![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko o EMU - cz.2
Cytat:
zamawialam z tego sklepu ale nie przez allegro tylko za posrednictwem ich sklepu w Warszawie w pon odeslalam butki bo za małe sie okazały jak u Ciebie a w pt juz mialam 500 na swoim koncie szybko zwrocili i nie bylo zadnych problemow podalam im nr konta piszesz ze nie masz czasu na zwrot wystarczy udac sie na poczte i ubezpieczyc paczke zaplacilam za nia 21 zl zwykla nie polecona ale ubezpieczona!!!!! moje stingery byly jak najbardziej orginalne ale posluchalam rad dziewczyn i kupilam rozmiar mniejsze i tu był mó błąd pozrawiam
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
A ja czekam od 5. stycznia na moje stingery, i jakoś ani widu, ani słychu. Niby mają czas 10-12 dni do dostarczenia mi paczki pod drzwi, ciekawe jak to wyjdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() stingery rozmiar mniejsze - koniecznie , futerko sie tez ubija i noga lata po czasie jak sa w swoim rozmiarze . Starsza kolekcje bronte - nawet dwa rozmiary mniejsze ( rozmiar w dol byl za duzy na mnie juz po tygodniu i oddalam swoje emu hip i bronte siostrze )wiec dwa rozmiary w dol .Nie wiem jak z ta kolekcja wool nowa bo to futerka tyle maja co kot naplakal ,corka miala numer mniejsze w kazdym razie to po dwoch dniach rozklekotaly sie i lataly jej , plus futerko sie na piecie wytarlo ![]()
"Lubię być kurą domową Do pralki wrzucić problem wraz z głową Pralka pierze, ja nie wierzę w nic Słodko jest nie myśleć o niczym Się zgubić we własnej spódnicy.." ![]() Edytowane przez moee Czas edycji: 2011-01-12 o 15:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
witam wszystkie miłośniczki Emu i proszę o pomoc. W zeszłym roku kupiłam sobie podróbki emu na allegro i pewnie uwielbiałabym te buty, gdyby nie fakt, że przemakały, pięta się odkształciła i nie mogłam domyć plam z soli. Dlatego zastanawiam się nad oryginalnymi emu.
1. Powiedzcie proszę ile przy częstym zimowym użytkowaniu te buty wytrzymają? Chodzi mi też o to jak przyjmują plamy, czy przy odpowiedniej pielęgnacji posłużą dłużej niż 1-2 sezony? (widzialam, ze niektóe z Was piorą je w pralce, przyznam, ze trochę bałabym sie tego rozwiązania) 2. Co z nieprzemakalnością? 3. Kolejny problem to odkształcenia? Jak to wygląda przy oryginalnych Emu? Chodzi mi głownie o piętę. 4. Gdzie najlepiej kupić? allegro? amazon? sklep internetowy? czy można dostać oryginalne Emu w tzw normalnym sklepie? (wydaje mi się, że wtedy łatwiej egzekwować gwarancję, a przy butach za 500-600zł chcę mieć taką możliwość) 5. Jakie? Chciałabym standardowe orzechowe/camel, długość mniej więcej do połowy łydki. Możecie polecić jakiś konkretny model? wiem, ze to taka prośba o wiedzę o emu w pigułce, ale po przeczytaniu poprzedniej części wątku jestem trochę zagubiona ![]() pozdrawiam): |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() przetrwały czyli wyglądały dobrze, bez przebarwień solnych itd? a czym je czyściłaś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Ja kupiłam podróbki emu w Venezii, i chodzę w nich drugi sezon, myślę że oryginalne emu które zamówiłam kilka dni temu na allegro posłużą znacznie dłużej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Drogie Miłośniczki Emu,
mam do Was 2 pytania: Otóż sama posiadam już od 3 lat 2 pary butów Emu: Mermaid i Bronte High. W Bronte High strasznie odkształciła mi się pieta...do tego stopnia, że są nie do chodzenia. Teraz planuję zakup modelu Avoca. Czy któraś z Was miała z nim styczność? Czy w nich też się pięta tak strasznie odkształca? No i może wiecie jak wygląda sprawa z rozmiarówką w tym modelu? ![]() Będę Wam ogromnie wdzięczna za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, moje butki sa juz w drodze ( ruszyly z San Diego, teraz sa w Indianapolis
![]() Czy posiada ktos ten oryginalny Emu zestaw? http://cgi.ebay.com/EMU-Shoe-Care-Ki...item230ae6aa6b Czy jest on dobry? Ktos tu wspominal,ze cos z tego zestawu zniszczylo mu buty ![]() prosze o jakas opinie ![]()
![]() |
#103 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziewczyny nie polecaja zestawu do czyszczenia i impregnacji emu ponoc zostaja slady w postaci plam mam stingery impregnowane przez producenta, na razie nie przemokły ale w chlape nie odważyłam sie w nich wyjsc nie chce kusic niepotrzebnie losu na metce z parasoleczką jest napisane zeby impregnować je raz na sezon!!!
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
dziewczyny na fb shaffashoes jest teraz głosowanie, na buty konkretnych marek, i ta która wygra będzie miała dodatkową przecenę 20%.Niestety na razie Emu nie wygrywają...wiec kliknijcie gdzie trzeba i będziemy sobie mogły zakupić korzystnie butki
![]() http://www.facebook.com/schaffashoes?v=app_6009294086
![]() Edytowane przez patii89 Czas edycji: 2011-01-13 o 14:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Właśnie doszły moje emu stinger hi! (2 dni przed czasem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo z tego co kojarzę zamawiałyśmy od tego samego sprzedawcy, w tym samym dniu (tylko że ja zrobiłam przelew 2 dni później) ![]()
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje za odpowiedz!
Moje Illoura tez sa zaimpregnowane na etapie produkcji, kolezanka pisala,ze byla w gorach,chodzila po sniegu caly urlop i nic a nic jej nie przemokly ![]() (wyczytalam dzis na Fedexie,ze beda u mnie w poniedzialek o 18ej ![]() A ta gumka do czyszczenia sie przydaje? Przepraszam,ze tak pytam ale to moje pierwsze emuski, predzej mialam Primarkowe i o nie nie trzeba bylo dbac ![]() ![]()
![]() |
#108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
ja mam hippery premium i impregnowalam nie ma zadnych plam
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Oto one
![]() ![]() Edytowane przez nikka1220 Czas edycji: 2011-01-13 o 20:12 Powód: . |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
szary
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Absolutnie nic się z butami nie dzieje. Chyba ktoś nie potrafił korzystać z tego wynalazku ![]() U mnie z butami nic się nie dzieje. Świetnie czyści buty ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, a moglabys mi napisac co tam do czego sluzy i jak sie tego uzywa? Zdziwilo mnie bardzo,ze ich firmowy produkt robi plamy ![]() Bardzo prosze, napisz czym i jak sie czysci/impregnuje, to moje pierwsze emuski wiec jestem ciemna ![]() Z gory dziekuje ![]() ( sa juz u mnie w miescie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
przeczytaj co na niej jest napisane!!!!!
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
Witam,
Od dłuższego czasu czytam temat emu i ugg i w końcu zdecydowałam się na zakup tych butów. Kupiłam razem z siostrą od jednej pani z allegro (ktoś tu pisał że ma ogryginały - fakt wyglądają na oryginały) - i właśnie dojechały ![]() Ja mam stringery hi 37 ( rozmiar mojej stopy 23,5 )- boskie - kolor orzechowy - założyłam i zakochałam się. Co do rozmiaru niedługo sie okaże czy jest ok czy za duże wziełam. Narazie są takie na styk - no ale to nówki. Siostra wzięła bronte wool ( średnie) rozmiar 39 (jej stopa to 25,5 - bliżej 40) - jeszcze ich nei mierzyła - bo są u mnie ![]() Teraz widzę również ogromną rożnicę pomiędzy stringerami i bronte, a co za tym idzie różnicą ceny. Stringery są zrobione ze skóry i futerka w całości - tzn. jest to jedna całość futro i skóra - opisowo zdjęto to z owcy i zrobiono z niej but - futerko bardzo gęste i trzeba się mocno przebić przez nie ( jak u husky ) by w ogóle zobaczyć skórę pomiędzy futrem. Widać w nich jakość i solidność wykonania. Bronte natomiast są wykonane ze skóry i dodatkowo położonego na to futra, które jest umocowane na jakimś materiale ( nie znam się na technologi ale tak to wygląda), futerko jest znacznie "chudsze", ma inny typ włosa - żadszy ( szczerze trochę wygląda jak sztuczne), ale to pewnie że jest to raczej model letnio jesienny - tak mi się wydaje. Skóra również jest inna - jakby cieńsza i delikatniejsza. Określiłabym to jakby były chłodniejsze od Stringerów - który wygląda jako but solidny mróz. Cieszę się, że przypadkowo zdecydowałam się na stringery, bo bronte raczej by mnie zawiodły - choć wyglądają również super. Zdjęcie podeśle jutro do porównania - szczegolnie wnętrze obu butów ![]() Pozdrawiam Jola Edytowane przez jolcin Czas edycji: 2011-01-14 o 12:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Przesylka z US, 3 dni i juz mam butki
![]() Kocham je moooocno ![]() (sorki za materac w tle, mialam gosci ![]()
![]() Edytowane przez foxy123 Czas edycji: 2011-04-17 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Zaimpregnowałam je raz, tak jak kazali na metce, i starczy na cały sezon
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.