|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Witam porannie
![]() dziękuję za odpowiedz w sprawie tabletek ![]() ![]() ![]() ![]() Piszecie o paczkach Mój Franuś też dostał i to taką wypasioną Same słodycze które uwielbiam a teraz ich nie jem bo nie chce u zaszkodzić więc TZ wszytko wina a ja ćwiczę silną wolę bo ja naprawdę jestem mega słodyczarą. Dziś pierwszy raz będę jechać autem z Frankiem Mam nadzieje ze uśnie i nie będzie sensacji Jutro mamy szczepienie i już się boję ![]() U NAS FRANEK TEŻ W NOCY JAKOŚ NIESPOKOJNIE SPAŁ chyba ze to ja spalam lżej i go słyszałam Bo usnął o 21 i zjadł o 2.30 ale przez ten cały czas zachowywał się "głośno"tzn stękał , jęknął i tym podobne A mnie obudził ból gardła Wzięłam od razu cholineks i teraz nie boli Mam nadzieje że nic się nie przyplątał bo TZ miał wczoraj stan podgorączkowy.. TZ wczoraj urodziny dziś imieniny On to jest pokrzywdzony ![]() ![]() Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-12-07 o 08:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cytat:
co do spania z maluchem to moja mała śpi z nami w pokoju ale w swoim łóżeczku. no chyba że coś ją boli albo ma gorszą noc to bierzemy ją do siebie. W dzień też staram się uczyć ją zasypianie i spania w łóżeczku ale nie zawsze to wychodzi. teraz się udało, położyłam ją ze smokiem, trochę marudziła ale zasnęła, niestety tylko na 30 min. - więcej w dzień nie śpi. Ale za to dzisiejsza noc była w końcu ok. Małą budziła się tylko 3 razy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
A u nas maly spi w swoim lozeczku, nie chce go uczyc spania razem, bo potem ponoc ciezko oduczyc. Chociaz przez pierwsze miesiace jak mial kolki to spal ze mna
![]() Ale znowu nie wyobrazam sobie spania w innym pokoju. Spimy z malym w sypialni. Mi ciezko wybudzic sie na jego mruczenie wiec w drugim pokoju nie byloby szans uslyszec. Np dzis obrucil sie o 90 stopni w lozeczku i musialam go obracac, czego bym w drugim pokoju napewno nie uslyszala.
#94 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Olcia poprzedniej nocy też często się budziła- ale na szczęście dzisiaj już było wszystko ok ![]() Cytat:
![]() A ja się pochwalę, że u mnie waga dalej leci w dół ![]() ![]() I w kolejne stare dżinsy wlazłam ostatnio ![]() ![]() Edytowane przez ninaad Czas edycji: 2010-12-07 o 08:43 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mój tż tez przeziebiony żeby tylko małej nie zarazil ;\ JAK MOGE EDYTOWAC WASZE POSTY :chodzi mi żebym np 5 edytowała odpisała na nie i wysłała jako jeden długi jak wy to robicie???? Czy u Was jest też tak że rano dzidzius ma zimne rączki???? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
hej
cisnienie dzisiaj chyba jest bardzo niskie bo glowa mi peka, kawa by sie przydala na sniadanko ![]() w ddtvn fajnie facet opowiadal o tym zeby hartowac dziecko no i stwierdzil ze dzieci sa przegrzewane i to jest glowny powod chorob
#97 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
dzisiaj odwilż chciałam małą wziąść na dwor ale nie wiem TY wychodzicie na dwor???Ja czasem nie wiem kiedy ją moge brac.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Mloda miala dzis ciezka noc a ja razem z nia. Najpierw po kapieli i karmieniu zebralo jej sie na zabawe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
ja wychodze
#100 |
Wtajemniczenie
|
moze by nie szkodzilo, ale ja jakos nie moge patrzec jak moje dziecko lezy cale pokrzywione i rusza sie bo jest mu niewygodnie.... Moze jaklby to bylo dziecko kogos innego to bym olala, ale jakos ze swoim nie moge
![]() Ja tez ide dzis na spacer. Ja nie wychodze tylko jak jest od -5..... stopni. A co do zimnych lapek to normalne u maluchow ![]()
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-12-07 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
Moje dziecko prawie w dzien nie spi zje przebrana jest co zamknie oczka za 15 minut koniec spania i tak wkółko ehhh czy cos nie tak jest?
Jeszcze smutna dla mnie wiadomosc od 2 dni je mało cycka daje jej ale nic sie nie najada pożadnie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój Franio ma często zimne rączki a najbardziej jak nimi macha przy zabawie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() musisz nacisnąc pod potem na ten środkowy kwadracik oznaczający multicytowanie mały ma zimne łapki jak zapomne o 24 włączyć grzejnik ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja jestem ZA wychodzeniem zimą z maluchem. Teraz w czasie odwilży chodzimy znów na ponad godzinne spacery, jak było -5 również. Jak -10 to chociaż na 20 min, jak będzie -15 to chociaż na 5 minut ![]() ![]() ![]() Dziewczyny streszczejcie się z tymi fotkami dla mszu ![]() ![]()
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-12-07 o 09:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
#105 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
co do jedzenia to dzieciaki tak mają, moja też czasami gorzej je abo nawet ryczy przy cycu. czasami tak jest jak maluch ma skok rozwojowy. moja lekarka twierdzi że tego nie widać ale jak rozmawiam z mamami to mówią że dzieci są wtedy bardziej marudne, gorzej jedzą u nas też tak jest. moja małą też jęczy w nocy, teraz troszkę mniej ale wcześniej to nie mogłam spać w tym samym pokoju, musiałam do salonu wychodzi bo ona tak stękała - masakra. co do spaceru to ja wychodzę codziennie niezależnie od pogody jak jest bardzo zimno to wystawiam małą na balkon na 45 minut. Edytowane przez hagar1 Czas edycji: 2010-12-07 o 09:39 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Daj znac o czym to babcia chciala porozmawiac.No chyba swatac z synkiem to Ciebie nie chce, co? ![]() Cytat:
![]() ![]() Gratuluje MIKOLAJOWYCH ZAKUPOW, TZ poszalal, no no! ![]() ![]() ![]() No i trzymam kciuki za Pabla, co by mu te pazurki sie wyrownaly ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nocki nie zazdroszcze, u nas niestety tez nie najlepiej dzisiaj... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kurna Chata, a ja nie mam wagi w domu i tylko po ciuchach sprawdzam. ![]() Zjadlam przedwczoraj pol jajka (calego) i Olka wieczorem wysypalo jak nie wiem, ale rano nie mial prawie nic. ![]() ![]() Aha, wyczailam ze moje dziecko ma alergie na proszek; stad ta wysypka na ciele (lovella...) Bo wysypka jest wszedzie, tylko pod pampkiem nie. Ha! Oczywiscie, wysypka jest pomieszana ze skaza bialkowa, ktora jest na kolankach, udkach i raczkach, ale chyba rozpracowałam te chrzanione krostki. Dzis wielkie pranie w Bobasie! Ja z pracy nic nie dostalam na Mikołaja,ani nawet na swieta (pewnie daltego, ze jestem na macierzynskim...) U tz to w ogole nie ma takiej tradycji... Troche smutno... Zamierzam robic dzis pierniki!!! ![]()
![]() |
#107 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
zaraz was nadrobię tylko powiem co mi się przydarzyło
![]() ![]() właśnie nasz fotograf ślubny i z brzuszkowej sesji zrobił nam niespodziankę i nas odwiedził iii nasz fotograf wziął udział w konkursie fotograficznym "życie jest piękne" i z wielu wielu fotek wybrano 12 - do kalendarza o tej nazwie no i on był jednym z 12 finalistów więc jego fotka także znalazła się w tym kalendarzu iiiiiiiiiii ja razem z babcią jesteśmy miesiącem październikiem, no i w prezencie dostałam ten kalendarz - ogólnie wydano ich tylko tysiąc limitowana edycja on dostał 2 jeden dla siebie drugi wziął dla nas no i hahahaha ale ciesze się jak głupia tu możecie zobaczyć fotki http://www.kck.com.pl/index.php?opti...mid=77&lang=pl i poczytać o konkursie no i zaprosił mnie do dalszej współpracy ale oco chodzi to się odezwie jeszcze i powie ale mam piękną pamiątkę, kalendarz jest ogromny wrzucam wam fotke zajmuje cały nasz stół
![]() |
#109 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Śliczna z was rodzinka, tak miło się na was patrzy, cudnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() rozumiem twoje obawy, bo też szukałam pracy, nie bardzo mając co wpisać w cv (w sensie doświadczenia), no ale po długich poszukiwaniach udało się i znalazłam obecną pracę, no ale nowa będzie jak już pisałam bardziej rozwijająca jak dla mnie bo się przynajmniej czegoś nowego nauczę.... ![]() trzymam kciuki za szybkie znalezienie pracy (kiedy oczywiście się już zdecydujesz) ja się cieszę z propozycji ale nie wiem jak ja małego zostawię, kurcze szkoda mi będzie tego czasu...no ale mało kto w tych czasach może sobie pozwolić na siedzenie w domu....niestety.... Cytat:
Cytat:
![]() co do spania razem z bobo - to Filip ładnie śpi w łóżeczku, ale ja też uwielbiam go rano brać do nas, fajnie tak razem poleżeć, mały się uśmiecha i gada do nas, super jest. Natomiast jak miał katar no to spał z nami, miał wtedy 10 dni, taki maleńki był i szkoda mi go było , źle mu było oddychać więc praktycznie spał u mnie na rękach (w ramionach) tak pod kątem, żeby mu się nosek nie przytykał. naked - ja tez jestem za wychodzeniem z dzieciaczkami zimą ![]() ![]() no i zapomniałam co tam jeszcze chciałam napisać..... no nic mały śpi to może trochę ogarnę siebie i mieszkanie...... ![]() a no i jeszcze raz wielkie dzięki za gratulacje i komplementy dla Filipka ![]() EDIT: wiem co zapomniałam Martucha - trzymam kciuki za pozytywne wyniki badań Pata, ja myślę że takie zawieszanie się to po prostu tak jak pisałaś rozwojowe. Przecież otaczający świat to dla naszych brzdąców same nowe, nieznane rzeczy i zapewne czasem nad czymś się zamyślą, zastanowią i stąd te momenty....no ale lepiej sprawdzić, będziecie spokojniejsi. ![]() Edytowane przez martynka81 Czas edycji: 2010-12-07 o 10:14 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#111 |
Rozeznanie
|
Martucha - GRATULACJE !!!!!!!!!!! piękna ta fotka
![]() ![]() Ja myślę że masz szansę zostać fotomodelką ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Wtajemniczenie
|
U mnie w piatek byla kuzynka i przyniosla 7 reklamowek ciuszkow po moim chrzesniaku. Mam teraz zapas ubranek do 2 lat
![]() martucha84 - dopiero teraz zobaczylam linka ze zdjeciami twoimi slubnymi ![]() ![]() no i ten kalendarz tez super
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-12-07 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Cześć
Dziś w nocy synek budził się jeszcze częściej co ok.2 godziny, masakra. Czyżby dziś czekała mnie pobudka co godzinę... A co gorsze od wczoraj jak ssie to bardzo mnie bolą brodawki, jakby się źle przysysał i je tak niespokojnie, ssie, przestaje, znów szuka sutka itd. ![]() Wypiłam 1/2 butelki Karmi bo chcę ściągnąć mleczko na jutro, bo idę do gina mszu - nie wiem czy nie za późno, ale wysłałam ninaad - walczymy robiąc okłady z Rivanolu (jest napisane żeby nie stosować u dzieci do 3 lat...) i smarując Tribioticiem. Nie wiedzę wiekszej poprawy. Raz spryskałam też Octaniseptem martucha - fotka fantastyczna!
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-12-07 o 10:30 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 2 pokoje a jednak niania przydaje mi się
![]() ![]() Moje maleństwo dzisiaj ślicznie przespało noc - z nami w łóżku. Wzięłam ją w nocy do karmienia o 24 i zapomniałam odłożyć ![]() ![]()
#115 |
Zakorzenienie
|
Martucha no moje gratulacje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja robie tak za kazdym razem, tzn biore na karmienie i pozniej juz nie odkładam, poza tym w nocy juz jej nie przewijam, bo kupy robi raz na 5 dni rano po przebudzeniu, wiec jak zakładam jej pampersa wieczorem to do rana starcza ![]() Martucha... no bo piekne to zdjecie! ![]() ![]()
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
Martucha- ale fajno! I jaka masz sliczna babunie! Gratuluje!
![]() Martynka- dziekujemy ![]() Tak nas ładnie pochwaliliscie, ze, haha, nie moglam sie powstrzymac. ![]() ![]() -zdj pt- Olek żali sie babci Basi... ![]() -zdj- juz prawie lubie bujaczek, ale co do zabawek to sie musze zastanowic.
#118 |
Raczkowanie
|
mszu ubijesz mnie... ale fotki nie podeślę.... TŻ zwinął mi rano aparat do pracy :/ Próbowałam zrobić chociaż komórką ale nic z tego mały od 6 rano marudzi ryczy i piszczy a teraz jeszcze dostał czkawkę i zdjęcia wychodzą poruszone huihui
Trudno ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pampka przebieram dopiero kolo 5ej, czasami pozniej jak Olek cudem o tej 5ej jest spiacy. ![]()
![]() |
#120 | |||
Zakorzenienie
|
linzey no oszaleć można, ale mam zakaz od męża czytania o tym na necie... hmm chyba ma racje...
ninaad super że waga leci ci w dół, no i z katarem można na spacer bo jest świeże powietrze i to dobrze na katar wpływa bo się coś tam inhaluje martynka81 dziękuję ci kochana bardzo takie słowa otuchy bardzo pomagają ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() waniliaania2009 Majka kotekk81 dziękuję bardzo ![]() ale jestem podjarana ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() dziękuję w imieniu fotografa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() al cudne fotki a to jak się żali - wymiękam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.