![]() |
#91 |
Przyczajenie
|
Dot.: Triacneal - następca Diacnealu
Mam takie pytanko, mimo młodego wieku mam już widoczne zmarszczki pod oczami, ot taka genetyczna wada
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
Angelusia , spokojnie efekt "staruszki" jest przejściowy. skóra się złuszczy i bedzie ok. żeby było lepiej najpierw musi być gorzej. Jeśli masz duże podrażnienie albo faktycznie czujesz dyskomfort to stosuj co 2-3 dzień, a dni bez triac. stosuj maść z wit. a lub cos nawilżającego (polecam cetaphil md). Ja stosuje triacneal od 1,5 mies. na całą twarz (pod oczy też) i mam troche mniej wrazliwą skóre - brak widocznego wysuszenia,łuszczenia(no mały wysyp ;/ale to inna sprawa) pod oczami tez nic wielkiego sie nie dzieje mimo, ze stosuje kazdego dnia. Przez pierwsze 2-3 tyg. wydawoło mi się, że zmarszczki mimiczne troche się powiekszyły. Dziś czyli w prawie 7 tyg. widzę, że skóra pod oczami zdecydowanie lepiej wygląda, a czoło to bajka - mialam 2 linie, fakt nie byly bardzo glębokie bo tez jestem młoda ale teraz nie ma NIC. super gładkość jak pupa niemowlaka
![]() dodam, ze ostatnio staram się "wzmocnić" działanie triacnealu i smaruję prawie odrazu po umyciu. i nic, zero podraznienia. Moze triacneal jest dla mnie za słaby? czy taka bomba z opoźnionym zapłonem? co sądzicie?
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
ja własnie zastanawiam sie jak zmniejszyc zmarszczki pod oczami a tu widze ze wy triacneal używacie
![]() ![]() triacneal stosuje od tygodnia i nic nie czuje po nakładaniu.tez nakaładam zaraz po oczyszczeniu i co dziwne nie piecze nie łuszczy sie.ale jak naloze krem albo myje płynem miceralnym ziaji to piecze.wczesniej nie piekło.co tooznacza? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wszystkie wymienione są droższe niż triacneal ale delikatniejsze.
![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
dla mnie ten krem jest bomba
![]() ![]() Ale tak się zastanawiam, bo kończy mi sie pierwsze opakowanie, i nie wiem czy mozna go stosować non stop? czy lepiej zrobic sobie przerwę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Przyczajenie
|
Wiesz czytałam dużo, że kwas glikolowy powoduje, że skóra staje się coraz bardziej grubsza i zdrowsza, gdy używasz go przez dłuższy czas.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Tygrysku...! Co Prosiaczku? NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś... ![]() ![]() Ćwiczę od czasu do czasu ![]() Spełniam swoje małe marzenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
używam go krótko ale juz troszke cos widac.nie ma łuszczenia, może szybciej by to poszło ale ja mam mega tłustą cere i trudno ją wysuszyc i złuszczyc.najbardziej mnie wkurzaja te filtry mam na razie avon dla dzieci bo jeszcze mnie tłusci z rana.ale jestem dobrej myśli.
teraz waham sie zeby na zmarszczki pod oczami użyc ale sie boje ![]()
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Dostałam dzisiaj awizo z poczty, mój Triacneal na mnie czeka
![]() Mam już kupiony filtr, od jutra zacznę stosować. Dam znać, jak mi idzie ![]()
![]() |
#100 |
Przyczajenie
|
no to chyba jak mi się skończy to kupię drugie opakowanie bo polubilismy się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
ja wczoraj wtarłam triacneal pod oczy.nic nie szczypało. bede go stosowac tak co 2-3 dni zeby nie przedobrzyc
![]()
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
hmmm czy takie piekące straszne zaczerwienienia są normalne? Zwłaszcza podczas nakładania innych kremów, bo się u mnie pojawiły. A zauważyłam, że po Triacneal wszystkie inne kremy szybciej we mnie wsiąkają, co mnie bardzo cieszy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Organizatorka
|
dziewczyny a jak to jest czy bylo u was z tri/diacnealem? Chodzi mi o to czy jak przestane go stosowac na pore wiosenno-letnia, czy efekt sie utrzyma? Gladka skora, rzadko pojawiajace sie wypryski i zmniejszone pory? Czy automatycznie bedzie wysyp wszystkiego?
Zamowilam z mazidel silikonowe serum z witamina C i kwas migdalowy do peelingu - ciekawa ejstem dzialania. Mam zamiar uzywac peelingu migdalowego raz na 3 tygodnie, mam na dzieje, ze nie stanie sie nic zlego w zwiazku z uzywaniem Tri.
![]() |
#106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#107 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
pogrubia???? ja slyszalam ze retinaldehyd tak jak innne retinoidy powoduje wlasnie pocienianie naskorka. dlatego splycaja sie zmarszczki i zmniejszaja pory .
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
tak, rzeczywiście początkowo prowadzi do pocienienia skóry, ale właśnie długie stosowanie powoduje, że skóra zwiększa grubość o 25%
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Aerith boję się Twojego awatara
![]() ![]() Cytat: "dziewczyny a jak to jest czy bylo u was z tri/diacnealem? Chodzi mi o to czy jak przestane go stosowac na pore wiosenno-letnia, czy efekt sie utrzyma? Gladka skora, rzadko pojawiajace sie wypryski i zmniejszone pory? Czy automatycznie bedzie wysyp wszystkiego?" Większą część Triacnealu już wysmarowałam i podoba mi się fajny efekt na tyle, że będzie szloch jeśli się nie utrzyma po odstawieniu kremu - kiedyś to TRZEBA zrobić - co się wtedy dzieje ze skórą? Chciałabym używać T nawet cały rok, ale nie wiem: 1) czy to nie jest zbytnie 'męczenie' skóry? 2) długie używanie, a potem odstawienie nie 'rozleniwi' skóry, która potem będzie wyglądac dobrze tylko przy zastosowaniu kwasów? 3) jak wytrzymać latem z ohydnym filtrem na twarzy? Może znacie jakieś filtry, które nie dają efektu wysmarowania się olejem kujawskim pomieszanym z mąką (jak LRP)?
![]() |
#111 | ||
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no ja akurat nie mam za bardzo ochoty stosowac Tri cale caly czas, bo w ogole to marzy mi sie taka cera, zebym sie niczym nie musiala smarowac ni rano, ni wieczorem ![]() ![]() wlasnie tak sie zastanawiam czy skora sie kiedys konczy oczyszczac ( czy wysypy koncza sie definitywnie ![]() Albo np.- czy w trakcie przerwy wiosenno-letniej w uzywaniu Tri mozna cos robic z cera, zeby na jesien (przy powrocie do Tri) nie straszyla wysypami? ![]()
![]() |
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
używam triacneal 2 tyg i juz 3 raz wyskoczyła mi opryszczka na ustach
![]()
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Hej, nie krzyczcie jeśli to już było, ale na jaki czas trzeba odstawić triacneal żeby zrobić sobie kwasy u kosmetyczki??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
Stosuję go od miesiąca, a raczej przestałam... stosowałam co kilka dni, potem częściej, az w koncu codziennie. Na noc i nawilżałam skóre odpowiednio. A mimo to strasznie zaczęła mi się łuszczyc na policzkach!! Po prostu schodzi !
![]() Edytowane przez tosiajola Czas edycji: 2011-02-03 o 22:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiem czy wiecie ale Triacnealu nie mozna stosowac w okolicach oczu,nawet na ulotce jest to napisane. Osobiscie uwazam,ze przez obecnosc innych zluszczajacych skladnikow mozna sobie bardzo podraznic delikatna juz skore wokol oczu co z persektywy czasu bedzie jeszcze gorzej wygladalo. Albo co gorsza zaczna wam pekac naczynka tak wiec uwazajcie.
JA podbijam pytanie odnosnie przerwy w uzywaniu triacnealu (bo slyszalam,ze jest ona wskazana). A mam pytanie do niego dluzszych uzytkowniczek Tri. Bo uzywam go juz dobry miesiac. moja twarz stawala juz sie gladka i jednolita, jednakze jakis czas temu pojawily sie grudki i ogolnie mialam jakby kolejny wysyp pryszczy. Czy to mozliwe,zeby skora dalej sie oczyszczala czy o co chodzi?Miala tak ktoras z was?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Przyczajenie
|
niestety na razie muszę pożegnać się z tym kremem...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
używam triacneal 2 tyg i juz 3 raz wyskoczyła mi opryszczka na ustach
![]() ja miałam przez pierwsze dwa tygodnie. usta były prawie nią całkowicie zasłonięte. stosowałam wtedy jakiś b komplex i na usta tisane. i szybko opryszczka zniknęła |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Dołączam się do Was Drogie Wizażanki
![]() Triacneal stosuję od tygodnia, mam za sobą 7 użyć. Mam cerę mieszaną, policzki są w bardzo dobrym stanie, strefa T czasem się świeci no i po leczeniu hormonalnym jest w dość opłakanym stanie jeśli chodzi o zaskórniki, grudki, krostki! ![]() Postanowiłam stosować go codziennie, ale stwierdziłam dzisiaj, że chyba za grubą warstwę nakładałam i mam lekko czerwoną twarz, która na dodatek piecze ![]() ![]()
![]() |
#119 |
Rozeznanie
|
no ja niby wit b2 jem od ok 3 m-cy ale moze jakiejs innej mi brakuje może b6?
ja tak ok 2-3 razy do roku zawsze to swinstwo łapie(spadek po mamie) ona ma ciągle i to okropnie wielkie.ale teraz to juz przesada.mam masc zovirax ale nic nie pomaga. ja triacneal smaruje od 2tyg codziennie.nic dalej nie piecze.cos 2 razy mnie zapiekło jak nałozyłam inny krem. ale wczoraj wcierałam w twarz i zaczeła sie scierac.co to jest?skóra mi sie siera czy krem sie tak roluje ![]() ![]()
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
krem sie roluje. mialam to samo. ja nakladam krem i rozsmarowuje ale juz nie wcieram bo konczy sie tym ze caly potrafie zwalkowac z twarzy
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.