Obrączki po latach... - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-21, 15:12   #91
alinek
Przyczajenie

Dot.: Obrączki po latach...

Obrączkę mam może i nie lata, a dopiero od miesiąca, ale podzielę się przemyśleniami. Mamy z mężem różne szerokości, on 5 mm ja 3-kształt klasyczny półokrągły, polerowane. Jego obrączka była zmniejszana o 1,5 rozmiaru i nie było z tym problemu, jest bez wzoru. Moja jest z malutkim diamentem pośrodku i złotnik jej nie zmniejszył, a też chciałam to zrobić. Poszliśmy się jeszcze do niego poradzić przed ślubem i odradził mi zmianę rozmiaru, ale nie powiedział, że jest niemożliwa, tylko że przez ten kamień trzeba trochę kombinować. Wyszło mi to na dobre, leży idealnie, a tak mocowanie brylantu mogłoby się poluzować. Materiał to platyna i tu uwaga na temat użytkowania - rysuje się dość łatwo (drobne ryski, nie mówię tu o mocnych zarysowaniach), ale nie do wszystkich prac ją ściągam, to fakt. Nie przeszkadza mi to zbytnio, ale piszę ku przestrodze, bo można wydać kilka albo kilkanaście tysięcy złotych i się z takiego powodu bardzo rozczarować.

Edytowane przez alinek
Czas edycji: 2012-08-21 o 15:13
alinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-26, 12:00   #92
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Niesforna_88 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy któraś z Was nosi obrączke matową? jakto z nimi jest?
Stare pytanie, ale odpowiem - bo może komuś się przyda.
Mamy dokładnie ten komplet z załącznika i niestety już matowe nie są, w zasadzie po ok. pół roku już nie były
Teraz są błyszczące i trochę porysowane, ale nie oszczędzamy ich - od dnia ślubu są cały czas na palcu, niezależnie od tego co robimy.
Widać po nich upływ czasu, ale w ogóle mi to nie przeszkadza. Kiedyś czytałam, że dziewczyna tak się zmartwiła tym że na jej obrączce widać rysy, że schowała ją do pudełka i nie nosi wcale - dla mnie osobiście jest to chore podejście; obrączkę mam po to żeby ją nosić na palcu, a to że się zużywa jest jak najbardziej naturalne.

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2015-05-09 o 09:04
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-10, 21:32   #93
ultimeyes
Raczkowanie

Zmiana rozmiaru danej obrączki nie zależy od jej grubości, szerokości, ilości wzorków itp. tylko od umiejętności jubilera. Jubilerstwo jest zawodem zanikającym a umiejętności co niektórych jubilerów są zerowe i właśnie tacy wmawiają że obrączek dwukolorowych nie da się zmniejszyć/powiększyć. BZDURA! Jedni jubilerzy nie potrafią, inni powiększą nawet obrączkę z kamieniami, wzorkami, dwukolorowe itp. bez żadnych problemów. Jubiler który się tego podejmie sam doszedł do sposobu w jaki to zrobić i tajemnicy swojej nikomu nie zdradzi a wy będziecie mogły się cieszyć obrączkami takimi jakie wam się faktycznie podobają nawet wtedy kiedy wam przytyją paluszki
ultimeyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 21:48   #94
arenika
Zadomowienie

Nosimy swoje obrączki prawie trzy lata i ich nie oszczędzamy. Ja i mąż praktycznie ich nie zdejmujemy do żadnych czynności . Mają parę rysek, ale widoczne są dopiero jak się im dokładnie przyjrzy. Są gładki, błyszczące, moja ma 3 brylanty. I co do tej zmiany rozmiaru to moja właśnie była pomniejszana kilka dni po odbiorze bo stwierdziłam że mi coś za bardzo lata na palcu. Jubiler powiedział, że nie powinno się zmieniać obrączek z kamieniami bo można naruszyć ich konstrukcję, ale mi zmniejszył na poczekaniu, tak ,że leży do teraz idealnie. Kupiliśmy je u małego jubilera podając tylko wzór jaki ma być i zastrzegając żeby nie były za cienkie, wagowo wyszło prawie 12 gram złota.
Oto one kilka dni po zakupie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obraczki.jpg (40,2 KB, 259 załadowań)
Stary 2013-11-17, 19:57   #95
201610281624
Konto usunięte

Nasze klasyczne, żółte złoto, gładkie, błyszczące, półokrągłe noszą się świetnie, ryski delikatne są, ale nam to już nie przeszkadza.
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-09, 21:19   #96
201610281624
Konto usunięte

Przykład obrączek kolorowych i z rowkami- jak widać wzorek się wytarł, no nie ma mocnych, a szkoda.

Edytowane przez 201610281624
Czas edycji: 2014-10-28 o 14:47
Stary 2014-10-09, 23:04   #97
cleopadra
Wtajemniczenie

Mi sie podobaja zwykle proste obraczki bez zadnych dodatkow z zoltego zlota,i takie beda
cleopadra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-10, 13:45   #98
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cleopadra Pokaż wiadomość
Mi sie podobaja zwykle proste obraczki bez zadnych dodatkow z zoltego zlota,i takie beda
Klasyczne są najbezpieczniejsze, zawsze modne, ponadczasowe i sprawiają najmniej problemów- nic nie wchodzi w rowki, zdobienia się nie niszczą...
Stary 2015-11-25, 16:53   #99
Terha
Zakorzenienie

Dziewczyny, odkopuję wątek .
Czy macie może takie obrączki:http://www.geselle.pl/product-pol-15...PREZENCIE.html
? Jak się spisują? Zakochałam się w nich, bo na żywo wyglądają przepięknie. Znalazłam je jeszcze w dwóch sklepach w mojej "okolicy": http://www.ak-bizuteria.pl/zlote-obraczki-slubne-st212,id183.html
https://www.jubilerdlaciebie.pl/pl/p...-model-212/296 a ceny szokująco inne. Muszę rzeczywiście "poniuchać", jak jest robione to białe złoto i czy mi przypadkiem nie zżółknie. Tylko zapomniałam podpytać jak z ewentualną zmianą rozmiaru. Pewnie ciężko bo wzór jest regularny, ale kto wie...?

Terha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości