|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
trzyrazyiwiesz co,podejrzewam,że u mnie ta opuchlizna była spowodowana piciem wody gazowane,bo jak od tamtego feralnego dnia odstawiłam i zaczęłam pic wode przegotowana z cytryną-przeszło jak ręką odjął
![]() ![]() Ewelqa nooo,ja niecierpię bólu gardła ![]()
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Dziewczyny, ja wysłałam prośbe do admina wizazu, czyli uzytkownika " złosliwiec " o odblokowanie Izy, bo bardzo mi przykro, że za takie cos ja zbanowali.
Może zechcecie sie do mnie przyłączyć i tez wysłać? Im więcej osób poprosi o odbanowanie Izy, tym większa szansa, że to zrobią. Mój pw do złośliwca o takiej treści, możecie skopiowac i wysłac takiego samego, albo napisac od siebie. tutaj jest profil złosliwca: https://wizaz.pl/forum/member.php?u=1 w tytule pw wpisałam " prośba do złosliwca " " Bardzo proszę o odwołanie bana uzytkownikowi " iizabelaa ", zapoznawszy sie z powodem zbanowania uważam, że powyższy uzytkownik nie zrobił nic złego, trudno mówić o poważnym naruszeniu regulaminu. Użytkownik ten duzo wnosił pozytywnego do forum ciężarówek i jestem zaskoczona tak nagłym zbanowaniem z takiego powodu. Bardzo proszę Admina o wysłuchanie prośby i przywrócenie uzytkownika iizabelaa, gdyz ten ban wywołuje dużo kontorwersji na forum i z pewnościa nie przyczynia sie do budowania pozytywnego wizerunku wizażu wśród forumowiczek, nie jest to tez dla nas najmilsza wiadomość na początek roku. Pozdrawiam serdecznie z nadzieją na wyrozumiałośc i pozytywne rozwiązanie sprawy. " wysłałam, mam nadzieje, że jeszcze ktos oprócz mnie wyśle i admin nas wysłucha i odbanuje Ize
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-01-02 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
niutka ode mnie też dostał wiadomosc
![]()
![]() |
#94 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieki czarna...ja to nadal pracuje i mysle ze pewnie tym to tez jest spowodowane....malo odpoczywam duzo chodze ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Na pewno to masz od ciągłego dreptania! Pij,pij...myślę,że pomoże
![]()
![]() |
#96 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja tez wyslalam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wysłałam może coś pomoże ... żal mi Izy ![]() dziewczyny a powiedzcie mi kupujecie takie rzeczy do dziecka tzn (termometry podkłady,szczoteczkę waciki pieluszki tetrowe itp.) w sklepie np markecie, aptece czy na allegro ?? bo ja w zasadzie z takich rzeczy to jak na razie kupiliśmy chusteczki Dada z biedronki (słyszałam o nich wiele dobrego ) , ostatnio jeszcze chcieliśmy kupić chusteczki Pampers(była promocja -ale wszystkie nam wykupili ![]() z osiołkiem kolor biało niebieski -ale kupowałam go w markecie i zapłaciliśmy za niego 14 zł czyli taniej niż na allegro z wysyłką . I tak teraz się zastanawiam czy kupować w markecie te rzeczy czy na allegro ... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My tez jutro na wizyte ale dopiero przed 18sta. Ale tak jak wiekszosc tu zauwazyla jak maluch fika, to wizyty juz nie sa tak stresujace. Cytat:
![]() Kupilyscie juz kosmetyki dla dzieci? ja myslalam, zeby do mycia kupic oilatum, slyszalam o nim na prawde dobre rzeczy https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...li.html&next=1 do tego bephanten, na grubsze problemy sudokrem, oliwke do nawilzania, no i nie wiem czy cos jeszcze, a Wy ?? ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
bo jak do kazdej malej rzeczy kolo 10 zlotych dodasz osobno koszty wysylki kolo 7 - 8 zl to zawsze bedzie drozej. A tak kazda rzecz jest troche tansza o ok 3 -- 4 zlote jak kupisz ich 15 - 200 i odejmiesz koszty wysylki to i tak sie oplaci. Ja myslalam zeby sie przejsc po marketach i spisac ceny i porownac. Na razie patrzylam tylko na pieluszki tetrowe 6 szt kolorowe w smyku 37 zl, na all te same 23 zl. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie iść tak jak oni do koscioła itp, sumienie by mi nie pozwoliło, ale pewnie niektórzy go nie maja ![]() Dziewczyny fajne łóżeczka sa w Ikea, więc jak macie możliwość to zobaczcie sobie, widziałam też u nich duzy wybór śpiworków ![]() Olusiaa mi tez krwawią przy myciu, niedawno miała stan zapalny, dentysta mi ściągnął kamień i kazał myć pasta Meridol niebieską, polecam Czy promocja na chusteczki Pampers była w Rossmanie?
Ćwiczę z Jillian Mel B Tiffany boczki 8 abs Edytowane przez nuna_77 Czas edycji: 2011-01-02 o 13:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
w kwestii zakupów też chciałam wszystko z all, ale teraz przeglądam stronę internetową apteki Dbamy o Zdrowie i niektóre rzeczy są wręcz tańsze. Laktator canpol tańszy o 15zł niż na allegro, frida o 2zl chyba tansza w aptece, jedynie podkłady droższe o jakieś 50gr. Jednak kupię w aptece na miejscu i z głowy.
Dziewczyny, jakie koszule do szpitala kupujecie? Rozpinane po środku, czy po bokach?
![]() |
#102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#103 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny
![]() wiem że już podawałyście linki u których sprzedawców kupujecie ale jak byście mogły te które kupiły w ostatnim czasie i są zadowolone i uważają że ten sprzedawca miał najtaniej to będę wdzięczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Wtajemniczenie
|
kosmetyków dla niemowlaczka jeszcze nie mam kupionych, ale generalnie będę kupować:
-oliwe z oliwek extra vergine najlepiej taka z certyfikatem bio- to do smarowania ciałka, -płyn do mycia i kapieli oilatum- wypróbowany przy 2 dzieciach- super,jest troche drogi, ale ekonomiczny, bo dla niemowlaka do wanienki tylko 1 nakręteczka wystarczy na kąpiel -mydło (kostka) tez oilatum, chociaz mydło nie jest takie konieczne, bo mozna myć dziecko w tym płynie do kapieli oilatum, a jest drogie bo w aptece kosztuje koło 24 zł -szamponu nie kupuje, bo wystarczy albo ten płyn, albo mydło, a te wszystkie szampony często uczulają -waciki do uszu dla niemowląt, takie pogrubione -waciki zwykłe do uszu dla dorosłych- do pielęgnacji pępka -chusteczki mokre jakieś sensitive- marka obojętna, jakie będa w promocji - alantan maść- do smarowania pupci, wszelkie sklepowe bephanteny niech sie schowają -waciki takie okrągłe- do przemywania buzi - spirytus do roztworu do pępka, lub roztwór jesli będzie dostepny w aptece - smoczka nie kupuję wcale, ja wychowałam sie bez, moja dwójka też, to i trzeciemu nie będę dawać -pampersy ( na razie mam tylko te 5 szt newbornów, co mi jako próbke przysłali) - linomag krem lub wazelina zwykła- do posmarowania buźki na dwór, bo w marcu będzie jeszcze na pewno zimno, a ja mam termin na początek marca, a moge i w lutym juz rodzić, kremy sklepowe zawierają cynk, który wysusza skórę -podkłady higieniczne np. seni ( przydadza sie wszędzie- na przewijak, do łózeczka, do gondolki, do torby jak się gdzieś jedzie) To chyba by było na tyle, generalnie niemowlaczkowi jak najmniej chemii, jak najmniej kosmetyków w ogóle, to wtedy jest szansa, że na nic nam sie nie uczuli ![]() ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-01-02 o 15:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też chcę parę rzeczy z doz zamówić bo mam tą kartę i mam taniej ![]() a dziś właśnie zamówiłam mnóstwo rzeczy na all i do tego koszule i szlafrok ![]() takie o: ![]() http://allegro.pl/item1389492355.html tylko ten szlafrok rozmiar s http://allegro.pl/item1385160555.html - te dwie koszule wzięłam jedną do domu narazie a jedną do szpitala http://allegro.pl/item1378962533.html i taką do porodu kolor amarant czy jakoś tak ![]() i odetchnęłam ![]() a jutro chyba jedziemy po wózek zobaczyć i łóżeczko i nianię elektroniczną ![]() ![]()
![]() |
#108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko do kąpieli lub smarowania po kąpieli to zamierzam olej z pestek winogron kupić ![]() a co do chusteczek do przemywania po przewijaniu to moja przyjaciółka w ogóle nie używała - ciepła woda + wacik i gotowe, no chyba, że kupka po same pachy była to pod kran i mycie ![]() odparzeń żadnych nie miała i ogólnie super też zamierzam jak najmniej wszystkiego jeszcze czytałam że zamiast oilatum można tylko Balneum, skład ma bardzo fajny bo naturalny i bez parafiny co też ważne a pytanie z innej beczki, dlaczego jak szyją krocze to nie używają samorozpuszczalnych szwów tylko normalne które trzeba zdejmować? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
a ja z kosmetyków to kupuję tylko oliwkę, coś do mycia dziecka i już zamówiłam sudocrem i jeszcze chcę tą maść alantan co niutka poleca moja mama też mojemu bratu smarowała tym alantanem i to dobre jest i tyle, ewentualnie jakiś krem na spacer na buzię. a z tym olejem z pestek winogron to ciekawe
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
To zależy od szpitala, ja 7 lat temu miałam rozpuszczalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
laseczkaa ja miałam ochotę zamówić na all takie rzeczy, ale zostały nam bony do auchana i ostatnio zrobilismy tam zakupy. Patrząc na niektóre ceny to w markecie były tańsze. Podkład między materac a prześcieradło 3 zł Canpol, pieluszki tetrowe - białe (nie było kolorowych) 10 sztuk - 19 zł. Komplet do paznokci dla małej 11 zł Canpol, 3xśliniaczki - 6 zł itp. Laktator Canpol 89 zł. Zatem ceny różnią się 2 - 3 zł ale nie na wszystkich artykułach można zaoszczędzić
![]() |
#112 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() swoją drogą świetny pomysł ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja go do sałatek używam też ale lody? ![]() hmmm u nas chyba są normalne, muszę dopytać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do szwów, to widocznie zależy od szpitala, ja 8 lat temu miałam rozpuszczalne ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
niutka a oilatum normalny czy ten soft?
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
Blackrose mi się podobają takie łózeczka: http://allegro.pl/klups-lozeczko-rad...385825259.html Tylko ciemny kolor. I teraz nie wiem czy lepsze takie coś czy ta kołyska
![]() ![]() Ja kupiłam kosmetyki Hipp.
Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje... ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png Edytowane przez mokra6 Czas edycji: 2011-01-02 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Jak mam być szczera to ta kołyska to dla mnie okropieństwo
![]()
#119 |
Zadomowienie
|
ja z kosmetyków kupiłam
1.Johnson's baby płyn do mycia ciała i włosów http://allegro.pl/johnson-s-baby-ply...384489145.html 2.NIVEA Baby krem hipoalergiczny na każdą pogodę 3. NIVEA Baby krem przeciw odparzeniom 100ml. Używałam tego przy Zosi i nie narzekałam.No i do tego mam w domu jeszcze Puder,maść alantan ,oliwka i do pielęgnacji pępka
w miłości i w marzeniach wszystko jest możliwe Edytowane przez kampasiula Czas edycji: 2011-01-02 o 16:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
soft nie wypróbowywałam jeszcze, ale jest bezzapachowy, to chyba wolę tamten w starej wersji
![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.