Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-03, 14:04   #91
muron
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
witam w nowej części wątku, bardzo bardzo mi się ten tyłu podba.

Ja cała jakaś obolała jestem wszytko mi zaczyna nawalać, nogi, w pachwinach coś ciągnie jak się ruszam i wóle źle mi jakoś ostatnimi czasy... pewno już tak do końca będzie.
Już wiem o czym muron mówiła bo ma chyba to samo.

Anka_bzzz gdzie ty będziesz rodzić? w wado. bo nie wiem czy pytałam ale jakoś nie mam takiej informacji zakodowanej

muszę iść zrobić dwie sałatki, a tak mi się nie chce....
no wszystkie już jęczeć zaczynamy. Pamiętacie, że jeszcze 2 tyg temu miałam psychozę porodową. Powiem Wam, że ona blednie, zaczynam się tak czuć, że przestaje przerażać mnie poród. Za tydz. do lekarza, już bardzo bym chciała tam być i wiedzieć jak i kiedy (CC).

Dzis rano podjechałam do CH, mam ze 2 km, auto nie było zamarznięte, ale wróciłam w dobrym momencie, bo zaczęło tak sypać, że znowu wszystko białe, nie widziałam gdzie chodnik pod blokiem i jak zaparkować.

Dziś mam takie pojedyncze ukłucia jakby w pochwie. Jakby ktoś igiełką. To chyba normalne co?

Zostało mi 35 dni mniej więcej, nieźle nie...

Jak ktoś ma kupić zabawki a ma TK Maxx znowu polecam- tzw topowych firm a ceny naprawdę dużo niższe i to nie tylko na metce.

Na chrzicny dla Małego kupiłam Kubusia Puchatka, Chatkę KP i kontynuację, w twardych oprawach i pudełku. Chciałabym, żeby było dla dziecka, ale na dłużej. Plus kupię odpowiednią jakąś zabaweczkę i będzie.

W TK kupiłam "na zapas" zestaw zabawek do wody z lusterkiem i koszyczkiem za 59 zł, a patrzę na necie to ok 80-90 zł Będzie dla jakiegoś dziecka Bo mamy 5 mies dwa, zaraz moje;-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fp.jpg (50,0 KB, 20 załadowań)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 14:07   #92
muron
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Dzień Dobry w ten słoneczny dzień !

Ja również melduję się na nowym wątku chociaż zapewne będę wpadała troszkę rzadziej

Przepraszam jeśli kogoś nastraszyłam opisem porodu, ale nie pisałam chyba o tym, ze ból jest nie do opisania tylko uczucie jakie towarzyszy parciu A to zupełnie inna bajka
Ból był znośny, sama się dziwiłam, że nawet w miarę wytrzymałam....być może gdybym rodziła dłużej dałby mi się we znaki. Ale w tym przypadku był tak mniej więcej 20-krotnie silniejszy niż przy miesiączce.

Sara urodziła się mając 52 cm
Mam w związku z tym problem z ciuszkami.....bo byłam przygotowana na większego klopsa Esterka musiała mi przywieźć ciuszki od lalek.....
Moja Kruszynka jak na razie jest grzeczna jak Aniołek. Ślicznie śpi, pięknie je i robi zólte kupki Oby tak dalej

W trzeciej dobie po porodzie dostała żółtaczkę, ale wypisali ją do domku. Miała jednak przez jedną noc i dzień zastosowaną fototerapię. Leżała sobie ze mną na sali na specjalnych lampach i się wygrzewała. Teraz stosuje naturalna fototerapię słoneczkiem
Rozwija się prawidłowo i jest bardzo silna. Była dzisiaj u nas położna i dziwiła się, że wcześniaczek a sama już na brzuszku obraca główkę

Wstawiam parę zdjęć z ostatnich dni Mojej Małej Księżniczki
1 zdjęcie jeszcze w szpitalu na tatusinych rączkach
2 zdjęcie w szpitalu na lampach do fototerapii
3,4,5 zdjęcie w domku, dwa ostatnie sprzed godzinki
kurczę Ty już z dzieckiem, a ja mam termin po Tobie! Spora się urodziła Ja byłam 3 tyg przed terminem a miałam 47 cm

Dla mnie opis porodu właśnie nie był przerażający... Ale ufff masz za sobą. Jak się sprawdza śpiworek?

Stary 2010-12-03, 14:09   #93
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magiczna Konstelacja Pokaż wiadomość
W 21 tygodniu wyszlo, ze maly jest na 20 tydzien.

magdaka 13 nie wiem, moze ma na to wplyw, ze jestem na diecie cukrzycowej, schudlam zreszta 2kg.

Enia nie strasz! Mam nadzieje, ze jest po prostu maly.

ehhh
chyba sie zapisze do 3 lekarza i niech robi dodatkowe badania, bo faktycznie nie wiem czy wytrzymam do 14. tyle tylko ze maly aktywny jest i rusza sie jak szalony.
Przepraszam, nie chciałąm Cię wystraszyc , wiadomo że u każdej kobiety jest inaczej.........u niej akurat mały nie pobierał pokarmu i stąd był taki malutki ale u Ciebie to tylko kwestia jednego tygodnia w sumie no i dieta !! MOże własnie ona ma wpływ na to
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 14:12   #94
agape
Zadomowienie

Cytat:
Co do skracajacej sie szyjki, to ja wlasciwie specjalnie objawow nie mialam, jakis boli czy czegos, za to mialam wrazenie ze cos mi sie dzieje z pecherzem, mialam uczucie stalego parcia na pecherz, wiec myslalam, ze mam jakies zapalenie czy cos, a po zalozeniu pessara juz takiego uczucia nie mam. Takze roznie to bywa.

Natomiast mam teraz dylemat, bo (jak juz pisalam ale w skrocie przypomne) wyszlo mi w usg, ze mam za male dzieciatko jak na 31 tydzien ciazy (srednie pomiary wyszly na 28.5 tc) i lozysko 3 stopnia i kaza mi czekac do 14 grudnia na usg i zobaczyc czy rosnie, jesli nie to szpital i byc moze wczesniejsze rozwiazanie. I teraz nie wiem co robic, bo co jesli lozysko nie jest w stanie malego dozywiac czy dotleniac... Moze lepiej by bylo od razu pojsc do szpitala? Co byscie zrobily? Wczoraj bylam u 2 lekarza i tez powiedzial, ze mozna zaczekac do 14 grudnia, robil sam pomiary i wychodzily na 30,31 tydzien a jestem teraz w 32, z tymze on nie jest specjalista od usg ciazowego, powiedzial, ze mierzyl, zeby mnie uspokoic. Nie wiem co mam o tym wszystkim myslec
u mnie też dzieciaczek mniejszy niż tc z karty ale powiedział mi gin że jak łożysko jest I stopnia to w porządku- poprostu po mamusi malutki jest ale gdyby łożysko było III stopnia to trzeba byłoby działać... nie chce straszyć ale sama pewno też bym panikowała... mam jednak nadzieje że wszystko będzie dobrze

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 14:20   #95
Magiczna Konstelacja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
u mnie też dzieciaczek mniejszy niż tc z karty ale powiedział mi gin że jak łożysko jest I stopnia to w porządku- poprostu po mamusi malutki jest ale gdyby łożysko było III stopnia to trzeba byłoby działać... nie chce straszyć ale sama pewno też bym panikowała... mam jednak nadzieje że wszystko będzie dobrze

Wlasnie to lozysko mnie martwi. Dzwonie umowic sie do 3 lekarza- jakos szpitala sie boje.

Dzieki dziewczyny
Magiczna Konstelacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 14:27   #96
Supernovaja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
wiesz co w BRW sa podone z kotarka na dole, tylko ze łóżko jest na wys 1 m mniej wiecej
Cytat:
Napisane przez Madzia:)) Pokaż wiadomość
ja tez jestem wredna nasze [propozycje były Szymon lub Filip, ale jak tesciowa powiedziała, ze szymon sie jej zawsze podobało, to zapadła decyzja ze Filip

Ł,ozeczko fajne , ale mój 3,5 latek na pewno by sie na nie nie nadawał teraz... on potrafi spasć ze zwykłego na spaniu

piekna maleńka a z sudocremem sie nie zgodze, ja Małego chowałam przer 2 lata na nim i dupcia zawsze super była, nigdy zadnego problemu, a dwie wakacje w pampkachale tylko troszeczke i tylko na pupcie
Cytat:
Napisane przez dewi Pokaż wiadomość
ja mam w domku prawie 3,5 latka i nie wyobrażam go sobie na łóżku piętrowym choć bardzo by chciał by mu takie kupić. Czasem potrafi z normalnego spać a co dopiero z takiego
Tylko że to bardzo żywiołowy chłopczyk, nawet jak śpi to się bardzo wierci

ja na codzień używałam linomagu a na zaczerwienienia sudocrem...

Adaś to śliczne imię... moj Tż ma tak na imię

dzięki dziewczyny za opinie, będziemy jeszcze myśleć, przejedziemy sie do kilku sklepów, obejrzymy wszystko i pomyślimy, chcemy piętrowe ze względu na mało miejsca, być może będziemy przerabiać po prostu jak kupimy z wyższym obiciem na przykład
Supernovaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 14:30   #97
gociak58
Raczkowanie

Cytat:
Co do skracajacej sie szyjki, to ja wlasciwie specjalnie objawow nie mialam, jakis boli czy czegos, za to mialam wrazenie ze cos mi sie dzieje z pecherzem, mialam uczucie stalego parcia na pecherz, wiec myslalam, ze mam jakies zapalenie czy cos, a po zalozeniu pessara juz takiego uczucia nie mam. Takze roznie to bywa.

Natomiast mam teraz dylemat, bo (jak juz pisalam ale w skrocie przypomne) wyszlo mi w usg, ze mam za male dzieciatko jak na 31 tydzien ciazy (srednie pomiary wyszly na 28.5 tc) i lozysko 3 stopnia i kaza mi czekac do 14 grudnia na usg i zobaczyc czy rosnie, jesli nie to szpital i byc moze wczesniejsze rozwiazanie. I teraz nie wiem co robic, bo co jesli lozysko nie jest w stanie malego dozywiac czy dotleniac... Moze lepiej by bylo od razu pojsc do szpitala? Co byscie zrobily? Wczoraj bylam u 2 lekarza i tez powiedzial, ze mozna zaczekac do 14 grudnia, robil sam pomiary i wychodzily na 30,31 tydzien a jestem teraz w 32, z tymze on nie jest specjalista od usg ciazowego, powiedzial, ze mierzyl, zeby mnie uspokoic. Nie wiem co mam o tym wszystkim myslec
Kurczę... teraz i ja się boję, bo w sumie jestem troszkę w podobnej sytuacji. Jak byłam w 30tc w szpitalu to też okazało się, że mój maluch jest bardzo maleńki, bo z usg wyszło, że waży zaledwie 1000g (+/- 300). Ten lekarz co mi robił badanie stwierdził, że mam bardzo mało wód płodowych i dlatego dziecko takie małe, bo ściśnięte i nie ma jak rosnąć. Zaczął na mnie krzyczeć, ze to moja wina bo za mało wody mineralnej pije itp. ja przerażona prawie z rykiem, że przecież ja nie mam na to wpływu, ile mój organizm produkuje wód a że jeśli chodzi o picie, to pije dużo i wody i soków itp. Oczywiście lekarz nie sprawdził w jakim stanie jest łożysko a ja nawet sie nie upomniałam, bo nie wiedziałam, że to z tym może być problem. Dopiero jak byłam na wizycie kontrolnej tydzień po pobycie w szpitalu to pani doktor powiedziała, że to co on mi nagadał o piciu tej wody to bzdura kompletna, bo mineralka nie ma wpływu na produkcje wód, ze to zależy od predyspozycji organizmu, łożyska właśnie i każda kobieta ma inaczej. Później poczytałam w necie i też było napisane, że to może być związane z funkcjonowaniem łożyska, ze złymi przepływami itp. a u mnie nikt nawet tego nie sprawdził! Dostałam tylko skierowanie na USG4D do Olsztyna żeby sprawdzili co z tymi wodami i czy mały przybiera na wadze. I też czekam zestresowana, bo to dopiero w środę wieczorem i zaczynam się martwić, że może mam coś nie tak z tym łożyskiem. Mam nadzieję, że sami zrobią mi dopplera i sprawdzą i że tam są jacyś normalniejsi lekarze. Boję się tylko, że okaże się, że jednak coś jest nie tak i będą chcieli szybciej zakończyć ciąże

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6j44j2cgtly5x.png
gociak58 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 14:35   #98
mila24
Raczkowanie

Witajcie Dziewczynki w nowym watku

Przede wszystkim ogromne gratulacje dla Marki, Sara jest przesliczna
i caluski dla Agrafki, niech Maluszki szybko rosna i nabieraja sily.

powiem Wam, ze powoli ogarnia mnie panika, a to dlatego ze niewiele rzeczy zgromadzilam do tej pory. Dzisiaj chcialam skorzystac z tych list ktore umiescila Marika, ale nie dzialaja
Jesuis dzieki za maila. Myslicie ze da sie cos zrobic z tymi listami?

widze ze gosiaczek071 wytypowala mnie do skreslenia, nieladnie :p

Gabishig dobrze pamietam ze jestes z wawy? poradz, do ktorego szpitala sie wybrac w razie czego? i gdzie Ty rodzisz? jestem z lodzi i tam planuje porod, ale poki co siedze z TZ w wawie, a nigdy nic nie wiadomo

Czy sa tu Mamusie na fenoterolu? do kiedy bierzecie?
mila24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 14:35   #99
make_up_istka
BAN stały

Magiczna Konstelacjo moja kruszyna tez jest niewielka - ciałko ma ok 2 tyg mniejsze niż "powinna", ale główka idzie mniej więcej zgodnie z wiekiem Poza tym ogólnie cała rośnie a to najważniejsze. Najgorsze gdyby dziecko przestało rosnąć - wtedy jest problem. Tak mówi mój lekarz. Stwierdził, że wszystko jest w porządku, po prostu jest ciut mniejsza (bo i ja jestem mała) Nie wiem którego stopnia mam łożysko, ale mówi że wszystko jest OK, więc po prostu w to wierzę. Przybieram na wadze, mała też i to jest ważne. No i ilośc wód jest prawidłowa.

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-12-03 o 14:37
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 14:39   #100
muron
Zakorzenienie

Lilijko tez mam dziś takie kłucia...

Stary 2010-12-03, 14:44   #101
vilya
Zadomowienie

Cytat:
W 21 tygodniu wyszlo, ze maly jest na 20 tydzien.

magdaka 13 nie wiem, moze ma na to wplyw, ze jestem na diecie cukrzycowej, schudlam zreszta 2kg.

Enia nie strasz! Mam nadzieje, ze jest po prostu maly.

ehhh
chyba sie zapisze do 3 lekarza i niech robi dodatkowe badania, bo faktycznie nie wiem czy wytrzymam do 14. tyle tylko ze maly aktywny jest i rusza sie jak szalony.

moja też jest mniejsza, ale w sumie juz od poczatku coś wspominali lekarze że ciąża jest młodsza, teraz przez dietwe cukrzycową schudłam 2 khg ale lekarz podniósł mi kalorie ii znowu przytylam dość dużo nawet. Moja gin też patrzyła na wody płodowe, zaczęła że coś mało wyszło z pomiaru ale potem stwierdziła, że jest dobrze bo mała ma dużo wód pomiedzy kończynami a tego nie oblicza aparatura. Konstelacja idź do dobrego lekarza, co się zna na usg i z dobrym sprzętem. pewnie wszystko jest ok.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 14:45   #102
s_a_j
Rozeznanie

Dziewczyny w jakich temperaturach prałyście kocyki i czy w ogóle prałyście?
Chcę uprać w 40 stopniach, boję się tylko, że już nie będą takie mięciutkie i milutkie.

Edytowane przez s_a_j
Czas edycji: 2010-12-03 o 14:48
s_a_j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 14:48   #103
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Dziewczyny w jakich temperaturach prałyście kocyki i czy w ogóle prałyście?
Chcę uprać w 40 stopniach, boję się tylko, że już nie będzie taki mięciutki i milutki.
właśnie wyjęłam z pralki prałam w 40* - jest taki sam jak przed włożeniem
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 14:50   #104
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość

Noooo to super, wrzucam na 40
Stary 2010-12-03, 14:54   #105
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Magiczna Konstelacjo moja kruszyna tez jest niewielka - ciałko ma ok 2 tyg mniejsze niż "powinna", ale główka idzie mniej więcej zgodnie z wiekiem Poza tym ogólnie cała rośnie a to najważniejsze. Najgorsze gdyby dziecko przestało rosnąć - wtedy jest problem. Tak mówi mój lekarz. Stwierdził, że wszystko jest w porządku, po prostu jest ciut mniejsza (bo i ja jestem mała) Nie wiem którego stopnia mam łożysko, ale mówi że wszystko jest OK, więc po prostu w to wierzę. Przybieram na wadze, mała też i to jest ważne. No i ilośc wód jest prawidłowa.
moj synu ma głowę większą o 1,5 tyg od reszty ciała. Ma to po tatusiu! Mój mąż w żadna czapkę się nie mieści...

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Ja prałam w 30, ale takie było zalecenie na metce.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 14:56   #106
vilya
Zadomowienie

http://deser.pl/deser/1,97052,874957...czyc_,,ga.html
Stary 2010-12-03, 15:00   #107
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdaka13 Pokaż wiadomość
normalnie paranoja...napisalam oficjalna skarge na poczte-zobaczymy czy to cos da.
oj pewnie nic nie da...ja już tyle skarg pisałam, zero odpowiedzi no i poprawy...poczta

Cytat:
Napisane przez dewi Pokaż wiadomość
ja mam w domku prawie 3,5 latka i nie wyobrażam go sobie na łóżku piętrowym choć bardzo by chciał by mu takie kupić. Czasem potrafi z normalnego spać a co dopiero z takiego
Tylko że to bardzo żywiołowy chłopczyk, nawet jak śpi to się bardzo wierci
ja sobie na takim łózku nie wyobrażam prawie sześcioletniej córki Tżta, chyba nocy bym nie przespała, ale ona strasznie się wierci w nocy...

Jeju jaki mam dzisiaj okropny dzień wszystko mi z rąk leci, wypada, rozsypuje się...byłam w sklepie dwa razy ale obiadu nie zrobiłam, bo ciągle zapominałam ziemniaków i włoszczyzny kupic...miałam je na liście, ale skleroza mąż je dzisiaj na mieście...
Dobrze, że chociaż ciasto mi wyszło, ale najpierw uszykowałam odpowiednie ilości wszystkich składników a potem robiłam...bo jakbym robiła tak jak zwykle - w trakcie przygotowywania odmierzam i dodaję do miski, to pewnie zapomniałabym o czymś...

Może zrobimy tez listę przydatnych kosmetyków dla maluszków, do czego co stosowac, kosmetyki polecane i nie do pielęgnacji, lista leków, które trzeba miec...
Stary 2010-12-03, 15:03   #108
mysiopez
Zadomowienie

tak spojrzałam na pierwszą liste. Na samym początku chciałam Adam Artur.. ale to kompletnie do siebie nie pasuje.. Z mężem wiele razy o tym rozmawialiśmy, ale do żadnych wnosków nie doszliśmy... a co Wy sądzicie? Adam Artur?

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
Może zrobimy tez listę przydatnych kosmetyków dla maluszków, do czego co stosowac, kosmetyki polecane i nie do pielęgnacji, lista leków, które trzeba miec...
jestem za!
czy któaś zapisała sobie opinie o pieluchach/chusteczkach mokrych? mi link uciekł z tymi informacjami!

Stary 2010-12-03, 15:13   #109
Magiczna Konstelacja
Raczkowanie

Cytat:

Mam nadzieje, ze mimo wszystko jest ok. Podobno nawet to lozysko 3 stopnia jeszcze o niczym nie swiadczy bo to jest na oko oceniane przez robiacego usg, tylko te przeplywy sa wazne, a mi jakos nikt sie nie kwapi tego zrobic. Kaza czekac przynajmniej 2 tygodnie, gdyz mowia, ze po 2 tygodniach mozna stwierdzic czy rosnie czy nie, ze wczesniej niby nie ma sensu. Juz sie zapisalam na wizyte i usg gdzie indziej i zobacze co tam wyjdzie, moze tam pomiary wyjda ok. Ilosc wod mam prawidlowa na szczescie.

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
moja też jest mniejsza, ale w sumie juz od poczatku coś wspominali lekarze że ciąża jest młodsza, teraz przez dietwe cukrzycową schudłam 2 khg ale lekarz podniósł mi kalorie ii znowu przytylam dość dużo nawet. Moja gin też patrzyła na wody płodowe, zaczęła że coś mało wyszło z pomiaru ale potem stwierdziła, że jest dobrze bo mała ma dużo wód pomiedzy kończynami a tego nie oblicza aparatura. Konstelacja idź do dobrego lekarza, co się zna na usg i z dobrym sprzętem. pewnie wszystko jest ok.

Zdaje sie ze jestes na insulinie tak? Bo u mnie np nie wiem jak by mi mieli zwiekszyc ilosc kalorii bez insuliny.
Magiczna Konstelacja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-03, 15:46   #110
kaskup
Rozeznanie

Marika Sara jest cudowna!! i wogóle nie wygląda na wcześniaka..

co do skreślenia z listy tych co nie piszą to tez za jestem.. chyba ze zrobic tak właśnie zagubione w drodze..

łóżka pietrowego dla 4-latki bym nie polecała.. bałabym sie ze spadnie i krzywde sobie zrobi.. ale moje dziecko choc ma juz prawie 6 lat (ło matko ) to potrafi w nocy na czworaka chodzic i pływac w łóżku jak jej sie cos przysni..

ADAM ładnie,ale nam niestety kojarzy sie z bardzo wrednym typem

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
Lilijko tez mam dziś takie kłucia...
ja tez mam takie kłucia a czasem wydaje mi sie ze mały smyra mnie normalnie w pochwie.. we wtorek wizyta mam nadzieje ze nic złego nie wyskoczy..

dziś z TZ zjezdziliśmy wszystkie lupy w miescie w poszukiwaniu spodni takich grubych nieprzemakalnych dla Amelki ale niestety w ani jednym nie było.. wiec jutro idziemy jeszcze na bazar moze wietnamcy beda mieli cos w rozsadnej cenie a jak nie to bede musiała kupic w 5-10-15 albo w Smyku tylko nie usmiecha mi sie wydawac 100 zł na jeden sezon i na kilka razy na sanki..

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------
Zdaje sie ze jestes na insulinie tak? Bo u mnie np nie wiem jak by mi mieli zwiekszyc ilosc kalorii bez insuliny.
widze ze tez jestes na diecie.. jak sie maja Twoje cukry?? jakie masz normy godzine po posiłku??
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 15:47   #111
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Witam!

MARIKA - sliczna ta Twoja córcia ale szczuplutka musi być ja miałam 3,2kg / 52 cm

Cytat:
Napisane przez gociak58 Pokaż wiadomość
Czy sa tu Mamusie na fenoterolu? do kiedy bierzecie?
do następnej wizyty chyba, ze dalej będę miała takie wysokie tętno...

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 16:06   #112
mila24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
Witam!

MARIKA - sliczna ta Twoja córcia ale szczuplutka musi być ja miałam 3,2kg / 52 cm

do następnej wizyty chyba, ze dalej będę miała takie wysokie tętno...
A no wlasnie :/ tez mam z tym problem. Mam takie napady, ze wydaje mi sie ze serducho mi zaraz wyskoczy strasznie to nieprzyjemne. Moja ginka do 36 tyg kaze mi brac czyli jeszcze 3 tyg, ale czego sie nie robi dla Dzidzi
mila24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 16:08   #113
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
moj synu ma głowę większą o 1,5 tyg od reszty ciała. Ma to po tatusiu! Mój mąż w żadna czapkę się nie mieści...

Ja prałam w 30, ale takie było zalecenie na metce.
Mój TŻ też ma dużą głowę (ogólnie wielkolud z niego), a na dodatek był rodzony przez CC więc jest okrąglutka i prawie żadna czapka się nie trzyma głowy

Też prałam w 30 stopniach, ale to dlatego że na moich kocach tak było zalecane na metce a ja się tego zawsze staram trzymać. Nie lubię jak potem ubrania mi się kurczą, bledną czy sztywnieją od za wysokiej temp.
Stary 2010-12-03, 16:11   #114
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Mój TŻ też ma dużą głowę (ogólnie wielkolud z niego), a na dodatek był rodzony przez CC więc jest okrąglutka i prawie żadna czapka się nie trzyma głowy

Też prałam w 30 stopniach, ale to dlatego że na moich kocach tak było zalecane na metce a ja się tego zawsze staram trzymać. Nie lubię jak potem ubrania mi się kurczą, bledną czy sztywnieją od za wysokiej temp.
skąd ja to znam a mój musi mieć jeszcze kask w pracy.. z tym miał wielkie problemy...

Stary 2010-12-03, 16:14   #115
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
skąd ja to znam a mój musi mieć jeszcze kask w pracy.. z tym miał wielkie problemy...
haha, nie wiem czy na mojego by się znalazł ale mój tata tez ma taką wielką głowę więc mała może mieć genetycznie - o matko...
Stary 2010-12-03, 16:18   #116
gosiaczek071
Zakorzenienie

Dziewczyny chciałam się wytłumaczyć z tej mojej "czarnej listy" to były tylko moje propozycje. Poprosiła o nie lilijka to wytypowalam dziewczyny których nie kojarze. Przepraszam jeśli któraś tym urazilam, choć liczę ze jednak nie. Jest nas tu tak dużo ze nie kojarze wszystkich dziewczyn a jedynie te co są na bieżąco.
Wybaczcie
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 16:23   #117
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Mam nadzieje, ze mimo wszystko jest ok. Podobno nawet to lozysko 3 stopnia jeszcze o niczym nie swiadczy bo to jest na oko oceniane przez robiacego usg, tylko te przeplywy sa wazne, a mi jakos nikt sie nie kwapi tego zrobic. Kaza czekac przynajmniej 2 tygodnie, gdyz mowia, ze po 2 tygodniach mozna stwierdzic czy rosnie czy nie, ze wczesniej niby nie ma sensu. Juz sie zapisalam na wizyte i usg gdzie indziej i zobacze co tam wyjdzie, moze tam pomiary wyjda ok. Ilosc wod mam prawidlowa na szczescie.

jestem na insulinie. Ale jeżeli chudniesz za dużo i dostarczasz dziecku za mało pożywienia to powinnaś mieć dietę bogartszą w kalorie. Mówiłaś o tym lekarzowi i jak ci wychodzą ketony? Lepiej zazywac insulinę i jeść więcej żeby dziecko miało z czego rosnąć i prawidłowo się rozwijać. To na prawdę jest dla dziecka lepsze, tylko, że musisz rozmawiać z lekarzem o tej wadze również diabetykiem i skontrolować czy jednak nie za mało jesz. Na prawdę insulina to nie koniec świata, ja na początku też bardzo płakałam, że ją dostałam ale to dla zdrowia mojego dziecka.
Stary 2010-12-03, 16:32   #118
humbak
Rozeznanie

Bardzo nieładnie, nie często pisze,ale czytam na bieżąco. Pisałam nawet dzisiaj, ale oczywiście sie zagapiłam i wpisałam sie jeszcze w starej części .

A wogóle to tak często piszę, że nie moge sobie przypomnieć jaki miałam avatar .

Jak myślicie - czy można zejść z tego świata po zjedzeniu zbyt dużej ilości placków ziemniaczanych?? Pękne chyba!!

Ja własnie jestem na kuracji 14 zastrzyków biofuroksymu, domięśniowych, chyba do poniedziałku to mi du....sko odpadnie .

Edytowane przez humbak
Czas edycji: 2010-12-03 o 16:51
humbak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 16:33   #119
marleen32
Rozeznanie

Jesuis dzieki za numer telefonu

U nas mowi sie, ze jak ciaza trwala 36 tygodni, to dziecko jest donoszone, a u Mariki tak bylo (bo liczy sie pelne tygodnie, wiec poczatek 36 to byla), to moze dlatego lekarze uznali, ze Sara nie jest wczesniakiem.
Sliczna jest, i rzeczywiscie na wczesniaka nie wyglada, "nasza Sara", miala paluszki posklejane taka blonka, i wlasnie przez to wyszlo, ze wczesniakiem jest.
Co do laktatorow ja mam reczny Aventu.
Ja, na porod czekam z niecierpliwoscia, bardziej boje sie, zeby nie bylo za wczesnie (zeby mala nie musiala w inkubatorach lezec), no i zeby z opieka nad starszymi nie bylo problemu.
Co do imion, my z TZ stwierdzilismy, ze powiemy wszystkim jak mala sie bedzie nazywala po porodzie dopiero, bo co jakiegos nie wymyslilismy, to "tak nie, bo taka znam, takie fuj kojarzy mi sie z taka i taka",wiec powiemy po fakcie, a jak zareaguja, to mi to jedno, choc imie wymyslil Tz z dziewczynkami, mi sie srednio samej podoba, ale ze pomyslu nie mam (przyznaje, nie chce mi sie myslec nawet za bardzo ), to przystalam na ich propozycje, i poki co probuje sie przyzwyczaic sama.
Klucie tez dzis mialam, ale to moze dlatego, ze bieglam rano do tej szkoly dzis szybko
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 16:50   #120
dewi
Rozeznanie

ja wstawiłam ciasto drożdzowe do piekarnika... zobaczymy jakie wyrośnie bo z nowego przepisu robiłam.... Co nie trzeba wyrabiać

Jutro na uczelnie ale mi się nie chce... a już jutro zaliczenie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości