Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-grudzień - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-29, 09:39   #91
kularek
Zadomowienie

Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr

a na siku w nocy to wstaję średnio z 5 razy

a i zapomniałabym ! przecież ja dziś nareszcie jadę do fryzjerki ! już nie mogę się doczekać bo uwielbiam jak mi ktoś coś robi z włosami i będę wyglądać mogła się w końcu ludziom pokazać -ale to dopiero po 19

gimikis śliczny masz ten brzuszek

Edytowane przez kularek
Czas edycji: 2010-10-29 o 09:41
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 09:41   #92
Vcelka
Wtajemniczenie

Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr

Gimikis super zdjęcia, mi mąż zrobił taką sesję w tamtym tygodniu i też mam ze wstążeczką - będzie super pamiątka

Ja byłam wczoraj u gina. Wszystko dobrze, wyniki z krwi idealne, dostaliśmy pozwolenie na sexik, a w zasadzie to NAKAZ ( tylko, że ja jakoś nie mam ochoty ), bo przez te wszystkie tabletki, które wcześniej musiałam brać szyjka zamknięta.
Gin powiedział, że ze względu na moją cukrzycę, najlepiej byłoby żebym już za tydzień urodziła - będzie to wtedy 38 tydz.
Dlatego też jak zobaczyłam tytuł naszej nowej części to nieźle się uśmiałam

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 09:41   #93
Artystka23
Dragonfly

Anecka twardnienie brzucha przeszlo,ale moge podpiac sie pod post liska-przeleciala mnie chyba cala armialaze-boli podbrzusze,leze-boli krzyz..Mala ma albo tak bardzo twarda lepetynke,albo chodze z rozwarciem na opuszek lub krotka szyjka i nawet o tym nie wiemA mimo to tz zawiozl mnie dzis na badania krwi i zalatwic ten meldunek wiec chociaz jedno z glowy eeeeech te skurcze przepowiajace
Stary 2010-10-29, 09:44   #94
NUCHISIA
Raczkowanie

klask i:Mallinko tytuł super!!!

Też chciałabym się rozpakować w tej części wątku, ale jakoś narazie okien nie odważyłam się umyć, zrobił to wczoraj mąż, a na seks może się skuszę z początkiem listopada

gimiks fajny pomysł z tą sesyjką z brzuszkiem, muszę też o takiej pomyśleć...

Dziewczyny a jaki ten olejek ma być do masażu krocza? Wystarczy oliwka taka zwykła?
NUCHISIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 09:48   #95
Artystka23
Dragonfly

Gimikis,urocze zdjatkaale chyba brzuch Ci opadl
Stary 2010-10-29, 09:54   #96
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
po wierzchu, naoliwiasz palce i chwytasz wargi i sobie wcierasz nawet dostałam dokładną instrukcję, zaraz poszukam, to wkleję
To czekam na instrukcje Hehe bede sie nacierac o ile to cos da.. bo niestety ale sil do cwiczen nie mam

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Wiecie co jak tam patrze na mój brzuch to mi się wydaje że jest mały.
Ale jak spojrzałam na zdjęcia to aż zaniemówiłam: On jest ogromniasty. I te mega rozstępy na brzuchu
Wrzucam fotkę brzusia. Z wczoraj. Tj.37tc. Skończony...
Duzy brzusio Ja jestem tez jakos w tym tc ale mam polowe mniejszy i mnie to martwi.

