|
|
#91 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2012-08
|
Dot.: Perfumy FM GROUP
Nie ma produktów, które się nie udały. Są po prostu normalne i jednemu się produkt podoba, drugiemu nie. Jakiś czas temu był trefny płyn do płukania białych tkanin. Wpływały skargi i zrobiono nową formułę, która już jest dobra. FM współpracuje z bardzo dobrymi firmami, które nie wypuszczają i nie wypuściłyby bubli na rynek.
Jak ktoś Ci mówi, że wszystkie produkty są super i nie ma lepszych, to ma fanatyczne spojrzenie na tą firmę i lepiej z nim nie gadać . Jak ktoś Ci mówi, że wszystkie produkty są badziewne to też ma fanatyczne spojrzenie i w 90% nie używał żadnego z nich, albo jednego, który akurat mu nie przypasował.
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Skusiłam się i kupiłam mężowi perfumy z FM i powiem tak są trwałe jak jasny gwint - popryskałam mu lewą kostkę o 8 rano, a do południa czuć było zapach w całym pokoju, a z bliższej odległości do samej kąpieli około 23, jeśli chodzi o zapach niestety ten początkowy zmienił się szybko na taki słodkawy, mdły i duszący - sama nie wiem, myślę że jeśli będę chciała kupić kolejne to najpierw się popryskam i dopiero jak zobaczę jak się sprawuje po całym dniu to ewentualnie pomyślę....
|
|
#93 | |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2012-08
|
Cytat:
Nuty głowy: Nuty serca: Nuty bazy: Ze względu jakie składniki perfumy przypadają na poszczególną nutę, taki zapach będzie na danym okresie trwania perfumy. Nie musisz czekać całego dnia, ale psiknięcie/posmarowanie na własną skórę i odczekanie kilku/kilkunastu minut wystarczy żeby przejść przez wszystkie 3 nuty zapachowe. |
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mimo wszystko myślę, że dobrze iż mamy perfumy takiej jakości w takich dobrych cenach, bo szczerze mówiąc ceny innych "marek" mnie czasem przerażają.
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#96 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#97 |
|
BAN stały
|
czy jest gdzieś tutaj forum dla dystrybutorów FM?
|
|
|
|
|
#98 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie,
Jak oceniacie trwałość perfum??
|
|
#99 |
|
BAN stały
|
to nie są perfumy, tylko TANDETNE, BADZIEWNE PODRÓBY, które obok perfum nawet na półce nie stały i wstyd jest tego używać, jak ktos sie troszkę zna na perfumach, to wyczuwa od razu TEN SMRÓD i wtedy siara
Edytowane przez myszka197 Czas edycji: 2013-08-01 o 10:21 |
|
|
|
|
#100 |
|
Wtajemniczenie
|
słyszałam opinię, że są bardziej trwałe od avonowskich
|
|
#101 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Oprócz perfum firma zajmuje się również sprzedażą produktów do make up, środków for home, oraz FM mobile. Produkty są moim zdaniem bardzo dobrej jakości, tanie, bogaty asortyment. W zeszłym roku ja również przystąpiłam do grona konsultantów FM. Traktuję to na razie jako dodatkowa pracę- prowadzę również własną firmę. Byłam na kilku zjazdach - konferencjach FM, w Krakowie, Poznaniu, Gdańsku, Ossie. Mnóstwo pozytywnej energii , która udzielała się wszystkim. Chciałabym zaznaczyć, że nie każdy nadaje się do prowadzenia interesów, czy to w formie MLM czy innej. Trzeba spełniać pewne warunki, rozumiecie. Najważniejsze to nie być leniwcem, otworzyć się na ludzi, nowe kontakty, wierzyć w to co się robi. Nie jestem typem Polaka - złośliwca, wiecznie narzekającego na swój los. Dla mnie praca w FM to na razie bardzo pozytywna odskocznia, ale mam ambicje na więcej. Działam w fajnej grupie, zawsze mogę liczyć na fachową poradę, szkolenia. A mój szwagier po 4 latach pracy dla FM już jeździ mercedesem klasy C i zarabia ok.3000 miesięcznie. Oprócz tego pracuje na etacie w banku. Mam dobrego opiekuna ![]() W FM najlepiej sprawdzają się osoby, które mają smykałkę do interesów i , jak wynika z moich obserwacji- mężczyźni ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
Chciałabym dodać do dyskusji, że raczej nie spotyka się informacji u inych producentów o zaperfuomowaniu. Natomiast u FM wszystko jest napisane na stronie.
|
|
|
|
|
#103 |
|
Rozeznanie
|
W przypadku perfum FM nie ma ani "bazy", ani serca, ani głowy, te zapachy są rzeczywiście mocne i trwałe, niektóre niesamowicie trwałe ale pchną cały czas tak samo - zapach nie zmienia się ani nie ewoluuje z biegiem czasu. A taki zapach męczy i wkurza. Tak więc, niestety daleko im do oryginalnych kompozycji
Miałam chyba z 10 flakoników różnych perfum FM, najbardziej podobał mi się odpowiednik Noa Perle, ku mojemu zdumieniu ta woda była trwalsza niż oryginał Fajny był też odpowiednik Angela, choć tutaj już niestety dało się wyczuć taką typową woń "podróbki", jeżeli wiecie co mam na myśli ![]() Zupełnie nie podobał mi się z kolei odpowiednik Coco Mademoiselle - to była taka typowa podróbkowa woń, których jest mnóstwo w supermarketach Do tej pory nie mogę tego cholerstwa wykończyć... no nie podoba mi się i już, do oryginalnego Chanel mu baaaaaaaardzo daleko, lata świetlne wręcz.Natomiast chętnie kupiłabym FM-owskie odpowiedniki zapachów, które zostały wycofane oficjalnie z rynku (np. Giorgio Armani - Sensi, albo stara Mania Armaniego, ta szara), i których już nigdy nie będę mogła kupić w formie oryginalnej (bo jak się gdziekolwiek jeszcze pojawiają, to ceny przyprawiają o zawrót głowy...) , a strasznie za nimi tęsknię... po to tylko, żeby jeszcze raz poczuć te zapomniane kompozycje. |
|
|
|
|
#104 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mój nosek FM i inne podróby wyczuwa po minucie....dla mnie używanie podrób to siara, jak kogoś nie stać na oryginały, może kupić perfumy z Avonu, też niektóre ładne - i nie podróby, a co do robienia interesów - sama mam firmę, - ale nie potrafiłabym robić kasy na oszukiwaniu ludzi, sprzedając podróbki, jako oryginały, czy to perfumy, czy torebki, czy nawet płyn do prania. a jeżeli chodzi o środki czystości - to się nie wypowiem - nie używałam, jeżeli to nie podróby - mogłabym nawet spróbować..... jednak nie , nie chcę napędzać kasy firmie która sprzedaje podróby i oszukuje ludzi |
|
|
|
|
|
#105 |
|
Przyczajenie
|
Działam w Fm group i przyznam, że też nie mógłbym robić tego biznesu wmawiając innym, że to podróbki.
Daje ludziom po prostu produkt, jak chcą to biorą, jak nie chcą to nie biorą. www.drom.com Proponuję rejestrację i w jednym dziale jest napisane dla jakich marek Drom robi perfumy. Polecam też spojrzeć na angielskiej Wikipedii dla kogo perfumy robi DROM i zastanowić się czy jedna firma może robić oryginały i równocześnie podróbki całkowicie legalnie i bez żadnych zgłoszeń ze strony markowych firm. Mówienie o perfumach FM jako o odpowiednikach lub zamiennikach jest karane. Jeśli ktoś zna takie osoby sam chętnie je zgłoszę, dlatego że psują markę firmy. |
|
|
|
|
#106 | |
|
ex Moderator
|
Cytat:
Spotkałam się natomiast z sytuacją sprzedaży perfum FM jako oryginałów (tyle,że rozlanych w inne butelki) w Grecji
|
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
Jako, że na studiach miałam dość ograniczony budżet to parę razy zdarzyło mi się skorzystać z oferty FM.
Moje odczucia były dość ambiwalentne. Na plus można im policzyć rzeczywiście niską cenę. Za 30 zł w normalnym sklepie nie dostaniesz ładnych perfum, które utrzymywałyby się na skórze tak długo jak FM. Jeśli jednak odnieść te zapachy do ich oryginalnych odpowiedników to wypadają na prawdę słabo. Inna sprawa, że oryginalne perfumy w Polsce kosztują fortunę. Teraz mieszkam w UK i mogę sobie pozwolić na markowe zapachy, tym bardziej że większość z nich nawet po przeliczeniu na złotówki kosztuje to dużo mniej niż w ojczyźnie (Angel nawet o połowę mniej!). Kosmetyki FM to nic ciekawego. Stosunek jakości do ceny jest katastrofalnie niekorzystny dla klienta. Podobnie cenowo prezentuje się kolorówka z Loreal, a ich kosmetyki są o niebo lepsze. Co mnie wkurzało, to to, że dokładnie wiedziałam ile zarabia na mnie konsultantka. Miałam wybrane, ulubione i sprawdzone zapachy, jej wysiłek ograniczał się do odczytania smsa, a później dostarczenia paczki. Zarobek za każde zamówienie 30-60 zł. Niewspółmierny. Lepiej nie informujcie klientek jak wysoka jest wasza marża.
|
|
#108 |
|
Zadomowienie
|
Kupuję regularnie od koleżanki puder transparentny FM - jak dla mnie jest genialny. Ale raz kupiłam perfumy, nr 1, przy wąchaniu próbki podobały mi się, ale po pierwszym użyciu stwierdzam, że zapach nie podoba mi się w ogóle, więc stoją na półce.
|
|
|
|
|
#109 |
|
Przyczajenie
|
Nigdy nie używałam podróbek, ani jakiś tam odpowiedników, po prostu uznaję, że oryginał to oryginał i nie ważne ile kosztuje. Są świetne perfumerie internetowe, sklepy bezcłowe na lotniskach i można na prawdę wyrwać fajne perełki za atrakcyjne sumy.
Ostatnio moja znajoma, która wydawała się mieć podobne zdanie do mojego zachwalała perfumy fm, że są wyjątkowo trwałe i tanie i akurat jeżeli chodzi o te podróby to są na prawdę warte uwagi. Pomyślałam,ok, 30 zł nie zbiednieję, spróbuję to przetestować. Kupiłam zapach nr 20 - Flowerbomb Oczywiście mam oryginał więc byłam ciekawa jakim fenomenem jest FM. Oczywiście po przetestowaniu FM żałuję nawet tych 30 zł. Zapach jest faktycznie trwały i dość mocny, ale bardzo daleko mu do oryginału. Może i odrobinę zapach przypomina FLOWERBOMB, ale tyle tam sztuczności, że faktycznie może rozboleć głowa. Zapach w ogóle się nie rozwija, jest przyczepiony do skóry. Po godzinie zaczyna cuchnąć. Trudno mi powiedzieć co to jest. Jakaś intensywna zgnilizna. Nie daj boże żeby właśnie w tym czasie się ktoś do mnie przytulił, bo gwarantuję, że padłby trupem. Ten zapach przy skórze jest nie do zniesienia. Na szczęście czuć go tylko zbliżając nos do skóry. Po kilku godzinach nadal go czuć , ale jest płaski i wcale nie jest ładny, w przeciwieństwie do oryginału. Zawiodłam się, ale to było raczej oczywiste. Ale żeby nie było, że nie sprawdziłam. Podróbkom mówimy duże NIE!!!!! FUUUUUUU - trwałe to i cuchnące na dodatek. Dla tych, co nie rozumieją całej otoczki tworzenia perfum...
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
Cześć.
Mam pytanie odnośnie tych perfum, czy zapach inspirowany Pumą Flowing jest choć trochę do niej podobny (numer 272, o ile się nie myślę)?
|
|
#111 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedź, bo zamówiłam, a bałam się, że ani trochę nie będą podobne
![]() Wysyłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#113 |
|
Przyczajenie
|
Drogie Panie, te co patrzą przez pryzmat porównania do innych marek? Wiele firm takich jak Nivea, L'Oreal, Hugo BOSS czerpią kompozycje zapachowe z firmy DROM, która się nimi zajmuje profesjonalnie.
Każda firma robiąca podróbki jest nielegalna. FM może i ma podobny zapach do innych marek ale nie jest to to samo. Jest jedno źródło kompozycji dlatego może tak wyglądać. Niektórzy partnerzy/konsultantki próbują pomóc w doborze perfum poprzez porównanie z innymi markami. Jak dla mnie bardziej powinno się pokazać próbki zapachów i wtedy potencjalny klient sam sobie wybierze jaki zapach go/ją interesuje. Dodatkowym faktem/zaletą jest to, że poprzez normalne zakupy można zarobić pieniądze. Kupujemy przez internet, mówimy, że kupujemy, oni robią to samo, zarabiamy. Proste. Nie ma się nad czym zastanawiać
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie to nie siara kupić perfumy z FM. Jakoś nie widzi mi się wydawać 200 zł na oryginalne perfumy, tylko za znaczek znanej firmy. Może kiedyś, jak będzie mnie stać. Ale na razie mogę sobie kupić i z FM, jeśli tylko będą mi się podobać. |
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#117 |
|
Przyczajenie
|
Z własnej oceny woda perfumowana 50ml classic oraz mydło w płynie starcza na 2 miesiące, przy męskim użytkowaniu jednej osoby.
Antyperspirant w kulce jak i żel pod prysznic starcza mi na miesiąc Ktoś wcześniej pytał o środki do czyszczenia (chemie gospodarczą) Niech ktoś szerzej napisze jak się sprawują? Dzięki
|
|
|
|
|
#118 |
|
Przyczajenie
|
Ja korzystam z wielu produktów FM GROUP, ponieważ jestem partnerem biznesowym firmy, z czego żyję :P
Ogólnie będę szczera i przyznam że nie wszystkich produktów z FMu używam.. Np. zmywacz do paznokci jakoś mi nie pasuje... Ale ogólnie większość produktów które są w ofercie jest świetna ![]() Najlepsze oczywiście perfumy, nie wiem jak można uważać że są gorsze od znanych marek skoro są z tego samego źródła?! Może zapach nie pasować, okej, ale ze 150 to każdy coś wybierze ![]() Jeśli ktoś myśli że droższy produkt jest zawsze lepszy to niech lepiej poczyta, bo żeby już odejść od przykładu perfum, podobnie jest z alkoholami, gdzie jedna fabryka produkuje jedną wódkę i sprzedaje je pod dwiema markami: jedną bardzo drogo, bo sporo też inwestuje w reklamę, a drugą tanio tyle że nikt jej nie zna :P A co do chemii domowej to polecam preparat do szyb kominkowych i piekarników bo jest niezastąpiony do wszelkiego rodzaju przypaleń (a że ja nawet wodę przypalam jak gotuję to sie przydaje Drugi świetny środek to żel do kamienia i rdzy - myję nim kabinę prysznicową na której zostaje taki niefajny osad, a ten preparat nie dość że myje lepiej niż cokolwiek co wcześniej miałam okazje używać to jeszcze chyba trochę wolniej się potem brudzi ta kabina :P I jeśli chodzi o takie produkty mega dobre, to są moi zdecydowani faworyci. Lubię też odtłuszczacz, odplamiacz, balsam do mycia naczyń, płyn do szyb i kilka innych, ale nie jest to już tak spektakularna różnica w stosunku do chemii ze sklepu jak w przypadku tego do piekarników i do kamienia i rdzy... Ogólnie chemia domowa z FMu to koncentraty, więc dobrze sobie radzą z uporczywymi zabrudzeniami i są wydajne. |
|
|
|
|
#119 |
|
Przyczajenie
|
Ja oraz moich kilku znajomych było w FM jakiś rok i nie polecam...
Osiągałem zarobki w granicach max 800zł przy bardzo dużym nakładzie pracy. Nie polecam. |
|
|
|
|
#120 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o FM i MLM, to dziwie się, że większość wypowiadających się osób pisze coś co usłyszeli od kogoś tam a sami nie mają żadnego doświadczenia. Jeśli ktoś ma ochotę spróbować działać w tym biznesie, to polecam przeczytać książkę na ten tamat. Na rynku jest wiele pozycji, ja polecam "Biznes XXI wieku" oraz "Badz PRO". Generalnie w tym biznesiu trzeba uważać na osoby które za swoje niepowodzenie obwiniają wszystkich oraz wszytko dookoła tylko nie siebie.
Przed przystąpieniem do tego biznesu najlepiej się zorienować do jakiej grupy ludzi przystąpić. Tylko nieliczne mają wypracowany odpowiedni system który działa. Nie będę się tutaj rozpisywał, jeśli ktoś ma ochotę o tym porozmawiać na poważnie to zapraszam do kontaktu ze mną. Ja mam to już za sobą i mogę wiele na ten temat powiedzieć, dodam że warto bo to nic nie kosztuje a efekty są naprawdę widoczne. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

. Jak ktoś Ci mówi, że wszystkie produkty są badziewne to też ma fanatyczne spojrzenie i w 90% nie używał żadnego z nich, albo jednego, który akurat mu nie przypasował.

, ale jest płaski i wcale nie jest ładny, w przeciwieństwie do oryginału.