Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-02, 14:28   #91
jowisz
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)

małż wybył po sanki. ponoć w tesco po drugiej str. miasta są. poleciał na autobus, pewnie wróci najwcześniej za 1,5h

Ania inglesina była super jako gondola. potem ta spacerówka już za duża dla mnie była i jakoś w kwietniu zmieniłam go na uno.
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 14:29   #92
dorbar
Wtajemniczenie

Kasiulka wspólczuję tego stania i czekania na zbawienie. Ludzie teraz na prawdę nie mają wspólczucia w sobie.

Judi wózeczek i psina

Mała mam nadzieję, że szybko znajdziesz jakiś kombinezon dla Majki.

Jowisz mam nadzieję, że jutro przekażesz nam dobra nowinę odnośnie pracy. Mi też jutro odpowiedzą tak czy nie.

Skończyłam pracę, nie wiem ile dzisiaj klepnęłam tych rachunków, ale szybko mi minęło.

Nie chce mi się wychodzić z pracy bo jak widzę korek i pomyślę sobie, że pewnie znowu będę czekała długo na autobus i zmarznę to masakra
Ale chcę do Alicji Heniu biedak znowu na 36 do pracy poszedł

Ogólnie to dół mnie napadł przez tą pogodę, ale poprawi mi się jak dojadę do domku.

Do później Dziewczyny
Stary 2010-12-02, 14:58   #93
marticia
Zakorzenienie

Anis przykro mi.

Judi fajny wozek, Tymus i Luna w sam razm maja teraz swoje towarzystow do zabaw na sniegu. A powiedz mi jak tymek zareagowal na pieska? od razu sie polubili?

U nas dzis znowu ponad 20°, wiosna wrocila
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 15:13   #94
Cestia
Zakorzenienie

Maluśna, ja przy moich poszukiwaniach kombinezonowych pamiętam o Tobie i Twom upodobaniu do szarego więc wklejam co znalazłam. Cena 55zł - bo chyba Ci się nie wyświetli. Jak coś mogę użyczyć konta na szafce http://szafka.pl/c284089-na-snieg-98-coccodrillo.html

A ja szukam dalej jakiejś alternatywy Takuśna milczy
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 15:35   #95
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Baby powiem tak!

Trzeba mnie było dzisiaj zbierać z chodnika dosłownie i w przenośni. Otóż na spacer wzięłam sanki, umęczyłam się jak wół bo gdzieniegdzie musiałam spychać je na śnieg po kolana a w innych miejscach jechałam po czarnych chodnikach. Chciałam żeby Ola szła na nogach, ale po 10 krokach chciała żebym ją na ręce brała więc zapakowałam na sanki i darłam dalej, ale ona mi zasnęła, siatka z zakupami pękła, wysypały mi się wody, chleb w śnieg...

Nikt nikt nie zapytał nawet czy może mi pomóc! mówię Wam baby jakie mamy społeczeństwo, ale dobra... zadzwoniłam po brata i on dopiero mi pomógł, ale oczekałam się, myślałam że będę wyć jak tam stałam

Mam dośc więcej z domu nie wyjdę

Judoi bardzo dziękuję za fotki wózeczek jest oszałamiający! bez takiego nie ma dla mnie szans po prostu

Maluśna cieszę się, że wsio doszło bo już się martwiłam. mam nadzieję że nie było to wszystko jakoś traumatycznie zmiażdżone bo miałam za małą kopertę.

Jane Slalom bardzo mi się podoba, zwłaszcza taki niebieski w kolorowe kropki tylko właśnie cena, nówka 1400 z hakiem... muszę polować na jakieś okazje, jednakl nie obędzie się bez wózka, albo przesiedzę zimę w domu
Kasiulka widziałam kiedyś slaloma na żywo i uważam że nie wart swojej ceny poczytaj zanim klikniesz opinie na necie. Dla mnie był zbyt plastikowy, trzeszczał.

Tej Jogger co pokazywałaś mi był fajny i miał większe koła niż slalom.

