Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-11, 22:31   #91
caffelate05
Rozeznanie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

witam w nowym wątku
tempo zabójcze mamy
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 22:38   #92
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja ni robie, bo baby shower robi sie ok 7 miesiac - 8
a ja chce w marcu miecy wszystko pokupione

w ogole to wlasnie sie zorientowalam, ze
jestem w 25 tygodniu ciazy
a 40 tydien ciazy skoncze ok 15 kwietnia
a termin mam a 30
a moj glupi gin wpisuje twardo w karte ciazy termin porodu 3 maja 2011
w urodziny mojego meza

nie rozumiem
Agus bo lekarze wpisuja zawsze tygodnie skonczone, np. jezeli jestes w 23tydz5dz, to dla nich jest 23 tydzien, a termin porodu dla nich jest wiążący wg ostatniej @, a nie wg usg - dziecko może byc większe, ale to i tak nie zmienia podstawowego terminu porodu.
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 23:28   #93
listopadowa80
Zakorzenienie

Spać nie mogę, to przynajmniej Was nadrobiłam.

Kruczaa - gratuluję Synkai oczywiście udanej wizyty
Ale się przewaga chłopów zrobiła. To teraz przydałoby się kilka dziewuszek

Zubuus - sorry, ale płacenie 100 zł za NIC (!) to pomyłka jakaś. Drogo kosztuje samo przekroczenie progu gabinetu tego pana. Wiesz, ja zmieniłabym lekarza - no chyba że ma on dobrą opinię i być może miał gorszy dzień
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 05:34   #94
Paulizia
Wtajemniczenie

Babolce!!!! Jesli za 9 godzin zobacze tutaj 10 stron to bedzie
Oszczedzcie pracujajce ciezarowy
Tym bardziej dla tych co juz sa na nogach od 5 rano

Buzie w brzusie i uciekam do gestapowcow
Stary 2011-01-12, 06:13   #95
Taverney
Zakorzenienie

aaaa! Nowy wątek, ale super
ja mam tyle pracy w pracy, że niestety nie mogę za Wami nadążyć, a popołudniu jestem już tak padnięta, że nie mam na nic siły

jak się dziś czujecie? Moje maluchy dają się we znaki, a w poniedziałek kolejne USG, tym razem połówkowe
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 06:39   #96
andziot
Zakorzenienie

dzień dobry (oby)

Pobudka była dziś z rykiem
Zosia płakała bez łez i prawie przez sen (zaczynam chyba myśleć że ma jakies koszmary senne, podobno jakoś w tym wieku sie pojawiaja)
no i dziś dzień już jakiś marudny ma

nie wyspałam się
no ale to juz tradycja ...

nie zdążyłam wczoraj Zosi ugotować obiadu (nam zresztą też) no i na obiad dziś ma kapuśniak tylko, dopiero jak przyjdę z pracy to zrobię jej coś więcej (jak dam radę )

miłego pisania w nowym wątku życzę i poczekajcie trochę z zakładaniem nowego
żeby chociaż z tydzień wytrzymał

buźka

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 06:49   #97
moria44
Wtajemniczenie

Cześć babeczki!

Ale wyszło wczoraj kto wszystkich postów nie czyta
Gderaczki jedne na dwa fronty działały a prosiłam by do 5000'posta tu nie zaglądać i co gaduły? Za to macie po pupie aby się Wam lepiej pośladki dokrwiły i cellulit zmniejszył

Najpierw cytowanie ze starego wątku:

Martulka000
zaciskam kciuki za dzisiejszą wizytkę

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
ja prace musze pociagnac do 20 kwietnia
anula przecież Ty możesz w pracy zacząć rodzić.... szok!

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
(...) a o życzyliwosci pielegniarek to nie wspomne(budze sie w nocy po porodzie, a przy mnie siedzi pigula i glaska po rece, patrze na nia zdziwiona a ona do mnie: boze, taka jestes mloda a tyle sie nacierpialas, ja tez przez to przechodzilam i to dwa razy ...bla bla bla)
aga to jest niewiarygodne co piszesz, u nas to wiesz jak jest, można takie historie ale w drugą stronę opowiadać Dlatego ja ostatni grosz oddam i będę prywatnie rodzić.

Cytat:
no hustawka moze i fajna, ale zabawek nie ma, wiec dziecko szybko sie znudzi (...)
Co do zabawek przy huśtawkach/leżaczkach - jeśli jest pałąk - ten taki na górze to można na nim samodzielnie zamontować zabawki, w Tesco w dobrej cenie jest taka jakby spiralna gąsienniczka a na niej zaczepione 3 zabaweczki - jakieś lusterko, coś szeleszczącego i jeszcze coś więc to nie problem a nawet plus bo można kupić dwie różne i zmieniać dziecku co jakiś czas to będzie mocniej zainteresowane

Cytat:
Napisane przez zabuus Pokaż wiadomość
właśnie wróciłam od lekarza wizyta trwała z 5 min, zbadał mnie stwierdził ze jest wszystko dobrze, przez 3 tygodnie przytyłam 2 kg i ważę 45,5 i zgarnął 100 zł (...)
zabuus kurcze wiesz, gdybyś powiedziała, że chcesz usg to musiałby Ci zrobić, w końcu za to płacisz a on z lenistwa i oszczędności nie zajrzał do malucha ale ja np. mam taki charakter, że głupio mi się odezwać w takiej sytuacji i pierwsze 3 wizyty chodziłam do lekarza gdzie płaciłam 130zł a ta trwała 3-4 minuty. Usg mi robił, takie super ekspresowe ale np. było mi głupio o zdjęcie poprosić. Teraz mam takiego lekarza, że wszystko super ładnie bada, usg mam często a gdy ostatnio mi nie zrobił - bo tydzień wcześniej miałam 4d - to dopplerem słuchaliśmy serduszka

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
A do czego jest ten śpiworek? Sorry jeżeli głupie pyt,ale jak się mówi tutaj, mózg mi zbudyniał w ciąży Do karmienia?
spice zamiast kocyka, do spania. Dzidzia się nie odkryje, nie zarzuci sobie go na głowę więc wydaje się najlepszym rozwiązaniem choć wiem, że niektóre dzieci nie lubią w nim spać a inne śpią jeszcze przez dłuuugie lata

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Moria pikny spiworek. Ja sie wciaz rozgladam, ale wzornictwo mi sie nie podoba. Aha i zapomnialam powiedziec, ze ta cielista torebka... zakochalam sie
Paulizia ja mam taką brudny róż ale bardzo delikatny. W sumie nie wiem czy mi się podoba, bo oglądałam pierwsze zdjęcie i tam jest właśnie taka beżowa ze srebrnymi ekspresami a ta jest ze złotymi a ja nie lubię złota Jakoś nie zwróciłam na to uwagi, myślałam, że będą srebrne. Poza tym jest super, ma sporo kieszonek i długi pasek na ramię

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Mnie niestety nie będzie dane kupować, bo już jeden otrzymałam w spadku
mary ja tam kupuję dwa, bo jak jeden się obs.ra

Cytat:
A czy Ty wiesz o tym, że kilka mamusiek z naszego wątku spotyka się 8 lutego na http://www.mamarozmawia.pl/ ?
Dziewczyny zazdroszczę Wam tego spotkania ale ja mam wszędzie daleko do tego bez gps'a to ja nigdzie nie trafię a nie mam, TŻ ma tylko w komórce, no chyba że by ze mną pojechał, Wy z facetami jedziecie? I napiszcie jeszcze do jakiego miasta się wybieracie

Dobra, lecę czytać nowy wątek

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 06:59   #98
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zazdroszczę Wam tego spotkania ale ja mam wszędzie daleko do tego bez gps'a to ja nigdzie nie trafię a nie mam, TŻ ma tylko w komórce, no chyba że by ze mną pojechał, Wy z facetami jedziecie? I napiszcie jeszcze do jakiego miasta się wybieracie
Ja wybieram się do Katowic. Podobnie jak 3 inne dziewczyny.
Mam gdzieś 50 km. My też mamy GPS w komórce TŻ, ale w razie czego pożyczę od brata ( on ma taki przenośny ),
Jak powiedziałam TŻ, że się zapisałam, to powiedział, że chętnie pojedzie ze mną, ale nie wiem, czy jest taka opcja. To będzie w środku tygodnia, we wtorek i nie wiem, o której godzinie. Więc zobaczymy.

Hormon się wchłonął, idziemy z Piotrkiem na śniadanko

Miłego dnia dziewczyny.

Dzisiaj mam wizytę u gina ( wczoraj mi się L4 skończyło, a muszę ciągnąć ).
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 07:27   #99
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
eweska
siasiek

idziecie na to Mamy rozmawiają? tez chce się zapisać .

kruczaaaa gratuluje sisiorka .
Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Siasiek, wybieracie się z eweską na spotkanie do Katowic?? Wysyłałyście już zgłoszenie??
Tak,tak wybieramy się i jesteśmy zarejestrowane
Doczytałam stary wątek i nadrobiłam nowy, uff trochę tego było
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 07:29   #100
MoniaK
Zakorzenienie

Melduję się w nowym wątku
Głowa mała jak Wy biegniecie z tymi postami, założę się że pobiłyśmy rekord forum

Dziś wybywam na cały dzień i już się boję ile stron ujrzę jutro do nadrabiania

Kochane, powiedzcie mi w jakich stacjonarnych sklepach można kupić leginsy ciążowe? W takich sklepach jak Gatta, Veneziana będą?

ps. a tutaj wklejam Wam kto był największą gadułą w poprzedniej części
http://www.wizaz.pl/forum/misc.php?d...osted&t=488593

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-01-12 o 07:35
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 07:43   #101
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

hej kochane

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Agus bo lekarze wpisuja zawsze tygodnie skonczone, np. jezeli jestes w 23tydz5dz, to dla nich jest 23 tydzien, a termin porodu dla nich jest wiążący wg ostatniej @, a nie wg usg - dziecko może byc większe, ale to i tak nie zmienia podstawowego terminu porodu.

ja nie wiem czemu agus ma tak pokrecone z terminem, i czemu lekarz jej tak wpisuje, ale nie zgodze sie co do tego ze lekarze wpisuja tydzien skonczony. ponewaz lekarz ktory prowazdzil mi ciaze na poczatku, obecny i nawet ta pani kardiolog u ktorej bylam z serduszkiem malego, jak mi sie pytala ktory tydz i powieedzialam ze 20t i 4 dni to mowila: no to jest pani w 21t, to samo gin jeden i drugi. jakos to nazwala i poiwedziala ze tak sie liczy

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
dzień dobry (oby)

Pobudka była dziś z rykiem
Zosia płakała bez łez i prawie przez sen (zaczynam chyba myśleć że ma jakies koszmary senne, podobno jakoś w tym wieku sie pojawiaja)
no i dziś dzień już jakiś marudny ma

nie wyspałam się
no ale to juz tradycja ...

nie zdążyłam wczoraj Zosi ugotować obiadu (nam zresztą też) no i na obiad dziś ma kapuśniak tylko, dopiero jak przyjdę z pracy to zrobię jej coś więcej (jak dam radę )

miłego pisania w nowym wątku życzę i poczekajcie trochę z zakładaniem nowego
żeby chociaż z tydzień wytrzymał

buźka
oj andziot nie bardzo sie orientuje ile ma twoja zosia, ale co do placzu w nocy czy nad ranem, to moj mlody jak mial bite 2 lata to takie cos przechodzil. my sie budzilismy spoceni jak slyszelismy jak placze, a on tez plakal na sucho i czesto nawet oczu niechcial otworzyc zeby sie uspokoic

Cytat:
Cześć babeczki!

Ale wyszło wczoraj kto wszystkich postów nie czyta
Gderaczki jedne na dwa fronty działały a prosiłam by do 5000'posta tu nie zaglądać i co gaduły? Za to macie po pupie aby się Wam lepiej pośladki dokrwiły i cellulit zmniejszył

Najpierw cytowanie ze starego wątku:

Martulka000
zaciskam kciuki za dzisiejszą wizytkę

anula przecież Ty możesz w pracy zacząć rodzić.... szok!

aga to jest niewiarygodne co piszesz, u nas to wiesz jak jest, można takie historie ale w drugą stronę opowiadać Dlatego ja ostatni grosz oddam i będę prywatnie rodzić.

Co do zabawek przy huśtawkach/leżaczkach - jeśli jest pałąk - ten taki na górze to można na nim samodzielnie zamontować zabawki, w Tesco w dobrej cenie jest taka jakby spiralna gąsienniczka a na niej zaczepione 3 zabaweczki - jakieś lusterko, coś szeleszczącego i jeszcze coś więc to nie problem a nawet plus bo można kupić dwie różne i zmieniać dziecku co jakiś czas to będzie mocniej zainteresowane

Dobra, lecę czytać nowy wątek
moria piszesz powaznie? chcesz rodzic prywatnie? ja to pierwsze 3mce z neta nie schodzilam zeby wyszukac w pl szpitale i dowiedziec sie jak to tutaj jest z prywatnymi. chetnie poczytam jak tez masz jakies fajne info na ten temat, bo mnie niestety zniechecily opinie.
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 07:44   #102
zosiaaa
Zadomowienie

Ja mówię tylko dzień dobry na nowym wątku i uciekam na tą obrzydliwą glukozę.
Doczytam was pożniej bo widzę że mam zaległe dwie strony na starym wątku i 4 na nowym

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 07:46   #103
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Tak,tak wybieramy się i jesteśmy zarejestrowane
Ja też jestem zarejestrowana
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 07:47   #104
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Melduję się w nowym wątku
Głowa mała jak Wy biegniecie z tymi postami, założę się że pobiłyśmy rekord forum

Dziś wybywam na cały dzień i już się boję ile stron ujrzę jutro do nadrabiania

Kochane, powiedzcie mi w jakich stacjonarnych sklepach można kupić leginsy ciążowe? W takich sklepach jak Gatta, Veneziana będą?

aaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! wygralam! jakby doliczyc to ze od polowy dopiero sie udzielam hmmmmm...

no nic, dam wam troche wytchnienia od mojego pisania, juz od przyszlego tyg jak mi sie remont zacznie, potem wyprowadzka jak ja sie boje czy dam rade
Stary 2011-01-12, 07:51   #105
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Powiem Wam, że My naprawdę strasznie płodne jesteśmy w ilości postów, mamusie lipcowo-sierpniowe nadal mają wątek założony na początku listopada, my w tym czasie zakończyłyśmy dwa i teraz leci już trzeci
Chciałam zauważyć że zakończyłyśmy 3, a to już 4 leci A wiesz o czym to świadczy? Że u nas same lenie które cały dzień nic nie robią tylko siedzą przy kompie

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 07:53   #106
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie wiem czemu agus ma tak pokrecone z terminem, i czemu lekarz jej tak wpisuje, ale nie zgodze sie co do tego ze lekarze wpisuja tydzien skonczony. ponewaz lekarz ktory prowazdzil mi ciaze na poczatku, obecny i nawet ta pani kardiolog u ktorej bylam z serduszkiem malego, jak mi sie pytala ktory tydz i powieedzialam ze 20t i 4 dni to mowila: no to jest pani w 21t, to samo gin jeden i drugi. jakos to nazwala i poiwedziala ze tak sie liczy
mój lekarz też wpisuje skończone i z tego co wiem moje znajome u innych lekarzy też tak zawsze miały. Kiedyś nawet pytałam o to lekarza i mówił, że liczy się zawsze skończone tygodnie

Cytat:
no nic, dam wam troche wytchnienia od mojego pisania, juz od przyszlego tyg jak mi sie remont zacznie, potem wyprowadzka jak ja sie boje czy dam rade
nie bój żaby dasz radę
Stary 2011-01-12, 08:16   #107
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Witam gaduły
Klawiatura Wam sie przegrzeje :P
My wyspani i po śniadanku,za chwilkę pędzimy do lekarza z młodym,coś czuje,że bez antybiotyku się nie obejdzie
papa

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 08:20   #108
moniqac
Zadomowienie

Dzień dobry gaduły!!!
Ja wczoraj wyszłam z pracy o 18.15 , ale przynajmniej wywiad sympatyczny.
W domu TZ - pościągał suche pranie !!!! a to baaaaaaaaaaardzo ważne bo tego prwaie nigdy nie robi więc coś mój foch dał .

Piękna u nas dzisiaj pogoda - słoneczko, mam widok na 1/2 miasta z biura i na "industrialną" część mojej firmy z drugiej strony - czuję się jak w jakimś filmie sci-fic .

Czeka mnie sporo pracy.... a musze do połowy kwietnia (no chyba, że mój bobasek będzie dalej tak rósł szybko jak rośnie - bo już o 2tyg przesunął mi się termin porodu, z powodu dużej wagi maleństwa ) pracować i wiele rzeczy zamknąc - a mi się nie chceeeeeee!

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
My już zarejestrowane
To jeszcze Ty i Anulinka, chyba że jeszcze jakaś chętna się znajdzie do spotkanka w realu
to się zarejestrowałam .

Cytat:
To ja się też rejestruję
A TŻ to potem wytłumaczę
ja też - ale chyba pojade sama - nie z TZ?! będe chyba musiała wolne wziąć .

Cytat:
a tak apropos imion

dzisiaj u mnie w regionalnej tv mowil, ze w moim miescie w zeszlym roku urodzilo sie 60 JULII, 57 MAI, a dla chlopcow najczesciej wybierali
JAKUB, FILIP I ANTOS
to może mój Szymuś nie będzie miał wiele współtowarzyszy imienia .

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

dziewczyny ustawcie sobie w ustwieniach większą liczbę postów na stronie i nie będzie tak przerażająco dużo stron jak będziecie przychodzić nadrabiać
będzie będzie! i tak będzie

Cytat:
ooo... a mój mi wpisuje, jak mam np 22t i 5d wpisuje 23tc

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Babolce!!!! Jesli za 9 godzin zobacze tutaj 10 stron to bedzie
Oszczedzcie pracujajce ciezarowy
Tym bardziej dla tych co juz sa na nogach od 5 rano

Buzie w brzusie i uciekam do gestapowcow
tak!!!!!!!!!! popieram petycje o oszczędzanie pracujących!!!!!

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
aaaa! Nowy wątek, ale super
ja mam tyle pracy w pracy, że niestety nie mogę za Wami nadążyć, a popołudniu jestem już tak padnięta, że nie mam na nic siły

jak się dziś czujecie? Moje maluchy dają się we znaki, a w poniedziałek kolejne USG, tym razem połówkowe
no czesc Kochana! mój malutki odkąd poszłam do pracy mniej ruchliwy się zrobił chyba mu sie tu nie podoba
za poniedziałek!

Cytat:
ale wstyd....... liderka ma o 300 więcej niż ja

Cytat:
Ja też jestem zarejestrowana
i ja też .

Cytat:
aaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! wygralam! jakby doliczyc to ze od polowy dopiero sie udzielam hmmmmm...

wiesz że masz 300 więcej niż ja :rózga: - skandal .
Kochana - ja od początku lutego remont ... ych...... i przeraża mnie wizja 6tygodni u teściów!!!!! musze znaleść inne rozwiązanie .

lece do roboty - zaraz mam spotkanko.

miłego dnia Kochane!!!

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 08:26   #109
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Popieram , moja Alunia w brzuchu też
Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
mi się baaardzo podoba Hania, ale u nas chyba będzie Alicja jak coś
Piękne imie A co do Laury też mi sie bardzo podoba! Duzo imion mi sie podoba, chyba bedce miec 4 albo 5 dzieci zeby kazde miało moje ulubione imie

A imie Michał sie Wam podoba?? Jakoś tak u nas Misio i Misio i chyba zostanie ten Misio

Witam moje Piękne
Noc - tragedia! Nic nie spałam, serce mi kołatało, dychać nie mogłam, brzuch mnie rozbolał niemiłosiernie i chyba cisnienie jakies dostałam. Nie wiem czy cholesterolu nie mam przypadkiem za wysokiego... Albo jakieś to ciśnienie ciązowe mi sie robi

Moria przy tej wyprawce była bym wdzięczna gdybyś dopisała kiedyś po ile sztuk tego wszystkiego... Bo ja sie gubie w tych, pajacach, body, spiochach i innych

Ewesko a Wy macie jakieś wybrane imiona do chłopców?

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 08:27   #110
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
mój lekarz też wpisuje skończone i z tego co wiem moje znajome u innych lekarzy też tak zawsze miały. Kiedyś nawet pytałam o to lekarza i mówił, że liczy się zawsze skończone tygodnie

nie bój żaby dasz radę

to tylko ja spotkalam sie z takimi ktorzy wpisuja mi do przodu???
jak teraz mam 22t i 3d to dla nich juz jest 23t , w kalendarzyku ciazy on line tez mi tak liczy.

nie wiem wlasnie czy dam rade. nawet za duzo nie mysle na ten temat, wole skupic sie na dziecku, bo inaczej bede klebkiem nerwow przez ten remont no i moi fachowcy musza sie uwinac w 6 tyg bo tak mi sie konczy wynajem, a szczerze watpie czy dadza rade
Stary 2011-01-12, 08:32   #111
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
(...)Zrobiliśmy dziś eksperyment ze słuchawkami i Turnauem, ale dzidzia mocno kopała, więc nie wiem, czy dalej puszczać?
Skoro mocno kopała to mogło być za głośno. Sporo czytałam o tym puszczaniu muzyki i w sumie opinie są bardzo podzielone ale zawsze zwraca się uwagę na to by muzyka nie była za głośna, szczególnie kiedy przykłada się słuchawki do brzucha i że mocne kopniaki mogą świadczyć o tym, że się dzidzia boi/denerwuje a raczej ich brak wskazuje na to, że się przy muzyce uspokaja ale czy to tak rzeczywiście jest, to ja nie wiem

Cytat:
u mnie chlopaki zrobily glosowanie odnosnie imienia dla mlodego i wygral dominik2 .
aga, zmieniamy na liście?

Cytat:
A właśnie, bo miałam jeszcze zapytać, czy planujecie robić "Baby Shower" czy też po naszemu "Bociankowe"?
Ja bym baaaaaaaardzo chciała nawet mam listę prezentów na baby shower ale w sumie jeśli nikt z rodziny nie wyjdzie z inicjatywą to jest mi tak głupio, no bo co powiem, "hej przyjedźcie do mnie 15 lutego na baby shower, oto lista prezentów"
Ale gdyby któraś z sióstr albo kuzynek zaproponowała, że chce coś małej kupić to wtedy bym zagaiła coś o takim wspólnym spotkaniu, moja mama, teściowa, siostra, kuzynki, koleżanki. Chętnie bym wszystko w domu przygotowała

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Dziewczyny martwi mnie jedna rzecz..Wczoraj miałam wizyte i lekarz powiedział,że dzidziuś ma dużą główkę ale dlatego,że ja i mąż mamy duże głowy hmm? Boję się,że dzidzuś urodzi się z jakąś wadą genetyczną..Chyba panikuje!!!!
Jeśli lekarza to nie zaniepokoiło to Ty tym bardziej nie powinnaś się martwić. Gdyby coś było nie tak, na pewno by Wam powiedział a gdyby miał choćby podejrzenia, to wysłałby Cię na dodatkowe badania więc spokojnie Dzieci rosną nie równo i często jest tak, że a to nóżki wyprzedzają rączki, a to brzuszek za mały w stosunku do głowy i nie jest to oznaka wad a normalna fizjonomia

Cytat:
Wow super! Gdzie można to sprawdzić?
agnieszka gratuluję - bezdyskusyjne prowadzenie

Cytat:
moria piszesz powaznie? chcesz rodzic prywatnie? ja to pierwsze 3mce z neta nie schodzilam zeby wyszukac w pl szpitale i dowiedziec sie jak to tutaj jest z prywatnymi. chetnie poczytam jak tez masz jakies fajne info na ten temat, bo mnie niestety zniechecily opinie.
Poważnie Będę rodzić w Łodzi w Salve Medica na Szparagowej. Jestem związana z ta kliniką i wiem jaka tam jest opieka, koleżanki tam rodziły i każda była b. zadowolona. Masz swoją salę z prysznicem, tv, piłkami i innymi udogodnieniami, dwie pielęgniarki wokół Ciebie biegają, menu do wyboru no i mają oddział neonatologii dziecka więc gdyby się coś z dzidzią działo (tfu tfu) to nie trzeba wieźć do innego szpitala tylko wszystko na miejscu, mają podpisaną umową z NFZ więc nie płaci się wtedy za dłuższy pobyt dziecka w szpitalu tylko z naszych składek idzie. Poród naturalny kosztuje 3500zł ( pod warunkiem, że jesteś ubezpieczona, bo cały poród więcej kosztuje ale część pokrywa NFZ) a cesarka 3900zł. Kupa kasy ale ja wiem, że będę się czuła tam bezpiecznie, że jeśli poproszę aby mi dziecka nie poiły glukozą i nie dokarmiały sztucznie to tak zrobią, że jeśli poproszę by mi dziecko do karmienia w środku nocy przyniosły to przyniosą i nie z grobową miną a z uśmiechem i w atmosferze życzliwości

Cytat:
Chciałam zauważyć że zakończyłyśmy 3, a to już 4 leci A wiesz o czym to świadczy? Że u nas same lenie które cały dzień nic nie robią tylko siedzą przy kompie

To prawda bo aby być na bieżąco to nie można w domu sprzątać, gotować ani nic innego robić, o pracy to już nie wspomnę

Stary 2011-01-12, 08:37   #112
the_sania
Wtajemniczenie

cześć i czołem
nadrobiłam was i idę jeść śniadanie. płatki, których mam nadzieję, że nie zwymiotuję jak ostatnio
Cytat:
A próbowała któraś z Was puszczać dzidzi muzykę?

Lepiej słuchawki czy bez słuchawek?

I jak się kręci to dobrze czy źle?

Zrobiliśmy dziś eksperyment ze słuchawkami i Turnauem, ale dzidzia mocno kopała, więc nie wiem, czy dalej puszczać?
ja położyłam głośniczek przy brzuchu, jak puszczałam płytę "music for the unborn child". muzyka klasyczna. ale może ze 3razy tylko kopnęło. także nie wiem, czy przeszkadzało maluszkowi, czy nie
Cytat:
u mnie chlopaki zrobily glosowanie odnosnie imienia dla mlodego i wygral dominik2 . zostalam przeglosowana. moj syn jeszcze wpadl na pomysl ze ewentualnie jak nie dominik , to moze sie nazywac DANIO a za powod podal ze on bardzo lubi ten jogurt hahahah
no to DANIO niech zostanie hihi
Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

Pochwalę się jeszcze, że dzisiaj pierwszy raz poczułam w sobie moje maleństwo!! Jajć.. jakie to uczucie Nie do opisania!! Te łaskotki i świadomość, że to mój synuś w brzuszku rośnie.. aahh Długo wyczekiwałam tego momentu i jestem taka szczęśliwa!! ..tych chwil nie zapomnę do końca życia
no coś pięknego i pomyśl, że będziesz ruchy coraz mocniej odczuwac z każdym dniem
Cytat:
ja ni robie, bo baby shower robi sie ok 7 miesiac - 8
a ja chce w marcu miecy wszystko pokupione
dużo osób w ogóle w PL robi baby shower? ja jakbym chciała zrobic, to nie wiem nawet od czego miałabym zacząc
Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Dobry Wieczór ufff nic jak tylko czytać i czytać i to najlepiej na bieżąco
Dziewczyny martwi mnie jedna rzecz..Wczoraj miałam wizyte i lekarz powiedział,że dzidziuś ma dużą główkę ale dlatego,że ja i mąż mamy duże głowy hmm? Boję się,że dzidzuś urodzi się z jakąś wadą genetyczną..Chyba panikuje!!!!

Koniec 18 tygodnia...imię dla dziewczynki wybraliśmy Alicja a dla chłopca Adaś !
na pewno wszystko jest dobrze ! głowa do góry
Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Ja mówię tylko dzień dobry na nowym wątku i uciekam na tą obrzydliwą glukozę.
Doczytam was pożniej bo widzę że mam zaległe dwie strony na starym wątku i 4 na nowym
powodzenia na glukozie
Cytat:
hehee no zgodzę się albo, że może u nas jest więcej mamusiek, które są na zwolnieniu ?

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Piękne imie A co do Laury też mi sie bardzo podoba! Duzo imion mi sie podoba, chyba bedce miec 4 albo 5 dzieci zeby kazde miało moje ulubione imie

A imie Michał sie Wam podoba?? Jakoś tak u nas Misio i Misio i chyba zostanie ten Misio

Witam moje Piękne
Noc - tragedia! Nic nie spałam, serce mi kołatało, dychać nie mogłam, brzuch mnie rozbolał niemiłosiernie i chyba cisnienie jakies dostałam. Nie wiem czy cholesterolu nie mam przypadkiem za wysokiego... Albo jakieś to ciśnienie ciązowe mi sie robi

Moria przy tej wyprawce była bym wdzięczna gdybyś dopisała kiedyś po ile sztuk tego wszystkiego... Bo ja sie gubie w tych, pajacach, body, spiochach i innych

Ewesko a Wy macie jakieś wybrane imiona do chłopców?
mój mąż ma Michał ale nie cierpi, jak się mówi do niego "misiu". jego mama tak lubi ja nie

i też proszę o dopisanie ilości przy wyprawce na 1stronie

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 08:38   #113
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:

Poważnie Będę rodzić w Łodzi w Salve Medica na Szparagowej. Jestem związana z ta kliniką i wiem jaka tam jest opieka, koleżanki tam rodziły i każda była b. zadowolona. Masz swoją salę z prysznicem, tv, piłkami i innymi udogodnieniami, dwie pielęgniarki wokół Ciebie biegają, menu do wyboru no i mają oddział neonatologii dziecka więc gdyby się coś z dzidzią działo (tfu tfu) to nie trzeba wieźć do innego szpitala tylko wszystko na miejscu, mają podpisaną umową z NFZ więc nie płaci się wtedy za dłuższy pobyt dziecka w szpitalu tylko z naszych składek idzie. Poród naturalny kosztuje 3500zł ( pod warunkiem, że jesteś ubezpieczona, bo cały poród więcej kosztuje ale część pokrywa NFZ) a cesarka 3900zł. Kupa kasy ale ja wiem, że będę się czuła tam bezpiecznie, że jeśli poproszę aby mi dziecka nie poiły glukozą i nie dokarmiały sztucznie to tak zrobią, że jeśli poproszę by mi dziecko do karmienia w środku nocy przyniosły to przyniosą i nie z grobową miną a z uśmiechem i w atmosferze życzliwości
Padłam i nie wstane....
Ale luksus i wygoda, matko, chyba każda kobieta chciała by rodzić w takich warunkach Zazdroszcze!
A ile kasy

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 08:41   #114
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Skoro mocno kopała to mogło być za głośno. Sporo czytałam o tym puszczaniu muzyki i w sumie opinie są bardzo podzielone ale zawsze zwraca się uwagę na to by muzyka nie była za głośna, szczególnie kiedy przykłada się słuchawki do brzucha i że mocne kopniaki mogą świadczyć o tym, że się dzidzia boi/denerwuje a raczej ich brak wskazuje na to, że się przy muzyce uspokaja ale czy to tak rzeczywiście jest, to ja nie wiem

Ja bym baaaaaaaardzo chciała nawet mam listę prezentów na baby shower ale w sumie jeśli nikt z rodziny nie wyjdzie z inicjatywą to jest mi tak głupio, no bo co powiem, "hej przyjedźcie do mnie 15 lutego na baby shower, oto lista prezentów"
Ale gdyby któraś z sióstr albo kuzynek zaproponowała, że chce coś małej kupić to wtedy bym zagaiła coś o takim wspólnym spotkaniu, moja mama, teściowa, siostra, kuzynki, koleżanki. Chętnie bym wszystko w domu przygotowała

To prawda bo aby być na bieżąco to nie można w domu sprzątać, gotować ani nic innego robić, o pracy to już nie wspomnę
hehehe tak bo tylko komputer i nic więcej

co do prywatnego rodzenia, ja uważam to za spory wydatek. szpital mam 2min drogi ode mnie (przejdę przez ulicę i jestem). a z tego co się orientowałam, to opinie o położnych są pozytywne na ginekologii jak leżałam m-c temu, to tylko lekarze byli oschli

dziś puszczę Dzidzi muzyczkę i zobaczę jaka jest reakcja, a moze będzie spac po prostu w tym czasie?
aaa i dobrze, że piszesz o baby shower bo ja też nie wiem, jakbym miała proponowac koleżankom coś takiego. tak głupio właśnie samemu

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-12, 08:42   #115
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Wow super! Gdzie można to sprawdzić?
klikasz na liczbę postów obok wątku
Moria zazdroszczę Ci tego porodu w prywatnej klinice. Gdybym tylko miała wolną kasę to też bym chętnie w takiej rodziła.

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
i też proszę o dopisanie ilości przy wyprawce na 1stronie
i ja i ja!
Stary 2011-01-12, 08:42   #116
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Michał - bardzo ładne imię

A co do ilości i ogólnie wyprawki, to czekam na rady obecnych już mam, bo w internecie jest wiele wersji i np. czasem jest podane, że body i pajaców po 5-6 szt. wystarczy.
Ja jeszcze dziecka nie miałam ale mi się to w głowie nie mieści, bo przecież dziecko czasem trzeba 3 razy dziennie przebrać, a to się obsiura a to puści pawka i co ... co drugi dzień prać?
Więc ja mam chyba ze 20 bodziaków na 56 i 62, ze 20 pajacy i innych rzeczy też dużo więcej niż w takich ogólnych zaleceniach. Może dziś się zabiorę za dokładne liczenie i sortowanie ciuszków.

Trochę już tą listę uzupełniłam ale jeśli macie jakieś istotne informacje to piszcie a ja będę dopisywać.

I jeszcze takie pytanie mam, do naszych moderatorek Czy mogę tam wpisywać nazwy firm? Np. sudocrem, Bepanthen, Tommy Tippy?
No bo przy butelkach chętnie bym wpisała, że np. Avent, TT bo w sumie najlepsze opinie mają jeśli któraś z naszych mam się nie orientuje i chciałaby aby jej coś zasugerować to by się przydało chyba

To samo podkłady do przewijania, słyszałam że najlepsze i jakościowo i pod względem cenowym są w Rossmanie więc czy mogę to dopisać?

Stary 2011-01-12, 08:49   #117
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Michał - bardzo ładne imię

A co do ilości i ogólnie wyprawki, to czekam na rady obecnych już mam, bo w internecie jest wiele wersji i np. czasem jest podane, że body i pajaców po 5-6 szt. wystarczy.
Ja jeszcze dziecka nie miałam ale mi się to w głowie nie mieści, bo przecież dziecko czasem trzeba 3 razy dziennie przebrać, a to się obsiura a to puści pawka i co ... co drugi dzień prać?
Więc ja mam chyba ze 20 bodziaków na 56 i 62, ze 20 pajacy i innych rzeczy też dużo więcej niż w takich ogólnych zaleceniach. Może dziś się zabiorę za dokładne liczenie i sortowanie ciuszków.

Trochę już tą listę uzupełniłam ale jeśli macie jakieś istotne informacje to piszcie a ja będę dopisywać.

I jeszcze takie pytanie mam, do naszych moderatorek Czy mogę tam wpisywać nazwy firm? Np. sudocrem, Bepanthen, Tommy Tippy?
No bo przy butelkach chętnie bym wpisała, że np. Avent, TT bo w sumie najlepsze opinie mają jeśli któraś z naszych mam się nie orientuje i chciałaby aby jej coś zasugerować to by się przydało chyba

To samo podkłady do przewijania, słyszałam że najlepsze i jakościowo i pod względem cenowym są w Rossmanie więc czy mogę to dopisać?
i można jeszcze dopisywać, przy niektórych rzeczach np. nie jest niezbędna, czy jakoś tak, żeby wszystkiego nie kupowac, bo wiadomo, że bez niektórych rzeczy można się obejśc

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

idę w końcu jesc śniadanie, bo od pół godziny się zbieram przez wizaż

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-12, 08:52   #118
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
klikasz na liczbę postów obok wątku
Aaaa, już widzę, trzeba się do poczekalni cofnąć Super opcja i znowu agnieszka prowadzi

Dziewczynki no takie rodzenie w prywatnym szpitalu jest drogie i mi też szkoda trochę pieniędzy ( pewnie wiele osób popuka się w głowę ) bo można za to na super wycieczkę wyjechać albo kupić wyczesany wózek i jeszcze na łóżeczko i materacyk starczy ale ja mam inną sytuacją, tak jak już pisałam jestem związana z tą kliniką i wdzięczna tamtejszym lekarzom. IV udało nam się za pierwszym podejściem a mogło się nie udać i kolejne 18tyś trzeba by przeznaczyć My już zbieraliśmy właśnie na drugą próbę bo wszystko szło "nie tak" podczas stymulacji, no ale udało się, mamy Igę więc wydamy to co odłożyliśmy na poród w Salve

Stary 2011-01-12, 08:52   #119
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry

trochę się pokręciłam, ale jak zwykle jedna z pierwszych czynności, to forum

Cytat:
A próbowała któraś z Was puszczać dzidzi muzykę?
Przyznam się, że od jakichś 2 tyg. puszczam brzuchowi trzy kawałki, codziennie ta sama kolejność: Lenny Kravitz - Again, Massive Attack - Teardrop, Kate Nash -The Nicest Thing. Chcę sprawdzić, czy jak już będzie na świecie, to rozpozna te kawałki

Wieczorami czuję intensywne ruchy, wtedy lapka mam na brzuchu, głośnik centralnie do brzucha i lecą te kawałki. Nie wiem, czy to moja wyobraźnia, ale mam wrażenie, że na czas tych kawałków robi się spokojniej. Może nasłuchuje?

Agnieszko, Danio to bardzo ładne i oryginalne imię

Co do baby shower, to przynam się, że nie spotkałam się z tego typu imprezą wśród znajomych mi mamusiek, a trochę ich znam.

Moria, ten śpiworek zostawiam jeden na razie, bo nawet nie wiem, czy będzie Hanka korzystać. Jakoś mam wrażenie, że dziecku zimno w ręce No i skont Ty mieszkasz? Daleko od Wawy? Bo możesz wpaść do mnie, a na spotkanie razem skoczymy

MoniaK, nie wiedziałam, że jest taka opcja Jeśli mam być szczera, to od 5 postów w dół nie kojarzę tych mamusiek. No trochę może Klaterinę i Wiekę, bo czasami podczytują

Aliczko, Michaś bardzo ładne imię

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 09:01   #120
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
Przyznam się, że od jakichś 2 tyg. puszczam brzuchowi trzy kawałki, codziennie ta sama kolejność: Lenny Kravitz - Again, Massive Attack - Teardrop, Kate Nash -The Nicest Thing. Chcę sprawdzić, czy jak już będzie na świecie, to rozpozna te kawałki (...)
Super utwory! Właśnie słucham Teardrop, może Iguśka też co nieco wyłapuje

Jeszcze czytałam aby słuchać muzyki, która nas same wprowadza w dobry nastrój bo wtedy dzidzi też się będzie podobać
Cytat:
Moria, ten śpiworek zostawiam jeden na razie, bo nawet nie wiem, czy będzie Hanka korzystać. Jakoś mam wrażenie, że dziecku zimno w ręce No i skont Ty mieszkasz? Daleko od Wawy? Bo możesz wpaść do mnie, a na spotkanie razem skoczymy
Ja dlatego drugi na pierwsze 2 miesiące kiedy nie będzie wcale gorąco, wybrałam z długim rękawkiem i z zawijanymi niedrapkami na rączki:
http://allegro.pl/pajacyk-spiworek-c...399242682.html
Właśnie wygrałam aukcję, jeszcze na dwie tej użytkowniczki się czaję
A mieszkam w Łodzi więc do Warszawy też mam kawałek, jakieś 150km. No nic, pomyślę, może skorzystam z zaproszenia Muszę tylko z TŻ obgadać

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości