Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-05, 16:58   #91
kotek81
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Donosze, ze w BIEDRONCE (sorki kotek :P ) :
Akurat tym razem nic mi nie pasuje o takich promocjach mozesz pisać bez wyrzutów sumienia
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 16:59   #92
kootekk
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

fajnie ze wam sie michałek podoba dziekuje

weronisia on pije od 40 - 60 ml i je co 2- 2,5 godziny, sam kwiczy jak jest głodny, jak nie sygnaliowal togo karmiłam co 2,5godz, ogolnie to w nocy bardziej glodny jest

de moze masz szanse na tak spokojne dziecko, michałek bardzo sie w brzuchu wiercił a teraz taki grzeczniutki

zapomnialam wam napisac ze mialam straszne przeboje z butelkami, michałek nie chciał ssac ani aventu, ani TT, ani lovi anie dr browns
wyobrazcie sobie jak ja płakałam, dziecko głodne a nie mogl sobie z nowymi butelkami poradzic, na szczescie tz leciał szybko do apteki i znalazl butelke NUK i to jest nasze zbawienie, fajnie leci i maly sobie ładnie pije

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 16:59   #93
mallinka
Zadomowienie

Artystka to przeszłaś sporo-ale dobrze że już jest rozpoznanie i coś z tym zrobią trzymaj się dzielnie

Kootek zapomniałam napisać że Michałek jest uroczy

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 17:02   #94
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Teraz możemy zacząć obstawiać
Już nie mogę się doczekać
A można głosować na samego siebie? Choć ja tam Ishkę obstawiam Potem mogę rodzić

Cytat:
Napisane przez rypka85 Pokaż wiadomość
Kochane dziewuszki a powiedzcie mi znieczulenie przy SN jest w 100 % płatne???Wszędzie???
Nie wiem, czy 100%, ale jeśli nie ma wskazań do podania zzo, to jest płatne (o ile w ogóle jest taka możliwość).

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
witam dziewczynkiostatnie kilka dni przelezalam na patologii ciazy z wodonerczem i niezbyt chcieli mnie wypuscic..Jestem troche niewyspana,bo czasem po nocy krzyki dobiegajace z porodowki nie dawaly mi spac no i wczoraj dlugo tez towarzyszylam rodzacej kolezance pod prysznicem,strasznie sie meczyla brrrr ponadto wciaz budzili mnie na KTGzebym nie miala za dobrze to biegali za mna i dawali mi zastrzyki z zelaza bo mam mocna anemie no i za jakies kilka dni znowu mnie wysla tym razem na zabieg bo grozi mi uszkodzenie prawej nerki,wiec chca zalozyc mi specjalny dren jak nie urok to...dobrze ze chociaz wrocilam do domku i jest tu tak czystomeble zamowione i pewnie beda jakos w tym tyg lub nastepnym...no i torba do szpitala sama sie zrobila praktycznie przez ta akcje oraz zwiedzilam porodowke i wymaglowalam pytaniami polozne (gadalam dzis z kolezankami ktore wczoraj urodzily)

Weronisia gratulacje i szybkiego powrotu do formy zycze

jeszcze was nadrabiam,ale zescie naskrobaly jak mnie nie bylo ho ho
żebyś szybko wyzdrowiała.

Ja zjadłam pyzy i wzięło mnie na słodkie. Dobrze, że TŻ wraca właśnie z pracy, to mi coś kupi
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 17:06   #95
rptrbj1978
Rozeznanie

mnie Lenka bardzo kopie duzo leze wiec praktycznie cały czas...
ciekawe jak bedzie jak si urodzi???

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 17:09   #96
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
No, mamy kilka kandydatek na najbliższe dni
Ishka, Lutien, Irisn, Ona, Gustawek, KarolinaB, Beata_Batumi
stawiam na Ishkę u mnie to pewnie jeszcze trochę potrwa, mialam wczoraj badanie na samolocie i ponoć jeszcze nie rodzę mam sobie dużo spacerować... hmm pewnie się przeterminuję, odpukać w niemalowane A jeszcze niedawno mnie straszyła moja gin. przedwczesnym porodem.
Kootekk , Michałek słodki
Rypka, są szpitale gdzie zzo jest bezpłatne ale to rzadkie wyjątki, np. w wwie jest jeden taki szpital. Chyba że masz wskazania to jasne że wtedy jest bezpłatne.
Artystka, co to jest to wodonercze, jak się czujesz i jak dzidziuś?
Zastanawiam sie jak to jest z urlopem macierzyńskim składa się jakiś wniosek czy to jest automatycznie skoro ten urlop jest obowiązkowy ? Może któraś się orientowała już w swoich kadrach?
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 17:16   #97
Artystka23
Dragonfly

a ja myslalam ze Ishka juz na pewno rozpakowana
Boje sie zabiegu,ale wole by raz a porzadnie cos zrobili a nie ze ciagle z kolka nerkowa bede lezec na patologii.Pobyt tam byl bardzo przygnebiajacy i obnizajacy moje pozytywne nastawienie...te male dzidziusie,ktore tam oglagalam byly takie slodkie my mamy taaakie wielkie brzuchy a takie robaczki z nich wychodza,no szok

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
stawiam na Ishkę u mnie to pewnie jeszcze trochę potrwa, mialam wczoraj badanie na samolocie i ponoć jeszcze nie rodzę mam sobie dużo spacerować... hmm pewnie się przeterminuję, odpukać w niemalowane A jeszcze niedawno mnie straszyła moja gin. przedwczesnym porodem.
Kootekk , Michałek słodki
Rypka, są szpitale gdzie zzo jest bezpłatne ale to rzadkie wyjątki, np. w wwie jest jeden taki szpital. Chyba że masz wskazania to jasne że wtedy jest bezpłatne.
Artystka, co to jest to wodonercze, jak się czujesz i jak dzidziuś?
Zastanawiam sie jak to jest z urlopem macierzyńskim składa się jakiś wniosek czy to jest automatycznie skoro ten urlop jest obowiązkowy ? Może któraś się orientowała już w swoich kadrach?
wodonercze,to zablokowany odplyw moczu i zbiera on mi sie w nerce,zaburza jej prace i moze ja uszkodzic.Dzidek nabral sil i strasznie sie wierci,wypycha no a mnie nadal troche boli krzyz,ale da sie wytrzymac.Podejrzewam ze jak mi dren zaloza to z kibla nie wyjde,bo mi sie woda w organizmie mocno zbiera

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-05, 17:20   #98
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Akurat tym razem nic mi nie pasuje o takich promocjach mozesz pisać bez wyrzutów sumienia

Jem kabanosy Ale robie sobie dzis masakre w zoladku

Lutien, ale jak wskazan do podania zzo.. moim zdaniem zamiast isc do przodu to sie cofamy. W wiekszosci krajow znieczulenie jest bezplatne, zeby ulzyc kobiecie, w koncu mamy 21 wiek ale nie w Polsce

Dziewczyny jestem wsciekla na FARMERAME! Bralam udzial w konkursie Oktoberfest i dostarczylam pszenice cala i chmielu ponad polowe a dzis patrze a juz konkursu nie ma a ja oddalam to za free!!!

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 17:28   #99
kretencja
Zakorzenienie

Gustawek, niestety nie wiem, jak to jest z macierzyńskim, gdy się jest zatrudnioną. Mnie się umowa kończy w dniu porodu i wiem, że muszę złożyć wniosek o zasiłek macierzyński do ZUSu.

Mallinka, używałam kiedyś ten Macmiror, potem takie żółte wypłynie z Ciebie

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 17:36   #100
kliwia
Zakorzenienie

o ja mam taka jedna pidzmae z biedornki ze spodniami i jest super. Jak nie zapomne to na pewno skocze.
A od dzies w biedrze fajne pojemniki do przechowywania zywnosci 3 sztuki po 4,50
jutro skocze sobie kupic te kwadratowe, idealnie mi sie zmieszcza do szuflady z sypkimi rzeczami.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 17:40   #101
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Mallinka, używałam kiedyś ten Macmiror, potem takie żółte wypłynie z Ciebie
oo, to pewnie to rozpuszczone, a te globulki to wyglądaja jak cukierki toffi-tak błyszczały

za 30 min będę miała szarlotkę z zimnym mlekiem to mój dzisiejszy obiad

Stary 2010-10-05, 17:45   #102
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Witam was laseczki

Ja rowniez obstawiam ishke

Bylam dzis u lekarza i duuzo sie dzieje ....ale to opisze pozniej bo teraz jade do rodzicow

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 17:45   #103
Ishka
Zadomowienie

Witam kobietki

Weronisia ciesze sie że jesteście z Pascalkiem juz razem i oby Twoja rana szybciutko sie zagoiła i żebyscie jak najszybciej wrócili do domku

Kootek nie no zdjątko zaczepiste a Michałek przecudny i już kawał chłopa z niego nie ma porównania z pierwszym zdjątkiem każde 100g robi dużo różnicy ale i ile wypija mleczka no no super postępy w takim tempie to urośnie w mgnieniu oka

A ja patrze nowa część fajnie I teraz obstawianie kto pierwszy sie w niej rozpakuje heh ja cos czuje że jednak ktoś mnie wyprzedzi :P

Mi to chyba dane czekać i sie tak męczyć...
Niestety przyplątała mi sie jakaś infekcja bleee przez te antybiotyki co w szpitalu mi podawali wiedziałam ze tak bedzie...dodatkowo dzisiaj coś mnie ból gardła zmógł tak że śliny przełknąć nie umiem ;/
To już chyba za duzo dla mojego organizmu i juz nie ma jak sie bronić...

Eh kobietki głupie uczucie tak nic nie wiedzieć...ja musze czekać do piątkowej wizyty u lekarza ale z tymi lekarzami tak jest że zwlekają do końca...i pewnie jeszcze dlugo sie pomęcze ale mój organizm juz sobie nie radzi z tym bólem...no okropność mam nadzieje że Junior mi to wynagrodzi
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 17:46   #104
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
szkoda że na jeden dizeń brzucha nie można zostawić w domu i wyskoczyć gdzieś haha
ciekawe co będę robić w sylwestra haah
już dawno nie siedziałam w domu

ja osobiście lubię słuchać opinii specjalistów ale wiem że raz lekarz wypowiadał się- lampka czerwonego wina nie zaszkodzi
kiedyś miałam szkolenie ze światowej sławy profesorem zajmującym się właśnie tym tematem
(sam adoptował dwójkę dzieci matek alkoholiczek)
i powiedział że wstydzi się za innych lekarzy którzy mówią lampka nie zaszkodzi
bo tak naprawdę są takie dni w ciąży że łyk może wyrządzić szkody
i nie wszystkie są od raz zauważalne niektóre wychodzą w dorosłym życiu
temat jest do tej pory bardzo słabo przebadany
więc dziwi się niektórym lekarzom
a tu w tv pan doktor mówi takie rzeczy

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

zapomniałam dodać

że na karuzelę napaliłam się jak widziałam mojego chrześniaka który się tą zabawką fascynował a w szczególności czerwoną biedronką która jak nadlatywała wywoływała ogromny uśmiech

a ogólnie nie był spokojnym dzieckiem

kootek
Michaś wygląda tak zabawnie poważnie
ładne ciuszki
Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
a z doświadczenia wiem że są głównie dwie grupy
kobiet nie tykających nawet pół lampki

i takie które tą lampką się tłumaczą i pozwalają sobie na więcej
siostra TŻ-a to normalnie drinki waliła

a na moim weselu (dowiedziałam się od gości po czasie) że przechyliła sama butelkę wina.....

i jak ja odmawiam to zawsze mówi że lekarze zalecają lampkę

to jej odpowiadam lampkę może tak ale butelki albo drinka z wódką już nie...
taka stara a taka głupia!

zresztą efekty już widać
normalnie bez wyobraźni ta siostra tż no, ale ja też znam taką jedną co dawała sobie w palnik w ciąży i niestety ale urodziła chore dziecko.... :/
co do tego brzusia, to też się ostatnio śmiałam do tż żeby może wziął brzusio na troche a ja sobie pochodzę bez
co do karuzali ... zapytajmy kotka !
kotekk jak się u Michałka sprawdza karuzela rainforest ? zainteresowany jest nią czy jeszcze nie bardzo nie bardzo ?

Cytat:
Ja kiedys na studiach mialam takiego goscia z makroekonomii, który przepuszczal po 30 osob.. pamietam jak sie niezle wkurzylam bo akurat makroekonomie mialam w malym palcu i NIE ZDALAM! Poszlam do niego, choc kazdy mowil zeby nie isc no bo jak tak.. no i sie zapytalam czemu nie zdalam? a on do mnie czy ja podwarzam jego sprawdzanie egzaminow czy cos.. a ja mowie, ze WIEM ze dobrze napisalam i jak chce moze mnie teraz przepytac, to mnie wyrzucil z sali Pamietam ze poszlam pozniej do dziekana ale to nic nie dalo, no masakra.
Pisalam jeszcze raz poprawke i "dzieki niej" nie dostalam stypendium!

Hehe ja w ogole libido od poczatku ciazy mam zerowe a nawet ponizej No a teraz TZ chce ale sam mowi ze nie bo nie bedzie pukal malej w glowke
no ale są tacy co nie przepuszczają bo NIE :/ beznadzieja... eh. ja to się boję tego roku na studiach .... boję się że sobie nie poradze

co do libido to tak samo jak Anecka... dla mnie seks mógłby nie istnieć... :niewiem:

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
witam dziewczynkiostatnie kilka dni przelezalam na patologii ciazy z wodonerczem i niezbyt chcieli mnie wypuscic..Jestem troche niewyspana,bo czasem po nocy krzyki dobiegajace z porodowki nie dawaly mi spac no i wczoraj dlugo tez towarzyszylam rodzacej kolezance pod prysznicem,strasznie sie meczyla brrrr ponadto wciaz budzili mnie na KTGzebym nie miala za dobrze to biegali za mna i dawali mi zastrzyki z zelaza bo mam mocna anemie no i za jakies kilka dni znowu mnie wysla tym razem na zabieg bo grozi mi uszkodzenie prawej nerki,wiec chca zalozyc mi specjalny dren jak nie urok to...dobrze ze chociaz wrocilam do domku i jest tu tak czystomeble zamowione i pewnie beda jakos w tym tyg lub nastepnym...no i torba do szpitala sama sie zrobila praktycznie przez ta akcje oraz zwiedzilam porodowke i wymaglowalam pytaniami polozne (gadalam dzis z kolezankami ktore wczoraj urodzily)

Weronisia gratulacje i szybkiego powrotu do formy zycze

jeszcze was nadrabiam,ale zescie naskrobaly jak mnie nie bylo ho ho
ojej biednaś no ale najważniejszee Twoje zdrowie i dzidzi !

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
fajnie ze wam sie michałek podoba dziekuje

weronisia on pije od 40 - 60 ml i je co 2- 2,5 godziny, sam kwiczy jak jest głodny, jak nie sygnaliowal togo karmiłam co 2,5godz, ogolnie to w nocy bardziej glodny jest

de moze masz szanse na tak spokojne dziecko, michałek bardzo sie w brzuchu wiercił a teraz taki grzeczniutki

zapomnialam wam napisac ze mialam straszne przeboje z butelkami, michałek nie chciał ssac ani aventu, ani TT, ani lovi anie dr browns
wyobrazcie sobie jak ja płakałam, dziecko głodne a nie mogl sobie z nowymi butelkami poradzic, na szczescie tz leciał szybko do apteki i znalazl butelke NUK i to jest nasze zbawienie, fajnie leci i maly sobie ładnie pije
a to wybredzioch jaki

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 17:49   #105
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:

Jem kabanosy Ale robie sobie dzis masakre w zoladku

Lutien, ale jak wskazan do podania zzo.. moim zdaniem zamiast isc do przodu to sie cofamy. W wiekszosci krajow znieczulenie jest bezplatne, zeby ulzyc kobiecie, w koncu mamy 21 wiek ale nie w Polsce

Dziewczyny jestem wsciekla na FARMERAME! Bralam udzial w konkursie Oktoberfest i dostarczylam pszenice cala i chmielu ponad polowe a dzis patrze a juz konkursu nie ma a ja oddalam to za free!!!
o jaaaaaa współczuję.... a dużo tego było ? dzięki za info odnośnie tych promocji nie mam netto w mieście, ale biedronka jest

blok wyszedł idealny - polecam przepis ale pyszota ! siedzę i wcinam ja dzisiaj pojechałam z moją babcią wybierać jej płytki do łazienki i do kuchni... ale są śliczne kombinację po drodze wzięłam sobie i tżtowi chińszczyznę i tak się niesamowicie objadłam, a zjadłam tylko połowę że teraz siedzę i nie mam sił się ruszyć <GRUBAS>

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
oo, to pewnie to rozpuszczone, a te globulki to wyglądaja jak cukierki toffi-tak błyszczały

za 30 min będę miała szarlotkę z zimnym mlekiem to mój dzisiejszy obiad

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Witam kobietki

Weronisia ciesze sie że jesteście z Pascalkiem juz razem i oby Twoja rana szybciutko sie zagoiła i żebyscie jak najszybciej wrócili do domku

Kootek nie no zdjątko zaczepiste a Michałek przecudny i już kawał chłopa z niego nie ma porównania z pierwszym zdjątkiem każde 100g robi dużo różnicy ale i ile wypija mleczka no no super postępy w takim tempie to urośnie w mgnieniu oka

A ja patrze nowa część fajnie I teraz obstawianie kto pierwszy sie w niej rozpakuje heh ja cos czuje że jednak ktoś mnie wyprzedzi :P

Mi to chyba dane czekać i sie tak męczyć...
Niestety przyplątała mi sie jakaś infekcja bleee przez te antybiotyki co w szpitalu mi podawali wiedziałam ze tak bedzie...dodatkowo dzisiaj coś mnie ból gardła zmógł tak że śliny przełknąć nie umiem ;/
To już chyba za duzo dla mojego organizmu i juz nie ma jak sie bronić...

Eh kobietki głupie uczucie tak nic nie wiedzieć...ja musze czekać do piątkowej wizyty u lekarza ale z tymi lekarzami tak jest że zwlekają do końca...i pewnie jeszcze dlugo sie pomęcze ale mój organizm juz sobie nie radzi z tym bólem...no okropność mam nadzieje że Junior mi to wynagrodzi
napewno Ci wynagrodzi od razu jak go tylko przytulisz zapomnisz o tym wszystkim no a do piątku to jeszcze trochę czasu jednak...

dbam o włosy

Stary 2010-10-05, 18:02   #106
Anecka
Zakorzenienie

paulinka, no dla mnie duzo hehe 1200 pszenicy i chyba 1500 chmielu ktory rosnie 3h..

Dobra nie wiem co mam robic poczytalabym ksiazke, ale normalnie mam MEGA lenia.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 18:03   #107
szarlot27
Raczkowanie

melduję się.jutro kończę 32 tydzień i zaczynam 33. zobaczymy ile mały waży-jutro wizyta u gina

68 kg czerwiec 2015 r.
cel:50 kg
szarlot27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 18:08   #108
malgosiak25
Raczkowanie

I ja się melduję w nowym wątku

Przepraszam, ze tak długo nie dawałam o sobie znać, ale nie miałam kiedy. W weekend mieliśmy sesje brzuszkową, niedziela rocznica slubu. Od poniedziałku mam same problemy z pracodawca mimo , ze jestem na L4. Dzis tak mnie wnerwił, ze nawet zaczełam odczuwać lekkie skurcze, ale dzięki bogu przeszły, Duzo pisania , a chce się póki co uspokoić wiem, że po macierzyńskim na pewno tam już nie wrócę , szkoda moich nerwów i takiego traktowania ludzi podkładania kłody pod nogi itd

Dziewczyny nie jestem w sanie odpisać na wasze wszystkie posty bo dobiero musze je nadrobić ale obiło mi się , że Kootek ma już Michacia przy sobie GRATULUJĘ i także Weronisia doczekała się swojego Pascala Cudownie a jak tam kolejna przyszła mamusia Ishka?? ehh muszę was nadrobić

Wózek mamy zamówiony, jak przyjdzie to wkleję fotki
Mężul dostał szła wczoraj i już urządził kącik dla małej tzn. wsadził łóżeczko i wiklinową szafkę do nas do sypialni, jutro pokażę prowizoryczny efekt fotkami

Lece was nadrabiać

P.S. Śliczny temat wątku!!!
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 18:09   #109
mallinka
Zadomowienie

Ishka strasznie długo się musisz męczyć ale ja też czuję że któraś Ciebie ubiegnie

Eliza86 a co się dzieje ?

Stary 2010-10-05, 18:29   #110
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
w maxi cosi cabrio i pebble jest juz wkladka dolaczona

ja kupilam wczoraj i tak mi sprzedawca npisal

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
No, mamy kilka kandydatek na najbliższe dni
Ishka, Lutien, Irisn, Ona, Gustawek, KarolinaB, Beata_Batumi

ja?
a skad tam ja sie wzielam?

ja dzisiaj dopiero drugi raz na SR bylam!

A no i do mojego szpitala dla dziecka sie nie bierze nic oprocz pampresow i chusteczek, a dla siebie tylko pizama, szlafrok, klapki, woda mineralna lub sok, jesli chcę wkladki laktacyjne i w sumie tyle
nawet podkladow/podpasek mam nie brac bo oni maja i daja.

Porod rodzinny 250 zl, porod i mieszkanie TZ w szpitalu razem ze mna w 1 pokoju z wyzywieniem 500 zl przez 2-3 dni

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Haha No, ja obstawiam, że najszybciej się posypie Lutien albo Ishka

uf!

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
Cześć

dziś moje samopoczucie dużo lepsze niż wczoraj zaraz śmigam do siostry na urodzinowe ciasto

Weronisiu - jesteś dzielną mamą, robisz wszystko dla swojego synka

po Twoim opisie Pascalka, aż trudno sobie wyobrazić Michałka

Cześć Angelika16

śliniaki będę napewno posiadać... już mam kilka takich np na ślinotok a do karmienia to raczej takie silikonowe kupię

mallinka - jeśli aż taka nieprzyjemna sprawa to pewnie, że do lekarza

a tytuł to pewnie będzie znów jakaś wypasiona niespodzianka

edit:
ooo!!! i się nie myliłam no nie ma co... postraszyłaś tytułem

rypka uszy do góry... a chamem się nie przejmuj

KarolinaB - przykro mi

karmienie piersią - ja bym chciała, ale jak się nie da z jakiegoś powodu to trudno myślę, że takie karmienie tylko na cycu to tak 5-6 miesięcy, a później to np w nocy ale zobaczymy co czas pokaże

ja ochraniacza prać nie będę... tylko pościel

ona1010 - trzymaj się kobieto no i jakby co to czekamy na wieści

ja nigdy bloku czekoladowego nie jadłam a z chęcią bym spróbowała

Kootekk - ale słodziak z Michałka

alkoholowi w ciąży powiedziałam NIE

widzę, że zakłady obstawiacie a hazard jest legalny??

CHCE BLOKU!!!!!

ale robie szarlotke teraz to pobite gary troche, musze ja szybko zjesc zeby zrobic blok
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 18:30   #111
kretencja
Zakorzenienie

Irsin No, na najbliższe dni jak napisałam, to miałam na myśli 2-3 tygodnie najbliższe To Ty też już możesz się załapać

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 18:30   #112
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez rypka85 Pokaż wiadomość
Kochane dziewuszki a powiedzcie mi znieczulenie przy SN jest w 100 % płatne???Wszędzie???

u mnie niby nie ma w ogole
Stary 2010-10-05, 18:42   #113
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
paulinka, no dla mnie duzo hehe 1200 pszenicy i chyba 1500 chmielu ktory rosnie 3h..

Dobra nie wiem co mam robic poczytalabym ksiazke, ale normalnie mam MEGA lenia.
to ja mam tego po 200 sztuk w stodole

irsin zapraszam do siebie na blok . wyszedł wyśmienity

dbam o włosy

Stary 2010-10-05, 18:45   #114
kootekk
Zakorzenienie

paulinko ja karuzelki jeszcze nawet nie powiesiłam bo za mały jest na to i nie chce go stresowac, mysle ze za miesiac powiesze czyli jak powinien sie urodzic

rptrbj1978 my mamy maci cosi cabrio fix i wkladka dla noworodka była, ale itak to nic nie dało bo michałek za mały i wpada do fotelika ale dla normalnego noworodka wkładka bedzie ok i musi byc napewno

ishka ja myslałam ze ty nam tu napiszesz ze juz rozpakowana nie lekceważ infekcji bo jak tobie czop odpadł to mały jest narazony na wszelkie zakazenia i wtedy to białko crp wzrasta i jest to niebezpieczne wiec uważaj na was

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 18:55   #115
melabn
Wtajemniczenie

mam depresje, cukier po obciazeniu 50 glukozy mam ponad 160
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 18:58   #116
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
to ja mam tego po 200 sztuk w stodole

irsin zapraszam do siebie na blok . wyszedł wyśmienity
z herbatnikami i czym jeszcze?

ja kiedys zrobilam bialy - nie dodalam kakao,ale dodalam zelki harribo, lentilki i inne rzeczy

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość

a moze cos zjadlas wczesniej, wczoraj?
a moze taki Twoj urok?

moj wujek raz ma 40 raz 300 i nawet leki nie pomagaja, ani dieta
Stary 2010-10-05, 19:02   #117
melabn
Wtajemniczenie

zwykle mam normalny cukier ,a nic nie zjadlam bo bylam na diecie cukrzycowej juz przed badaniem
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 19:16   #118
***luna
Zakorzenienie

melabn współczuję.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 19:17   #119
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

melabn to moze jakas pomylka?
w laboratoriach tez sie czasem myla
Stary 2010-10-05, 19:19   #120
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość

tez tak myslalam ze moze jadlaś coś slodkiego codziennie czy przed badaniem ale juz doczytałam

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości