![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odstające uszy...
A ja mam pytanie. Czy może ktoś robił tą operację u pana Jerzego Wilgusa? Pracuje w Niepublicznym Zakładzie Opieki Zdrowotnej
Lecznica Dzieci i Dorosłych Szpital im. I.Mościckiego 41-500 Chorzów ul. Powstańców 27 Będę wdzięczna, jeśli ktoś odpowie, bo zamierzam się wybrać właśnie do tego pana ![]()
#92 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Kasiaczku1988 co do dziedzicznosci odostajacych uszu, to jest to w 50% prawdopodobne, ze Twoje dzieci beda mialy odtsajace uszy (jesli ich tata bedzie mial ladne uszka). Ja i moje rodzencstwo wszyscy mamy jakies "pokopane" uszy. Moja siostra ma jedno troche odstajace, moj brat to taki dlugi chudzielec z ostajacymi uszami, ale u niego to nie widac tak bardzo, nawet mu w nich ladnie, a ja to tragedia, do tego moje uchale sa wielkie i wygladam strasznie z moja wielka czaszka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
o Boze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
ja mialam operację w 3kl. gimnazjum w czerwcu (idąc do liceum chciałam zniszczyć swój największy kompleks). I muszę przyznać, ze jestem zadowolona. Pani chirurg stwierdziła, ze nie może mi zrobić aż tak przylegających uszu jak mają niektóre aktorki (że przy gładkim zaczesaniu nie widać różnicy między twarzą a uszami) bo wyglądać to będzie nienaturalnie, ale nie są już obrzydliwie odstające, ale po prostu śliczne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
tzn ze jak sa bardzo odstajace to nie mozna ich do konca wyprostowac??? bo chyba zawalu dostane.. nie chce miec sladu po tym ze byly odstajace jak to zrobie1!!!dosc sie nacierpialam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz, przyjrzyj się swoim koleżankom. Rzadko kto ma idealnie przylegające uszy, a wtedy to wygląda naprawdę nienaturalnie. Ja wiem, że nie mogę sobie zrobić całkiem przylegających, bo mam okrągła buzię i śmiesznie by to wyglądało.
Ale ponawiam moje pytanie: czy ktoś robił operację u pana Jerzego Wilgusa?
#97 |
Raczkowanie
|
Jesli masz bardzo odstające uszka to przy operacji poprostu odcina się wiecej skóry, ale to nie oznacza że nie mogą byc przylegające. A co do operacji to zauważyłam że ktos tu opisywał że miał skrobana małożwine. Lekarz który mi operował uszy mówił że osoby w młodszym wieku nie musza miec skobanej małrzowiny tylko ją się delikatnie ustawia i w dalszym rozwoju ucha to wszystko się reguluje. Wtedy ta małżowina jest poddatna na zmiany. Po takiej skrobance uszka puchna przez długi czas nawet 2 tygodnie od operacji. I zapewne dlatego ten pierwszy dzien był taki cięzki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
ja mialam 16 lat i małżowina nie była już tak miękka jak u dziecka, więc mialam ciężko. Poza tym pani chirurg już podczas operacji powiedziała mi, że mam bardzo niepodatną tkankę chrzęstną i że genetycznie jest bardzo twarda, więc może dlatego cierpiałam tak bardzo... Opuchlizna trzymała mi się właśnie koło 2 tygodni:/ a jeszcze prez pół roku nie mogłam spać na boku, bo mnie okropnie bolało... Na szczęście już jest dawno po i jest ok
![]() @kasiaczek1988 -> nie przejmuj się tak słowami, że "nie będą przylegające" bo chyba demonizujesz to stwierdzenie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Przeczytałam wszytskie wypowiedzi, ale jeszcze mam pytania do osób, które przeszły operację:
1) Taki całkowity czas, od dnia zabiegu, do momentu, kiedy zejdzie już cala opuchlizna po zdjęciu opatrunku i te rózne sińce ![]() 2) Czy po zdjęciu opatrunku tę opaskę w dzień trzeba nosić cały czas przez te 4 tygodnie, czy np. mozna sobie isc do pracy bez, a potem załozyć? Oczywiście, że do spania to wiem, ale interesuje mnie dzienne noszenie. Będę wdzięczna za odpowiedzi ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Całkowity czas to odrobine wiecej niż 2 tygodnie po tym czasie zdjete se opatrunki i pózniej jakies 2 dni i uszko wraca do forrmy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny po operacji! Czy te zastrzyki znieczulające w ucho są bardzo bolesne?
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
Jeszcze trzy dni do zabiegu.Nie moge sie już doczekać,a z drugiej srony zaczynam panikować.Ból mi nie straszny tylko boje sie rozczarowania,że nie będą takie jak chciałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Kate.er proszę, opisz swoje wrażenia, jak już będzie po wszystkim. Ja mam za niecałe 2 tyg. ale nie wiem, czy dotrwam tak się już stresuję
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, trzymam mocno kciuki, jestem z Wami
![]() ![]()
#105 |
Przyczajenie
|
![]()
Czesc dziewczyny. Ja mialam operacje 4 dni temu i juz jestem bardzo zadowolona. Uszka juz widzialam sa sliczne chociaz narazie opuchniete. Bol byl naprawde niewielki, pierwsza noc troszke trudna bo ciezko bylo sie polozyc ale nawet troche pospalam i da sie wytrzymac.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
mrs e nie martw sie, zastrzyki nie sa az takie bolesne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich
![]() MAm podobny "problem" jak wiekszosc z Was na forum (pomijam tych szczesliwcow po operacji ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Moja kumpela miała operacjw w Krakowie w prywatnej klinice i zapłaciła az ponad 5 tys. I miała powazne problemy z uszkami. Poprostu zepsuli operacje, miała poprawianą w najzwyklejszym szpitalu i jest coraz lepiej. Tak wiec ja bym sie tak bardzo nie sugerowała takimi bajerami ż jeśli drożej to lepiej. Ale za tanio to troche podejrzane ehhh pozostaje mi tylko zyczyc dobrych decyzji. Trzymajcie się wszystkie i te po operacji i te przed. Bedzie dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
Cześc kłapołuszki
![]() ![]() P.S.zapomniałam dodać,że do twarzy mi w tym hełmie na głowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Może nie będzie tak źle
![]() ![]() ![]() Dziewczyny czy Wy jesteście zaszczepione na żółtaczkę? |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
Czy jest mozliwośc wykonania zabiegu na kasę chorych?
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Wtajemniczenie
|
O, chciałabym wiedzieć, co jest z tą żółtaczką.
Czekamy na Twoje sprawozdanie ![]()
#113 |
BAN stały
|
hej dziewczyny przylaczam sie do was i chce zadac kilka pytan,przede wszystkim czy nie zal bylo wam wydac tyle pieniadzy na zabieg?druga sprawa skad macie pieniadze?wiem ze to glupie pytanie ale ciekawi mnie to czy biezecie pozyczki.jesli chodzi o mnie to nie mam az tak bardzo odstajacych uszu tylko ze one sa WIELGACHNE ale jesli beda mniej odstajace nie beda tak sie rzucac w oczy,bo uszy sa moja zmora od wielu wielu lat juz w podstawowce dzieciaki nazywali mnie Dumbo...przyjemna nazwa nie ma co.aaaa i jeszcze jedna sprawa ile po pierwszej wizycie czekalyscie na zabieg bo ja przebywam za granica i wpadne do polski na 3 tygodnie i boje sie ze nie uda mi sie wyrobic w czasie.o i jeszcze 2 sprawy,pierwsza to czy mozna prowadzic samochod od razu po zabiegu no bo w koncu bede musiala jakos dojechac,no i druga sprawa czy znacie jakiegos dobrego godnego polecenia chirurga z bydgoszczy albo torunia,czekam na odpowiedzi i z gory dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Co do wykonania zabiegu na kase chorych to slyszalem ze jest to mozliwe, ale lekarz ktory operuje musi stwierdzic ze Twoje uszy sa wada, a nie tylko Tobie sie nie podobaja. Jesli masz troche nienaturalne uszy to powinno sie udac, bo jesli tylko troche odstaja ... to nic z tego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Przyczajenie
|
Cześć Wszystkim.Jutro moge sie pozbyć tego hełmu z głowy,a w piatek mam zdjęcie szwów.Dla tych,którzy mają wątpliwości .....szkoda czasu i zycia,decydujcie się
![]() ![]() Ból jest do wytrzymania( w sumie piwerwsza noc jest kiepska,ale naprawde da sie wytrzymać),ciężko się śpi...ciągle mnie szwy ciągną i czuje sie nieswojo,ale myślę,że warto.Marzyłam o tym od podstawówki. Obiecałam sobie,że jeżeli moje dziecko bedzie miało podobny kompleks(a biorąc pod uwage więzy krwi, jest to wysoce prawdopodobne),jeżeli wyrazi tylko ochotę na taki zabieg,to zdobede kase spod ziemi,żeby był szczęśliwy ![]() Ja czekałam na zabieg ok 3 tyg.,wzięłam 2 tyg. urlopu i myślę,że tyle wystarczy,żeby dojśc do siebie. Co do jazdy samochodem po zabiegu....mhhhmmm...jeże li nie widzisz problemu w tym,że wyglądasz co najmniej jak mumia,bo masz na głowie paczkę waty i całą w bandażach,to w drogę ![]() Mam pytanko do tych po zabiegu,czy opaskę uciskowa dostaje sie od lekarza,czy musze sama skombinować? Pozdrawiam wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Musisz sama skombinowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
No to ja tez cos dorzuce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
BAN stały
|
dziewczyny meczylam tate aby dal mi kase na operacje i dal,mam pieniazki na uszka,takze operacja staje sie baaaaaardzo realna,jak ja sie boje
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
A ja o uszkach mojej córci... Zbieram informacje jak to naprawdę jest z tymi uszami... Na stronach gabinetów plastycznych znajduję informacj, że kształt uszu to sprawa genów, nasza lekarka pediatra też tak twierdzi. Że ani czapeczki, ani opsaki nie mają na to wpływu. Że to mit. Ale..., no właśnie, pojawia się "ale"...ja za odstające uszka mojej córci obwiniam siebie. Ciągle wydaje mi się, że mogłam coś zrobić. Ciągle uszka jej się zawijały i nie nadążałam z poprawianiem. U nas w rodzinie np moja siostra ma maleńkie śliczne, za to ja już duże ale nie odstające. Wogóle u nas każdy ma inny kształ uszu, ale nikomu nie odstają tak jak mojej córci. Kurcze, czy to moja wina jakie uszy ma moja córka?!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.