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
A nie byłaś u lekarza?? Jak nie to idz najszybciej, bo niewyleczona choroba ,powikłania moga byc niebezpieczne.
Juz raz mnie bolalo gardlo d otego mialam goraczke i katar.. no i jak poszlam do internisty to powiedzial ze tylko tantum verde moge brac i nic wiecej, wiec nie ma sensu zeym szla teraz

Artystka, hehe armia Oby jednak te przepowiednie to byly tylko przepowiednie, niech sie dziecina dluzej donosi

Jejjj taka ladna pogoda.. poszlabym sobie po chipsy a nie moge chodzic doslownie tak czuje ze mnie tam napiera masakra Obiadu tez nie zrobie bo nie mam sil stac

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 09:56   #97
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NUCHISIA Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jaki ten olejek ma być do masażu krocza? Wystarczy oliwka taka zwykła?
Tak, zwykła oliwka
ale ta instrukcja masażu gdzieś mi wsiąkła...

a TZ zabrał się za pokoik dziecięcy

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-29, 10:00   #98
gimikis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
Gimikis super zdjęcia, mi mąż zrobił taką sesję w tamtym tygodniu i też mam ze wstążeczką - będzie super pamiątka

Ja byłam wczoraj u gina. Wszystko dobrze, wyniki z krwi idealne, dostaliśmy pozwolenie na sexik, a w zasadzie to NAKAZ ( tylko, że ja jakoś nie mam ochoty ), bo przez te wszystkie tabletki, które wcześniej musiałam brać szyjka zamknięta.
Gin powiedział, że ze względu na moją cukrzycę, najlepiej byłoby żebym już za tydzień urodziła - będzie to wtedy 38 tydz.
Dlatego też jak zobaczyłam tytuł naszej nowej części to nieźle się uśmiałam
No to teraz brać się jak to Mallinka w tytule napisała za sexik i mycie okien

Cytat:
Napisane przez NUCHISIA Pokaż wiadomość
klask i:Mallinko tytuł super!!!

Też chciałabym się rozpakować w tej części wątku, ale jakoś narazie okien nie odważyłam się umyć, zrobił to wczoraj mąż, a na seks może się skuszę z początkiem listopada

gimiks fajny pomysł z tą sesyjką z brzuszkiem, muszę też o takiej pomyśleć...

Nas nie stać na profesjonalna sesje wiec zrobiliśmy sobie amatorską Dobre i takie.

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Gimikis,urocze zdjatkaale chyba brzuch Ci opadl
No to jak już druga osoba tak pisze to chyba opadł
Z jednej strony nie mogę się już doczekać rozwiązania. Może w przyszłym tyg po wizycie u gina zabiorę się za mycie okien i pozmieniam firany. A przy tym zmilestuje TŻta żeby po porodzie nie marudził mi że jest zaniedbywany
Mnie tez dokucza już ból kręgosłupa tak jak na @ ale jak narazie bóli w podbrzuszu jeszcze nie mam. No i czuje jak mała uraczy mnie kopniakiem w pochwę.

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 10:01   #99
bela14
Rozeznanie

Gimiks-ślicznie.
Mallinka-świetnie masz do tego dryg kobieto
A gdzie jest kotek 81?????????????????

ja jednak wylądowałam na antybiotyku Hiconcil(amoxicilina)
mam nadzieję,że nie poszkodzi małemu.
tylko nie wiem jak podejdą do tego w szpitalu bo w każdej chwili moge tam trafić.
do terminu 8 dni.
a lek rozłozył mnie tak,że prawie nie mowię.
i brzuch mnie pobolewa tylko teraz nie wiem czy to z dmuchania nosa czy porodowo???
pozdrawiam.
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 10:08   #100
rptrbj1978
Rozeznanie

Gimiks slicznie. tez mi sie wydaje ze opadł . rozmawiałam z kotkiem81 pisze ze zalatany.

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-10-29 o 10:16
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 10:13   #101
mallinka
Zadomowienie

Bela to dobrze że masz leki, na pewno w ciągu 3 dni będzie poprawa
a faktycznie Kotka81nie widac... hmm

Stary 2010-10-29, 10:14   #102
kretencja
Zakorzenienie

Gimikis, ja przez większą część dorosłego życia też noszę bardzo krótkie, bo są wygodne, ale mąż woli trochę dłuższe. Teraz mam z tyłu krótkie, mocno pocieniowane, a z przodu taką pieczarkę, trochę za uszy... Już im sie należy odświeżenie i właśnie przed porodem chciałam się do fryzjera wybrać, ale zupełnie nie mam pomysłu, co teraz z nimi zrobić

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 10:15   #103
gimikis
Rozeznanie

Dziewczyny czy wy też tak macie że cała wasza cipka i otaczające je mięśnie są mega napuchnięte i bardziej wrażliwe na dotyk?? Ja siadając na krzesło bardzo wyraźnie wszystko czuje.

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 10:19   #104
sanderinka
Zakorzenienie

czesc ja sie na szybko melduje i znikam do gina
nadrobie was poźniej a przynajmniej bym chciała wiec prosze sie nie rozpisywać na kilkadziesiąt stron

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 10:19   #105
apoolonia
Rozeznanie

Hej

Widzę nowa część
tytuł nieziemski haha
tylko że do mnie pasuje urodzić nie chce nogi krzyżujemy

-----------

Powiedzcie jak jest z tymi wcześniakami
czytałam że do 38tc to wcześniak

moja mama urodziła mnie 37tc i wcześniakiem nie byłam
koleżanka urodziła córkę (po 4 miesiącach leżenia) w 36 tc + kilka dni i też nie zakwalifikowali jej jako wcześniaka

a np. Weronisia z naszego wątku zobaczcie urodziła wcale nie tak wcześnie
i są problemy z małym
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 10:21   #106
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny czy wy też tak macie że cała wasza cipka i otaczające je mięśnie są mega napuchnięte i bardziej wrażliwe na dotyk?? Ja siadając na krzesło bardzo wyraźnie wszystko czuje.
Nie mam.
Za to pepek wyglada u mnie jak u ciebie. Ciemny w srodku i wypelniony

Ja jeszcze musze dwa tygodnie wytrzymac i tez sie moge wziac za okna i seksik

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 10:23   #107
kretencja
Zakorzenienie

Aż tak, żeby czuć siadając na krzesło, to nie jest napuchnięta Ale ostatnio jak gin badał mnie na "samolocie" to było już bardzo nieprzyjemnie. O współżyciu to nawet nie wspomnę. Ciasno, wrażliwie... Mam nadzieję, że to wróci do normy

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Apoolonia, no bo każde dziecko jest inne, nie ma jakiejś sztywnej reguły, która by mówiła, że po określonym tygodniu już na pewno nie będzie problemów.
Ja wiem, że donoszone dziecko to takie, które rodzi się po zakończonym 37 tygodniu

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-29, 10:23   #108
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Hej

koleżanka urodziła córkę (po 4 miesiącach leżenia) w 36 tc + kilka dni i też nie zakwalifikowali jej jako wcześniaka

i są problemy z małym
Mi gin mowil, ze od 37 tygodnia nie jest sie wczesniakiem.
A synek Weronisi juz chyba w brzuszku byl malutki i moze stad te problemy?

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 10:27   #109
andziat
Zakorzenienie

Witajcie w nowej części , tytuł boski

79 Marta,
De28, vikicullen wszystko będzie dobrze, trzymajcie się

KarolinaB za wizytę

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
witam której umyć okna? bo seksu to nie zaproponuję
ja poproszę, bo ja już chyba nie dam rady

gimikis cudne zdjęcia, ja tez jakiś czas temu zrobiłam sobie sesję, fajna pamiątka będzie

a gdzie Beata_Batumi, czyżby na porodówce
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 10:28   #110
_paulinka2
Wtajemniczenie

Dzisiaj zaczynam 38 tydzień

po świętach biorę się za mycie okien i seksik

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 10:29   #111
apoolonia
Rozeznanie

Dzięki za odpowiedzi

naprawdę się denerwuje

myślałam że jak dotrwam do 34-36tc to już będzie w miarę ok

a tu co chwila nowe przypadki które pokazują że jednak lepiej jak się urodzi po 38 tc
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 10:31   #112
kretencja
Zakorzenienie

Wiadomo, że lepiej jak się urodzi po 38 tygodniu, a już na pewno co najmniej po 37. Ale współcześnie, z tym zaawansowaniem medycyny, jakie mamy, są też olbrzymie szanse, że będzie całkowicie zdrowe dziecko urodzone w 35 czy 36 tygodniu Tak że nie martw się na zapas Póki co trzymasz się w dwupaku, a każdy pojedynczy dzień przybliża Cię do pewności, że z Twoim dzieciątkiem będzie wszystko OK

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-29, 10:32   #113
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eliza86 Pokaż wiadomość
Jak wy dalyscie rade umyc okna to ja chyba tez umyje

Dziewczyny czy moge brac urosept??? Bo odebralam wyniki i mam bakterie w moczu a wizyta za tydzien....:con fused:
słyszałam, jak pani z laboratorium tłumaczyla jednemu facetowi, że przy ogólnym badaniu moczu zwykle są bakterie, także nie nalezy się tym martwić, chyba, że inne wyniki są złe. A te bakterie moga byc wynikiem np tego, że przed oddaniem moczu do pojemniczka nie umyło się części intymnych no i oni sami w laboratorium nie badają moczu (przy badaniu ogólnym moczu) ja jakiejś super wyjałowionej płytce. Ja zwykle mam bakterie i moja gin nie zwraca na to uwagi, mówi, ze to norma.

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
A ja dostałam dziś rano smsa od tej koleżanki, która była w ciąży właśnie 3 tygodnie dalej niż ja. Dziś nad ranem urodziła córeczkę
gratulacje dla koleżanki a imię wybrane już miała?

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Hej

Widzę nowa część
tytuł nieziemski haha
tylko że do mnie pasuje urodzić nie chce nogi krzyżujemy

-----------

i są problemy z małym
wydaję mi się, że to zalezy głównie od samego dziecka, bo np dzieci sa wypuszczane ze szpitala jak mają minimum 2 kg, więc może każde, które ma poniżej 2 kg uznawane jest za wcześniaka? I jak inne parametry też wskazują na to. Ja słyszałam, że od 38 tc można ze spokojem rodzić

Mallinka, super tytuł jakby na wizażu był konkurs na najlepszy tytuł na poczekalni to byś wygrała

Vcelka, zmolestuj męża parę razy bedziesz mieć szybciej synka na świecie, a masz na to błogosławienstwo gina

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-29, 10:33   #114
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
a gdzie Beata_Batumi, czyżby na porodówce
ooo, rzeczywiście nie ma może w końcu się ruszyło

a ja mam od pół godziny dziwne uczucie spuchniętych palców, stóp i powiek ale wizualnie nic nie widać... mam nadzieję ze zaraz przejdzie

Stary 2010-10-29, 10:33   #115
kretencja
Zakorzenienie

Aliszcze, tak, od dawna było wiadomo, że będzie Julka Jak tylko rano włączyłam telefon, to dostałam tę wiadomość - że urodziła się o 3,20 i jest zdrowa i piękna Aż się wzruszyłam, niedługo ja jej podobnego będę mogła wysłać
Ale jakieś małe te dzieci teraz się rodzą. Ona urodziła się właśnie w skończonym 37 tygodniu chyba i waży 2800 bodajże Wiem, że to w normie, ale ciągle pamiętam o wadze urodzeniowej mojej, mojego Brata, a także mojej Mamy. Z nas wszystkich były straszne kloce w porównaniu do takiej kruszynki

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-10-29 o 10:35
Stary 2010-10-29, 10:34   #116
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
heja hej
kregoslup mniej boli
wiec dzis okna pranie i prasowanko - 7 pieluch pozostalo

kolor tapczanu zmieniony wiec spokojnie spalam ale mialam jakis PROBLEM rece w srodku calej dlugosci jaky mi wapnialy takie odczucie mialam az prawie z tego ryczalam ... nie wiem co to moglo byc :/ ale wreszcie zasnelam

Antos mial problem z zasnieciem tym razem juz nie dalismy mu sie i 37 min plakania wolania skonczylo sie mega snem do 7-20 ,,,
je nam jak glodomor - nie moze sie najesc po tym zlobku...

ANECKA ja to unikam jednego lekarza w szpitalu lysawy w okularach bleee pracuje w Lubinie ehhh
a najfajnijszy to ordynator i Andrzejewicz wyyysoki i czarny + babeczka milutenka i delikatna rewelaccyjnie zszywa!

MALLINKO wszystko extra!! mowilam ze wlasciwy czlowiek na wlasciwym miejscu hihi tylko to uprawianie mi niesmak dalo ale w koncu sex jest jak zniwa hehe

GIMIKIS zdjecia superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrr brzusio tez i odcienie wlosow rewelka!! jest super szampon Joanna fioletowy extra blasku nadaje blondyneczkom i rozjasnia... polecam

MASOWANIE KROCZA - NAJLEPSZA OLIWA Z OLIWEK!!!!!!! PO oliwce mozecie miec podraznienie uczulenie swedzenie...
TU POSZCZEGOLNE KROKI CO ROBIC - INSTRUKCJA (moze wkleisz MALINKO ) na 1 str link???
http://**************/masaz-krocza-p...jak-go-wykonac

strasznie mnie bola miesnie pochwy okolic warg srom lechtaczka i gorne faldy pochwy jakbym sex z tz trwal 2 lata codziennie! a zachowuje od tej suchosci dystans z jakis 3 mies. juz chodzic usiasc bez bolu nie mozna nawe siedziec czasem...

a jak POPEKACIE i beda was zszywac po porodzie to skorzystajcie z kola dla dzieci basenowego jest jak specjalna poduszka z gryka rewelka!!!

KOOTEK i super ze I.. pomaga sab ,,, widac z tego co czytam i widze po naszej Kamie nie dziala na wiekszosc jak mawiaja...

WERONISIA ojjj my tez sie zmagalismy, cvos czuje ze powinniscie wrocic do spzitala pod lampy bo moze sie bialko odcinac ile bilirubiny ma teraz Pascalek????? a spanie i nie jedzenie u dz. z wys. zoltaczka jest noirmalne, jak dz. trudno sie zbija zolt. to u nas kaza odstawic od piersi i podawac wode z glukoza :/
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 10:35   #117
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Książka zdecydowanie lepsza-na filmie trochę się nudziłam. A dodatkowo non stop pokazywali jedzenie-myślałam że padnę z głodu a ta włoska pizza z tydzień za mną "chodziła" ale mojej koleżance, która nie czytała film się podobał no i boski Javier Bardem...
wall street bardziej mi się podobał
a wybiorę się z koleżanką, mąż w pracy, zarezerwowałam bilety. Potem będę uziemiona, bo my nie będziemy mieli komu maluszki podrzucać nawet na godzinę. Wszyscy daleko, ale na ten moment odbieram to jako zaletę

Cytat:
ja mam lekko na\brzmiałą , ale nie aż tak, żeby coś czuć podczas siedzenia

Dziewczyny, od jutra spacery zapowiadają faaajną pogodę na najbliższe dni
Stary 2010-10-29, 10:35   #118
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Mallinka, super tytuł jakby na wizażu był konkurs na najlepszy tytuł na poczekalni to byś wygrała
MY byśmy wygrały ja chcę konkurs...:hahaha :

Stary 2010-10-29, 10:39   #119
Aliszcze
Zakorzenienie

De28, zapomniałam napisać, ze fotki sa boskie, a na pierwszej fotce widać, że kot naburmuszony i focha strzela za ostrzyżenie ale i tak sporo ma futra po ostrzyżeniu

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 10:45   #120
_paulinka2
Wtajemniczenie

De ja też właśnie zapomniałam odpisać o kotku... słodziak

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości