Dziewczyny, BIERZCIE DOTACJE ! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-07, 13:53   #91
szugarbejb
Zakorzenienie

Dot.: Dziewczyny, BIERZCIE DOTACJE !

Cytat:
Napisane przez MoniArt Pokaż wiadomość
Na stronie instytucji która zajmuje się dotacjami napisane jest że nie udzielają informacji dotyczącej oceny wniosku.
Jak to ? Nie dostajesz informacji ile dostałaś punktów za wniosek (za każdą część wniosku) ? A w ogóle spełniłaś kryteria formalne czy odrzucano Twoje wnioski z powodu opisu działalności ?
Cytat:
Nie rozmawiałam z rekruterami,jest info że ich decyzja jest ostateczna i nie podważalna.
Nie ma być info, tylko ma być napisane w regulaminie. Jest ?
Cytat:
Mam w komputerze wniosek,więc jak coś to mogę wysłać do Ciebie na priv.Niestety nie jestem mocna w pisaniu takich pism
Możesz przesłać na szugarbejb@wp.pl.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-07, 14:13   #92
28nana
Raczkowanie

moja firma nie dostała.... brakło 1,5 pkt
ale cóż... on nowego roku zaczynamy znowu
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
28nana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-07, 14:20   #93
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 28nana Pokaż wiadomość
moja firma nie dostała.... brakło 1,5 pkt
ale cóż... on nowego roku zaczynamy znowu
We wniosku wstępnym czy w ostatecznym ? Jak w ostatecznym to trzeba było się odwoływać. Powodzenia !

Cytat:
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
Stary 2010-12-07, 15:11   #94
papryczka160
Wtajemniczenie

Na początku listopada złożyłam wniosek do UP. Byłam już na paru spotkaniach. Bo ciągle trzeba uzupełniać i coś poprawiać!!.Ale jestem dobrej myśli!!! I czekam na odp.
papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-07, 22:55   #95
karlajnk
Przyczajenie

swietny watek..na to czekalam powiedzcie mi kochane czy są jakies ograniczenia wiekowe w otrzymaniu dotacji? mam 29lat i od trzech lat jestem zatrudniona na umowe o prace..pomóżcie
karlajnk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-08, 08:42   #96
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Na początku listopada złożyłam wniosek do UP. Byłam już na paru spotkaniach. Bo ciągle trzeba uzupełniać i coś poprawiać!!.Ale jestem dobrej myśli!!! I czekam na odp.
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez karlajnk Pokaż wiadomość
swietny watek..na to czekalam powiedzcie mi kochane czy są jakies ograniczenia wiekowe w otrzymaniu dotacji? mam 29lat i od trzech lat jestem zatrudniona na umowe o prace..pomóżcie
Są dotacje skierowane dla osób w każdym wieku, są dotacje skierowane do określonych grup wiekowych. Zazwyczaj osobami preferowanymi są osoby młode bez doświadczenia zawodowego, młode matki oraz osoby po 45 r. życia.

Cytat:
(...)
Stary 2010-12-08, 09:29   #97
Loko Barroko
Raczkowanie

W projekcie, którym biorę udział wznowili rekrutację, nie znaleźli odpowiedniej ilości osób, które straciły zatrudnienie nie z własnej winy. Na to wychodzi, że zainteresowanie jest mniejsze niż zakładali .W takim razie pewnie za jakieś 2 tygodnie będą ogłoszenia kto przechodzi dalej... Już się nie mogę doczekać!
Loko Barroko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-08, 09:38   #98
niuja
Rozeznanie

Za parę dni mam pierwsze spotkanie z bizneskonsultantem.Wiem,ż e jest od tego,żeby mi pomóc i mogę go spytać o wszystko,ale rozmawiając z nim czuję się strasznie niekompetentna i nie chcę sprawiać wrażenia dziewczynki,która rzuca się na środek oceanu bez kapoka.Eh eh,ale trzeba,to ma pomóc.
Stary 2010-12-08, 10:11   #99
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Loko Barroko Pokaż wiadomość
.W takim razie pewnie za jakieś 2 tygodnie będą ogłoszenia kto przechodzi dalej... Już się nie mogę doczekać!
To dobre wiadomości, trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez niuja Pokaż wiadomość
Za parę dni mam pierwsze spotkanie z bizneskonsultantem.Wiem,ż e jest od tego,żeby mi pomóc i mogę go spytać o wszystko,ale rozmawiając z nim czuję się strasznie niekompetentna i nie chcę sprawiać wrażenia dziewczynki,która rzuca się na środek oceanu bez kapoka.Eh eh,ale trzeba,to ma pomóc.
Spokojnie. To będzie wyglądało tak, że ta osoba weźmie do ręki Twój projekt biznesplanu i krok po kroku będziecie go omawiać, bardzo przyjemna sprawa, niczym się nie przejmuj. Nikt nie będzie Cie oceniał, to są osoby do pomocy Głowa do góry.

Dziewczyny, Monia przesłała mi swój wniosek, i faktycznie niestety moim zdaniem jest on napisany bardzo średnio.

Pamiętajcie, że we wniosku powinnyście odpowiadać dokładnie na te pytania, które są w nim zawarte. Jeśli macie pytanie:
- jakie są główne koszta niezbędne do rozpoczęcia działalności ?

i jeśli chcemy otworzyć ... no nie wiem co tam ... np. kwiaciarnię, to piszemy:

"Główne koszta niezbędne do rozpoczęcia działalności to:
a) wynajęcie i przystosowanie lokalu - znalazłam już lokal, w którym będę prowadzić działalność, jest to przytulny lokal przy jednej z głównych ulic na dużym osiedlu; lokal jednakże wymaga niewielkiego remontu - wymiany witryny, drzwi i malowania, więc na to zamierzam przeznaczyć ok. 10 tys. zł,
b) następnym kosztem są wazony na kwiaty oraz odpowiednie naczynia do przechowywania - 5 tyś., c
) kolejnym kosztem jest zatowarowanie, czyli kwiatki sratki i inne - w początkowym okresie działalności wydam na to 15 tys.".

Czyli dokładnie to, o co nas pytają, w podpunktach. Nie pisać tego, co nam się wydaje, nie pisać o tym, czy nam starczy czy nie starczy, nie pisać o swoich marzeniach, nie pisać o obecnych trendach modowych na jesień i zimę 2010 bla bla bla, tylko konkretnie - odpowiedź na pytanie.

Monia pozwoliła mi przytoczyć chyba najbardziej kontrowersyjny podpunkt każdego wniosku, mianowicie pytanie o innowacyjność:

- Czy Pani przedsięwzięcie będzie miało charakter innowacyjny?

Monia napisała:

"Moje plany na otworzenie takiego sklepu oparłam na dużym gronie znajomych, którzy zajmują się wyrobem biżuterii i borykają się z kupnem kamieni szlachetnych, półszlachetnych, kryształów Swarovskiego, elementów ze srebra i złota oraz innych części.

Czyli ni z gruchy ni z pietruchy , że się tak wyrażę. To jest pytanie o to, czy zamierzamy się czymś wyróżniać na rynku, czy zamierzamy wprowadzić na rynek jakąś nowatorską usługę, która pomoże nam się wyróżnić wśród konkurencji,a nie ot o, jakich będziemy mieć klientów.

Tak więc jeszcze raz apeluję o czytanie ze zrozumieniem.

Monia, następny wniosek na pewno będzie lepszy

A wszystkim osobom, którym się nudzi, i piszą do mnie maile w rodzaju "bla bla bla ja ciebie proszę o pomoc a ty mi odpowiadasz takim tonem, a w ogole ja sie tym jeszcze nie zajelam ale ciebie pytam bla bla bla" mówię serdeczne adios
(edit: i że zazdrość to bardzo toksyczne uczucie, lepiej tę energię przeznaczyć na poszukiwanie informacji, bo hejterskie maile nie działają na mnie mniej więcej od 15 lat )

Cytat:
(...)

Edytowane przez szugarbejb
Czas edycji: 2010-12-08 o 10:14
Stary 2010-12-08, 10:46   #100
niuja
Rozeznanie

szygarbejb dzięki za odp. Jestem tka nastawiona,ponieważ dużo mówiło się o tym,że niektórzy idą na takie spotkanie z niczym,w ogóle nieprzygotowani i potrafią siąść mówiąc 'no panie,ja to nie wiem co chcę dokładnie z tym zrobić,ale jak dają pieniądze,to wezmę.Może pan coś doradzi?' i są strasznie cięci na to,że ludzie się nie przygotowują.
Chociaż sobie nie mam nic do zarzucenia,bo na prawdę się staram orientować w tym,w czym się da,a na szkoleniach byłam zszokowana,że ludzie nie czytają regulaminu słyszałam pytania 'to teraz każdy z nas dostanie pieniądze?i po 40 tysięcy?' mam 23 lata,z wielkim strachem w oczach to robię,więc cedzę wszystkie słowa i przepisy,a ludzie szli tam jak z ulicy.
Dodatkowo jestem bardzo wstydliwa w rozmowach z mężczyznami,a pan bizneskonsultant jest taki przystojny i czarujący

Dokładnie,w biznesplanie wszystko musi być napisane na temati zrozumiale dla każdego nikt nie będzie się domyślał o co chodzi i każda niejasność jest po prostu oceniana na okrągłe zero.Najpierw najlepiej przeczytać to komuś,kto się na tym nie zna,jeżeli w trakcie będą niejasności - trzeba to dopisać,a nie dopowiedzieć.
A,pozwolę sobie nawiązać do innowacyjności,bo mieliśmy to b.dobrze wytłumaczone - innowacyjność,to jak wiadomo coś niespotykanego+nowego.Ale nie w znaczeniu,że my kupujemy sobie maszynę do pisania i to jest innowacyjne(jest tylko nowe i tylko dla nas),innowacyjna była maszyna do pisania gdy pierwsze wpuszczono na rynek.
Co do kamieni Svarovskiego,to nie wiem,czy chodziło o to,że są trudno dostępne?Nie ważne z resztą,nikt nie będzie zgadywał.Musisz to jasno napisać,czy pomysł jest innowacyjny ze względu na zastosowanie porponowanej metody zastosowania,czy przez to,że kamienie nie są dostępne na Polskim/jakimśtam rynku

Edytowane przez niuja
Czas edycji: 2010-12-08 o 10:51 Powód: a tak mi się coś przypomniało.
niuja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-08, 10:58   #101
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niuja Pokaż wiadomość
Chociaż sobie nie mam nic do zarzucenia,bo na prawdę się staram orientować w tym,w czym się da,a na szkoleniach byłam zszokowana,że ludzie nie czytają regulaminu słyszałam pytania 'to teraz każdy z nas dostanie pieniądze?i po 40 tysięcy?' mam 23 lata,z wielkim strachem w oczach to robię,więc cedzę wszystkie słowa i przepisy,a ludzie szli tam jak z ulicy.
Taaaaa, to standard. Babki z mojej instytucji mówiły dokładnie to samo, że ludzie przychodzą i np. "no wie pani, bo ja chciałabym mieć sklep; nie wiem jaki, no sklep po prostu". Cóz, ludzie są tylko ludźmi
Cytat:
Dodatkowo jestem bardzo wstydliwa w rozmowach z mężczyznami,a pan bizneskonsultant jest taki przystojny i czarujący
Czy Ty starasz sie o dotację we Wrocławiu i masz konsultacje z panem dr Markiem W. ? Bo ja też miałam zajęcia z takim właśnie przystojnym i czarującym panem
Cytat:
Musisz to jasno napisać,czy pomysł jest innowacyjny ze względu na zastosowanie porponowanej metody zastosowania,czy przez to,że kamienie nie są dostępne na Polskim/jakimśtam rynku

Cytat:
(...)
Stary 2010-12-08, 13:30   #102
whip
psy-chopatka

Innowacyjność można tez interpretowac jako np brak pewnej usługi na danym obszarze.
Przykładowo, rozbudowuje się osiedle, wprowadziły się rodziny z małymi dziećmi i nie ma w okolicy przedszkola.
Chcąc założyć przedszkole tu można również wykazać tą innowacyjność.
Stary 2010-12-08, 15:26   #103
MoniArt
Raczkowanie

GG do MoniArt

Ok,przyznaję,jestem zielona w tym temacie,ale wiem co chcę robić i na co przeznaczyłabym dotacje.Mam z przelewaniem pomysłów na papier,a to jest wielki minus,bo wiadomo im więcej i mądrze napiszesz to lepiej ocenią.
Czy są stronki na których jest więcej informacji o dotacjach,chciałabym dowiedzieć się więcej i być mądrzejsza
MoniArt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-08, 15:28   #104
szugarbejb
Zakorzenienie

KLIK !

Cytat:
(...)
Stary 2010-12-08, 15:42   #105
MoniArt
Raczkowanie

GG do MoniArt

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Dziękuję
MoniArt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-09, 11:35   #106
niuja
Rozeznanie

Ha,może to warunek konieczny do bycia BK ja całkiem z północy
Stary 2010-12-28, 21:01   #107
nobrit
Zadomowienie

Genialny wątek, zabieram się do czytania
nobrit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 13:16   #108
trivial
Rozeznanie

GG do trivial

Dobrze, że powstał taki wątek. Trzeba otwierać ludziom oczy, bo nie wiedzą, że mają takie możliwości ;]. Nie jest to wielka filozofia wypełnić wniosek.
Często słyszę, że "te dotacje to dostają tylko znajomi pracowników/ludzi z komisji", albo "to masa biegania, załatwiania i papierologii" "trzeba czekać rok". Ja starałam się o dotacje w Urzędzie Pracy, dostałam, a od złożenia wniosku do przelania mi kasy na konto (w międzyczasie dwutygodniowe szkolenie) minęło 5 tygodni. Jeden wniosek, jedna umowa, jakieś oświadczenie - tyle.

Monia - ja dostałam dotacje właśnie na sklep z elementami do wyrobu biżuterii/innych rękodzieł.

trivial jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 13:44   #109
morawa20
Przyczajenie

Ostatnio też zainteresowałam się tym tematem. Chciałabym otworzyć pralnię chemiczną. Niestety dotacja z pup na to nie wystarczy. Nie wiecie czy jakieś konkursy będą ogłaszane w tym roku w pomorskim?? Albo skąd można tutaj uzyskać taką dotację ok 40tys.
morawa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-05, 14:38   #110
Indios
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez morawa20 Pokaż wiadomość
Ostatnio też zainteresowałam się tym tematem. Chciałabym otworzyć pralnię chemiczną. Niestety dotacja z pup na to nie wystarczy. Nie wiecie czy jakieś konkursy będą ogłaszane w tym roku w pomorskim?? Albo skąd można tutaj uzyskać taką dotację ok 40tys.
http://www.funduszeeuropejskie.gov.p...pomorskie.aspx
może znajdziesz jakieś info
najpotężniejsi z nich myślą o władzy nad galaktyką...

Indios jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 15:18   #111
Taliaa
Raczkowanie

Czesc dziewczyny!
Świetny wątek,ja juz od dłuzszego czasu zastanawiałam sie nad prowadzeniem własnej działalnosci.Mam 21 lat i planuje w najblizszym czasie złozyc swoje podanie do Urzędu Pracy.

Od zawsze moim marzeniem było otworzenie "ekskluzywnego" sklepu z odzieżą uzywaną.Tak sie składa ze w moim miescie jest kilka obskurnych i mało zachęcających lumpków,chciałabym stworzyc cos niebanalnego z ciekawym designerskim wnętrzem i specjalnie wyselekcjonowanymi perełkami. Chciałabym aby to miejsce było przytulne,sofy..miejsce na poczytanie gazet o modzie..itp.itd,pomysłów mam mnóstwo tym bardziej ze mam zdolnosci plastyczne..

Natomiast tutaj nasuwa sie takie pytanie..czy w ogole mam szanse na jakiekolwiek dotacje jezeli chodzi o tego typu biznes?

I pytanie do autorki wątku,o jaką kwote najlepiej sie starac?Mniej wiecej.Przepraszam za tak bezposrednie pytanie,ale naprawde jestem laikiem w tych kwestiach i nie chce strzelic gafy przy składaniu podania.

pozdrawiam!
Taliaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 18:35   #112
indja2
Zakorzenienie

Mam podobne plany więc zabieram się za lekturę wątku

indja2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 19:13   #113
Indios
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Taliaa Pokaż wiadomość
I pytanie do autorki wątku,o jaką kwote najlepiej sie starac?Mniej wiecej.Przepraszam za tak bezposrednie pytanie,ale naprawde jestem laikiem w tych kwestiach i nie chce strzelic gafy przy składaniu podania.

pozdrawiam!
Najlepiej się starać o taką kwotę jaką maksymalnie oferują, jeśli będzie to 40.000 to warto się starać o 40.000 tysięcy

Stary 2011-01-06, 12:32   #114
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trivial Pokaż wiadomość
Często słyszę, że "te dotacje to dostają tylko znajomi pracowników/ludzi z komisji", albo "to masa biegania, załatwiania i papierologii" "trzeba czekać rok".
Mnie zapytano, ile dałam w łapę
Cytat:
Napisane przez Taliaa Pokaż wiadomość
Mam 21 lat i planuje w najblizszym czasie złozyc swoje podanie do Urzędu Pracy.(...)
Natomiast tutaj nasuwa sie takie pytanie..czy w ogole mam szanse na jakiekolwiek dotacje jezeli chodzi o tego typu biznes?
Bardzo proszę, przeczytaj uważnie, co napiszę. Pozwalam sobie na prywatę, nie miej mi tego za złe.

Moim zdaniem powinnaś dokładniej przemyśleć otwieranie własnej działalności w tak młodym wieku. Moim marzeniem od zawsze byó otwarcie własnej firmy, bo nigdy nie nadawałam się do pracy na etacie - za każdym razem pracę wykonywałam lepiej niż mój pracodawca, a i z czasem miałam też większe kompetencje, co również nie wpływało pozytywnie na współpracę. Z perspektywy czasu (mam teraz 26 lat) uważam, ze 21 lat to za mało na podjęcie na siebie tak dużej odpowiedzialności. Moim zdaniem lepiej zrobisz, jeśli spokojnie skończysz szkołę i w tym czasie będziesz pracowała, a zarobione pieniądze będziesz odkładać na własny biznes. Nabierzesz dosiadczenia, dorośniesz, nauczysz się, przemyślisz dokładnie sprawę swojego biznesu, możę wymyślisz coś innego ?

Nie miej mi tego za złe, rozumiem, że skoro myślisz o własnym biznesie to nie jesteś nastolatką z fiu bździu w głowie, ale to moim zdaniem jest na wcześnie na biznes. Chyba że Twoi rodzice prowadzą firmę i pomogą Ci to wszystko ogarnąć.

Cytat:
Najlepiej się starać o taką kwotę jaką maksymalnie oferują, jeśli będzie to 40.000 to warto się starać o 40.000 tysięcy
Moim zdaniem nie do końca. Trzeba wziąć pod uwagę, że jeśli biznes nam nie wyjdzie, to kwotę dotacji trzeba zwrócić. Trzeba się zastanowić, czy damy radę zwrócić 40 dychy.

Cytat:
(...)
Stary 2011-01-06, 14:09   #115
Taliaa
Raczkowanie

Bardzo dziekuje kochane za odpowiedz

szugarbejb-napewno to dokładnie przemyśle,zeby nie popełnic jakiegokolwiek błędu,dziekuje bardzo
Taliaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-06, 16:39   #116
trivial
Rozeznanie

GG do trivial

Taliaa mówiła, że zamierza złożyć do Urzędu Pracy, a Urzędy Pracy nie dają 40 tysięcy ;>

trivial jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-06, 18:02   #117
Indios
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez trivial Pokaż wiadomość
Taliaa mówiła, że zamierza złożyć do Urzędu Pracy, a Urzędy Pracy nie dają 40 tysięcy ;>
ja podałam przykład

Stary 2011-01-07, 11:44   #118
Authentic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Przygotuj się na baaaardzo częste bieganie do UP nawet po tym, jak przeleją Ci pieniądze na konto My mamy działalność od lipca 2010 i do dziś nas wzywają z byle powodu.
Kazali wstrzymać się z zakupem sprzętu niezbędnego do otwarcia działalności do momentu pełnej rejestracji firmy, tak żeby brać faktury na firmę, więc tak zrobiliśmy. Później prawdopodobnie zmienił im się jakiś wewnętrzny regulamin i kazali brać faktury na osobę prywatną, a nie na firmę, ale już było trochę za późno . Wyobraźcie sobie ile było biegania i załatwiania zmian na fakturach (a nie każdy chciał się na to zgodzić, bo dla niektórych księgowych nowy wydruk z kompa to wielki problem). Podkreślę tylko, że zrobiliśmy to tuż przed dniem ostatecznego rozliczenia się z UP, czyli przedstawienia im wszystkich faktur i dowodów zakupu sprzętu i środków. Nawet nie chcę myśleć ile wyjaśnień i sprostowań mielibyśmy do napisania, gdybyśmy nie zmieścili się w terminie tych 30 dni. Jedna, wielka rzeźnia. Nikt nic nie wie, nikt w niczym nie pomaga, tylko co chwilę wzywają, bo gdzieś brakuje jakiegoś duperelka. Ale mimo wszystko warto, bo to ciągłe bieganie po urzędach się skończy, a później pozostanie tylko pracować u siebie, dla siebie i na siebie
Authentic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-07, 13:30   #119
Indios
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
Przygotuj się na baaaardzo częste bieganie do UP nawet po tym, jak przeleją Ci pieniądze na konto My mamy działalność od lipca 2010 i do dziś nas wzywają z byle powodu.
Kazali wstrzymać się z zakupem sprzętu niezbędnego do otwarcia działalności do momentu pełnej rejestracji firmy, tak żeby brać faktury na firmę, więc tak zrobiliśmy. Później prawdopodobnie zmienił im się jakiś wewnętrzny regulamin i kazali brać faktury na osobę prywatną, a nie na firmę, ale już było trochę za późno . Wyobraźcie sobie ile było biegania i załatwiania zmian na fakturach (a nie każdy chciał się na to zgodzić, bo dla niektórych księgowych nowy wydruk z kompa to wielki problem). Podkreślę tylko, że zrobiliśmy to tuż przed dniem ostatecznego rozliczenia się z UP, czyli przedstawienia im wszystkich faktur i dowodów zakupu sprzętu i środków. Nawet nie chcę myśleć ile wyjaśnień i sprostowań mielibyśmy do napisania, gdybyśmy nie zmieścili się w terminie tych 30 dni. Jedna, wielka rzeźnia. Nikt nic nie wie, nikt w niczym nie pomaga, tylko co chwilę wzywają, bo gdzieś brakuje jakiegoś duperelka. Ale mimo wszystko warto, bo to ciągłe bieganie po urzędach się skończy, a później pozostanie tylko pracować u siebie, dla siebie i na siebie
ojej, nie strasz dziewczyno :P ja sama zamierzam skorzystać z pomocy UP, jeśli nie wyjdzie mi z programem, w którym teraz biorę udział (tfu,tfu,tfu)

Stary 2011-01-07, 14:01   #120
Authentic
Raczkowanie

Może tylko u mnie było tak strasznie Nie bójcie się, bo naprawdę wszystko jest do przejścia Może czasem małymi kroczkami, ale dacie radę
Authentic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości