Suknia marzeń cz. IV - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-24, 12:12   #91
agnieszkak23
Raczkowanie

Dot.: Suknia Ślubna cz. IV

Witam wszystkie przyszłe panny młode
Jestem tu nowa
Ślubuje 30 lipca 2011 i właśnie zaczynam przygodę z mierzeniem sukienek.
Jak na razie udało mi się przymierzyć na targach ślubnych suknie firmy annais, model bonnie. Wklejam zdjęcie. Może komuś się spodoba.
Co o niej myślicie?
We wtorek po świętach wybieram się do salony Madonny w Poznaniu na mierzenie Marzyły mi się koronki z długim trenem. Super byłoby gdyby nie była prosta do dołu, tylko trochę rozszerzana do dołu. Znacie może takie modele?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia.jpg.jpg (77,1 KB, 715 załadowań)
agnieszkak23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 13:09   #92
Dark lady
Zakorzenienie

agnieszkak23 wg. mnie w tej sukience wyglądasz naprawdę dobrze.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 14:30   #93
aleida
Rozeznanie

agnieszkak23 śliczna jest ta suknia, którą mierzyłaś
jeśli chodzi o suknie z Madonny to ja miałam koronkową White One 176 ze średniej długości trenem, San Patrick Bahamas jest to ta sama suknia tylko w wariancie z długim trenem.
Z tego co wiem to długi tren i koronki mają w sobie:
Pronovias model India
Na zdjęciach:
Pronovias Flauta
Pronovias Gomera
San Patrick Porto
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg flauta_1.jpg (16,6 KB, 411 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gomera_1.jpg (36,0 KB, 353 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg porto_1.jpg (209,6 KB, 302 załadowań)

nic nie jest ważne tak jak zdrowie, nic...
aleida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 21:35   #94
monikazmc
Raczkowanie

Cześć dziewczyny jestem tu nowa proszę pomuszcie mi co to za sukienka
monikazmc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 21:37   #95
monikazmc
Raczkowanie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jablczynska.jpg (17,8 KB, 460 załadowań)
Stary 2010-12-25, 21:57   #96
pszczoua
Zakorzenienie

wg mnie to Angel Giovani w wersji z czarną wstążką
Stary 2010-12-25, 22:01   #97
monikazmc
Raczkowanie

no niby podobna ale chyba tak w biodrach ta nie odstaje tak mi sie wydaje
Stary 2010-12-26, 09:55   #98
agnieszkak23
Raczkowanie

aleida prześliczne te sukienki. Właśnie o coś takiego mi chodzi. Najbardziej podoba mi się dwójka. Muszę zapytać czy taką mają w salonie w madonnie w Poznaniu. Model india też już mam na swojej liście do przymierzenia. A orientujesz się może ile mniej więcej kosztują wszystkie cztery o których mówisz? Słyszałam, że koronkowe sukienki są bardzo ciężkie. Twoja też taka była?
Stary 2010-12-26, 10:57   #99
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszkak23 Pokaż wiadomość
aleida prześliczne te sukienki. Właśnie o coś takiego mi chodzi. Najbardziej podoba mi się dwójka. Muszę zapytać czy taką mają w salonie w madonnie w Poznaniu. Model india też już mam na swojej liście do przymierzenia. A orientujesz się może ile mniej więcej kosztują wszystkie cztery o których mówisz? Słyszałam, że koronkowe sukienki są bardzo ciężkie. Twoja też taka była?
Ja mierzyłam Flauta i Gomera. Są ciężkie-zwłaszcza Gomera.Ogólnie pani mówiła mi,że wszystkie koronki z kolekcji 2011 są ciężkie,bo najczęściej są to szerokie dołem A i w ogóle mi ich nie polecała. Ja się uparłam,przymierzyłam i faktycznie czułam się przytłoczona.
Na pewno musisz poprzymierzać,żeby się przekonać
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 12:46   #100
agnieszkak23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja mierzyłam Flauta i Gomera. Są ciężkie-zwłaszcza Gomera.Ogólnie pani mówiła mi,że wszystkie koronki z kolekcji 2011 są ciężkie,bo najczęściej są to szerokie dołem A i w ogóle mi ich nie polecała. Ja się uparłam,przymierzyłam i faktycznie czułam się przytłoczona.
Na pewno musisz poprzymierzać,żeby się przekonać
Butterfly20, a mogę zapytać ile te sukienki kosztowały, które przymierzałaś? Nie wiem czy w ogóle brać się za przymierzanie takich sukienek. Chciałam zamknąć się w 5 tys. Te z kolekcji 2011 są droższe?
Stary 2010-12-26, 12:57   #101
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Butterfly20, a mogę zapytać ile te sukienki kosztowały, które przymierzałaś? Nie wiem czy w ogóle brać się za przymierzanie takich sukienek. Chciałam zamknąć się w 5 tys. Te z kolekcji 2011 są droższe?
Nie mam pojęcia.
Pytałam tylko o ceny sukni,które mnie zainteresowały.

Ja mierzyłam też White One 176 i wyglądałam w niej ładnie,ale trochę mi ukrywała figurę,bo jak stwierdziły panie z Madonny-ona jest fajna jeśli ma się bioderka do ukrycią. A ja właśnie biodra chciałam podkreślić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-26, 13:27   #102
agnieszkak23
Raczkowanie

Cytat:
Nie mam pojęcia.
Pytałam tylko o ceny sukni,które mnie zainteresowały.

Ja mierzyłam też White One 176 i wyglądałam w niej ładnie,ale trochę mi ukrywała figurę,bo jak stwierdziły panie z Madonny-ona jest fajna jeśli ma się bioderka do ukrycią. A ja właśnie biodra chciałam podkreślić
To miałaś dokładnie tak, jak ja. Podobają mi się te z koronki, proste w kroju, nie na kształt litery A. Mi szczególnie podoba się white one 424, bardzo podobna do 176. Ale wydaje mi się, że ten krój nie będzie do mnie pasować, nie podkreśla figury. Ja powinnam mieć podkreśloną talię.
Stary 2010-12-26, 13:30   #103
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
To miałaś dokładnie tak, jak ja. Podobają mi się te z koronki, proste w kroju, nie na kształt litery A. Mi szczególnie podoba się white one 424, bardzo podobna do 176. Ale wydaje mi się, że ten krój nie będzie do mnie pasować, nie podkreśla figury. Ja powinnam mieć podkreśloną talię.
Mój ostateczny wybór padł na suknię,która trochę odbiegała od moich pierwotnych założeń...miała być cała koronkowa,bez ramiączek... a tu co?Nie mam koronki do dołu,jest tylko w niektórych miejscach tak rozrzucona.No i są ramiączka.Ale za to jest lekka i robi mi boską figurę klepsydry
Stary 2010-12-26, 16:55   #104
agnieszkak23
Raczkowanie

Cytat:
Mój ostateczny wybór padł na suknię,która trochę odbiegała od moich pierwotnych założeń...miała być cała koronkowa,bez ramiączek... a tu co?Nie mam koronki do dołu,jest tylko w niektórych miejscach tak rozrzucona.No i są ramiączka.Ale za to jest lekka i robi mi boską figurę klepsydry
A mogę zapytać, na jaki model się zdecydowałaś?
Stary 2010-12-26, 19:29   #105
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
A mogę zapytać, na jaki model się zdecydowałaś?
Pokazuję moją,chociaż to zdjęcie a rzeczywistość to dwie różne sukienki I ja nie będę mieć szarfy pod biustem.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2010-12-26 o 19:31
Stary 2010-12-26, 19:32   #106
butterfly20
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pagoda.jpg (60,0 KB, 453 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pagoda-1.jpg (58,5 KB, 247 załadowań)
Stary 2010-12-26, 19:56   #107
agnieszkak23
Raczkowanie

Bardzo ładna i ten tren.... marzenie
Stary 2010-12-26, 21:19   #108
polkadot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Insomnia_ja Pokaż wiadomość
Myślę, że druga opcja. Wydaje mi się, że ramiączka powinny utrzymać na miejscu duży biust, z gorsetami bywa niebezpiecznie. Do kościoła pewnie i tak będziesz miała jakieś bolerko, ale na weselu w ferworze zabawy może być ryzykowne Widziałam gdzieś w internecie kolekcję Splendor Royal na rok 2011, nie mogę odnaleźć tej strony. Czy ktoś mógłby mi pomóc? W przeciwieństwie do Ciebie mam troszkę ciałka i też nie powinnam przekombinować z żadnymi bezami, falbankami, sukienkami a'la księżniczka etc., żeby nie wyglądać śmiesznie. Z tego, co pamiętam, w ich kolekcji były raczej proste, klasyczne, skromne sukienki.

Tu masz tę kolekcję. http://www.kolekcje.wyjdzzamnie.pl/ Fakt, jest sporo klasycznych, prostych sukienek, w których można ukryć co nieco. Pewnie nie chcesz żadnych rybek itp., jeszcze bardziej uwydatniających kształty? Chociaż jakbyś się zastanowiła, gdzieniegdzie można wyeksponować swoje atuty Ja w dalszym ciągu jestem na etapie wyboru. Na moje nieszczęście, pojawiają się coraz to nowsze modele

polkadot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 23:17   #109
aleida
Rozeznanie

Cytat:
Niestety nie orientuję się w cenach tych sukienek, zresztą ja swoją kupowałam dokładnie rok temu więc niektórych z tych modeli jeszcze nie było w sprzedaży
Jeśli chodzi o ciężkość sukienki to nie była ona ciężka tak abym to odczuwała, czułam się w niej bardzo dobrze i swobodnie. Natomiast aby dół sukni ładnie rozchodził się na boki a nie bezwiednie zwisał zamówiłam halkę, ale nie z kołem aby nie było sztywno a delikatną tiulową, no i trzeba było doszywać dodatkowe warstwy tiulu bo trzy warstwy nie dały rady jej unieść.

Cytat:
O tak, to był mój problem

Cytat:
Ja akurat mierzyłam W1 424 i jest to ta sama suknia co Pronovias Lorna. Moja koleżanka zakupiła właśnie ten model Od W1 176 różnią się tym, że ten model jest bardziej obcisły na bioderkach i bardziej uwydatnia całą figurkę, materiału na samym dole jest mniej przez co jest mniej rozkloszowana czyli jest taka węższa no a koronki jest troszkę więcej, nie ma możliwości włożenia pod nią halki.
Natomiast W1 176 rozchodzi się od bioder w literę A, nie opina tak bioder no i rzeczywiście ukrywa kilka zbędnych cm no i ładnie podkreśla talię.
Z tego co widziałam na zdjęciu nie masz raczej co ukrywać

Cytat:
Pokazuję moją,chociaż to zdjęcie a rzeczywistość to dwie różne sukienki I ja nie będę mieć szarfy pod biustem.
Mówiłam już że sukienka bardzo mi się podoba Rzeczywiście te suknie inaczej wyglądają na "żywo". Zdjęcia katalogowe nie oddają ich uroku. Moja sukienka na zdjęciu katalogowym wygląda okropnie i w życiu nie powiedziałabym że to jest to samo

nic nie jest ważne tak jak zdrowie, nic...
aleida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 23:18   #110
samiramis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KsiezniczkaFiona Pokaż wiadomość
witam, też tu jestem świeżynką ale chcialam wam pokazac dwie sukienki jakie sobie upodobałam jak narazie (w Salonie Royal Splendor w wawie)
Ciekawa jestem waszych opinii jesli chodzi o fason na mnie oraz o ten kolor czerwieni. Jak sie zapatrujecie na taki kolor sukni? Narazie TŻ i przyjaciółki mówią, że jak bym chciała to i różową w fioletowe kwiatki moge mieć, ale to nie o to przeciez chodzi jak myslicie, da sie wytłumaczyc rodzinie i babciom ze nie musi byc biała? ja do czasu ślubu chyba zejdę na zawał
oto fotki
Suknia sama w sobie niespecjalnie mi się podoba ale kolor piękny. Też szukałam sukni w podobnym kolorze i zdecydowałam się ostatecznie na zakup białej i doszycie jej bordowych wstawek i do tego prawdopodobnie bordowy dlugi płaszcz z kapturem a na glowie diadem zamiast welonu
samiramis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 07:36   #111
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez samiramis Pokaż wiadomość
Suknia sama w sobie niespecjalnie mi się podoba ale kolor piękny. Też szukałam sukni w podobnym kolorze i zdecydowałam się ostatecznie na zakup białej i doszycie jej bordowych wstawek i do tego prawdopodobnie bordowy dlugi płaszcz z kapturem a na glowie diadem zamiast welonu
A pochwalisz się swoją suknią i może masz gdzieś jakieś zdjęcie/projekt tego jak to ma mniej więcej wyglądać?

kochanie

No i jesteś

Stary 2010-12-28, 10:45   #112
ja_ot_tak
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
Uwaga, chwalę się
http://www.madonna.pl/pl/lasposa.php?s=1.ladera
Aha- na żywo wygląda o niebo lepiej Ja będę miała dodatkowo jeszcze z lewej strony z tyłu szarfę do ziemi
Piękną suknię wybrałaś, zupełnie w moim stylu Powiedz mi proszę, czy Twoim zdaniem tego typu suknia modeluje sylwetkę, wyszczupla, czy wręcz przeciwnie - dodaje kilogramów? Czy trzeba mieć do niej smukłą sylwetkę?
Pytam, ponieważ mam dopiero przed sobą wyprawę do salonów z sukniami i chciałabym wiedzieć, czy ze swoim rozmiarem 40 (a może już 42? ) mam w ogóle marzyć o takiej sukni czy dać sobie spokój albo schudnąć po 10 cm z każdego obwodu A może inne dziewczyny mogą się wypowiedzieć na ten temat?
ja_ot_tak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 11:29   #113
samiramis
Raczkowanie

Dark Lady, niestety nie mam zdjęcia sukni gdyż salon w którym ją będę kupować (M.E.C.) nie ma stronki www. suknia z ogromnym trenem i z tego co pamiętam 2 różnych materiałów. Co do płaszcza to będę szyć taki jak miała Whitney w filmie Bodygourd długi i ogromny kaptur no i koniecznie musi sie idealnie układać na sukni dlatego nie będę mieć welonu.
samiramis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 13:56   #114
Dark lady
Zakorzenienie

To pewnie będziesz mieć wyjątkową suknię. Płaszcz już wiem jaki ale nie umiem sobie go wyobrazić. Ja to będę taką standardową PM.

kochanie

No i jesteś

Stary 2010-12-28, 16:58   #115
Karo_lka
Raczkowanie

MySSaaa http://www.lukamo.pl/19-slubne

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cześć dziewczyny,
piękne macie suknie.
No to ja też chcę się pochwalić - już jest zamówiona.
Madonna - Herm's

http://img27.imageshack.us/i/reflect32php.jpg/
http://img823.imageshack.us/i/reflect2php.jpg/

Tylko, ze ja zazyczyłam sobie dekolt w serduszko bo w takim dekolcie ladniej wygladalam.
W Madonnie znalazlam jeszcze jedna piekna suknie , ktora na zdjeciach nie wyglada tak pieknie, ale robi niesamowite wrazenie.
Jest piekna i inna.
Niestety za droga. 4,500 zl
http://www.madonna.pl/pl/sanpatrick.php

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

ja_ot_tak to jest tak,że suknie trzeba mierzyc. Ja na internecie znalazlam sobie suknie, a jak poszlam do salonów to stanelo na zupelnie innych, Jednak juz po pierwszych dwoch sukniach wiedzialam,ze najlepiej wygladam w bezach / ksiezniczkach. W lejacych, greckich sukniach zle sie czulam. Widac bylo linie majtek oraz odstawaly mi kosci miednicy. Wybralam wiec suknie , ktora podkresla biust i jest mocno opieta w tali. Takie suknie bardzo pieknie wygladaja na osobach , ktore maja mocno zarysowane talie, w innym przypadku suknie te pogrubiaja.
Tak wiec zeby ubrac beze trzeba byc chudym i miec mocne wciecie w tali, natomiast w greckich sukniach roznie bywa.
Podobaly mi sie suknie satynowe ale przeciez wiekszosc z nas ma slub w lecie, wiec odpadaja. W tym sezonie nie sa modne koronki ale wciaz sa najdrozsze.
Nie modne sa tez naszyjniki.

Edytowane przez Karo_lka
Czas edycji: 2010-12-28 o 16:51
Karo_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 18:54   #116
butterfly20
Zakorzenienie

Karolka naprawdę aż tak patrzysz na to,czy coś jest modne?
Ja to mam głęboko w poważaniu
Stary 2010-12-29, 07:40   #117
Dark lady
Zakorzenienie

Mi też się zdaje że podążanie za modą w tym przypadku nie jest potrzebne. Ja np. będę mieć długi, hiszpański welon obszyty koronką i nie wiem czy to modne, ale że od dawna taki chciałam to muszę go mieć, nawet jeśli będę niemodna .

kochanie

No i jesteś

Stary 2010-12-29, 08:53   #118
Maripossa
Zakorzenienie

Witam Was

Ja rowniez mam pytanie do Was o suknie mam jej zdjeci na kompie od jakiegos czasu, ale nie wiem skad pochodzi
Moze pomozecie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg grecka4.2.jpg (12,0 KB, 235 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg grecka4.jpg (10,9 KB, 119 załadowań)
Maripossa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 09:21   #119
Karo_lka
Raczkowanie

Na stronie madonny jest ta sukienka.
Jesli chodzi o mode to oczywiscie,ze sie tym nie kierowalam ale mialam to na uwadze po rozmowie z paniami.
Ja jak ogladam zdjecia moich rodzicow ze slubu, z wycieczek, z lat narzeczenstwa to sie ciagle smiejemy jakie ciuchy byly modne, jak sie wygladalo, takze fajnie miec suknie jak najdluzej modna. Zdjecia sie bedzie ogladac non stop przez jakies 2 lata poki nasze kolezanki nie powychodza za maz i temat nie ucichnie. Takze nie mozemy sie pozniej wstydzic.
Ale rzeczywiscieja sie tym nie kieruje.
Chociaz kieruje sie wlosami.
Nie modne sa koki i napewno w koku nie pojde.

Edytowane przez Karo_lka
Czas edycji: 2010-12-29 o 09:22
Karo_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 09:34   #120
HerbADKA
Raczkowanie

Ten model tutaj się przewijał kilka razy. To model z kolekcji Pronovias 2010

Zajrzyj tutaj: http://www.pronovias.com/wedding-gow...ion-pronovias/

Jeśli się nie mylę to te suknie są w salonach Madonna. Chciałam sprawdzić, ale ich www nie działa.
HerbADKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości