![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Właśnie tak myślałam. Dziękuję za odpowiedz. Pozdrawiam cieplutko ![]() ![]() ![]() Uciekam bo zostało nam tylko 25 dni do Naszego Wielkiego dnia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jaka wódka na wesele
Nasz znajomy rozrobi Nam czysty spirytus i zrobi wódkę przypalankę, kokosową i innego rodzaju.Facet umie doskonale urozmaicać smak wódki.
Skusimy się chyba na Finlandię ![]()
![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-12-27 o 23:31 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
My będziemy na weselu mieć Finlandie a do tegho winka- białe i czerwone, punch alkoholowy, piwka i drinki -
Chcieliśmy dac gosciom duży wybór- bo wiadomo teraz nie kazdy pije wódke- inni wola winko lub piwko i odwrotnie A wszystkie te alkoholew mamy od lokalu w cenie MENU- także nie musimy po nic jeździć - dla nas to duży plus bo widujemy sie tylko raz w tygodniu ze względu na dużą odległość
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
U Nas Na ślubie Serwowany Będzie Absolwent
![]()
...Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem... http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007092200400430.pngKrzysztof Myszkowski LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie mam pojęcia co wybiorę. Dla mnie każda wódka smakuje tak samo, czyli okropnie
![]() Będę się więc kierowała estetyką butelki - wybiorę ze trzy, i kupię każdą na próbkę, żeby nasi rodzice mieli kolejny powód do wcześniejszego poimprezowania, i podjęli ostateczną decyzję. Dla myślących podobnie, wklejam butelki najpopularniejszych wódek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
i kolejny rzut:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jakie wino na przyjecie?
My na 80 osób planujemy zakup (wesele bez poprawin, a na zakończenie goście dostaną ciasta):
- 50-60 butelek wódki 0.7l (czyli po 0.5 na głowę) - jeszcze nie wiemy którą - 20 butelek wina czerownego (najprawdopodobniej Carlo Rossi) - 10 butelek wina białego (najprawdopodobniej Carlo Rossi) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
Z praktycznego punktu widzenia, jak to powiedział mój Tż : 0,5l jest lepsza niz 0,7l. A to z tego powodu, że większa butelka szybciej robi sie ciepła no i jeżeli stoi otwarta na stole, to wietrzeje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki alkohol?
My mamy wesele na 40 osób i będziemy kupowali jakieś 50 butelek 0,5 l (prawdopodobnie Absolwent) i do tego z 90 piw, ponieważ nie wszyscy lubią wódkę, a co do wina to jeszcze to przemyślimy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z drugiej strony, jeśli wiesz ile alkoholu potrzebujesz, (w moim wypadku jakieś 40l), to w przeliczeniu na butelki, przy 0.7 oszczędzasz, bo zwykle większe opakowanie w przeliczeniu na cenę bardziej się opłaca. No i zawsze to rzadziej trzeba będzie po te butelki biegać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
Pomóżcie proszę...
Zastanawiamy się nad kwestią zakupu soków, szampanów i win. Wesele jest zaplanowane na 70 osób. Zakupiliśmy już 100 butelek alkoholu (Absolwent) po 0,5 l/os. Jak przeliczać kwestię pozostałych alkoholo i napojów. Czy kupujecie na Wasze wesela wody gazowane lub niegazowane, a może jakieś napoje gazowane typu Pepsi?
...Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem... http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007092200400430.pngKrzysztof Myszkowski LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaka wódka na wesele?
My na 100 osób na wesele zakupilismy juz:
144 x smirnof 0,5 12 x wino biale Varna 5 x wino rózowe Varna 5 x wino czerwone Varna Zastanawiamy sie czy dokupic moze jeszcze z 1karton wódki i 1karton bialego wina (oprócz wesela musi starczycz na poprawiny -ok 40osob) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Brat mojej koleżanki kiedy brał ślub ze swoja lubą to załatwili sobie wódkę przecudnej urody... Guadalupa było jej imię.... Kumpela zwinęła buteleczkę na nasz babski meeting i powiem wam szczerze, że takiej wódy to jeszcze nie piłam... Nie czuje sie, że jest ostra a jak kopie... to uuu....
![]()
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
my zdecydowalismy sie na Sobieskiego, wszyscy znajomi lubia, poza tym czesto sa fajne promocje, my do kazdej butelki 0,5 dostalismy litr soku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
my bedziemy miec rozne trunki, zeby kazdy znalazl cos dla siebie:
- wodke - sobieski, - piwo - Zywiec/Heineken - wina - wegierskie (poniewaz mieszkamy obecnie w Budapeszcie a maja to znakomite wina) + Martini (biale, czerwone i rozowe) - malibu - bo ja uwielbiam ![]() - rum - Bacardi - whisky (Old smuggler i old's teacher) - Alizee - bo moj TZ lubi ![]() mysle ze wodka jest coraz mniej popularna, wiec trzeba zapewni goscia inne alkohole ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Szampan - najlepiej francuski
![]() Wina: Wszystko zalezy od menu. Do mies czerwonych (wieprzowina, wolowina) daje sie wytrawne wina czerwone. Do bialych mies (ryba, drob, krolik) i serow daje sie wytrawne biale. Do czekoladowych ciezkich deserow i czasem do owocow daje sie polslodkie i slodkie wina czerwone. Do lzejszych tortow na bitej smietanie, sernikow, ciast zgalaretką podaje sie biale slodkie lub polslodkie (lepiej polslodkie - slodkie czasem przycmiewaja smak deseru) lub rozowe. Wino czerwone ma z reguly ciezszy i bardziej wyrazisty smak, wiec jest uzywany do naprawde ciezkich kalorycznych deserow (np. czekoladowy tort wegierski z kremem maslanym). Nadaje sie za to swietnie (polslodkie) jako aperitif przed posilkiem w tym momencie, kiedy to goscie rozsiadaja sie przy stolach, skladaja jeszcze zyczenia. Szampan slodki najlepiej podac wraz z tortem glownym. Jezeli tort ma byc podany dopiero w kilka godzin po obiedzie, szampanem wytrawnym mozna zapijac lekkie przystawki, sery i lekkie dania glowne (np. suflety, gotowane biale miesa) Przy kawie i ciastku procz wina dobrze zapodac koniak. Wina francuskie to duzy wydatek, ale wegierski tokaj ma podobno doskonaly smak (z tym, ze wyrazisty, wiec danie tez nie powinno byc mdle). Ponadto hiszpanska malaga do deserow i czerwone kalifornijskie lub chilijskie do dan glownych. Niemieckie wina nadaja sie do codziennego picia a nie na uroczystosci, bo sa troche mdle. Nie mam doswiadczenia z winami wloskimi, greckimi czy chorwackimi. W specjalistycznych sklepach z winem na pewno doradza na podstawie menu weselnego . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
radzę spróbować wódeczki -Oryginalna Złota Wódka Litewska http://www.stumbras.eu/pl/products?folder=37&cat=37 wiem że nieznana ale już niedługo a sukcesy jakie odnosi na arenie międzynarodowej potwierdzają to. ja piłem i uważam że jest najlepsz na wesele
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A winko kupiliśmy albo Ciociosan albo Cincin, nie pamietam na co się zdecydowaliśmy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
My tez zdecydowalismy sie na Maksimusa, podobno niezla wódka
![]() Na 80-90 osób kupiliśmy 55 butelek 0,7l, mam nadzieje, ze starczy ![]()
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
uwaga z Mximusem może byc podrabiany nawet ze sklepu. jeżeli chodzi o ilość najprostzre przeliczenie to 0,5 l na osobę ale lepiej dogadać się i kupić więcej a jeśli zostanie oddać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
wyżej dziewczyny pisały cos o Nemiroff - dobra wódeczka
![]() a ja na wesele odradzałabym Bolsa -dużo ludzi go nielubi i z tego samego powodu Sobieskiego kiedys kupilismy na sylwestra to nikt go niechciał pić większość miała Maximusy a polecam Wyborową a najbardziej Maximusa
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
A co myślicie o Smirnoff'ie? zastanawiam się nad tą wódką, właściwie sugeruję się zdaniem taty, bo ja i TZ raczej w winie gustujemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
witam Ja będe biała wódke Polonez 0,5l. udało mi się załatwić 100 butelek za 15zł/szt. co myślicie o tej wódce?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
BAN stały
|
My ją mieliśmy na naszym weselu 07.07.2007r. Zdecydowanie polecam! Zakupiliśmy 255 butelek na dwa dni, zostało jakieś 50 flaszek. Łagodna i delikatna na weselicho w sam raz!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
Na razie jestem na etapie wyboru wódeczki - nasze typy jak na razie to:
Pan Tadeusz Nemiroff Sobieska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
My mieliśmy Pana Tadeusza.. Butelka ładna, estetyczna i zawartość jej smaczny (o ile tak można powiedzieć o jakielkolwiek wódce)...Jedynym minusem tej wódki jest to że trzeba się bardziej natrudzić przy jej otwieraniu, ponieważ ma folię zabiezpieczającą..Ale i tak gorąco polecam!! Cena też atrakcyjna.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
Na nasze wesele kupiliśmy wódkę Smirnoff 130 butelek 0,5l było 120 osób, wódka rewelacja, poleciła mi koleżanka zakup prosto z polmosu żeby był oryginał, bo dużo jest podobno podróbek na rynku, kupiliśmy na miejscu i mieliśmy 100% pewność że mamy oryginalnego smirnofa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Wtajemniczenie
|
na nasze wesele kupilismy Pana Tadeusza, bradzo dobra wódka
![]() ![]() a z folia rzeczywiście może byc problem, chociaż dla "wprawionych w boju" to nie będzie nic trudnego ![]() jesli chodzi o wyborową, to na weselu kolezanki byla i też była ok wyborowa chyba się poprawiła w jakości ostatnimi czasy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.