![]() |
#91 | ||
ma zielone pojęcie
|
Dot.: WOMEN ON WEB czyli medyczna aborcja...
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#92 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
masz dziecko? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Moje pytanie: po cholere ta walka z wiatrakami? Jak pokazuje ten watek, jak ktos chce, to sie wyskrobie, wezmie pigulke, wyjedzie do Czech, Niemiec itd. Naprawde myslicie, ze ustawa antyaborcyjna przyczynia sie do ochrony >dzieci> ??? Ze dzieki niej rodzi sie wiecej, (i wiece jest szczesliwe!!!!!!!!) niz gdyby bylo prawo do aborcji na zyczenie?
![]() |
![]() |
#95 |
BAN stały
|
A dlaczego muszę ponosić w Polsce, a nie muszę np. w Niemczech? Ja uważam, że, jeśli mimo stosowania antykoncepcji zdarzy mi się nieszczęście niechcianej ciąży, mam prawo zdecydować, czy chcę rodzić czy nie. Pogląd o "człowieku od chwili poczęcia" tak samo ludzkim, jak narodzony, jest poglądem części ludzi, a nie jedyną objawioną prawdą. a gadanie o strzelaniu na ulicach, jak o czymś równym aborcji jest czystą demagogią(też dla mnie i części ludzi).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego dzięki ci panie że nie ma problemów z podróżowaniem za granicę, 400E na stół i piękna niemiecka klinika pozbędzie się twoich problemów i ciężarów, nie tam w Polsce się użerać, uważajcie bo kościół zaczyna nakładać klątwy na polityków, więc na pozytywne zmiany się nie zanosi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Bo podlegasz pod polskie prawo, czego tu nie rozumiesz?
![]() |
#99 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a to racja i są metody takie jak np. podwiązanie nasieniowodów, które często jest odwracalne. A z drugiej strony kobiety, które nigdy nie chcą mieć dzieci moim zdaniem lepiej żeby walczyły o prawo do sterylizacji niż do aborcji. Nawet by na tym zyskały bo nie musiałyby pamiętać o antykoncepcji, nie musiałyby się martwić o to, że hormony pustoszą im organizm a jakoś nikt nie walczy ![]()
"Szczenięta rasowe. Tanio. Promocja trwa do wyczerpania suki." Nim kupisz szczeniaka, sprawdź, w jakich warunkach żyje suka, która go urodziła. Kampania edukacyjna, mająca na celu zmniejszenie ilości bezdomnych zwierząt http://psia-mac.pl |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | ||||
ma zielone pojęcie
|
Od tego chyba jednak powinna zacząć się ta dyskusja- od rozdzielenia różnych powodów dokonywania aborcji. Jestem ZA możliwością jej dokonania w tych 3 przypadkach, które uwzględnia polskie prawo
![]() Niemniej dla mnie aborcja jest zabiciem rozwijającego się zalążka człowieka. Po prostu. I uważam, że nie powinno się "ot tak" zabijać tej istoty. Cytat:
Gotowość do posiadania to świadomość tego, że po prostu dziecko może się pojawić. Każdy uprawiający seks powinien o tym wiedzieć. Zaś chęć do posiadania dziecka to po prostu pragnienie posiadania potomka. Proste ![]() Dla tych pierwszych wymyślono antykoncepcję. Nie chcą dziecka więc niech robią wszystko aby się nie pojawiło. Ale jeżeli już dojdzie do ciąży, to niech chociaż dziecko się urodzi. Naprawdę zawsze można oddać do adopcji. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czasowa abstynencja seksualna naprawdę nie doprowadza człowieka do śmierci. Nie.
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stare jak świat... Powiem tak, nie rozumiem tych despotycznych katoli plus wszystkich innych fanatyków którzy uważają że świat powinien iść po ich myśli. Gdyby aborcja była legalna, ten kto chce by ją robił, bo robi ją teraz, tylko nielegalne, a ten kto by nie chciał, to by nie robił i ja NAPRAWDĘ ale to NI CHOLERY nie wiem gdzie leży ten problem. Chcesz - robisz, nie chcesz - nie robisz. Legalizacja aborcji to nie jest żaden nakaz jej robienia, a tak się niektórzy pro liferzy zachowują;d ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Martusia2606 ale ty chyba nie rozumiesz jak zmienia się organizm kobiety kiedy nie wiem, wytnie się macice żeby mieć 1500% pewności ![]() U mężczyzn to jest praktycznie bez znaczenia, tak jak podcięcie włosów. U kobiety niestety NIE. ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
Daj choć jeden, ale proszę cię jakiś maluteńki przykład pana doktora który uważa że popęd płciowy nie należy do potrzeb fizjologicznych, BŁAGAM ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
![]() myślenie pt "ja tak uważam więc tupnę nogą popłaczę się i niech cały kraj robi to co ja mówię, czyli zabroni aborcji i jej nie wykonuje" ;d ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
![]() bardzo ładnie to ostatnio ujęła w jakiejś dyskusji, że większość kobiet które mają dzieci a nie chcą i nie mogą mieć więcej, wolałyby dokonać aborcji niż komuś oddać ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#104 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Bo w Polsce jest inne prawo. Moim zdaniem lepsze. Cytat:
Jak brakuje powietrza- umierasz natychmiast. Jak masz pełno w pęcherzu to idziesz do łazienki się wysikać, albo robisz w majtki, gdy zwlekasz za długo ![]() A jak nie uprawiasz seksu przez jakiś czas to co? Umierasz? Oj nie, naprawdę nie. Czasowa abstynencja seksualna nie niszczy psychiki człowieka.