Moja sąsiadka ma 4 kołowca pompowańca ale takiego zwykłego. Jak jedziemy na spacer(las itd) to mój 3 kołowiec idzie jak czołg a ona umęczy się Tym wózkiem jak są jakieś korzenie duże itp. Myślę że wszystko zależy od danego modelu 4 i 3 kołowca

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
ja za zimą nie przepadałam ani nie przepadam
mieszkałam wszak na peryferiach L. więc do autobusu miałam prawie 2 km, możecie sobie jedynie wyobrazić, jak przez zaspy mogłam się przedzierać a jak sypało w twarz i trzeba było jednak gdzieś sie wybrać, no koszmar, i te zaspy równo z ogrodzeniem

byłam z Mikim na spacerze godzinnym, nie ma tragedi w sensie aury i temperatury, poszliśmy na nożkach, ale po jakimś czasie mojemu się przypomniało że sanek nie zabrałam i w ryk, myślałam że go rozszarpię no jakoś potem mu przeszło , widać że sanki mają być na podorędziu, czy księciunio będzie na nich jechał czy nie

normalnie koszmar z moimi upodobaniami kulinarnymi, ugotowałam zupę z mieszanki jakiejś wiosennej, tak apetycznie mi pachniala, jak przyszłam ze spaceru to mi sie już odwidziało i wypiłam kawę z drożdżówką ( bo mnie naszła w sklepie ochota ) a zupy pewnie juz dziś nie tknę

wersta to mówisz że emmy to ok spacerówki ? to jest powóz który bardzo mi podchodzi pod gust dla przyszłego bobasa
kupiłabym używkę w komplecie , jeśli spacerówa byłaby w miarę ok
pufa ma jedo bartatinę i niestety gondola ok, ale spacerówka im się nie sprawdziła bo bobas jakoś im spływał z siedziska wiec kupili szybko samą spacerówkę x-landera

a laski jak miałyście inglesiny magnum, to się sprawidziła dla bobasa tak max do roku ?
bo jeszcze taki wózek mam na oku, tanio używki chodzą, pewnie nie jeden bobas w nich jeździł ale pal licho, jeśli całość działa nienagannie
Nie polecam magnuma jako wózek spacerowy, póki Tymek leżał wózek jak marzenie. Ale jak zaczął siedzieć to spacerówka miała jakieś krótkie siedzenie i Tymek z niek spływał pozatym był źle wyważony gdy wózek był ustawiony przodem do kierunku jazdy

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
Anis przykro mi.

Judi fajny wozek, Tymus i Luna w sam razm maja teraz swoje towarzystow do zabaw na sniegu. A powiedz mi jak tymek zareagowal na pieska? od razu sie polubili?

U nas dzis znowu ponad 20°, wiosna wrocila
Marti Tymek do dzisiaj jest zazdrosny-czego w ogóle nie brałam pod uwagę ale jest coraz lepiej. Mimo wszystko kłóci się z psem ciągle

Edytowane przez Judi21_84
Czas edycji: 2010-12-02 o 15:36
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 15:44   #96
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
Kasiulko, co za ludzie jak trzeba o pomoc to nikogo ani widu jak zwykle

Anka to (oprócz wagi - ale go nie musiałam znosić) wózek ideał w zosinym bardzo dużym plusem jest ta ekoskórzana tapicerka po tym jak popatrzyłam na wózki na ulicach, to trafiliśmy idealnie. np. w moim przypadku (większość spacerów w lesie po wertepach) 3kołówka odpada zupełnie spacerowałyśmy z zochową kumpelką, ona jeździ właśnie takim 3k. wózkiem, to mamuśka pociła się niezmiernie w terenie.
Wersta a dlaczego ta Twoja znajoma tak sie nameczyla na wertepach? ja mam trojkolowy wozek od zawsze i nigdy nie mialam najmniejszych problemow... mimo, ze czesto jezdzimy po wertepach a nawet plazy (tu juz jest odrobine ciezej) ...

co do pogody to u nas sie ochlodzilo... jeszcze troche i bedzie mroz......

a teraz cos ciekawego......
wczoraj o malo ni dostalam zawalu....... siedzialam po 20-tej w pracy sama (okolica srednio bezpieczna) gdy zadzwonil jeden z klientow, ktory chce odzyskac swoje pieniadze (i jest agresywny) i powiedzial, ze zaraz po nie przyjdzie.... no i rzucil sluchawka.......
ja zadzwonilam do swojego szefa zeby mu powiedziec a on kazal mi pogasic swiatla, zamknac drzwi i pojsc do jednego z biur z tylu......
dodal, ze przyjedzie za 10 minut.... dwie minuty pozniej slyszalam jak ktos sie dobija do frontowych drzwi...... a chwile pozniej uslyszalam, ze ktos jest w srodku...... wiec wskoczylam pod biurko ktos krzyknal"oddajcie mi moje pieniadze" .... a ja juz mialam prawie zawal serca pod tym biurkiem........ a na koniec okazalo sie, ze to moj szef mnie nabieral od samego poczatku ..... bo umie udawac glos tego faceta....
ciekawe co sie bedzie dzisiaj dzialo w pracy jak sie wszyscy dowiedza o jego wyczynie....
Stary 2010-12-02, 15:47   #97
Judi21_84
Zakorzenienie

Leleth chyba bym zeszła pod tym biurkiemhehe
No właśnie ja też pisałam że mój 3 kołowiec radzi sobie lepiej po lesie niż 4 kołowiec sąsiadki. Myślę że wszystko zależy od wózka...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-02, 16:04   #98
anka1900
Zakorzenienie

o Judi dzięki za wskazówki

popieram Judi
myślę, że Kasiulka powinna szukać własnie wózka jak już to takiego biegowego , w stylu run, jogger
http://allegro.pl/listing.php/search...category=82593

tak mi sie widzi, że taki by pasił dla starszej dziewczynki
http://allegro.pl/x-lander-x-run-oka...335892396.html
dogadaj sie to może taniej Ci Kasiulko sprzeda jakbyś chciała samą spacerówkę
tylko jeden problem, gdzie w takim wózku Kasiulka pomieści zakupy ?
Stary 2010-12-02, 16:05   #99
Cestia
Zakorzenienie

Leleth, co jak co... porąbanego masz szefa

Szlafrok dla Mati wylicytowany w Sobotę... kasa wpłacona na konto Allegro 10min później, do dziś go nie ma

Poza tym strasznie mnie wkurza jak ludzie nie wystawiają komentarzy Nie mam już 2 od kupujących i chyba z 8 od sprzedających. Ja rozumiem, że jak się ma pareset czy ponad tysiąc komentarzy to komuś wisi, ale ja mam mało i wolałabym, żeby łaskawie wystawiali. Jak by było coś nie tak to już by pierwsi byli do wystawiania negatywów
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 16:28   #100
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez leleth Pokaż wiadomość
Wersta a dlaczego ta Twoja znajoma tak sie nameczyla na wertepach? ja mam trojkolowy wozek od zawsze i nigdy nie mialam najmniejszych problemow... mimo, ze czesto jezdzimy po wertepach a nawet plazy (tu juz jest odrobine ciezej) ...
..
ja tez mam 3 kolowca, ze skretnym przodem i nigdy nie mialam problemow na wertepach, dolach, gorkach, piasku czy sniegu

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
Leleth, co jak co... porąbanego masz szefa

Szlafrok dla Mati wylicytowany w Sobotę... kasa wpłacona na konto Allegro 10min później, do dziś go nie ma

Poza tym strasznie mnie wkurza jak ludzie nie wystawiają komentarzy Nie mam już 2 od kupujących i chyba z 8 od sprzedających. Ja rozumiem, że jak się ma pareset czy ponad tysiąc komentarzy to komuś wisi, ale ja mam mało i wolałabym, żeby łaskawie wystawiali. Jak by było coś nie tak to już by pierwsi byli do wystawiania negatywów
ja wylicytowalam w czwartek o 23 spodnie ciazowe, przelalam od razu kase i laska ja od razu dostala, wysla w piatek rano poleconym priorytetem i do dzis nie ma
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 16:37   #101
anka1900
Zakorzenienie

pewnie Wasze rzeczy utknęły w zaspach,
ja własnie dostałam dziś awizo, przesyłki wysłanej tydzień temu ekonomicznym

o Veronka, chyba poszperam po ciążowych ciuszkach bo spodnie mi sie nie dopinają ( bynajmniej nie przez bobasa ale wzdęcia )
z poprzedniej ciązy, to mam parę spodni i te ostatnie co mnie uczuliły,,ale na o wiele większy brzuch na obecne wymiary niestety jeszcze nie spasuję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-02, 17:35   #102
wersta
Zakorzenienie

nie wiem jak nazywa się ten wózek; skrętne przednie koło i czerwony był bardzo niestabilny i wywrotny; miałam okazję poprowadzić siedzisko było dość wysoko - znawczynie może wyczają jaki to model
ta dziewczyna jest w 2giej ciąży i szuka innego pojazdu dla nowego bobasa.
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 17:41   #103
Judi21_84
Zakorzenienie

Ja nie wiem co to za wóz
Ja przyznam że chwalę sobie te koła pod lekkim ukosem bo dzięki nim wózek jest bardzooooo stabilny Siostra miały quinny 3 kołowego i był dość wywrotny, sama 2 razy prawie wywaliłam jej dzieciaka
Stary 2010-12-02, 19:39   #104
anka1900
Zakorzenienie

fajne promocje mają być w Lidlu od poniedziałku
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=14815
Maluśna może się skusisz na ekspres do kawy
a Kasiulkowa na sprzęt do waty cukrowej
Stary 2010-12-02, 19:46   #105
Kasiulka22
Zakorzenienie

Babeczki straszliwie chciałabym właśnie taki wózek jak Judi mogłabym normalnie wychodzić i śnieg nie byłby problemem, zakupy też nie są bo w magicu mam maluśki kosz pod wozkiem i zakupy wieszam na rączce siatki wiąże i czesze

Powiem Wam, że dziś objeździłam Rzeszów, mąż mi zrobił rajd obwoźny i wiecie co? wózków typu jogger nigdzie nie widziałam, ba nawet zwykłej spacerówki x-lander do kupienia bez gondoli niet nie wspominając o takiej o jednym kole

Żeby tak ktoś mi pożyczył na jeden sezon ale na to nie ma szans

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 19:51   #106
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
fajne promocje mają być w Lidlu od poniedziałku
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=14815
Maluśna może się skusisz na ekspres do kawy
a Kasiulkowa na sprzęt do waty cukrowej
rzeczywiście fajny ekspres tego typu w sklepach kosztują od 300zł w górę Mała zażycz sobie prezent od teściów

sanek nie było, małż się tylko zjeździł i nałaził. na jutro pożyczył mi od kolegi z pracy, co prawda bez oparcia ale dobre i takie. a jutro o 6 rano jedzie z innym kolegą specjalnie do selgrosu bo mają, tak więc jutro po południu powinniśmy mieć własne

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:

Żeby tak ktoś mi pożyczył na jeden sezon ale na to nie ma szans
na pewno na jeden ? ostatni sezon zimowy z wózkiem to pewnie jest dla mojej bo ona bardzo dużo chodzi sama może jednak warto kupić ?
Stary 2010-12-02, 19:59   #107
Judi21_84
Zakorzenienie

Kasiunia ja też myślę, że wózek jeszcze w przyszłym roku by posłużył... przynajmniej u mnie napewno
Stary 2010-12-02, 20:12   #108
taka sobie
Zakorzenienie

hej hej nie zasypało nas nie miałam neta wczesniej a w sumie czasu tez nie było. Po pracy połozyłam sie przed 9 a o 12.30 juz sie wybierałam na zakupy. Wróćiłam prze 17 i cały jeden dzien wolny minął. Jutro pracuje na 14.30

Anisia strasznie mi przykro z powodu śmierci babci, współczuje. I fakt, nie fajny czas na chowanie zmarłych, jesli w ogole jakis czas moze byc odpowiedni.

Cestusia przykro mi ze nie pomogłam. Najlepsze ze w ogole zadnych kombinezonów nie było w tym rozmiarze

Kasiulka ale przygody kupuj wózek bo nam tu zeswirujesz Ty musisz wychodzic z domu ale w sumie w taki snieg jak dzis to i tak wózek raczej nie da rady

ja tez z tych co zimę tolerują ale śnieg tylko w swięta nie lubie odkąd jezdzę samochodem no i tych warstw ubran tez nie znoszę

Leleth szef sie nadaje do psychiatryka zmordowałabym gada

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 20:21   #109
Kasiulka22
Zakorzenienie

Baby oglądam zdjęcia tego wózka nad którym myślę i widzę plamy prawda ?

jak ja się boję używanych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wozek 004.jpg (122,9 KB, 32 załadowań)

Stary 2010-12-02, 20:31   #110
Judi21_84
Zakorzenienie

aha tu nad podnóżku...
Niestety z używańcem zawsze jest ryzyko...
Ja jak kupowałam mojego to też dumałam nad używanym, ale wolałam dopłacić-wtedy 200 i mieć nowego tyle że teraz za 600 x-runa nie ma
Stary 2010-12-02, 20:36   #111
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
aha tu nad podnóżku...
Niestety z używańcem zawsze jest ryzyko...
Ja jak kupowałam mojego to też dumałam nad używanym, ale wolałam dopłacić-wtedy 200 i mieć nowego tyle że teraz za 600 x-runa nie ma
Dokładnie, a za nówkę 900 z hakiem

Ja po tym graco mam potworny uraz, chyba że wiedziałabym od kogo wózek pochodzi... ale wiadomo jak to z zakupami na all

Stary 2010-12-02, 20:39   #112
Judi21_84
Zakorzenienie

no mój to kolekcja zeszloroczna temu nówka była za te 600 zł, udało mi się
Stary 2010-12-02, 20:45   #113
jowisz
Zakorzenienie

Kasia wertuj sklepy inttnetowe,nie tylko all. w końcu gdzieś może być promocja ostatnich modeli z zeszłego roku. wtedy nie wybrzydzać koloru tylko brać

ja zapłaciłam właśnie za 5 bluzek dla Igi, za mało mam jak ma chodzić do przedszkola
nic specjalnego i oczywiście używane: 1; 2; 3; 4; 5
jutro jeszcze jedne leginsy kupię. najłatwiej teraz na nie kombinezon naciągnąć i na miejscu siedzi jak człowiek ubrana

edit. właśnie na perfumach wyczytałam:

Dziewczyny - prośba od szefostwa. Niestety musicie same dodać załączniki do swoich wiadomości gdzie się da i zmienić avatary - te co macie przed ziszczeniem dysku już nie wrócą Bo tam gdzie się udało odzyskać to się udało

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2010-12-02 o 20:49
Stary 2010-12-02, 20:48   #114
Kasiulka22
Zakorzenienie

Jowiszkowa za x-runem wlaśnie przepatrzyłam, niestety drogo jak fiks

Stary 2010-12-02, 20:57   #115
jowisz
Zakorzenienie

zapomniałam się pochwalić,że karnet na ćwiczenia wykupiłam jutro idę pierwszy raz. jakieś ATB czy chgw nie znam się na tych fachowych określeniach. w każdym bądź razie preferuję ćwiczenia na uda/pośladki i step.
w weekend spodziewam się mega zakwasów
Stary 2010-12-02, 21:04   #116
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

pochwal sie jak bedziesz juz po

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 21:07   #117
Kasiulka22
Zakorzenienie

Jowiszkowa super

Sama wczoraj tańcowałam z Olgierdzią i mam mega zakwasy w biodrach

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-02, 21:10   #118
jowisz
Zakorzenienie

Kasia znasz zapachy Stelli McCartney? mam Rose Absolute i się uzależniłam. i myślę teraz nad klasyczną Stellą tak mi się chce ładnej
Stary 2010-12-02, 21:15   #119
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
Kasia znasz zapachy Stelli McCartney? mam Rose Absolute i się uzależniłam. i myślę teraz nad klasyczną Stellą tak mi się chce ładnej
Ja miałam Two Peony i próbki wersji Sheer piękne są

Mnie się marzy Innocent bo to jeden z najbardziej moich zapachów a aktualnie nie posiadam poza tym nie obrażę się na Le secret i Tresor in Love

Szukam sponsora - może się gdzieś ogłoszę

Stary 2010-12-02, 21:18   #120
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:

Szukam sponsora - może się gdzieś ogłoszę
może na gumtree?
tam jak przeglądam ogłoszenia pracodawców to matko i córko zmiłuj się połowa typu "szukam OSOBISTEJ, dyspozycyjnej asystetnki. wysokie zarobki. prześlij 5 różnych zdjęć w tym całej figury"

Innocent nie moja baja a niby słodkie lubię.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości