Odchudzanie od 1 listopada - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-05, 20:37   #91
kiniolek2486
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie od 1 listopada

hej kobitki, hej kochane,
dzis 4dzien mojej dietki troche jestem zla na siebie bo troche za duzo zjadla no ale 2kg mniej
jeszcze 10 dni i zobaczymy ile kg ubedzie pozdrowionka
kiniolek2486 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-05, 23:01   #92
mroziq
Zadomowienie

1606 już wczesniej pisalam o ćwiczeniach "8 minutes" ,które można znaleźć na youtube. Według mnie są świetne,nawet jeżeli nie ćwiczy się razem z nagraniem to zaprezentowane tam ćwiczenia są skuteczne

kiniolek2486 nie obwiniaj się dietetyczne jedzonko można jeść i jeść. Ty masz jakąś specjalną diete? Bo jeżeli nie,a bedziesz glodna i lubisz kapustę kiszoną to jej można pochłonąć kilogramy Tak kiedyś słyszałam,ja ją na pewno dodam do mojej diety 1000kcal jak skończę kopenhaską!

I tak dzisiaj minął mi 8 dzień diety. Nie byłam głodna,zmęczona trochę,ale to raczej przez dodatkowe zajęcia..
I TŻ powiedział mi dzisiaj,że już sporo schudłam! I widać po mnie..
Najbardziej boli go to,że pupa maleje,bo mówi,że lubił moje duże 4 litery

A jak tam u was? Pamiętajcie ! Jak będziecie mieć kryzys,to nie bunkrujcie się same w domu z jedzeniem tylko piszcie na forum,na pewno otrzymacie wsparcie!! Po to w końcu tu jesteśmy-aby podtrzymywać się na duchu

Kocham was
mroziq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-06, 09:43   #93
kiniolek2486
Raczkowanie

hejka, tak mam diete plaz poludniowych.
zaczelam 5 dzien zjadklam dzis 3 sadzone jajka i ogorka, no i mala paroweczke,
jeszcze 9dni ...
Stary 2010-11-06, 10:27   #94
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kiniolek2486 Pokaż wiadomość
hejka, tak mam diete plaz poludniowych.
zaczelam 5 dzien zjadklam dzis 3 sadzone jajka i ogorka, no i mala paroweczke,
jeszcze 9dni ...
Kiniolku! TYLKO 9 dni Wytrzymałaś już tak długo! Ja mówiłam tak samo,a zanim się obejrzałam to zostało 5 dni
Stary 2010-11-06, 13:33   #95
kiniolek2486
Raczkowanie

ha no masz racje tylko 9... ale wiecie co powiem wam jakie mam zalozenie., wytzymac do konca tych 2 tyg, pozniej na 15 dzien leciutko odpuszcze tzn tylko na jeden dzien zjem jakies slodkie i fast fooda... i znowu dietka. hi
wiecie jak tak sobie mysle to mnie motywuje... co zjem kiedys tam... he dziena jestem co???
Stary 2010-11-06, 15:28   #96
mroziq
Zadomowienie

Ja robie 2 dni przerwy,ale żadnego słodkiego ani fast foodów!! Jak dla mnie to męczenie się 2 tygodnie,żeby potem jeść coś,co ma więcej kcal niż jeden dzień diety jest bez sensu ..
Jedynie może skusze się na wino i z mały kawałek pizzy,bo z TŻ obchodzimy rocznicę

Jeszcze trochę i minie 9 dzień..
Ale się cieszę!

Wszyscy mi mówią,że widać,że już ze mnie zeszło..
Stary 2010-11-06, 18:32   #97
kiniolek2486
Raczkowanie

wisz ja bede jadla normalnie w ten dzien przerwy, ale jak zjem z 2kawalki pizzy i np kawalek sernika to przeciez zaraz nie przytyje 10kg a tak chodzi za mna seeeernik mniam. 5dzien diety mija ale sie ciesze zjadlam mniej niz zwykle jupi...
Stary 2010-11-06, 22:39   #98
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
wisz ja bede jadla normalnie w ten dzien przerwy, ale jak zjem z 2kawalki pizzy i np kawalek sernika to przeciez zaraz nie przytyje 10kg a tak chodzi za mna seeeernik mniam. 5dzien diety mija ale sie ciesze zjadlam mniej niz zwykle jupi...
nom.. za mną też chodzi sernik...a na co dzień za nim nie przepadam,ale teraz mam strasznią ochotę! I na prince polo Ale zamiast słodkiego zjem ciasteczko owsiane z ziarnami.

A co z resztą dziewczyn? żyjecie jeszcze ! Tylko nie mówcie,że zrezygnowałyście z diety

U mnie minął 9 dzień Jeszcze tylko 3 !
Stary 2010-11-07, 09:29   #99
kiniolek2486
Raczkowanie

no i zaczal sie dzien 6... sniadanko zjedzone.
powiem wam ze piszzac tu na forum jakos lepiej mi sie odchudzac wieksza motywacje mam niz np z siostra....
jeszcze tylko 8dni i malutka przerwa... cikawe ile ubedzie kg
Stary 2010-11-07, 11:16   #100
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

a ja wczoraj miała urodziny taty... no i.... ech :|
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-07, 11:52   #101
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba Pokaż wiadomość
a ja wczoraj miała urodziny taty... no i.... ech :|
Było,co świętować Dzisiaj po prostu dalej dietka
Wszędzie są wzloty i upadki,tylko nie wolno się poddawać !

Kiniolek! Świetnie Ci idzie
Ja też nie mogę się doczekać,aż po diecie wejdę na wagę
Motywuje mnie jeszcze bardziej,że codziennie ktoś inny mówi mi,że widać,że już schudłam
A jak wy chcecie to usłyszeć to pytajcie "Schudłam?"
U mnie od tego się zaczęło :P

Przeraża mnie tylko to,że przy każdej diecie wpadam w obłęd i czytam wszystkie fora na temat diet,jadłospisy i w ogóle... Ciągle myślę o jedzeniu i o odchudzaniu!

I jakby ktoś decydował się po diecie na 1000 kcal (tak jak ja) To znalazłam rozpiskę kiedy ile kalorii zjeść:

Sniadanie 250 kcal
II Sniadanie 100 kcal
Obiad 350 kcal
Podwieczorek 100 kcal
Kolacja 200 kcal

Dla mnie to bardzo ważna informacja Na tej podstawie w trakcie przerwy stworzę sobie jadłospis

Martwi mnie,że niektóre dziewczyny opuściły się w pisaniu na forum. Kiedy ja przestawałam pisać bez pożegnania znaczy,że kończyłam z dietą i załamywałam sie..

I Kiniolku mi też właśnie pomaga w odchudzaniu pisanie na forum,bo mogę z kimś pogadać,bo tak to nikt nie chce mnie słuchać... A o diecie mogłabym mówić godzinami
Stary 2010-11-07, 14:52   #102
anetiss
Raczkowanie

fasollka nie wiem czy tu jeszcze bywasz... Tak a propos masaży wyszczuplających to 40 zł za jeden masaż. No i podobno naprawdę pomaga
anetiss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-07, 17:29   #103
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Napisane przez mroziq Pokaż wiadomość
Było,co świętować Dzisiaj po prostu dalej dietka
Wszędzie są wzloty i upadki,tylko nie wolno się poddawać !

Kiniolek! Świetnie Ci idzie
Ja też nie mogę się doczekać,aż po diecie wejdę na wagę
Motywuje mnie jeszcze bardziej,że codziennie ktoś inny mówi mi,że widać,że już schudłam
A jak wy chcecie to usłyszeć to pytajcie "Schudłam?"
U mnie od tego się zaczęło :P

Przeraża mnie tylko to,że przy każdej diecie wpadam w obłęd i czytam wszystkie fora na temat diet,jadłospisy i w ogóle... Ciągle myślę o jedzeniu i o odchudzaniu!

I jakby ktoś decydował się po diecie na 1000 kcal (tak jak ja) To znalazłam rozpiskę kiedy ile kalorii zjeść:

Sniadanie 250 kcal
II Sniadanie 100 kcal
Obiad 350 kcal
Podwieczorek 100 kcal
Kolacja 200 kcal

Dla mnie to bardzo ważna informacja Na tej podstawie w trakcie przerwy stworzę sobie jadłospis

Martwi mnie,że niektóre dziewczyny opuściły się w pisaniu na forum. Kiedy ja przestawałam pisać bez pożegnania znaczy,że kończyłam z dietą i załamywałam sie..

I Kiniolku mi też właśnie pomaga w odchudzaniu pisanie na forum,bo mogę z kimś pogadać,bo tak to nikt nie chce mnie słuchać... A o diecie mogłabym mówić godzinami
Ja żyję i się stawiam do pisania... po prostu nie mam czasu często jestem poza domem do późna... ych
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-07, 23:09   #104
mroziq
Zadomowienie

U mnie minął 10 dzień
Bez problemu wszystko,dobrze się czuję,a do tego taka "lekka"
Jedyny problem z wypróżnianiem...Ale nie wiem,czy to przez małe ilości jedzenia,czy mnie zapchało
W czasie dwudniowej przerwy troszkę się przeczyszczę. Znacie jakieś dobre sposoby?
Stary 2010-11-08, 09:35   #105
fasollka
Raczkowanie

Hej dziewczeta melduję sie po długiej nieobecności. Pojechałam do domu na weekend no i same sie pewnie domyslacie...pocieszajacy jest tedynie fakt ze nie opychalam sie tylko jadlam normalnie wszytsko co bylo i nie wymiotowalam
bardzo mnie to cieszy i spelniona w weekend z wielka checia wracam do dietki Nawołuje inne dziewczyny ktore zrezygnowały z watku bo im sie nie udało do odezwania sie, nie ma sie tu czego wstydzic wszyscy jestesmy tylko ludzmi. Czytajmy o sukcesach kolezanek i niech to bedzie dla nas budujac!
Mroziq jestes normalnie gwiazda moja;D Gratuluje ci ze tak daleko zaszlas, pilnuj sie rekami i nogami zeby jojo nie zlapac!
fasollka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-08, 11:33   #106
Niki Mouse
Raczkowanie

Cytat:
Co do serniczka to ja polecam sernik dietetyczny z chudego twarogu ze słodzikiemNie ma prawie kalorii a zaspokaja apetyt na słodkości
Niki Mouse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-08, 15:24   #107
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fasollka Pokaż wiadomość
Hej dziewczeta melduję sie po długiej nieobecności. Pojechałam do domu na weekend no i same sie pewnie domyslacie...pocieszajacy jest tedynie fakt ze nie opychalam sie tylko jadlam normalnie wszytsko co bylo i nie wymiotowalam
bardzo mnie to cieszy i spelniona w weekend z wielka checia wracam do dietki Nawołuje inne dziewczyny ktore zrezygnowały z watku bo im sie nie udało do odezwania sie, nie ma sie tu czego wstydzic wszyscy jestesmy tylko ludzmi. Czytajmy o sukcesach kolezanek i niech to bedzie dla nas budujac!
Mroziq jestes normalnie gwiazda moja;D Gratuluje ci ze tak daleko zaszlas, pilnuj sie rekami i nogami zeby jojo nie zlapac!

Już myślałam,że mnie zostawiłaś ! I już nie miałam żadnej przyjemności w pisaniu o diecie Ale znowu wróciła ! Ja też cieszę się z Twoich sukcesów! W domu to najgorzej,bo dobre jedzonko,a kiedyś u mnie obiad bez dokładki to nie był obiad

I jestem z siebie dumna,bo kiedyś wrzucałam w siebie jak do śmietnika i dalej nie byłam najedzona,a dzisiaj jak zjadłam 2 gruszki i jogurt naturalny to czułam się po prostu pełna Najchętniej to nie jadłabym już obiadu,ale trzeba mieć siłę

11 dzień powoli sobie mija,już nie mogę się doczekać aż wejdę na wagę,chociaż brzuszka mi trochę do przodu wywaliło... tzn tak na dole. Ale mam nadzieję,że to dlatego,że od 2 dni się nie wypróżniałam. :P
Stary 2010-11-09, 18:10   #108
kiniolek2486
Raczkowanie

hejka wszystki.
niki mouse daj dokladny przepisa na ten sernik, bede wdzieczna.
sorki ze nie pisalam ale mialam sporo zajecia od poniedzialku muj 2letni synek zaczal chodzic do przedszkola i narazie jestem z nim w przedszkolu ale mysle ze w czwartek juz zostanie sam zobaczymy jak to bedzie troche sie stresuje.
no powoli moj 8 dzien mija, jeszcze albo tylko 6 dni i nie moge doczekac sie ile bedzie mniej na wadze, jeszcze wam cos napisze juz myslalam ze bede musiala przerwac dietke ze jestem w ciazy ale naszczescie byl to zly sygnal, wiecie chce miec jescze jednod dziecko ale teraz jeszcze nioe bo to za szybko mam synka 28miesiecy i 6miesiecy wiec troche za szybko.

powodzenia wszystkim zycze
Stary 2010-11-09, 21:12   #109
mroziq
Zadomowienie

wiadomo,brak czasu bywa męczący,ale nie myśli się przynajmniej tak o jedzeniu

Szkoda,że wątek upada... W grupie zawsze raźniej,zazdroszcze innym dziewczynom na innych wątkach,że tyle osob się wypowiada i wspiera Ja sama zaczęłam też pisać na innym,ponieważ samej po prostu mi trudno. TŻ jest przeciwny odchudzaniu,a inne koleżanki chudziukie z kompleksami,więc nawet nie mowię im o diecie,bo same by zaczęły (okropna jestem)

12 dzień dobiega końca,jutro 13 (OSTATNI!) Już nie mogę się doczekać aż pojutrze wejdę na wagę
Stary 2010-11-09, 21:23   #110
kiniolek2486
Raczkowanie

tak ta po jutrze wejdz ale rano jak wstaniesz ale napewno bedziesz szczesliwa jak wejdziesz na wage ja nie moge sie doczekac chyba jutro wejde hih no szkoda ze tak malo osob pisze moze tez zajrze na jakis inny watek...
Stary 2010-11-10, 16:53   #111
Amelia_bm
Rozeznanie

Mogę się przyłączyć?
Wątek w którym się wcześniej udzielałam umarł, a spodobało mi się takie grupowe wsparcie
Z SB nie mam za dużo doświadczeń, ale kiedyś próbowałam przez kilka dni i coś tam chyba nawet poleciało. Chciałabym spróbować chociaż te pierwsze 2 tygodnie przeżyć, a potem się zobaczy Muszę zrzucić jeszcze jakieś 10 kg.
Jak na razie to co spadło to zasługa studiów i tego że mniej jem i więcej latam po mieście. Poza tym biegam, a za miesiąc planuję dorzucić siłownię na okres świąteczno - feriowy.
A no i żeby nie było to zaczynam od poniedziałku ewentualnie od niedzieli, bo wyjeżdżam na weekend.

SALSA na wymianę

-0,5/12
Amelia_bm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-10, 21:30   #112
kiniolek2486
Raczkowanie

hejka no fajnie ze sie przylaczylas bo jakiees pustki ostatnio na tym watku,
ja wlasnie mam 9dzien sie konczy na sb
Stary 2010-11-10, 22:54   #113
chocolateheart08
Raczkowanie

Witam Was drogie Wizażanki
Postanowiłam do Was dołączyć.
Próbuję coś zdziałać ze sobą już od dłuższego czasu, lecz brak mi większych chęci Myslę, że jak będe tu pisała razem z Wami to będzie mi łatwiej pokonać wszytskie trudności.
Mam 169 cm wzrostu i ważę 57 kg
Chciałabym pozbyć się chociaż 3kg
chocolateheart08 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-10, 22:57   #114
mroziq
Zadomowienie

Witam nową,chociaż na wątku tylko ja i Kiniolek chyba zostałyśmy

Również jak koleżanka,mam do zrzucenia 10 kg,przeszłam dietę kopenhaską (właśnie dzisiaj miałam ostatni dzień-UDAŁO SIĘ ),od jutra 2 dni przerwy na oczyszczenie i pozniej dieta 1000 kcal.

Dzisiaj zrobiłam mega zakupy na chyba najbliższy tydzień ;d śniadania mam zaplanowane co do dnia,obiady też
Jestem zadowolona,chociaż martwi mnie to,że nogi mi poleciały,pupa tak samo,a brzuch jaki był taki jest ... wrrrrr ;d
Ale cierpliwość to podstawa!

Witam również chocolateheart08 Widzę forum jakoś odżywa,mam nadzieję,że nie zrezygnujecie tak szybko jak poprzednie Bo jak tak,to nie ręczę za siebie
Pozdrawiam

Edytowane przez mroziq
Czas edycji: 2010-11-10 o 22:58
Stary 2010-11-10, 23:22   #115
chocolateheart08
Raczkowanie

Mam nadzieję, że będzie nas coraz więcej i więcej

Ohh..mój brzuch jest jak dla mnie całkiem okej..
Najbardziej dręczą mnie nogi i pupa To sa miejsca, które jest najciężej zmienić w "coś ładnego" hehh
Nie wiem czy uda mi się w ogóle coś zdziałać bo w mojej rodzinie grube, niezgrabne nogi i pupy królują
Stary 2010-11-11, 09:54   #116
fasollka
Raczkowanie

mroziq gratulacje! ile schudlas? A może moglabys sie podzielic ta swoja zaplanowana dieta 1000 kcal? ja nie jestem zbyt dobra z tym liczeniem i zawsze sie zastanawiam ile czego mi wolno a ile nie...

Dziewczyny nie pisalam na forum bo oczywiscie nie udalo mi sie zyc bez kompulsow...mimo duzej motywacji nie dalam rady. W ostatnim tygodniu zdalam sobie sparwe jak jedzenie mocno siedzi mi w psychice. Wiem że sama sobie nie poradze. Wczoraj powiedzialam o wszytskim mojemu Tż-owi. Był w ogromnym szoku. Mimo ogromnego wstydu ciesze sie ze to zrobilam, mam bliskiego sojusznika w tej walce. Dziewczyny was tez z calej mocy prosze o wsparcie!
fasollka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-11, 11:36   #117
mroziq
Zadomowienie

Fasolciu kochana! Nie musisz nas prosić o wsparcie ! Jesteśmy z Tobą całymi serduszkami i tłuszczykiem
Już się martwiłam,że nie piszesz,ale cieszę się,że dałaś znak życia
Tylko następnym razem nie opuszczaj nas ! Pisz o wszystkich swoich wątpliwościach,forum jest teraz moim uzależnieniem ,więc ja na 10000000% Ci odpiszę kochana

Co do diety,to dzisiaj taka niby dieta niby nie dieta,ale jestem w trakcie śniadania,obliczyłam,że to 330 kcal lepiej by było 250,ale za to na II śniadanie zaplanowałam tylko owoc. W sumie to tak spontanicznie to jem,zanim wezmę do buzi wszystko liczę i łączę
Stary 2010-11-11, 14:49   #118
chocolateheart08
Raczkowanie

Dzisiaj moim śniadaniem była kanapka z serem żółtym
Postanowiłam jeść 3 posiłki dziennie. Zaraz zjem obiad, a wieczorem kolację. Postaram się aby nie były one zbyt obfite oczywiście
Popijam sobie też zieloną herbatę, słyszałam dużo dobrego na jej temat. Na razie stwierdzam, że dzięki niej nie odczuwam tak wielkiej chęci jedzenia. I bardzo, bardzo się z tego cieszę
Pozdrawiam Was bardzo serdecznie

Edytowane przez chocolateheart08
Czas edycji: 2010-11-11 o 14:50
Stary 2010-11-11, 15:11   #119
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chocolateheart08 Pokaż wiadomość
Dzisiaj moim śniadaniem była kanapka z serem żółtym
Postanowiłam jeść 3 posiłki dziennie. Zaraz zjem obiad, a wieczorem kolację. Postaram się aby nie były one zbyt obfite oczywiście
Popijam sobie też zieloną herbatę, słyszałam dużo dobrego na jej temat. Na razie stwierdzam, że dzięki niej nie odczuwam tak wielkiej chęci jedzenia. I bardzo, bardzo się z tego cieszę
Pozdrawiam Was bardzo serdecznie
Oby te 3 posiłki Ci wystarczyły,bo pamiętaj,że gdy czujesz głód to organizm myśli sobie,że czeka go ciężki czas i odkłada zapasy tłuszczyku! Między posiłkami możesz podjeść jakiś owoc,albo jogurt
I ja zamiast zielonej herbaty piję czerwoną -ma takie same właściwości,ale jednak bardziej mi smakuje.

Właśnie posprzątałam,więc zawsze to jakiś ruch Od soboty zmuszę się do ćwiczeń,teraz naprawiam swój organizm i metabolizm przez 2 dni

O 16 zacznę robić sobie obiad - kasza gryczana z warzywkami na parze mniam.
Stary 2010-11-11, 15:22   #120
chocolateheart08
Raczkowanie

Dzięki ze mi powiedziałaś bo jeszcze gorzej bym na tym wyszła Na razie jest dobrze.
Też kiedyś piłam czerwoną, ale jakoś źle się po niej czułam. Podobno wyglądałam jak trup
Ile szkalek jej wypijasz dziennie ?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości