![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA 1200 KCAL :) najzdrowsza i najlepsza kto chetny ?
Neffik ... potwierdzam z tym bieganiem,na mnie działa naprawdę rewelacyjnie
![]() A ja właśnie wrocilam ze spacerku z psem , pogoda dzisiaj przeeeśliczna ![]()
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
uff dzis waga pokaza 1kg mniej czyli 69 . jeszcze 9 kg do celu
![]() a i 1cm w pasie i 1 cm w biodrach mniej . malo no ale to zawsze cos a jak u was kobietki ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Cześć, podłączam się.
Ważę 57,5 kg , chcę zrzucić ok 5 kg, w moim wieku ( 35l) to już wyczyn, przemiana nie ta, ale za to jak szybko się tyje ![]() Bliska mi jest dieta strukturalna, mam nadzieję, że uda mi się też zwalczyć uzależnienie od słodyczy- ich spożycie idzie u mnie w kilogramy na dzień, nie jem wtedy nic innego. Wczoraj nastąpił przełom, powiedziałam dość- po zjedzeniu w sobotę 1 kilograma żelków i w niedzielę pół kg czekoladek + paka Hitów coś mi się stało z twarzą- swędzi piecze, wysypało, poczułam się źle ... - chyba organizm nie wytrzymał takiej kumulacji barwników,chemii , tłuszczu i cukru. mój plan dietetyczny na dziś: jak co dzień -na czczo szklanka wody z cytryną śn: koktajl strukturalny (z kiszonej kapusty) II śn: bułeczka z otrębów własnej roboty, ze słonecznikiem, olejem lnianym , cieniutkim plasterkiem sera ż. ,pomidorkiem i listkiem bazylii+ ziołowa herbata obiad: brokuły znowu z olejem lnianym czosnkowym ( przepadam za nim, ale nie jem więcej niż 1-2 łyżki na dobę), posypane prażonym słonecznikiem + małe udko podwieczorek: będzie owoc kolacja: koktajl strukturalny Mam nadzieję, ze nie przekraczam 1200 kcal. Mam zamiar zacząć biegać, póki co ćwiczę brzuszki na drążku. Liczę, że wątek nie padnie, potrzebuję motywacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
cześć
![]() ![]() a więć zaczynam dieta 1200 kalorii i codzienne ćwiczenia. Start od dzisiaj. Choć dzisiaj to jeszcze w dużej mierze prowizorka i to ssanie w żołądku... ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- a moje dzisiejsze menu wygląda tak: 2 kromku pieczywa ryżowego z duża porcją chudego twarożku ido tego pomidorek. a na 2 śniadanie 4 mandarynki i takie małe jabłko, a teraz tylko herbatki ziołowe, zielone i biała;-) aż do czasu powrotu do domu tj do 18. Macie jakies pomysły jak dostosować tę dietę i posiłki do codziennej pracy? W moim przypadku sytuacja otyle trudna, że wychodzę o6 rano do pracy, awracam dopiero na 18... więc niemożliwe np. jest zjedzenie ciepłęgo posiłku w pracy -mikrofali brak i bufetu również ![]() Może macie pomysły jak to sobie zaplanować by nie być głodnym i nie bawic się jakiegoś osłabienia w czasie stosowania tej diety |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Witamy wszystkie nowe kolezanki milo nam bardzo
![]() watek nie padnie bo jestesmy silne babki ![]() wiec glowa do gory i jedziemy z tym tluszczem raz na zawszze . ja jem zazwyczaj przed silownia platki fit i mleko 1,5bo wiadomo weglowodany dostarczaja nam energii ![]() a jak mam wolne wolne to jem serek wiejski albo z tunczykiem albo z pomidorem i ogorkiem mniammmmm, plus pieczywo wasa . obiad to roznie na kolacje staram sie zjadac bialka bo podobno szybciej spalaja . Slysze juz od paru osob ze schudlam no ale ani ja ani za bardzo moja waga tego nie widzimy . no coz nie zalamuje sie i walcze dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Polecam śniadanie , które syci na kilka godzin
2 łyzki płatków owsianych 1 łyżka otrębów 1 łyzka siemienia lnianego rodzynki/ sliwki suszone/ morele wg upodobania 1/2 jabłka pokrojonego w kostkę cynamon do smaku całość zagotować na wodzie ok 3-5 min( szklanka może więcej...) i jeść powoli ciepłe. Po godzinie dobrze jest wypić szklankę ciepłego płynu. Ja po tym śniadaniu mam spokój do 12-13. Bezinwazyjna: do pracy bym zabrała kanapki z pełnoziarnistego chleba z piersią kuraka, indyka lub tuńczykiem+ pomidor, papryka czy inne warzywko , do tego herbata ziołowa. Edytowane przez zelki Czas edycji: 2011-01-24 o 17:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