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2010-10-23 o 18:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No ja z pierwszą ciążą też zaszłam przy tabletkach, z tym że to były Diane35 więc wiadomo tego nie ma co traktować jako skuteczną antykoncepcję, no więc raczej nie można mówić że "wpadłam" przy dobrym zabezpieczeniu ![]()
"Szczenięta rasowe. Tanio. Promocja trwa do wyczerpania suki." Nim kupisz szczeniaka, sprawdź, w jakich warunkach żyje suka, która go urodziła. Kampania edukacyjna, mająca na celu zmniejszenie ilości bezdomnych zwierząt http://psia-mac.pl |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Otóż jak już znasz TYYYYLUUUUUUU mąąąąąądryyyych psychologów którzy uważają że popęd to nie jest potrzeba fizjologiczna, to powinnaś wiedzieć że to proces bardziej złożony niż picie wody ![]() no ale okej, pozdrawiam twoich seksuologów nadal, niestety muszynianka biedna nie doczekała się źródła tych mądrości :chlip: ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
![]() Uważam że na ten temat adopcji nie powinny się wypowiadać osoby bez dzieci, w tym ja, bo ja nie wiem jaka to wieź się wytwarza między matką a dzieckiem i tak chrzanić głupotki na wizażu to ja mogę, ale co by było gdyby to ja nie wiem i nie wie tego pani powyżej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#109 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Nie napisałam, że seks nie jest potrzebą fizjologiczną. Napisałam, że nie należy on do tych potrzeb fijologicznych, które trzeba zaspokoić natychmiast.
![]() |
![]() |
#111 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiście, że wiem jakie skutki niesie za sobą wycięcie macicy, mam, że tak powiem "nowotworową" rodzinę i ciotka miała wycinana - więc tu wiem, że to nie zabieg kosmetyczny. Mi chodziło o sterylizację w sensie np podwiązania jajowodów. Moja mama podczas mojego porodu miała podwiązane i do dziś więcej dzieci nie ma. Prawdopodobieństwo zajścia w ciążę przy podwiązaniu jajowodów można powiedzieć, że jest takie samo jak prawdopodobieństwo wykonania niekompletnej aborcji - czyli minimalnej.,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Powtórzę się: Jeśli ktoś nie chce dziecka, niech stosuje antykoncepcję. Ale niech ma przy tym świadomość, że mimo to, może się pojawić ciąża (której moim zdaniem nie powinien usuwać).
![]() |
![]() |
#113 |
BAN stały
|
Nie uważam, że zarodek jest dzieckiem, nie muszę. Na szczęscie ten pogląd nie jest jeszcze u nas obowiązkowy. Oczywiście nie popieram aborcji jako metody antykoncepcji, tę stosuję. Ale nie ciągnęłabym ciąży której nie chcę, gdyby, mimo antykoncepcji się zdarzyła. Do 12 - mniej więcej tygodnia, nie miałabym probemu z usunięciem ciąży, której nie chcę. I nie widziałabym powodu, by przeżywać ciążę do końca, skoro nie chcę dziecka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() raz nie jest potrzebą fizjologiczną a raz jednak chodzi ci o coś innego ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
z tego co mi mój poprzedni lekarz mówił i co przeglądałam neta to działanie antykoncepcyjne tych tabletek nie jest porównywalne ze skutecznością innych. Tłumaczył mi to tym, że to są tabletki na problemy skórne, z nadmiernym owłosieniem, stricte dermatologiczne ale dodatkowo ma niskie działanie antykoncepcyjne. Na ile to prawda to nie wiem, szukałam na necie odpowiedzi - zdania są podzielone. No jednak ja zaszłam także wiesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Martusia2606 acha ja nie wiem nie słyszałam nic takiego, bo dostałam microgynon 21 które też są refundowane i no właśnie, zdziwiło mnie to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
BAN stały
|
Rozumiem. Podlegam, jeśli nie mam kasy na prywatnego ginekologa, który wybawi mnie z trudnej sytuacji za pieniądze. I w żadnym mieście w polsce nie ma z tym wtedy problemu. Problem mają ubogie kobiety, której pijany mąż zrobił piątego dzieciaka. Albo i nie mają, bo płodzą, jak kotki, chociaż najtańsze tabletki anty kosztują 9 zł na miesiąc. Potem domagają się pomocy od pomocy społecznej, szkoły, itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Szczenięta rasowe. Tanio. Promocja trwa do wyczerpania suki." Nim kupisz szczeniaka, sprawdź, w jakich warunkach żyje suka, która go urodziła. Kampania edukacyjna, mająca na celu zmniejszenie ilości bezdomnych zwierząt http://psia-mac.pl Edytowane przez Martusia2606 Czas edycji: 2010-10-23 o 18:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Konto usunięte
|
kolejny temat i kolejne prolajfy, które zamiast bronić życia narodzonego, zajmują się obroną komórek. brawo, jesteście wielkie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
A tamto zdaje sie to retoryczne pytanie bylo. ![]() Zabawnym jest to, ze w polskiej polityce najglosniej przeciw aborcji grzmią mężczyźni, ktorym urodzic przynajmiej poki co dane nie bedzie. Strona jest swietna, dobrze, że są takie inicjatywy, chociaz sądze, że jest ich jeszcze za malo i nie sa tak ogolnodostepne jak powinny byc. Nie jestem gotowa na dziecko, wiec mam nie uprawiac seksu? Dziecka nie planuje ani teraz ani nigdy, czyli mam sie przyjaznic z wibratorem az do menopauzy?Zabawne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.