Wizażanki z Leicester??? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-07, 22:42   #91
emciu
Wtajemniczenie

Dot.: Wizażanki z Leicester???

Dobrze, to jak sie uda to popros aby je przywiezli Rozliczymy sie jak sie spotkamy, po odbior

Jeszcze raz dokladnie przeszukalam strone boots.com i znalazlam tylko takie cos: http://www.boots.com/en/Boots-Skin-C...Sheets_982388/
Przejde sie do sklepu i zapytam o to. Puki co bede musiala sie tymi 'bibulkami' zadowolic.
while you were busy collecting stones.
emciu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-07, 22:48   #92
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Cytat:
Napisane przez Ewangelia Pokaż wiadomość
Tak, tak chce
Cytat:
Napisane przez emciu Pokaż wiadomość
Dobrze, to jak sie uda to popros aby je przywiezli Rozliczymy sie jak sie spotkamy, po odbior

Jeszcze raz dokladnie przeszukalam strone boots.com i znalazlam tylko takie cos: http://www.boots.com/en/Boots-Skin-C...Sheets_982388/
Przejde sie do sklepu i zapytam o to. Puki co bede musiala sie tymi 'bibulkami' zadowolic.
Wygladaja wpozadku, moze sama sobie sprawie.
Nie wiem czy slyszalas o wlasciwosciach matujacych maki ziemiaczanej ?? Stosowalam kiedys i nawet pomagala. Tylko ciezko zabrac ze soba make w torebce jak gdzies wychodzisz Stosowalam troszecke na pedzel i jak puder. W sumie kazde pudry matujace maja w skladzie skrobie ziemiaczana.

Ja uciekam spac. Jutro rano pobudka i do pracy.
Milej nocki dziewczyny
Katie1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-07, 22:58   #93
emciu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katie1983 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy slyszalas o wlasciwosciach matujacych maki ziemiaczanej ?? Stosowalam kiedys i nawet pomagala. Tylko ciezko zabrac ze soba make w torebce jak gdzies wychodzisz Stosowalam troszecke na pedzel i jak puder. W sumie kazde pudry matujace maja w skladzie skrobie ziemiaczana.
Hmm.. kiedys widzialm na jakims filmiku na youtube, ze dziewczyna stosowala troszke wlasnie na pedzel nakladala jak puder dosc duzo tego, po okolo 2-3 minutach nadmiar usowala pedzlem. Hm.. myslalam ze kurcze ale jak? przeciez buzia bedzia taka trupia.
Skoro na Tobie choc troszke podzialalo, to chyba sobie jutro sprobuje

Dobranoc
Stary 2011-02-08, 15:09   #94
violusia77
Przyczajenie

GG do violusia77

Hej hej hej
Jakoś ostatnio tu nie zaglądałam, trochę przez brak czasu, trochę przez to, że zapominałam bo wątki trochę obumierały ale już jestem I co chciałabyś wiedzieć o moim kursie? jestem pewna, że poradziłabyś sobie tym bardziej jak pracujesz z dziećmi!
violusia77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-08, 15:37   #95
emciu
Wtajemniczenie

No nareszcie wrócilas !
Stary 2011-02-08, 19:12   #96
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Cytat:
Napisane przez violusia77 Pokaż wiadomość
Hej hej hej
Jakoś ostatnio tu nie zaglądałam, trochę przez brak czasu, trochę przez to, że zapominałam bo wątki trochę obumierały ale już jestem I co chciałabyś wiedzieć o moim kursie? jestem pewna, że poradziłabyś sobie tym bardziej jak pracujesz z dziećmi!
wiatmy z powrotem
W sumie to chcialabym wiedziec wszystko To znaczy jak to wyglada i czy jest bardzo trudne. Pewnie jakies zadania musiscie robic, prezentacje itd?? Ja nie nawidze publicnzych wystapien a jak jeszcze musialabym to robic w j. angielskim to juz wogole bym padla trupem....jakos pewnie bym to ogarnela ale nabawilabym sie wrzodow zoladka przy tym No i przede wszystkim w jakim trybie to robisz bo ja szukam czegos wieczorowego albo weekendowego bo koncze prace o 18 i samo dojechanie do leicester zajmuje mi 30 min( do domu).
Mam nadzieje ze nie za duzo jak na jeden raz pytan zadalam
Stary 2011-02-08, 19:17   #97
SimplyDivine
Zakorzenienie

