|
|
#91 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rrrozmów (prawie) narzeczonych cz. 3 !
Cytat:
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nasi rodzice są bardziej ' nowocześni ' ale też nie do przesady.. i moi i Tż'ta mówią że to nasz ślub, nasze zaręczyny i robimy jak chcemy tak abyśmy my byli szczęśliwi bo reszta to tylko dodatek. Nawet teściowa pytała czy chcemy takie typowe wesele czy kasę na start jakąś większą a jakąś skromną uroczystość, ale mój Tż od razu jej powiedział, że nie nie nie ona musi mieć fajerwerki ![]() ![]() ![]() dosłownie zawsze moim marzeniem był pokaz pirotechniczny, ale jak będzie się okaże bo to droga sprawa i pozwolenie potrzebne.. a wszystko i tak 'puszczę z dymem'
|
|
|
|
|
#93 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
Fajerwerki-na pewno pokaz będzie niezapomniany dla was i gości
|
|
#94 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przez właśnie takie skrywanie w sobie problemów rozstalismy się raz na 3miesiące ponad... ale potem gadalismy całą noc i wrócilismy ufff mam juz nauczkę i jest ok
|
|
|
|
|
#95 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze to jeszcze nie spotkałam się z fajerwerkami na weselu Ja to mam problem finansowy w tych sprawach Z Rodziny Tżcika będzie max 14 osób (jeśli dobrze pójdzie, bo 4 z nich siedzą w Kanadzie). No ale z mojej Rodziny to... Będzie przynajmniej 10 razy więcej No i trochę się tego obawiam, bo jak dojdą przyjaciele to... No nie wyrobimy się ![]() Cytat:
Ooo To masz tak jak ja Tyle, że Mój Tż nie chce rozmawiać na ten temat A on na to, że przecież nie jest
Od 24.08.2005 z Nim... ![]() Edytowane przez BeautifulShe Czas edycji: 2010-11-17 o 11:16 |
||
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
odnośnie sal w łódzkim-to link do tego lokalu gdzie byliśmy ostatnio z Tż na chrzcinach, nie wiem jaka cena na wesela ale chrzciny były 110zł/os. Tż wybrałby właśnie tą salę
![]() http://www.rancho.com.pl/ aa mam też parę zdjęc prywatnych ale może to wam wystarczy
|
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze,że wróciliście do siebie
|
|
#98 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i cena dość ludzka
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
jest tam jedna sala dośc duża na długie stoły i do tańca oraz mniejsza sala ze stroboskopem i pulpitem DJ
ponadto właściciel lokalu jest myśliwym i na scianach wiszą poroża i wyprawione skóry (ale co kto lubi) ten lokal ma jeszcze 1 zaletęJEST W ŚRODKU LASU Z DALA OD GAPIÓW I TO IDEALNE MIEJSCE NA PLENERna tej sali jeszcze nie byłam |
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Mabi cena jest rewelacyjna!!!U nas to tak od 130 zł zaczynają się rozmowy, 20 zł na osobie to dużo
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marisja mnie Tż rzucił po pół roku Naszej znajomości ) przeszło na relacje bardziej brat-siostra Że niby mnie kochał ale w sposób jak rodzeństwo itd Później się spotkaliśmy przez przypadek No później się potoczyło
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na pewno dostaniesz ładny pierścionek. ![]() Cytat:
ale w ogóle. A nie: za 3-10 lat.Cytat:
![]() A po drugie zgadzam się, że Ala szaleje z postami. Niektórzy po prostu nie mają możliwości cały czas siedzieć na wizażu.
|
|
#103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale teraz juz jest super i oby tak zostało w ogóle mój tżet jest moim pierwszym facetem i mam nadzieje ze bedzie ostatnim
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to kilka zdjęc zrobionych moim aparatem 1- sufit w tej małej sali dyskotekowej 2- u góry miejsce dla DJ ![]() 3- bar na małej sali Edytowane przez mabi84 Czas edycji: 2010-11-17 o 11:36 |
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i że do siebie wróciliście![]() My nie mieliśmy jeszcze przerwy, tj mieliśmy ale coś koło 12 godzin i jak się spotkaliśmy to już było jak dawniej ![]() W ogle to jestem przeciwniczką przerw bo człowiek się tylko niepotrzebnie nakręca
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba mu to powiem Może chłop zauważy wreszcie Ogólnie Tż jest jedynakiem ale jego Rodzice to tak...trochę cienko go traktują A Tżtowi tak raczej...nie lubią dawać pieniędzy
|
|
#108 | |
|
Raczkowanie
|
mabi84 no faktycznie cena za sale świetna... u nas też o wiele drożej
zobaczymy coś Pani powie ale myślę, że mniej jak 140 to możemy pomarzyć tylko.. średnio co słysze to 160 sporawo... dobrze że tylko 50-60 gości bo więcej to chyba bym się zapłakała ale sala wygląda superrr bierz ją !! ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
( a co tam tak wszelki wypadek, przezorny ubezpieczony )) i później przez ten jeden szczególny dzień miałabyś do końca życia wysłuchiwać ile oni to dla was nie zrobili i powinniście być im wdzięczni do końca życia. Ale zakładam, że to raczej jego upór, że sam potrafi zadbać o swoją przyszłą rodzinę
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sami sobie na wesele zarobicie
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zamówimy ją dopiero po zaręczynach mam jeszcze jedną fotkę z małą cenzurą
|
|
|
|
|
#111 |
|
Rozeznanie
|
mabi84, lokal w miarę OK, ale jednak trochę za daleko od mojego miasta. I jak już bym miała robić gdzieś, gdzie się dojeżdża ponad pół godziny, to wolałabym kombinować w Warszawie, albo pod.
Za to bliżej mojej i TŻta okolicy znalazłam coś takiego. http://www.domweselnyarkadia.com.pl/ I właśnie doczytałam, że apartament dla nowożeńców gratis. Podoba mi się nawet, nie słyszałam jeszcze, żeby ktoś z rodziny tam wyprawiał wesele. A u mnie to dość ważny argument, bo w moim mieście są tak mniej więcej 2-3 domy weselne, gdzie są wszystkie studniówki, bale i wesela. Także ludziom się już po prostu znudziło. Niedaleko miejsca gdzie mieszkam (10 minut drogi) jest dom weselny http://www.weselenaskarpie.pl/ no i miałam tam swoją studniówkę, studniówkę mojego eksa, bal gimnazjalny. A właściciel ma identyczną salę położoną pod miastem, w której było wesele mojego chrzestnego. Także nie chce mi się tam urządzać wesela. Za to na szczęście z rodziny TŻta raczej dominują remizy, więc akurat to nie jest konkurencja.
|
#112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może chce udowodnić, że jest w stanie zadbać o to wszystko... No ale... Akurat złe studia ma pod względem życia między 20 a 30 rokiem życia... Wszystkie te lata przesiedzi na uczelni przecież Nie powiedziałam mu dosłownie, że ja w sumie jestem gotowa... Ale ogólnie też wie, że ja chcę, żeby to wyszło od niego W ogóle to raz strzelił, że "Ja nie będę brał przecież 200 tys. na ślub od rodziców tylko dlatego, że to ślub! Ja nienawidzę takich rzeczy, nienawidzę takich rzeczy!". A ja wtedy z siostrą po prostu turlałyśmy się po podłodze ze śmiechu I wytłumaczyłyśmy mu, że przecież nikt by ślubu nie brał, jakby to tyle kosztowało To też stwierdził, że nie ma zamiaru kredytu na ślub brać, bo to jest kompletna głupota. Ehh ci faceci... Może jak zamieszkamy Razem to mu się odmieni Amen ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
Ja zarabiając 1200 po studiach, a Tż zaczynając zarabiać dopiero za 11 lat ![]() miss_bennet świetna ta sala
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytałaś o łódzkie więc lokal w łódzkim (choc ja też mam daleko do niego bo raczej chcę lokal poza moim małym miasteczkiem) jak masz bliżej do Warszawy to spróbuj, napewno jest większy wybór
|
|
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
miss_bennet obydwie sale mi się bardzo podobają, ale ta 1 jak dla mnie ma zasadniczy minus, tańce widać są na oddzielnej sali niż stoliki.. z doświadczenia w rodzinie wiem że wtedy impreza jest gorsza bo ludzie nie widzą jak inni się bawią i często siedzą przy stolikach, no ale każdemu podoba się co innego
i to najważniejsze żebyście Wy byli zadowoleni ja już chyba z lokalu poza moim miastem zrezygnowałam.. bo to jednak trochę problem, a ja z moim ustalaniem nawet szczegółów bym w głowę dostała
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
i Piotrków i Wola K. to już dla mnie za daleko
a w Piotrkowie byłam kiedyś z kolegą na 100dniówce w Altamirze jak dobrze pamiętam
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Klienci siostry mieli wesele w takim miejscu http://www.dworekpodlipami.katowice.pl/
Nie wiedziałam, że jest aż tak drogie
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Mieszkanie razem dużo zmienia!Bo to i człowiek z człowiekiem przebywa duzo częsciej niż zwykle
![]() Jejku 200 tys za wesle-tez wyskoczył z ceną jak Filip z konopii!!!Nikt nie robi takich drogich imprez no chyba,że książę Wiliam
|
#118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zastanawiam się tylko, czy gdybym chciała ją udekorować w innym kolorze, to byłby problem. Bo miałam taką koncepcję, żeby wszystko było zgrane kolorystycznie. A ten łososiowo-różowy kolor trochę mi tu wadzi...Ps. Zamieszkacie razem to może zmieni zdanie. Ja też czekam na to, jak na wybawienie. Jeszcze tylko 7 miesięcy... ![]() akusiowa, celna uwaga. Ale może mają dwie sale, a ja raczej chcę mniejsze wesele (powiedzmy na 60-80 osób) i wtedy być może inaczej ustawią stoły i miejsce do tańczenia będzie wewnątrz... No sama nie wiem. Jeszcze dużo czasu, zanim będziemy wybierać salę. Może jeszcze do tego czasu coś nam wybudują. mabi84 pytałam o łódzkie, tak. Ale mnie właśnie bardziej powiat piotrkowski interesuje. Ewentualnie coś w stronę Bełchatowa, bo stamtąd mój TŻ pochodzi. No, a jeśli mielibyśmy szukać czegoś dalej, to wolałabym pod Warszawą, bo wydaje mi się, że tu jest większy wybór (chociaż pewnie i drożej),a nie dlatego, że bliżej... Ale to jest szalony pomysł, bo skoro rodziny mamy w podobnej okolicy to bez sensu ich targać do innego województwa. Ech...
Edytowane przez miss_bennet Czas edycji: 2010-11-17 o 12:09 |
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiem, ogólnie ten teks mnie rozwalił No i porównanie, że on mógłby sobie za taką cenę wymarzony samochód kupić A ogólnie to... Mój Tż wczoraj miał jakąś głupawkę i rzucił się na mnie z tekstem "Jestem krwiożerczym szpinakiem!!!"
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

Czyli wiedzieli,że zaczynacie od sali

Nasi rodzice są bardziej ' nowocześni ' ale też nie do przesady.. i moi i Tż'ta mówią że to nasz ślub, nasze zaręczyny i robimy jak chcemy tak abyśmy my byli szczęśliwi bo reszta to tylko dodatek. Nawet teściowa pytała czy chcemy takie typowe wesele czy kasę na start jakąś większą a jakąś skromną uroczystość, ale mój Tż od razu jej powiedział, że nie nie nie ona musi mieć fajerwerki 
Ja to mam problem finansowy w tych sprawach
Z Rodziny Tżcika będzie max 14 osób (jeśli dobrze pójdzie, bo 4 z nich siedzą w Kanadzie). No ale z mojej Rodziny to... 

mój biedny się tak stresował idąc do rodziców, że nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać 
zobaczymy coś Pani powie ale myślę, że mniej jak 140 to możemy pomarzyć tylko.. średnio co słysze to 160