|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Misula - współczuje, nie pomogę bo nie wiem
wracaj do zdrowiaania - jak nocka
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cześć dziewczyny
Muszę Wam powiedzieć, że Iga nosi już ubranka na 68. Na 62 nosiła baaaardzo krótko, tak jak pisała kiedyś eleonoremio.kubusiu wszystkiego najlepszego! bajka ja mam to samo, Marek przeważnie jest w domu tylko w weekendy i to jeszcze albo ja mam szkołę albo on Śpimy razem tylko z soboty na niedzielę. W niedzielę w nocy znowu wyjeżdża i tak w kółko. Dobrze, że mieszkam z mamą, bo bym zwariowała sama z Igą. ![]() itakasia super masz córeczki Ja tez brałam zawsze udział w konkursach recytatorskich W 3 klasia recytowałam "na straganie" i wygrałam Moja mama też zawsze siedziała taka dumna ![]() kinia sto lat dla maluszka
|
|
|
|
#93 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Smaruje jej buzie oliwka i wykluczylam z mojej diety nabial i jajka. Musze powiedziec, ze cera sie poprawila. We wtorek bedzie 3 tyg jak nie jem nabialu. Cytat:
|
|
#94 |
|
Rozeznanie
|
Olakola, biedactwo Kubs, a jak to sie z glowy krew pobiera?
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
witam
aniaa czyli nocka lepsza? scoobs wspolczuje, musisz ledwo zyc po takiej nocy anuszka dzieki, moge sie pochwalic ze Agatka zajela drugie miejsce a Marysia trzecie, ex equo z kolezanka )nie mam pomyslu na obiad, jesli te kotleciki ziemniaczane nasiakaja tluszczem to nie dla mnie kiedys nie sadzilam ze taka wirtualna przyjazn moze sie tak pieknie rozwinac
|
#96 |
|
Rozeznanie
|
Itakasia, gratulacje, masz powody do dumy
|
|
|
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
itakasia ja dzisiaj robię pizze a ciasto z tego przepisu
karolcia
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!
Mały dziś wstał o 3 i juz spał z nami. Coś za wcześnie, ale nic moze to jednorazowy wybryk. Teraz lezy na macie i obkłada Pana ananasa. jaszczka ja Cie podziwiam bardzo. Miałam RAZ taki dzień , że nikt u mnie nie był, nie miała do kogo pójść a mąż w pracy. Okropne uczucie. Jesteś bardzo dzielna, że to znosisz A na cycuchy to może pomogą okłady z kapusty? itakasia brawa dla córeczek Świetne są!wiolek widze, że i Ciebie Papi skusiła na Lush? Kusicielka jedna no! My dzis wyjeżdżamy na weekend. Mam nadzieje, że Franek dobrze zniesie zmiane miejsca. |
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Misiulka
wyglada smacznie, daj znac jak wyjdzie Misiulka, Marta, scoobs dzieki Marta gdzie jedziecie? udanego wypoczynku
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zadomowienie
|
Marta zazdroszczę wyjazdu też bym gdzieśc wyjechała, ale tż oczywiście czasu nie ma chyba pojadę tyko z Niunią mam koleżankę w Ustroniu, a powiedz gdzie Franek śpi jak gdzieś jedziedzie z Wami w łóżku czy macie łóżeczko turystyczne???
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy łóżeczko, ale go nie bierzemy. Jak byliśmy na wczasach to spał w wózku a nad ranem, tak jak w domu brałam go do łózka. Teraz pewnie będzie tak samo.
|
|
|
|
#103 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie świadczy o braku zastojów niestety. Musisz je bardzo mocno wymasować w miejscu bólu i najlepiej popracować przy tym laktatorem! Choć jeśli boli mimo opróżnienia, to może być już za późno i stan zapalny gotowy ![]() Cytat:
Czy Wy macie kobity jakieś jesienne przesilenie czy co? Czego beczysz! Spowiadaj mi się tu! Cytat:
Mój Łukasz to niegdysiejszy najlepszy przyjaciel wirtualny... A więc może ![]() Bosh... zacytowałam, żeby pogratulować dziewczynkom i to akurat pominęłam :ściana: . Gratulacje!!!
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-10-29 o 11:15 |
|||
|
|
|
#104 |
|
Wtajemniczenie
|
Laski przeciez było nam tak mało
szybciutko dobijac 5000 bo jeszcze dwa nie uzywane wątki czekają |
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia brawa dla Agatki i Marysi!
Nasza noc jak zwykle pobudka 3 i 6 a teraz zabawa w lozeczku, ja mliko sciagam, bo na 13 do fryzjera a pozniej na 20 30 do knajpy a potem do klubu |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 |
|
Wtajemniczenie
|
uuu no to niezla impreza dzis!!! zazdroszcze! my jutro robimy urodziny tz
|
|
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
niezawsze o matko już siadła
super dziewczynka ![]() AGAMARCIO scoobs nie wiem co poradzić biedna oby te nocki były lepsze Misiulka1 wydaje mi się, że nie powinno zaszkodzić ale może spytaj w aptece. obyś szybko wyzdrowiała ![]() itakasia no widzisz a mówiłaś, że nie liczysz na wygrane ![]() u mnie nasiąkały bardzo, nawet bardziej niż kotlety schabowe albo hmmm racuchy ![]() marta_d1 nooo w sumie sama się namówiłam ale gdyby nie papi to bym nie wiedziała o istnieniu lusha więc możemy zwalać na nią ![]() miłego wyjazdu |
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sobote przerwe robimy jak na razie---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- pozniej wkleje foty, oczywiscie sama nie siedzi, ale sie podciagnela do siadu sama i trzyma prosto plecki |
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
itakasia ja robię naleśniki z twarogiem, na słodko
![]() Też dziś jadę na duże zakupy, bo jak zwykle na wszystkich świętych rodzina się zjedzie i kupę jedzenia trzeba robić Właśnie czekam na listonosza aż przyniesie moją marną wypłatę ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- WOW dostałam 30 zł wiecej wyplaty
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Agravko odpisz mi na PW :P.
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=dzidziadziumdzia;22 941929]Zmień laboratorium. Z główki pobiera się w ostateczności. Co za głupia laborantka. Alisie wkłuwały się jak miała 3 tygodnie w rączkę i dały radę. Fakt, że robiły to we 3. Plus ja.
A u mnie jak Patrycja nie miała jeszcze skończonego miesiąca i trafiłyśmy do szpitala-to dwa razy dziennie pobierali jej krew z główki!!Potem po wyjściu ze szpitala,wszystkie kontrolne badania krwi też były pobierane w laboratorium (jedyne,które pobiera krew dla niemowląt)z główki..i to jeszcze zawsze ja musiałam pomagać... ![]() A tak w ogóle to witam U nas nocka ok.Ja zdąrzyłam dziś już nawet zajechać do pracy zostawić raport o dodatkowe 2 tyg urlopu macierzyńskiego,zaległy urlop wychowawczy i 2 dni okolicznościówki z okazji urodzenia się dziecka.Tak więc wracam do pracy 10 stycznia.A teraz gotuję rosołek,bo mąż chory i ledwo siedzi w pracy biedaczysko...
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=aneciaslonko;229431 55]
Cytat:
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
A czy Wasze dzieci miały w szpitalu pobieraną krew z piętki na te badania przesiewowe- na mukowiscydozę, niedoczynność tarczycy i fenyloketonurię? Ależ Iga się przy tym darła!
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
mam nadzieję, że na właściwym wątku ![]() Siala - obejrzałam film o dzieciach z Chin... Straszne... ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Marta_d1 - miłego weekendu
|
|
|
|
#115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i niestety, nie oplywamy w luksusach a za jego podstawowa pensje raczej nie dalibysmy rady a na podwyzke poki co nie ma co liczyc bo dopiero pracuje tam miesiac ja sie juz chyba do tego przyzwyczailam, a latwiej mi jest bo ja tam nigdy nie potrzebowalam zbytniego kontaktu z ludzmi ooo taki ze mnie outsider przykro jest mi tylko z tego powodu ze nie widuje malej. no ale to jego wybor, ja ją mam na codzien i to jest najwazniejsze on pozniej tego bedzie zalowal, nie ja bo ja co chwile klade mu do glowy, wiem ze cierpi z tego powodu ale nie ma wyjscia poki co. Cytat:
[QUOTE=dzidziadziumdzia;22 943230] Cytat:
![]() moja miala, ale ja przy tym nie bylam. |
|||
|
|
|
#116 |
|
Rozeznanie
|
U nas też z główki pobierali, na izbie przyjęć byłam przy tym, potem to już zabierali bez rodzica. A na usg głowy jaki był ryk, ale lekarz pocieszał, że duzo dzieci nie lubi jak im się coś z głową robi - teraz wychodzi czapka
![]() anuszka też robili badania, ale tak samo zabierały pielęgniary, dzieci przychodziły spokojne - myślę, że je tam dokarmiały po tym. Te badania to już nei pamiętam, ja zostawiłam telefon ale nikt nie dzwonił z wynikami, to chyba w porządku czy to ja mam dzwonić???? A co do spacerów pocieszę Was może - mieszkam na osiedlu gdzie robię 3 kółka w koło osiedla, bo tak mogłabym pójść sobie w pola, ale tylko jak sucho, bo polne drogi i długo woda stoi i jeszcze to rozjeżdzone - już raz utknęłam prawie. To dopiero nuda, a drzew jak na lekarstwo, nie mówiąc o ławkach
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero gdyby bylo cos nie tak to sie kontaktuja z rodzicami by powtorzyc badania.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
U nas powiedzieli,że to bardzo bolesne i pobierali z rączki (dłoni),więc Patrycja w ogóle nie poczuła...
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Itakaska- gratulacje dla córeczek
![]() marta - tez bym chętnie się gdzieś wybraka ![]() Byłam na zakupach, kupiłam sobie butki, Anastazja zjadła obiadek wypiła soczek super, że więcej je obiadków niż mleczka![]() Linka - odpisałam
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#120 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale dzieci niemowlaczki moga do chlorowanego, ale wazne zeby byl podgrzewany zeby nie zmarzly. a mioja na asymetrie doradzila basen, ale juz twardo trzyma glowke [to u nas jest wymog na basen] ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:47.

wracaj do zdrowia

Muszę Wam powiedzieć, że Iga nosi już ubranka na 68. Na 62 nosiła baaaardzo krótko, tak jak pisała kiedyś eleonoremio.
W 3 klasia recytowałam "na straganie" i wygrałam

zaszalałam dziś i piję piwko tż śpi niunia też i ja też zaraz się kłade ale jeszcze sobie popłacze może mi ulży.......
super dziewczynka
biedna oby te nocki były lepsze 

ja sie juz chyba do tego przyzwyczailam, a latwiej mi jest bo ja tam nigdy nie potrzebowalam zbytniego kontaktu z ludzmi