Ale dzis mialam beznadziejny dzien w pracy... Cale szczescie jeszcze tylko 2 dni i wolne Czekaja mnie zakupy z TZtem w piatek i zalozenie wspolnego konta w banku
Stary 2011-02-08, 19:19   #98
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Ale dzis mialam beznadziejny dzien w pracy... Cale szczescie jeszcze tylko 2 dni i wolne Czekaja mnie zakupy z TZtem w piatek i zalozenie wspolnego konta w banku
Wspolne konto - powazna decyzja
Stary 2011-02-08, 20:49   #99
Ewangelia
Przyczajenie

Hej dziewczyny
My dzisiaj w ten piekny sloneczny dzien wyladowalysmy w Abbey Parku, mala przeszczesliwa tylko potem placz jak trzeba bylo wracac. Odwiedzilysmy jeszcze kolezanke i jej 2 tyg malenstwo i tak minol dzien.
Niestety na wieczor cos mnie katar zlapal i chusteczki poszly w ruch
Zaraz ide wziasc ciepla kapiel i pod kolderke zeby mnie bardziej nie rozlozylo.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:

No to kiedy sie umawiamy
Katie ty pracujesz ja siedze w domu wiec dostosuje sie do ciebie A moze reszta dziewczyn tez sie przylaczy ?
Ewangelia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-08, 20:57   #100
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Mi najbardziej to pasuje sobota bo ja pozno wracam z pracy. W piatek dostane nowy katalog wiec dostalabys siwerzy do reki
Miloby sie spotkac w wiekszym gronie
Przez ta pogode mnie tez juz cos zaczyna brac, rano mnie gardlo bolalo. Ja panikuje od razu bo zawsze jak mnie gardlo boli to za chwile mi przechodzi na migdalki i bez antybiotykow mi nie przejdzie.
Stary 2011-02-08, 21:51   #101
emciu
Wtajemniczenie

Czesc dziewczyny
Katie.. wiem przez co przechodzisz.. u mnie zawsze zaczyna sie od bolu gardla.. a potem przechodzi w angine ropna, niestety najczesciej na to choruje
Ja bylam chora prawie przez caly styczen.. a zaczelo sie od grudnia. Co chwilke mnie cos lapalo i w ciagu tego czasu bylam juz chora 4 razy, do tej pory boli mnie gardlo. Mam powyzej uszu tych przeziebien. Cos ostatnimi czasy baaardzo duzo osob choruje, moze jakis wirus w powietrzu.

Rzczeczywiscie. Macie rację, takie spotkanie w wiekszym gronie to swietny pomysl.

Nareszczie przezd 17 nie robi sie juz ciemno.

Edytowane przez emciu
Czas edycji: 2011-02-08 o 21:52
Stary 2011-02-09, 12:40   #102
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Wspolne konto - powazna decyzja
Za 10 dni zaczynamy remont naszego pierwszego wspolnego domu wiec i wspolne konto sie przyda

Glowa mnie dzis boli niemilosiernie a jeszcze prawie 5 godzin w pracy :/
Stary 2011-02-09, 14:03   #103
violusia77
Przyczajenie

GG do violusia77

Cytat:
wiatmy z powrotem
W sumie to chcialabym wiedziec wszystko To znaczy jak to wyglada i czy jest bardzo trudne. Pewnie jakies zadania musiscie robic, prezentacje itd?? Ja nie nawidze publicnzych wystapien a jak jeszcze musialabym to robic w j. angielskim to juz wogole bym padla trupem....jakos pewnie bym to ogarnela ale nabawilabym sie wrzodow zoladka przy tym No i przede wszystkim w jakim trybie to robisz bo ja szukam czegos wieczorowego albo weekendowego bo koncze prace o 18 i samo dojechanie do leicester zajmuje mi 30 min( do domu).
Mam nadzieje ze nie za duzo jak na jeden raz pytan zadalam

Na początku chciałabym zaznaczyć, że jestem na kursie Childcare, health and social care + ESOL czyli angielski, matematyka, iformatyka i z tego zdajemy egzaminy. Co do childcare to nie ma z tego egzaminu ale w ciągu roku trzeba zaliczyć kilka assignment'ów czyli dostajemy kartki A4 i na nich mamy okolo 5-10 zadań o tym czego już się uczyliśmy na lekcji, później masz wyznaczony termin na kiedy masz to oddać i sprawdza nam to nasza nauczycielka, później sprawdza to ktoś z Leicester Collegu kto nas nie uczy a później sprawdza to jeszcze osoba z poza Leicester Collegu. Zajecia mam nie tylko o dzieciakach chociaż o tym najwięcej ale też o starszych osobach lub o tych co mają trudności z nauką takimi jak np dyslexia po niepełnosprawnych, różne choroby i wysypki itp. Muszę Cię niestety zmartwić, bo tak robimy prezentacje... za czym ja też nie przepadam Mój kurs mam na full-time czyli mam od poniedziałku do piątku na rano.. nie mam zielonego pojęcia czy jest taki kurs na part-time więc z tym Ci nie pomogę..
Mam nadzieję, że objaśniłam chociaż trochę jak to wygląda, bo z tłumaczeniem u mnie kiepsko Jestem pewna, że byś sobie poradziła Buziaki
Stary 2011-02-09, 22:18   #104
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Nie martw sie dobrze wszystko wytlumaczylas. Na czym te prezentacje polegaja tak naprawde?
No i wlasnie szukalam jakiegos kursu wieczorowego ale trudno mi cos znalezc a jak jest to zaczyna sie o 18 a ja wtedy koncze prace.
Mam nadzieje ze kiedys cos zrobia dla takich osob jak ja
Stary 2011-02-10, 17:08   #105
emciu
Wtajemniczenie

Czesc dziewczyny.

Co u Was ciekawego? Okropna pogoda dzisiaj...
Stary 2011-02-10, 18:43   #106
violusia77
Przyczajenie

GG do violusia77

Cytat:
Nie martw sie dobrze wszystko wytlumaczylas. Na czym te prezentacje polegaja tak naprawde?
No i wlasnie szukalam jakiegos kursu wieczorowego ale trudno mi cos znalezc a jak jest to zaczyna sie o 18 a ja wtedy koncze prace.
Mam nadzieje ze kiedys cos zrobia dla takich osob jak ja
Hmm nie do końca rozumiem pytanie 'na czym polaga prezentacja' bo, jak sama nazwa wskazuje...to na prezentowaniu
no ale ogólnie to dostajesz temat i musisz mówić np 5 minut no i u mnie sprawdzają język, czy się ma kontakt wzrokowy ze ''słuchaczami'' czyli resztą klasy czy się gestykuluje, oczywiście informacje w zakresie tego o czym się miało mówić, itp
Stary 2011-02-10, 18:47   #107
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Cytat:
Napisane przez violusia77 Pokaż wiadomość
Hmm nie do końca rozumiem pytanie 'na czym polaga prezentacja' bo, jak sama nazwa wskazuje...to na prezentowaniu
no ale ogólnie to dostajesz temat i musisz mówić np 5 minut no i u mnie sprawdzają język, czy się ma kontakt wzrokowy ze ''słuchaczami'' czyli resztą klasy czy się gestykuluje, oczywiście informacje w zakresie tego o czym się miało mówić, itp
U mnie na studiach to prezentacja polegala na pracy w power pointcie no i na omawianiu itd dlatego sie pytam- tutaj moze wszystko wyglada inaczej. Oki dzieki za info. Teraz przynajmniej mniej wiecej wiem jak to wszytko wyglada.