odziwo wszystkie produkty na to sniadanko mam w domu, jutro sobie takie strzele
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny z moich dzisiejszych grzechów to 100ml coli i mini naleśnik z czekoladą (22g). Ale w ogóle nie żałuję
![]() ![]() ![]() Cytat:
2 torebki ryżu puszka tuńczyka puszka kukurydzy 1/2 papryki czerwonej 3 jajka majonez light(jak najmniej) łyżeczka musztardy 2) sałatka dietetyczna: mieszanka sałat pierś z kurczaka smażona z przyprawą do kurczaka 65g sera mozzareli light oliwki pomidor zalewam jakimś małokalorycznym dressingiem może przepisy nie są bardzo dietetyczne ale sycą na wiele godzin i dostarczają wiele składników odżywczych |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Co zrobić żeby nie żreć chleba w ilościach hurtowych?;/ zamiana pieczywa na jakąś wase czy styropian odpada całkowicie.. Rano na śniadanie, na II śniadanie w szkole, potem do obiadu i na kolacje chleb, bułki, chleb, bułki.. i tak ciągle
![]()
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Polecam zrobić chleb lub bułki z otrąb , szybko , łatwo i można zjeść 1 czy 2 bez wyrzutów sumienia.
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Neffik ... dlaczego zamiana pieczywa na np. wase odpada?;> Osobiscie bardzo sobie je chwale
![]() Dziewczyny a ja grzesze codziennie, nie wyobrazam sobie herbatki bez cukru , wiem ze to same puste kalorie ,ale gorzka jest taka bez smaku ![]() Dzisiaj ładna pogoda skusiła mnie do biegania , po zimowej przerwie biegałam jakieś 30 minut , ale w miedzy czasie zrobilam sobie przerwe i sie rozciagalam , nie miałam siły biec bez przerwy 30min ![]() a jak u was dziewczyny?spowiadać się ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, przyłączam się do wspólnego odchudzania!
![]() Tyle,że ja postanowiłam jesc 1500 kcal (obliczyłam swoje zapotrzebowanie kaloryczne i odjęłam bodajze 20%, tak jak zalecano na jakiejs stronce o odchudzaniu). Dziś mija pierwszy dzień ![]() Jestem wyjatkowo zmotywowana, ale Wasze wsparcie i obserwowanie waszych zmagan na pewno pozwoli mi tę motywację jeszcze wzmocnic ![]() Moja dietka wygląda tak: 5 posiłków dziennie co mniej wiecej 3 godziny. Ostatni posilek ok. 3 godziny przed snem Rano więcej węglowodanów, wieczorem posiłki bardziej białkowe zamieniłam biale pieczywo na chrupkie zytnie razowe (ale z nim nie przesadzam) Zamierzam jeść rybę bądź chude mięsko codziennie,ale robić je na teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu A do tego dużo pysznych warzyw, najczesciej surowych w postaci sałatek + chudy nabiał ( twaróg, odtłuszczony serek wiejski itp) Oczywiscie nie jem słodyczy, a udaje mi się to dzięki tym dosc częstym posiłkom, któe sprawiają,ze nie jestem głodna w ciagu dnia i nie musze zapychac się pustymi kaloriami nagle ![]() Chciałabym schudnąc jakieś 10 kg, ale powoli. Zawsze się spieszyłam (abo sylwester, czyjeś wesele, wakacje itd), a teraz mam plan,zeby do wakacji poczuc się lżejszą ![]() pozdrawiam wszystkie odchudzajace sie i trzymam za nas kciuki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
ja rano w szkole i w godzinach popoludniowych daje rade bez chleba, gorzej jest wieczorem jak mama czasem przyniesie ze sklepu cieple pieczywo bulki itd
![]() ![]()
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
newcat ... witamy w naszych skromnych progach
![]() ![]()
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
no i pierwszy dzień diety za mną.Nie było tak źle, choć małe grzeszki były i bez odrobiny słodkości się nie obyło -ale zastąpione czymś zdrowym - parę daktyli
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
bezinwazyjna, nie wiem czy uda Ci się chudnąć po 2kg/tydzień bo to troche za szybko i nie zdrowo powinno się chudnąć ok 1kg/tydzień, jak coś Ci nie pójdize to się nie zniechęcaj i Wy dziewczyny też ! ja sobie zawsze mówię, że nie można zrezygnować z czegoś tylko dlatego, że osiągnięcie celu wymaga czasu-czas minie
![]() Ja dziś jestem po pierwszym dniu ale nie liczyłam kcal po prostu starałam się jeść zdrowo i dietkowo tak więc: jabłko 2 kromki chlebka razowego z twarożkiem 2 kromki chlebka razowego z twarożkiem (malutkie były te kromki takie jak 1 duża z normalnego jasnego chleba to jadłam i na śniadanie i drugie śniadanie a jabłko zaraz jak wstałam) obiad- kawałek ryby w panierce, duża łyżka ryżu, surówka z bialej kapusty -jadłam na mieście i nie miałam raczej dużego wyboru stąd ta panierka... później- pół banana , kubeczek monte kolacja- 3kromeczki chleba orkiszowego z twarożkiem ![]() do tego kilka kubków zielonej sypanej herbatki ![]() jakoś tak mnie dziś naszło na ser twarogowy z cebulą ![]()
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Florencja, tutaj sprawdziłam swoje zapotrzebowanie kaloryczne
![]() http://jekyllhyde.kakadoo.pl/?p=919 a tę stronkę wam polecam. Jest tu kilka ciekawych artykułów, które mnie zmotywowały najbardziej ![]() http://www.odchudzamsie.pl/moje-ochu...s-energetyczny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
hej julitta17 bardzo zdrowo zazdroczczę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Hej, miłośniczki pieczywa namawiam na zrobienie bułek z otrębów, to bardzo proste.
Zamiast płatka wasy możecie chrupać sobie bez wyrzutów pyszną bułeczkę -syci i jest to duża dawka błonnika, można się zapchać na długo. Wczoraj zrobiłam takie bułki, jak znajdę chwilkę wrzucę fotkę na zachętę ![]()
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
newcat .. dzięki za te linki , zaraz poczytam wszytsko
![]() zelki .. czekam na to zdjęcie ,jestem bardzo ciekawa ![]() Wczoraj biegałam,dzisiaj mam takie zakwasy ( szczegolnie na brzuchu , co mnie bardzo dziwi i cieszy jednocześnie ![]() ![]() ![]() Dziewczyny zauważyłyście juz jakis spadek wagi albo cm ? ![]()
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
zelki - pokaz zdjecie i napisz jak je zrobiłaś
![]() florencja - zazdroszczę Ci tego biegania ja przez @ się od 3 dni nie mogę zebrać do jakiegokolwiek ćwiczenia ![]() ![]() a czy coś widać? nie wiem ostatnio długo się nie ważyłam ale ćwiczyłam callanetisc i widzę po brzuchu że troszkę zmalał ale na wadze dziś pokazało 66.3 tak więc nie wiem czy coś schudłam czy nie bo ostatnio ważyłam się okolo sylwestra i było podobnie ale potem były wzloty i upadki ![]() życzmy sobie wytrwałości na dizsiejszy dzień ![]()
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Bułki otrębowe robi się b. łatwo. Wygląd, no cóż- takie kapciuszki, nie są puszyste, ale dadzą się spokojnie przekroić na pół, są naprawdę smaczne, innego pieczywa już nie jemy. 3-3,5 szklanki otrębów 1 szklanka letnio- ciepłej wody 50-100 gram mąki pełnoziarnistej (do podsypania, jak ktoś nie ma może być zwykła) 1-2 łyżeczki soli szczypta cukru 10-15 g drożdży świeżych opcjonalnie: płatki owsiane , dynia, siemię lniane, słonecznik - co kto lubi Składniki mieszam w maszynie do chleba, ale nie jest to wymagane. "ciasto" bardzo się lepi, dlatego można podsypywać mąką. Nie trzeba nic wyrabiać , tylko połączyć dobrze składniki, bo i tak wiele nie urośnie. Odstawić na godzinę w ciepłe miejsce przykryte . Po tym czasie z całości odrywam kawałki bez żadnego formowania, obtaczam wierzch w słoneczniku- łatwo się przykleja- i jeszcze na blaszce mogą poleżeć przykryte 10-15 min zanim piekarnik się nagrzeje do 200stopni. Piec ok 20 minut. Z podanych składników wychodzi 8 szt, ale to zależy jakiej wielkości zrobicie. Jak się komuś nie chce "babrać" z bułkami, ciasto wsadzić do formy i wyjdzie chlebek.
ja ![]() Edytowane przez zelki Czas edycji: 2011-01-25 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
O tak życzmy sobie wytrwałości,ta pogoda jest dobijająca
![]() żelki ... nie chce mi sie to zdjęcie pokazac ![]() ok już wszytsko widzę,sorki ![]()
Do kogo pobiegniesz,gdy jedyną osobą, która może zatrzymać Twoje łzy, jest ta sama osoba, przez którą płaczecz? Nie poddam się,dla Ciebie. Edytowane przez florencja16 Czas edycji: 2011-01-25 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
zelki, zmien swojego avatara,bo normalnie dostaje slinotoku
![]() dziewczyny, musze się z wami podzielic moim odkryciem! Kupiłam dzis w Polo Markecie płatki zbożowe (pełnoziarniste) do mleka. Bez dodatku cukru i z 15% błonnika! Wyglądaja wprawdzie jak jedzenie dla zółwia albo chomika ![]() ![]() Mają tylko 2 g cukrów na 100 g ![]() Jestem zachwycona ![]() Dla porównania te wszystkie płatki fitness nestle itp mają 26 g cukrów!! no i kosztuja dwa razy tyle... Edytowane przez newcat Czas edycji: 2011-01-25 o 13:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Ja kupuję płatki "Zdrowy Błonnik" Granex , też nie mają wyglądu- szaro -bure patyczki , ale pełnoziarniste i bez cukru, błonnika też 15% , cena ok 4 zł za 350 g.
Kiedyś zajadałam się Fitnessami , zwłaszcza jogurtowymi i czekoladowymi, ale przejrzałam na oczy, cukru tam jak w pączku. W ogóle większość płatków i gotowe owsianki to prawie sam cukier. melduję , że właśnie zgrzeszyłam- wafelek - 100kcal, nie ma dziś z czego urwać , bo został mi już tylko koktajl na kolację, trudno...
ja ![]() Edytowane przez zelki Czas edycji: 2011-01-25 o 15:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny! Przyłączę się do Was jeśli pozwolicie.Chcę zacząć od jutra. Przy moim wzroście podobno nie widać tych kilogramów, ale czuję się strasznie ociężała . Wzrost 177 cm Waga 93 . Cel 75 kg. Kiedyś ważyłam 58 przy moim wzroście ! Jadłam wszystko, dużo się ruszałam i w żaden sposób nie mogłam przytyć, to teraz mam co chciałam
![]() ![]() Zelki - fajny przepis , spróbuję z tymi bułkami, a blaszkę smarujesz czymś,czy posypujesz ,żeby nie przywarły?
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Witaj!
Bułki piekę na papierze do pieczenia, używam go wielokrotnie. "zelki, zmien swojego avatara,bo normalnie dostaje slinotoku ![]() Ha! to do ćwiczenia słabej silnej woli ![]()
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
ewcia- witaj
![]() ja potrzebuję także motywacji, kiedyś w pierwszym tygodniu miałam jej bardzo dużo, potrafiłam sobie odmawiać i czułam z tego radość, nie miałam ochoty na słodycze, tłuste i niezdrowe żarcie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez dzovana Czas edycji: 2011-01-25 o 15:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Mnie już ssie jak patrzę na Twój avatar Zelki . Teraz chyba zjem pomarańczę. Chodzę spać po 23-ciej czyli na kolację jeszcze coś lekkiego. A od jutra zaczynam oficjalnie. Dzovana uwielbiam placki ziemniaczane, robię nieraz takie ale z cukinii,po usmażeniu odsączam na papierze tłuszcz i oszukuję się ,że mało kalorii. Moje grzechy to czekolada z orzechami laskowymi dla odstresowania, walczę ale ...To do jutra
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.