|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
witam w nowym wątku
![]() tempo zabójcze mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Spać nie mogę, to przynajmniej Was nadrobiłam
![]() Kruczaa - gratuluję Synka ![]() ![]() Ale się przewaga chłopów zrobiła ![]() ![]() Zubuus - sorry, ale płacenie 100 zł za NIC (!) to pomyłka jakaś ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
Babolce!!!! Jesli za 9 godzin zobacze tutaj 10 stron to bedzie
![]() Oszczedzcie pracujajce ciezarowy ![]() Tym bardziej dla tych co juz sa na nogach od 5 rano ![]() Buzie w brzusie i uciekam do gestapowcow ![]()
#95 |
Zakorzenienie
|
aaaa! Nowy wątek, ale super
![]() ja mam tyle pracy w pracy, że niestety nie mogę za Wami nadążyć, a popołudniu jestem już tak padnięta, że nie mam na nic siły ![]() jak się dziś czujecie? Moje maluchy dają się we znaki, a w poniedziałek kolejne USG, tym razem połówkowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry (oby)
Pobudka była dziś z rykiem ![]() Zosia płakała bez łez i prawie przez sen (zaczynam chyba myśleć że ma jakies koszmary senne, podobno jakoś w tym wieku sie pojawiaja) no i dziś dzień już jakiś marudny ma ![]() nie wyspałam się no ale to juz tradycja ... nie zdążyłam wczoraj Zosi ugotować obiadu (nam zresztą też) no i na obiad dziś ma kapuśniak tylko, dopiero jak przyjdę z pracy to zrobię jej coś więcej (jak dam radę ![]() miłego pisania w nowym wątku życzę i poczekajcie trochę z zakładaniem nowego ![]() żeby chociaż z tydzień wytrzymał ![]() buźka |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cześć babeczki!
Ale wyszło wczoraj kto wszystkich postów nie czyta ![]() ![]() Gderaczki jedne na dwa fronty działały a prosiłam by do 5000'posta tu nie zaglądać i co gaduły? Za to macie po pupie aby się Wam lepiej pośladki dokrwiły i cellulit zmniejszył ![]() Najpierw cytowanie ze starego wątku: Martulka000 zaciskam kciuki za dzisiejszą wizytkę ![]() anula przecież Ty możesz w pracy zacząć rodzić.... szok! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobra, lecę czytać nowy wątek ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | |
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
![]() Cytat:
Mam gdzieś 50 km. My też mamy GPS w komórce TŻ, ale w razie czego pożyczę od brata ( on ma taki przenośny ), Jak powiedziałam TŻ, że się zapisałam, to powiedział, że chętnie pojedzie ze mną, ale nie wiem, czy jest taka opcja. To będzie w środku tygodnia, we wtorek i nie wiem, o której godzinie. Więc zobaczymy. Hormon się wchłonął, idziemy z Piotrkiem na śniadanko ![]() Miłego dnia dziewczyny. Dzisiaj mam wizytę u gina ( wczoraj mi się L4 skończyło, a muszę ciągnąć ). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | ||
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
![]() Doczytałam stary wątek i nadrobiłam nowy, uff trochę tego było ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Melduję się w nowym wątku
![]() Głowa mała jak Wy biegniecie z tymi postami, założę się że pobiłyśmy rekord forum ![]() Dziś wybywam na cały dzień i już się boję ile stron ujrzę jutro do nadrabiania ![]() Kochane, powiedzcie mi w jakich stacjonarnych sklepach można kupić leginsy ciążowe? W takich sklepach jak Gatta, Veneziana będą? ps. a tutaj wklejam Wam kto był największą gadułą w poprzedniej części ![]() http://www.wizaz.pl/forum/misc.php?d...osted&t=488593
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-01-12 o 07:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |||
Wtajemniczenie
|
hej kochane
Cytat:
ja nie wiem czemu agus ma tak pokrecone z terminem, i czemu lekarz jej tak wpisuje, ale nie zgodze sie co do tego ze lekarze wpisuja tydzien skonczony. ponewaz lekarz ktory prowazdzil mi ciaze na poczatku, obecny i nawet ta pani kardiolog u ktorej bylam z serduszkiem malego, jak mi sie pytala ktory tydz i powieedzialam ze 20t i 4 dni to mowila: no to jest pani w 21t, to samo gin jeden i drugi. jakos to nazwala i poiwedziala ze tak sie liczy Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
Ja mówię tylko dzień dobry na nowym wątku i uciekam na tą obrzydliwą glukozę
![]() Doczytam was pożniej bo widzę że mam zaległe dwie strony na starym wątku i 4 na nowym ![]()
#103 |
Wtajemniczenie
|
Ja też jestem zarejestrowana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no nic, dam wam troche wytchnienia od mojego pisania, juz od przyszlego tyg jak mi sie remont zacznie, potem wyprowadzka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Witam gaduły
![]() Klawiatura Wam sie przegrzeje :P My wyspani i po śniadanku,za chwilkę pędzimy do lekarza z młodym,coś czuje,że bez antybiotyku się nie obejdzie ![]() papa
#108 | ||||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry gaduły!!!
Ja wczoraj wyszłam z pracy o 18.15 ![]() W domu TZ - pościągał suche pranie !!!! a to baaaaaaaaaaardzo ważne bo tego prwaie nigdy nie robi ![]() ![]() Piękna u nas dzisiaj pogoda - słoneczko, mam widok na 1/2 miasta z biura i na "industrialną" część mojej firmy z drugiej strony - czuję się jak w jakimś filmie sci-fic ![]() Czeka mnie sporo pracy.... a musze do połowy kwietnia (no chyba, że mój bobasek będzie dalej tak rósł szybko jak rośnie - bo już o 2tyg przesunął mi się termin porodu, z powodu dużej wagi maleństwa ![]() Cytat:
![]() ja też - ale chyba pojade sama - nie z TZ?! będe chyba musiała wolne wziąć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() i ja też ![]() Cytat:
![]() ![]() Kochana - ja od początku lutego remont ... ych...... i przeraża mnie wizja 6tygodni u teściów!!!!! musze znaleść inne rozwiązanie ![]() lece do roboty - zaraz mam spotkanko. miłego dnia Kochane!!! |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
Piękne imie
![]() ![]() A imie Michał sie Wam podoba?? Jakoś tak u nas Misio i Misio i chyba zostanie ten Misio ![]() Witam moje Piękne ![]() Noc - tragedia! Nic nie spałam, serce mi kołatało, dychać nie mogłam, brzuch mnie rozbolał niemiłosiernie i chyba cisnienie jakies dostałam. Nie wiem czy cholesterolu nie mam przypadkiem za wysokiego... Albo jakieś to ciśnienie ciązowe mi sie robi ![]() Moria przy tej wyprawce była bym wdzięczna gdybyś dopisała kiedyś po ile sztuk tego wszystkiego... Bo ja sie gubie w tych, pajacach, body, spiochach i innych ![]() Ewesko a Wy macie jakieś wybrane imiona do chłopców?
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to tylko ja spotkalam sie z takimi ktorzy wpisuja mi do przodu??? jak teraz mam 22t i 3d to dla nich juz jest 23t , w kalendarzyku ciazy on line tez mi tak liczy. nie wiem wlasnie czy dam rade. nawet za duzo nie mysle na ten temat, wole skupic sie na dziecku, bo inaczej bede klebkiem nerwow przez ten remont no i moi fachowcy musza sie uwinac w 6 tyg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale gdyby któraś z sióstr albo kuzynek zaproponowała, że chce coś małej kupić to wtedy bym zagaiła coś o takim wspólnym spotkaniu, moja mama, teściowa, siostra, kuzynki, koleżanki. Chętnie bym wszystko w domu przygotowała ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() agnieszka gratuluję - bezdyskusyjne prowadzenie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() To prawda bo aby być na bieżąco to nie można w domu sprzątać, gotować ani nic innego robić, o pracy to już nie wspomnę ![]()
![]() |
#112 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
cześć i czołem
![]() nadrobiłam was i idę jeść śniadanie. płatki, których mam nadzieję, że nie zwymiotuję jak ostatnio ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() i też proszę o dopisanie ilości przy wyprawce na 1stronie
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale luksus i wygoda, matko, chyba każda kobieta chciała by rodzić w takich warunkach ![]() A ile kasy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do prywatnego rodzenia, ja uważam to za spory wydatek. szpital mam 2min drogi ode mnie (przejdę przez ulicę i jestem). a z tego co się orientowałam, to opinie o położnych są pozytywne ![]() ![]() dziś puszczę Dzidzi muzyczkę i zobaczę jaka jest reakcja, a moze będzie spac po prostu w tym czasie? aaa i dobrze, że piszesz o baby shower bo ja też nie wiem, jakbym miała proponowac koleżankom coś takiego. tak głupio właśnie samemu
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
klikasz na liczbę postów obok wątku
![]() Moria zazdroszczę Ci tego porodu w prywatnej klinice. Gdybym tylko miała wolną kasę to też bym chętnie w takiej rodziła. i ja i ja! ![]()
#116 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do ilości i ogólnie wyprawki, to czekam na rady obecnych już mam, bo w internecie jest wiele wersji i np. czasem jest podane, że body i pajaców po 5-6 szt. wystarczy. Ja jeszcze dziecka nie miałam ale mi się to w głowie nie mieści, bo przecież dziecko czasem trzeba 3 razy dziennie przebrać, a to się obsiura a to puści pawka i co ... co drugi dzień prać? Więc ja mam chyba ze 20 bodziaków na 56 i 62, ze 20 pajacy i innych rzeczy też dużo więcej niż w takich ogólnych zaleceniach. Może dziś się zabiorę za dokładne liczenie i sortowanie ciuszków. Trochę już tą listę uzupełniłam ale jeśli macie jakieś istotne informacje to piszcie a ja będę dopisywać. I jeszcze takie pytanie mam, do naszych moderatorek ![]() No bo przy butelkach chętnie bym wpisała, że np. Avent, TT bo w sumie najlepsze opinie mają jeśli któraś z naszych mam się nie orientuje i chciałaby aby jej coś zasugerować to by się przydało chyba ![]() To samo podkłady do przewijania, słyszałam że najlepsze i jakościowo i pod względem cenowym są w Rossmanie więc czy mogę to dopisać?
![]() |
#117 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- idę w końcu jesc śniadanie, bo od pół godziny się zbieram przez wizaż ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
Aaaa, już widzę, trzeba się do poczekalni cofnąć
![]() ![]() Dziewczynki no takie rodzenie w prywatnym szpitalu jest drogie i mi też szkoda trochę pieniędzy ( pewnie wiele osób popuka się w głowę ) bo można za to na super wycieczkę wyjechać albo kupić wyczesany wózek i jeszcze na łóżeczko i materacyk starczy ale ja mam inną sytuacją, tak jak już pisałam jestem związana z tą kliniką i wdzięczna tamtejszym lekarzom. IV udało nam się za pierwszym podejściem a mogło się nie udać i kolejne 18tyś trzeba by przeznaczyć ![]() ![]()
#119 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() trochę się pokręciłam, ale jak zwykle jedna z pierwszych czynności, to forum ![]() Przyznam się, że od jakichś 2 tyg. puszczam brzuchowi trzy kawałki, codziennie ta sama kolejność: Lenny Kravitz - Again, Massive Attack - Teardrop, Kate Nash -The Nicest Thing. Chcę sprawdzić, czy jak już będzie na świecie, to rozpozna te kawałki ![]() Wieczorami czuję intensywne ruchy, wtedy lapka mam na brzuchu, głośnik centralnie do brzucha i lecą te kawałki. Nie wiem, czy to moja wyobraźnia, ale mam wrażenie, że na czas tych kawałków robi się spokojniej. Może nasłuchuje? ![]() Agnieszko, Danio to bardzo ładne i oryginalne imię ![]() Co do baby shower, to przynam się, że nie spotkałam się z tego typu imprezą wśród znajomych mi mamusiek, a trochę ich znam. Moria, ten śpiworek zostawiam jeden na razie, bo nawet nie wiem, czy będzie Hanka korzystać. Jakoś mam wrażenie, że dziecku zimno w ręce ![]() ![]() MoniaK, nie wiedziałam, że jest taka opcja ![]() ![]() Aliczko, Michaś bardzo ładne imię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeszcze czytałam aby słuchać muzyki, która nas same wprowadza w dobry nastrój bo wtedy dzidzi też się będzie podobać ![]() Cytat:
http://allegro.pl/pajacyk-spiworek-c...399242682.html Właśnie wygrałam aukcję, jeszcze na dwie tej użytkowniczki się czaję ![]() A mieszkam w Łodzi więc do Warszawy też mam kawałek, jakieś 150km. No nic, pomyślę, może skorzystam z zaproszenia ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.