![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyna i preznt
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się z muszynianką i Doris
![]() Facet kupił prezent, zachwycał się aż tak bardzo tym, że kupił, jakby jakieś diamenty podarował, to mogła się dziewczyna zirytować. A on ją zaraz za brak klasy objeżdża. Pewnie, nie powinno jej się wymsknąć nawet, że sprawdziła cenę, ale jak widać ta cena, to jest dla pana większy problem (bo siostry pierścionek droższy). Nigdzie nie napisano, że dziewczyna przyszła na spotkanie i oddała prezent, ze słowami - "wiesz, o jakieś 500zł za tani". Chodziło o to, jak on jej wypomina, że taki piękny prezent, od niego, on się tak postarał. A cenę biżuterii też bym sprawdziła, gdybym widziała, że to "coś lepszego" i że metka producenta, z dwóch powodów: - żeby wiedzieć, czy jakoś specjalnie mam na ten naszyjnik uważać, trzymać w pudełeczku, czy mogę wrzucić do kartonika, z resztą świecidełek - żeby poczuć się jeszcze lepiej, bo mam coś luksusowego - i nie chodzi o to, że jestem materialistką, wiele dziewczyn, które znam, lubi mieć coś luksusowego, co poprawia humor - stąd chyba taka popularność na forum Moda bransoletek Pandory, kaloszy Hunter, kolekcji projektantów dla H&M, bo nawet przy małym budżecie, możemy sobie pozwolić na choćby wrażenie luksusu. A co do tego, że Twoja dziewczyna uważa, że trzeba przynieść prezent, jak się idzie z wizytą - nie wiem, gdzie mieszkacie, ale mam kilkoro znajomych, z pewnej części Polski, którzy tak uważają - zawsze trzeba coś przynieść, na imprezę wódkę i sałatkę obowiązkowo i jeszcze pomóc sprzątać - takie obyczaje, takie wychowanie. W moich stronach jest z kolei tak, że przychodzisz do mnie - jesteś moim gościem - nie kupujesz nic, nie pomagasz w zmywaniu, jak ja przychodzę do Ciebie, tak samo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiedziałam, że są jakieś ograniczenia wiekowe co do noszenia plecaka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
czwartą stronę temat się ciągnie, a my do tej pory nie wiemy co ona właściwie powiedziała. tak nagle, ni stąd ni zowąd, wypaliła `a w ogóle, to wiem ile ten naszyjnik kosztował`?
jakby autor sprecyzował przebieg ich rozmowy, to nie byłoby tylu niedomówień. autorze, czekam[y]. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Muszynianka, Doris1981 zgadzam sie w pelni Edytowane przez Asiaa90 Czas edycji: 2010-11-03 o 12:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Jestem w szoku po przeczytaniu wątku. Tym bardziej, że wypowiedziało się wiele dziewczyn, które ceniłam,a czytając ich posty szczęka mi opadła.
Nigdy nie sprawdzałam ceny prezentów, nawet do głowy mi to nie przyszło. A tutaj się okazuje,że co druga jak tylko coś dostanie to leci zobaczyć ile kasy facet wydał ![]() I jeszcze bronią panienki ![]() A potem afera jak mężczyźni mówią, że kobiety to materialistki. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale jak dostaję np. biżuterię zapakowaną w pudełeczko Yes, to czasem sprawdzam i się cieszę, nawet nie z samej ceny, tylko z tego, że ma jakieś szkło weneckie, albo kamień szlachetny i zwyczajnie mam frajdę, bo lubię ładne rzeczy. A tak szczerze, to najlepszym prezentem jest to, że facet pamięta co lubimy i się z tym nie obnosi. Już nie raz tu pisałam (bo dla mnie to najsłodsza rzecz na świecie), że mój facet jak wychodzi do pracy, a ja jeszcze śpię, zostawia mi gorącą herbatę przy łóżku, bo wie, że wstaję za pół godziny. To jest dla mnie gest, który się liczy, bo on nienawidzi rano wstawać, zawsze się śpieszy. Ale w życiu mi nie powiedział "zobacz, tu ci herbatę zostawiłem, smakowała ci ta herbata, którą zrobiłem", bo bym mu powiedziała "to więcej nie rób". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Założyłem ten temat i patrząc na większość odpowiedzi, że to normalne i sprawdziłbyście cenę prezentu argumentując to ciekawością i że jakie już są kobiety doznałem szoku. Może to kwestia płci, być może. Bo większość z was kompletnie nie rozumie prostej zależności - jeśli nie interesuje Cię cena to jej po prostu nie sprawdzasz. I właśnie po to też każdy ściąga metkę z czegoś co kupiliśmy drugiej osobie, tak? Myślałem, że to o to chodzi. W każdym razie spora część nie widzi nic złego i sama sprawdza cenę prezentu, nawet tego od ukochanej osoby. To mnie po prostu szokuje bo ciekawość ciekawością, ale pewnych rzeczy się po prostu nie sprawdza. To wynika z dobrego wychowania.
Nie wiem co teraz z tym zrobię. Wczoraj myślałem, że to już koniec tego związku. Moja dziewczyna sama we wszystkim szuka problemu a potem twierdzi, że to ja szukam. Nie wydaje mi się. Sprawa z naszyjnikiem jest jedną z wielu. I łatwo jest powiedzieć, że o pewnie facet się przesadnie chwalił jaki to super naszyjnik kupił. NIE. Ja zwyczajnie powiedziałem jej komplement, raz - że ten naszyjnik świetnie na niej wygląda. Nie wiedziałem, że to jest już przesada. Więc nie zasłużyłem sobie na oddanie mi go - a sam fakt oddania prezentu znaczy, że i ten prezent i osoba która go dała, nie są przez kobietę szanowane. I jeśli mówiąc o moich odczuciach robię komuś wyrzuty to zastanawiam się co mam niby robić? Chować i nie mówić o odczuciach? Fakt, że powiedziała mi, że sprawdziła cenę sprawił, że poczułem, że jest wścibska. Poczułem presje gdy będę kupować jej w przyszłości prezenty.. presje czy aby nie jest za tani dla niej skoro go sprawdzi. Poczułem, że interesuje ją CENA a nie sam prezent. A faktem, że mi go oddała poczułem się upokorzony. To jak dostanie centralnie w mordę. Tak się poczułem. A moje zdanie jest właśnie takie.. skoro sprawdzasz cenę to nie kłam, że nie interesuje Cię ona. Możesz to nazywać ciekawością, tłumacz to jak chcesz.. bo nie sprawdzałabyś ceny jeśli naprawdę by Cię ona nie interesowała. Proste jak drut. Fajne są te nasze kochane kobiety. ..jednak są interesowne tylko sprytnie zaczęły to nazywać ciekawością. Takie moje wnioski. I NIE wszystkie. Podkreślam, na szczęście NIE wszystkie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W tym przypadku (na miejscu tej dziewczyny) bym sprawdziła i nie wstydzę się tego stwierdzić, bo facet się naprodukował (podejrzewam, że nie tylko w tym wątku, ale i przed nią) ile to wydał (ciekawość pewnie wzięła by górę), a poza tym pewnie byłabym w szoku, że nagle dostaję taki prezent (skoro nigdy nic takiego nie miało miejsca). Wydaje mi się, że gdyby chodziło o 500 zł i ona by sprawdziła, to autor nie miałby z tym problemu, a wręcz pękał z dumy. Jeszcze raz podkreślam - ja tu nie w cenie prezentu, czy samej kasie widzę problem. Niby liczy się gest, lubi się to powtarzać, ale to naprawdę ma być "gest", a nie dawanie komuś po raz 5. badziewka do postawienia na półkę (gdy obdarowujący dobrze wie, że bibelotów nie zbierasz). Ktoś się stara zrobić komuś fajny prezent (w przypadku osoby namiętnie zbierającej figurki z masy solnej można się zmieścić w 10 zł, ale już w przypadku osoby lubiącej biżuterię srebrną to będzie 40-80 zł). Mam np. znajomą, którą co urodziny mi przynosiła właśnie takie pierdoły do postawienia na półce. Ja jej kupowałam to, co ona lubi (co wiązało się z wydatkiem - stać mnie, więc OK, nieraz się również zbieraliśmy w kilka osób), ona mnie to, czego nie lubię (dobrze wiedziała, że nie i wcale nie o braki w jej portfelu chodziło). Więc czy można powiedzieć, że wredna materialistka ze mnie, że nie doceniam "gestu", że prezent się nie liczy, ale czyjaś obecność? Nie do końca. Mnie po prostu nurtuje to z jaką tak naprawdę intencją autor dawał ten prezent - naprawdę chciał sprawić przyjemność, czy chciał pochwalić się ile to on wydał (a jak się okazało, że wcale nie taką zawrotną sumę i dziewczyna o tym wie, to się obraził). Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2010-11-03 o 13:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I Twoje wstawki o "naszych kochanych kobietach"...tragedia. Zostaw ją najlepiej. Niech znajdzie kogoś, kto po tym jak zdarzy się jej sprawdzić cenę prezentu nie będzie robił z tego powodu dramatu na skalę światową. Za niskie progi jak widać, gdzież jej do takiego wspaniałego i dobrze wychowanego dżentelmena. Edytowane przez baobabka Czas edycji: 2010-11-03 o 13:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
hehe ja też
![]() Bez przesady chłopie,dziewczyny są bardzo ciekawskie ![]() ![]()
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Nie wiem jakich Ty facetów znasz ale ja daję bliskiej mi osobie prezent jedynie z jednego powodu. Jest to powód oczywisty. Jedyny możliwy. Daję aby sprawić jej przyjemność. A ona lubi zakładać sukienki, a nigdy mi nie mówiła, że ma jakieś fajne naszyjniki. No więc stwierdziłem, że wybiorę naszyjnik. Bosh.. jakich wy tu facetów znacie.. ręce opadają aby o coś takiego podejrzewać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tragedia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Ale czy zapytałyście czy z nią rozmawiałem? Bo rozmawiałem i ona kompletnie nic złego nie widzi w sprawdzaniu ceny. A dowiedziałem się też, że nic złego nie widzi w fakcie oddania mi prezentu. Nawet gdy mówię jej co czuję to ona to po prostu cholera bagatelizuje. I to chyba jest najpoważniejszy powód aby dać się z nią spokój. Nawet jej przyjaciółka powiedziała, że skoro sprawdziła cenę to jest głupia. Ale ona nic sobie z tego nie robi. Zupełnie jak malutka dziewczyna nie rozumie jak się czuje ktoś komu oddaje prezent. Jak się czuje ktoś, kogo sprawdza jeśli chodzi o cenę prezentu. Widocznie dla niej to normalne, że robi się takie rzeczy. Zawsze jak rozmawiamy o moich odczuciach, nie o jej, to spotykam się z totalnym niezrozumieniem jak to przesadzam itd. Nie widzę wtedy w niej ani kropli przejęcia się sprawą i dążenia do porozumienia. Ona nie widzi nic złego więc nic z tym nie będzie robić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokaż mi którakolwiek wypowiedź, że każdy przy kazdym prezencie sprawdzamy cene? Wiem, że fajniej jest w poście tak zaokrąglić, generalizować, bo to ładnie wygląda i można komuś dokopać. Ale trzymaj sie faktów. Nikt nie napisał, że "jak tylko cos dostanie" to biegnie i sprawdza ceny ![]()
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Nie no sprawdziłabym, wiadomo. Lubie byc zorientowana. A jakby mi ktos truł, ze jestem materialistką i nie powinnam była, tez bym sie pewnie wkurzyła i oddała. Generalnie idiotyczny powod do kłotni. Chciała to sprawdziła i tyle, jej sprawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Roztrząsasz tą sprawę nie wiadomo po co. Nawet chcesz zrywać z dziewczyną z tego powodu! Takie sprawy się obraca w żart i o nich zapomina, a nie rozpisuje na trzy strony na forum i rozpamiętuje przez kilka dni. I na tym ten wątek powinien zostać zakończony. I z innej Twojej wypowiedzi: Cytat:
![]() Zastanów się w takim razie nad poszukaniem kogoś bardziej emocjonalnego, bardziej dopasowanego do Ciebie. Edytowane przez Irmina9891 Czas edycji: 2010-11-03 o 13:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
Generalnie po co to rozkminiacie,ona jak sprawdziła nie powinna Ci mówić,bo Ty już wielce urażony.Chyba że panna ma Ciebie dość i specjalnie Ciebie wkurza,żebyś z nią zerwał.
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zadomowienie
|
Łączę się w bólu
![]() Cytat:
I co to da? Na kurs dobrych manier mamy ją namówić? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Wybaczcie ale jeszcze raz mi ktoś wypomni że bronię tej laski to wyjdę z siebie i stanę obok.
Ja jej absolutnie nie bronię, ja jestem przeciwko autorowi wątku, pogrąża się z każdym kolejnym inteligentnym komentarzem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W ogóle wydźwięk twoich postów sprawia, że twa osoba kojarzy mi się z jakimś nieszczęśliwym, biadolącym Werterem.... Też bym Ci oddała ten naszyjnik, gdybyś mi zrobił taką sieczkę za tak straszną zbrodnię jaką było sprawdzenie ceny!!! Nie nawidzę upierdliwych ludzi, którzy robią z igły widły.... ![]() A ty sam powinieneś popracować nad samooceną, widocznie sam uważasz, ze naszyjnik za 100 zł to mało, masz kompleks z powodu braku kasy i chyba dlatego, aż tak Cię to sprawdzenie ceny ubodło... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sprawdzanie ceny PREZENTU jest w ogóle żenujące ![]()
![]() |
![]() |
#119 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oczywiście nasza biała posmutniała lilijka nigdy nam nie powie jakie były okoliczności rozmowy - przecież ja ją tylko chwaliłem, a ona pewnie wyskoczyła nagle "ty tępy buraku sprawdzałam w necie ile to kosztuje, jak śmiałeś kupić mi coś tańszego od ferrari!?" no przecież... I TAK JA SPRAWDZAM CENĘ, SPRAWDZAM MARKĘ... Kupiłam kurtkę zimową, w outlecie. Jak przyszłam do domu pierwsze co zrobiłam to wstukałam w google firmę, żeby się dowiedzieć czegoś na jej temat, jakość tych rzeczy i czy faktycznie specjalizują się w odzieży sportowej. Dostałam od mamy odżywkę do włosów, TEŻ sprawdziłam co to za firma i ile kosztuję, żeby wiedzieć z czym mam do czynienia. Ja sprawdzam jaka jest cena z ciekawości na temat tej rzeczy a nie z ciekawości ile ktoś na mnie wydał. Z resztą o czym my tu gadamy, ja i mój facet jesteśmy tak biedni że zawsze się dogadujemy odnośnie prezentów w stylu 'skarbie z okazji święta zakochanych umówmy się że bla bla bla bla' i ustalamy jakąś taką cenę, czy w ogóle cokolwiek robimy co kupujemy czy idziemy do kina czy co. Czy pieczemy sobie ciasteczka i dajemy laurki. W ogóle to mi się wydaję, że gdybyś upiekł jej ciasteczka pierniczki w kształcie serca made with love to by się laska pięć razy bardziej wzruszyła :P ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
żenujące? może nietaktowne to jest przyznawanie się do tego prosto w twarz osobie która nam to darowała. może poczuć niesmak. ale na cholerę ja mam udawać przed Fresą i całym wizażem, że tego nie robię? robię ![]() jestem człowiekiem i nic co ludzkie nie jest mi obce :P dużo osób tak robi. w tym ja. ludzie dłubią w nosie, sprawdzają cenę prezentów, czasami zapomną umyć zęby. Chryste panie, świat po prostu jest brzydki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Tak, wypadałoby już zakończyć ten wątek. Po prostu żyłem jakimś złudzeniem co do bezinteresowności kobiet. Na szczęście znalazło się parę kobiet wśród wypowiadających się które chociaż zechciały spróbować mnie zrozumieć. One w życiu nie czuły potrzeby sprawdzać ceny prezentu. Może po prostu pozostanę z nadzieją, że to właśnie taką kobietę wkrótce poznam.
Dziękuję za dyskusję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.