![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mam prawo uśpić psa?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Ja również trzymam kciuki za Twojego pieska.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Dziękuje Wam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Max miał przed chwilą kolejny atak, tym razem nie piszczał tylko tak łapki wyprostował i zjechał na podłogę... Jak tak dotknęłam tam gdzie ma serduszko to tak jakby na chwile przestało bić, a po chwili znów powoli zaczynało bić... Dziś ide do weta bo wczoraj nie mogłam, mam nadzieje że to jednorazowy atak... Bo miałam wrażenie że to będzie już koniec bo tak zamykał oczka i był taki spokojny, straszne to było...
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Racja, życie takie jest tylko jakoś człowiek sobie zawsze tłumaczy, że komuś coś się przytrafia złego bo może jakoś sobie nagrabił, zasłużył..ale są niewinni, dzieci i zwierzaki, które nie zawiniły nic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
<jupi> sukces po kolejnej zmianie tabletek max ma sie lepiej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No a co do tego że życie jest nie sprawiedliwie to się zgadzam w pełni...
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
malutka -to wspaniale!
![]() Ja dziś dostałam smutną wieść od mamy -jeden z moich psów ma chory kręgosłup. Pewnie ma to po genach jamnika (bo to krzyżówka długonogiej sarenki i jamnika właśnie). Na szczęście mamy dobrego weterynarza, już jest na tabletkach i zaczyna chodzić ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#103 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() To normalnie jakieś bestialstwo sie zrobiło!. To juz jest chore społeczeństwo. Chore z nienawiści do innych istot - mało tego chore bo podnieca sie tym, ze innych gnoi, niszczy, zadaje bół i cierpienie. "LUDZIE" OPANUJCIE SIĘ BO JESTEŚCIE GORSI OD.... no właśnie... Chyba tylko można tutaj napisać od Hitlera , SS-manów bo przecież nie od zwierząt. One zabijają tylko wtedy jak są głodne aby przetrwał ich gatunek. A ci co meczą psy i inne zwierzęta i patrzą na ich ból - kim oni są? Co to za wyrzutki, w jakich rodzinach sie wychowali?. Przecież oni są w naszym społeczeństwie, są/byli czyimiś sąsiadami, kolegami - czy nikt nie zwrócił uwagi na ich zachowanie?. Bo przecież nie mogą to być normalni ludzie... Jakie wzorce mieli?. Dlaczego takim zwyrodnialcom nie zadaje sie takiego samego bólu?. Te zdjęcia są straszne - ale zobaczcie je i pokazujcie innym aby zobaczyć co sie dzieje obecnie z ludźmi. Trzeba wyciągnąć konsekwencje ale i wnioski, ze coś nie jest tak z ludzkimi odruchami, rozumem, pogladami, moralnością, że bardzo złe sie dzieje. Trzeba to piętnować, trzebić. A trzeba tez zacząć wychowywać dzieci w poszanowaniu innych istot. Te "spaczenia" biorą sie przeciez skądś... dzieci nie rodzą się złe..." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie tu zdajemy sobie sprawę z tego, o czym napisałaś. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Malutka, miło słyszeć, że Max ma się troszkę lepiej i Ty w lepszym nastroju ![]() Karolynka, trzymam też kciuki za Twoją sunię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja myślę, że petycja miała swój wpływ -w końcu będą siedzieć, a tak pewnie by dostali zawiasy ![]() ![]() ![]() Tylko wydaje mi się, że to nie temat na ten wątek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
kat123 trzymam kciuki za Twoją sunie, mam nadzieje że wszystko będzie dobrze
![]() a co do tych 3 debili co zabili husky to ja bym zrobiła z nimi to samo co zrobili z psem tyle żeby bardziej bolało to bym im jaja na sznurku przywiązała i ciągnęła ich po drodze "aż odlecą" a potem za nogę i jechać dalej drogą po żwirze. ja nie wiem co ja bym zrobiła takim jakbym takich spotkała na swojej drodze :/ zwierze też ma uczucia i potrafi kochać bardziej niż niejeden człowiek więc nie rozumie takich niskich kar dla tych co się znęcają nad zwierzętami...
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Byłam dziś w schronisku dla zwierząt i powiem szczerze, że nawet nie zdawałam sobie sprawy jak te wszystkie biedne psiny potrzebują żeby ktoś chociaż stanął prze ich boksie i pogłaskał po nosku. ![]() Strasznie mi smutno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak masz racje, robimy trochę OT ale chcialam tylko podpytać co sądzicie o wczorajszym wyroku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja czegoś nie rozumiem - jak to wczorajszym? Przecież wyrok zapadł już 17, czy się mylę? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Może faktycznie 17...ja usłyszałam dopiero w takim razie komentarze wczoraj
![]() Takie wyroki dla mnie są problematyczne, z jednej strony chciałoby się wysokich z drugiej kretyni sobie mieszkają przez 10 miesięcy na koszt państwa w cieplarnianych warunkach pewnie lepszych niż na swoim zadupiu ![]() Sorki za OT |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich po dłuższej nieobecności... Niestety nie mam dobrych wieści, dziś uśpiłam maksiulke moją ;( od 3 dni w ogóle nie spał bo cały czas kaszlał,nie jadł ani nie pił... a jak coś zjadł czy wypił to zwracał i z mamą podjęłyśmy decyzje że go uśpimy ;( wet powiedział że on i tak pożyłby co najwyżej 2-3 dni ;( a tak to sie przynajmniej nie męczy już... Czy to normalne że czuje się jakbym go zabiła?? wiem że cierpiał i że tak należało zrobić dla dobra maksia ale nie potrafie nie myśleć o tym jak na mnie patrzył dziś przed uśpieniem, jakby się żegnał... cały czas się trzęse i obwiniam siebie że go zabiłam ;( zastanawiam się czy mogłam zrobić coś więcej żeby mu pomóc, czy wystarczająco o niego dbałam itp... ja zwariuje ;( to uczucie że zrobiłam coś takiego strasznie męczy, zwłaszcza że go kochałam ;(
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Strasznie mi przykro, że musiałaś uśpić swoją psinkę, ale wkleję Ci coś, co przeczytałam na innym wątku i co niesamowicie mi się spodobało - o psim niebie. Może po przeczytaniu troszkę Ci ulży. Ta część nieba nazywana jest Tęczowym Mostem. Kiedy odchodzi zwierzę, które było szczególnie bliskie komuś, kto pozostał po tej stronie, udaje się na Tęczowy Most. Są tam łąki i wzgórza, na których wszyscy nasi mali przyjaciele mogą bawić się i biegać razem. Mają tam dostatek jedzenia, wody i słońca; jest im ciepło i przytulnie. Wszystkie zwierzęta, które były chore i stare powracają w czasy młodości i zdrowia; te które były ranne lub okaleczone są znów całe i silne, takie, jakimi je pamiętamy marząc o czasach i dniach, które przeminęły. Zwierzęta są szczęśliwe i zadowolone, z jednym małym wyjątkiem: każde z nich tęskni do tej jedynej, wyjątkowej osoby, która pozostała po tamtej stronie. Biegają i bawią się razem, lecz przychodzi taki dzień, gdy jedno z nich nagle zatrzymuje się i spogląda w dal. Jego lśniące oczy są skupione, jego spragnione ciało drży. Nagle opuszcza grupę, pędząc ponad zieloną trawą, a jego nogi poruszają się wciąż prędzej i prędzej. To ty zostałeś dostrzeżony, a kiedy ty i twój najlepszy przyjaciel wreszcie się spotykacie, obejmujecie się w radosnym połączeniu, by nigdy już się nie rozłączyć. Deszcz szczęśliwych pocałunków pada na twoją twarz, twoje ręce znów pieszczą ukochany łeb; patrzysz znów w ufne oczy swego przyjaciela, który na tak długo opuścił twe życie, ale nigdy nie opuścił twego serca. A potem przekraczacie Tęczowy Most - już razem..." Trzymaj się. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Malutka, tak czułam, że nie jest dobrze gdy się nie odzywałaś..niestety miałam rację..gdy wkleiłaś fotki Maksia wiedziałam, że gdy napiszesz to co wlaśnie napisałaś nie będę mogła już na nie spojrzeć bez..płaczu..Tak strasznie mi przykro bo wszystkie tutaj trzymałyśmy kciuki za Twojego pieska i mimo tego, że prognozy były złe, wierzyłyśmy, że stanie się jakiś cud.. i wiem, co czujesz bo jak pisałam kiedyś stanęłam przed tym samym wyborem kilka lat temu
![]() Trzymaj się jakoś, pamiętaj, że teraz też jesteśmy z Tobą i wiemy, że zrobiłaś wszystko co można było zrobić. Przecież nie mogłaś już dłużej patrzeć jak ukochany zwierzak przeżywa piekło na ziemi.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Dziękuje Wam za wszystko, no szkoda że tak się stało... ale i tak się obwiniam... czuje się jakbym go zabiła i pewnie upłynie sporo czasu zanim dotrze do mnie i zrozumie że dobrze zrobiłam...
![]()
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale niestety czasem dzieje się inaczej. ![]() Jeśli nie ma nadziei, ja również jestem za uśpieniem psiaka, niech sobie biega po Tęczowym Moście i czeka tam na Ciebie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
No tak, byłam z nim do końca... To smutne ale rok temu musiałam patrzeć jak mój tatuś umiera a teraz na maksia, wszystko mi sie przypominało co przeżywałam z ojcem ehh tyle że tata sam zdecydował się na to że się poddaje po długiej walce z rakiem... ehh
![]()
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Jeśli to Ciebie pocieszy to po takich złych latach zwykle nadchodzą lepsze chwile więc miejmy nadzieję, że limit złych wydarzeń Ty wyczerpałaś na ileś lat do przodu i teraz będzie już tylko lepiej..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pozdrawiam serdecznie, Beata |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.