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Czesc dziewczyny.

Co u Was ciekawego? Okropna pogoda dzisiaj...
No pogoda do bani -u mnie nuda jak zwykle, praca dom , praca dom no i gotowanie obiadow non stop
Cale szczescie jutro juz piatek i weekend. Niby zadnych planow nie mam ale lubie sobie poleniuchowac i pospac do 10
Stary 2011-02-10, 19:22   #108
emciu
Wtajemniczenie

Cytat:
Cale szczescie jutro juz piatek i weekend. Niby zadnych planow nie mam ale lubie sobie poleniuchowac i pospac do 10
hm.. do 10 ? Mi sie zdarza pospac do 13
Stary 2011-02-10, 19:49   #109
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Cytat:
hm.. do 10 ? Mi sie zdarza pospac do 13
Do 13 - pelna rozpusta widze Nie dla mnie to zdecydowanie za dlugo no chyba ze pojde spac baaardzo pozno. Jak spie za dlugo to mnie pozniej glowa boli reszte dnia.
Stary 2011-02-10, 22:23   #110
Ewangelia
Przyczajenie

Hej wszystkim

Cytat:
Mi najbardziej to pasuje sobota bo ja pozno wracam z pracy. W piatek dostane nowy katalog wiec dostalabys siwerzy do reki
Miloby sie spotkac w wiekszym gronie
Przez ta pogode mnie tez juz cos zaczyna brac, rano mnie gardlo bolalo. Ja panikuje od razu bo zawsze jak mnie gardlo boli to za chwile mi przechodzi na migdalki i bez antybiotykow mi nie przejdzie.
Sobota mi odpowiada,milo sie bedzie wyrawac z domu bez dziecka dla odmiany Która godzina ci pasuje i gdzie ?
Czy ktos jeszcze ma ochote sie przylaczyc ?

A pogoda naprawde do bani, az sie nic nie chce, ja chodze i kicham i najgorsze ze nawet nie moge sie niczym konkretnym leczyc

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Do 13 - pelna rozpusta widze Nie dla mnie to zdecydowanie za dlugo no chyba ze pojde spac baaardzo pozno. Jak spie za dlugo to mnie pozniej glowa boli reszte dnia.
Ja mam tak samo Katie , bol glowy a do tego jeszcze bardziej jestem zmeczona niz jakbym spala do 7 .

Edytowane przez Ewangelia
Czas edycji: 2011-02-10 o 22:21
Stary 2011-02-10, 22:33   #111
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Cytat:
Sobota mi odpowiada,milo sie bedzie wyrawac z domu bez dziecka dla odmiany Która godzina ci pasuje i gdzie ?
Czy ktos jeszcze ma ochote sie przylaczyc ?
No jak sie wyspie to moze tak o 13 ?? A gdzie?? To nie wiem w sumie, moze gdzies na miescie ?? Chyba ze w abbey parku bo ja tez mam blisko.
Stary 2011-02-10, 22:56   #112
violusia77
Przyczajenie

GG do violusia77

[QUOTE=Katie1983;25000715]U mnie na studiach to prezentacja polegala na pracy w power pointcie no i na omawianiu itd dlatego sie pytam- tutaj moze wszystko wyglada inaczej. Oki dzieki za info. Teraz przynajmniej mniej wiecej wiem jak to wszytko wyglada. [QUOTE]

No właśnie o tym nie pomyślałam ale tutaj też, jak byłam na biznesie to robiliśmy w power poincie każdą prezentacje ale na ten temat może się Emciu wypowiedzieć bo ona nadal na biznesie jest i jestem pewna, że prezentacje tak właśnie u niej wyglądają. U mnie jest inaczej bo mamy lekcje w takim pomieszczeniu gdzie nie ma ani komputera ani tej tablicy i robimy tak właśnie jak robimy. W sumie nie wiem czy to dobrze czy źle ale ja co do tego ogólnie nie narzekam chociaż nie ukrywam, że prezentacja to ostatnia rzecz jaką chcę robić... hehehe pozdrówka
Stary 2011-02-11, 21:20   #113
Ewangelia
Przyczajenie

Cytat:
No jak sie wyspie to moze tak o 13 ?? A gdzie?? To nie wiem w sumie, moze gdzies na miescie ?? Chyba ze w abbey parku bo ja tez mam blisko.
13 pasuje Moze byc w miescie kolo Clocka ? Pojdziemy gdzies na kawke.

A jak wam minol piateczek dziewczyny, pogoda nam sie zrobila az milo( pomijajac ten deszcz z rana )

Czas edycji: 2011-02-11 o 21:22
Stary 2011-02-12, 00:35   #114
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Cytat:
13 pasuje Moze byc w miescie kolo Clocka ? Pojdziemy gdzies na kawke.

A jak wam minol piateczek dziewczyny, pogoda nam sie zrobila az milo( pomijajac ten deszcz z rana )

Pewnie ze moze byc!! A jak sie poznamy?? przepraszam ze tak pozno ale bylam w kinie.
Stary 2011-02-12, 00:45   #115
Ewangelia
Przyczajenie

Bede miala na sobie czarny plaszczyk .Mam blond wlosy i brzuch jak to w ciazy

A jak ciebie poznam ?

Czas edycji: 2011-02-12 o 00:48
Stary 2011-02-12, 12:02   #116
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Cytat:
Bede miala na sobie czarny plaszczyk .Mam blond wlosy i brzuch jak to w ciazy

A jak ciebie poznam ?
Ja jeszcze nie wiem co zaloze ale bede miala w reku katalog avonu i mam krecone wlosy.

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

[/QUOTE]No właśnie o tym nie pomyślałam ale tutaj też, jak byłam na biznesie to robiliśmy w power poincie każdą prezentacje ale na ten temat może się Emciu wypowiedzieć bo ona nadal na biznesie jest i jestem pewna, że prezentacje tak właśnie u niej wyglądają. U mnie jest inaczej bo mamy lekcje w takim pomieszczeniu gdzie nie ma ani komputera ani tej tablicy i robimy tak właśnie jak robimy. W sumie nie wiem czy to dobrze czy źle ale ja co do tego ogólnie nie narzekam chociaż nie ukrywam, że prezentacja to ostatnia rzecz jaką chcę robić... hehehe pozdrówka [/QUOTE]

No wlasnie te glupie prezentacje ...grr nigdy ich nie lubilam.

Co porabiacie dzisiaj dziewczyny? Nie macie ochoty spotkac sie ze mna i z Ewangelia na miescie. Tzn nie wiem czy sie z nia spotkam bo mi nie odpisala ale ja tak czy siak musze wyjsc do miasta do bootsa na male zakupy.
Stary 2011-02-12, 12:18   #117
Ewangelia
Przyczajenie

Cytat:

Co porabiacie dzisiaj dziewczyny? Nie macie ochoty spotkac sie ze mna i z Ewangelia na miescie. Tzn nie wiem czy sie z nia spotkam bo mi nie odpisala ale ja tak czy siak musze wyjsc do miasta do bootsa na male zakupy.

Bede ,bede o 13 tak jak sie umówilysmy.
Stary 2011-02-12, 12:21   #118
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Cytat:
Bede ,bede o 13 tak jak sie umówilysmy.
To dobrze
Stary 2011-02-13, 13:13   #119
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Hej dziewczyny. Co slychac w ta pochmurna niedziele?? Az z domu nie chce sie wychodzic !!
Stary 2011-02-13, 15:25   #120
emciu
Wtajemniczenie

Czesc

Troszke mnie nie bylo na forum. Widze, że sie spotkalyscie. Jak Wam minął czas? Rzeczywiscie pogoda straszna, wczoraj było ładnie.. a dziaiaj? Pochmurno od samego rana. Ja mimo wszystko zamierzam miło spedzic ten niedzielny czas
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości