![]() |
#91 | |
BAN stały
|
Dot.: Korea Południowa atakuje (hallyu)
Cytat:
![]() Jeśli wytrwam z ich kursem, to może któregoś dnia, poszukam czegoś z wyższym poziomem - średnio zaawansowany, tak? No ale najpierw, muszę obiecać sobie, że się nie poddam ![]() Uczyć się języków warto, nawet dla własnej przyjemności - w pracy koreański może nigdy mi się nie przyda, ale do kontaktów w internecie lub podróży z pewnością ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Rozeznanie
|
Zrobiłam skan podręcznika Dialogu
http://img155.imageshack.us/i/39725941.jpg/ Skan strony 60, drugiej strony pierwszej lekcji, wcześniej opisane są pismo i wymowa koreańska ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Albo poczekam jeszcze trochę, na Twoją opinię:P Edytowane przez onakasuita Czas edycji: 2011-01-25 o 15:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
BAN stały
|
Cytat:
Rzeczywiście ten podręcznik z Dialogu to jakaś masakra :O . Dobry, ponieważ dużą ilość słownictwa i zwrotów można wykuć. Ale co z tego, jak nie bardzo umie się to wszystko wymówić? Brak płytki z lektorem ani nic w tym stylu, więc kicha taka nauka :/ Edytowane przez mmm3m Czas edycji: 2011-01-25 o 15:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
Ajjj... kusicie mnie na następny podręcznik...
![]() Ten z Dialogu jest faktycznie bogatszy ale ciężki, żeby się z tego samemu uczyć (bo i chyba do tego nie jest przeznaczony) plus nie ma płyty z wymową, rozwiązań do ćwiczeń. Wszystko od początku jest w hangulu, który co prawda nie jest jakoś specjalnie trudny (ja prędzej rozczytam jakieś zdanie w hangulu niż z transkrypcji, które są jakieś chore) ale jak się wymowy nie słyszało to po tym opisie, który tam jest jak należy wymawiać ciężko się skapnąć. Ja mam jeszcze Hello Korean z Lee Jun Ki... co prawda po angielsku ale jest świetny na początek. Wszystko prosto wytłumaczone(przy wymowie jest nawet jak powinien się język układać), sam podręcznik jest kolorowy i miły dla oka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Kolega w podstawówce ciągle wszystkich poprawiał "nie se tylko sobie", bardzo go lubię więc staram się trzymać jego nauk ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
Sama mam dwie o islamie i historii świata arabskiego, bardzo szczegółowe, ciekawe ale pisane przez jakiś profesorów ich inteligentnym językiem więc przedzieram się przez nie powolutku od dwu lat. ![]() Edit, brak rozwiązań do ćwiczeń? :O Co to w ogóle ma być? Uff, dziękuję za cynk do Edgarda. ![]() Już myślałam, że nie pozostaje nic innego jak kupić ten dialogowski ;/. Boża opatrzność nade mną czuwa ^^ Edytowane przez mmm3m Czas edycji: 2011-01-25 o 16:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masakra ![]() ![]() jak dam radę to jutro ja wam pokażę po stronie skanów książek które mam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Niektóre opisy wprawiły w mnie w osłupienie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zrobiłam teraz to samo ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() niestety wzdychanie do TOP nie równa się łatwej przyswajalności koreańskiego
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
przyłączam się do wzdychań
![]() ![]() Właśnie wyczytałam, że Gd i Top wystąpią z 'Don't go home' w Inkigayo w niedzielę ![]() http://www.allkpop.com/2011/01/jyjs-...r-music-essay# Jaejoong ![]() co za miły początek dnia, dzisiejszy dzień będzie piękny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Raczkowanie
|
Jak tak was czytam, to sama mam ochotę kupić jakiś podręcznik i się zacząć uczyć.
![]() Cytat:
![]() Znalazłam taką stronę z wymową hangula i przykładami jak poszczególne litery brzmią w różnych słowach. Może się komuś przyda http://www.indiana.edu/~koreanrs/hangul.swf |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jakby ktoś jeszcze chciał to tutaj jest nawet fajnie i prosto wytłumaczony http://www.talktomeinkorean.com/less...angeul-part-1/ http://www.talktomeinkorean.com/less...angeul-part-2/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a jeśli jesteśmy już w temacie wzdychań, to ja niezmiennie od początku mojego zainteresowania kpopem wzdycham do tego pana http://blueterritory.files.wordpress...47cb_large.jpg http://blueterritory.files.wordpress...b670_large.jpg |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Niestety, prze takich jak on, moi koledzy, lub w ogóle Polacy - nie mają szans...muszę wyemigrować ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny mamy świra hahah jedźmy do Korei.. wynajmiemy sobie chatkę i zaczniemy polowanie na sexi boyów
![]() ja tymczasem mykam do łóżka... a musicie wiedzieć, że zawsze przed snem na godzinkę lub pół załączam mp3 ... a co tam leci....tak tak... kpopowe ciasteczka śpiewają mi do snu ^^
![]() |
![]() |
#107 |
BAN stały
|
A kupowała któraś z was na ebayu płyty lub single? W Korei wydaja single czy same albumy? Ja bym chciała ze dwa lub 3 ostatnie albumy SUJU (oni w ogóle mają ich po kilka wersji, nie lubię tego ;/ ) oraz singiel Mirotic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez heebum Czas edycji: 2011-01-26 o 22:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
BAN stały
|
Mądra kobitka ^^
Nie pamiętam już kto dawał filmiki z nauką hangula. Ale mimo, że są po angielsku to jako tako ogarniam. Dziękuję ![]() W ogóle to stronka do nauki tego języka jak tak sobie popatrzyłam. Pewnie będę regularnie do niej zaglądać. Nie dość, że poznam jakieś podstawy koreańskiego, to jeszcze podszkolę mój inglisz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Heh, pomarzyć dobra rzecz... ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
BAN stały
|
W ogóle dziś mnie oświeciło, że na mojej dzielnicy, dwie uliczki od mojej mieszka co najmniej kilkunastu Koreańczyków i nawet mają od ponad 20 lat założoną spółkę polsko-koreańską (mamy nawet mieszane pary z uroczymy dziećmy, które uczą się w mojej byłej szkole).
Tylko, że to mieszkańcy Korei Północnej. Czyli nie tej o której zobaczeniu tak marzę. Myślicie, że jest sens wśród nich szukać nauczyciela? Oni mówią do siebie w tym swoim języku więc go na pewno nie zatracili ale na ile on jest taki sam co ten z południowej to się nie znam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jeszcze co do Topa, to oprócz tego, że uwielbiam jego głos, oczy i spojrzenie* to uwielbiam go za PROFESJONALIZM! Choi Seung Hyun wydaje się być dosyć nieśmiały i spięty (jeśli to gra aktorska, to chylę czoła przed jego talentem aktorskim) ale gdy wychodzi na scenę jest pewnym siebie, porywającym tłumy Topem! * mowa o tym spojrzeniu 1:11-1:14 ![]() http://www.youtube.com/watch?v=0tO8ue9SXtY Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do języka w Korei Pn. i Pd: Cytat:
Cytat:
![]() A ostatnio po obejrzeniu Antique Bakery jestem oczarowana Kim Jae Wookiem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | ||
Rozeznanie
|
Ja też
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja znam go tylko z wybiegu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() http://i46.tinypic.com/9i7669.jpg Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mogę jedynie powiedzieć, że Jae Wook ma taka specyficzną urodę i specyficzny sposób chodzenia ![]() ![]() A co do TOPa w białych włosach to powiem tak, na początku bardzo mnie to raziło, ale z czasem da się przyzwyczaić. Zdecydowanie bardziej wolę go jednak w ciemnych włosach i mam nadzieję, że niedługo do nich wróci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
albo takiego http://25.media.tumblr.com/tumblr_l8...q1meo1_500.png ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://www.youtube.com/watch?v=NDW2BYQmesw ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- 1:05-1:40 brak mi słów, niech emotikony te wyrażą moje uczucia ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.