![]() |
#91 |
na drugie mam Irena
|
Dot.: Nietrafiony prezent...
daj lepszą, a nie uświadamiaj nikogo że facet kupił jej lepszego
nie o model tu chodzi i nie o parametry i nawet nie o biały kolor ale chyba tego połowa z was nie dostrzega
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
boszz....
![]() nie ma nic gorszego niz dostac czarny laptop, zamiast bialego... chyba nie masz wiekszych problemow, ze takie cos sklonilo cie AZ do stworzenia tego watku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
BAN stały
|
Cytat:
"Kiedy poproszono mężczyznę, by okazał partnerce więcej uczucia, umył jej samochód." I tak właśnie jest z Tobą- facet kupił Ci świetnego lapa, a Ty wybrzydzasz i zachowujesz się jak rozpieszczona lala, "bo nie jest biaaaały... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Autorce stanowczo przydało by się takie coś. Tak to jest z rozkapryszonymi dziećmi niestety... Smutne to trochę... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Rozgraniczmy pewną kwestię:
autorka wybrała model, miała pieniądze na koncie, była w trakcie drogi do sklepu ![]() to nie to samo, co mąż w tajemnicy zbierałby pieniądze, żeby jej zrobić prezent niespodziankę, na który jej nie stać, ona sobie na ten prezent sama zapracowała i to był jej przewidziany i przemyślany wydatek Ale... po kilku miesiącach autorka może dojść do wniosku, że to tylko laptop ![]() Najlepiej to okleić go naklejką z oklejgo.pl, koszt niewielki a może coś pomoże ![]()
![]() |
#100 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
To nie chodzi o to, że "co powie Misio -to święte". Chodzi o racjonalne spojrzenie na problem, który problemem w zasadzie nie jest. Albo laska godzi się na to, co dostała, albo ma jaja i mówi: "dzięki, ale on mi się nie podoba, kupię sobie tamten, a z tym coś się zrobi". A jeśli bidulka tylko siedzi i kwiczy, że nie taki, bo nie pasuje do mebli (argument roku!), to aż się zastanawiam, gdzie tkwi przyczyna takiego stanu rzeczy. Ja wolałabym mieć dobry laptop, który służy do wielu rzeczy, a nie tylko do tego, co w danej chwili ogranicza mój umysł. Albo kupiłabym go sobie sama, albo wzięła swojego faceta za rękę i kupilibyśmy go razem. Co nie zmienia faktu, że laptop to laptop. To nie filozofia ani ozdoba domu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Ale w wątku chodzi właśnie o laptopa, autorka nie pyta o porady dotyczące jej małżeństwa. I podejrzewam, że połowa osób, która niby tego nie rozumie, uważa, że kupno nie tego laptopa tylko lepszego a brzydszego to nie jest powód do histerii. Ok, nie posłuchał, że ona chce innego ale tragedia się chyba nie stała, facet poświęcił swój czas i chęci, żeby ona miała (wg niego i osób, które mają pojęcie o komputerach) fajniejszego laptopa i warto to jednak docenić. Jak była zdecydowana to mogła sama kupić.
![]() |
#106 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że on jej tego laptopa wcisnął, żeby zobaczyć, jak się wścieka. Bo to psychopat jakiś. Kobiecinę musi już mieć jakoś obcykaną, skoro się z nią ożenił, więc nielogicznym jest jego postępek. Myślę, że Twój mąż, autorko wątku, może mieć objawy jakiegoś zespołu patologicznego. Jeśli wybryk jest jego pierwszym aktem niesubordynacji - polecam lewatywę. Jeśli sytuacja jest nagminna, bez skrupułów zaaplikuj elektrowstrząsy. I w kaftan.
PS. Przepraszam z góry i z dołu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Jak to wszyscy od razu są dobrymi psychologami. Wiedzą jaka jestem, z jakiego domu pochodzę, jakie miałam dzieciństwo, jakim wspaniałym człowiekiem jest mój TZ. Tylko jakoś czytać nie umieją. Bo nie o to chodzi w tym wątku!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
na drugie mam Irena
|
Cytat:
a chodzi właśnie o to że on kupił jej nie ten co sobie wybrała, i który on początkowo zatwierdził i autorka pyta co ma teraz zrobic a nie chodzi o to że on kupił ,, lepszy"
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
ja tez...az zal sciska jak sie czyta ten watek...
tez by mnie szlag trafil gdybym dokladnie cos sobie upatrzyla i gdyby moj o tym wiedzial,a kupilby mi cos innego bo jemu sie wydaje. chcial zrobic niepodzianke, ale mu nie wyszlo zdarza sie..tez bym pewnie nie powiedziala wprost, ze cos mu nie wyszlo z nia..jednak moj na szczescie zna mnie na tyle, ze wie, ze jak cos sobie upatrze to koniec... no ale...faceci wiadomo rzadza sie wlasnymi prawami i czasami sa niereformowalni ![]()
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
Tu nie chodzi o to ze przydalaby sie szkola zycia... Co to ma do rzeczy?? Pracuje, dobrze zarabia to i ja stac. Tu chodzi o cos zupelnie innego czego nie ktore nie potrafia pojac. Przykre ze wiekszosc z Was uwaza ze co TZ powie to jest swiete i tak ma byc i kobieta nie ma prawa sie sprzeciwic. Mi mama inne wartosci wpajala i dlatego daleka jestem od takiego zachowania. I nie uwazam sie za jakas lajze. Przeciwnie, znam swoja wartosc, mam swoje zdanie i TZ ma sie z nim liczyc tak jak ja z jego. Ten laptop to nie byl prezent niespodzianka ktory TZ kupil za swoja cichcem zebrana kase i wreczyl totalnie zaskoczonej ukochanej. To mial byc ZAKUP wspolnie omawiany, za wspolne pieniadze. Mial byc dla niej. Razem ustalili ze Sony bedzie ok po czym TZ sie odwidzialo i kupil cos kompletnie innego bo... bo tak. I tu nie chodzi o tego kompa tylko o sam fakt podjecia przez niego decyzji, o uwazanie sie za znawce tematu a inteligencje zony sprowadzenie do poziomu 5 latka. O to ze nie raczyl tego zakupu ( za nie mala wspolna kase) skonsultowac z zona.
I patrzac na podejscie nie ktorych z Was to fakt... mozna zazdroscic Waszym TZ ale niestety nie Wam samym... Gusia a mowiac zamknij ten watek mialam na mysli zamknij strone w przegladarce i nie zagladaj tu coby sie nie denerwowac z powodu osob nie majacych pojecia o malzenstwie ale najwiecej sie w temacie udzielajacych...
![]() |
#117 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() gdzie pisze że za wspólną kasę?gdzie pisze że NIEKTÓRE traktują swych TŻ jak świętych?gdzie pisze że traktuje żonę jako 5-latka? autorko chyba Cię ktoś tu obraził... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Radzę wszystkim, a szczególnie Axaxax, przystopować w tym wątku, bo zachowanie części osób podpada tu pod normalny trollizm forumowy.
Nie wiem, czy tak trudno jest zrozumieć problem. Autorka wybrała sobie laptopa, chciała go kupić, ale tu włączył się jej facet, który - zapewne w dobrej wierze, ale niestety bez porozumienia z żoną - wybrał inny model, twierdząc, że lepszy. To nie tak, że on jej zrobił niespodziankę i samodzielnie wybrał w tej sytuacji laptopa na prezent. Gdyby ona wiedziała, że on przyniesie do domu zupełnie inny komputer, to by pewnie sama poszła i kupiła ten co chce. Mąż powinien z nią sprawę skonsultować, a nie decydować bez porozumienia z nią, skoro wcześniej ona wyraźnie powiedziała, że chce sony i nic innego. Pozostaje albo przełknąć tego laptopa, albo porozmawiać szczerze z mężem i powiedzieć, że jesteś wdzięczna za czas jaki poświęcił, ale Ty naprawdę chciałaś dostać tamten model, a nie ten wybrany przez niego i wolałabyś, by spytał Cię o zdanie zanim zmienił "umowę" i kupił coś innego. Potem sprzedaj ten komputer, kup wymarzony. Jeśli faktycznie tak strasznie Ci zależy na innym laptopie, to chyba jedyne wyjście. Aczkolwiek mnie by bardziej zależało w tej sytuacji na dobrym samopoczuciu TŻta, który się nastarał i poświęcił sporo czasu na sprawdzanie i porównywanie... Zwyczajnie nie chciałabym by było mu przykro. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
ojej, no ale może ma pasować do sukienki z którą będzie się go "nosić". dajcie już spokój.. to czego używamy też ma się nam podobać...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:23.