samego początku prowadzi dr Inga Jaworska. Mogę powiedzieć że bardzo skrupulatnie prowadzi ciążę. Odpowiada wyczerpująco na wszystkie pytania (moja pierwsza ciąża). I do tego jest bardzo miła. Z czystym sercem mogę ją polecić. Mam termin na 11.05.2011 i jak chciałabym rodzić na Siemiradzkiego w Krakowie. Wszystkie porady mile widziane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
ja miałam w siemiradzkim rodzic, ale gdy na dniach otwartych zobaczylam co oferuje wersja bezpłatna (w sensie sala porodowa) a co moge miec w pakiecie lux lub super lux (za 2,5 lub 3,2) to postanowiłam poszukac czegoś innego
Mój wybór padł na Narutowicza - wszystko totalnie odnowione w grudniu 2010 no i za darmo... Ma ktoś jakieś wrazenia o ww szpitalu ?
![]() |
#104 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Polecam ten szpital zdecydowanie! ![]() Rodziłam w Narutowiczu 5 lat temu i też prowadziłam tam ciążę u dr Mirockiego. Wybrałam tak, ponieważ mieszkałam blisko tego szpitala, a poza tym był tam jeden z najnowocześniejszych wtedy aparatów usg. Co prawda wiązało się to nieraz z dłuższym czekaniem na lekarza, który był na oddziale, ale nie pracowałam wtedy, więc mogłam poświęcić na to czas. I najważniejszy powód co do porodu - jest tam specjalistyczny oddział neonatologiczny, więc miałam świadomość, że gdyby cokolwiek działo się z dzieckiem, to od razu na miejscu otrzyma pełną pomoc bez potrzeby przewożenia do innego szpitala. Nie płaciłam za poród ani lekarzowi, ani położnej. Rodziłam z mężem na sali do porodów rodzinnych za darmo. W początkowej fazie porodu siedziałam sobie w wannie z hydromasażem, położna zaglądała co jakiś czas, było miło i intymnie. Potem przychodziła częściej, cierpliwie wyjaśniała i odpowiadała na wszyskie nasze pytania. Przy II fazie wypadło tak, że był pan dr Kuś i pani dr Koryga-Wszołek. Nikomu nie mam nic do zarzucenia. Syn był duży, ważył 4040g i niestety bardzo popękałam, szycie trwało ok. godziny, ale jak na tak dużą raną pozrastało się fantastycznie, więc co do tego mogę panią dr z czystym sumieniem polecić ![]() ![]() Kiedy ja rodziłam, szpital starał się o status "przyjazny dziecku", nawet nie wiem, czy go uzyskał, ale mam nadzieję, że poziom się tam nie zmienił. Pozdrawiam i życzę udanego porodu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
kism; o jak mi miło, ze odpowiedziałaś na moj post !
Bardzo optymistyczna Twoja opinia! Ja od roku dopiero mieszkam w Krk, nie pochodzę stamtąd, nie mam zbyt wielu bliskich przyjaciól, znajomych nie wspominając o rodzinie z mojej strony... Byłam niedawno obejrzeć porodówke i naprawde jestem pod wielkim wrazeniem, wszystko wyremontowane i sprawiało b. sympatyczne wrażenie wizualne, nie wiedziałam tylko jak to działa w praktyce. A proszę powiedz mi, czy np ZZO jest możliwe ? Nie ukrywam, że boję sie porodu ![]() ![]()
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Ja rodziłam w siemiradzkim z którego zrezygnowałaś, nie płaciłam za nic prócz porodu rodzinnego i dobrze że to zrobiłam bo bez męża bym chyba nie urodziła.
Salę miałam 4 osobową-przynajmniej było wesoło ![]() powodzenia, szybkiego i lekkiego porodu życzę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tego co kojarzę, to w ogóle zzo jest możliwe, ale idąc do porodu nigdy nie możesz być pewna, że je dostaniesz, bo zależy to od tego, czy akurat będzie wolny anestezjolog ![]() ![]() ![]() ![]() Nawiasem mówiąc zaczynamy właśnie z tż starania o drugie dziecko, a mieszkamy teraz w Tarnowie i ja już drżę na myśl o rodzeniu tutaj, a tż twierdzi pół żartem, pół serio, że pojedziemy do Krakowa, że na pewno zdążymy dojechać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
no własnie w Narutowiczu powiedzieli mi, ze ZZO jest mozliwe i bezpłatnie, jednak mogą tak mówic a np. w praktyce wyglada inaczej.
Teraz jeszcze zastanawiam się nad porodem w wodzie. Własnie wiele się o tym naczytałam i już sama nie wiem co myslec ![]() kism, czyli na poród gnasz z Tarnowa do Krk ? ![]() ![]()
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
podbijam temat
dużo widzę pozytywnych opinii ma szpital na siemiradzkiego. moje dwie kolezanki tam rodzily (jedna z nich dwukrotnie) i tez maja dobrą opinie o tym szpitalu. ja co prawda jeszcze nie mam fasolki w brzuchu, ale zastanawiam sie nad jedna rzecza, czy np nie wybrać już teraz szpitala , a co za tym idzie lekarza, ktory pracuje w danym szpitalu , żeby tenże lekarz poprowadził moją ciążę. Grubo się nad tym zastanawiam, ponieważ moja obecna pani dr nie pracuje w zadnym szpitalu , ale jestem z niej zadowolona. Wiem, że to nie ma w sumie dużego znaczenia czy lekarz pracuje w szpitalu w ktorym rodzisz czy nie, ale... wiadomo jak jest w Polsce, zastanawiam się wiec, czy nie będe wtedy lepiej traktowana, jesli moim lekarzem bedzie pracownik szpitala. Poród to coś czego sie chyba najbardziej boje w całej zabawie zwanej ciążą , ale z kolei moja pani dr jest sprawdzona, i wiem że mogę na niej polegać,tak sobie mysle ze poród to tylko kilka godzin (albo kilkadziesiat ![]() A co myślicie o Ujastku, Żermoskim MSWiA... macie jakieś doświadczenia lub zasłyszane opinie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wybierając szpital, przede wszystkim kierujcie się tym, co się dzieje w razie komplikacji i czy jak życie dziecka jest zagrożone mają w szpitalu oddział noenatologiczny czy nie. W Siemiradzkim z tego co wiem w razie problemów wiozą dziecko bodajże na Prokocim, przez całe miasto. A jak dojdzie u dziecka do niedotlenienia mózgu jeśli lekarz spóźni się z decyzją o cesarce w razie komplikacji, to nie ma czasu na takie wożenie, działać trzeba od razu, żeby nie doszło do porażenia mózgowego.
Bardzo dobry personel, posiadający odpowiednią wiedzę w razie komplikacji mają w Ujastku i w Koperniku. Generalnie polecany jest Ujastek. Poród rodzinny jest bezpłatny, na wyposażeniu mają piłki, drabinki, wanny, jak mąż chce przenocować nie biorą za to dodatkowych pieniędzy. Położne są w porządku, troszczą się, zaglądają. Mam to info od dziewczyny, która tam rodziła, z lekarzem żadnym z tego szpitala przed porodem nie miała kontaktu, położnej nie opłacała, a jest bardzo zadowolona z opieki. Spotkałam się też z opiniami innych osób polecających ten szpital. Siemiradzki też ma dobre opinie, ale ten jeden ból jest, że jak coś się dzieje z dzieckiem, to go wiozą gdzie indziej
![]() |
#111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoją drogą Siemiradzkiego polecam w całej rozciągłości. A czy ktoś ma jakieś doświadczenie lub słyszał coś (tylko nie sprzed 10 lat) na temat Rydygiera? Niestety jestem "zmuszona" z różnych względów drugie dziecko rodzić właśnie tam i to już za miesiąc... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
O widzisz, to chyba mnie ktoś w błąd wprowadził, muszę to jeszcze sprawdzić. Ale z różnych źródeł dostaję informacje, że jednak Ujastek najlepszy (chociaż jak mówiłam, Siemiradzkiego też polecają)
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- A masz informacje czy w Siemiradzkim posiadają specjalistyczny sprzęt do ratowania noworodków w przypadku niedotlenienia? Chodzi o takie specjalistyczne czepki chłodzące. O Rydygierze nie mam żadnych informacji, niestety
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2011-07-06 o 09:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak sobie właśnie myślę, że każdy jak mu się "dobrze" rodziło i bez komplikacji to poleci szpital w którym rodził. Ujastek ma ponoć dobre opinie bo jest czysty, zadbany, są ładne sale itp. ale koleżanka która rodziła tam jakieś 2 mies. temu, powiedziała, że więcej jej noga tam nie stanie...i to właśnie ze względu na opiekę, a nie sam poród. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Ja też w fazie planowania
![]() Cytat:
![]() Ujastek zaś to szpital, w którym byłam u przyjaciółki (sierpień 2010) na patologii ciąży - dla mnie bomba. Warunki sanatoryjne - za oknem modrzewie, krzesełka z parasolkami, wysoki standard pokojów (TV, ekstra łazienka), czyściutko i miło. Sam poród przebiegł bez najmniejszych komplikacji. Chyba ze względu na porównanie z Ujastkiem, tak nisko oceniam Narutowicza w którym leżałam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może ma ktoś jakieś informacje jak w Koperniku sprawa wygląda z podejściem do rodzącej?
![]() |
![]() |
#116 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno porodówka jest wyremontowana, ale ja jej nie widziałam. Dla mnie najbardziej hardcorowe było miejsce, w którym robią USG (i z SORu byłam tam skierowana, potem przed zabiegiem tez tam byłam). Stos zużytych wzierników, gumki z USG obok kosza, podkładka na leżance nie zmieniona przy mnie... To robi kiepskie wrażenie. Jak długo po # staraliście się o dziecko? Wszystko OK było??? Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2011-07-06 o 12:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
czytam i czytam i mimo natłoku informacji wybór wcale nie staje się prostszy
![]() Mam zadowolone koleżanki zarówno po Siemiradzkim jak i po Ujastku. Na pewno będę wybierać szpital nie po kolorach ścian, ale po fachowcach ktorzy tam pracują i zwróce uwage na oddziały dla noworodków i sposób działania w przypadku ewentualnych komplikacji. Nie ukrywam, że ważne dla mnie będzie (tak sądze) poczucie komfortu.. no taka już jestem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() _millena jasne że najważniejsze będzie jaka jest opieka w szpitalu zarówno dla Ciebie jak i dla dziecka, ale tak jak piszesz komfort jest ważny, może nie dla każdego w równym stopniu, ale jest. Ja miałam to szczęście że udało mi się dostać do pojedynczej sali na Siemiradzkiego i miałam pełną swobodę. Bardzo to sobie chwalę, zwłaszcza że moja córka ciągle płakała w nocy, nie musiałam się denerwować, że pobudzą się inne dzieci. Owszem wydałam za ten komfort kupę kasy, ale nie żałuję ani jednej złotówki i drugi raz starała bym się o to samo. Wychodzę z założenia, że nie rodzę w końcu co tydzień, tylko co najwyżej kilka razy w życiu. Życzę trafnego wyboru, żebyś była zadowolona i nie wspominała źle pobytu w szpitalu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
Dzieki. A uważacie wogole, że ważne jest żeby rodzić w szpitalu w którym pracuje lekarz prowadzący ciąże? Narazie chodzę do pani dr która nie pracuje w żadnym szpitalu, ale czytałam dobre opinie o niej jako o prowadzącej ciążę. Pani dr Kisielewska - nie wiem czy miałyście styczność. Do tej pory jestem z niej zadowolona - chodze już jakieś 4 lata. I zastanawiam się nad tym, czy warto będzie ją zmienić kiedy już zajdę w ciążę na kogos ze szpitala który wybiorę, czy pozostać przy sprawdzonym lekarzu - dlatego własnie pytam o opinie o szpitalach już teraz mimo iż nie jestem w ciąży. W razie co będę mogła szybko podjąć decyzję jeśli będzie taka potrzeba bo będę już miała obraz tego jak wszystko wygląda i jakieś tam wysnute wnioski.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:51.