![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: BOJĘ SIĘ MACIERZYŃSTWA !!
A ja myślę, że nie należy o tym wszystkim myśleć. Wszystkiego uczymy się z sytuacji w jakiej się znajdziemy. Przed zajściem w ciążę (po 2 latach małżeństwa) nie wyobrażałam sobie jak to jest być w ciąży, jak to jest rodzić itd. wszystko było abstrakcją.A teraz gdy moja córeczka ma 14 miesięcy zupełnie nie pamiętam uczucia jak to było bez niej. Teraz obecny stan stał się normalny i opieka, inne czynności jakoś same przychodzą. Myślę, że uczucie macierzyństwa pojawia się wraz z dzieckiem. Wczesniej bałam się jak można np. rozpoznać, że niemowlaczek ma gorączkę (przecież on nie powie, a ja pewnie tego nie zauważę) Uwierzcie mi......teraz doskonale to wiem, ponieważ uczę się codziennie mojego dziecka i NIE MA TAKIEJ MOŻLIWOŚCI, ŻEBY COŚ PRZEGAPIĆ !!!
Dobra rada dla przyszłych mam: nie czytać za wiele na ten temat, nie słuchać jak to było u koleżanki, a jak strasznie bolało (każdy ma gdzie indziej swój próg bólu) Każda ciąża jest inna i trzeba podchodzić optymistycznie. W końcu, gdyby to było nie do przeżycia to nasz glob by zupełnie opustoszał ![]() Wiem co mówię, bo sama będąc w ciąży (a uwierzcie mi nie była to łatwa ciąża ![]() ![]()
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
![]()
Masz świętą racje Mariola13
![]() Ze mną jest podobnie bo tez sobie jakoś wyobrazić nie moge ... tej całej zmiany, noi mnie to przeraza. A co do czytania to tez przyznaje ci racje ze nie mozna popadać w paranoje ![]() ![]()
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Dot.: BOJĘ SIĘ MACIERZYŃSTWA !!
No tak nie mozna popadac w paranoje......ale te wszytskie zmiany ktore nastapia ....to one mnie przerazaja i wlasnie dlatego wciaż cos czytam o ciazy i dzidzi bo nie chce byc "zielona"....ale jak czytam to wszytsko to zaczynam sie bac....wiec musze chyba zachowac umiar.....dzieki za slowa wsparacia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
![]()
jejku znalazłam rewelacyjną strone "majowe mamy 2006"(wpisałam w google) chyba jest tam wszystko
![]() ![]() ![]() Najbardziej podobały mi sie zdjęcia ![]() ![]() ![]()
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
![]()
to chyba telepatia (10,52)
![]() justynko czekam na twoją opinie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#96 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
...wystukalam "majowe mamy 2006" i bylam wielkim szoku.....swietne zdjecia i opisy przegiegu ciazy rowniez.....przyjemnie takie cos sie czyta...dziekuje za pamiec matanerCos ostatnio zaniebalam ten watek poniweaz zabralam sie za pisanie pracy magisterskie(co mi okropnie idzie).Pozdraiwam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
![]()
Witaj justyna-viola
![]() Ciesze się ze ci się ta strona spodobała ![]() ![]() Zycze Ci zeby praca szybko i sprawnie poszła ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() Ps. A co sie stało z chomique ![]()
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
ooo jestes mataner
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
![]()
Nie odzywałam sie bo czekałam aż przeglądniesz strone "majowe mamy" i sie wypowiesz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jestem na etapie namawiania wizazanek które rodziły zeby wypełniły ankiete "rodzić po ludzku" . Moze dzieki temu poprawi sie sytuacja w szpitalach połozniczych ![]() ![]() Jeśli chodzi o dzidziusia to zaczynam bardzo "dojrzewać" ![]() ![]() Teraz jestem przeziębiona ![]() ![]() Jejku we wtorek ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo mi sie podobaja kobietki w ciazy......ojjj zeby duwznacznie nie zabrzamilo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak przegladalam forum to zauwazylam Twoja "dzialanosc" rodzic po ludzku.....chyle czola ![]() A tak poza tym to nie moge sie doczekac wtorku.....juz mnie korci zeby dzis zrobic ale termin miesiaczki przypada na wtorek wiec chyba poczekam.... ![]() ![]() ![]() ![]() W takim razie zdrowiej i dzialaj ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
![]()
Witaj
![]() Oj chciałabym "działać" tylko mój TŻ twierdzi ze jestem za bardzo "pociągająca" ..... i mnie unika ![]() Wiesz ja tez do najszczuplejszych nie naleze ![]() ![]() ![]() Staram się coś zrobić zeby sytuacja w szpitalach uległa poprawie (no wiesz ... jak my miałybyśmy rodzić to zeby było lepiej ![]() ![]() ![]() Namawiam wszystkie znajome mamy zeby taką ankiete wypełniły ![]() ![]() Bardzo to przykre ![]() Czyli mówisz ze juz we wtorek ?! ![]() ![]() A jak praca , kiedy wynik ?
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
Witaj mataner
Slubny na delegacji a ja probuje "płodzic" magisterke.....ojjj kiepsko mi to idzie ![]() ![]() Za bardzo "pociagająca"???hmm.....t o chyba dobrze jak na moj gust cio?? ![]() ![]() ![]() ![]() Widze że niezle poczyniasz na forum ze swoja akcja ![]() ![]() ![]() Uciekam juz nynac bo juz ledwo wciskam literki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
![]()
ojjj jak ty chcesz "płodzić magisterke "
![]() ![]() ![]() ![]() A tak powaznie to trzymam kciuki zeby dobrze poszło ![]() Jutro wtorek ![]() Mój TŻ jest normalnie przerazony ![]() ![]() ![]() ![]() Jutro czeka mnie lekarz wiec sie okaze czy juz wszystko ok. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czekam na info jak Twoje zdrowko ![]() Mataner......jaki mialam sen z niedzieli na poniedzialek.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i czekam na info do Ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ze zdziwieniem stwierdzam, że połowa ciąży właśnie za mną. Niby toretycznie powinnam sie mniej bać ale nadal drżę o moje maleństwo, martwię sie co będzie dalej i czy dam sobie z tym wszystkim radę. Mam jednak ciążę z problemami, nie wiadomo czy nie spędze jej reszty w szpitalu ale cóż- nie mam na to większego chyba juz wpływu. Jestem też przerażona takimi przyziemnymi sprawami jak wyposażenie, które powinien miec malec ale STARAM sie do wszystkiego podchodzic jakos w miare racjonalnie. Cóż, niestety nie na wszystko będzie mnie stać ale też i nie wszystko taki maluch musi koniecznie mieć. Marketing produktów dla dzieci jest dla mnie wręcz często obrzydliwy. Ale cóż, tak jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
![]()
lumiaa
![]() ![]() Zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze ![]() ![]() Jeśli chodzi o te przyziemne rzeczy to dla takiego maluszka najwazniejsza jest MIŁOŚĆ ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz myśl tylko o sobie i maleństwie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
![]()
justyna-viola
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jesteś .... no chura ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale powiem ci ze to cudownie ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz niech ślubny nosi cię na rękach i mu na to pozwól ![]() ![]() Jejku to musze do was iść na lekcje ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
![]()
Jeśli chodzi o mnie to za miesiąc moge zacząć coś "robić"
![]() ![]() Jest juz prawie dobrze tak ze moge za miesiac działać ![]() ![]() Jejku dalej uwierzyć nie moge ze ty .... ![]() ![]() Podejrzewam ze masz mętlik w głowie , radość, obawe, strach, wszystko sie miesza ![]() ![]() ![]() Jeśli wszystko sie sprawdzi , będziesz sie cudownie zmieniać ![]() ![]() Mężczyzni tego nigdy nie zaznają ![]() Koniecznie napisz co czujeszi jak sie czujesz .... i w ogóle Całuski ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
Podejrzewam ze masz mętlik w głowie , radość, obawe, strach, wszystko sie miesza
![]() Trafnie to opisalas-powiem wiecej BINGO ![]() ![]() Ciesze sie ze mataner beirzesz sie do pracy.... ![]() ![]() Dziekuje za mile slowa......sa niezwykle pomocne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ojjj to widze ze Ty juz w zaawansoawnej ciazy......dziekuje ze moge sie zwrocic do Ciebie z watpliwosciami. Normalnie mam taki balagan w glowce ze szok......wlasnie jestem na etapie pisania...znaczy sie ..."płodzenia"(mataner z tego slowa peka ze smiechu)magisterki a wiec w czerwcu czeka mnie obrona.....troche sie boje tego stresu i tak w ogole...boje sie zlego samopoczucia.....ojjj chyba wiesz o czym mowie ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdraiwam cieplutko i jeszcze raz dziekuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
![]()
justyna-viola
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jejku to dopiero początek ( skoro ja uwierzyć nie moge to sobie nie wyobrazam jak ty sie czujesz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymaj sie i MYŚL POZYTYWNIE ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratualcje ![]() ps. mataner chyba nie pozwolisz się za długo wyprzedzać? ![]()
![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
Pkawecka i Mataner ślicznie dziekuje za słowa wsparcia
![]() ![]() ![]() ![]() Mataner moje watpliwości sa podobne do Twoich.....wiec licze juz dni do wizytu u ginki zeby potwierdzila ciaze ![]() Pozdrawiam Was cieplutko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
Justynko- jak tylko chcesz to pisz- w czym umiem pomogę. U mnie dopiero minęła połowa więc nie wiem czy to można nazwać zaawansowaną ciążą- chyba jeszcze nie, chociaż jak dla mnie to juz niemal krok milowy na tej długiej drodze. Czuje już zdecydowanie szaleństwa mego szkrabika w brzuchu i to daje mi sporo energii na przyszłość.
Dziękuj, dziękuj, czemu nie, aczkolwiek losy tak młodego życia sa bardzo kruche i nie do końca mamy na to wpływ. Trzymam kciuki, żeby było wszystko ok. Mataner- słusznie piszesz, że dziecko najbardziej potrzebuje miłości ale trzeba wprost stwierdzić, że potrzebuje też MASY różnych rzeczy, z których zrezygnowac sie nie da, a które całkiem konkretnie kosztują. Bardzo to przyziemne ale niestety prawdziwe. Pisałam o tym mętliku w głowie, bo jak sie zajdzie do sklepu dla dzieci czy zajrzy na Allegro to naprawdę można świra dostać- wierz mi. Wszystko takie ładne, wszystko chciałoby sie mieć (bo takie ładne malutkie kolorowe) a jak się pozbiera to razem to wychodzi bardzo konkretna sumka. A "instynkt gniazda"??? Wszystkie moje znajome kolo 6-8 miesiąca dostawały jakiegos szału z upiększaniem mieszkania itp. I nie wiadomo z czego zrezygnować. Zwłaszcza jak się nie ma jak niczego od nikogo pożyczyć. Cóż, niestety ale dla komfortu psychicznego przyszłej mamy tatus powinien miec chyba bardzo pękaty portfel ![]() Może trochę pomarudziłam ale niech to ci justynko absolutnie nie zaprząta aktualnie głowy a Tobie mataner ostudza zapału. Trzymam kciuki za Was obie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
![]()
lumiaa jeśli chodzi o zabawki to uwierz ze moich znajomych dziecko ma chyba wszystko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Śliczne zabawki mozna tez kupić w ciucholandzie lub komisie za duzo nizsze ceny ![]() ![]() NAJWAZNIEJSZA JEST MIŁOŚĆ RODZICÓW ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
![]()
pkawecka
![]() No cóż zobaczymy co to bedzie ![]() Dzieki za kibicowanie ![]() ![]() ![]() justyna-viola - a kiedy do tego gina ? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Do gina zamierzam isc za dwa tygodnie poniewaz w tym tygodniu mialam miec okres ale go nie ma wiec ginka powiedziala mi (jak u niej bylam)zebym przyszla tak po dwoch tygodniach od "terminowego" okresu....wiec zgodnie z zaleceniami za dwa tygodnie zastukam do gabinetu. Wiecie co......okropnie boje sie uwierzyc zeby pozniej sie nie rozczarowac... ![]() ![]() Pozdrawiam WAs cieplutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.