![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Suknia Ślubna cz. IV
Witam wszystkie przyszłe panny młode
![]() Jestem tu nowa ![]() Ślubuje 30 lipca 2011 i właśnie zaczynam przygodę z mierzeniem sukienek. Jak na razie udało mi się przymierzyć na targach ślubnych suknie firmy annais, model bonnie. Wklejam zdjęcie. Może komuś się spodoba. Co o niej myślicie? We wtorek po świętach wybieram się do salony Madonny w Poznaniu na mierzenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
agnieszkak23 wg. mnie w tej sukience wyglądasz naprawdę dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
agnieszkak23 śliczna jest ta suknia, którą mierzyłaś
![]() jeśli chodzi o suknie z Madonny to ja miałam koronkową White One 176 ze średniej długości trenem, San Patrick Bahamas jest to ta sama suknia tylko w wariancie z długim trenem. Z tego co wiem to długi tren i koronki mają w sobie: Pronovias model India Na zdjęciach: Pronovias Flauta Pronovias Gomera San Patrick Porto
#94 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny jestem tu nowa proszę pomuszcie mi co to za sukienka
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
no niby podobna ale chyba tak w biodrach ta nie odstaje tak mi sie wydaje
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
aleida prześliczne te sukienki. Właśnie o coś takiego mi chodzi. Najbardziej podoba mi się dwójka. Muszę zapytać czy taką mają w salonie w madonnie w Poznaniu. Model india też już mam na swojej liście do przymierzenia. A orientujesz się może ile mniej więcej kosztują wszystkie cztery o których mówisz? Słyszałam, że koronkowe sukienki są bardzo ciężkie. Twoja też taka była?
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno musisz poprzymierzać,żeby się przekonać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytałam tylko o ceny sukni,które mnie zainteresowały. Ja mierzyłam też White One 176 i wyglądałam w niej ładnie,ale trochę mi ukrywała figurę,bo jak stwierdziły panie z Madonny-ona jest fajna jeśli ma się bioderka do ukrycią. A ja właśnie biodra chciałam podkreślić ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Pokazuję moją,chociaż to zdjęcie a rzeczywistość to dwie różne sukienki
![]() Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2010-12-26 o 19:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Bardzo ładna i ten tren.... marzenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tu masz tę kolekcję. http://www.kolekcje.wyjdzzamnie.pl/ Fakt, jest sporo klasycznych, prostych sukienek, w których można ukryć co nieco. Pewnie nie chcesz żadnych rybek itp., jeszcze bardziej uwydatniających kształty? Chociaż jakbyś się zastanowiła, gdzieniegdzie można wyeksponować swoje atuty ![]() ![]()
![]() |
#109 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o ciężkość sukienki to nie była ona ciężka tak abym to odczuwała, czułam się w niej bardzo dobrze i swobodnie. Natomiast aby dół sukni ładnie rozchodził się na boki a nie bezwiednie zwisał zamówiłam halkę, ale nie z kołem aby nie było sztywno a delikatną tiulową, no i trzeba było doszywać dodatkowe warstwy tiulu bo trzy warstwy nie dały rady jej unieść. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Natomiast W1 176 rozchodzi się od bioder w literę A, nie opina tak bioder no i rzeczywiście ukrywa kilka zbędnych cm ![]() Z tego co widziałam na zdjęciu nie masz raczej co ukrywać ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Pytam, ponieważ mam dopiero przed sobą wyprawę do salonów z sukniami i chciałabym wiedzieć, czy ze swoim rozmiarem 40 (a może już 42? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Dark Lady, niestety nie mam zdjęcia sukni gdyż salon w którym ją będę kupować (M.E.C.) nie ma stronki www.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
To pewnie będziesz mieć wyjątkową suknię. Płaszcz już wiem jaki ale nie umiem sobie go wyobrazić. Ja to będę taką standardową PM.
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
MySSaaa http://www.lukamo.pl/19-slubne
---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cześć dziewczyny, piękne macie suknie. No to ja też chcę się pochwalić - już jest zamówiona. Madonna - Herm's http://img27.imageshack.us/i/reflect32php.jpg/ http://img823.imageshack.us/i/reflect2php.jpg/ Tylko, ze ja zazyczyłam sobie dekolt w serduszko bo w takim dekolcie ladniej wygladalam. W Madonnie znalazlam jeszcze jedna piekna suknie , ktora na zdjeciach nie wyglada tak pieknie, ale robi niesamowite wrazenie. Jest piekna i inna. Niestety za droga. 4,500 zl http://www.madonna.pl/pl/sanpatrick.php ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- ja_ot_tak to jest tak,że suknie trzeba mierzyc. Ja na internecie znalazlam sobie suknie, a jak poszlam do salonów to stanelo na zupelnie innych, Jednak juz po pierwszych dwoch sukniach wiedzialam,ze najlepiej wygladam w bezach / ksiezniczkach. W lejacych, greckich sukniach zle sie czulam. Widac bylo linie majtek oraz odstawaly mi kosci miednicy. Wybralam wiec suknie , ktora podkresla biust i jest mocno opieta w tali. Takie suknie bardzo pieknie wygladaja na osobach , ktore maja mocno zarysowane talie, w innym przypadku suknie te pogrubiaja. Tak wiec zeby ubrac beze trzeba byc chudym i miec mocne wciecie w tali, natomiast w greckich sukniach roznie bywa. Podobaly mi sie suknie satynowe ale przeciez wiekszosc z nas ma slub w lecie, wiec odpadaja. W tym sezonie nie sa modne koronki ale wciaz sa najdrozsze. Nie modne sa tez naszyjniki. Edytowane przez Karo_lka Czas edycji: 2010-12-28 o 16:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Karolka naprawdę aż tak patrzysz na to,czy coś jest modne?
Ja to mam głęboko w poważaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Mi też się zdaje że podążanie za modą w tym przypadku nie jest potrzebne. Ja np. będę mieć długi, hiszpański welon obszyty koronką i nie wiem czy to modne, ale że od dawna taki chciałam to muszę go mieć, nawet jeśli będę niemodna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Witam Was
![]() Ja rowniez mam pytanie do Was o suknie ![]() ![]() Moze pomozecie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Na stronie madonny jest ta sukienka.
Jesli chodzi o mode to oczywiscie,ze sie tym nie kierowalam ale mialam to na uwadze po rozmowie z paniami. Ja jak ogladam zdjecia moich rodzicow ze slubu, z wycieczek, z lat narzeczenstwa to sie ciagle smiejemy jakie ciuchy byly modne, jak sie wygladalo, takze fajnie miec suknie jak najdluzej modna. Zdjecia sie bedzie ogladac non stop przez jakies 2 lata poki nasze kolezanki nie powychodza za maz i temat nie ucichnie. Takze nie mozemy sie pozniej wstydzic. Ale rzeczywiscieja sie tym nie kieruje. Chociaz kieruje sie wlosami. Nie modne sa koki i napewno w koku nie pojde. Edytowane przez Karo_lka Czas edycji: 2010-12-29 o 09:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Ten model tutaj się przewijał kilka razy. To model z kolekcji Pronovias 2010
Zajrzyj tutaj: http://www.pronovias.com/wedding-gow...ion-pronovias/ Jeśli się nie mylę to te suknie są w salonach Madonna. Chciałam sprawdzić, ale ich www nie działa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.