Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-26, 12:03   #91
kasia2629
Raczkowanie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
nie wiem normalny, tak z 10cm ma ale się nad tym nie zastanawiałam

no to wklejam w końcu obiecane zdjęcia łóżeczka i pościeli
przeeepiękne... dokładnie takie za jakim się rozglądam... tylko ja postawię na swoim i nie chcę baldachimu

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Witajcie. Ja już po drugim usg. Oszaleć można z tymi lekarzami... wszystko jest w jak największym porządku! Najpierw nic nie pytałam o nerki tylko pozwoliłam pani dr żeby sama najpierw wszystko oceniła i jak już widziałam, że kończy i nie ma żadnych zastrzeżeń to zapytałam o nerki, bo inny lekarz twierdzi, że budowa jednej jest nieprawidłowa pęcherzykowata, a ona że niemożliwe...wszystko tu jest prawidłowe. Kamień z serca spadł, ale ziarno niepokoju we mnie jeszcze tkwi, bo w sumie na podstawie czegoś ta wcześniejsza to powiedziała Póki co trzymam się tego drugiego badania i pójdę za 2 tyg do kontroli tak jak mi kazała i ciekawe co powie
A mały (jeszcze bezimienny ) waży 1501g. To chyba taka średnia norma.
A dziewczyny, jaki macie stopień dojrzałości łożyska? Bo ja mam II.
cieszę się że wszystko jest ok. za 2 tyg usłyszysz na pewno to samo i już wtedy będziesz spokojna do końca ciąży
kasia2629 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 12:05   #92
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

o kurcze wyszlam na chwile do sklepu a tu juz nowy watek

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam u gina, Maja jest nadal Mają i waży już 920g w 26Tc. Posłuchaliśmy serduszka i zobaczyliśmy jak intensywnie macha rączkami Szyjkę mam długą i zamkniętą a wyniki bardzo dobre.
no to dobrze ze wsyztko z wami ok

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Ja mam
Na co idziecie??
wszytkiego naj naj naj na urodiznki i zeby porod byl latwy przede wszystkim :ro za:

Cytat:
Napisane przez monikal Pokaż wiadomość
a w środku fotelik i spacerówka złożona+ śpiworek do spacerówki
eh no widze ze jak ja zroilas z lozeczka przechowalnie ;p

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

i mam pytanko jaki materac kupowałyście do łóżeczka?
kokos - gryka będzie dobry czy jakiś inny?
Materac Gryka Pianka Kokos firmy Danpol - mam taki i slyszlam ze najlepszy

Cytat:
no to wklejam w końcu obiecane zdjęcia łóżeczka i pościeli
ego sliczne

Cytat:
A mam też pytanie o te nakładki sylikonowe avent. Kupujecie 1 czy 2 sztuki bo mi się wydaje, że jedna wystarczy, najwyżej będę przekładała z jednego na drugiego cyca.
w opakowaniu sa 2 szt

Cytat:
Witajcie. Ja już po drugim usg. Oszaleć można z tymi lekarzami... wszystko jest w jak największym porządku! Najpierw nic nie pytałam o nerki tylko pozwoliłam pani dr żeby sama najpierw wszystko oceniła i jak już widziałam, że kończy i nie ma żadnych zastrzeżeń to zapytałam o nerki, bo inny lekarz twierdzi, że budowa jednej jest nieprawidłowa pęcherzykowata, a ona że niemożliwe...wszystko tu jest prawidłowe. Kamień z serca spadł, ale ziarno niepokoju we mnie jeszcze tkwi, bo w sumie na podstawie czegoś ta wcześniejsza to powiedziała Póki co trzymam się tego drugiego badania i pójdę za 2 tyg do kontroli tak jak mi kazała i ciekawe co powie
eh no to dobrze ze poszlas troche penwie ci lzej po dobrych wiadomosciach

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Aha, mam taki pomysł. Ponieważ lista mamusiek była robiona na samym początku i części mamusiek nie ma (zniknęły bez słowa). Ja postaram się przez tydzień (chyba starczy) zobaczyć kto się nie odzywa i wykreślę z listy.
Co Wy na to??
jak dasz rade wytrropic to to ok

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
Miałam wczoraj wizyte - i dowiedziałam się że z moją szyjką się pogorszyło.. wcześniej była rozwarta na 0,5 a teraz na 1,5 i mam się maksymalnie oszczędzać żeby przetrzymać jeszcze z 2 tyg (tp 1.03) tylko że ja się oszczędzam i nie wiem co mam robić żeby jeszcze bardziej pozostaje mi leżeć i leżec

Poza tym miałam usg - mały ułożony główką w dół i waży 2920 duużyy chłop. Miałam też pobrany wymaz a za 2 tyg do kontroli - o ile prędzej nie urodze Oby nie - chciałabym tak gdzieś do 20 lutego wytrzymać..

W dodatku mam problem z kupnem wózka Cały czas miałam upatrzony Espiro Vector 4 Air - oglądałam go trzy razy i bardzo mi się podoba ALE jak byłam za 4tym razem zamówić (bo nie ma tego koloru co chciałam) poprzestawiali wózki w tej hurtowni - wcześniej ten Vector stał tak w rogu a teraz postawili go pośrodku wśród innych wózków i dopiero zobaczyłam że jest DUŻO mniejszy od innych wózków.. Mój powiedział że wygląda jak dla lalek i że może lepiej większy (wcześniej też mu się podobał) i że nawet ja będe musiała sie mocno nachylać nad dzieckiem (a mam wzrostu 157cm) a co dopiero on (184cm) ehh.. Spodobał mi się nawet też Espiro Atlantic.. i teraz mam dylemat który wziąć. Zamówiłam ten kolor co chciałam Vectora i dzisiaj mają dzwonić i mówić czy bedzie i musze się do tej pory zdecydować który.. Dalej bardzo podoba mi się Vector ale boje się że nie bedzie funkcjonalny.. Kobietki które macie któryś z tych wózków pomóżcie
dobrze ze z malym ok musisz tylko dbac o sibei
a co do wozka to ja kupilam vectora i to wlasnie przez to ze jst taki maly zwrotny ja mam kolor citro

kinga a gdzie porwadzisz ciaze??
nam powiedizla polozna ta Stefaniak ze jak akuraat zajete beda sale te 4 osobowe to i tak mnei beda musili polozyc na 2 osobowej z lazienka wiec teoretycznie nie bede musial nic placic bo nie na moje zyczenie ale "dobrowolna darowizna na rzecz szpitala" 400zl obowiazuje jak zazycze sobie ta sale
a ty pewnie lezalas na 2 po cc bo tez jes taka jedna sala po lewej obok pokoju z inkubatorami
ogoleni sprawi ato wszytko mile wrazenie ale boje sie ze nie ma tego ZZO przy SN i ze mnei potna tak jak slysze juz od kolejnej osoby

a dziewczynki wrocilam z Hebrapolu i nabylma herbatki 1 na kolki dla dizdzia a 2 na latwiejszy porod z lisci malin-macie zamiar to pic przed porodem?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0001.jpg (73,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0002.jpg (94,4 KB, 11 załadowań)
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 12:10   #93
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
ale mi dalyście do myślenia z tym materacem!!! ja tak myślę że jak chcemy łózeczko z ikei to od razu materac sie tam wezmie do niego, ale są tylko piankowe. noi teraz nie wiem czy dobre czy złe??? i czy mam pewność że będzie pasował materac nie z ikei ewentualnie??

bo z pościelą dla dzieci jest tak w ikei, że są jakieś zupełnie inne wymiary niż te nasze 2 standardowe,i kupując pościel poszwy dokupi się już tylko z ikei bo nic innego nie pasuje.
Ja mam łóżeczko z IKEA, a materac dokupiłam w innym sklepie i pasuje (kupiłam gryczano-kokosowy).

Pościeli na razie wcale nie kupuję. Sporo czytałam na ten temat i wiem z opinii moich znajomych, że takie maluchy nie powinny spać w pościeli. Mój będzie miał tylko prześcieradełko i będzie spał w rożku (na początku), a później w śpiworku. Bez poduszek i kołderek, bo to jest niebezpieczne.

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Też mam te bodziaki. Super są. Ale spodenek jeszcze nie mam . Chyba zacznę polować .
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 12:11   #94
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
no to dobrze, że wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość

Aha, mam taki pomysł. Ponieważ lista mamusiek była robiona na samym początku i części mamusiek nie ma (zniknęły bez słowa). Ja postaram się przez tydzień (chyba starczy) zobaczyć kto się nie odzywa i wykreślę z listy.
Co Wy na to??

No i oczywiście które się odzywają, a ich nie ma lub są niepełne dane to pisać na pw.
jestem za

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość

Dziewczyny, nie mamy imienia
zawęziliśmy zakres do 4 imion i dupa dalej. Nie zdecydujemy się chyba....
Czemu to jest takie trudne????

Ja ostatnie dni w pracy, w pn idę do gina na wizytę i biorę już L4. To będzie 33 tc, chyba najwyższa pora.... już się nie mogę doczekać
nie martw sie my też nie mamy, my to nawet takich 4 jak Wy nie mamy, a nad jakimi sie zastanawiacie, to moze podpowiemy
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 12:17   #95
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
ale mi dalyście do myślenia z tym materacem!!! ja tak myślę że jak chcemy łózeczko z ikei to od razu materac sie tam wezmie do niego, ale są tylko piankowe. noi teraz nie wiem czy dobre czy złe??? i czy mam pewność że będzie pasował materac nie z ikei ewentualnie??

bo z pościelą dla dzieci jest tak w ikei, że są jakieś zupełnie inne wymiary niż te nasze 2 standardowe,i kupując pościel poszwy dokupi się już tylko z ikei bo nic innego nie pasuje.

ja mam łóżeczko z ikea i ten materac :
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10150292
i on jest dwustronny, z jednej strony taki sztywniejszy a z drugiej miękki ( w dotyku wrażenie jest takie jak te gryka-kokos) i zdejmowane ma pokrycie do prania. Ale do łóżeczek z ikea bo one są standardowe 120x60 pasują zwykłe materace 120x60. Pościel ten mam z ikea i od razu dokupiłam tam poszewki i ochraniacz na łóżeczko (po 2 komplety). Ochraniacze są super bo nie są tylko koło głowy dziecka ale są takie długie, że starczają ze wszystkich 4 stron łóżeczka.

W sumie to jestem zadowolona z wyboru - fakt, że po poszewki trzeba będzie jeździć do ikea ale mają fajne kolory i jakościowo też są oka.

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 12:19   #96
izunia233
Zadomowienie

Zobaczcie co będzie w lidlu od 31 stycznia

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=16299
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 12:25   #97
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, nie mamy imienia
zawęziliśmy zakres do 4 imion i dupa dalej. Nie zdecydujemy się chyba....
Czemu to jest takie trudne????
a jakie typy ?

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość

a dziewczynki wrocilam z Hebrapolu i nabylma herbatki 1 na kolki dla dizdzia a 2 na latwiejszy porod z lisci malin-macie zamiar to pic przed porodem?
od 37 tygodnia będę pić

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Pościeli na razie wcale nie kupuję. Sporo czytałam na ten temat i wiem z opinii moich znajomych, że takie maluchy nie powinny spać w pościeli. Mój będzie miał tylko prześcieradełko i będzie spał w rożku (na początku), a później w śpiworku. Bez poduszek i kołderek, bo to jest niebezpieczne..
a ja kupuję bo to ładnie wygląda tak głupio jakoś łóżeczko bez pościeli, sam materac i już... łyso tak

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-26, 12:27   #98
emila28101987
Rozeznanie

Cytat:
dobrze ze z malym ok musisz tylko dbac o sibei
a co do wozka to ja kupilam vectora i to wlasnie przez to ze jst taki maly zwrotny ja mam kolor citro
Mój wybrany kolor to indygo chociaż ten citro też bardzo ładny wogóle Vector ma bardzo fajne żywe kolorki
Wymyśliłam że zrobie tak - jak zadzwonią i bedzie ten mój kolor Vectora to go biore, a jak nie będzie to Atlantic turkusowy wezme.. Najchętniej pojechałabym jeszcze raz obejrzec ( bo ja to musze być na 1000% pewna jak coś kupuje takiego wiekszego) ale nie moge bo musze leżec a to 35km bym musiała jechac..
emila28101987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 12:31   #99
gosikk_s
Zakorzenienie

Emila, oszczędzaj się ale w sumie już niedługo możesz rodzić Z wózkiem niestety nie pomogę

Subtelle, ja już byłam zdecydowana na Wiktorię (w sumie jestem do tej pory) ale...Wiktorii jak mrówek a nie chcę żeby moja córka miała dookoła same imienniczki I teraz ciągle myślę nad jakimś innym ale nic mi się nie podoba

Monikal, to ja też mam łyse ale żłobione, trzymają się drogi bez zarzutu.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 12:31   #100
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Ahtaga, dobrze że wszystko w porządku, pewnie to kwestia sprzętu. Drugie badanie miałaś na lepszym aparacie?
tak, 100% lepszym. Ten pierwszy to szpitalny jeszcze chyba z tych pierwszych co wyszły z fabryki x lat temu, nawet nie ma funkcji sprawdzenia tętna dziecka, a ten drugi w prywatnej przychodni wyglądał na duużo nowocześniejszy Miarowość serca itp wszystko sprawdza.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 12:35   #101
iweczka
Zakorzenienie

melduję sie i ja

Patrycja 22 - sto lat !!!!!!
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-26, 12:35   #102
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
od 37 tygodnia będę pić
no ja mam zaamiar od poczatku marca

Cytat:
Mój wybrany kolor to indygo chociaż ten citro też bardzo ładny wogóle Vector ma bardzo fajne żywe kolorki
Wymyśliłam że zrobie tak - jak zadzwonią i bedzie ten mój kolor Vectora to go biore, a jak nie będzie to Atlantic turkusowy wezme.. Najchętniej pojechałabym jeszcze raz obejrzec ( bo ja to musze być na 1000% pewna jak coś kupuje takiego wiekszego) ale nie moge bo musze leżec a to 35km bym musiała jechac..
koleaznka ma vectora indygo i chali sobie i ladnie wyglada
Stary 2011-01-26, 12:36   #103
subtelle
Raczkowanie

Cytat:
nie martw sie my też nie mamy, my to nawet takich 4 jak Wy nie mamy, a nad jakimi sie zastanawiacie, to moze podpowiemy
Jakub, Szymon, Bartosz, Maksymilian.

Jakub najbardziej mi się podoba -ale teraz jest jakaś moda na Jakubów i to już mi się mniej podoba... 2 koleżanki ostatnio urodziły Kubusiów.

Dla Dziewczynki nie mielibyśmy problemu- byłaby Emilka
No ale Emilce wyhodowaliśmy siusiaka i zonk

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 12:40   #104
kosmisia1985
Raczkowanie

Witajcie

Dziewczynki napiszcie ile Wasze pociechy ważą?? Ja byłam na usg i nasz synek w 32 tygodniu ważył ok. 1900 g. A jak jest z Waszymi dzieciaczkami??
kosmisia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 12:42   #105
Harrods
Zadomowienie

Cytat:

Jakub najbardziej mi się podoba -ale teraz jest jakaś moda na Jakubów i to już mi się mniej podoba... 2 koleżanki ostatnio urodziły Kubusiów.

Ha, ha... u mnie też niespodziewanie pojawił się siusiak. A miała być Ewa. A tak to chyba będzie Mateusz.

Co do imion, które wypisałaś, to najbardziej podoba mi się Szymon (tak też ma na imię mój mąż, który jest wspaniałym człowiekiem). A Kubusiów faktycznie jest ostatnio dużo + ten na soczku i ten o małym rozumku . Ale Kubuś tez nam się podoba.

Edytowane przez Harrods
Czas edycji: 2011-01-26 o 12:44
Stary 2011-01-26, 12:43   #106
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Cytat:

Nasz synus też nadal bezimienny my mamy trzy typy Igor, Aleksander lub Ignacy.

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 12:43   #107
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kosmisia1985 Pokaż wiadomość
Witajcie

Dziewczynki napiszcie ile Wasze pociechy ważą?? Ja byłam na usg i nasz synek w 32 tygodniu ważył ok. 1900 g. A jak jest z Waszymi dzieciaczkami??
Mój w 29t 6d ważył 1740g.
Stary 2011-01-26, 12:45   #108
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Mój ważył 1800gr

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 12:48   #109
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Zobaczcie co będzie w lidlu od 31 stycznia

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=16299
Chyba tylko na rajstopki się skuszę. Ręcznik się nie opłaca, lepiej większy, bo dziecko szybko wyrośnie. A pampersów nie porównywałam cen jeszcze.

Cytat:
tak, 100% lepszym. Ten pierwszy to szpitalny jeszcze chyba z tych pierwszych co wyszły z fabryki x lat temu, nawet nie ma funkcji sprawdzenia tętna dziecka, a ten drugi w prywatnej przychodni wyglądał na duużo nowocześniejszy Miarowość serca itp wszystko sprawdza.
No widzisz nie ma o co się martwić. A po kontroli to już możesz spać w 1000% spokojnie

Cytat:

Szymon ładnie się skraca, a z Bartkami jest problem, bo wszyscy mylą Bartosza z Bartłomiejem.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-26, 12:49   #110
deneb3
Zadomowienie

kiedyś chyba już było podawane ale wkleję jeszcze raz,
waga dziecka w ciąży - siatka centylowa
(wiadomo chyba o co chodzi nie? 50 centyl to na środeczku, najczęstsza waga średnia)

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)

31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)

36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)

40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 12:55   #111
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
po ciężkich walkach na all o dres udało mi się wygrać dwie aukcje w sumie w sklepie do dziś wiszą te kolekcje hehe:

http://allegro.pl/show_item.php?item=1409947421
http://allegro.pl/show_item.php?item=1409946850

a na lato marynarza:

http://allegro.pl/babaluno-3pack-bod...411745903.html
http://allegro.pl/babaluno-2pack-spo...418670506.html
ciuszki fantastyczne!!!!!

ego_ego łóżeczko wygląda slicznie!!!! jak dla mnie bomba
mam pytanie czy do baldachimu gdzieś specjalnie kupowałaś stelaż, jak to jest?? one chyba pasują do wszystkich łóżeczek???
mozna kiupić sam stelaż ??
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 12:56   #112
Stysia71
Raczkowanie

Mój Konradek w 32 tygodniu ważył 1834 gramy
Stysia71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 12:56   #113
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

to tak jak u nas z dziewczynką problemów by nie było miała być emilka a z chłopakiem to już historia zostaje Oliwier
a z tych co podałaś też chcieliśmy szymon bo jakubów za dużo trochę w naszym otoczeniu jeszcze maksymilian mi się podoba

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Nasz synus też nadal bezimienny my mamy trzy typy Igor, Aleksander lub Ignacy.
o igor i aleksander... tylko u nas tż się zgodzić nie chciał

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-26, 12:59   #114
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:

W rodzinie mam Jakuba a trzy znajome urodziły ostatnio Szymona, Bartosza i Maksymiliana Generalnie Kubusiów u nas zatrzęsienie.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 13:01   #115
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Witam w nowym watku

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Dzis jakas nie do zycia jestem nic mi sie nie chce ciagle mysle o USG w lutym czy oby wszystko dobrze jakas chandra mnie dopadla

A co do plci to mam nadzieje ze Nasza Oleńka pozostanie dziewczynka i nie pojawi sie jej siusiak i nie zmieni sie we Franka bo nakupowalam sukienek od groma i co ja wtedy z nimi zrobie

Edytowane przez monika267
Czas edycji: 2011-01-26 o 13:03
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 13:05   #116
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
to fakt mam kilku Kubusiow w rodiznie a Bartkow mialam kilku malych klientow ;p Maksio i Szymon te zw sumie popularne
na pewno latwo pojdize my nie moglismy sie zdecydowac a jak poszlismy na usg i okazalo sie ze chlopak to od razu jakis implus podpowiedizl ze ma byc Rafał i zgodnie z Tz sie zdecydowlaismy na Rafcia
Stary 2011-01-26, 13:08   #117
subtelle
Raczkowanie

Kosmos z tymi imionami jakiś... Czuję jakąś presję, ze źle wybiorę, ze Chłopak będzie kiedyś niezadowolony z imienia... Kurcze. a nie wyobrażam sobie urodzić i nie wiedzieć nadal jak się do Niego zwracać.

Moim nr jeden jest w ogóle Wojciech, ale TŻ słyszeć nie chce...

Stary 2011-01-26, 13:09   #118
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
A mam też pytanie o te nakładki sylikonowe avent. Kupujecie 1 czy 2 sztuki bo mi się wydaje, że jedna wystarczy, najwyżej będę przekładała z jednego na drugiego cyca.
kochana wczoaj je ogladalam na allegro i podano, ze w zestawie sa 2 nakladki
czyli na komplet piersi

http://allegro.pl/muszle-laktacyjne-...411395850.html

http://allegro.pl/avent-oslonki-pier...415470617.html

Cytat:
Witam mamusie w nowym wątku

Oj jeszcze w starym wątku do nadrobienia 7 str a tu już tyle napisane

Miałam wczoraj wizyte - i dowiedziałam się że z moją szyjką się pogorszyło.. wcześniej była rozwarta na 0,5 a teraz na 1,5 i mam się maksymalnie oszczędzać żeby przetrzymać jeszcze z 2 tyg (tp 1.03) tylko że ja się oszczędzam i nie wiem co mam robić żeby jeszcze bardziej pozostaje mi leżeć i leżec

Poza tym miałam usg - mały ułożony główką w dół i waży 2920 duużyy chłop. Miałam też pobrany wymaz a za 2 tyg do kontroli - o ile prędzej nie urodze Oby nie - chciałabym tak gdzieś do 20 lutego wytrzymać..

W dodatku mam problem z kupnem wózka Cały czas miałam upatrzony Espiro Vector 4 Air - oglądałam go trzy razy i bardzo mi się podoba ALE jak byłam za 4tym razem zamówić (bo nie ma tego koloru co chciałam) poprzestawiali wózki w tej hurtowni - wcześniej ten Vector stał tak w rogu a teraz postawili go pośrodku wśród innych wózków i dopiero zobaczyłam że jest DUŻO mniejszy od innych wózków.. Mój powiedział że wygląda jak dla lalek i że może lepiej większy (wcześniej też mu się podobał) i że nawet ja będe musiała sie mocno nachylać nad dzieckiem (a mam wzrostu 157cm) a co dopiero on (184cm) ehh.. Spodobał mi się nawet też Espiro Atlantic.. i teraz mam dylemat który wziąć. Zamówiłam ten kolor co chciałam Vectora i dzisiaj mają dzwonić i mówić czy bedzie i musze się do tej pory zdecydować który.. Dalej bardzo podoba mi się Vector ale boje się że nie bedzie funkcjonalny.. Kobietki które macie któryś z tych wózków pomóżcie
kochana ja jestem zdecydowana na espiro vector
a czemu ma nie byc funkcjonalny??
w opiniach w internecie ludzie bardzo sobie go chwala
lekki, zgrabny, poreczny, wygodny, nowoczesny

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-01-26 o 13:11
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 13:09   #119
Mirabilka
Zakorzenienie

u nas też jest kilku Kubusiów a najgorsze, że wołają do nich KUBEK.... Kubek chodź tu... boszzz to brzmi jak kupek chodź tu.... ehhh . U nas miał być Igorek - ale kuzynka mnie uprzedziła i chyba będzie Karol.

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 13:09   #120
subtelle
Raczkowanie

Cytat:
to fakt mam kilku Kubusiow w rodiznie a Bartkow mialam kilku malych klientow ;p Maksio i Szymon te zw sumie popularne
na pewno latwo pojdize my nie moglismy sie zdecydowac a jak poszlismy na usg i okazalo sie ze chlopak to od razu jakis implus podpowiedizl ze ma byc Rafał i zgodnie z Tz sie zdecydowlaismy na Rafcia
U nas po usg , na którym się okazało że chłopak- pokłóciliśmy się w samochodzie o imiona

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości