Korea Południowa atakuje (hallyu) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-25, 15:37   #91
mmm3m
BAN stały

Dot.: Korea Południowa atakuje (hallyu)

Cytat:
Napisane przez onakasuita Pokaż wiadomość
zgadzam się
co do wymowy, to opisy wymowy poszczególnych liter w znaczący sposób przybliżają mnie do poprawnej wymowy, jestem pewna

Podręcznik z wydawnictwa Edgard wydaje się być bardziej przystępny i przejrzysty. Zapis transkrypcyjny i lektor to duży plus. Choć patrząc po spisie lekcji wydaje mi się, że podręcznik z Dialogu jest bogatszy w treść. Dla kompletnych laików myślę, że lepszy jest podręcznik Edgarda.
Dlatego jako laik skusiłam się na ofertę Edgarda
Jeśli wytrwam z ich kursem, to może któregoś dnia, poszukam czegoś z wyższym poziomem - średnio zaawansowany, tak?
No ale najpierw, muszę obiecać sobie, że się nie poddam

Uczyć się języków warto, nawet dla własnej przyjemności - w pracy koreański może nigdy mi się nie przyda, ale do kontaktów w internecie lub podróży z pewnością
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-25, 15:41   #92
onakasuita
Rozeznanie

Zrobiłam skan podręcznika Dialogu
http://img155.imageshack.us/i/39725941.jpg/
Skan strony 60, drugiej strony pierwszej lekcji, wcześniej opisane są pismo i wymowa koreańska

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
Jeśli wytrwam z ich kursem, to może któregoś dnia, poszukam czegoś z wyższym poziomem - średnio zaawansowany, tak?

Uczyć się języków warto, nawet dla własnej przyjemności - w pracy koreański może nigdy mi się nie przyda, ale do kontaktów w internecie lub podróży z pewnością
Też se go chyba kliknę

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Albo poczekam jeszcze trochę, na Twoją opinię:P

Edytowane przez onakasuita
Czas edycji: 2011-01-25 o 15:45
onakasuita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-25, 15:50   #93
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Skan strony 60, drugiej strony pierwszej lekcji, wcześniej opisane są pismo i wymowa koreańska

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Też se go chyba kliknę

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Albo poczekam jeszcze trochę, na Twoją opinię:P
'Se go', ale że niby ja wcześniej tak napisałam? Przepraszam w takim razie ^^

Rzeczywiście ten podręcznik z Dialogu to jakaś masakra :O . Dobry, ponieważ dużą ilość słownictwa i zwrotów można wykuć. Ale co z tego, jak nie bardzo umie się to wszystko wymówić? Brak płytki z lektorem ani nic w tym stylu, więc kicha taka nauka :/

Edytowane przez mmm3m
Czas edycji: 2011-01-25 o 15:54
Stary 2011-01-25, 15:54   #94
onakasuita
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
'Se go', ale że niby ja wcześniej tak napisałam? Przepraszam w takim razie ^^
Kekeke, to nie tak Lubię używać określenia se dlatego żeby nikt nie wytknął mi błędu, se użyłam kursywy
Stary 2011-01-25, 16:01   #95
Aigoo
Przyczajenie

Ajjj... kusicie mnie na następny podręcznik... a i tak będzie zalegał na półce...

Ten z Dialogu jest faktycznie bogatszy ale ciężki, żeby się z tego samemu uczyć (bo i chyba do tego nie jest przeznaczony) plus nie ma płyty z wymową, rozwiązań do ćwiczeń. Wszystko od początku jest w hangulu, który co prawda nie jest jakoś specjalnie trudny (ja prędzej rozczytam jakieś zdanie w hangulu niż z transkrypcji, które są jakieś chore) ale jak się wymowy nie słyszało to po tym opisie, który tam jest jak należy wymawiać ciężko się skapnąć.

Ja mam jeszcze Hello Korean z Lee Jun Ki... co prawda po angielsku ale jest świetny na początek. Wszystko prosto wytłumaczone(przy wymowie jest nawet jak powinien się język układać), sam podręcznik jest kolorowy i miły dla oka.
Aigoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-25, 16:33   #96
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Kekeke, to nie tak Lubię używać określenia se dlatego żeby nikt nie wytknął mi błędu, se użyłam kursywy
Moje przewrażliwienie ^^
Kolega w podstawówce ciągle wszystkich poprawiał "nie se tylko sobie", bardzo go lubię więc staram się trzymać jego nauk

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Aigoo Pokaż wiadomość
Ajjj... kusicie mnie na następny podręcznik... a i tak będzie zalegał na półce...

Ten z Dialogu jest faktycznie bogatszy ale ciężki, żeby się z tego samemu uczyć (bo i chyba do tego nie jest przeznaczony) plus nie ma płyty z wymową, rozwiązań do ćwiczeń. Wszystko od początku jest w hangulu, który co prawda nie jest jakoś specjalnie trudny (ja prędzej rozczytam jakieś zdanie w hangulu niż z transkrypcji, które są jakieś chore) ale jak się wymowy nie słyszało to po tym opisie, który tam jest jak należy wymawiać ciężko się skapnąć.

Ja mam jeszcze Hello Korean z Lee Jun Ki... co prawda po angielsku ale jest świetny na początek. Wszystko prosto wytłumaczone(przy wymowie jest nawet jak powinien się język układać), sam podręcznik jest kolorowy i miły dla oka.
O ile się nie mylę DIALOG to wydawnictwo akademickie, tak więc ich książki sĄ głownie pisane jako podręczniki i pomoce dla studentów.
Sama mam dwie o islamie i historii świata arabskiego, bardzo szczegółowe, ciekawe ale pisane przez jakiś profesorów ich inteligentnym językiem więc przedzieram się przez nie powolutku od dwu lat.

Edit,
brak rozwiązań do ćwiczeń? :O
Co to w ogóle ma być?
Uff, dziękuję za cynk do Edgarda.
Już myślałam, że nie pozostaje nic innego jak kupić ten dialogowski ;/.
Boża opatrzność nade mną czuwa ^^

Edytowane przez mmm3m
Czas edycji: 2011-01-25 o 16:35
Stary 2011-01-25, 16:48   #97
jiuna
Wtajemniczenie

Cytat:

masakra aż spojrzałam na moją książkę i smutno spogląda w moją stronę

jak dam radę to jutro ja wam pokażę po stronie skanów książek które mam
jiuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-26, 07:02   #98
onakasuita
Rozeznanie

Cytat:
Wszystko od początku jest w hangulu, który co prawda nie jest jakoś specjalnie trudny (ja prędzej rozczytam jakieś zdanie w hangulu niż z transkrypcji, które są jakieś chore) ale jak się wymowy nie słyszało to po tym opisie, który tam jest jak należy wymawiać ciężko się skapnąć.
Wow! Dla mnie hangul to nadal matrix
Niektóre opisy wprawiły w mnie w osłupienie Wymowę jednej samogłoski autorzy przyrównują do wymowy jakiejś rosyjskiej samogłoski Autorzy chyba nie wpadli na to, że nie każdy zna alfabet rosyjski, w tym ja

Cytat:
Ja właśnie potrzebuje taki na zachętę Ten z dialogu jest strasznie męczący, cały czarno-biały, czcionka właściwie taka sama, żadnych kolorowych pól. Będę musiała zakupić jakiś inny, i jak już opanuje hangul i pismo wtedy powrócę do podręcznika Dialogu.

Cytat:
Moje przewrażliwienie ^^
Kolega w podstawówce ciągle wszystkich poprawiał "nie se tylko sobie", bardzo go lubię więc staram się trzymać jego nauk
Cóż, dobrze że mnie nie spotkał na swej drodze

Cytat:
Napisane przez jiuna Pokaż wiadomość
masakra spojrzałam na moją książkę i smutno spogląda w moją stronę
Zrobiłam teraz to samo A żeby było śmieszniej ja kupiłam od razu dwie książki, podstawową i dla zaawansowanych Cóż ja sobie wtedy myślałam
Stary 2011-01-26, 09:04   #99
jiuna
Wtajemniczenie

Cytat:
.
Zrobiłam teraz to samo A żeby było śmieszniej ja kupiłam od razu dwie książki, podstawową i dla zaawansowanych Cóż ja sobie wtedy myślałam
pewnie to samo co ja..czyli, że nauka mi pójdzie szybko i łatwo bo taka jestem obeznana w kpopie że szok

niestety wzdychanie do TOP nie równa się łatwej przyswajalności koreańskiego
Stary 2011-01-26, 09:22   #100
onakasuita
Rozeznanie

przyłączam się do wzdychań
Właśnie wyczytałam, że Gd i Top wystąpią z 'Don't go home' w Inkigayo w niedzielę
http://www.allkpop.com/2011/01/jyjs-...r-music-essay# Jaejoong
co za miły początek dnia, dzisiejszy dzień będzie piękny
Stary 2011-01-26, 12:06   #101
jiuna
Wtajemniczenie

Cytat:
wow..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-26, 13:04   #102
HaeIn
Raczkowanie

Jak tak was czytam, to sama mam ochotę kupić jakiś podręcznik i się zacząć uczyć.
Cytat:
Napisane przez jiuna
nauka mi pójdzie szybko i łatwo bo taka jestem obeznana w kpopie że szok, niestety wzdychanie do TOP nie równa się łatwej przyswajalności koreańskiego
Mam tak samo. Szkoda, że praktyce tak różowo już nie jest

Znalazłam taką stronę z wymową hangula i przykładami jak poszczególne litery brzmią w różnych słowach. Może się komuś przyda
http://www.indiana.edu/~koreanrs/hangul.swf
HaeIn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-26, 15:56   #103
Aigoo
Przyczajenie

Cytat:
Niektóre opisy wprawiły w mnie w osłupienie Wymowę jednej samogłoski autorzy przyrównują do wymowy jakiejś rosyjskiej samogłoski Autorzy chyba nie wpadli na to, że nie każdy zna alfabet rosyjski, w tym ja
Dokładnie Ja sobie to czytam czytam i zawiecha... hę? O co tym ludziom chodzi... skąd ja niby mam wiedzieć jak się wymawia jakąś rosyjską literę... i koniec nauki

Cytat:
Znalazłam taką stronę z wymową hangula i przykładami jak poszczególne litery brzmią w różnych słowach. Może się komuś przyda
Mnie zawsze się przyda
Jakby ktoś jeszcze chciał to tutaj jest nawet fajnie i prosto wytłumaczony http://www.talktomeinkorean.com/less...angeul-part-1/
http://www.talktomeinkorean.com/less...angeul-part-2/
Aigoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-26, 20:47   #104
heebum
Raczkowanie

Cytat:
niestety wzdychanie do TOP nie równa się łatwej przyswajalności koreańskiego
hehe, ja również przyłączam się do wdychań i gdyby nauka zależała tylko od owych wzdychań to już dawno byłabym na poziomie zaawansowanym w koreańskim

Cytat:
Napisane przez onakasuita
a tego to komentować nie będę, bo chyba nie trzeba, zresztą to co bym chciała napisać to się chyba nie nadaje na forum wystarczy to

a jeśli jesteśmy już w temacie wzdychań, to ja niezmiennie od początku mojego zainteresowania kpopem wzdycham do tego pana
http://blueterritory.files.wordpress...47cb_large.jpg
http://blueterritory.files.wordpress...b670_large.jpg
heebum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-26, 21:05   #105
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez heebum Pokaż wiadomość

a jeśli jesteśmy już w temacie wzdychań, to ja niezmiennie od początku mojego zainteresowania kpopem wzdycham do tego pana
Pan Idealny !!! Kocham go, myślę o nim nocami , śnie o nim i w ogóle chodzę taka zarumieniona i uhahana, bo co chwilę rozmyślam o tym mężczyźnie
Niestety, prze takich jak on, moi koledzy, lub w ogóle Polacy - nie mają szans...muszę wyemigrować ;/
Stary 2011-01-26, 21:09   #106
jiuna
Wtajemniczenie

dziewczyny mamy świra hahah jedźmy do Korei.. wynajmiemy sobie chatkę i zaczniemy polowanie na sexi boyów

ja tymczasem mykam do łóżka... a musicie wiedzieć, że zawsze przed snem na godzinkę lub pół załączam mp3 ... a co tam leci....tak tak... kpopowe ciasteczka śpiewają mi do snu ^^
Stary 2011-01-26, 21:35   #107
mmm3m
BAN stały

A kupowała któraś z was na ebayu płyty lub single? W Korei wydaja single czy same albumy? Ja bym chciała ze dwa lub 3 ostatnie albumy SUJU (oni w ogóle mają ich po kilka wersji, nie lubię tego ;/ ) oraz singiel Mirotic
Stary 2011-01-26, 22:10   #108
heebum
Raczkowanie

Cytat:
Niestety, prze takich jak on, moi koledzy, lub w ogóle Polacy - nie mają szans...muszę wyemigrować ;/
Cytat:
Napisane przez jiuna
dziewczyny mamy świra hahah jedźmy do Korei.. wynajmiemy sobie chatkę i zaczniemy polowanie na sexi boyów
zaczynam zbierać na bilet

Cytat:
Napisane przez jiuna
a musicie wiedzieć, że zawsze przed snem na godzinkę lub pół załączam mp3 ... a co tam leci....tak tak... kpopowe ciasteczka śpiewają mi do snu ^^
też tak miałam swojego czasu, ale potem nie mogłam zasnąć

Edytowane przez heebum
Czas edycji: 2011-01-26 o 22:14
Stary 2011-01-26, 22:26   #109
HaeIn
Raczkowanie

Cytat:
Jakby ktoś jeszcze chciał to tutaj jest nawet fajnie i prosto wytłumaczony http://www.talktomeinkorean.com/less...angeul-part-1/
Fajne linki. Jak mam już takie pomoce naukowe, to od jutra zaczynam sie uczyć hangula. Ciekawe jak długo wytrzymam i czy coś mi wejdzie do głowy

Cytat:
Napisane przez jiuna
Jadę z wami, już się pakuję. Jiuna, a co Twój mąż na to? Puści Cię z nami na polowanie?

Cytat:
Napisane przez mmm3m
A kupowała któraś z was na ebayu płyty lub single?
Nie kupowałam, wszystko mam z neta. Kiedyś widziałam jakieś płyty na allegro.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-27, 07:48   #110
jiuna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez HaeIn Pokaż wiadomość
Jadę z wami, już się pakuję. Jiuna, a co Twój mąż na to? Puści Cię z nami na polowanie?
phi.. bo że ja się niby go pytać będę...szalona...
Stary 2011-01-27, 09:28   #111
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Mądra kobitka ^^

Nie pamiętam już kto dawał filmiki z nauką hangula. Ale mimo, że są po angielsku to jako tako ogarniam. Dziękuję
W ogóle to stronka do nauki tego języka jak tak sobie popatrzyłam. Pewnie będę regularnie do niej zaglądać.
Nie dość, że poznam jakieś podstawy koreańskiego, to jeszcze podszkolę mój inglisz
Stary 2011-01-27, 12:46   #112
HaeIn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jiuna
No to w takim razie jedziemy Zawsze można powiedzieć, że to tylko wycieczka krajoznawcza
Heh, pomarzyć dobra rzecz...

Cytat:
Napisane przez mmm3m
Nie pamiętam już kto dawał filmiki z nauką hangula. Ale mimo, że są po angielsku to jako tako ogarniam. Dziękuję
W ogóle to stronka do nauki tego języka jak tak sobie popatrzyłam. Pewnie będę regularnie do niej zaglądać.
Nie dość, że poznam jakieś podstawy koreańskiego, to jeszcze podszkolę mój inglisz
Ja się zaraz zabieram za naukę. Te filmiki, które dała Aigoo są bardzo pomocne. Oby mi tylko zapał nie minął, jak zacznę te krzaczki poznawać
Stary 2011-01-27, 16:12   #113
mmm3m
BAN stały

W ogóle dziś mnie oświeciło, że na mojej dzielnicy, dwie uliczki od mojej mieszka co najmniej kilkunastu Koreańczyków i nawet mają od ponad 20 lat założoną spółkę polsko-koreańską (mamy nawet mieszane pary z uroczymy dziećmy, które uczą się w mojej byłej szkole).
Tylko, że to mieszkańcy Korei Północnej. Czyli nie tej o której zobaczeniu tak marzę. Myślicie, że jest sens wśród nich szukać nauczyciela? Oni mówią do siebie w tym swoim języku więc go na pewno nie zatracili ale na ile on jest taki sam co ten z południowej to się nie znam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-27, 16:34   #114
onakasuita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez HaeIn
Cytat:
Napisane przez Aigoo
Mnie zawsze się przyda
Mi też się wszystko przyda

Cytat:
Siwon jest przystojny ale dla mnie bez większych zachwytów
a jeszcze co do Topa, to oprócz tego, że uwielbiam jego głos, oczy i spojrzenie* to uwielbiam go za PROFESJONALIZM! Choi Seung Hyun wydaje się być dosyć nieśmiały i spięty (jeśli to gra aktorska, to chylę czoła przed jego talentem aktorskim) ale gdy wychodzi na scenę jest pewnym siebie, porywającym tłumy Topem!

* mowa o tym spojrzeniu 1:11-1:14 aish!
http://www.youtube.com/watch?v=0tO8ue9SXtY

Cytat:
polać ci
Cytat:
ja tymczasem mykam do łóżka... a musicie wiedzieć, że zawsze przed snem na godzinkę lub pół załączam mp3 ... a co tam leci....tak tak... kpopowe ciasteczka śpiewają mi do snu ^^
Ja gdy słucham przed snem kpopu mam później problemy z zaśnięciem, jakaś pobudzona jestem

Cytat:
A kupowała któraś z was na ebayu płyty lub single? W Korei wydaja single czy same albumy? Ja bym chciała ze dwa lub 3 ostatnie albumy SUJU (oni w ogóle mają ich po kilka wersji, nie lubię tego ;/ ) oraz singiel Mirotic
Ja kupiłam na yesasia, czekam na moją przesyłkę prawie miesiąc

Cytat:
W ogóle dziś mnie oświeciło, że na mojej dzielnicy, dwie uliczki od mojej mieszka co najmniej kilkunastu Koreańczyków i nawet mają od ponad 20 lat założoną spółkę polsko-koreańską (mamy nawet mieszane pary z uroczymy dziećmy, które uczą się w mojej byłej szkole).
Tylko, że to mieszkańcy Korei Północnej. Czyli nie tej o której zobaczeniu tak marzę. Myślicie, że jest sens wśród nich szukać nauczyciela? Oni mówią do siebie w tym swoim języku więc go na pewno nie zatracili ale na ile on jest taki sam co ten z południowej to się nie znam
Z tego co kojarzę to różnią się tylko dialektem, ale pewna nie jestem
Stary 2011-01-27, 16:52   #115
HaeIn
Raczkowanie

Cytat:
W ogóle dziś mnie oświeciło, że na mojej dzielnicy, dwie uliczki od mojej mieszka co najmniej kilkunastu Koreańczyków
Zazdroszczę. Ja też chcę Koreańczyków w mojej okolicy

Co do języka w Korei Pn. i Pd:
Cytat:
W języku koreańskim wyróżnia się kilka dialektów. Standardowy język (Pyojuneo lub Pyojunmal) w Korei Południowej opiera się na dialekcie z okolic Seulu, w Korei Północnej - z okolic Pjongjangu. Dialekty te są bardzo podobne do siebie, jedynie używany na wyspie Cheju, wykazuje znaczące różnice w stosunku do pozostałych.
Mmm3m, mogłabyś popytać, czy ktoś byłby w stanie pomóc Ci w nauce. Chociaż wiadomo, że nie każdy się do tego nadaje, tak jak nie każdy Polak potrafiłby uczyć polskiego. Ale kto wie, może jakiś chętny by się znalazł, chociaż do rozmówek i wyjaśnienia poprawnej wymowy.

Cytat:
mowa o tym spojrzeniu 1:11-1:14 aish!
http://www.youtube.com/watch?v=0tO8ue9SXtY
Uwiebiam TOPa i Turn it up tylko te jego białe włosy...

A ostatnio po obejrzeniu Antique Bakery jestem oczarowana Kim Jae Wookiem
Stary 2011-01-27, 17:40   #116
onakasuita
Rozeznanie

Cytat:
Zazdroszczę. Ja też chcę Koreańczyków w mojej okolicy
Ja teżZ jakieś dwa lata temu na mojej ulicy mieszkało dwóch Koreańczyków (tak mi się wydaje), wtedy nie interesowałam się ani trochę Koreą czy Azją, a teraz zbombardowałabym ich milionem pytań

Cytat:
Napisane przez HaeIn
Uwiebiam TOPa i Turn it up tylko te jego białe włosy...
Jestem na 99% pewna, że przy promocji albumu Big Bang zobaczymy czarnowłosego Topa A Top jest moim number 1 wśród koreańskich ciasteczek i nic a raczej nikt jego pozycji nie zagraża
Cytat:
Napisane przez HaeIn
A ostatnio po obejrzeniu Antique Bakery jestem oczarowana Kim Jae Wookiem

Ja znam go tylko z wybiegu Kiedyś gdzieś przeczytałam komentarz, że Kim Jae Wook ma wulgarną urodę i wygląda trochę jak męska dziwka Zgadzam się troszkę
Stary 2011-01-27, 18:36   #117
HaeIn
Raczkowanie

Cytat:
Jestem na 99% pewna, że przy promocji albumu Big Bang zobaczymy czarnowłosego Topa
Oby, bo to co ma teraz na głowie to masakra jak dla mnie Czekam na powrót takiego Topa http://cdimg3.crunchyroll.com/i/spir...34920_full.jpg (słodko tu wygląda)
http://i46.tinypic.com/9i7669.jpg

Cytat:
Ja znam go tylko z wybiegu
To polecam filmy i dramy z nim.

Cytat:
Kiedyś gdzieś przeczytałam komentarz, że Kim Jae Wook ma wulgarną urodę i wygląda trochę jak męska dziwka Zgadzam się troszkę
zabiłaś mnie tym porównaniem
Stary 2011-01-27, 18:36   #118
heebum
Raczkowanie

Cytat:
Ja znam go tylko z wybiegu Kiedyś gdzieś przeczytałam komentarz, że Kim Jae Wook ma wulgarną urodę i wygląda trochę jak męska dziwka Zgadzam się troszkę
hehehe, padłam widziałam, go w kilku dramach i jakoś mi się tak nie kojarzy (chyba się muszę bardziej przyjrzeć).
Mogę jedynie powiedzieć, że Jae Wook ma taka specyficzną urodę i specyficzny sposób chodzenia (jak ktoś oglądał dramę lub film z jego udziałem to wie o czym mówię) ale i tak go lubię

A co do TOPa w białych włosach to powiem tak, na początku bardzo mnie to raziło, ale z czasem da się przyzwyczaić. Zdecydowanie bardziej wolę go jednak w ciemnych włosach i mam nadzieję, że niedługo do nich wróci
Stary 2011-01-27, 19:09   #119
onakasuita
Rozeznanie

Cytat:
Oby, bo to co ma teraz na głowie to masakra jak dla mnie Czekam na powrót takiego Topa http://cdimg3.crunchyroll.com/i/spir...34920_full.jpg (słodko tu wygląda)
http://i46.tinypic.com/9i7669.jpg
Ja takiego http://i25.tinypic.com/2yx1ag5.jpg
albo takiego http://25.media.tumblr.com/tumblr_l8...q1meo1_500.png

Cytat:
Napisane przez HaeIn
To polecam filmy i dramy z nim.
Cytat:
Napisane przez HaeIn
zabiłaś mnie tym porównaniem
Porównanie (nie)stety nie mojego autorstwa Dramę czy film na pewno obejrzę

Cytat:
Napisane przez heebum
A co do TOPa w białych włosach to powiem tak, na początku bardzo mnie to raziło, ale z czasem da się przyzwyczaić. Zdecydowanie bardziej wolę go jednak w ciemnych włosach i mam nadzieję, że niedługo do nich wróci
U mnie tak samo było jak u Ciebie, teraz myślę, że dobrze wygląda w jasnych włosach ale w ciemnych mu znacznie lepiej

Cytat:
hehehe, padłam widziałam, go w kilku dramach i jakoś mi się tak nie kojarzy (chyba się muszę bardziej przyjrzeć).
Mogę jedynie powiedzieć, że Jae Wook ma taka specyficzną urodę i specyficzny sposób chodzenia (jak ktoś oglądał dramę lub film z jego udziałem to wie o czym mówię) ale i tak go lubię
OSTRZEGAM!!! Po tym filmiku już na zawsze zmienisz zdanie o Kim Jae Wook'u
http://www.youtube.com/watch?v=NDW2BYQmesw

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

1:05-1:40 brak mi słów, niech emotikony te wyrażą moje uczucia
Stary 2011-01-27, 19:43   #120
heebum
Raczkowanie

Cytat:
ooooo ładny widziałam wcześniej gdzieś całą tą sesje z drugiego zdjęcia śliczny (tylko na tyle mnie stać )

Cytat:
OSTRZEGAM!!! Po tym filmiku już na zawsze zmienisz zdanie o Kim Jae Wook'u
http://www.youtube.com/watch?v=NDW2BYQmesw
ooo ludzie, obejrzałam kawałek i czekałam aż się Jae Wook pojawi i dopiero po chwili dotarło do mnie, że pan idący po wybiegu to właśnie on zwracam honor jednak umie normalnie chodzić no i ładnie wygląda w niektórych strojach
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości