|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Dzis rano podjechałam do CH, mam ze 2 km, auto nie było zamarznięte, ale wróciłam w dobrym momencie, bo zaczęło tak sypać, że znowu wszystko białe, nie widziałam gdzie chodnik pod blokiem i jak zaparkować. Dziś mam takie pojedyncze ukłucia jakby w pochwie. Jakby ktoś igiełką. To chyba normalne co? Zostało mi 35 dni mniej więcej, nieźle nie... Jak ktoś ma kupić zabawki a ma TK Maxx znowu polecam- tzw topowych firm a ceny naprawdę dużo niższe i to nie tylko na metce. Na chrzicny dla Małego kupiłam Kubusia Puchatka, Chatkę KP i kontynuację, w twardych oprawach i pudełku. Chciałabym, żeby było dla dziecka, ale na dłużej. Plus kupię odpowiednią jakąś zabaweczkę i będzie. W TK kupiłam "na zapas" zestaw zabawek do wody z lusterkiem i koszyczkiem za 59 zł, a patrzę na necie to ok 80-90 zł ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() ![]() Dla mnie opis porodu właśnie nie był przerażający... Ale ufff masz za sobą. Jak się sprawdza śpiworek?
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#94 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wlasnie to lozysko mnie martwi. Dzwonie umowic sie do 3 lekarza- jakos szpitala sie boje. Dzieki dziewczyny |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzięki dziewczyny za opinie, będziemy jeszcze myśleć, przejedziemy sie do kilku sklepów, obejrzymy wszystko i pomyślimy, chcemy piętrowe ze względu na mało miejsca, być może będziemy przerabiać po prostu jak kupimy z wyższym obiciem na przykład ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczynki w nowym watku
![]() Przede wszystkim ogromne gratulacje dla Marki, Sara jest przesliczna ![]() i caluski dla Agrafki, niech Maluszki szybko rosna i nabieraja sily. powiem Wam, ze powoli ogarnia mnie panika, a to dlatego ze niewiele rzeczy zgromadzilam do tej pory. Dzisiaj chcialam skorzystac z tych list ktore umiescila Marika, ale nie dzialaja ![]() Jesuis dzieki za maila. Myslicie ze da sie cos zrobic z tymi listami? widze ze gosiaczek071 wytypowala mnie do skreslenia, nieladnie :p Gabishig dobrze pamietam ze jestes z wawy? poradz, do ktorego szpitala sie wybrac w razie czego? i gdzie Ty rodzisz? jestem z lodzi i tam planuje porod, ale poki co siedze z TZ w wawie, a nigdy nic nie wiadomo ![]() Czy sa tu Mamusie na fenoterolu? do kiedy bierzecie? |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
BAN stały
|
Magiczna Konstelacjo moja kruszyna tez jest niewielka - ciałko ma ok 2 tyg mniejsze niż "powinna", ale główka idzie mniej więcej zgodnie z wiekiem
![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-03 o 14:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Lilijko tez mam dziś takie kłucia...
![]() |
#101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
moja też jest mniejsza, ale w sumie juz od poczatku coś wspominali lekarze że ciąża jest młodsza, teraz przez dietwe cukrzycową schudłam 2 khg ale lekarz podniósł mi kalorie ii znowu przytylam dość dużo nawet. Moja gin też patrzyła na wody płodowe, zaczęła że coś mało wyszło z pomiaru ale potem stwierdziła, że jest dobrze bo mała ma dużo wód pomiedzy kończynami a tego nie oblicza aparatura. Konstelacja idź do dobrego lekarza, co się zna na usg i z dobrym sprzętem. pewnie wszystko jest ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny w jakich temperaturach prałyście kocyki i czy w ogóle prałyście?
Chcę uprać w 40 stopniach, boję się tylko, że już nie będą takie mięciutkie i milutkie.
![]() ![]() Edytowane przez s_a_j Czas edycji: 2010-12-03 o 14:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#104 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Noooo to super, wrzucam na 40 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja prałam w 30, ale takie było zalecenie na metce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeju jaki mam dzisiaj okropny dzień ![]() ![]() Dobrze, że chociaż ciasto mi wyszło, ale najpierw uszykowałam odpowiednie ilości wszystkich składników a potem robiłam...bo jakbym robiła tak jak zwykle - w trakcie przygotowywania odmierzam i dodaję do miski, to pewnie zapomniałabym o czymś... Może zrobimy tez listę przydatnych kosmetyków dla maluszków, do czego co stosowac, kosmetyki polecane i nie do pielęgnacji, lista leków, które trzeba miec...
![]() |
#108 | |
Zadomowienie
|
tak spojrzałam na pierwszą liste. Na samym początku chciałam Adam Artur.. ale to kompletnie do siebie nie pasuje.. Z mężem wiele razy o tym rozmawialiśmy, ale do żadnych wnosków nie doszliśmy... a co Wy sądzicie? Adam Artur?
---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
czy któaś zapisała sobie opinie o pieluchach/chusteczkach mokrych? mi link uciekł z tymi informacjami! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze mimo wszystko jest ok. Podobno nawet to lozysko 3 stopnia jeszcze o niczym nie swiadczy bo to jest na oko oceniane przez robiacego usg, tylko te przeplywy sa wazne, a mi jakos nikt sie nie kwapi tego zrobic. Kaza czekac przynajmniej 2 tygodnie, gdyz mowia, ze po 2 tygodniach mozna stwierdzic czy rosnie czy nie, ze wczesniej niby nie ma sensu. Juz sie zapisalam na wizyte i usg gdzie indziej i zobacze co tam wyjdzie, moze tam pomiary wyjda ok. Ilosc wod mam prawidlowa na szczescie. ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
Zdaje sie ze jestes na insulinie tak? Bo u mnie np nie wiem jak by mi mieli zwiekszyc ilosc kalorii bez insuliny. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
Marika Sara jest cudowna!! i wogóle nie wygląda na wcześniaka..
co do skreślenia z listy tych co nie piszą to tez za jestem.. chyba ze zrobic tak właśnie zagubione w drodze.. łóżka pietrowego dla 4-latki bym nie polecała.. bałabym sie ze spadnie i krzywde sobie zrobi.. ale moje dziecko choc ma juz prawie 6 lat (ło matko ![]() ADAM ładnie,ale nam niestety kojarzy sie z bardzo wrednym typem ![]() ja tez mam takie kłucia a czasem wydaje mi sie ze mały smyra mnie normalnie w pochwie.. we wtorek wizyta mam nadzieje ze nic złego nie wyskoczy.. ![]() dziś z TZ zjezdziliśmy wszystkie lupy w miescie w poszukiwaniu spodni takich grubych nieprzemakalnych dla Amelki ale niestety w ani jednym nie było.. wiec jutro idziemy jeszcze na bazar moze wietnamcy beda mieli cos w rozsadnej cenie a jak nie to bede musiała kupic w 5-10-15 albo w Smyku tylko nie usmiecha mi sie wydawac 100 zł na jeden sezon i na kilka razy na sanki.. ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- widze ze tez jestes na diecie.. jak sie maja Twoje cukry?? jakie masz normy godzine po posiłku??
#111 |
Zakorzenienie
|
Witam!
MARIKA - sliczna ta Twoja córcia ![]() ![]() do następnej wizyty ![]()
#112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Też prałam w 30 stopniach, ale to dlatego że na moich kocach tak było zalecane na metce a ja się tego zawsze staram trzymać. Nie lubię jak potem ubrania mi się kurczą, bledną czy sztywnieją od za wysokiej temp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chciałam się wytłumaczyć z tej mojej "czarnej listy" to były tylko moje propozycje. Poprosiła o nie lilijka to wytypowalam dziewczyny których nie kojarze. Przepraszam jeśli któraś tym urazilam, choć liczę ze jednak nie. Jest nas tu tak dużo ze nie kojarze wszystkich dziewczyn a jedynie te co są na bieżąco.
Wybaczcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem na insulinie. Ale jeżeli chudniesz za dużo i dostarczasz dziecku za mało pożywienia to powinnaś mieć dietę bogartszą w kalorie. Mówiłaś o tym lekarzowi i jak ci wychodzą ketony? Lepiej zazywac insulinę i jeść więcej żeby dziecko miało z czego rosnąć i prawidłowo się rozwijać. To na prawdę jest dla dziecka lepsze, tylko, że musisz rozmawiać z lekarzem o tej wadze również diabetykiem i skontrolować czy jednak nie za mało jesz. Na prawdę insulina to nie koniec świata, ja na początku też bardzo płakałam, że ją dostałam ale to dla zdrowia mojego dziecka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
Bardzo nieładnie, nie często pisze,ale czytam na bieżąco. Pisałam nawet dzisiaj, ale oczywiście sie zagapiłam i wpisałam sie jeszcze w starej części
![]() A wogóle to tak często piszę, że nie moge sobie przypomnieć jaki miałam avatar ![]() Jak myślicie - czy można zejść z tego świata po zjedzeniu zbyt dużej ilości placków ziemniaczanych?? ![]() Ja własnie jestem na kuracji 14 zastrzyków biofuroksymu, domięśniowych, chyba do poniedziałku to mi du....sko odpadnie ![]()
Liliana - 11 lat Michał - 9 lat Julian - 6 lata Edytowane przez humbak Czas edycji: 2010-12-03 o 16:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Rozeznanie
|
Jesuis dzieki za numer telefonu
![]() U nas mowi sie, ze jak ciaza trwala 36 tygodni, to dziecko jest donoszone, a u Mariki tak bylo (bo liczy sie pelne tygodnie, wiec poczatek 36 to byla), to moze dlatego lekarze uznali, ze Sara nie jest wczesniakiem. Sliczna jest, i rzeczywiscie na wczesniaka nie wyglada, "nasza Sara", miala paluszki posklejane taka blonka, i wlasnie przez to wyszlo, ze wczesniakiem jest ![]() Co do laktatorow ja mam reczny Aventu. Ja, na porod czekam z niecierpliwoscia ![]() Co do imion, my z TZ stwierdzilismy, ze powiemy wszystkim jak mala sie bedzie nazywala po porodzie dopiero, bo co jakiegos nie wymyslilismy, to "tak nie, bo taka znam, takie fuj kojarzy mi sie z taka i taka",wiec powiemy po fakcie, a jak zareaguja, to mi to jedno, choc imie wymyslil Tz z dziewczynkami, mi sie srednio samej podoba, ale ze pomyslu nie mam (przyznaje, nie chce mi sie myslec nawet za bardzo ![]() ![]() Klucie tez dzis mialam, ale to moze dlatego, ze bieglam rano do tej szkoly dzis szybko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
ja wstawiłam ciasto drożdzowe do piekarnika... zobaczymy jakie wyrośnie bo z nowego przepisu robiłam.... Co nie trzeba wyrabiać
![]() Jutro na uczelnie ale mi się nie chce... a już jutro zaliczenie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.