co sądzicie o bonprix - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-28, 18:52   #91
Lulu.
Rozeznanie

Dot.: co sądzicie o bonprix

Nie lubię

Nudne,pospolite ubrania

Dokładka !

27.09 ! .
Lulu. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-15, 20:15   #92
DoRii_rybcia
Przyczajenie

Hello jak dla mnie ta firma nie spelnia wymagan , szczeze odradzam zamowilam sobie sukienke patrze a tu praktycznie wogole niepodoba i wogole rozmiary to juz wogole 2 rozmiary za duze dostalam masakra i wogole wygladala jak bym kupila w jakism szmateksie wiec niepolecam chodz niewiem jak inne rzeczy ale jak czytam tutaj to wdze ze tez tak ludzie odbieraja w katalogu zawsze wszystko ladnie wyglada ale to tylko niestety pozory trzeba sobie z tym radzic

tam widzialam ktos pisal ze otrzymala 4 rzeczy nie 5 a na to jest prawo jezeli jest tylko gdzies napisane ze zamowilas 5 ze mas zpotwierdzenie tego ze zamowilas tyle, warto czasami przeczytac prawa dla konsumenta w tej kwestii i jeszcze za przesyyulke zwrotna z reklamacja pieniadze za to ze wysylas ja powinni ci zwrocic wiec tracisz tylko 13 zl za ta przesylke ktora otrzymalas a pozniej zwrot peniedzy powinnas miec za zakup i za przesylke zwrotna
DoRii_rybcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-11, 09:53   #93
XXXASIAXXX
Przyczajenie

Witam!
Sama dlugo zastanawialam sie czy zaryzykować zamówienie w tej firmie. Zdecydowałam się jednak.Złożyłam zamówienie we wrześniu i czekam do tej chwili. Próbowałam wyjaśnić ale piszą do mnie różne osoby z tej firmy i każda co innego tłumaczy.Zrezygnowałam... .
XXXASIAXXX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-13, 18:49   #94
carolans
Zadomowienie

Bon Prix to pomyłka!! Zamówiłam płaszcz, który wg regulaminu powinien dojść w ciagu 14-20 dni.... ok, więc poczekałam, minęły 3 tygodnie a ja wyjezdżałam niedługo, więc zadzwoniłąm do firmy żeby się dowiedzieć czy został wysłany.... niemiła pani z informacji bonprixu potwierdziła że został wysłany parę dni temu. Ucieszyłam się , że na wyjazd będę miała już mój super płaszczyk... czekam tydzień, dwa.... zdążyłam nawet już wrócić z mojej wycieczki.... awiza też nie ma, napisałam emaila, po kilku dniach dostałam odpowiedz że był zwrot plaszcza, że nie odebrałam.... żeby było śmieszniej .... na następny dzień list z bonprixu p.t. "przykro nam ale nie wysłaliśmy towaru z powodu braku w magazynie, przepraszamy ale zapraszamy ponownie" ....

Laura 20.12.2009
Oliwia 8.07.2011
carolans jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-20, 20:58   #95
edzka21
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Igora Pokaż wiadomość
Czesc!
Mam pytanie co sądzicie o firmie wysyłkowej bonprix.
Nie ukrywam że nie które ciuszki jak się je oglada na stronie internetowej wyglądają całkiem fajnie. Ale jak to wygląda w praktyce czy ktoś zamówił i był zadowolny? mam ochote kupic sobie bluzeczke tylko nie jestem do końca przekonana. Dzieki bardzo. Pozdrawiam wszystkich
Hej!Ja zamawiałam dwie narzuty na łóżko!Na zdjęciu wyglądały cudnie coś w stylu hinduskim-orientalna,żywe mieniace sie kolory no i dość gruba. Na zamówienie wydalam 113 zł (wg mnie to nie mało) narzuty miały być na prezent.Po otworzeniu przesyłki opadła mi kopara!Te dwie cudowne narzuty okazały się jakimiś tandetami i szmatami!Psu w budzie wsytd ja rozścielić a co dopiero komuś podarować.Nie odsylalam bo szkoda nerwów,pieniędzy i zachodu!Dla mnie to jedno wielkie oszustwo!ODRADZAM KAŻDEMU KO PYTA MNIE O ZDANIE!Lepiej kupić w sklepie albo na allegro.Pozdrawiam i ostrzegam!Nie kupujcie tam!
edzka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-20, 21:07   #96
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

jak nie jesteś zadowolona to możesz odesłać. pieniądze zwracają bardzo szybko na konto i nie robią żadnego problemu.
Stary 2008-02-20, 22:21   #97
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Raz sie skusilam na bluzke, rozmiar S okazał się duzym M (czyli tak jak zakłądałam ) natomiast to co jakosci.... po jednym praniu kosz. Ale moze to i dobrze, bluzka kojarzyła sie z niewłasciwym człowiekiem
Podsumowując, jak dla mnie zbyt ryzykowne zakupy, nie skusze sie wiecej
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-21, 07:54   #98
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

virtual, to musiałaś mieć pecha. ja mam kilka bluzek, rozmiar trafiony, jakość też ok. jedna z tunik jest moją ulubioną. mam też sweter, był już kilka razy prany i nadal jst jak nowy.
Stary 2008-02-21, 08:06   #99
liiya
Raczkowanie

Ja też niestety nie mogę napisać nic pochlebnego. Dałam się nabrać i to nie raz! W rezulatcie mam pare nie nadających się do niczego rzeczy! Swetry,które w praniu potwornie się rozciągnęły zmechaciły, w jednym rękawie szybko zrobiła się dziura (na szwie), nie wiedzieć czemu. Raz wysłali mojej mamie zły rozm kurtki (wymieniają nie ma problemu) ale czeka się kolejny miesiąc. Dostałam tez kiedyś za krótkie spodnie mimo , że zgodnie z opisem powinny być idealne. To samo tyczy się Quelle.
liiya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-21, 08:17   #100
Deborah100
Zakorzenienie

Też nie raz chciałam zamówić ubrania z bonprix ale wiele osób odradzało. Ciuchy podobno słabej jakości jak na taką cenę. Widze, że Wy też nie jesteście zadowolone, więc jednak coś w tym jest...
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-21, 09:03   #101
paula-zla
Zakorzenienie

Unikam. Kiedyś mama zamówiła sobie sukienkę, ale nie spełniła oczekiwań, wyglądała znacznie gorzej niż na foto. Ja zamówiłam koszulkę i sweter - koszulka okazała się za duża, choć zamawiałam "mój" rozmiar, a sweter porażka, po prostu brzydki, diametralnie różnił się od tego w katalogu. Można odsyłać towar, fakt, nie robią z tym problemu.
Dla mnie Bon Prix to drogie ceny, niespecjalna jakość i kiepski wybór towaru.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-14, 20:32   #102
Zuzanna385
Raczkowanie

Ja też nie jestem zadowolona z ich towaru. Zamówilam u nich dzianinowy bliźniak i dwie narzuty. Na zdjęciu wdzianka w kolorze łososiowym dokładnie było widać strukturę dzianiny, a przyszło coś czego nigdy bym na siebie nie wlożyla. Materiał jak piżama z rynku, cieńka bawelna w kolorze kiczowatego różu. Misterna ażurowa koronka okazała się tasiemką we wzroki jaką czasem obszywa się majtki. A rozmiar 36 okazał się dużą 40.
Żakardowa narzuta (http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?c...1.5.1&pr=18713 ), była tak przezroczysta, że widać było kolorowe wzory na pościeli. Natomiast druga rózniła się nadrukami. Na sto procent fotografie nie przedstawiają towaru, który oni sprzedają. Już nigdy tam nic nie kupię.
Jedyny plus że zwrócili mi pieniądze za odesłany towar. Zmarnowałam jednak pieniądze na przesyłkę w jedna i drugą stronę.
Odradzam ten sklep
Zuzanna385 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-14, 22:55   #103
vendettka
Wtajemniczenie

Oglądam i wszystko jest piękne a jeśli przyjdzie co do czego i trzeba wywalić pieniądze na coś to się odechciewa - nic mi tam nie przypada do gusty.Quelle jest lepsze .

Włosomaniaczka - 15.05.2012
Listuję
vendettka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-16, 16:22   #104
aanitkaa
Zadomowienie

ja uwazam ze niema jak przymiarka przed zakupem bo mozna sie nadziac
z Bonprixa zamawialm kilka razy i nawet nienazekwam byly rzeczy takie jak chcialam a byly tez takie ktore musialam zwrocic -we wrzesniu zamowilam sobie plaszczyk i kilka innych rzeczy ktore przyszly po 2 tygodniach a plaszczyk przyszedl dopiero w grudniu i na dodatek w grodniowym katalogu byl on juz 50zł tanszy a ja zaplacilam normalnie i rozmiar byl za duzy i musialam odeslac.

aanitkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-18, 13:42   #105
nataliawmc
Przyczajenie

Cześć, ja zamówiłąm narzutę + 4 poduszki.Dostałam złą narzutę a poduszki niby te co zamawiałam ale niestety inaczej wyglądają niż w katalogu. Odesłałam im narzutę po czym znowu mi ją zwrócili.Znów ją odesłałąm (36zł mnie wyszły te ich odysłania). Musiałam na nowo ją zamówić i właśnie ją dostałam i cos mnie trafia. Wygląda inaczej niż w katalogu. Narzuta "Magnolia " w rzeczywistości jest jej marną kopią.Odradzam, tym bardziej poduszki. Trwało to wszytko 2,5 miesiąca, a zwrotu za wysyłanie paczek nie dostałąm................t o tyle
nataliawmc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 11:10   #106
Vrenth
Zadomowienie

Mam pytanie co do rozmiarów w bon prixie, bo pisałyście, że są zaniżone. Chciałam zapytać, czy kierując się zmierzonymi rozmiarami i tabelą rozmiarów na stronie kupię dobrą rzecz, czy za dużą?

Pomijam fakt, że na razie z tego, co chciałam to już nie ma rozmiarów, a są to ciuchy z letniej kolekcji ;-)
Vrenth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 11:30   #107
moniuleczka
Zakorzenienie

Przeczytałam wasze wypowiedzi i widze ze zdania na temat firm wysyłkowych są podzielone, ja sama szczerze mowiac jeszcze nie zmawialam w BonPrix'ie i sadzac po waszych opiniach chyba faktycznie lepiej przejsc sie do sklepu, przymierzyc cos i dopiero wtedy kupić. A mam pytanie, czy ten katalog, który ma przychodzic na podany aders to jest calkowicie bezplyatny?
moniuleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 20:20   #108
Zuzanna385
Raczkowanie

Tak katalog z bon prix jest bezpłatny.
Zuzanna385 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 20:24   #109
kittyyy1
BAN stały

ubrania kompletnie mi się tam nie podobają. Niigdy nic nie zamówiłam, pewnie nie zamówię
kittyyy1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-02, 11:54   #110
rolphina
Przyczajenie

Angry Dot.: co sądzicie o bonprix

Ja dołączam do tych, którzy szczerze odradzają bon prix! Nie przestrzegają oni nawet zasad swojego własnego regulaminu i uprzykrzają życie zamawiającym ich produkty - mianowicie w regulaminie tym pisze ("""Jesteśmy do Państwa dyspozycji. Błyskawicznie zrealizujemy zamówienie, które możecie złożyć drogą pocztową, telefonicznie, za pomocą faxu lub przez internet. Dostawa towarów następuje w terminie 7-20 dni od chwili otrzymania zamówienia.""")... A tymczasem ja zamówiłam gdzieś w połowie stycznia fajne dwa ciuszki (miały być na prezent) i do teraz nic nie otrzymałam, czyli czekam już około 80 dni!!! Na moje pytanie mailowe odpowiedzieli, że czekają na dostawę z Hamburga, a koszty przesyłki mimo tak wielkiego opóźnienia ponosi zamawiający (oni powinni już chociażby ponieść koszty przesyłki, bo to z ich winy tyle się czeka!!!). Ludzie, zamawiając u nich zdążycie wyrosnąć z zamówionych ubrań! A poza tym ja wiem, że co 30 lat moda wraca, ale tyle czasu nie mam zamiaru czekać! Więc ODRADZAM i ja już przynajmniej nic od nich nie chcę! Jest wiele super sklepów z dobrymi jakościowo ciuchami i od razu można przymierzyć i nie czekać na dostawę.
rolphina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-02, 15:01   #111
Niecodzienna
Zadomowienie

My składamy tam zamówienia od czasu do czasu. Niektóre ciuszki nie powalają dobrą jakością i są trochę inne,niż na zdjęciach. Jednak ostatnio kupiłam dwie piżamki: są świetne. Ale np. moja mama zamówiła białą bluzkę: specjalnie zadowolona nie jest. I do tego przesyłka trwała długo. Mało tego! Przesyłali praktycznie w ratach.. Najpierw jakąś pierdółkę,potem piżamy,na końcu bluzka. Myślałyśmy,że mamy płacić za każdą przesyłkę (koszty wysyłki),ale zadzwoniłyśmy i się dogadaliśmy.

So where is the passion, when we need it the most?
Niecodzienna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-02, 15:05   #112
musicman
Zadomowienie

a znacie jakąś fajną stronkę z ciuchami, którą watro odwiedzić?
musicman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-03, 11:20   #113
rolphina
Przyczajenie

Ostatnio przeglądałam stronkę naszaszafa.pl i przyznam, że można tam natrafić na całkiem fajne rzeczy - są na sprzedaż lub na wymianę...
Stary 2008-04-03, 16:04   #114
ewa007
Rozeznanie

Odradzam, odradzam, odradzam!

Kiedyś zamówiłam bluzkę z tej firmy a moja mama spódniczkę, co się okazało, to w rzeczywistości wyglądało o wiele gorzej niż na zdjęciach. Takie rzeczy można kupić na rynku i to taniej a tu jest masakrycznie drogo. Ciuszki robione są z jakichś tandetnych materiałów. NIC specjalnego. Mają pełno bluzeczek, spodni, takich jak na rynku a próbują za to wyciągać mase kasy!!!!!!
ewa007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-09, 18:38   #115
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

ojej Dziewczyny współczuje wam że macie takie złe wspomnienia. Ja od czasu do czasu zamawiam i jestem zadowolona. Moja mama kiedyś zamówiła spódnicę za 50 zł a jak przyszła to sie okazało że jej się nie podoba - odesłała ją i otrzymała zwrot pieniędzy (całe 5 dych).

Życzę Wam lepszych doznań z tą firmą.
Pozdrawiam

start: 70,8
teraz: 59/60
cel 1. : 60
cel 2. : 57
maalwiinkaa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-09, 22:05   #116
WioletaM
Zakorzenienie

Z obecnego katalogu zamówiłam sobie top w paski + czerwone bolerko. Ciekawe jak będzie wyglądać i jak długo będę na nie czekać.
WioletaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-10, 15:03   #117
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

oOo wiem wiem które to też się właśnie nad nim zastanawiam

start: 70,8
teraz: 59/60
cel 1. : 60
cel 2. : 57
maalwiinkaa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-10, 15:07   #118
emillkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maalwiinkaa2 Pokaż wiadomość
ojej Dziewczyny współczuje wam że macie takie złe wspomnienia. Ja od czasu do czasu zamawiam i jestem zadowolona. Moja mama kiedyś zamówiła spódnicę za 50 zł a jak przyszła to sie okazało że jej się nie podoba - odesłała ją i otrzymała zwrot pieniędzy (całe 5 dych).

Życzę Wam lepszych doznań z tą firmą.
Pozdrawiam
pewnie, że kasę zwracają, ale 13 zł przesyłki poszłoooo..
Stary 2008-04-11, 12:29   #119
rolphina
Przyczajenie

Wreszcie otrzymałam przesyłkę z bon prix - zamówiłam 2 rzeczy, a przyszła tylko jedna po prawie 90 dniach czekania... ...i co się okazało - ta śliczna w katalogu sukienka w biało-niebieskie paski wygląda w rzeczywistości zupełnie inaczej... na zdjęciu jest ona krótka, dopasowana, z dużym dekoltem, po prostu sexi... tymczasem ja otrzymałam coś na wzór szlafroka długości sporo po kolana, a to co miało być dekoltem okazało się przylegającym materiałem do szyi jak golf, do tego szeroka dołączony został pasek (to pewnie, żeby spiąć ten szlafrok, tzn. sukienkę). Ale byłby wstyd w takim czymś się pokazać, panika na mieście!!! Co najlepsze zamówiłam najmniejszy rozmiar 34..... ale to chyba XXXXL, a mniejszych nie mają !!!
Stary 2008-05-11, 17:04   #120
kraven
Zakorzenienie

Ja zamawiam ubrania w bin prix od jakiegoś czasu i jestem bardzo zadowolona. Jeszcze ani razu nic nie zwracałam, rozmiar jest jakby na mnie szyty. Nie zauważyłam również większej zużywalności ubrań niż takie kupione w sklepie.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości